Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2009 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-14, 11:02   #1081
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Kupiłam w końcu Bartkowi kurtkę, taką na teraz, na zimową zbieram
Fajna

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Dzwonilam juz do lekarza , ale on oczywiscie kaze dawac panadol no i duzo pic . Jak narazie nawet nie kazal przyjsc , zeby go obejrzal . Nie moge sie przyzwyczaic do lekarzy pierwszego kontaktu w Anglii .
Dziwni lekarze oby szybko przeszło Danielkowi

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Cześć
Tylko wpadam powiedzieć co u nas i zmykam. Alan już po kontroli. Naszczęście obyło siębez polegiwania w szpitalu Zresztą nawet nie wyobrażam sobie jak bym to wytrzymała, Alan jest tak rozbrykany i rozwydrzony że już po 1godz latania za nim po szpitalnym korytarzu wysiadłam. Na izbie przyjęć chciał ściągnąć jakiejś babie zegarek, faceta kopnął w tyłek(facet klęczał przy dziecku a Alan szedl jak żołnierz i nagle bach go w du..), drugą babkę pociągnął za włosy, przewrócił jedną dziewczynkę(sporo większą od niego) a innej zabrał misia aż się biedna rozpłakała a Alan tylko zwiewał aż się kurzyło. Ja wogóle nie mogłam go opanować. Wszystkie dzieci grzecznie siedziały na krzesłach a moje latało jak oparzone a ja za nim
Czyli rozumiem że kontrola w porządku?
Rozbrykany ten Twój syn

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Dajecie wątróbkę swoim dzieciom,gotowaną,bądź duszoną w parowarze?
Ja sama rzadko jadam, więc w domu Zu nie jadła...ale w przedszkolu tak...widziałam w jadłospisie w zeszłym tygodniu

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
nie bylo juz tej kurtki dla Werki znaczy rozmiaru i wzielam inna fioletowa na 80 bo 86 duzo za duza a cena 69zl wiec niedroga

dla siebie kupilam plaszczyk w orsayu no lezy idealnie a chcialam krotka kurtke i chyba pojade kupic jeszcze jedna
malz tez kupil se kurtke takze zima moze przyjsc

co myslicie o tej ?? mierzylam i fajna jest
http://www.reserved.com/#/pl/collect...duct/5/O6834_2
Fajne zakupy...zdjęcia widziałam i wyglądają fajnie
Kurtka ta czarna...hmmm taka sobie może na Tobie lepiej wyglądała...zrób zdjęcie i poka, ocenimy

Cytat:
dziewczyny pozniej zrobie fotki bo szukalam na stronie orsaya ale nie ma go tam, powiem tylko ze szary taki jasny wzielam rozm. 34 bo 36 byl taki napompowany w piersiach za duzo miejsca tam bylo a ja wiadomo az takich gabarytow w tym miejscu nie posiadam
ladnie podkresla talie i wysmukla
Rozmiar...marzenie które nigdy się nie spełni

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
moje dziecko się nudzi w czterech ścianach - już nic go nie zajmuje ani rysowanie, ani ksiązeczki, ani mieszanie w garnkach itd... czyli to co uwielbiał do tej pory
uwielbia jeszcze wygłupy, tańce, śpiewy, ale ja nie mam siły skakać z nim non stop i w między czasie jeszcze obiad ugotować, ganiać go z pieluchą itd...
pewnie jestem leniwa albo wyrodna, ale się dusze - nie mogę się doczekać kiedy Tomek pójdzie do przedszkola i będzie jak dawniej - jestem 100 razy lepszą mamą niż teraz jak jestem z nim cały czas, bo mam energię na aktywną zabawę z nim

i podziwiam mamy, które nie pracują

możecie mnie teraz zwymyślać
Ja nie mam zamiaru
Stary 2010-10-14, 11:02   #1082
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez angy;22656854[COLOR=White
]
Diagnoza: liszajec suchy. Można by rzec: uf. To cos bakteryjnego, niektóre dzieci sa bardziej podatne, może nawracać, ale to nic strasznego (czyli przeciwgrzybiczą maść od Pani Pediatry mogliśmy używać do usr...ej śmierci). Zosia dostała robioną maść-wyczytałam w składnikach neomycynę, pamiętam, że używałam maść o podobnej nazwie na pępek jak Zosia była malutka, bo nie chciał odpaść.
Ulżyło mi, że to nie alergia

U Pana doktora Zosia zrobiła furorę, jak mantrę powtarzała wszystkie słówka, które zna i uśmiechała się od ucha do ucha-od razu dostała ksywkę "Śmieszek". Spytał w jakim jest wieku i stwierdził, że świetnie się rozwija, że bardzo wyraźnie wszystko wypowiada. Pewnie trochę kurtuazyjnie, bo za wizytę zapłaciliśmy 70 zł
[/COLOR]
Mam nadzieje, ze masc szybko pomoze. ciesze sie, ze to nie alergia

My niestety placimy zawsze za lekarza pierwszego kontaktu, ostatnio, gdy chorowalam na uszy zaplacilam za 3 wizyty ponad 110 funtow.Za porade telefoniczna rowniez sie placi.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Mariolko to twój mąż ma cywilną odwagę.Mojemu tego brakuje
Mi nie zależy żeby całował mnie po stopach, tylko żeby wprost przyznał.
Krygując się w taki sposób jak to robi ja osobiście odbieram to jako znój z jego strony.

Kiedyś po tygodniowym urlopie, też 7me poty z niego występowały jak goniłam go do obowiązków i jak wprost go zapytałam jak było to usłyszałam "a jakiej odpowiedzi się spodziewasz " i coś tam o pracy dodał, jakbym ja nie pracowała nigdy w życiu
A z pracą to mój mąż się nie wysila, po 6h przed kompem więc rozumiecie
Teraz jak będzie biadolił że na ślub jedzie, albo że ma sesje itp to wiecie co powiem sa sa sa że ja bym mogła pstrykać a on siedzieć w domu

Lodówka się prosi o umycie i coś tam wcz wspomniał
więc ja mu dziś że przecież był cały dzień przedwczoraj to czemu się nie zabrał, to mówi że miał ciężki dzień i że po co go prowokuje
bo on wię do czego biję, no śmiech na sali...
Fakt, moj maz raczej nie sciemnia, ze w domu nie ma co robic i opieka nad dzieckiem to nie praca.
to jakas glupia meska duma jest ze strony twojego meza, aby przyznac, ze ciezko pracujesz, ciezej niz on.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Martwię się, bo Kubie się chyba pogorszyło Nie ma gorączki, ale katar Mu się nasilił i więcej kaszle. Momentami mam wrażenie, że się udusi. O dziwo noc przespał bez pobudek, mimo, że kaszlał
Lekarz powiedział, że jak jutro rano nie będzie poprawy, albo będzie gorzej, to mam do niego zadzwonić i zrobi Kubie zdjęcie RTG, bo czasem zmian nie słychać, a widać je dopiero na zdjęciu. Eh
Trzymam kciuki za Kubusia
Duzo zdrowia dla niego
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
kolejny zabek sie przebil dolna lewa czworka. moze stad miala katarek...
Gratuluje zabka
A ty sie kuruj
Stary 2010-10-14, 11:07   #1083
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:
Ale czy dzieciom dajecie?
Nie.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Mnie ta druga od gory sie najbardziej podoba.
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:10   #1084
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

hmmm.... ja nie do końca się z tym zgodzę.
Bodziaki są np. po 19.90, nie uważam żeby to było dużo, bo sa super jakości. Cienkie bluzeczki po 50 zł... Ja za gruby sweterek płaciłam 50 zł, fajne sztruksowe spodenki za 30 zł, itd...
I rzeczywiście na allegro ceny sa mooocno zawyżone.
e to ja widac jakies chyba z najnowszej kolekcji patrzyłam, bo bluzeczki naprawde po 49,90 były, a sweterki takie grubsze po 64,90 i więcej. bodziaków po 19,90 tez nie widziałam, eh, dzisiaj skocze jeszcze raz i moze cos upoluje
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:13   #1085
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
patrz czy jest czysto i jak jest rozwiązana sala do spania + przewijanie, czy razem czy osobno, czy każde dziecko ma swój kącik
jakie zabawki i plac zabaw - chyba ogólnie jakie wrażenie robi na Tobie całość
zapytaj o plan dnia, ilość dzieci na jedną panią, jak karmią, czy posiłki robią czy catering, nocniki, mycie ząbków
dzięki

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:14   #1086
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
sluchajcie jestem taka podekscytowana bo moja znajoma robi jutro test ciazowy i mam nadzieje ze pokaze 2 kreski
sa 5 lat po slubie i jej malz jest bezplodny , zdecydowali sie na sztuczne zaplodnienie ktore jak wiecie troche kosztuje dlatego jestem dobrej mysli ze im sie uda spelnic marzenie
i dla znajomej

Ostatnia

Cytat:
Zrobiłam zdjęcia,z małymi przebojaminajpierw dostałam ochrzan od starszego syna,że rozłożyłam się z tym u niego w pokoju,później w trakcie wgrywania Bartoś wyłączył mi komputer

Kurtki Bartosza i Damiana.
Jednak stwierdzam,że zdjęcia w pełni nie oddają rzeczywistego koloru.Jest oliwkowy
Kurtka Bartosza i spodnie nie w kompleciejednak starałam się dobierać pod kolor

I do albumu wrzuciłam 3 fotki z września

Fajne ciuszki

Cytat:
wlasciwie to mam zamiar pojechac do CH wiec moze rzeczywiscie przymierze lepiej
nie wiedzialam ze Hello Kitty to z H&M
jak zawsze dziekuje Miramejku
W hm duuużo Kitty jest

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
aaa jeszcze sie pochwalic chciałam....... Zuzanka ma 5 ząbka i szósty sie zarysowuje

Cytat:
A najlepszy nr, to wczoraj.
Koleżanka pyta mnie w sms jak mąż sobie radzi jak jestem w pracy, a ja z rozpędu wysłałam do niego "że jakoś sobie na pewno radzi, ale że wprost nie powie jak mu było"
No ale w zasadzie Kat to dzielny był ten Twój Mąż Mimo że Laurka taka "marudna" cały dzień to dał radę Niech się przyzwyczaja chłopina

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
no nie , to przepłaciłam
Nie przejmuj się, nie dałaś tak drogo...patrz TU...ciuchy mają piękne na tej stronie, ale ceny...

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Mój oststnio w niedzielę poszedł z małą na spacer, nie wiem jakim cudem udało mu się tego dokonać ale zasnęła w wózku. Potem opowiada mi : taki boroczek, spała tak mocno, główka tak na boczku, na ramieniu...No to go pytam, czy opuścił oparcie....zapomniał
boski

Cytat:
dla Zu,wiedziała że mamusia miała ciężki dzień

Wyśpij się

Cytat:
dla Zu

Stary 2010-10-14, 11:15   #1087
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:
tak, z cebulką
ze 2x się zdarzyło
Nie robię za często bo muszę ścianę gazetą wykleić żeby tłuszcz nie opryskał wszystkiego

A przykrywek w domu nie masz???
Stary 2010-10-14, 11:26   #1088
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Nie przejmuj się, nie dałaś tak drogo...patrz TU...ciuchy mają piękne na tej stronie, ale ceny...
nie no w takim razie nie przepłaciłam.

Ja spadam już, wroce do was wieczorkiem. papa
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:32   #1089
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

Karo czekamy

Dzień dobry
Diagnoza: liszajec suchy. Można by rzec: uf. To cos bakteryjnego, niektóre dzieci sa bardziej podatne, może nawracać, ale to nic strasznego (czyli przeciwgrzybiczą maść od Pani Pediatry mogliśmy używać do usr...ej śmierci). Zosia dostała robioną maść-wyczytałam w składnikach neomycynę, pamiętam, że używałam maść o podobnej nazwie na pępek jak Zosia była malutka, bo nie chciał odpaść.
Ulżyło mi, że to nie alergia

Dobrze że to "tylko" liszajec którego łatwo się pozbyć a nie alergia
...ale masz fajną córeczkę

Cytat:
to czekamy

Cytat:
Amelka teraz ostatnio zrobila sie bardzo calusna buziaki rozdaje ito z zamknieta buzka slodkie to jest... a jak sie uderzy w glowe to chodzi i sie zali ze w gowe sie uderzyla rozumne sa te nasze dzieciaczki
a bawi sie sama dosc dlugo, no chyba ze cycus sie przypomni to przyjdzie lize mi dekold i mowi tylko mi mi...

a wczoraj z mezem rozmawialismy o drugim dzidziusiu chyba tez coraz bardziej przekonuje sie do tego pomyslu
Słodkie słodkie

oooo będzie kolejna podwójna Mama?

Cytat:
mi tez sie podoba ta musztarda, ale nie jestem pewna czy kiedys nie mierzyłam tego sweterka w reserved i nie kupiłam go bo dziwnie na mnie leżał. mąż tez cos tak kojarzy. więc wstrzymam sie narazie.

W h&m mają cudne ciuszki, ale tak jak piszecie ceny wysokie niestety. Mąż mnie musi siłą wyciągać z tego sklepu, chociaż przeważnie tylko oglądam te ciuszki, bo bluzeczka zwykła cieniutka za 50 zł to wg mnie przesada. Bodziaki mają cudne też... ach... czasem coś sie znajdzie w rozsądnej cenie, jak te czapeczki na przykład. Trzeba trafić na przeceny chociaż mi sie to nigdy nie udało. (pisze tu o dziale dziecięcym, bo dla siebie na bluzke to wydałabym 50 zł, bo ja pochodze w niej dłuzej niż Oli )
to rzeczywiście nie ma co...może znajdziesz coś jeszcze fajniejszego

Ja też głównie na przecenach bazuję, bo ceny nie są za fajne jedynie tak jak piszesz czapki, rękawiczki i butki mają tanie

Cytat:
Lodówka się prosi o umycie i coś tam wcz wspomniał
więc ja mu dziś że przecież był cały dzień przedwczoraj to czemu się nie zabrał, to mówi że miał ciężki dzień i że po co go prowokuje
bo on wię do czego biję, no śmiech na sali...

Cytat:
hmmm.... ja nie do końca się z tym zgodzę.
Bodziaki są np. po 19.90, nie uważam żeby to było dużo, bo sa super jakości. Cienkie bluzeczki po 50 zł... Ja za gruby sweterek płaciłam 50 zł, fajne sztruksowe spodenki za 30 zł, itd...
I rzeczywiście na allegro ceny sa mooocno zawyżone.
Dla mnie za jednego bodziaka 20 zł to dużo...już wolę w tesco kupić 5 szt za 40 zł...a jakość tescowych jest przyzwoita

Cytat:
Obudził, ale nastrój nadal ma nieprzysiadalny

Martwię się, bo Kubie się chyba pogorszyło Nie ma gorączki, ale katar Mu się nasilił i więcej kaszle. Momentami mam wrażenie, że się udusi. O dziwo noc przespał bez pobudek, mimo, że kaszlał
Lekarz powiedział, że jak jutro rano nie będzie poprawy, albo będzie gorzej, to mam do niego zadzwonić i zrobi Kubie zdjęcie RTG, bo czasem zmian nie słychać, a widać je dopiero na zdjęciu. Eh
Zaczekam...nie spieszy mi się

dla Kubolka

Cytat:
kolejny zabek sie przebil dolna lewa czworka. moze stad miala katarek...

Cytat:
Kubuś pospał całe pół godziny , nawet kawy nie zdążyłam dopić
Szaleństwo

Cytat:
To ja już wolę swoją wersjęChyba przyznasz,że jest o niebo lepsza?
Jak dla mnie to zimy w ogóle nie musi być
Stary 2010-10-14, 11:36   #1090
Karolinak82
Zakorzenienie

Nadrobiłam

Nie mam serca dziś do pracy...uciekam na magazyn...tam przynajmniej są fajni (i normalni) ludzie

Widziałyście?
Stary 2010-10-14, 11:44   #1091
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, ze masc szybko pomoze. ciesze sie, ze to nie alergia

My niestety placimy zawsze za lekarza pierwszego kontaktu, ostatnio, gdy chorowalam na uszy zaplacilam za 3 wizyty ponad 110 funtow.Za porade telefoniczna rowniez sie placi.

Cytat:
e to ja widac jakies chyba z najnowszej kolekcji patrzyłam, bo bluzeczki naprawde po 49,90 były, a sweterki takie grubsze po 64,90 i więcej. bodziaków po 19,90 tez nie widziałam, eh, dzisiaj skocze jeszcze raz i moze cos upoluje
Te jednokolorowe z eko bawełny sa po 19,90. Teraz jakieś w paseczki jeszcze chyba są. Wiadomo, że niektóre rzeczy sa mocno za drogie, jak np. ogrodniczki za 80 zł Ale zawsze uda mi się znaleźć coś fajnego i w przystępnej cenie
A te bodziaki na allegro stoją po 29,90 Przeginka. Wszystko, co kupiłam i sprawdzałam na all średnio 10-15 zł droższe

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość

A przykrywek w domu nie masz???

Cytat:

Dobrze że to "tylko" liszajec którego łatwo się pozbyć a nie alergia
...ale masz fajną córeczkę

....

No... skubana czasami jest robrajająca Najbardziej rozczula mnie ta jej "nowomowa"

Dla mnie też

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:46   #1092
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
ale ładnie spał jestem pełna podziwu

Żeby to było od tych Twoich orzechów...zachci ało się hurtowo laskowików
Ja w sumie też

, no zachciało się

Cytat:
zdrowka dla Kubusia

Cytat:
biedny Kubuś-pewnie wszystko się dopiero rozkręciło.
Zobaczysz jak będzie przez dzień,czasem lepiej sprawdzić.
W naszym przypadku lekarz mówił,że Bartosz kaszle od kataru,bo to co nie wyjdzie noskiem spływa po tylniej stronie gardła i powoduje kaszel.A wierz mi,że z rana brzydko kaszle,tak słychać jakby mu się tam wszystko odrywałoale kaszle już tylko rano i osłuchowo był czysty.Jutro mam dzwonić.
aby Krasnoludkowi nie było gorzej
, tylko że Kubuś kaszlał mało i tylko w nocy, teraz od rana kaszle naprawdę mocno, a że jest nauczony, żeby podnosić ręce do góry, jak się zaksztusi, to ciągle rączki ma w górze, bo Go dusi ten kaszel.

Cytat:
ekspres o prostu ciekawe o której padnie ponownie

Przyczepiło się do niego to przeziębienie, ciągnie się i ciągnie...oby szybciutko się wykurował
(...)
Wpadam przelotem z kawką, udało mi się mała wcześniej położyć bo ok 13 mamy jechać oglądać klub malucha Byłam już wczoraj w jednym, jeszcze dziś i jutro jedziemy do dwóch innych i zobaczymy Jak macie jakieś wskazówki na co zwrócić uwagę to bardzo poproszę
No ekspres

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 11:54   #1093
UnholyOne
Ola-Unhola

Hej

Wrócilismy ze ślubowania, Antoś padł, a ja ide po kawę i odpocząć...

Miłego
Stary 2010-10-14, 12:10   #1094
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki za Kubusia
Duzo zdrowia dla niego

Cytat:
Zaczekam...nie spieszy mi się

dla Kubolka

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Co do H&M-u, to mnie się fajnie trafiło pod koniec sierpnia, kupowałam właśnie te bodziaki i dostałam bon na 20 zł, potem kupowałam czapkę za 15 zł i też dostałam bon na 20 zł. A potem Małż poszedł dokupić rękawiczki za 10 zł i też dostał ten bon.

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-14, 12:26   #1095
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie mam zamiaru

Cytat:

przysyłają rachunek czy jak to wygląda technicznie

nie ma co - cenią się

Cytat:
dzięki
jak sobie coś przypomnę to jeszcze napiszę

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 12:26   #1096
Miramej
Zakorzenienie

Pytałam lekarza o ubieranie podczas podwyższonej temperatury, powiedział, że trzeba dziecku zapewnić komfort cieplny, ale że opatulanie przy wysokiej gorączce może doprowadzić do wzrostu temperatury i drgawek. Jeśli termometr wskazuje ok. 40 stopni, to zalecił zrobić kąpiel w wodzie o temp. ok. 35 stopni i zanurzyć dziecko na 2 minuty po samą szyję.

Potwierdził, że nadgorliwe odciąganie może podrażnić śluzówkę i spowodować chroniczny katar (kiedy dziecko jest zdrowe), ale 1-2 razy dziennie, to nie jest nadgorliwe oczyszczanie, uważa, że zwłaszcza po nocy dobrze jest oczyścić nos.

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-14, 12:32   #1097
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Pytałam lekarza o ubieranie podczas podwyższonej temperatury, powiedział, że trzeba dziecku zapewnić komfort cieplny, ale że opatulanie przy wysokiej gorączce może doprowadzić do wzrostu temperatury i drgawek. Jeśli termometr wskazuje ok. 40 stopni, to zalecił zrobić kąpiel w wodzie o temp. ok. 35 stopni i zanurzyć dziecko na 2 minuty po samą szyję.

Potwierdził, że nadgorliwe odciąganie może podrażnić śluzówkę i spowodować chroniczny katar (kiedy dziecko jest zdrowe), ale 1-2 razy dziennie, to nie jest nadgorliwe oczyszczanie, uważa, że zwłaszcza po nocy dobrze jest oczyścić nos.
Dziękuję za info
Zu nie miała (odpukać) temp wyższej niz 39 na szczęście...
................
Olka miałam jeszcze złożyć gratulacje rocznicowe...mam nadzieję że Mąż się w końcu opamięta i następna rocznica, jak i kolejne będą przepełnione radością i miłością...życzę Ci tego z całego serca
Stary 2010-10-14, 12:52   #1098
mariolasl
Zakorzenienie

p4w, u mnie cala podstawowa opieka zdrowotna jest platna. Placi sie normalnie po wizycie w recepcji lub przysylaja rachunek do domu.
wizyta u rodzinnego to 34,50. Za wypisanie recepty tez sie placi (ale leki na recepte na bardzo tanie). Zapobranie krwi sie placi (i nie moga mi pobrac krwi kolezanki z oddzialu). Za dentyste tez sie placi. Jesli pojdzie sie na pogotowie, bo lekarze juz nie przyjmuja, to rowniez sie placi w zaleznosci od pory dnia/nocy. Za wezwanie karetki do domu sie placi grubo ponad 100 funtow(ale jak np mialo sie wypadek na drodze to juz nie), mozna wykupic abonament roczny. Bezplatny jest szpital i np leczenie u specjalistow, jesli sie zostalo skierowanym przez lekarza. Duzo ludzi ubezpiecza prywatnie zdrowotnie, wiec wiekszosc rachunkow jest pokrywana z tego + mozna isc na prywatny oddzial w szpitalu. Ja sie na takie ubezpieczenie nie zdecydowalam, poniewaz wyliczyli mi, ze za cala nasza trojke placilibysmy prawie 200 funtow miesiecznie . Pomysle o tym w przyszlym roku, moze sie cos zmieni.Ubezpieczenie jes tkorzystne,gdy potrzebuje jechac doAnglii na leczenie, wtedy oni pokrywaja wiekszosc kosztow, inaczej kosztuje to fortune. Jesli mi przedluza housing, to pewnie sie zdecyduje, a na razie nie.

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-10-14 o 12:57
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 12:54   #1099
Texasik
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Udalo nam sie dzisiaj dostac do lekarza . No i jednak wizyta byla potrzebna bo Daniel dostal antybiotyk . To silne przeziebienie , ale jedno uszko bylo juz dosc zaczerwienione wiec lekarka dala antybiotyk .Fajna ta lekarka , ciesze sie , ze nie trafilam na naszego lekarza , bo akurat Go nie bylo. Wkurza mnie jego olewajacy stosunek , zmienie Go na ta lekarke .Ona przynajmiej porzadnie zbadala Daniela.

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:02   #1100
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja sama rzadko jadam, więc w domu Zu nie jadła...ale w przedszkolu tak...widziałam w jadłospisie w zeszłym tygodniu

za odp.

Cytat:

Cytat:
Nie.

.
za odp.

Cytat:
Fajne ciuszki

Cytat:
Dla mnie teżnie lubę tej pory roku ale krajobrazy piękne wtedy są

Cytat:

, tylko że Kubuś kaszlał mało i tylko w nocy, teraz od rana kaszle naprawdę mocno, a że jest nauczony, żeby podnosić ręce do góry, jak się zaksztusi, to ciągle rączki ma w górze, bo Go dusi ten kaszel.

Bartosz też z początku kaszlał mało i tylko rano,później dostał syrop wykrztuśny i kaszlał także w ciągu dnia,teraz znowu kaszle tylko ranoAle wiadomo,tyle przypadków ile dzieci,u każdego kaszel może oznaczać co innegoPisałam wczoraj o szwagierce,że jej mały na antybiotyku dostał gorączkę,pojechała do lekarza i okazało się że ma zmiany na jednym płucuma zmieniony antybiotyk,dzisiaj przynajmniej gorączki już nie ma.Ja jutro mam dzwonić,więc pewnie każe przyjechać się posłuchać
dzielny Kubuś radzi sobie jak umie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Hej

Wrócilismy ze ślubowania, Antoś padł, a ja ide po kawę i odpocząć...

Miłego
I jak było?
Z Bartka już prawdziwy uczeń

Cytat:

Taksłyszałam,że temperatura wody ma być ciut niższa od temperatury ciała.
dzięki za info,czasem dobrze wiedzieć różne rzeczy

Ugotowałam zupę,jeszcze coś na drugie muszę skrobnąć
Bartoszek spał całe 15 minut
Wystawiałam suszarkę z praniem na taras.Przez szyby wydaje się ciepło,słonko tak pięknie świeci a tam takie mroźne powietrze brr...

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
p4w, u mnie cala podstawowa opieka zdrowotna jest platna. Placi sie normalnie po wizycie w recepcji lub przysylaja rachunek do domu.
wizyta u rodzinnego to 34,50. Za wypisanie recepty tez sie placi (ale leki na recepte na bardzo tanie). Zapobranie krwi sie placi (i nie moga mi pobrac krwi kolezanki z oddzialu). Za dentyste tez sie placi. Jesli pojdzie sie na pogotowie, bo lekarze juz nie przyjmuja, to rowniez sie placi w zaleznosci od pory dnia/nocy. Za wezwanie karetki do domu sie placi grubo ponad 100 funtow(ale jak np mialo sie wypadek na drodze to juz nie), mozna wykupic abonament roczny. Bezplatny jest szpital i np leczenie u specjalistow, jesli sie zostalo skierowanym przez lekarza. Duzo ludzi ubezpiecza prywatnie zdrowotnie, wiec wiekszosc rachunkow jest pokrywana z tego + mozna isc na prywatny oddzial w szpitalu. Ja sie na takie ubezpieczenie nie zdecydowalam, poniewaz wyliczyli mi, ze za cala nasza trojke placilibysmy prawie 200 funtow miesiecznie . Pomysle o tym w przyszlym roku, moze sie cos zmieni.Ubezpieczenie jes tkorzystne,gdy potrzebuje jechac doAnglii na leczenie, wtedy oni pokrywaja wiekszosc kosztow, inaczej kosztuje to fortune. Jesli mi przedluza housing, to pewnie sie zdecyduje, a na razie nie.
nic tylko chorować

Cytat:
Czesc Dziewczyny

Udalo nam sie dzisiaj dostac do lekarza . No i jednak wizyta byla potrzebna bo Daniel dostal antybiotyk . To silne przeziebienie , ale jedno uszko bylo juz dosc zaczerwienione wiec lekarka dala antybiotyk .Fajna ta lekarka , ciesze sie , ze nie trafilam na naszego lekarza , bo akurat Go nie bylo. Wkurza mnie jego olewajacy stosunek , zmienie Go na ta lekarke .Ona przynajmiej porzadnie zbadala Daniela.
za zdrówko Danielka.
Dobrze,że dostałaś się do innej lekarki

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:04   #1101
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Ja zawsze staram sie brac choroby na zdrowy rozsadek. Nie lece juz do lekarza za kazdym razem gdy mala kaszle lub gdy ma podwyzszona temperature (a potrafilam byc 5 x w tyg lekarza ).

Na poczatku przeizebienia stosuje "domowe sposoby". Jak widze ze mija jeden tydzien, drugi i nie przechodzi lub widze ze mocno sie pogarasza to dopiero wtedy ide do lekarza.
Zreszta mam tez duze doswiadczenie w tej kwesti jako osoba bedaca chorowitkiem.

Kapiele zmiejszajace temp juz robilam.
O dziwo mojemu dziecku chlodna woda nie przeszkadza.
Stary 2010-10-14, 13:04   #1102
agga19851985
Wtajemniczenie

Wyników badań Alana jeszcze nie ma, pewnie dopiero jutro po 15 będą. Zadzwonie koło południa i będę wszystko wiedziała.

Moje dziecko koniecznie potrzebuje kontaktu z dziećmi. Przyjechał dziś do teścia jakiś facet z dwuletnim synkiem i zabrałam tego Małego do Alana, bawili się super, tylko że krótko bo kładłam już Alana spać. Gdy tylko Alan zobaczył że tamten idzie do swojego taty na dół to tak zaczął wrzeszczeći ręce do niego wyciągać że aż mi głupio było, bo wyglądało to jakbym conajmniej separowała dziecko od świata. Naszczęście szybko się uspokoił, ale z wrażenia niemógł długo zasnąć Niby mam dużo dzieciaków z rodzinie ale nie spotykamy się często a na naszym pożal się Boże placu zabaw ani żywej duszy. Aż zaczęłam się zastanawiać nad przedszkolem, ale ten problem rozwiązał sięsam bo chorych dzieci u nas do przedszkola nie przyjmują.

Skierko gratki ząbka kolejnego
Mariola faktycznie trochę przginają u Was z opłatami, a za telefoniczną poradę to już wogóle masakra żeby płacić.
Unholy jak palec Antka? nie ściąga już ''laleczki''?
Miramej a Kubcio nie ma temp.? Może warto abyśchociaż zadzwoniła do dr. i opisała sprawę że Kubię się pogorszyło, bo po co czekać do jutra skoro widzisz że jest gorzej? A inhalujesz Malutka?
Angy oby ten liszajec szybko sobie od was poszedł

Ja wątróbki Alanowi nie dawałam, sama jej nie znosze, a ten smród przy duszeniu...... bleeee
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:15   #1103
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
rzeczywiście tragedia
Z drugiej strony u Nas płacimy co miesiąc na służbę zdrowia i co z tego mamy? tyle że miejsc brak, terminy po kilka miesięcy więc człowiek i tak prywatnie chodzi

Cytat:
Pewnie że zmień do lekarza trzeba mieć zaufanie
Stary 2010-10-14, 13:17   #1104
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Co myslicie o takich cymbalakach. Zastanawiam sie nad kupnem.

http://allegro.pl/cymbalki-mloteczek...257718213.html
Stary 2010-10-14, 13:19   #1105
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

Zu je ma już od dawna
Stary 2010-10-14, 13:22   #1106
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:
Zu je ma już od dawna
I jest zadowolona. dlugo sie nia bawi? Rzeczywiscie nie jest to zabawka na baterie?
Stary 2010-10-14, 13:24   #1107
skierka1981
BAN stały

Cytat:

ale fajne ja poki co bez kaski, ale to chyba dobry pomysl na pomysl na prezent pod choinke dalam do obserwowanych
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:25   #1108
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
I jest zadowolona. dlugo sie nia bawi? Rzeczywiscie nie jest to zabawka na baterie?

Nie ma baterii
Generalnie na początku bawiła się, najbardziej lubiła wyciągać piłeczki i je wkładać na miejsce - uderzać - i od nowa...później piłeczki pochowała i młotek...teraz od czasu do czasu podejdzie i walnie w guziczki rewelki nie ma, ale mozna kupić (zwłaszcza że cena niewysoka)
EDIT: jak się wbija te piłeczki to też jest dźwięk ale to typowo cymbałkowy dźwięk
EDIT 2: młotkiem to lubi uderzyć, ale Mamę w kolano

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-10-14 o 13:26
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:28   #1109
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Zu je ma już od dawna
He,he Bartosz uwielbia prawdziwe szkolne cymbałki Damiana,tak po nich młóci,że głowa boli jeszcze kazuje sobie przy tym śpiewać do,re,mi itdjak nie śpiewam,to na mnie krzyczy

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 13:33   #1110
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:
ale fajne ja poki co bez kaski, ale to chyba dobry pomysl na pomysl na prezent pod choinke dalam do obserwowanych
No wlasnie. Ja juz robie rozeznanie gdyz mam zwyczaj ze prezenty kupuje wczesniej aby nie miec problemu ze cos nie dojdzie na czas bo poczta znowu nie dala rady. Poza tym finansowo tez jest latwiej jak sie to na 2 miesiace rozlozy.

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
He,he Bartosz uwielbia prawdziwe szkolne cymbałki Damiana,tak po nich młóci,że głowa boli jeszcze kazuje sobie przy tym śpiewać do,re,mi itdjak nie śpiewam,to na mnie krzyczy
Ja na poczatku pomyslalam o takich klasycznych. Mam jednak obawe, ze drewniane paleczki nie sa zbyt bezpieczne.
Mala moze sie przewrocic i nadziac na taka paleczke.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości