|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
blackrose4u, ja jestem Julia i chyba spokojna dosyć byłam, chociaż jako zupełnie małe dziecko potwornie grymaśna, obiadki 3 godziny potrafiłam męczyć
ale żaden tam ze mnie łobuziak, może to zmiana pokoleniowa, heheCytat:
Cytat:
no to dobrze, że nie jestem sama chociaż ja jeszcze nie wiem, co mi tam w brzuchu siedziCytat:
|
|||
|
|
|
#4112 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
dawno sie nie odzywalam i nie daje rady poki co nadroibc spojzalm na pierwsza stroen i niektore juz wiedza jak nazwa bobasa i jaka plec a ja za 2 tyg dopoeiro na polowkowe ide i mam dylemat co do imion bo mi podobaja sie inne niz tz jedyne co nam sie w miare wspolnie podoba to Robert lub Jarek a dla dziewczynki narazie nie doszlismy do porozumienia najgorsze ze mi nawet te sie zaczynaja mneij podobac... mielgo dnia ja wracam do lektory mam co nadrabiac piszecei jakbyscie w ciazy byly conajmniej ;p |
|
|
|
#4113 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
ja siedzę w domku, znowu jestem na chorobowym, przez to przeziębienie, wcześniej nigdy nie chorowałam, a teraz w ciąży to już drugi raz w ciągu miesiąca ![]() dostałam l4 na 3 tyg. żeby nie mieć kontaktu z ludźmi ![]() Z powodu tego l4 mam różne takie przemyślenia pod tytułem, że z jednej strony w pracy się strasznie stresuję i mam ogrom zajęć a z drugiej płakać mi się chciało jak sobie pomyślałam, że będę w domu siedzieć Cytat:
ja sobie zdaję z tego sprawę, i staram się myśleć że to tylko prognoza i nie ekscytować aż tak bardzo tylko, że w moim przypadku to jest na prawdę trudne, i łatwo się mówi ale gorzej przejść do czynów, w szczególności jak patrze na moje 2 różowe bodziaki dla małej Cytat:
serce się raduje jak się widzi na usg (cudny wynalazek) że wszystko z maleństwem OK i że serduszko mu bije Cytat:
ponoć tak samo jak karmienie maleństwa soczkiem marchewkowym jak najczęściej Cytat:
![]() startowałam od dokładnie 63,8 kg, a teraz mam 64kg, a odkąd pamiętam ważyłam 54 kg, 10kg przytyłam w ostatnio roku akurat tak się złożyło z tymi 200g ![]() Cytat:
ale zdecydowaliśmy się na Tymona u mnie w rodzinie w styczniu pojawi się Maja Cytat:
pierwszy raz ważył maleństwo, waga wskazuję na tp 6 dni wcześniejszy niż OM dziewczynkę Czekam na twoją recenzję z poniedziałkowego usg, i płeć twojego maleństwa ja zapłacę 230 za 4d plus pomiary Cytat:
ale może to i dobrze
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczyna mi "wywalać" brzuch
na razie taki mało ciążowy, raczej jak megawzdęcie... Waga póki co, 1 kg na minusie.I tak jakby od 3 dni nie mam mdłości
|
|
|
|
#4115 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4116 |
|
Raczkowanie
|
Przed ciążą miałam normalną wagę do mojego wzrostu, 58kg, z tego sporo mięska.
Teraz ważę 49kg i wyglądam, jakby wszystko z obwodu weszło w biust i boczki. Spodnie noszę normalne, bo mi z tyłka spadają, więc je zapinam trochę niżej, żeby maleństwa nie uciskać.Iizabelaa -wiem jak się czujesz. Ja zaliczyłam szpital, a potem jeszcze miesiąc leżenia w domu i byłam baardzo nieszczęśliwa, że nie mogę iść do pracy Teraz wróciłam, ale się boję, żeby mnie gin znowu nie wywaliła na L4 .![]() Poza tym widzę, że tu jest sporo chętnych na Liwie, może jednak uda się zachować je jako imię mniej popularne od Oliwii, czy Wiktorii.... |
|
|
|
#4117 |
|
Raczkowanie
|
A wiecie ze dzis sa imieniny Liwii -a propos ładne imie
Edytowane przez monika267 Czas edycji: 2010-10-14 o 16:39 |
|
|
|
#4118 |
|
Raczkowanie
|
Ooo nawet nie wiedziałam.
To fajnie się składa, bo ja dziś mam rocznicę ![]() Jak myślicie, czy częste USG jest bezpieczne dla dzidzi? Ja mam robione raz na tydzień, 2 tygodnie....
|
|
|
|
#4119 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za te odpowiedzi co do niani ja chyba też ją kupię wiem że to kosztuje ale bardzo przydatne jest
![]() Cytat:
|
|
#4120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to, że mało stabilne, to może i tak, chociaz mnie sie wydaje, że to zalezy od marki, widziałam ostatnio jakieś takie wypasione graco, czy coś takiego w każdym razie za około 600 zł i wyglądało na bardzo stabilne, a obok stało jakies "no name" polskie i faktycznie wyglądało na cos, co sie rozpadnie po pół roku, jak dziecko zacznie w tym skakać co do tego, że dziecku psuje się wzrok, bo przez siatke patrzy, wydaje mi sie dziwnym argumentem, bo po 1 sze przeciez dziecko nie siedzi w łózku cały dzien tylko spi, a jak sie obudzi to sie je wyjmuje, nie wiem, może są matki, które trzymają dzieci całymi dniami w łóżeczkach, ale wydaje mi sie, ze normalnie to jest tak, że sie dziecko wyjmuje i pokazuje mu świat, jak jest malutkie, to owszem czasem pół godzinki polezy w łóżeczku, popatrzy na karuzelkę, ale to jest za krótki czas, by sobie mogło popsuc wzrok. Poza tym np w starszym wieku dziecku mozna kupic kojec i one sa głównie siatkowe i co, tez wzrok sie psuje? a jesli chodzi o drewniane łóżeczka, to przeciez trzeba kupic ochraniacz, no nie wiem, ja jakoś nie chciałam żeby się w łóżeczku uczyło obijania Moja znajoma miała turystyczne w domu i chwaliła sobie, dlatego polecałam jako zamiennik zamiast drewnianego dla tych co mają małe mieszkania , a np często wyjeżdżaja, bo wtedy bez sensu kupować dwa. ale fakt faktem, ze jak ktos ma do wyboru drewniane za 250 zł, a turystyczne za 250zł to chyba lepiej zdecydowac sie na drewniane, bo jak ostatnio sie przyglądąłam, to turystyczne sa porządne dopiero gdzieś tak od co najmniej 450 zł wzwyż więc nie ma co kupowac badziewia, a drewniane widziałam bardzo porząne juz za 150 zł, tylko do tego trzeba materac, najlepiej gryczano-kokosowy, moge taki polecic z czystym sumieniem, moje miały taki i teraz mała będzie miała po nich, bo nic, a nic się nie zniszczył
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-10-14 o 17:18 |
|
|
|
|
#4121 |
|
Zadomowienie
|
Nie chodzi o to żeby dziecko uczyło się w drewnianym łóżeczku obijania - wiadomo że są ochraniacze, ale po prostu jak czasem się gdzieś "obije" jak napisałaś to nic mu się nie stanie. Zyska natomiast taki respekt przy np. nauce chodzenia - będzie się "bardziej pilnowało".
A o takim materacu myślałam właśnie ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Lopezka ja uważam że to trochę za często. ale to tylko moje zdanie. Mój lekarz wychodzi z założenia że usg powinno się robić 3-4 razy w ciągu całej ciąży. Jeśli oczywiście jest coś nie tak to częściej. ja byłam np. na usg prenatalnym w 12 tyg. i teraz mimo że mam wizyty u lekarza co 3 tyg. to usg. będę miała dopiero w 21 tyg. Mój gin, mówi że nie potrzebnie tak często naświetlać dziecka Edytowane przez megi2015 Czas edycji: 2010-10-14 o 17:38 |
|
|
|
#4122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4123 |
|
Raczkowanie
|
Lopezka co do usg to zgadzam sie z megii usg robi sie do 4 razy w ciazy chyba ze cos nie pokoi lekarza to wykonuje je czesciej.
---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- No to mamy odpowiedz dlaczego masz usg robione czesciej. |
|
|
|
#4124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4125 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny znowu boli mnie noga i to jeszcze gorzej niz wczoraj
!!!!!!!!!
|
|
|
|
#4126 |
|
Raczkowanie
|
No ja wiem, że to nie jak RTG, i że USG jest pozornie bezpieczne, ale nie wiemy tak na prawdę na ile?? Przecież w ten sposób bada się od niedawna, a nie chciałabym, żeby coś potem było nie tak...
A wogóle to się dużo stresuję w tej ciąży.. ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- W pachwinie? Czy od tyłu do kolana?... |
|
|
|
#4127 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=megi2015;22668812]W takim razie dobrze że jesteś pod stałą opieką. Będzie dobrze
[/QULopezka wszystko bedzie dobrze ....Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4128 |
|
Konto usunięte
|
Moja siostra też ma bardzo jasną karnację, do tego jest błękitnooką jasną blondyneczką. Ale jej skóra jest fenomenalna, oczywiście ma trądzik, jak każda nastolatka, mimo to jest aksamitna.
|
|
|
|
#4129 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są takie słodkie ale mi to pasi. znacie leona każdy go zna... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Fabian czy Hanna Cytat:
![]() tyłek tylko rośnie ![]() Cytat:
Cytat:
aleś narobiła smaka na nutellę.. Cytat:
a ja mam super humor byliśmy w sklepie i mamy wózek tzn wybrany i będziemy zaliczkować ;-)) espiro GTX, ja się skłaniam ku turkusowym a narzeczony przy fiolecie a wam jaki bardziej się podoba? czuje że to będzie chłopak no i tak w jagodowym.... nie wiem wydaje mi się,że nie ;-))) chociaż usg za 7 dni więc dowiem się o płci i jest ryzyko pomyłki a dziewczynka w niebieskim pojeździ a chłopak w jagodowym? wybraliśmy łóżeczko, materac, pościel... nie mogłam mojego odpędzić od zakupów jestem w szoku ![]() w załączniki zdjęcia wózków, iii jaki kolor lepszy? ![]()
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło.. [LEFT] Edytowane przez Montii Czas edycji: 2010-10-14 o 18:03 |
||||||||
|
|
|
#4130 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=monika267;22668953]
Cytat:
Dziś podobno sytuacja się ustabilizowała, ale w każdej chwili groźba szpitala.A pod opieką jestem. Mam w robocie moją gin przez ścianę. ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Monika, nie wiem w którym tygodniu jesteś, ale to może być ucisk na nerwy w miednicy. Akurat z tym mam doświadczeń sporo. Póki co weź nospę, magnez,połóż się, a jutro do gina! Lepiej wykluczyć niż coś przegapić!
|
|
|
|
|
#4131 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przesliczny
|
|
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4133 |
|
Raczkowanie
|
Lopezka prawie w 15tyg.
|
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem,wydaje mi się babski
takie moje osobiste spostrzeżenia i chcę wiedzieć jak to widzą inni bo TŻ mówi ,że w ogóle mu się to z dziewczynką nie kojarzy
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
No, mnie też ten jagodowy kompletnie z dziewczynką nie kojarzy tylko z chłopcem.
|
|
|
|
#4136 |
|
Raczkowanie
|
wydaje mi sie ze obydwa kolory sa uniwersalne czy jagodowy czy turkusowy pasuje do obu plci co innego jakbybyl rozowy czy czerwony
|
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
może to przez ten wizaż kojarzy mi się z dziewczynką hehe. też fiolet.
no to nie wiem, i ten i ten śliczny i problem czasem lepiej nie mieć wyboru
|
#4138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
Osiołkowi w żłobie dano
|
|
|
|
#4140 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:18.

ale żaden tam ze mnie łobuziak, może to zmiana pokoleniowa, hehe
Oczywiście jeśli dziewczynka to też fajnie, najważniejsze że zdrowa, ale tak się nastawiłam na tego chłopczyka.
mowilismy do brzucha Filip 4 miesiace a tu okazało się że jest Filipinka

i mam nadzieję że już tak zostanie