Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 862 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-13, 16:06   #25831
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Resztę to pewnie sobie z glowy rwiesz w pracy,tudzież w pokoju do nauki...
w pracy to teraz chwilowo nie rwe, sa krotkie wiec nic nie opada na czolo i nie przeszkadza a jak sie ucze.... to tylko gmeram, zawijam sobie niektore wokol placa
Cytat:
Nie liczę tych włosów,ale na pewno jest ich dużo więcej.Inna sprawa,że są długie i ciemne więc to też robi wrażenie mało pozytywne.
jak mialam dluzsze to tez wypadalo wiecej, moze to tak ma byc, pomiedzy nimi jest wiele takich ktore ma sie dlugo i one nie maja wyjscia tylko wypasc zeby zrobic miejsce nowym

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
czyli przed myciem włosów, tak jak olej kokosowy?
nie w ciągu dnia, jako leave-in?
ja mam za cienkie wloski zeby robic z shea leave-in, poprostu wieczorem nakladam na suche wlosy, najpierw rozcieram w dloniach i jak sie troche rozpusci i jest jak gesty krem to naklada na wlosy i ide spac, rano zmywam, chwilowo jest dla mnie shea lepsze od kokosa
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 16:09   #25832
cheveux_boucles
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
wszystkie dziewczyny. ktore pokazywaly ostatnio wlosy - zachwycam sie

cheveux boucles - ciesze sie ze udalo sie pomoc wyglada na to, ze brakowalo ci oczyszczenia i emolientów (chociaz nei wiem co tam siedzi w tej masce, ale jesli w nazwie chwala sie olejem, to obstawiam tez emolienty)

korci mnie obfotografowanie sie po tym fryzjerze, ale pozbylam sie na 3 tygodnie aparatu, w zamian dostajac na 3 tygodnie 2 koty (tatuś na wakacjach :P) kotem niestety nie da sie zrobić zdjecia, wrzucam wiec zdjecia sprzed ok.miesiaca. (wiem wiem, polysk robi wrazenie, ale niestety to tylko lampa :P przy okazji widac mój przeswit na ucho z prawej-gorszej strony. wkurza mnie to strasznie, ale przy suszeniu z glowa w dol nie da sie z tym nic zrobic niestety)

a za klika dni stuknie mi roczek CGowej pielegnacji
JESZCZE raz - extra skręt !
A propos mojej maski oto link do niej :
http://www.beaute-test.com/masque_bi..._bio_lovea.php
skład:
aqua, sunflower seed oil*, mentha piperita water*, glycerin, stearate, cetearyl alcohol, cetearyl glucoside, stearic acid, butyrospermum parkii (shea butter)*, dehydroacetic acid, benzyl alcohol, xanthan gum, tocopherol, tocopheryl, acetate, CI 77492, silica (iron oxyd), parfum (fragrance)benzyl benzoate
* ingrédients issus de l'agriculture biologique
cheveux_boucles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 16:19   #25833
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
polelavendowe naprawdę nie jestem tak młoda jak Ty
Nie liczę ani wypadających włosów ani lat
Ale niestety na bank lat mam więcej,aczkolwiek geny mam zwodnicze

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Rybiorku to już nie mam pomysłu...w końcu męża też masz idealnego
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 16:22   #25834
Rybiorek
Zakorzenienie

a ja mam przechalapane......:mdlej e: robie wlasnie malutkie zamowionko na BC i co sie okazuje - tyle nakupowalam juz ze zasluzylam sobie na rabat, 15% na kazdym produkcie mi wyskakuje

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:

Rybiorku to już nie mam pomysłu...w końcu męża też masz idealnego
e.. tego... ze wlosy niby tez idealne, nie to nie to, tylko meza mam idealnego a wlosy sie boja ze obetne na zero jak mnie wkurza wiec stanely na wysokosci zadania i probuja ze wszystkich sil okazac ze sa cos warte
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-13, 16:24   #25835
wrily_curly
Rozeznanie

właśnie, dziewczyny, spójrzcie na te fotki co wrzucałam i spróbujcie tak na oko powiedzieć, czego im trzeba? Olejów, nawilżaczy, protein? Bo przed henną miałam z nimi problem, może teraz się poprawi ale jak nie to nie wiem, co z nimi robić (zdjęcia na poprzedniej stronie)
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 17:05   #25836
Volyova
Rozeznanie

Silikony są dobre na zimę - bo powlekają i zatrzymują wilgoć we włosie.

Domyślam się, że nie chodzi tu o te odparowujące (cykliczne).
A silikony rozpuszczalne w wodzie? To znaczy: Dimethicone Copolyol, PEGi > 10?
Jaka jest Wasza opinia? Chronią, nie chronią?

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 17:06   #25837
bernadka20
Wtajemniczenie

Typ skrętu podała mi caskada i dzieki jej za to

Teraz to mnie ciekawi w jakich maskach, odzywkach znajde wieksza ilosc emolientow :P o ktorych wspomniała Eloe
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 17:15   #25838
venealin
Raczkowanie

Cytat:
teraz to zawiść mnie już do końca zeżarła

WYPLUJ JĄ!! WYPLUJ MÓWIĘ!!

...dobra...wypluj chociaż skalp z tymi super kręciołkami

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
a ja mam przechalapane......:mdlej e: robie wlasnie malutkie zamowionko na BC i co sie okazuje - tyle nakupowalam juz ze zasluzylam sobie na rabat, 15% na kazdym produkcie mi wyskakuje

I teraz już się nie wymigasz
Dobrze, że od zakupów się nie płaci dodatkowego podatku, bo skarbowy miałby na Ciebie haka
Chcesz czy nie zostałaś chyba uznana za uzależnioną od zakupów kręciołkowych

Eeeeeej...chwilunia...czy kolejne zamówienie nie miało być przypadkiem w listopadzie?
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY

Edytowane przez venealin
Czas edycji: 2010-10-13 o 17:23
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 17:25   #25839
laudik
Zakorzenienie

a ja za jakis czas tez bede robic podsumowanie (roczne) dotyczace zarowno zapuszcania jak i dbania o wlosy-jak sie okazuje "nieproste".

z pobieznych wnioskow wynika, ze - musza urosnac dlugie, bo im sa dluzsze tym wchodza w lepszy zakret - a wiec jestem na dobrej drodze,
nie lubia przesady w dbaniu - a wiec umycie raz na pare dni szamponem o prostym skladzie - ostatnio dzieciecy z zawartoscia olejku herbacianego,
nie lubia pzresady w odzywkach - jakas prosta odzywka po myciu, zadne chodzenie z odzywka
nie lubia silikonow - silikony mi wlosy prostuja, choc raz na jakis czas dostaja cos w maskach albo w jakkis produktach stylizacyjnych.
maska, olej - olej co ktores mycie "pzred", a maska co ktores mycie "po"

lubia stylizatory o prostych skladach, wszelkie spraye - najlepiej bez alko, pianki to niekoniecznie, pasty modelujace, gumy - tak zeby dotknac wlosy, ugniesc nieco i zostawic - wtedy wygladaja najlepiej.

zatem wyleczylam sie zupelnie z manii kupowania, powykanczalam wszytskie nadmiary i nie zanosi sie na zadne ekscesy w tej dziedzinie.
mam swoje ulubione produkty w ilosci spokojnie zaspokajajacej poztreby na najblizszy rok.
musze tylko cierpliwie czekac na dlugosc

aha - no i kokos jako numer jeden do stylizacji - moze z powodu rozjasniania wlasnie pudelko oleju kokosowego od prawie roku stoi u mnei na polce

Edytowane przez laudik
Czas edycji: 2010-10-13 o 17:28
laudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 17:59   #25840
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość

I teraz już się nie wymigasz
Dobrze, że od zakupów się nie płaci dodatkowego podatku, bo skarbowy miałby na Ciebie haka
Chcesz czy nie zostałaś chyba uznana za uzależnioną od zakupów kręciołkowych

Eeeeeej...chwilunia...czy kolejne zamówienie nie miało być przypadkiem w listopadzie?
no tego.... znaczy chyba pisalam ze sie przejezyczylam takie planowe zakupy beda w listopadzie a teraz to probki w sumie zamawiam

w listopadzie to bedzie szalenstwo bo bede na CM zamawiac i jak sie znam to wezme te nowosci z Curl Junkie, ja nawet na leczenie sie nie nadaje, terapia indywidualna czy grupowa a ja i tak w myslach bym myslala o zestawach ktore najlepiej dbaja o kreciolki

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez laudik Pokaż wiadomość
a ja za jakis czas tez bede robic podsumowanie (roczne) dotyczace zarowno zapuszcania jak i dbania o wlosy-jak sie okazuje "nieproste".

z pobieznych wnioskow wynika, ze - musza urosnac dlugie, bo im sa dluzsze tym wchodza w lepszy zakret - a wiec jestem na dobrej drodze,
nie lubia przesady w dbaniu - a wiec umycie raz na pare dni szamponem o prostym skladzie - ostatnio dzieciecy z zawartoscia olejku herbacianego,
nie lubia pzresady w odzywkach - jakas prosta odzywka po myciu, zadne chodzenie z odzywka
nie lubia silikonow - silikony mi wlosy prostuja, choc raz na jakis czas dostaja cos w maskach albo w jakkis produktach stylizacyjnych.
maska, olej - olej co ktores mycie "pzred", a maska co ktores mycie "po"

lubia stylizatory o prostych skladach, wszelkie spraye - najlepiej bez alko, pianki to niekoniecznie, pasty modelujace, gumy - tak zeby dotknac wlosy, ugniesc nieco i zostawic - wtedy wygladaja najlepiej.

zatem wyleczylam sie zupelnie z manii kupowania, powykanczalam wszytskie nadmiary i nie zanosi sie na zadne ekscesy w tej dziedzinie.
mam swoje ulubione produkty w ilosci spokojnie zaspokajajacej poztreby na najblizszy rok.
musze tylko cierpliwie czekac na dlugosc

aha - no i kokos jako numer jeden do stylizacji - moze z powodu rozjasniania wlasnie pudelko oleju kokosowego od prawie roku stoi u mnei na polce
Laudik zazdroszcze Ci, naprawde, moje wloski bez przerwy chca byc w centrum uwagi, trzymanie odzywki 3 minutki przez kilka dni i sa suche na pieprz, takze codziennie trzymam min 15m, a 1-2 tygodniowo biegam godzine z czepkiem i recznikiem z porzadna maska, do tego 1-3 razy tygodniowo na noc maslo shea, ja nie mam pojecia co one robia z tym wszystkim, dodatkowo sa latwe w obciazeniu (i tutal wlasnie sie gubie czemu tyle nawilzania potrzebuja) wiec przy stylizacji musze juz uwazac, no fakt na skret nie moge narzekac, juz myslalam ze to ja go sztucznie podrasowywuje bo stosowalam gellie(curl junkie) i jelly (spiral solution) oba specyfiki wzmacniaja skret ale dzisiaj uzylam innej odzywki bs (czasami musze bo inaczej nie wykoncze magazynu ktory mam) i skret jest taki jak zawsze w sensie ostatni miesiac czy poltora, szczerze mowiac nadal nie moge napisac ze jestem ekspert od swoich wlosow, wczoraj troche pociachalam jedna strone nozyczkami zeby dorownac do drugiej ktora obcielam dobrze, ogolnie z paru pasm scielam tak po pare milimetrow tam gdzie widzialam ze sa jeszcze zniszczenia z farbowania (na czubku glowy jest jeszcze troche, nizej gladkie ze zdrowymi koncowkami) i dzisiaj fryz jak na wybieg, ale wiem ze jak ogranicze pielegnacje to znow bedzie siano, inna sprawa ze nauczylam sie dbac o nie i nie trace bezproduktywnie czasu gdy trzymam odzywke na wlosach, jednak i tak wychodzi dziennie 20-30m liczac wszystko - mycie, nakladanie odzywki, ugniatanie (lub nie zalezy jaki skret sie pojawi), suszenie dyfuzorem, w weekendy oczywiscie to idzie w godziny

myslalam ze mi przejdzie, nigdy wczesniej nie dbalam tak o wlosy, a tu mija tyle miesiecy i co? zaluje ze nie pracuje w branzy kreciolkowej
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-13, 19:28   #25841
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Silikony są dobre na zimę - bo powlekają i zatrzymują wilgoć we włosie.

Domyślam się, że nie chodzi tu o te odparowujące (cykliczne).
A silikony rozpuszczalne w wodzie? To znaczy: Dimethicone Copolyol, PEGi > 10?
Jaka jest Wasza opinia? Chronią, nie chronią?
myślę, że jako emolienty chronią,
inna sprawa jak bardzo

co do shea, lubię je, zamawiam na mazidłach,
moje włosy na przemian tolerują i dobrze reagują albo na kokosa albo na shea, teraz mają fazę na shea

chustkowanie też robię, a włosy (skręcone) ledwo mi sięgają ramion.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 20:51   #25842
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
hmm.. a ja mam włosy do ramion i mi ręcznikowanie słuzy. Bez niego włosy się kręca tylko od ucha w dół, a tez mam tak do ramion, nawet jeszcze nie do ramion. Ale nie są cieniowane, tylko proste, wiec moze tu jest pies pogrzebany?
Dokładnie w tym. A Ty pytałas gdzies o cieniowanie. Musze się przyjrzeć i ponadrabiac, wówczas odpowiem, czy warto.
Cytat:
hm.... a ja ostatnio robie recznikowanie i fajnie wychodzi, baranek jest wyrazniejszy
Kiedy miałam krótsze i mniej cienowane, to nie miałam Mistrza Yody Musiałam sobie darować tę zabawę zaraz po cieniowaniu w lipcu. Teraz po prostu Mistrz Yoda
Cytat:
moze fotka?
TŻ skacze po kuchni, az żal mi go od roboty odciągać by zrobił zdjęcia.
Cytat:
Eloe77 przechodziłam jeszcze kuracje Welli, Kerastese, Selective i Revlona. To tak ostatnie 2 lata. A i jeszcze akupunkturę na włosy też miałam. A co
kobieta po przejściach włosowych

No i jak mam mieć zdjęcia? Właśnie orzeszka i herbatke dostałam

Cytat:
Malutkie, taaaa...
Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
właśnie, dziewczyny, spójrzcie na te fotki co wrzucałam i spróbujcie tak na oko powiedzieć, czego im trzeba? Olejów, nawilżaczy, protein? Bo przed henną miałam z nimi problem, może teraz się poprawi ale jak nie to nie wiem, co z nimi robić (zdjęcia na poprzedniej stronie)
Na oko trudno powiedzieć. Na pewno emolienty - teraz taka pora A kiedy dawałaś im proteiny? I czy już wróciłaś do gliceryny?
Poza tym na zdjęciu to nie jest łysinka, ale tak ułożyły się włosy. Podpinanie pomaga też mam tendencję do takich łysinek - wicherek mam w tym miejscu. Bez podpięcia mam przedziałek do potylicy

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Teraz to mnie ciekawi w jakich maskach, odzywkach znajde wieksza ilosc emolientow :P o ktorych wspomniała Eloe
A proszę - sporo w Biowaxie do wypadających oraz w Garnierze z Awokado i Karite.

Cytat:
Napisane przez laudik Pokaż wiadomość
Jeszcze nie nadrobiłam, ale śmigneły mi Twoje włosy. Jestem pod wrażeniem długości, którą już osiągnełaś! Zdecydowanie tak, zapuszczaj.
Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
myślę, że jako emolienty chronią,
inna sprawa jak bardzo
Zgadzam się.
Cytat:
chustkowanie też robię, a włosy (skręcone) ledwo mi sięgają ramion.
Poczekaj, a cieniowałaś?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 20:54   #25843
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Poczekaj, a cieniowałaś?
tak, są cieniowane
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 21:05   #25844
bernadka20
Wtajemniczenie

Eloe
Dzieki Ci bardzo jutro wędruje po ta odzywke
Dzis zakupilam tez b/s mrs potter z aloesem tez sie sprawdza ?

Dziewczyny...a te zele rozowe i zielone Rossmanowskie to ktore sa ?
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 21:10   #25845
Eloe77

No to lecę

Urojona piękne są Twoje włosy. I jeszcze pytasz o potencjał? W kwestii prześwitów - nie nakładaj odżywek (przynajmniej narazie i jeśli nakładasz od skalpu odżywkę d/s, to już kilka centymetrów dalej nałożysz b/s i odwrotnie) przy skalpie, ale nieco dalej. Dodatkowo podpinaj włosy, by układały się zgodnie z Twoja wolą. Wówczas powinnaś zapanować nad prześwitami i włosy nie powinny tak szybko opadać. Po kilkakrotnych próbach i przyglądaniu się włosom powinnaś bez problemu poradzić sobie z podpięciem
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Uważam, że odwalacie kawał dobrej roboty. Ja bym niczego nie zmieniała. Ale to moje skromne zdanie.
w imieniu wszystkich, którzy nad rozwojem forum pracują
Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
*Basia* masz 100% rację! dziewczyny to co tu robicie jest niesamowite!!! moim zdaniem wszystko jest bardzo jasne i czytelne, tez bym nic nie zmianiała
w imieniu wszystkich, którzy nad rozwojem forum pracują
Cytat:
odlewki dla Eloe szykowalam
już są i własnie na nie spoglądam kątem lewego oka swego
Cytat:
super odzywka z devacurl One Conditioner pachnie tak pasukdnie dla mnie
Eeee, nie jest tak źle. Jak środek czystości. Zobaczymy na włoskach
Cytat:
zalaczam efekt, oczywiscie nie kazdemu moze sie podobac ale ja jestem zachwycona
Ja również, Baranku
Cytat:
ja u siebie też go nie widziałam ale z Eloe ustaliłyśmy, że jestem ślepa
To jak, zmieniamy nick na Steve Wonder?
Cytat:
Mam już kilku takich delikwentów co to się kolegujemy,ale wiadomo,że "choroba" wymaga ciągłego poszukiwania...
Troszkę się lepiej zachowują niż przez ostatnich kilka miesięcy.
Wspaniale
Cytat:
bylam w czwartek u fryzjera
natchnelo mnie w tramwaju, wracajac z pracy. akurat fryzjerka miala czas i nie musialam czekac (jakbym musiala to bym w koncu nie poszla). jak wrocilam do domu to sie rozplakalam. dokladna relacje zdam pozniej.
aż boję się dalej czytać, co znajdę...
Cytat:
Napisane przez so_fantastic Pokaż wiadomość
Pielęgnacja wedłu zasad, jakie wyznawałam wcześniej przynosi rezultaty, wszyscy się zachwycają moimi kręciołami
Kolejny powód do radości
Cytat:
W albumie w moim profilu wrzuciłam dzisiejsze zdjęcia.
Testowałam plunking + żel lniany oraz zastosowałam Garnier Volume Restructure zamiast ukochanego Garniera Avocado.
Z jakiegos powodu się spuszyły (widać na czubku głowy) - jeszcze dorwę winowajcę
Jakby kto chciał zerknąć to zapraszam
Zerkałam dwukrotnie. Taki puch to nie puch
Poza tym fajna dokumenatcja w profilu

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-10-13, 21:20   #25846
Eloe77

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Dzis zakupilam tez b/s mrs potter z aloesem tez sie sprawdza ?
Nie sprawdzałam. Mam tylko balsam d/s i jest moim ulubieńcem do mycia.
Cytat:
Dziewczyny...a te zele rozowe i zielone Rossmanowskie to ktore sa ?
Na dolnych półkach w pojemnikach do 250 ml. Są tez w duzych pojemnikach, ale musisz sprawdzić skład, bo któryś miał denata.

No to załączam zdjęcia - co prawda nie jest już ekstra jak rano - przeszliśmy dziś razem cały już dzien w różnych warunkach, ale dziś nie odświeżałam włosów w ciągu dnia!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-10-13, 21:24   #25847
malgosia86
Zadomowienie

Volyova Widać dużą różnicę odkąd stosujesz CG Twoje włosy przypominają mi włosy Syrenki. Skręt jeszcze nie jest aż tak mocny, ale wydaje mi się, że to tylko kwestia czasu Potencjał na mocniejsze kręcenie masz na pewno

Włosy mi już wypadają w mniejszej ilości Więc to chyba było tylko przejściowe.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 21:24   #25848
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
za dlugo czekać-jeśli wypada koło 5 włosów dziennie, a włosów na głowie jest sporo tysięcy to z okazji przejścia na emeryturę złożę peruczkę

wrily_curly
cudny kolor

jeszcze pewnie do soboty dojrzeje. Rano była na głowie świeża marchewka, teraz już jest dojrzała

Cytat:
A co to za szczęściara,której wypada 5 włosów dziennie?
Mnie najmniej 50...ale do emerytury pewnie też mi dużo bliżej
nie przypominajcie mi o wypadaniu mam cichą nadzieję, że po hennie przejdzie. Ale ja po hennie oczekuję uleczenia skrętu, zaprzestania wypadania, trwałego koloru, większej objętości, grubszych włosów, łagodnej zimy, zdanej sesji i pokoju na świecie

Cytat:
Na oko trudno powiedzieć. Na pewno emolienty - teraz taka pora A kiedy dawałaś im proteiny? I czy już wróciłaś do gliceryny?
Poza tym na zdjęciu to nie jest łysinka, ale tak ułożyły się włosy. Podpinanie pomaga też mam tendencję do takich łysinek - wicherek mam w tym miejscu. Bez podpięcia mam przedziałek do potylicy
Tak, emolienty po hennie trzeba bo wysusza, więc będę nawilżać i olejować. Do gliceryny dawno wróciłam, uwielbiam, ładnie na skręt mi wpływa Proteiny ostatnio dostają w psikadle tylko, w sumie to nie mam po nich niestety spektakularnego efektu. Włosów ostatnio nie podpinam, ogromną objętość mi to dawało po ostatnim ścięciu, chyba nawet za dużą, ale może będę tylko ten tył podpinała. Moja mama ma w jednym miejscu takiego wicherka i obym tego nie odziedziczyła

Cytat:
To jak, zmieniamy nick na Steve Wonder?
no chyba tak

jej, to pierwszy dzień od daaaawna kiedy nie myję włosów w sumie to nieźle wyglądają, mają tylko objętość ładną, lekko falowane, kręciołki na dole trochę walczą. W sobotę rano umyję włosy przed wycieczką, nakarmię porządnie i wystylizuję, dyfuzor też będzie, i mam nadzieję, że będzie ładnie. I jednak liczę na to, że ten kolor trochę złagodnieje, ten ogień na głowie jest piękny ale nie jestem przekonana, że mi pasuje. Swoją drogą, niby henna nie rozjaśnia a widzicie, jaka jest wielka różnica w kolorze. Ciekawe, czy ściemnieją na tyle, że w sumie będą ciemniejsze dużo czy zostanie coś w stylu obecnym
Stary 2010-10-13, 21:27   #25849
malgosia86
Zadomowienie

Eloe A kiedy myłaś włosy? Wczoraj wieczorem? Uważam, że trzymają się bardzo dobrze. I takie uroczę są Twoje korkociągi

Stary 2010-10-13, 21:30   #25850
wrily_curly
Rozeznanie

Volyova, imponujące postępy, śliiiczne loki, chciałabym mieć takie grube
Stary 2010-10-13, 21:31   #25851
Eloe77

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
tak, są cieniowane
Hmm... Ale po ścięciu nadal masz dłuższe niż ja?
Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Włosy mi już wypadają w mniejszej ilości Więc to chyba było tylko przejściowe.
Ciesze się, choć nie wiedziałam Nie lubię czytać, że masz problemy z włosami
Cytat:
Proteiny ostatnio dostają w psikadle tylko, w sumie to nie mam po nich niestety spektakularnego efektu
Ale tu idzie bardziej o regenerację wnętrza i objętość (choć to nie jest konieczne).
Cytat:
ten ogień na głowie jest piękny
Kocham rudości

Edit: Małgosiu - nie inaczej - wczoraj wieczorem teraz nie odważę się umyć ich rano - zimnica o 7, że aż cebulki się kurczą Muszę wyprać kaszkiet. Już czas
Poza tym

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-10-13 o 21:32
Stary 2010-10-13, 21:33   #25852
Jennifer85
Zakorzenienie

Eloe77 sliczne!!!! Jak tak patrze na te Wasze cuda to mysle, ze moje sa do d...

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 21:38   #25853
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Ciesze się, choć nie wiedziałam Nie lubię czytać, że masz problemy z włosami

Mam, mam problemy. I rozwiązanie jest chyba jedno - fryzjer
Musze jeszcze co najmniej miesiąc poczekać i tak się trochę męczę z włosami
(nie mam już cierpliwości i pomysłu, żeby się sama brać za obcinanie)

Stary 2010-10-13, 22:05   #25854
Eloe77

Cytat:
Eloe odpowiadając na Twoje pytania
Masz rację ten plac jest mokry i jest to meczet w Casablance.
Piękny,ale kontrowersyjny.Wybudowany na jakieś okrągłe urodziny wladcy,a składać się musieli wszyscy mieszkańcy,jakiś procent od dochodów.
Co do farbiarni skór to często mi przychodzą do głowy jak farbuję włosy...Że to jednak nic dobrego....farbiarz to najgorszy zawod w tej kulturze,żyją tak do 30,bo farbują tradycyjnymi metodami czyli odchodami ptaków,a te wiadomo co zawierają
Co do moich korzeni to mamy drzewo genealogiczne udokumentowane zdaje się do XVIII w i nic tam nie ma o "obcych".Ale kto wie
Czy możesz otworzyć jeszcze stary wątek,bo powinnam usunąć swoją facjatę,zdjęcia były na "chwilę",a mam kiepskie doświadczenia w tej materii....
Czy tak może być? Widziałam, ze afro już nie ma.
Pamiętam z jakiegoś programu, że farbiarze są traktowani niemal jak podludzie, ale o umieraniu młodo - tego nie zakodowałam.
Cytat:
a właśnie, już kiedyś miałam rzucić taki temat. Starałam się czytać jak najwięcej publikacji na tym forum ale ostatnio myślałam, czy jest sens robić maski takie ze wszystkim, czyli np. odzywka nawilżająca, keratyna, jedwab, olej kokosowy, czyli takie ze wszystkim, czy lepiej jednego dnia zafundować sobie proteinowca i potem na chwilę coś nawilżającego a innego olejowca? Czy składniki wzajemnie nie blokują się?
Wiele z nich się wzajemnie wspiera. Trzeba pamiętać, by proteiny zrównoważyć emolientami oraz by ekstrakty miały dobre promotory.
Własnie dlatego nie komponuje się odżywek wyłącznie proteinowych czy humektantowych. Zawsze jest jakiś emolient, zawsze humektant czy inny składnik w funkcji promotora.
Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
parę dni temu pierwszy raz zrobiłam poranną reanimację - zmoczyłam włosy ok 20cm od nasady, wgniotłam TBS cottonseed curl boost i byłam mile zaskoczona
Bardzo się ciesze, że Booster znalazł kolejną fankę
Chyba skocze po jakieś wynagrodzenie za reklamę do TBSu
Cytat:
Napisane przez neonka28 Pokaż wiadomość
Polecanego WAXA nie mogę nigdzie dostać :/
Biowax zwykle był w Superpharmie lub aptekach.
Cytat:
może jutro przyjdzie do mnie amla w proszku z mazideł (wzięłam trochę więcej niż potrzeba do farbowania ) i będę relacjonować efekty
Czyli te rudości to po amli? Myślałam o takim eksperymencie, choć nie powinnam w sumie narzekac na kolor Z przyjemnością poczytam relacje z farbowań
Cytat:
nie jest tak strasznie. troche spanikowalam, bo cala wizyta byla przyjemna, tylko te degazowki i lakier na koniec mnie tak zirytowaly ze sie zalamalam
generalnie zamiast centymetra czy 2 mam obciete ok 5-6 (podcinala kocnowki po pol centymetra doslownie, ale jak jeden kosmyk bierze kilka razy to ja juz tego nie widze :/
co dziwne - nie ma efektu odchorowywania fryzjera przez włosy - po 2gim myciu kreca sie jak zwykle.
Odetchnęłam z ulgą To nie jest tak źle, jak się obawiałam. No i plus - nie odchorowujesz
Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość
przerzuciłem na mycie włosów odżywką, wybrałem garnier awokado z czmyś tam...
Za ciężki do mycia.
Cytat:
Odżywka po: kompres z babcinej apteczki do suchych i zniszczonych,
Czy po spłukaniu nie masz zbyt obciażonych włosów? Przy sporym obciążeniu Nivea może czasem nie dać rady. Zresztą polimer w niej jest dość słaby No, dla mnie słaby.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Eloe77 sliczne!!!! Jak tak patrze na te Wasze cuda to mysle, ze moje sa do d...

Na pewno tez będziesz miała niesamowite efekty. Zerknij na moje wpisy do dziennika, to zobaczysz sianko Jestem już 13 miesięcy na cg pokracznym, więc coś tam widać. za Twoją wytrwałość i konsekwencję. Bo nie wątpię, ze materiał jest

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość

Mam, mam problemy. I rozwiązanie jest chyba jedno - fryzjer
Musze jeszcze co najmniej miesiąc poczekać i tak się trochę męczę z włosami
(nie mam już cierpliwości i pomysłu, żeby się sama brać za obcinanie)
Ech, chętnie rozwiązałabym Twój problem, bo marzę, by zobaczyć Twoje włosy nażywo
A próbowałaś skręcać pasma? Wówczas dużo nei skrócisz, ale włosom się spodoba. Moje są zadowolone, nie ma jakiegoś specjalnego focha. Aż się dziwię.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-10-13, 22:07   #25855
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
wypatruję teraz kallosa i bingo
Kolor cudny. Znalazłam bingo w drogerii o nazwie wispol. To sieciowa drogeria, ale z tego co sprawdziłam to tylko na podkarpaciu (byłam u rodziców i zaopatrzyłam się ) Mają tam mnóstwo kosmetyków do włosów.

Anka, po co słowa, ta emotka oddaje wszystko

Cytat:
No to załączam zdjęcia - co prawda nie jest już ekstra jak rano - przeszliśmy dziś razem cały już dzien w różnych warunkach, ale dziś nie odświeżałam włosów w ciągu dnia!
Świetne masz korkociagi i jak zwykle błyszczące.

Każda z nas ma trochę inny skręt, jedna większy, druga mniejszy. Ale wszystkie niesamowicie mi się podobają. I wcale nie ściemniam i nie mówię tego dla zasady

polelavendove, moje włosy w zasadzie były zdrowe, nigdy nie rozjaśniane. Farbuję tylko odrosty (muszę). Mam hopla na punkcie końcówek. Na swój sposób zawsze dbałam o nie tak jak wydawało mi się, że trzeba. Zawsze odżywka d/s i b/s i maska raz w tygodniu. Oczywiście z silikonami. Teraz wiem więcej i gliss kur nie gości w łazience.

Przez włosową manię przymierzam się teraz do biochemii i zmywania twarzy olejami . Tylko muszę skończyć papierologię (czyli najwcześniej za miesiąc). Duuużo czytania.

Wczoraj moja kotka dobrała się do żelu lnianego. Chyba zrobię specjalnie dla niej i obie zastosujemy. Ja zewnętrznie, a ona wewnętrznie. Wiecie jak jej się ten glut ciągnie jak je? Fuj. Zła była jak odebrałam jej pojemniczek.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 22:09   #25856
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Kolor cudny. Znalazłam bingo w drogerii o nazwie wispol. To sieciowa drogeria, ale z tego co sprawdziłam to tylko na podkarpaciu (byłam u rodziców i zaopatrzyłam się ) Mają tam mnóstwo kosmetyków do włosów.

Anka, po co słowa, ta emotka oddaje wszystko

Każda z nas ma trochę inny skręt, jedna większy, druga mniejszy. Ale wszystkie niesamowicie mi się podobają. I wcale nie ściemniam i nie mówię tego dla zasady

polelavendove, moje włosy w zasadzie były zdrowe, nigdy nie rozjaśniane. Farbuję tylko odrosty (muszę). Mam hopla na punkcie końcówek. Na swój sposób zawsze dbałam o nie tak jak wydawało mi się, że trzeba. Zawsze odżywka d/s i b/s i maska raz w tygodniu. Oczywiście z silikonami. Teraz wiem więcej i gliss kur nie gości w łazience.

Przez włosową manię przymierzam się teraz do biochemii i zmywania twarzy olejami . Tylko muszę skończyć papierologię (czyli najwcześniej za miesiąc). Duuużo czytania.

Wczoraj moja kotka dobrała się do żelu lnianego. Chyba zrobię specjalnie dla niej i obie zastosujemy. Ja zewnętrznie, a ona wewnętrznie. Wiecie jak jej się ten glut ciągnie jak je? Fuj. Zła była jak odebrałam jej pojemniczek.
Ja jeszcze malo wiem, moge spytac czemu Gliss Kur nie gosci?

Stary 2010-10-13, 22:27   #25857
Eloe77

To do 5 strony i lulu, choć Hirek Wrona w Czwórce gra dziś wspaniale. I chyba jednak przekonam się do "Abradabingu", choć singiel mi nie podchodził.

Cytat:
Pole, Jennifer prosze oto moje [B]Moje Thebeściaki
Jestem pod wrażeniem Twojej listy i tego, jak to wszystko opisałaś
Cytat:
Eloe, pytałas mnie o tą keratynę. Mam taką psikaną z Marionu i z provita ale po tym to moje włosy wygladają za kazdym razem tragicznie, choc ta z marionu to niby do loków. Pewnie oceniam pochopnie, ale tak samo jest po ***wabiu. Istny dramat. Puch w nieskończonosc i strączki.
Rybiorka napisała dokładnie to, o co mi chodziło - keratyna hydrolizowana. W którym momencie aplikujesz Marion?
Osobiście jestem zwolenniczką keratyny hydrolizowanej dodawanej do odżywki d/s. Może spróbujesz?
Cytat:
Nie chce sie poddawac, tylko mam wrażenie, ze moje włosy wyglądają jakos dziwacznie. Czemu częsc pasm sie całkiem prostuje?
Cóż, naturalnie to naturalnie - rzadko kiedy tak samo. Szczególnie na początku pielęgnacji. Pokochaj je takimi, jakie są, pielęgnuj, a sama zobaczysz, że wszystko się ułoży. I zastanawiam się, jak by Ci było w dłuższych.
Cytat:
Te proteiny to nie wiem skąd
Najlepiej z mazideł czy ZSK.
Dobrym źródeł proetin o mniejszych czasteczkach jest też odżywka Artiste regenerująca (z różową nalepką). Tylko po uzyciu dokładnie sprawdź włosy. Jeśli będą dziwne, to podczas kolejnej aplikacji warto dodac nieco olejku.
Cytat:
a wolno używac lakierów? pewnie nie bardzo.. ? bo alkohol etc. Ja psiknęłam na włosy troche lakieru i podplastyczniłam fale, duzo lepiej po tym wygladają, ale to chyba byłoby na krótką mete, na dalsza bedzie niszczyc?
Lakiery mają denat w składzie. Jeśli znajdziesz bez, to możesz używać śmiało.
No i od wielkiego dzwonu tez nie zaszkodzi.
Cytat:
ooo :brawo: brakuje tylko słowa skruchy ze strony autorki blogu.
Dokładnie tak.
Cytat:
widzę, ze wszystkie przechodziłyscie podobne etapy.
etap 1- zrozumienie- jezu jestem kręconowłosa
etap2- szaleństwo- oznacza to kupowanie kosmetykow w ogromnych ilosciach i poswiecanie włosom wiecje uwagi niz czmeukolwiek innemu
etap3- zwatpienie- do ..upy nic sie z tym nie da zrobic
etap4-pogodzenie sie losem- no turdno, jest jak jest, próbowac dalej
etap5- ee, w sumei to sa całkiem ładne
etap 6- ja ich kiedys nie lubiłam?
To ja jestem jakimś wyjątkiem, bo nie przechodziłam. Odkąd zaczełam podchodzić świadomie do swojego wyglądu (czyli jakoś od 12 roku życia), wiedziałam, że jestem kręconowłosa. I chciałam te włosy takimi mieć. Nie inaczej. Kosmetyków zawsze miałam sporo, choć nie tyle, co obecnie

Ale klasyfikacja bardzo mnie sie podoba

Cytat:
Napisane przez Lil Bon Bon Pokaż wiadomość
Ech chyba dochodzę do wniosku, że brak silikonów w szamponie nie jest jednak dobry. Z 20 minut się męczyłam z rozczesaniem...
Jestem fanka Twoich włosów.
Ale co z odżywką? Nawet bez czepka nie da się nałożyc z daleka od skalpu i szycia?

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-10-13, 22:30   #25858
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Gliss kur nie gości bo ma silikony, tak samo jak Shauma. To były moje ulubione. Jak patrzę na skład to silikony właściwie na początku. Staram się teraz unikać ich całkiem. Zobaczymy co będzie dalej. Chociaż uwielbiałam gliss kury, bo trochę obciążały mi włosy i bez suszenia suszarką efekt był całkiem fajny.
Zostało mi opakowanie z Shaumy po kokosowej masce (trzymam w niej żel lniany). Jakiś kokos tam był, ale chyba na samym końcu.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-13, 22:32   #25859
Jennifer85
Zakorzenienie

No tak ale chwile wczesniej bylo napisane, ze z silikonami maski sa ok a zaraz, ze gliss kur nieee Zgubilam sie przpraszam najmocniej, klade to na bark mojej choroby...

Stary 2010-10-13, 22:33   #25860
Eloe77

Cytat:

Cytat:
ja czekam na Twoje zdjęcia
Cytat:
Przez włosową manię przymierzam się teraz do biochemii i zmywania twarzy olejami
Polecam Co prawda mam w tej chwili przerwę, ale już niedługo znowu będzie olejek w łazience do mycia - wydajny i zero ściągnięcia.
Cytat:
Wie, co dobre Ale sama tez możesz popijać siemię. Obecnie dodaję łyżkę mielonego do płatkow śniadaniowych. Czasem robię sobie kleik (zalewam wrzątkiem). A ziarenka po żelu zjadam nastęnego dnia z płatkami

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
klade to na bark mojej choroby...
zdrowiej

MÓJ IDEAŁ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości