Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-14, 15:36   #4111
prunelle
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

blackrose4u, ja jestem Julia i chyba spokojna dosyć byłam, chociaż jako zupełnie małe dziecko potwornie grymaśna, obiadki 3 godziny potrafiłam męczyć ale żaden tam ze mnie łobuziak, może to zmiana pokoleniowa, hehe

Cytat:
Napisane przez goniaa85 Pokaż wiadomość
prunelle ja miałam tak samo, też nastawiłam się na chłopczyka. tydzień temu byłam u gin w 16 tyg i powiedział że to dziewczynka byłam w lekkim szoku, nawet troche rozczarowana... tym bardziej że mówił to ze sporym przekonaniem. Teraz przyzwyczajam się że ten bejbik jest płci żeńskiej, ale jeszcze będę chciała się upenić jak pójdę na badanie w listopadzie. Może tej mojej córci wyrośnie jakiś siusiak Oczywiście jeśli dziewczynka to też fajnie, najważniejsze że zdrowa, ale tak się nastawiłam na tego chłopczyka.
Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
miałam tak samo mowilismy do brzucha Filip 4 miesiace a tu okazało się że jest Filipinka nie powiem ze bylam na poczatku zszokowana troszke i Tz tez no ale teraz jest nasza Niunia tylko biedna bezimienna bo nie mozemy sie nadal dogadac

no to dobrze, że nie jestem sama chociaż ja jeszcze nie wiem, co mi tam w brzuchu siedzi

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
jezu dziewczyny was też tak ciągnie do słodkiego?
jestem po sytym obiedzie, zjadłam więcej niż mój facet, on najedzony a ja...zjadłam 2 czekolady ! na myśl o słodkim mam aż pianę w ustach ja po prostu MUSZĘ coś zjeść, teraz pije obrzydliwie słodkie kakao ... jeny ale będę gruba
hehe, ja wczoraj wrąbałam gigantyczną tabliczkę czekolady (nie że 100 gram, tylko taką dużą...), ale dzisiaj np już nie mogę patrzeć na słodycze, więc to różnie ze mną bywa

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:47   #4112
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc mamuski
dawno sie nie odzywalam i nie daje rady poki co nadroibc
spojzalm na pierwsza stroen i niektore juz wiedza jak nazwa bobasa i jaka plec a ja za 2 tyg dopoeiro na polowkowe ide i mam dylemat co do imion bo mi podobaja sie inne niz tz
jedyne co nam sie w miare wspolnie podoba to Robert lub Jarek
a dla dziewczynki narazie nie doszlismy do porozumienia
najgorsze ze mi nawet te sie zaczynaja mneij podobac...

mielgo dnia ja wracam do lektory mam co nadrabiac piszecei jakbyscie w ciazy byly conajmniej ;p
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:56   #4113
iizabelaa
Zakorzenienie

Dziewczyny,

ja siedzę w domku,
znowu jestem na chorobowym,
przez to przeziębienie,
wcześniej nigdy nie chorowałam,
a teraz w ciąży to już drugi raz w ciągu miesiąca

dostałam l4 na 3 tyg. żeby nie mieć kontaktu z ludźmi

Z powodu tego l4 mam różne takie przemyślenia pod tytułem,
że z jednej strony w pracy się strasznie stresuję i mam ogrom zajęć
a z drugiej płakać mi się chciało jak sobie pomyślałam, że będę w domu siedzieć

Cytat:
No kochana rozumiem, ze jestes oszolomiona i mega szczesliwa, ale niestety jest wieksze prawdopodobienstwo, ze z dziewczynki wyjdzie chlopak, wiec oczywiscie zycze z calego serca upragnionej corci, ale, zeby pozniej nie bylo podwojnego rozczarowania
Jadeit1
ja sobie zdaję z tego sprawę, i staram się myśleć że to tylko prognoza i nie ekscytować aż tak bardzo
tylko, że w moim przypadku to jest na prawdę trudne, i łatwo się mówi ale gorzej przejść do czynów,
w szczególności jak patrze na moje
2 różowe bodziaki dla małej

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
ściskam kciuki za powtórkę dobrych wiadomości !!! i gratuluję zdrowego maluszka
dziękuje
serce się raduje jak się widzi na usg (cudny wynalazek) że wszystko z maleństwem OK i że serduszko mu bije

Cytat:
Napisane przez ChiQuitA89 Pokaż wiadomość
A właśnie, zdradzę Wam fajny trik. Moja mama przez całą ciążę z moją siostrą piła prawie codziennie sok marchwiowy, taką ot Karotkę czy innego Kubusia. I moja siostra jest teraz posiadaczką brzoswiniowo gładkiej skóry. Ma piękny koloryt, taki złoty, jej skóra jest super miękka i gładka, w ogóle nie ma problemów z oparzeniami słonecznymi, od razu opala się na mahoń, ma 16 lat i buzię jak dzidziuś! Po za tym jako jedyna u mnie w domu, nie ma wady wzroku :P Także też się soczkuję. POLECAM!
słyszałam o tym, ponoć działa
ponoć tak samo jak karmienie maleństwa soczkiem marchewkowym jak najczęściej

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

iza gratuluje córeczki i mam nadzieję że już tak zostanie
no i zazdroszczę tych 200 gram to chyba tylko dziecko urosło w tobie i nic więcej ja dalej trzymam 3 na plusie
tak z ciekawości z jakiej wagi startowałaś ?
dziękuję narazie bardzo ostrożnie, ale buzia mi się sama śmieje

startowałam od dokładnie 63,8 kg, a teraz mam 64kg,
a odkąd pamiętam ważyłam 54 kg,
10kg przytyłam w ostatnio roku
akurat tak się złożyło z tymi 200g

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Lopezka przyznam się że mnie też się to imię podoba i chyba na codzien to nie słyszałam takiego imienia, jak sobie strony z imionami przegladam to mi wpadło w oko
mój tż dla dziewczynki obastawia 2 imiona Nina i Maja, ale Maję od razu skreślam, bo po tym serialu same Maje się rodzą
Mnie podoba się Kalina, Róża i Pola,tż Polę wykluczył, więc w konkursie biorą udział Nina, Róża i Kalina.
A dla chłopca nie ma problemu jesteśmy zgodni Tymoteusz. Mnie się jeszcze Tobiasz podobał, ale sąsiadka ma psa o tym imieniu!! nie znoszę nadawania psom takich ludzkich imion!!!
Moje psy wabią się Doda i Halny
Mi się bardzo podoba zdrobnienie Tymek,
ale zdecydowaliśmy się na Tymona

u mnie w rodzinie w styczniu pojawi się Maja

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
gratulacje spore już maleństwo nie? aaaaale powiedz co Ci sugeruje?
powiedz powiedz

ja też idę w poniedziałek na połówkowe będziemy wzajemnie trzymać kciuki
i też już codziennie czuję ruchy maluszka
no już spore,
pierwszy raz ważył maleństwo,
waga wskazuję na tp 6 dni wcześniejszy niż OM

dziewczynkę

Czekam na twoją recenzję z poniedziałkowego usg, i płeć twojego maleństwa

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
u nas około 200-250zł
ja zapłacę 230 za 4d plus pomiary

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Iizabelaa, gratuluję wspaniałych wieści

Cytat:
jestem po sytym obiedzie, zjadłam więcej niż mój facet, on najedzony a ja...zjadłam 2 czekolady ! na myśl o słodkim mam aż pianę w ustach ja po prostu MUSZĘ coś zjeść, teraz pije obrzydliwie słodkie kakao ... jeny ale będę gruba
a mnie bardzo rzadko nachodzi ochota na słodkie,
ale może to i dobrze
Stary 2010-10-14, 16:08   #4114
Olusiaa_
Zakorzenienie

Zaczyna mi "wywalać" brzuch na razie taki mało ciążowy, raczej jak megawzdęcie... Waga póki co, 1 kg na minusie.
I tak jakby od 3 dni nie mam mdłości
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 16:20   #4115
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
gosikk_s właśnie ja niziutka jestem (157cm) więc u mnie widać ten przyrost wagi co innego jak ktoś wysoki to tak nie widać..
no ale trudno po trzeba będzie zrzucić

właśnie myśle co by tu na obiadek, może jakaś rybka
Przy tym wzroście to była dobra waga

Cytat:
Jem słodycze niemal codziennie ale nie hurtowo

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
dzisiaj jestem cały dzień bez nospy i jakoś nie przeszkadza mi tak bardzo to podkłuwanie Zacznę też liczyć ile razy dziennie odzywają się takie "ataki" i przy wizycie u gina mu o tym powiem. Dziękuję za inf
Super

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

ja siedzę w domku,
znowu jestem na chorobowym,
przez to przeziębienie,
wcześniej nigdy nie chorowałam,
a teraz w ciąży to już drugi raz w ciągu miesiąca

dostałam l4 na 3 tyg. żeby nie mieć kontaktu z ludźmi

Z powodu tego l4 mam różne takie przemyślenia pod tytułem,
że z jednej strony w pracy się strasznie stresuję i mam ogrom zajęć
a z drugiej płakać mi się chciało jak sobie pomyślałam, że będę w domu siedzieć

Jadeit1
ja sobie zdaję z tego sprawę, i staram się myśleć że to tylko prognoza i nie ekscytować aż tak bardzo
tylko, że w moim przypadku to jest na prawdę trudne, i łatwo się mówi ale gorzej przejść do czynów,
w szczególności jak patrze na moje
2 różowe bodziaki dla małej

dziękuje
serce się raduje jak się widzi na usg (cudny wynalazek) że wszystko z maleństwem OK i że serduszko mu bije

słyszałam o tym, ponoć działa
ponoć tak samo jak karmienie maleństwa soczkiem marchewkowym jak najczęściej

dziękuję narazie bardzo ostrożnie, ale buzia mi się sama śmieje

startowałam od dokładnie 63,8 kg, a teraz mam 64kg,
a odkąd pamiętam ważyłam 54 kg,
10kg przytyłam w ostatnio roku
akurat tak się złożyło z tymi 200g

Mi się bardzo podoba zdrobnienie Tymek,
ale zdecydowaliśmy się na Tymona

u mnie w rodzinie w styczniu pojawi się Maja

no już spore,
pierwszy raz ważył maleństwo,
waga wskazuję na tp 6 dni wcześniejszy niż OM

dziewczynkę

Czekam na twoją recenzję z poniedziałkowego usg, i płeć twojego maleństwa

ja zapłacę 230 za 4d plus pomiary

ale może to i dobrze
Kuruj się

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 16:20   #4116
Lopezka
Raczkowanie

Przed ciążą miałam normalną wagę do mojego wzrostu, 58kg, z tego sporo mięska. Teraz ważę 49kg i wyglądam, jakby wszystko z obwodu weszło w biust i boczki. Spodnie noszę normalne, bo mi z tyłka spadają, więc je zapinam trochę niżej, żeby maleństwa nie uciskać.

Iizabelaa
-wiem jak się czujesz. Ja zaliczyłam szpital, a potem jeszcze miesiąc leżenia w domu i byłam baardzo nieszczęśliwa, że nie mogę iść do pracy Teraz wróciłam, ale się boję, żeby mnie gin znowu nie wywaliła na L4 .

Poza tym widzę, że tu jest sporo chętnych na Liwie, może jednak uda się zachować je jako imię mniej popularne od Oliwii, czy Wiktorii....
Lopezka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 16:37   #4117
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

A wiecie ze dzis sa imieniny Liwii -a propos ładne imie

Edytowane przez monika267
Czas edycji: 2010-10-14 o 16:39
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 16:49   #4118
Lopezka
Raczkowanie

Ooo nawet nie wiedziałam. To fajnie się składa, bo ja dziś mam rocznicę
Jak myślicie, czy częste USG jest bezpieczne dla dzidzi? Ja mam robione raz na tydzień, 2 tygodnie....
Stary 2010-10-14, 17:08   #4119
Eirene1987
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny za te odpowiedzi co do niani ja chyba też ją kupię wiem że to kosztuje ale bardzo przydatne jest

Cytat:
mnie prawie w ogóle nie ciągnie do słodkiego wczoraj tylko chlebek z nutellą jadłam i czasem coś skubnę a tak to raczej kwaśne - na chłopca

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 17:11   #4120
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Także powiedział że łóżeczko to jest przede wszystkim mało stabilne, ma tylko 2 poziomy regulacji wysokości - (w przypadku łóżeczek drewnianych są one na 3 poziomy). Poza tym w tych turystycznych dziecko od małego się uczy że o nic się nie obije bo wszędzie jest siatka, ale to u malucha kształtuje taki nawyk że potem nie jest ostrożny np przy nauce wstawania, chodzenia. Wadą też jest to że wzrok dziecka od urodzenia jest w takim łóżeczku w zasadzie trochę popsuty - bo dziecko cały czas patrzy przez siatkę.

to, że mało stabilne, to może i tak, chociaz mnie sie wydaje, że to zalezy od marki, widziałam ostatnio jakieś takie wypasione graco, czy coś takiego w każdym razie za około 600 zł i wyglądało na bardzo stabilne, a obok stało jakies "no name" polskie i faktycznie wyglądało na cos, co sie rozpadnie po pół roku, jak dziecko zacznie w tym skakać

co do tego, że dziecku psuje się wzrok, bo przez siatke patrzy, wydaje mi sie dziwnym argumentem, bo po 1 sze przeciez dziecko nie siedzi w łózku cały dzien tylko spi, a jak sie obudzi to sie je wyjmuje, nie wiem, może są matki, które trzymają dzieci całymi dniami w łóżeczkach, ale wydaje mi sie, ze normalnie to jest tak, że sie dziecko wyjmuje i pokazuje mu świat, jak jest malutkie, to owszem czasem pół godzinki polezy w łóżeczku, popatrzy na karuzelkę, ale to jest za krótki czas, by sobie mogło popsuc wzrok. Poza tym np w starszym wieku dziecku mozna kupic kojec i one sa głównie siatkowe i co, tez wzrok sie psuje?

a jesli chodzi o drewniane łóżeczka, to przeciez trzeba kupic ochraniacz, no nie wiem, ja jakoś nie chciałam żeby się w łóżeczku uczyło obijania

Moja znajoma miała turystyczne w domu i chwaliła sobie, dlatego polecałam jako zamiennik zamiast drewnianego dla tych co mają małe mieszkania , a np często wyjeżdżaja, bo wtedy bez sensu kupować dwa. ale fakt faktem, ze jak ktos ma do wyboru drewniane za 250 zł, a turystyczne za 250zł to chyba lepiej zdecydowac sie na drewniane, bo jak ostatnio sie przyglądąłam, to turystyczne sa porządne dopiero gdzieś tak od co najmniej 450 zł wzwyż więc nie ma co kupowac badziewia, a drewniane widziałam bardzo porząne juz za 150 zł,

tylko do tego trzeba materac, najlepiej gryczano-kokosowy, moge taki polecic z czystym sumieniem, moje miały taki i teraz mała będzie miała po nich, bo nic, a nic się nie zniszczył
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-10-14 o 17:18
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 17:37   #4121
megi2015
Zadomowienie

Nie chodzi o to żeby dziecko uczyło się w drewnianym łóżeczku obijania - wiadomo że są ochraniacze, ale po prostu jak czasem się gdzieś "obije" jak napisałaś to nic mu się nie stanie. Zyska natomiast taki respekt przy np. nauce chodzenia - będzie się "bardziej pilnowało".
A o takim materacu myślałam właśnie

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Lopezka ja uważam że to trochę za często. ale to tylko moje zdanie. Mój lekarz wychodzi z założenia że usg powinno się robić 3-4 razy w ciągu całej ciąży. Jeśli oczywiście jest coś nie tak to częściej. ja byłam np. na usg prenatalnym w 12 tyg. i teraz mimo że mam wizyty u lekarza co 3 tyg. to usg. będę miała dopiero w 21 tyg. Mój gin, mówi że nie potrzebnie tak często naświetlać dziecka

Edytowane przez megi2015
Czas edycji: 2010-10-14 o 17:38
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 17:43   #4122
Lopezka
Raczkowanie

Cytat:
Nie chodzi o to żeby dziecko uczyło się w drewnianym łóżeczku obijania - wiadomo że są ochraniacze, ale po prostu jak czasem się gdzieś "obije" jak napisałaś to nic mu się nie stanie. Zyska natomiast taki respekt przy np. nauce chodzenia - będzie się "bardziej pilnowało".
A o takim materacu myślałam właśnie

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Lopezka ja uważam że to trochę za często. ale to tylko moje zdanie. Mój lekarz wychodzi z założenia że usg powinno się robić 3-4 razy w ciągu całej ciąży. Jeśli oczywiście jest coś nie tak to częściej. ja byłam np. na usg prenatalnym w 12 tyg. i teraz mimo że mam wizyty u lekarza co 3 tyg. to usg. będę miała dopiero w 21 tyg. Mój gin, mówi że nie potrzebnie tak często naświetlać dziecka
No u mnie są cały czas problemy. Najpierw z cyklem, potem z zajściem, następnie z rozwojem fasolki( mało się nie skończyło na łyżeczkowaniu- ale się zawściekłam), a teraz z utrzymaniem ciąży... Taki głupi ze mnie przypadek.
Stary 2010-10-14, 17:46   #4123
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Lopezka co do usg to zgadzam sie z megii usg robi sie do 4 razy w ciazy chyba ze cos nie pokoi lekarza to wykonuje je czesciej.

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

No to mamy odpowiedz dlaczego masz usg robione czesciej.
Stary 2010-10-14, 17:50   #4124
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lopezka Pokaż wiadomość
No u mnie są cały czas problemy. Najpierw z cyklem, potem z zajściem, następnie z rozwojem fasolki( mało się nie skończyło na łyżeczkowaniu- ale się zawściekłam), a teraz z utrzymaniem ciąży... Taki głupi ze mnie przypadek.
W takim razie dobrze że jesteś pod stałą opieką. Będzie dobrze
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 17:50   #4125
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Dziewczyny znowu boli mnie noga i to jeszcze gorzej niz wczoraj !!!!!!!!!
Stary 2010-10-14, 17:56   #4126
Lopezka
Raczkowanie

No ja wiem, że to nie jak RTG, i że USG jest pozornie bezpieczne, ale nie wiemy tak na prawdę na ile?? Przecież w ten sposób bada się od niedawna, a nie chciałabym, żeby coś potem było nie tak...
A wogóle to się dużo stresuję w tej ciąży..

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
W pachwinie? Czy od tyłu do kolana?...
Stary 2010-10-14, 18:01   #4127
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

[QUOTE=megi2015;22668812]W takim razie dobrze że jesteś pod stałą opieką. Będzie dobrze [/QU

Lopezka wszystko bedzie dobrze ....Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Lopezka Pokaż wiadomość
No ja wiem, że to nie jak RTG, i że USG jest pozornie bezpieczne, ale nie wiemy tak na prawdę na ile?? Przecież w ten sposób bada się od niedawna, a nie chciałabym, żeby coś potem było nie tak...
A wogóle to się dużo stresuję w tej ciąży..

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

W pachwinie? Czy od tyłu do kolana?...
Od pachwiny az po stope ten bol promieniuje ,piecze,sciaga cholera wie jak to okreslic ten bol ale boli-mega boli!!!
Stary 2010-10-14, 18:02   #4128
201608151056
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Piłam całą ciążę, a młoda urodziła się bieluteńka jak śnieg, nawet żółtaczki poporodowej nie miała.
Moja siostra też ma bardzo jasną karnację, do tego jest błękitnooką jasną blondyneczką. Ale jej skóra jest fenomenalna, oczywiście ma trądzik, jak każda nastolatka, mimo to jest aksamitna.
201608151056 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 18:02   #4129
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość

Montii ja niby słodyczy dużo nie jem ale tż stwierdził że się cofam w rozwoju, bo pije albo kubuś play albo soczki w kartoniku ze słomką:/ a to przecież cholernie słodkie!!! wczoraj jak colę u teściów zobaczyłam to z 3 szklanki, a potem mi niedobrze było. i czekolade tez całą po śniadaniu wrąbałam, mam wyrzuty sumienia bo jestem dietetykiem. ale uważam że zachowuję rozsądek...tak sobie tłumaczę.
biuahaha to mam to samo kubusie i ...leony
są takie słodkie ale mi to pasi. znacie leona każdy go zna... haha |

Cytat:
MONTI wracając do tego sklepu w Tarnowskich Górach to najpierw zastanawialiśmy się nad łóżeczkiem. Stwierdziliśmy że na początku chcemy jednak mieć dziecko w swoim pokoju. W grę wchodzi tylko łóżeczko 60 X 120 cm. I zastanawialiśmy się nad turystycznym - bo zawsze można nim przejechać do drugiego pokoju np. w ciągu dnia. I facet nam kompletnie odradził to turystyczne (ja też nie byłam za tym łóżeczkiem, ale mąż chciał zobaczyć). Także powiedział że łóżeczko to jest przede wszystkim mało stabilne, ma tylko 2 poziomy regulacji wysokości - (w przypadku łóżeczek drewnianych są one na 3 poziomy). Poza tym w tych turystycznych dziecko od małego się uczy że o nic się nie obije bo wszędzie jest siatka, ale to u malucha kształtuje taki nawyk że potem nie jest ostrożny np przy nauce wstawania, chodzenia. Wadą też jest to że wzrok dziecka od urodzenia jest w takim łóżeczku w zasadzie trochę popsuty - bo dziecko cały czas patrzy przez siatkę.
Także takie coś odpada.
Co do wózka to wybierzemy chyba tako warrior - jest już nowa kolekcja na 2011 rok. Wydaje się solidny - podobno ma najdłuższą gondolę bo 80 cm, poza tym jest 3 w 1, a co będę dużo pisać przypadł nam do gustu
mnie ogólnie turystyczne łóżeczko się nie podoba , w sumie sama nazwa wskazuje...turystyczne a nie na codzień jakoś jestem na nie ale jak kto chce swoją drogą miło ,ze w sklepie z DZIECIECYMI artykułami jest ktoś kto się zna na tych sprawach i fachowo doradzi bo w tej viki babka ledwo co kumała co to kubełkowe siedzisko....

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Ja to wpierniczam ile wlezie słodkiego, ostatnio mnie naszło na lody truskawkowe, to zjadłam pół litra na raz
ooo lody !! ja bym zjadła magnuma

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
no to dobrze, że nie jestem sama chociaż ja jeszcze nie wiem, co mi tam w brzuchu siedzi

hehe, ja wczoraj wrąbałam gigantyczną tabliczkę czekolady (nie że 100 gram, tylko taką dużą...), ale dzisiaj np już nie mogę patrzeć na słodycze, więc to różnie ze mną bywa
ja też nie wiem, ale mam nadzieję,że za 7 dni się dowiem
Fabian czy Hanna

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

ale może to i dobrze
na pewno lepiej bo słodkie to nic zdrowego
tyłek tylko rośnie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Przy tym wzroście to była dobra waga

Jem słodycze niemal codziennie ale nie hurtowo

a ja wlasnie hurtem, czaje się na nie i bach

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za te odpowiedzi co do niani ja chyba też ją kupię wiem że to kosztuje ale bardzo przydatne jest

mnie prawie w ogóle nie ciągnie do słodkiego wczoraj tylko chlebek z nutellą jadłam i czasem coś skubnę a tak to raczej kwaśne - na chłopca
ja mam nianie od mojej mamy, wprawdzie nie mieszkamy w domku a w bloku, ale dzidzia bedzie miala swoj pokoj, my bedziemy w salonie np oglądać film i nianka wlaczona zeby slyszec co sie dzieje u malucha
aleś narobiła smaka na nutellę..

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
do lekarza!!!!!!!

a ja mam super humor
byliśmy w sklepie i mamy wózek tzn wybrany i będziemy zaliczkować ;-)) espiro GTX, ja się skłaniam ku turkusowym a narzeczony przy fiolecie a wam jaki bardziej się podoba?
czuje że to będzie chłopak no i tak w jagodowym.... nie wiem wydaje mi się,że nie ;-)))
chociaż usg za 7 dni więc dowiem się o płci i jest ryzyko pomyłki a dziewczynka w niebieskim pojeździ a chłopak w jagodowym?

wybraliśmy łóżeczko, materac, pościel...
nie mogłam mojego odpędzić od zakupów jestem w szoku

w załączniki zdjęcia wózków, iii jaki kolor lepszy?

[LEFT]

Edytowane przez Montii
Czas edycji: 2010-10-14 o 18:03
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 18:08   #4130
Lopezka
Raczkowanie

[QUOTE=monika267;22668953]
Cytat:
W takim razie dobrze że jesteś pod stałą opieką. Będzie dobrze [/QU

Lopezka wszystko bedzie dobrze ....Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Od pachwiny az po stope ten bol promieniuje ,piecze,sciaga cholera wie jak to okreslic ten bol ale boli-mega boli!!!
Ja już przeszłam kilka załamek, jeszcze jak się dowiedziałam, że mi się1/4 łożyska odkleiła. Dziś podobno sytuacja się ustabilizowała, ale w każdej chwili groźba szpitala.
A pod opieką jestem. Mam w robocie moją gin przez ścianę.

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Monika, nie wiem w którym tygodniu jesteś, ale to może być ucisk na nerwy w miednicy. Akurat z tym mam doświadczeń sporo. Póki co weź nospę, magnez,połóż się, a jutro do gina! Lepiej wykluczyć niż coś przegapić!
Stary 2010-10-14, 18:16   #4131
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Cytat:

mnie ogólnie turystyczne łóżeczko się nie podoba , w sumie sama nazwa wskazuje...turystyczne a nie na codzień jakoś jestem na nie ale jak kto chce swoją drogą miło ,ze w sklepie z DZIECIECYMI artykułami jest ktoś kto się zna na tych sprawach i fachowo doradzi bo w tej viki babka ledwo co kumała co to kubełkowe siedzisko....

Fabian czy Hanna

tyłek tylko rośnie

ja mam nianie od mojej mamy, wprawdzie nie mieszkamy w domku a w bloku, ale dzidzia bedzie miala swoj pokoj, my bedziemy w salonie np oglądać film i nianka wlaczona zeby slyszec co sie dzieje u malucha

do lekarza!!!!!!!

a ja mam super humor
byliśmy w sklepie i mamy wózek tzn wybrany i będziemy zaliczkować ;-)) espiro GTX, ja się skłaniam ku turkusowym a narzeczony przy fiolecie a wam jaki bardziej się podoba?
czuje że to będzie chłopak no i tak w jagodowym.... nie wiem wydaje mi się,że nie ;-)))
chociaż usg za 7 dni więc dowiem się o płci i jest ryzyko pomyłki a dziewczynka w niebieskim pojeździ a chłopak w jagodowym?

Mnie sie podoba turkusowy przesliczny
Stary 2010-10-14, 18:16   #4132
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam super humor
Jagodowy, a dlaczego chłopak ma w takim nie jeździć, jak dla mnie pasuje. Gorzej jakby był różowy.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 18:19   #4133
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Lopezka prawie w 15tyg.
Stary 2010-10-14, 18:19   #4134
Montii
Zakorzenienie

nie wiem,wydaje mi się babski
takie moje osobiste spostrzeżenia i chcę wiedzieć jak to widzą inni bo TŻ mówi ,że w ogóle mu się to z dziewczynką nie kojarzy

[LEFT]
Stary 2010-10-14, 18:21   #4135
aja1
Zakorzenienie

No, mnie też ten jagodowy kompletnie z dziewczynką nie kojarzy tylko z chłopcem.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-10-14, 18:23   #4136
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

wydaje mi sie ze obydwa kolory sa uniwersalne czy jagodowy czy turkusowy pasuje do obu plci co innego jakbybyl rozowy czy czerwony
Stary 2010-10-14, 18:28   #4137
Montii
Zakorzenienie

może to przez ten wizaż kojarzy mi się z dziewczynką hehe. też fiolet.

no to nie wiem, i ten i ten śliczny i problem
czasem lepiej nie mieć wyboru

[LEFT]
Stary 2010-10-14, 18:30   #4138
Jadeit1
Raczkowanie

Cytat:

Fabian czy Hanna

tyłek tylko rośnie

do lekarza!!!!!!!

a ja mam super humor

Turkusowy taki weselszy
Jadeit1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 18:30   #4139
aja1
Zakorzenienie

Osiołkowi w żłobie dano

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-10-14, 18:30   #4140
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Jagodowy, a dlaczego chłopak ma w takim nie jeździć, jak dla mnie pasuje. Gorzej jakby był różowy.
dokładnie

Montii - jagodowy jest superowy, mało takich na ulicach to raz, dwa tmodniejszy kolor teraz i wg mnie idealny dla chłopca także
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości