"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-14, 14:29   #3871
Supernovaja
Raczkowanie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Może się miniemy w szpitalu

haha w razie czego nogi zacisnij i czekaj na nas
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:33   #3872
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
haha w razie czego nogi zacisnij i czekaj na nas
Dobra, tylko ty nie czekaj do 40. tyg.
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:36   #3873
Supernovaja
Raczkowanie

Cytat:
Dobra, tylko ty nie czekaj do 40. tyg.
haha spokojnie, bede robic wszystko, zeby przyspieszyc ps. i tak czuje, ze bedzie wczesniej lece po młodą
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 14:50   #3874
_havana_
Raczkowanie

Witam przyszłe mamuśki!
Tak podczytuję poranne wiadomości i nabrałam ochoty na kakałko

s_a_j
śliczny komplecik!

Wiola 1225 dobrze gadasz Ja też zauważyłam, że nie ma sensu dawać z siebie wszystkiego. Jak kobieta oddaje całe swoje serduszko to facet tylko tę dobroć wykorzysta i zostawi. Faceci wcale tego nie doceniają, że my się im bezgranicznie oddajemy. Fecet wtedy nie odczuwa potrzeby żeby się starać i dla niego cały czar znika. Dlatego czasami chyba naprawdę trzeba pokazać różki żeby im o sobie przypomnieć

Byłam dzisiaj u kolezanki która ma córeczkę 1,7 latek i dostenę od niej łóżeczko i materacyk i pościelki:jup i:
Będę już miała dwa łóżeczka to jedno chyba zostawie u teściów pewnie też się przyda

mika_am ja myślę, że te wymioty to po tym soku jabłko- mięta bo jak dla mnie to ochydztwo

agape wózeczek faktycznie wygląda jak nowy
Stary 2010-10-14, 15:09   #3875
Louboutinka
Raczkowanie

hejka laseczki,

cięzko Was nadrobić, przeczytałam wszystko ale nawt nie pamietam wszystkiego tyle wątkow się pojawilo..
co do badań z glukoza ... to dzisiaj rano mialam.. i mi akurat to badanie bardzo pasowalo aż się piel egniarka zdziwila ze szybko wypilam i bez wybrzydzania.. a mi to smakowalo bo lubię slodkie.. odrazu po wyjsciu z badań jadlam jeszcze cieple lody.. ciastko "muszelkę".. mam olbrzymią slabość do slodyczy i zawsze mialam..pewnie to sprawilo ze ostatnio przytylo mi się w tylku i udach ale licze ze po ciązy zniknie..
w sobotę konczę 25 tydzien i mam 8kg na plusie ale sądząc po mojej slodyczowej diecie bedzie wiecej..
wiec jak czytam ile niektóre przytyłyście i sie martwicie kilogramami to sie zastanawiam czy ze mna cos nie tak i ze za latwo sobie pozwalam na tycie.. ale jak nie teraz to kiedy po urodzeniu drugiego dziecka dopiero bede sie odchudzać jak bedzie potrzeba ale to plan na za 2 lata

co do pieluch wielorazowych czyli niby eko..
szkoda ze nie widzialam tego programu dzisiaj.. ale i tak mam zamiar je stosowac.. tzn i te gotowe otulacze z kieszonkami i te AIO czyli all in one, ale też starą metodą zwykle tetrówki.. tylko na początku na spacer (w zimie) i na wyjazdy będzie pampers bo w mrozie dziecka męczyć nie będę..
niewiem czy dla mnie to bedzie eko..bo bedzie pewnie prania a prania ale mam do 9kg pralkę i czesto piorę codziennie a nawet kilka razy dziennie wiec nie zrobią mi różnicy..
mam zamiar stosować je glównie ze wzgledu na szybkie oduczanie od pieluch.. moja mama mnie i siostre oduczyla sikania do pieluch jak mialysmy niespełna rok tylko na noc mama tetre z ceratką podobno zakladala.. więc jak widać da się opanować szybko sikanie i ja zamierzam tak samo z moimi dzieciaczkami osiągnąć.. oby się udalo.. na pewno bez pomocy i sztuczek mojej mamy się nie obejdzie..

a tak poza tym tego długiego przynudzania..
muszę sie poskarżyć wam :-(
wczoraj odebrałam przesyłkę z anglii na ktorą tak czekalam ..z pościelką.. bo juz w myslach zaprojektowałam caly pokoik malego..a tu dupa..
gościu pomylil przesylke.. :-(
bo bylo rysunkiem do spodu a ta wlasciwa tez miala niebieską kratkę..

nie wiem co teraz czy mi wymieni czy dokupię drugą czy co bo najgorsze ze ta mi się tez spodobała..
wiec czekalam na leśne misie boyds'a a dostalam sloniko żyrafo kaczko żabki
ehh
ciekawe co mi gosciu napisze..co zaproponuje w zamian..??
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:31   #3876
sylfiaaa
Zadomowienie

Witam sie czwartkowo i również wszystkiego naj dla wszystkich dziewczyn należących do grona pedagogicznego

Cytat:
piękne

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Mam do Was pytanie dziewczyny - pojawiła się u Was w ogóle ciemniejsza linia na brzuchu? Mój TŻ codziennie jej wypatruje (nie wiem czemu ) i ja też czytałam że pojawia się w 5.-6. miesiącu zazwyczaj. Może jej wcale nie być? Nie to że się martwię, pytam z ciekawości czy moze później sie pojawić

Strrrrrasznie boli mnie biust...
Wiem że często się pojawia , u mnie na razie jej nie widać

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
dzięki, pyszne
hehe mam ten sam patent na spanie

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

WSZYSTKIM NAUCZYCIELOM, I TYM CO PRACUJĄ W SZKOLNICTWIE SKŁADAM NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA WYTRWAŁOŚCI, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :wi nko::gadu ly::dzieku je:to tak imprezowo
Dziękujemy
Cytat:
a bo ktos pisal wczoraj i jakos mi tak zostalo
ale czuje sie samotna dzisiaj w ten dzien
czemu samotna ?

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
oj nie łam się jest jeszcze wiele innych okazji do świętowania

Dziewczyny, ile będzie potrzebnych butelek na początek? Wystarczą 3? Bo właśnie się zastanawiam, ile zamówić. Karmić piersią będę raczej krótko.
Ja kupuje dwie Dr Browna małą i dużą Jak będzie mało dokupię

[QUOTE=mika_am;22661631]
Cytat:
Napisane przez sylfiaaa Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

Co do wózków mnie się podobaja Tako;
widziałam na żywo, koleżanka ma Warrior i poleca , mnie się podoba jeszcze Jumper, mam dylemat który z tych dwóch i oczywiście kolorek
http://allegro.pl/nowosc-warrior-tak...253671233.html

http://allegro.pl/wozek-tako-jumper-...256898505.html

podobają mi się oba te wózki a z tako warior kolor szaro-zółty (ale ja patrze pod kątem mojego synusia, a widze, że Ty będziesz miała córe), tako jumper zielono- czarny widziałam na żywo- tzn dziewczyna prowadziłą taki, całkiem fajny! porównywałam wymiary gondoli tako jumper i x-landera xa i są takie same!
co do rożków to w przypadku dzieci moich sióstr bardzo sprawdzone, na początku większość osób boi się brać na ręce takie maleństwo, nawet matka z ojcem i ten rożek to jest taki rodzaj usztywnienia i ponadto cieplutki więc będzie grzał naszego kurczaczka ja napewno kupie

jessy w samym Zakopcu byłaś!z Tż i jego znajomymi mamy zamiar jechać za tydzień!bardzo bym chciała odpocząć, ale nie widzi mi sie wyjazd z nieznajomymi ludźmi tym bardziej, że ja wymagam specjalnego traktowania jedynie wolne spacery,a nie ganianie po górach! imprezy też raczej nie wchodzą w grę, potzrebuje się wyciszyć!

a ja ciemna linię na brzuchu mam, to zależy od hormonów! Marika o tym pisała!
vilya o jaka dobra wiadomość, ja uwielbiam spać na plecach, teraz poprostu to dla mnie najwygodniejsza pozycja, a do tego wtedy mały najbardziej kopie i mąż się cieszy! ostatnio fajnie miałam, bo jak się położyłam na boku przytulając do męża -on lezał tyłem do mnie- to mały tak kopał, że mąż na plecach czuł! bardzo się cieszy jak mały kopie!

mysiopez- nie martw sie koleżanką. faktycznie w szpitalu przy innych dziewczynach nie czuje się tego bólu po stracie dziecka, dopiero to dochodzi do kobiety jak zostaje w domu sama, ale to zależy od człowieka! ja przepłakałam wiele dni i nocy i nadal w głowie mi cos zostało! to zależy od kolezanki czy będzie wolała wyjść do ludzi czy uporać sie z tym sama! mnie pocieszanie w stylu zobaczysz będzie dobrze nie pomagało, łatwo mówić, a dziura w sercu zostaje, więc spróbuj ją wyczuć, może akurat ona będzie potrzebowała Twojego towarzystwa, moze Twoja ciąża zmotywuje ją do starania się o dziecko!

oj dziewczyny wczoraj byłam z koleżankami na plackach ziemniaczanych po węgiersku, a póżniej w teatrze, wieczorem strasznie żołądek zaczoł mnie boleć, później przyszły mdłości i wymioty!dziś też troszke mnie mdli! nie wiem czy to po tych plackach czy raczej po napoju jabłkowo- mietowym...ehhh
Hej U mnie ma być dziewczynka ale wózek chce uniwersalny Mam nadzieję że kiedyś będe miała synka i wózek się przyda Mnie się też podoba szaro żółty Warrior (czarno fioletowy i czarno czerwony no i czarno zielony) i chyba na ten model się zdecyduję gdyż ma większa gondolkę od Jumpera

sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:40   #3877
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
o a wczoraj chciałam kupić na allegro ale się wstrzymałam i dobrze bo to super oferta tylko te 17,50 jest za jedną czy za dwie książki??

Muron wielkie dzięki jeszcze raz za ten komis kupiliśmy z TŻ wózek jest w stanie idealnym, kolorki ładne, a spacerówka chyba w ogóle nie używana i za 418zł a jak się super prowadzi (kolor grafitowy nie czarny) aha, no i na ten model właśnie polowałam

Cała przyjemność po mojej stronie Ciuszki oglądaliście?

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
widzę za wózkiem to łóżeczko z szufladą, które tak bardzo mi się podoba!!!!
a były może białe łóżeczka??

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 15:57   #3878
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Dziewczyny, przez dwa dni tyle naskrobałyście, że trudno to nadgonić
Byłam wczoraj na tym usg 3D i powiedzcie mi na czym to właściwie polega? Czy Lekarz powinien sprawdzić dokładnie wszystkie narządy Maluszka i ocenić czy wszystko w porządku? Bo u mnie wyglądało to tak, że pooglądaliśmy Dzidzię jakieś 15-20 minut, Gin nagrał mi dwa filmiki, na którym widać gł. główkę i rączki, bo akurat cały czas pchał sobie paluszki do buzi i to wsio...i za tę przyjemność zapłaciłam 150zł. Chyba, że na tym to właśnie polega... Pomóżcie!

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 16:00   #3879
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przez dwa dni tyle naskrobałyście, że trudno to nadgonić
Byłam wczoraj na tym usg 3D i powiedzcie mi na czym to właściwie polega? Czy Lekarz powinien sprawdzić dokładnie wszystkie narządy Maluszka i ocenić czy wszystko w porządku? Bo u mnie wyglądało to tak, że pooglądaliśmy Dzidzię jakieś 15-20 minut, Gin nagrał mi dwa filmiki, na którym widać gł. główkę i rączki, bo akurat cały czas pchał sobie paluszki do buzi i to wsio...i za tę przyjemność zapłaciłam 150zł. Chyba, że na tym to właśnie polega... Pomóżcie!
w 3D się nie mierzy, tylko w 2D, wtedy można obliczyć parametry, 3 D to tak naprawdę dla rodziców.Rozumiem to nie był Twój lekarz prowadzący? Może myślał,ze chodzi Wam o filmik, a twój lekarz robi pomiary.

Stary 2010-10-14, 16:07   #3880
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
w 3D się nie mierzy, tylko w 2D, wtedy można obliczyć parametry, 3 D to tak naprawdę dla rodziców.Rozumiem to nie był Twój lekarz prowadzący? Może myślał,ze chodzi Wam o filmik, a twój lekarz robi pomiary.
Poszłam do innego Lekarza, bo mój nie ma odpowiedniego do tego sprzętu. W sumie ten mój pomiary robi Uspokoiłaś mnie muron, bo już myślałam, że mnie wykiwał

Stary 2010-10-14, 16:10   #3881
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
Poszłam do innego Lekarza, bo mój nie ma odpowiedniego do tego sprzętu. W sumie ten mój pomiary robi Uspokoiłaś mnie muron, bo już myślałam, że mnie wykiwał
mnie robiło USG kilku lekarzy i zawsze mierzyli;-) Ale 3 D nie robiłam, nie czułam potrzeby, tym bardziej, że wiem, że dla diagnostyki to niewiele wnosi.

A powiedzieliście mu: chcielibyśmy USG 3D żeby filmik nagrac?
Przełączał na 2 D?

Mnie się wydaje, że założył tak jak pisałam i nie chciał/nie chciało mu się robić pomiarów jak wiedział, że jesteś pod opieką już

#3D w diagnostyce tylko dla pełnego potwierdzenia rozpoznania, np jak są pewne wady anatomiczne

Twój lekarz robił połówkowe?Nie wiem, w którym c jesteś. Robił pomiary? Przepływ krwi, główka, budowa serca, symetria mózgu, kość udowa, ramieniowa, kręgosłup, lokalizacja pęcherza, żołądka, narządy płciowe, kośc nosowa?

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-10-14 o 16:18
Stary 2010-10-14, 16:22   #3882
Wiola 1225
Raczkowanie

GG do Wiola 1225

ja jak byłam na 4 d to miałam wykresy robione, wielkości itd itp dziecka, bardzo kompetentnie wszystkie narządy sprawdzał, ale faktycznie przełączał na inny obraz
zapłaciłam 220
ale mina TŻ bezcenna
Wiola 1225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 16:32   #3883
mysiopez
Zadomowienie

Dzień Dobry dziewczynki!
Byłam dzis u lekarza. Badanie z glukoza wyszło prawidłowo, wszystko dobrze.. ale tak jak mówiłam. Mam zapalenie na dole i dostałam globulki..

Za dwa tygodnie mam USG youppi! Resztę wam opowiem pózniej. Idę się zdrzemnąć..

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 16:43   #3884
make_up_istka
BAN stały

Stalowamagnolio ja płaciłam 150zł za USG 3D/4D i polegalo to na tym, że najpierw lekarz (nie mój prowadzący, ale specjalista ultrasonolog to był) w 2D pomierzył wszystko, posprawdzal dokładnie wszystkie narządy a później przełączył na 4D żebyśmy mogli pooglądać maleństwo. Wszystko łącznie z pomiarami mamy nagrane na DVD i wydrukowane chyba 6 czy 8 zdjęć. Do tego dostaliśmy kartkę podbitą przez niego z wszystkimi wynikami, pomiarami i stanem oraz obecnością narządów (serce, nerki itp.) ale jest zastrzeżenie u nas że to badanie robi się głównie między 20 a 24 tyg. Wcześniej można robić między 11 a 14 zdaje się i wtedy na karcie mieliśmy wydrukowane wyniki badań prenatalnych (przezierność karkowa itp)
A więc wszystko zależy od lekarza

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-10-14 o 16:44
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 16:49   #3885
mika_am
Raczkowanie

Cytat:

Hej U mnie ma być dziewczynka ale wózek chce uniwersalny Mam nadzieję że kiedyś będe miała synka i wózek się przyda Mnie się też podoba szaro żółty Warrior (czarno fioletowy i czarno czerwony no i czarno zielony) i chyba na ten model się zdecyduję gdyż ma większa gondolkę od Jumpera
no właśnie ja tez chce kupić taki uniwersalny, bo mam nadzieje mieć kiedys dziewczynke

_havana_- no może i coś z sokiem było, ale ja w ciąży tak za nimi przepadam, wógóle smakują mi herbatki owocowe, herbata zwykłą tylko i wyłącznie z cytryną!
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 16:49   #3886
Wiola 1225
Raczkowanie

GG do Wiola 1225

to u mnie coś drogo!!!!
Wiola 1225 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 17:57   #3887
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiola 1225 Pokaż wiadomość
ja jak byłam na 4 d to miałam wykresy robione, wielkości itd itp dziecka, bardzo kompetentnie wszystkie narządy sprawdzał, ale faktycznie przełączał na inny obraz
zapłaciłam 220
ale mina TŻ bezcenna
tanio;-) Ja za USG połówkowe 270 zł, 3d (4D to po prostu w czasie rzeczywistym) 350 zł Ale robiłam u lekarza z doktoratem, a to od razu cena skacze. A tak właśnie ok 220 zł

Stary 2010-10-14, 17:59   #3888
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

witam ponownie , poprawiłam sobie humorek bo byłam w tym sklepie i nakupowałam dużo różnych, fajnych rzeczy.

agape
masz rację super rzeczy można tam dostać

sylfiaaa najlepszego, a czuję się samotna, bo musiałam oddać mich uczniów tymczasowo, bo jestem na l4 i tak smutno mi bez nich

muron niestety nie ma w ogóle łóżeczek, powiedzmy sobie, że zamówiłam - dałam namiary, jak będą to chętnie kupię

zdjęcia ubranek wkleję jak tylko zrobię.
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 18:01   #3889
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
hejka laseczki,

cięzko Was nadrobić, przeczytałam wszystko ale nawt nie pamietam wszystkiego tyle wątkow się pojawilo..
co do badań z glukoza ... to dzisiaj rano mialam.. i mi akurat to badanie bardzo pasowalo aż się piel egniarka zdziwila ze szybko wypilam i bez wybrzydzania.. a mi to smakowalo bo lubię slodkie.. odrazu po wyjsciu z badań jadlam jeszcze cieple lody.. ciastko "muszelkę".. mam olbrzymią slabość do slodyczy i zawsze mialam..pewnie to sprawilo ze ostatnio przytylo mi się w tylku i udach ale licze ze po ciązy zniknie..
w sobotę konczę 25 tydzien i mam 8kg na plusie ale sądząc po mojej slodyczowej diecie bedzie wiecej..
wiec jak czytam ile niektóre przytyłyście i sie martwicie kilogramami to sie zastanawiam czy ze mna cos nie tak i ze za latwo sobie pozwalam na tycie.. ale jak nie teraz to kiedy po urodzeniu drugiego dziecka dopiero bede sie odchudzać jak bedzie potrzeba ale to plan na za 2 lata

co do pieluch wielorazowych czyli niby eko..
szkoda ze nie widzialam tego programu dzisiaj.. ale i tak mam zamiar je stosowac.. tzn i te gotowe otulacze z kieszonkami i te AIO czyli all in one, ale też starą metodą zwykle tetrówki.. tylko na początku na spacer (w zimie) i na wyjazdy będzie pampers bo w mrozie dziecka męczyć nie będę..
niewiem czy dla mnie to bedzie eko..bo bedzie pewnie prania a prania ale mam do 9kg pralkę i czesto piorę codziennie a nawet kilka razy dziennie wiec nie zrobią mi różnicy..
mam zamiar stosować je glównie ze wzgledu na szybkie oduczanie od pieluch.. moja mama mnie i siostre oduczyla sikania do pieluch jak mialysmy niespełna rok tylko na noc mama tetre z ceratką podobno zakladala.. więc jak widać da się opanować szybko sikanie i ja zamierzam tak samo z moimi dzieciaczkami osiągnąć.. oby się udalo.. na pewno bez pomocy i sztuczek mojej mamy się nie obejdzie..

a tak poza tym tego długiego przynudzania..
muszę sie poskarżyć wam :-(
wczoraj odebrałam przesyłkę z anglii na ktorą tak czekalam ..z pościelką.. bo juz w myslach zaprojektowałam caly pokoik malego..a tu dupa..
gościu pomylil przesylke.. :-(
bo bylo rysunkiem do spodu a ta wlasciwa tez miala niebieską kratkę..

nie wiem co teraz czy mi wymieni czy dokupię drugą czy co bo najgorsze ze ta mi się tez spodobała..
wiec czekalam na leśne misie boyds'a a dostalam sloniko żyrafo kaczko żabki
ehh
ciekawe co mi gosciu napisze..co zaproponuje w zamian..??
kolezanka oducza dziecko od pampersów- siku juz na nocnik- zakładając jej te gorsze, tak, że mała jak zrobi w pieluchę to leci do mamuni, chętniej siada na nocnik

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
witam ponownie , poprawiłam sobie humorek bo byłam w tym sklepie i nakupowałam dużo różnych, fajnych rzeczy.

agape
masz rację super rzeczy można tam dostać

sylfiaaa najlepszego, a czuję się samotna, bo musiałam oddać mich uczniów tymczasowo, bo jestem na l4 i tak smutno mi bez nich

muron niestety nie ma w ogóle łóżeczek, powiedzmy sobie, że zamówiłam - dałam namiary, jak będą to chętnie kupię

zdjęcia ubranek wkleję jak tylko zrobię.
mówiłam, że miejsce super Są tez kocyki, czapeczki i inne pierdoły także prawda?

Stary 2010-10-14, 18:05   #3890
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
mnie robiło USG kilku lekarzy i zawsze mierzyli;-) Ale 3 D nie robiłam, nie czułam potrzeby, tym bardziej, że wiem, że dla diagnostyki to niewiele wnosi.

A powiedzieliście mu: chcielibyśmy USG 3D żeby filmik nagrac?
Przełączał na 2 D?

Mnie się wydaje, że założył tak jak pisałam i nie chciał/nie chciało mu się robić pomiarów jak wiedział, że jesteś pod opieką już

#3D w diagnostyce tylko dla pełnego potwierdzenia rozpoznania, np jak są pewne wady anatomiczne

Twój lekarz robił połówkowe?Nie wiem, w którym c jesteś. Robił pomiary? Przepływ krwi, główka, budowa serca, symetria mózgu, kość udowa, ramieniowa, kręgosłup, lokalizacja pęcherza, żołądka, narządy płciowe, kośc nosowa?
Tak, tak - mój Lekarz prowadzący robił te wszystkie pomiary, a ten rzeczywiście wyglądał tak jakby Mu się nie chciało...Nie zaczekał nawet, żeby Maluch zmienił pozę, bo w tej co leżał nie był w stanie potwierdzić płci...

make_up_istko
, Twoje badanie od mojego różniło się o 360 stopni. Lekarz nic nie przełączał, nic nie mierzył, nie dał mi zdjęć - tylko nagrał dwa krótkie filmiki. Cieszę się, że chociaż te filmiki mam, ale ogólnie jestem trochę rozczarowana przebiegiem tego badania...

Stary 2010-10-14, 18:06   #3891
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ja za 3d płaciłam 150zł, włączał mi na 3d/4d a potem na 2d by pomierzyć wszystko ;

za 5tygodni planuję iść znowu obejrzeć tak bobaska

Ps. Kupiłam wózek!!!!!!!!!!!!!!! TŻ zły że nie uszanowałam jego decyzji, bo chciał później... podjęłam sama ją znając siebie - bo wiem że zimą nie będę wychodziła zbytnio z domu...a i nie mamy jak zawieźć wózka do domu (brak auta) wiec to też utrudnienie... a tak zarzuciłam wszystko na stelaż i poprułam do domu

Super się go prowadziło, od razu wypróbowałam tory tramwajowe, wysokie i niskie krawężniki, kamienie :P :P asfalt, piach... haha :P trasa jak rajd
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png

Edytowane przez JeSuisUnPapillon
Czas edycji: 2010-10-14 o 18:08
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 18:10   #3892
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

Wózeczek super, bardzo ładnie się prezentuje!

Stary 2010-10-14, 18:18   #3893
sylfiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
ja za 3d płaciłam 150zł, włączał mi na 3d/4d a potem na 2d by pomierzyć wszystko ;

za 5tygodni planuję iść znowu obejrzeć tak bobaska

Ps. Kupiłam wózek!!!!!!!!!!!!!!! TŻ zły że nie uszanowałam jego decyzji, bo chciał później... podjęłam sama ją znając siebie - bo wiem że zimą nie będę wychodziła zbytnio z domu...a i nie mamy jak zawieźć wózka do domu (brak auta) wiec to też utrudnienie... a tak zarzuciłam wszystko na stelaż i poprułam do domu

Super się go prowadziło, od razu wypróbowałam tory tramwajowe, wysokie i niskie krawężniki, kamienie :P :P asfalt, piach... haha :P trasa jak rajd
Ładny wózeczek a co to za model ?
Ciekawie musiałaś wyglądać jadąc wózkiem bez dzidzi z uśmiechem na buzi testując go

sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 18:25   #3894
madelinem
Zadomowienie

ładne wózki kupiłyście

my mamy czerwono-szary, myślę, że uniwersalny, bo koleżanka oddała po synku.

jak miałam USG 3D, to mierzył wszystko jak przełączał na 2D, zapłaciłam o wiele mniej niż wy bo 100 zł.

moje zakupy dla dzidzi stanęły w miejscu, ale muszę się ruszyć, bo nie zdążę

głowa mi pęka, nie chce mi się uczyć. prawie cały kodeks postępowania administracyjnego dotarłam dopiero do 11 pkt zagadnień a już mam dość. masakra... ale muszę dać radę...

w ogóle zimno i do d*** się zrobiło na dworze, paskudny dzień...
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 18:27   #3895
muron
Zakorzenienie

jestem walnieta, mam ciuszki od 6 do 62, plus troche do 68, a nawet 74 i juz mam stresa, ze zaraz (hm... koniec marca, kwiecien) trzeba następne.... W rodzinie chłopaki i zaczną się teraz samochodziki i i traktorki na ciuszkach;-( Znajomi obiecywali po córce- a ubierali ślicznie Wszystko w stylu Nexta, ale wiece jak to jest : słowa na wiatr;-) Czy ta karuzela kupowania nie skonczy się aż dziecko nie dorośnie??? No potem już wolniej, ufff rośnie;-)

Stary 2010-10-14, 18:29   #3896
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

JeSuis gratuluję

Muron zauroczyłam się zakupami w tym miejscu wydałam 200 zł, ale mam mnóstwo nowych i używanych rzeczy, które są jak nowe. W tym 2 kombinezonki grubszy i cieńszy ciut większy Napewno tam się jeszcze przejadę. Całą dużą reklamówkę przywiozłam Ahhh po wczorajszym to mi się przydało takie małe szaleństwo
Stary 2010-10-14, 18:31   #3897
muron
Zakorzenienie

mnie została do kupienia: wanienka, gaziki, sól fizjologiczna, pieluchy, łóżeczko+materac+przewija k- ale to od jednego sprzedawcy, penie za tydzien Ach lampa z Ikei żeby boczne światło było;-)
Zaczęłam kompletować torbę dla siebie Została mi 1/3;-) Psychoza

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
JeSuis gratuluję

Muron zauroczyłam się zakupami w tym miejscu wydałam 200 zł, ale mam mnóstwo nowych i używanych rzeczy, które są jak nowe. W tym 2 kombinezonki grubszy i cieńszy ciut większy Napewno tam się jeszcze przejadę. Całą dużą reklamówkę przywiozłam Ahhh po wczorajszym to mi się przydało takie małe szaleństwo
cieszę się bardzo Też się przejadę bo w Scu jest znacznie mniej rzeczy. Ale na razie nie musze bo jak napisałam ciuszków ma, ale i tak się nie powstrzymam, teraz na 74/68;-)

wklej jakieś zbiorowe foty

Stary 2010-10-14, 18:45   #3898
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

już się robi

plus rajstopki, łapki nie drapki skarpetki i śliniaczek

Edytowane przez lilijka3
Czas edycji: 2010-10-14 o 18:46
Stary 2010-10-14, 18:50   #3899
Molalala
BAN stały

GG do Molalala

Agabe-super narzutka i wozek

ja leze i sie wygrzewam w lozeczku

Mam pytanko czy wy bedziecie szczepisc dzieci przeciwko Pneumokokom i Rotawirusom??
Molalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 18:52   #3900
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Ładny wózeczek a co to za model ?
Ciekawie musiałaś wyglądać jadąc wózkiem bez dzidzi z uśmiechem na buzi testując go
Fakt ciekawie, potem moja mama go przejęła bo jednak jak to wszystko wpakowałam na jeden stelaż to trochę ważyło więc mnie wyręczyła ... i miała frajdę.

Mutsy 4rider single spoke next

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

ja mam jeszcze sporo rzeczy do kupienia ale damy radę za miesiąc znów coś kupimy ... i w grudniu już kupimy całą resztę co zostanie.
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości