Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-14, 18:31   #4141
Lopezka
Raczkowanie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
nie wiem,wydaje mi się babski
takie moje osobiste spostrzeżenia i chcę wiedzieć jak to widzą inni bo TŻ mówi ,że w ogóle mu się to z dziewczynką nie kojarzy
Ważne, że nie różowy i nie z koronką SZczerze, to oba są fajne i pasują do obu płci, chociaż turkus bardziej kojarzy mi się z dziewczynką... Mnie się podobają rzeczy w moro. :P
Lopezka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 18:35   #4142
Montii
Zakorzenienie

muszę to przemyśleć niby tylko kolor a dylemat jest.
turkus weselszy a jagoda troszkę ciemniejsza i może mniej będzie widać brud? hm, nie wiem jak to wygląda w praktyce.

wypiłam litr mleka

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 18:42   #4143
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

To fakt im ciemniejszy kolor tym mniej sie bedzie brudzic bo szkoda go non stop prac bo kolor zblaknie

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

A ja na mleko to w ogole choci nie mam zmuszam sie do picia choc na poczatku pilam non stop kefiry-chyba sie nimi przepilam he he he

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

A ja na mleko to w ogole checi nie mam zmuszam sie do picia choc na poczatku pilam non stop kefiry-chyba sie nimi przepilam he he he

Edytowane przez monika267
Czas edycji: 2010-10-14 o 18:44
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 18:43   #4144
Olusiaa_
Zakorzenienie

Montii
ile kosztuje ten wózek?

Ja bym wybrała turkusowy
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 18:44   #4145
Montii
Zakorzenienie

1,500 gondolka i spacerówka z fotelikiem samochodowym

ja mleko mogę pić litrami, kefiry , jogurty..jakoś mnie wzięło

[LEFT]
Stary 2010-10-14, 18:51   #4146
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Ło matko drogie te wozki ja ogladalam dzis Deltim za 999 zl tylko nie pamietam pelnej nazwy ale i tak kupie uzywany bo szkoda mi kasy na nowy ;( musze kupic jeszcze jakas komodke i lozeczko tez ogladalam na jakiejs stronce oczywiscie nie pamietam juz jakiej ale drogie nie bylo 259(z szuflada) a bardzo mi sie podobalo takie w ciemnym kolorze bo jasne juz kiedys mialam wiec chce sprobowac czegos innego
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 18:53   #4147
Montii
Zakorzenienie

my mamy bardzo fajną komodę już, bo została ze starego mieszkania, była w miarę nowa a na teraźniejszym wszystkie meble mamy nowe, więc komódka z glowy a łóżeczko chcemy na prawde zwykłe bez udziwnień w miare tanie i pościele właśnie oglądam na allegro ,tzn zestawy

[LEFT]
Stary 2010-10-14, 18:56   #4148
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
DO ANESSA

Dokladniej to West yorkshire..mowi ci to cos?????ja w sobote rowne 18 tyg.ja mam na za 2 tyg.usg wlasnie liscik dostalam koniec pazdziernika juz sie doczekac nie moge:lo ve:
Powodzenia w poniedzialek...daj znac jak wszystko poszlo.......problem jes ze w liscie pisze ze mam wypic 0,5 litra wody godzine przed usg i nie siusiac dopiero po usg ...ja nie wiem jak dam radeheeheheh pozdrawiam
Ooo, to daleko ode mnie szkoda
Ja tez mam byc pelna siuskow

Cytat:
byliśmy w sklepie i mamy wózek tzn wybrany i będziemy zaliczkować ;-)) espiro GTX, ja się skłaniam ku turkusowym a narzeczony przy fiolecie a wam jaki bardziej się podoba?
czuje że to będzie chłopak no i tak w jagodowym.... nie wiem wydaje mi się,że nie ;-)))
chociaż usg za 7 dni więc dowiem się o płci i jest ryzyko pomyłki a dziewczynka w niebieskim pojeździ a chłopak w jagodowym?

wybraliśmy łóżeczko, materac, pościel...
nie mogłam mojego odpędzić od zakupów jestem w szoku

w załączniki zdjęcia wózków, iii jaki kolor lepszy?
Kurcze, oba kolory fajne Ale ja to zakochana w niebieskim, wiec turkusowy jak najbardziej

[QUOTE=Lopezka;22669095]
Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Ja już przeszłam kilka załamek, jeszcze jak się dowiedziałam, że mi się1/4 łożyska odkleiła. Dziś podobno sytuacja się ustabilizowała, ale w każdej chwili groźba szpitala.
A pod opieką jestem. Mam w robocie moją gin przez ścianę.

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Monika, nie wiem w którym tygodniu jesteś, ale to może być ucisk na nerwy w miednicy. Akurat z tym mam doświadczeń sporo. Póki co weź nospę, magnez,połóż się, a jutro do gina! Lepiej wykluczyć niż coś przegapić!
Oooo, a czy przypadkiem to ty lekarzem nie jestes

Zjadlam dzis caly - nie zartuje - caly gar kapusniaku i umieram z obrzarstwa... alez pyszny byl!!!

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 20:08   #4149
blackrose4u
Wtajemniczenie

Dziewcyzny odebrałam te ciuszki które kupiłam na allegro, zaraz będę przeglądać, aż mnie korci już

co do słodyczy to ja przed ciążą unikałam ale coś tam zjadłam czasem a jak zaszłam w ciąże to od samiutkiego początku codziennie coś słodkiego i to mi było podejrzane ale ostatnio powiedziałam stop. Nakupiłam sobie LuGO, owsianych ciastek, i staram się to jeść jak miprzyjdzie ochota, chociaż ostatnio skusiłam się na KinderNiespodzianke a oprócz tego jogurty co chwile wcinam i miód

Montii co do wózka to dla mnie jagodowy ogólnie mi się podobaja czarne z kolorową wstawką, albo zielone.

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 20:10   #4150
Montii
Zakorzenienie

oj czarnego bym nie kupiła, sama bym nie chciała jako dziecko jeździć w czarnym, latem... ;-) nagrzewa się . aczkolwiek po cichu przyznam,że są ładne

luGO mniaaaammm

[LEFT]
Stary 2010-10-14, 20:13   #4151
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lopezka Pokaż wiadomość
No u mnie są cały czas problemy. Najpierw z cyklem, potem z zajściem, następnie z rozwojem fasolki( mało się nie skończyło na łyżeczkowaniu- ale się zawściekłam), a teraz z utrzymaniem ciąży... Taki głupi ze mnie przypadek.
biedaczku

ja mam robione usg co wizytę, i mój gin nie widzi w tym nic złego,
robił mi nawet usg na wizycie, która była tydzień po usg genetycznym

Cytat:
biuahaha to mam to samo kubusie i ...leony
są takie słodkie ale mi to pasi. znacie leona każdy go zna... haha |

mnie ogólnie turystyczne łóżeczko się nie podoba , w sumie sama nazwa wskazuje...turystyczne a nie na codzień jakoś jestem na nie ale jak kto chce swoją drogą miło ,ze w sklepie z DZIECIECYMI artykułami jest ktoś kto się zna na tych sprawach i fachowo doradzi bo w tej viki babka ledwo co kumała co to kubełkowe siedzisko....

ja też nie wiem, ale mam nadzieję,że za 7 dni się dowiem
Fabian czy Hanna

a ja mam super humor
byliśmy w sklepie i mamy wózek tzn wybrany i będziemy zaliczkować ;-)) espiro GTX, ja się skłaniam ku turkusowym a narzeczony przy fiolecie a wam jaki bardziej się podoba?
czuje że to będzie chłopak no i tak w jagodowym.... nie wiem wydaje mi się,że nie ;-)))
chociaż usg za 7 dni więc dowiem się o płci i jest ryzyko pomyłki a dziewczynka w niebieskim pojeździ a chłopak w jagodowym?

wybraliśmy łóżeczko, materac, pościel...
nie mogłam mojego odpędzić od zakupów jestem w szoku

w załączniki zdjęcia wózków, iii jaki kolor lepszy?

do Kubusiów mnie w ciąży nie ciągnie,

łóżeczka turystyczne mi się wizualnie nie podobają

natomiast jeśli chodzi o wózki, to oba są jak najbardziej uniwersalne,
ale oba kolory bardziej kojarzą mi się z chłopcem
ja wybrałabym jagodowy

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-10-14 o 20:15
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 20:16   #4152
Montii
Zakorzenienie

na pewno jakbym miała córkę to do turkusowego i jagody wpakowałabym różowy kocyk, żeby było dziewczęco a jak chłopczyk to już obojętnie jaki kocyk
zobaczymy co dzidzia pokaże na usg 7 dni

[LEFT]
Stary 2010-10-14, 20:31   #4153
Milena87
Raczkowanie

ja wróciłam od lekarza. Przy badaniu ręką stwierdził że nie ma skurczów macicy wiec nie wie właściwie czemu mnie boli i tak twardnieje ale zapisał no-spe i aspargin. Zrobił mi też pierwsze usg przez brzuch (mimo ze to juz 18tc wcześniej miałam przez pochwę żeby dokładniej widzieć) i powiedział wstępnie że będę miała dziewczynkę

Maluch rozłożył ładnie nóżki i nic tam nie było. czy możliwe że skoro w 18 tc nie widać jeszcze jąderek ani siusiaka to może jeszcze sie okazać potem że to chłopiec? czy raczej powinno juz być coś widać? Ucieszyłam sie strasznie ale nie jestem pewna czy już tak wierzyć w 100%
Stary 2010-10-14, 20:31   #4154
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Lopezka ja uważam że to trochę za często. ale to tylko moje zdanie. Mój lekarz wychodzi z założenia że usg powinno się robić 3-4 razy w ciągu całej ciąży. Jeśli oczywiście jest coś nie tak to częściej. ja byłam np. na usg prenatalnym w 12 tyg. i teraz mimo że mam wizyty u lekarza co 3 tyg. to usg. będę miała dopiero w 21 tyg. Mój gin, mówi że nie potrzebnie tak często naświetlać dziecka
ja też mam takiego lekarza ogólnie świetny ginekolog bardzo zadowolona jestem ale usg to rzadko oj rzadko a ja jakbym mogła to bym podłączona do usg chodziła całe 9miesięcy żeby tylko klusię widzieć mam nadzieję że 2listopada mi zrobi bo idzie ze mną mąż pierwszy raz to będzie koniec 18tygodnia więc może nawet płci się dowiemy kto wie

Cytat:
Dziewczyny znowu boli mnie noga i to jeszcze gorzej niz wczoraj !!!!!!!!!
znam ten ból wczoraj chodzić nie mogłam i jak się położyłam to na lewym boku się położyć nie mogłam tak kłuło masakrycznie. to przez powiększającego się dzidziusia nam uciska tak ale jak ból jest ciągły i nie przechodzi lepiej wybrać się do lekarza.

Montii nutellę to ja wcinam nałogowo od wczoraj na śniadanie, drugie śniadanie, podwieczorek, kolację i jeszcze z 2razy pomiędzy takiego mam smaka
a co do wózka to mnie się podoba ten jagodowy bardziej ale to tylko moje odczucie. niebieski jak najbardziej pasuje i dla dziewuszki i chłopaka zresztą ten jagodowy też

Cytat:
Ło matko drogie te wozki ja ogladalam dzis Deltim za 999 zl tylko nie pamietam pelnej nazwy ale i tak kupie uzywany bo szkoda mi kasy na nowy ;( musze kupic jeszcze jakas komodke i lozeczko tez ogladalam na jakiejs stronce oczywiscie nie pamietam juz jakiej ale drogie nie bylo 259(z szuflada) a bardzo mi sie podobalo takie w ciemnym kolorze bo jasne juz kiedys mialam wiec chce sprobowac czegos innego
czy ja wiem czy drogie za tą cenę jest już spacerówka i nosidełko za które ok 300zł też trzeba dać

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 20:37   #4155
Montii
Zakorzenienie

myślę,że w 18 tyg nie powinno być pomyłki ;-)) a
aczkolwiek ja uwierzę na połówkowym bo tam gin ma super sprzęt a w 18 tyg byłam u takiego zwykłego i on chyba sam nie wiedział co widzi

[LEFT]
Stary 2010-10-14, 20:38   #4156
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milena87 Pokaż wiadomość
ja wróciłam od lekarza. Przy badaniu ręką stwierdził że nie ma skurczów macicy wiec nie wie właściwie czemu mnie boli i tak twardnieje ale zapisał no-spe i aspargin. Zrobił mi też pierwsze usg przez brzuch (mimo ze to juz 18tc wcześniej miałam przez pochwę żeby dokładniej widzieć) i powiedział wstępnie że będę miała dziewczynkę

Maluch rozłożył ładnie nóżki i nic tam nie było. czy możliwe że skoro w 18 tc nie widać jeszcze jąderek ani siusiaka to może jeszcze sie okazać potem że to chłopiec? czy raczej powinno juz być coś widać? Ucieszyłam sie strasznie ale nie jestem pewna czy już tak wierzyć w 100%
no to jesteś w takiej sytuacji jak ja
mi też wczoraj powiedział (17tc) że dziewczynka, ale zaznaczył, ze to tylko taka prognoza

i częste są przypadki, że potem okazuje się chłopiec,
bo na razie jego narządy są malutkie i na przeciętnym sprzęcie usg gin nie jest w stanie zobaczyć
no i oczywiście zalezy jaki gin jest doświadczony

staram się nie ekscytować ale chyba nie umiem

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
czy ja wiem czy drogie za tą cenę jest już spacerówka i nosidełko za które ok 300zł też trzeba dać
też mi sie wydaje bardzo przystepnie, skoro jest 3 częściowy,

mój upatrzony kosztuje ok 2600zł

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-10-14 o 20:43
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 20:40   #4157
Montii
Zakorzenienie

iza ten quinny buzz? czy jak to się pisze

[LEFT]
Stary 2010-10-14, 20:41   #4158
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
myślę,że w 18 tyg nie powinno być pomyłki ;-)) a
aczkolwiek ja uwierzę na połówkowym bo tam gin ma super sprzęt a w 18 tyg byłam u takiego zwykłego i on chyba sam nie wiedział co widzi

chyba pominęłam twoją relację z wizyty w 18tc

i jaka wtedy płeć ci wskazał, bo chyba pierwsze podejrzenia już w 12 tc były

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
iza ten quinny buzz? czy jak to się pisze
dokładnie,
ale nie widziałam go na żywo,
mam nadzieje, że mnie rozczaruje
i nie bedę go chciała
Stary 2010-10-14, 20:42   #4159
Montii
Zakorzenienie

iza robiłam jak byliśmy w zakopcu , jakoś 17tydzień 4 dni
ogólnie wszystko ok tylko dzidzia pokazała nam plecki i się wierciła
zapytałam czy coś między nogami dynda czy nie, to stwierdził że na tym etapie mi nie powie , aczkolwiek sprzęt to on miał kiepski... ale za 35 zł było a u mnie 80 zł , więc czekam (nie)cierpliwie do połówkowego

[LEFT]
Stary 2010-10-14, 20:44   #4160
Montii
Zakorzenienie

iza a ja go dzisiaj widziałam chyba nawet ten różowy, tylko sęk w tym ,że na jesień/zimę kiedy dzidzia przejdzie do spacerówki to troche kiepsko z nią... bo wywieje dziecko strasznie, zero osłon, mała budka, duży minus wg mnie ale to wiadomo każdy musi zobaczyć sam
mało osłon co widać na zdjęciu. drogi faktycznie

[LEFT]
Stary 2010-10-14, 20:53   #4161
gosikk_s
Zakorzenienie

Lopezka, 49 kilo to nie jest zła waga, chyba że jesteś bardzo wysoka, więc nie ma paniki. Masz szansę być zgrabną mamusią po porodzie A waga na pewno zaraz się zatrzyma i zacznie powoli iśc w górę. Dzisiejsze usg są bezpieczne dla dziecka, to już nie to co ileś tam lat temu ale są lekarze którzy nadal idą tamtym torem. Moi ginowie robią usg co wizytę, w pierwszej ciąży miałam je co dwa tygodnie a teraz co miesiąc. A i tak ostatnio w ciągu tygodnia musiałam zrobić aż trzy razy więc kończąc 15 tydzień jestem już po pięciu.

Monika267, faktycznie idź do lekarza, może dziecko uciska jakiś nerw ale lepiej sprawdzić.

Montii, mnie się oba podobają i pasują dla chłopca choć faktycznie ostatnio utarło się że fliolet jest dla dziewczynki, nie wiem czemu...Jak chciałam Aleksowi drugą spacerówkę kupić i podobała mi się fioletowa to mnie zakrzyczeli że to dziewczęca i w końcu wzięłam niebieską, która mi się wcale nie podobała. Ten turkusik jest śliczny ale faktycznie takich kolorków na ulicach widzę więcej.

Milena87, gratuluję Mnie się wydaje że powinno być już pewne, zwłaszcza jeśli gin ma dobry sprzęt.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 20:54   #4162
Milena87
Raczkowanie

mi też wszyscy powtarzają zeby sie nie nastawiać ale tak sie ciesze ze inaczej nie umiem

Ja też byłam napalona na quinny oglądałam go w 3 sklepach i w każdym go odradzali właśnie ze względu na kubełkową spacerówkę w której dziecku jest niewygodnie i płytko sie siedzi. ja jestem cały czas za jedo fyn, lżejszego nie znalazłam, dobrze zrobiony, solidny ale zanim bede robiła takie zakupy to wszystko sie moze zmienic zastanawiałam sie nad takko ale cięższy jest i gorzej sie nim podbija

i podobają sie mi sie wózeczki seledynowe ale pełnooooo ich wszędzie
Stary 2010-10-14, 20:56   #4163
Montii
Zakorzenienie

babeczka w sklepie powiedziała mi ,że nie wie kto wymyślił te kubełki i skąd się wzięły..
może na lato to fajne rozwiązanie ale np ja bym nie chciała w kubełku siedzieć
a zimą zero ochrony od wiatru...

[LEFT]

Edytowane przez Montii
Czas edycji: 2010-10-14 o 21:00
Stary 2010-10-14, 21:02   #4164
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
iza a ja go dzisiaj widziałam chyba nawet ten różowy, tylko sęk w tym ,że na jesień/zimę kiedy dzidzia przejdzie do spacerówki to troche kiepsko z nią... bo wywieje dziecko strasznie, zero osłon, mała budka, duży minus wg mnie ale to wiadomo każdy musi zobaczyć sam
mało osłon co widać na zdjęciu. drogi faktycznie

a napisz mi czy wg ciebie wózek z gondolką wyglądał zgrabnie?
Stary 2010-10-14, 21:07   #4165
megi2015
Zadomowienie

Monti zdecydowanie jagodowy jak dla mnie
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 21:09   #4166
Montii
Zakorzenienie

z gondolką mi się podobał

[LEFT]
Stary 2010-10-14, 21:17   #4167
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milena87 Pokaż wiadomość
mi też wszyscy powtarzają zeby sie nie nastawiać ale tak sie ciesze ze inaczej nie umiem
wiem coś o tym
Stary 2010-10-14, 21:19   #4168
Montii
Zakorzenienie

eeee w 18 tyg to myślę,że prognozy są bardziej pewne niż w takim 12...

[LEFT]
Stary 2010-10-14, 21:24   #4169
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
eeee w 18 tyg to myślę,że prognozy są bardziej pewne niż w takim 12...

to na pewno,
ale mój gin szczerze przyznał, że uczciwie płeć może mówić po 20tc

byle do 2 listopada
Stary 2010-10-14, 21:42   #4170
Castia
Wtajemniczenie

Montii oglądałam te wózeczki na all, i bardzo mi sie podobają
ale ja bym wzięła taki granatowy tam jest, pasuje i do dziewczynki i do chłopczyka super jest
kurcze tez muszę sie juz za wozkami rozglądac.

a poza tym to gapa ze mniemialam na poczatku tyg zadzwonic i umówic sie na połowkowe i co zapomnialam, naprawdę kobietom w ciąży chyba sie mózg kurczy
dzwonię dzisiaj i pierwszy termin na 30 października, bedę wtedy w 22tc.
chyba jeszcze mozna połowkowe wtedy robic
i to jest sobota i mamy wesele, pójdę chyba w sukience zawine do góry i heja a potem do kościoła na ślub
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości