|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
haha w razie czego nogi zacisnij i czekaj na nas |
|
|
|
#3872 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3873 |
|
Raczkowanie
|
haha spokojnie, bede robic wszystko, zeby przyspieszyc
ps. i tak czuje, ze bedzie wczesniej
|
|
|
|
#3874 |
|
Raczkowanie
|
Witam przyszłe mamuśki!
Tak podczytuję poranne wiadomości i nabrałam ochoty na kakałko ![]() s_a_j śliczny komplecik! Wiola 1225 dobrze gadasz ![]() Byłam dzisiaj u kolezanki która ma córeczkę 1,7 latek i dostenę od niej łóżeczko i materacyk i pościelki Będę już miała dwa łóżeczka to jedno chyba zostawie u teściów pewnie też się przyda ![]() mika_am ja myślę, że te wymioty to po tym soku jabłko- mięta bo jak dla mnie to ochydztwo agape wózeczek faktycznie wygląda jak nowy
|
#3875 |
|
Raczkowanie
|
hejka laseczki,
cięzko Was nadrobić, przeczytałam wszystko ale nawt nie pamietam wszystkiego tyle wątkow się pojawilo.. co do badań z glukoza ... to dzisiaj rano mialam.. i mi akurat to badanie bardzo pasowalo aż się piel egniarka zdziwila ze szybko wypilam i bez wybrzydzania.. a mi to smakowalo bo lubię slodkie.. odrazu po wyjsciu z badań jadlam jeszcze cieple lody.. ciastko "muszelkę".. mam olbrzymią slabość do slodyczy i zawsze mialam..pewnie to sprawilo ze ostatnio przytylo mi się w tylku i udach ale licze ze po ciązy zniknie.. ![]() w sobotę konczę 25 tydzien i mam 8kg na plusie ale sądząc po mojej slodyczowej diecie bedzie wiecej.. wiec jak czytam ile niektóre przytyłyście i sie martwicie kilogramami to sie zastanawiam czy ze mna cos nie tak i ze za latwo sobie pozwalam na tycie.. ale jak nie teraz to kiedy po urodzeniu drugiego dziecka dopiero bede sie odchudzać jak bedzie potrzeba ale to plan na za 2 lata ![]() co do pieluch wielorazowych czyli niby eko.. szkoda ze nie widzialam tego programu dzisiaj.. ale i tak mam zamiar je stosowac.. tzn i te gotowe otulacze z kieszonkami i te AIO czyli all in one, ale też starą metodą zwykle tetrówki.. tylko na początku na spacer (w zimie) i na wyjazdy będzie pampers bo w mrozie dziecka męczyć nie będę.. niewiem czy dla mnie to bedzie eko..bo bedzie pewnie prania a prania ale mam do 9kg pralkę i czesto piorę codziennie a nawet kilka razy dziennie wiec nie zrobią mi różnicy.. mam zamiar stosować je glównie ze wzgledu na szybkie oduczanie od pieluch.. moja mama mnie i siostre oduczyla sikania do pieluch jak mialysmy niespełna rok tylko na noc mama tetre z ceratką podobno zakladala.. więc jak widać da się opanować szybko sikanie i ja zamierzam tak samo z moimi dzieciaczkami osiągnąć.. oby się udalo.. na pewno bez pomocy i sztuczek mojej mamy się nie obejdzie.. ![]() a tak poza tym tego długiego przynudzania.. muszę sie poskarżyć wam :-( wczoraj odebrałam przesyłkę z anglii na ktorą tak czekalam ..z pościelką.. bo juz w myslach zaprojektowałam caly pokoik malego..a tu dupa.. gościu pomylil przesylke.. :-( ![]() bo bylo rysunkiem do spodu a ta wlasciwa tez miala niebieską kratkę.. ![]() nie wiem co teraz czy mi wymieni czy dokupię drugą czy co bo najgorsze ze ta mi się tez spodobała.. wiec czekalam na leśne misie boyds'a a dostalam sloniko żyrafo kaczko żabki ![]() ehh ciekawe co mi gosciu napisze..co zaproponuje w zamian..??
|
|
|
|
#3876 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam sie czwartkowo i również wszystkiego naj dla wszystkich dziewczyn należących do grona pedagogicznego
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Jak będzie mało dokupię[QUOTE=mika_am;22661631] Cytat:
U mnie ma być dziewczynka ale wózek chce uniwersalny Mam nadzieję że kiedyś będe miała synka i wózek się przyda ) i chyba na ten model się zdecyduję gdyż ma większa gondolkę od Jumpera
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cała przyjemność po mojej stronie Ciuszki oglądaliście?---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- a były może białe łóżeczka??
|
|
|
#3878 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, przez dwa dni tyle naskrobałyście, że trudno to nadgonić
![]() Byłam wczoraj na tym usg 3D i powiedzcie mi na czym to właściwie polega? Czy Lekarz powinien sprawdzić dokładnie wszystkie narządy Maluszka i ocenić czy wszystko w porządku? Bo u mnie wyglądało to tak, że pooglądaliśmy Dzidzię jakieś 15-20 minut, Gin nagrał mi dwa filmiki, na którym widać gł. główkę i rączki, bo akurat cały czas pchał sobie paluszki do buzi i to wsio...i za tę przyjemność zapłaciłam 150zł. Chyba, że na tym to właśnie polega... Pomóżcie!
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedzieliście mu: chcielibyśmy USG 3D żeby filmik nagrac? Przełączał na 2 D? Mnie się wydaje, że założył tak jak pisałam i nie chciał/nie chciało mu się robić pomiarów jak wiedział, że jesteś pod opieką już #3D w diagnostyce tylko dla pełnego potwierdzenia rozpoznania, np jak są pewne wady anatomiczne Twój lekarz robił połówkowe?Nie wiem, w którym c jesteś. Robił pomiary? Przepływ krwi, główka, budowa serca, symetria mózgu, kość udowa, ramieniowa, kręgosłup, lokalizacja pęcherza, żołądka, narządy płciowe, kośc nosowa?
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-10-14 o 16:18 |
|
|
|
|
#3882 |
|
Raczkowanie
|
ja jak byłam na 4 d to miałam wykresy robione, wielkości itd itp dziecka, bardzo kompetentnie wszystkie narządy sprawdzał, ale faktycznie przełączał na inny obraz
zapłaciłam 220 ale mina TŻ bezcenna
|
#3883 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry dziewczynki!
Byłam dzis u lekarza. Badanie z glukoza wyszło prawidłowo, wszystko dobrze.. ale tak jak mówiłam. Mam zapalenie na dole i dostałam globulki.. Za dwa tygodnie mam USG ![]() youppi! Resztę wam opowiem pózniej. Idę się zdrzemnąć..
|
|
|
|
#3884 |
|
BAN stały
|
Stalowamagnolio ja płaciłam 150zł za USG 3D/4D i polegalo to na tym, że najpierw lekarz (nie mój prowadzący, ale specjalista ultrasonolog to był) w 2D pomierzył wszystko, posprawdzal dokładnie wszystkie narządy a później przełączył na 4D żebyśmy mogli pooglądać maleństwo. Wszystko łącznie z pomiarami mamy nagrane na DVD i wydrukowane chyba 6 czy 8 zdjęć. Do tego dostaliśmy kartkę podbitą przez niego z wszystkimi wynikami, pomiarami i stanem oraz obecnością narządów (serce, nerki itp.) ale jest zastrzeżenie u nas że to badanie robi się głównie między 20 a 24 tyg. Wcześniej można robić między 11 a 14 zdaje się i wtedy na karcie mieliśmy wydrukowane wyniki badań prenatalnych (przezierność karkowa itp)
A więc wszystko zależy od lekarza
Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-10-14 o 16:44 |
|
|
|
#3885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() _havana_- no może i coś z sokiem było, ale ja w ciąży tak za nimi przepadam, wógóle smakują mi herbatki owocowe, herbata zwykłą tylko i wyłącznie z cytryną! |
|
|
|
|
#3886 |
|
Raczkowanie
|
to u mnie coś drogo!!!!
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale robiłam u lekarza z doktoratem, a to od razu cena skacze. A tak właśnie ok 220 zł
|
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
witam ponownie
, poprawiłam sobie humorek bo byłam w tym sklepie i nakupowałam dużo różnych, fajnych rzeczy. ![]() agape masz rację super rzeczy można tam dostać ![]() sylfiaaa najlepszego, a czuję się samotna, bo musiałam oddać mich uczniów tymczasowo, bo jestem na l4 i tak smutno mi bez nichmuron niestety nie ma w ogóle łóżeczek, powiedzmy sobie, że zamówiłam - dałam namiary, jak będą to chętnie kupię ![]() zdjęcia ubranek wkleję jak tylko zrobię.
|
|
|
|
#3889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
Są tez kocyki, czapeczki i inne pierdoły także prawda?
|
|
|
#3890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
make_up_istko, Twoje badanie od mojego różniło się o 360 stopni. Lekarz nic nie przełączał, nic nie mierzył, nie dał mi zdjęć - tylko nagrał dwa krótkie filmiki. Cieszę się, że chociaż te filmiki mam, ale ogólnie jestem trochę rozczarowana przebiegiem tego badania...
|
|
#3891 |
|
Zadomowienie
|
ja za 3d płaciłam 150zł, włączał mi na 3d/4d a potem na 2d by pomierzyć wszystko
;za 5tygodni planuję iść znowu obejrzeć tak bobaska ![]() Ps. Kupiłam wózek!!!!!!!!!!!!!!! TŻ zły że nie uszanowałam jego decyzji, bo chciał później... podjęłam sama ją znając siebie - bo wiem że zimą nie będę wychodziła zbytnio z domu...a i nie mamy jak zawieźć wózka do domu (brak auta) wiec to też utrudnienie... a tak zarzuciłam wszystko na stelaż i poprułam do domu Super się go prowadziło, od razu wypróbowałam tory tramwajowe, wysokie i niskie krawężniki, kamienie :P :P asfalt, piach... haha :P trasa jak rajd
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2010-10-14 o 18:08 |
|
|
|
#3892 |
|
Wtajemniczenie
|
Wózeczek super, bardzo ładnie się prezentuje!
|
#3893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawie musiałaś wyglądać jadąc wózkiem bez dzidzi z uśmiechem na buzi testując go
|
|
#3894 |
|
Zadomowienie
|
ładne wózki kupiłyście
![]() my mamy czerwono-szary, myślę, że uniwersalny, bo koleżanka oddała po synku. jak miałam USG 3D, to mierzył wszystko jak przełączał na 2D, zapłaciłam o wiele mniej niż wy bo 100 zł. moje zakupy dla dzidzi stanęły w miejscu, ale muszę się ruszyć, bo nie zdążę głowa mi pęka, nie chce mi się uczyć. prawie cały kodeks postępowania administracyjnego dotarłam dopiero do 11 pkt zagadnień a już mam dość. masakra... ale muszę dać radę...w ogóle zimno i do d*** się zrobiło na dworze, paskudny dzień... |
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
jestem walnieta, mam ciuszki od 6 do 62, plus troche do 68, a nawet 74 i juz mam stresa, ze zaraz (hm... koniec marca, kwiecien) trzeba następne.... W rodzinie chłopaki i zaczną się teraz samochodziki i i traktorki na ciuszkach;-( Znajomi obiecywali po córce- a ubierali ślicznie
Wszystko w stylu Nexta, ale wiece jak to jest : słowa na wiatr;-) Czy ta karuzela kupowania nie skonczy się aż dziecko nie dorośnie??? No potem już wolniej, ufff rośnie;-)
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
JeSuis gratuluję
![]() Muron zauroczyłam się zakupami w tym miejscu ![]() Napewno tam się jeszcze przejadę. Całą dużą reklamówkę przywiozłam Ahhh po wczorajszym to mi się przydało takie małe szaleństwo
|
|
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
mnie została do kupienia: wanienka, gaziki, sól fizjologiczna, pieluchy, łóżeczko+materac+przewija k- ale to od jednego sprzedawcy, penie za tydzien
Ach lampa z Ikei żeby boczne światło było;-)Zaczęłam kompletować torbę dla siebie Została mi 1/3;-) Psychoza---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
Też się przejadę bo w Scu jest znacznie mniej rzeczy. Ale na razie nie musze bo jak napisałam ciuszków ma, ale i tak się nie powstrzymam, teraz na 74/68;-)wklej jakieś zbiorowe foty
|
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
już się robi
![]() plus rajstopki, łapki nie drapki skarpetki i śliniaczek Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2010-10-14 o 18:46 |
|
|
|
#3899 |
|
BAN stały
|
Agabe-super narzutka i wozek
![]() ja leze i sie wygrzewam w lozeczku ![]() ![]() Mam pytanko czy wy bedziecie szczepisc dzieci przeciwko Pneumokokom i Rotawirusom?? |
|
|
|
#3900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... i miała frajdę.Mutsy 4rider single spoke next ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- ja mam jeszcze sporo rzeczy do kupienia ale damy radę za miesiąc znów coś kupimy ... i w grudniu już kupimy całą resztę co zostanie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

ps. i tak czuje, ze bedzie wczesniej

:gadu ly:
:dzieku je:to tak imprezowo 

dotarłam dopiero do 11 pkt zagadnień a już mam dość. masakra... ale muszę dać radę...