|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Fajna
Cytat:
oby szybko przeszło Danielkowi![]() Cytat:
Rozbrykany ten Twój syn ![]() Ja sama rzadko jadam, więc w domu Zu nie jadła...ale w przedszkolu tak...widziałam w jadłospisie w zeszłym tygodniu Cytat:
Kurtka ta czarna...hmmm taka sobie może na Tobie lepiej wyglądała...zrób zdjęcie i poka, ocenimy![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1082 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
My niestety placimy zawsze za lekarza pierwszego kontaktu, ostatnio, gdy chorowalam na uszy zaplacilam za 3 wizyty ponad 110 funtow.Za porade telefoniczna rowniez sie placi. Cytat:
to jakas glupia meska duma jest ze strony twojego meza, aby przyznac, ze ciezko pracujesz, ciezej niz on. Cytat:
![]() Duzo zdrowia dla niego Cytat:
A ty sie kuruj
|
|
#1083 |
|
Zadomowienie
|
Nie.
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1086 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajne ciuszki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mimo że Laurka taka "marudna" cały dzień to dał radę Niech się przyzwyczaja chłopinaNie przejmuj się, nie dałaś tak drogo...patrz TU...ciuchy mają piękne na tej stronie, ale ceny... ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1087 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja spadam już, wroce do was wieczorkiem. papa |
|
|
|
|
#1089 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że to "tylko" liszajec którego łatwo się pozbyć a nie alergia ...ale masz fajną córeczkę ![]() Cytat:
![]() oooo będzie kolejna podwójna Mama? ![]() Cytat:
Ja też głównie na przecenach bazuję, bo ceny nie są za fajne jedynie tak jak piszesz czapki, rękawiczki i butki mają tanieCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szaleństwo ![]() Jak dla mnie to zimy w ogóle nie musi być
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() Nie mam serca dziś do pracy...uciekam na magazyn...tam przynajmniej są fajni (i normalni) ludzie Widziałyście?
|
#1091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale zawsze uda mi się znaleźć coś fajnego i w przystępnej cenieA te bodziaki na allegro stoją po 29,90 Przeginka. Wszystko, co kupiłam i sprawdzałam na all średnio 10-15 zł droższe![]() Cytat:
No... skubana czasami jest robrajająca Najbardziej rozczula mnie ta jej "nowomowa"![]() Dla mnie też
|
|
#1092 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#1093 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() Wrócilismy ze ślubowania, Antoś padł, a ja ide po kawę i odpocząć... ![]() Miłego
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Co do H&M-u, to mnie się fajnie trafiło pod koniec sierpnia, kupowałam właśnie te bodziaki i dostałam bon na 20 zł, potem kupowałam czapkę za 15 zł i też dostałam bon na 20 zł. A potem Małż poszedł dokupić rękawiczki za 10 zł i też dostał ten bon.
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przysyłają rachunek czy jak to wygląda technicznie ![]() nie ma co - cenią się ![]() jak sobie coś przypomnę to jeszcze napiszę
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
Pytałam lekarza o ubieranie podczas podwyższonej temperatury, powiedział, że trzeba dziecku zapewnić komfort cieplny, ale że opatulanie przy wysokiej gorączce może doprowadzić do wzrostu temperatury i drgawek. Jeśli termometr wskazuje ok. 40 stopni, to zalecił zrobić kąpiel w wodzie o temp. ok. 35 stopni i zanurzyć dziecko na 2 minuty po samą szyję.
Potwierdził, że nadgorliwe odciąganie może podrażnić śluzówkę i spowodować chroniczny katar (kiedy dziecko jest zdrowe), ale 1-2 razy dziennie, to nie jest nadgorliwe oczyszczanie, uważa, że zwłaszcza po nocy dobrze jest oczyścić nos.
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zu nie miała (odpukać) temp wyższej niz 39 na szczęście... ![]() ................ Olka miałam jeszcze złożyć gratulacje rocznicowe...mam nadzieję że Mąż się w końcu opamięta i następna rocznica, jak i kolejne będą przepełnione radością i miłością...życzę Ci tego z całego serca ![]()
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
p4w, u mnie cala podstawowa opieka zdrowotna jest platna. Placi sie normalnie po wizycie w recepcji lub przysylaja rachunek do domu.
wizyta u rodzinnego to 34,50. Za wypisanie recepty tez sie placi (ale leki na recepte na bardzo tanie). Zapobranie krwi sie placi (i nie moga mi pobrac krwi kolezanki z oddzialu). Za dentyste tez sie placi. Jesli pojdzie sie na pogotowie, bo lekarze juz nie przyjmuja, to rowniez sie placi w zaleznosci od pory dnia/nocy. Za wezwanie karetki do domu sie placi grubo ponad 100 funtow(ale jak np mialo sie wypadek na drodze to juz nie), mozna wykupic abonament roczny. Bezplatny jest szpital i np leczenie u specjalistow, jesli sie zostalo skierowanym przez lekarza. Duzo ludzi ubezpiecza prywatnie zdrowotnie, wiec wiekszosc rachunkow jest pokrywana z tego + mozna isc na prywatny oddzial w szpitalu. Ja sie na takie ubezpieczenie nie zdecydowalam, poniewaz wyliczyli mi, ze za cala nasza trojke placilibysmy prawie 200 funtow miesiecznie . Pomysle o tym w przyszlym roku, moze sie cos zmieni.Ubezpieczenie jes tkorzystne,gdy potrzebuje jechac doAnglii na leczenie, wtedy oni pokrywaja wiekszosc kosztow, inaczej kosztuje to fortune. Jesli mi przedluza housing, to pewnie sie zdecyduje, a na razie nie.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-10-14 o 12:57 |
|
|
|
#1099 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Udalo nam sie dzisiaj dostac do lekarza . No i jednak wizyta byla potrzebna bo Daniel dostal antybiotyk . To silne przeziebienie , ale jedno uszko bylo juz dosc zaczerwienione wiec lekarka dala antybiotyk .Fajna ta lekarka , ciesze sie , ze nie trafilam na naszego lekarza , bo akurat Go nie bylo. Wkurza mnie jego olewajacy stosunek , zmienie Go na ta lekarke .Ona przynajmiej porzadnie zbadala Daniela.
|
#1100 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dla mnie też ![]() Cytat:
Ale wiadomo,tyle przypadków ile dzieci,u każdego kaszel może oznaczać co innego Pisałam wczoraj o szwagierce,że jej mały na antybiotyku dostał gorączkę,pojechała do lekarza i okazało się że ma zmiany na jednym płucu ma zmieniony antybiotyk,dzisiaj przynajmniej gorączki już nie ma.Ja jutro mam dzwonić,więc pewnie każe przyjechać się posłuchać![]() Cytat:
Z Bartka już prawdziwy uczeń ![]() Cytat:
![]() Ugotowałam zupę,jeszcze coś na drugie muszę skrobnąć ![]() Bartoszek spał całe 15 minut ![]() Wystawiałam suszarkę z praniem na taras.Przez szyby wydaje się ciepło,słonko tak pięknie świeci a tam takie mroźne powietrze brr... ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
nic tylko chorowaćCytat:
za zdrówko Danielka.Dobrze,że dostałaś się do innej lekarki |
|||||||
|
|
|
#1101 |
|
Zadomowienie
|
Ja zawsze staram sie brac choroby na zdrowy rozsadek. Nie lece juz do lekarza za kazdym razem gdy mala kaszle lub gdy ma podwyzszona temperature (a potrafilam byc 5 x w tyg lekarza
).Na poczatku przeizebienia stosuje "domowe sposoby". Jak widze ze mija jeden tydzien, drugi i nie przechodzi lub widze ze mocno sie pogarasza to dopiero wtedy ide do lekarza. Zreszta mam tez duze doswiadczenie w tej kwesti jako osoba bedaca chorowitkiem. Kapiele zmiejszajace temp juz robilam. O dziwo mojemu dziecku chlodna woda nie przeszkadza. |
|
|
|
#1102 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyników badań Alana jeszcze nie ma, pewnie dopiero jutro po 15 będą. Zadzwonie koło południa i będę wszystko wiedziała. Moje dziecko koniecznie potrzebuje kontaktu z dziećmi. Przyjechał dziś do teścia jakiś facet z dwuletnim synkiem i zabrałam tego Małego do Alana, bawili się super, tylko że krótko bo kładłam już Alana spać. Gdy tylko Alan zobaczył że tamten idzie do swojego taty na dół to tak zaczął wrzeszczeći ręce do niego wyciągać że aż mi głupio było, bo wyglądało to jakbym conajmniej separowała dziecko od świata. Naszczęście szybko się uspokoił, ale z wrażenia niemógł długo zasnąć Niby mam dużo dzieciaków z rodzinie ale nie spotykamy się często a na naszym pożal się Boże placu zabaw ani żywej duszy . Aż zaczęłam się zastanawiać nad przedszkolem, ale ten problem rozwiązał sięsam bo chorych dzieci u nas do przedszkola nie przyjmują.Skierko gratki ząbka kolejnego ![]() Mariola faktycznie trochę przginają u Was z opłatami, a za telefoniczną poradę to już wogóle masakra żeby płacić. Unholy jak palec Antka? nie ściąga już ''laleczki''? Miramej a Kubcio nie ma temp.? Może warto abyśchociaż zadzwoniła do dr. i opisała sprawę że Kubię się pogorszyło, bo po co czekać do jutra skoro widzisz że jest gorzej? A inhalujesz Malutka? Angy oby ten liszajec szybko sobie od was poszedł Ja wątróbki Alanowi nie dawałam, sama jej nie znosze, a ten smród przy duszeniu...... bleeee |
|
|
|
#1103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z drugiej strony u Nas płacimy co miesiąc na służbę zdrowia i co z tego mamy? tyle że miejsc brak, terminy po kilka miesięcy więc człowiek i tak prywatnie chodzi Cytat:
|
|
#1104 |
|
Zadomowienie
|
Co myslicie o takich cymbalakach. Zastanawiam sie nad kupnem.
http://allegro.pl/cymbalki-mloteczek...257718213.html |
|
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zu je ma
|
|
#1106 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1107 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dalam do obserwowanych
|
|
|
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma baterii Generalnie na początku bawiła się, najbardziej lubiła wyciągać piłeczki i je wkładać na miejsce - uderzać - i od nowa...później piłeczki pochowała i młotek...teraz od czasu do czasu podejdzie i walnie w guziczki rewelki nie ma, ale mozna kupić (zwłaszcza że cena niewysoka)EDIT: jak się wbija te piłeczki to też jest dźwięk ale to typowo cymbałkowy dźwięk![]() EDIT 2: młotkiem to lubi uderzyć, ale Mamę w kolano
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-10-14 o 13:26 |
|
|
|
|
#1109 |
|
Wtajemniczenie
|
He,he Bartosz uwielbia prawdziwe szkolne cymbałki Damiana,tak po nich młóci,że głowa boli
jeszcze kazuje sobie przy tym śpiewać do,re,mi itd jak nie śpiewam,to na mnie krzyczy
|
|
|
|
#1110 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Mala moze sie przewrocic i nadziac na taka paleczke. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.

.
oby szybko przeszło Danielkowi

NIE LUBIĘ TROLLI
" i coś tam o pracy dodał, jakbym ja nie pracowała nigdy w życiu
Nie ma gorączki, ale katar Mu się nasilił i więcej kaszle. Momentami mam wrażenie, że się udusi. O dziwo noc przespał bez pobudek, mimo, że kaszlał 

, to przepłaciłam