Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-14, 21:51   #3301
yoonka
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

wzielabym dziekanke. nie wszystkie studia sa w piatki, zwykle raczej w soboty i niedziele. sa tez kursy rozne doszkalajace, mozna zalozyc dzialalnosc dofinansowana z UE. a np tworzenie stron internetowych mozna robic zdalnie dla calej Polski. Ty znasz photoshopa, to bedziesz robic grafike, a TZ oglby programowac stronki
no nie wiem, piszesz, ze jest problem i szukam rozwiazan... hmmm chyba jestem facetem, bo babka by powiedziala, ze ojej ojej jakos to bedzie
Stary 2010-10-14, 21:53   #3302
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Eryk zaczął przed zrobieniem siusiu czy kupki, łapać się ręką z przodu lub z tyłu, miał wtedy 13 mc, 3 miesiące później zaczełam go oduczać pieluch(mogłam już wtedy co zaczął pokazywać, ale z lenistwa nie oduczalam)wiec miał półtora roku i chodził bez pieluch.
Teraz myślę że jak Erwi podrośnie to kupię mu na dzień takie coś ala te pieluchy wielorazowe żeby czuł że ma mokro, bo w pamperkach, jak nie czuje wilgoci, to i do 3 lat nie będzie pokazywał że chce siusiu.

Megi Jeju te twoje opisy mnie powalają na łopatki. Kobieto ja mam wyobraźnie A swoja drogą, to jak przestaniesz karmić po jakimś czasie wszystko wróci do normy, a jak nie to kilka tysiączków i bardzo szybko wróci.
A co do przytulania z tz to może wypij trochę wina, i wrazie jak będziesz chciała dalej toczyć wojnę, to powiesz że byłaś pijana
u mnie alkohol działa odwrotnie, wystarczy mi piwo i nikt mnie nie dotknie jakaś dziwna chyba jestem

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Serio poniżające? Dla mnie takie naturalne. Chyba mam w podświadomości wbudowany stereotyp matki Polki, która poświęca się, ile może dla dziecka. Albo po prostu jest to takie naturalne. A dlaczego poniżające? Bo ja w ten sposób o tym nie myślałam?

A co do piersi... hmmmm... mam ślicznie jędrne, jak wracam z pracy (a nikt z nich nie wyjadał nic od 8 godzin) Swoją drogą schudłam odkąd wróciłam do pracy - pewnie poranny dżoging do autobusu. I tu specjalnie dla Madzi... żebyś Ty zobaczyła moją skórę na brzuchu... mam taki lekko pomarszczony fałdek. Cholera wie... wciągnie się czy nie.
ja też jestem typem, że dla mnie to normalne, tańcowałam w różnych pozycjach nad małą, ale teraz już nie karmie w sumie całkiem przestałam karmić jakieś 2 tygodnie temu... źle to znosiłam, ale mała odrzuciła już cyca i nie chciało jej się ciągnąć, więc jesteśmy na butli, dla mnie to nie to samo, no ale kiedyś musiało nastąpić...

hehe a ja właśnie pierwszy raz odkąd zaszłam w ciążę spożywam alkohol wypiłam 3/4 szklanki Redd'sa i już mnie grzeje, ale pierwszy łyk był straszny, inaczej pamiętałam smak piwka

ania p irlandzcy lekarze też paracetamol, nawet na początku porodu paracetamol dostałam

Darusia
wiem, że pewnie masz już dość umawiania się ze mną, ale może w weekend??
Stary 2010-10-14, 21:54   #3303
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Pisałam przecie że po jakimś czasie po pierwszym dziecki jak karmilam wróciły w miare do normy po 4 latachTeraz karmie, ale na siłowni już mięśnie klatki ćwiczę, żeby aż 4 lat nie czekać
przyrzeknij!!!!!!!!!
naprawde jest jeszcze szansa?????
Stary 2010-10-14, 21:59   #3304
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ale on sie kompletnie nie zna na sprzetach, jego komp nie interesuje, moglby nie istniec, myslelismy o zalozeniu dzialanosci tylko w tym pipidowie tez jest problem...wiem ze minka cos z tych rzeczy teraz kombinuje ....nie jest takie proste...
a dzienkanka nie da mi nic oprucz tego ze przerwe studia, a tu moglby isc na takie ktore sa wlasnie piatek, sobota,niedziela... i tu jest problem..
nie chcemy kombinowac na zasadzie, moze sie uda bo mamy Oliwke, nie moze sie moze udac nie majac oszczednosci zadnych, bo jesli sie nie uda nie mamy nic...;/
i to znowu problem....
juz czasami wysiadam.... tz tez chociaz nie daje po sobie poznac ale ja to widze.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

MINKA ja jestem za , tylko ze w gre niedziela wchodzi bo zajecia koncze wczesnie

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

serio juz nie wiem jak mu pomoc.... i to jest raczej straszne, idealnie sie zna na wykonczeniach remontach i tak dalej, ale tu jest cienko w tym biznesie, mamy w rodzinie nawet 4 firmy tego typu i kazdy z kim rozmawiamy mowi ze coraz gorzej, jeden wujek sie zastanawia nad zamknieciem firmy, sa oczywiscie utrzymujace sie dobrze ale na rynku sa ponad 20 lat;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 21:59   #3305
yoonka
Rozeznanie

musicie kombinowac wlasnie dlatego ze ja macie. przeciez ona chce miec zdrowego tate...
Stary 2010-10-14, 22:00   #3306
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
poświęcisz bobra dla rodziny dobra

a tak serio to takie cos to jest gwałt małżenski...
e no nie będzie aż tak źle ja to trakruję bardziej żartem że się muszę poświęcać co nie zmienia faktu że mi się nie chce po prostu może się wyeksploatowałam
Cytat:
przyrzeknij!!!!!!!!!
u mnie po pierwszym dziecku po karmieniu piersią nie wróciły do normy w ogóle mimo że ćwiczyłam a teraz jeszcze druga ciąża i karmienie i juz całkiem porażka
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 22:02   #3307
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no zgadza sie, tylko mamy do zaplaty rate za auto , rachunki itd i nagle zostac bez niczego jest problem, zwlaszcza ze nie mamy w kwestii wiekszej pozyczki na kogo liczyc a na koncie oszczednosci brak, moglibysmy kombinowac gdybysmy jej nie mieli ale nie wyobrazam sobie pozyczac na mleko czy pampersy dla dziecka
A.Camus
Stary 2010-10-14, 22:02   #3308
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
I tu specjalnie dla Madzi... żebyś Ty zobaczyła moją skórę na brzuchu... mam taki lekko pomarszczony fałdek. Cholera wie... wciągnie się czy nie.
Matko, no ja nie wyrabiam Uprawiaj...przytulanie to się wciągnie, albo wyciągnie w drugą stronę
Są sposoby na jędrniejszą skórę, ale przy karmieniu piersią ograniczone do ćwiczeń, bo nic więcej nie można stosować gąbeczka z sizu wieczorem, i będzie lepiej, a najlepiej to zmienny prysznic.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 22:03   #3309
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
wzielabym dziekanke. nie wszystkie studia sa w piatki, zwykle raczej w soboty i niedziele. sa tez kursy rozne doszkalajace, mozna zalozyc dzialalnosc dofinansowana z UE. a np tworzenie stron internetowych mozna robic zdalnie dla calej Polski. Ty znasz photoshopa, to bedziesz robic grafike, a TZ oglby programowac stronki
no nie wiem, piszesz, ze jest problem i szukam rozwiazan... hmmm chyba jestem facetem, bo babka by powiedziala, ze ojej ojej jakos to bedzie
jestem na etapie załatwiania dotacji UE na działalność, i jest tak, że jak znasz np. photoshopa to nie wystarczy żeby dostać kase na działalność, musisz mieć ukończone kursy i papiery, że umiesz to robić. Same umiejestności niestety nie wystarczają
Stary 2010-10-14, 22:03   #3310
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
e no nie będzie aż tak źle ja to trakruję bardziej żartem że się muszę poświęcać co nie zmienia faktu że mi się nie chce po prostu może się wyeksploatowałam

u mnie po pierwszym dziecku po karmieniu piersią nie wróciły do normy w ogóle mimo że ćwiczyłam a teraz jeszcze druga ciąża i karmienie i juz całkiem porażka
no i masz... sprowadzila na ziemie.... ale moze lepiej po 5 minutach euforii niz po 4 latch nadziei:P

mi tez sie nie chce i te cycki jednym z powodow. oszukal mnie TZ, bo schudl 20 kg kiedy ja tyle przytylam. swinia nie z tej ziemi, to ma kare
Stary 2010-10-14, 22:05   #3311
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
no a u mnie i tż nie za dobrze....mamy pewnien problem i ja chyba już mam tego wszystkiego dość i nie wiem czy nie wniosę sprawy o rozwód....wiem, że to ostateczność, ale na prawdę mam już dość nie będę wam pisać o co kaman, ale wina 100% jego i on o tym wie, a ja chcę mieć święty spokój
baobabku przykro takie coś czytać. Ostanio pisałam o dziewczynie z pracy, którą zwolnili dyscyplinarnie za picie w pracy. Obecnie przebywa w szpitalu na odwyku. U niej ten problem ciągnął się od dawna. Jak odchodziłam na zwolnienie w ciąży to już popijała w pracy. Alkohol to duży problem ale może jeszcze nie jest za późno tylko ty musisz chcieć mu pomóc a on musi potrafić przyjąć pomoc od Ciebie. Trzymam kciuki za was

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Kurcze, u mnie to samo. Ja napisłam do goscia maila ze miała być wkładka a jej nie dostalam, a on mi odpisal, ze oczywiscie dośle ze da znać producentowi. No i juz troche czasu minęło i 2 dni temu napisałam przypomnienie na które nie dostalam odpowiedzi... i co teraz zrobić?/ Ja to krzesełko kupiłam wlasnie ze względu na tą wkladkę. A teraz wkladam tam wkladkę z fotelika X-landera. Kurde, musimy coś z tym zrobic ja kupowałam u "twoj-maluszek" a Ty?
mój to callandia czy jakoś tak

Cytat:
Dziewczyny ja mam krzesełko od tego sprzedawcy dostałam z wkładką ,że tak zapytam po co wam ta wkładka?
.
Cytat:
Chętnie odkupię
Cytat:
o odkupie! mi nie potrzebna to mogę oddać
przyślij mi adres to Ci ją wyślę , akurat dzisiaj na poczcie będę
ech widzę tranzakcja sfinalizowana jeśli któraś ma taką wkładkę chcętnie kupię moja Lenusia jest drobna i gubi się w tym krzesełku a z wkładką byłoby jej lepiej

Cytat:
Teraz kłócimy się głównie o remont, który trwa dopiero 10 miesięcy, tż się uparł, że on sam wiele rzeczy zrobi, on nie ma czasu, remont nie ma postępu, mnie wszystko wkurza, w domu syf, jemu to nie przeszkadza i mówi mi, że nie ma co się spieszyć... to jest taki grunt pod wszelkie konflikty, taka baza, a to wchodzi jego megabałaganiarstwo - MEGA!, zlewanie wielu spraw lub tolerowanie niektórych, dziecko i wiele kłotni o to, co między nami. Ja jak na zawołanie pamiętam wszystkie głupoty, które mi powiedział, np.: że poród był ciężki momentami, ale moje parcie na początku to byla farsa (nawet nie wiecie, jak mnie to boli), że przy małym mam tyle wolnego (wyliczył mi 5 godzin), bo mały śpi, wiele przykrych słów powiedział w kłótni, porównywanie z innymi kobietami, na moje mówienie o samotności w Warszawie, że siedzę tylko z dzieckiem i czuję się jak w klatce, mówił: jakoś inne matki potrafią się przystosować.... Ja teraz mam taki mix w głowie całego bólu, który mi zadał.
słowa bardzo bolą i długo się o nich pamięta, Niestety nie można ich cofnąć. Widzę, że w najbliższym czasie nie jesteś w stanie mu wybaczyć bo za dużo zostało przez niego powiedziane. Wcale się nie dziwię. Ten fragment o porodzie nadal mam w pamięci. Dla kobiety to ogromne duchowe i fizyczne wręcz majestatyczne przeżycie i żaden penis nie ma prawa wygadywać takich rzeczy bo gów* o tym wie. A remont 10mcy to stanowcza przesada co to za facet, który nie dba o dom, o azyl. Ehh Megi może warto dać mu szansę ale jak dla mnie musiałby dłuuuuugo się rehabilitować w moich oczach
Cytat:
poświęcisz bobra dla rodziny dobra

a tak serio to takie cos to jest gwałt małżenski...
oplułam ekran ze śmiechutż śmiał się w głos jak mu to przeczytałam

A ja tak z innej beczki: kupiłam w Realu Dynię z indykiem Hippa (te takie pakowane po dwa) i po otwarciu na wieczku i na "szyjce" słoika jest taki nalot (może na zdjęciach coś widać). Czy możliwe, że to nalot z dyni (albo innego składnika), czy coś nie tak ze słoikiem? Nie wiem, czy od razu robić zadymę w Hippie (takie same coś jest w obu słoikach), czy może się nie znam i wyjdę na idiotkę
A i to coś schodzi pod paznokciem[/QUOTE]

jak dla mnie nie wygląda to tak jak powinno wydaje się jakby pod wieczkiem była pleśń

Cytat:
A swoja drogą, to jak przestaniesz karmić po jakimś czasie wszystko wróci do normy, a jak nie to kilka tysiączków i bardzo szybko wróci.
A co do przytulania z tz to może wypij trochę wina, i wrazie jak będziesz chciała dalej toczyć wojnę, to powiesz że byłaś pijana
ja nie wierzę, że wszystko wróci do normy. Ja karmiłam 1,5mca i piersi zawsze miałam piękne krągłe i jędrne wyjście w bluzce bez stanika nie było dla mnie żadnym problemem a teraz mam znacznie mniej napiętą skórę piersi nad czym bardzo ubolewam
a rada dla Megi bardzo mi się podoba

Ja mam pytanie(znowu) co ile zmieniacie maluszkom pieluchę??? Bo ja co 3h i nie wiem czy nie za często w nocy wogóle nie zmieniam 20:00 - 7:30

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 22:08   #3312
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
jestem na etapie załatwiania dotacji UE na działalność, i jest tak, że jak znasz np. photoshopa to nie wystarczy żeby dostać kase na działalność, musisz mieć ukończone kursy i papiery, że umiesz to robić. Same umiejestności niestety nie wystarczają
dokladnie, co z tego zezna budowlanke jak papierow brak;/

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

aixa w nocy wcale 19:30- 7 rano na tej samej, ale jak teraz ma te odparzenia okropne to co godzinke zmieniam...
jesli nie miala to jak zrobila kupke to od razu a jak nie to przy karmieniu mniej wiecej co 5 godzin..
A.Camus
Stary 2010-10-14, 22:10   #3313
minka26
Wtajemniczenie

Darusia niedziela może być, będę na weekend u mamy, tz jedzie do szkoły, więc nie będzie mnie poganiał

Baobabku trzymam kciuki za was!!! Niestety jest tak, że jeśli on sam nie będzie chciał sobie pomóc, to nikt mu nie pomoże. Znam ten problem, aż za bardzo
Stary 2010-10-14, 22:10   #3314
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
przyrzeknij!!!!!!!!!
Będzie lepiej, ale już nigdy nie będzie tak jak przed ciążą, ale to dlatego że latka lecą

Stary 2010-10-14, 22:11   #3315
minka26
Wtajemniczenie

aixa ja w nocy też nie zmieniam, a w dzien to gdzieś co 3 godzinki, zależy jakie amm pieluchy. Jak sie zagapię to mała natychmiast daje mi znać, ma wrażliwy tyłeczek i od razu jej to przeszkadza
Stary 2010-10-14, 22:13   #3316
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Będzie lepiej, ale już nigdy nie będzie tak jak przed ciążą, ale to dlatego że latka lecą
cos krecisz
Stary 2010-10-14, 22:14   #3317
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Darusia niedziela może być, będę na weekend u mamy, tz jedzie do szkoły, więc nie będzie mnie poganiał

Baobabku trzymam kciuki za was!!! Niestety jest tak, że jeśli on sam nie będzie chciał sobie pomóc, to nikt mu nie pomoże. Znam ten problem, aż za bardzo
godzina zalezy od ciebie, ja po 11 juz koncze zajecia
jak bedzie padalo zapraszam do nas
A.Camus
Stary 2010-10-14, 22:20   #3318
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

yoonka ja stosowałam takie specjalne masaże, można też dietę, czy picie ziołowych herbat, ale masaże dają efekty.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

pierwsze co znalazłam http://www.reikimaster.pl/masaz_piersi.htm

Stary 2010-10-14, 22:20   #3319
aixa
Rozeznanie

Wszystkim dziewczynom dziękuję za komplementy przeczytam Lence jutro po pracy

Ja mam w pracy pewien problem. tzn. bardziej dylemat. Lepiej być lojalnym wobec współpracowników czy wobec przełożonego, który decyduje o wysokości mojej premii????
Eh..............

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
serio juz nie wiem jak mu pomoc.... i to jest raczej straszne, idealnie sie zna na wykonczeniach remontach i tak dalej, ale tu jest cienko w tym biznesie, mamy w rodzinie nawet 4 firmy tego typu i kazdy z kim rozmawiamy mowi ze coraz gorzej, jeden wujek sie zastanawia nad zamknieciem firmy, sa oczywiscie utrzymujace sie dobrze ale na rynku sa ponad 20 lat;/
ostatni oglądałam w tv reportaż. Wykwalifikowani pracownicy fizyczni tzw. "fachowcy" zarabiają coraz lepiej i coraz mniej ich pracuje. Starzy odchodzą na emerytury a młodzi nie chcą się uczyć tego zawodu. Wolą być np. menagerami jak POP dlatego dziwię się, że twój tż nie może sobie brać fuch bo to bardzo dobrze płatne zajęcie. Mój szwagier ma ten fach w rękach i świetnie prosperuje finansowo. Na codzień pracuje w firmie bud-remon. a po pracy (kończy o 16stej) idzie na fuchę z której wyciąga podwójną pensję u nas w regionie dobry fachowiec jest teraz na wagę złota.

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-10-14, 22:30   #3320
Darusiaaaa
Zakorzenienie

aixa tu jest pytanie kiedy ma robic dodatkowe fuchy wstajac o 1 do pracy , przyjezdzajac o 15 i wstajac o 1, czy jak ma inna zmiane wychodzac na 14 wracajac o 3;/
a dla fuch pracy nie rzuci , takiej opcji nie ma bo fuchy raz sa a raz nie;/

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

jak pracowal na normalnyc godzinach to bral fuchy ile weszlo i mial ich mase ale teraz nie wyrobi fizycznie.
A.Camus
Stary 2010-10-14, 22:42   #3321
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Megi Jeju te twoje opisy mnie powalają na łopatki. Kobieto ja mam wyobraźnie A swoja drogą, to jak przestaniesz karmić po jakimś czasie wszystko wróci do normy, a jak nie to kilka tysiączków i bardzo szybko wróci.
Cytat:
Wiecie, co ten mój cycek wyprawia? Je sobie na leżąco mleko od mamy. Raptem obrót i jest już na brzuszku. Prostuje rączki, podpiera się - jedną sięga po cyckowy zbiornik mlekowy, łapie, ciągnie do buzi (co ładnie obrazuje, jak jędrne są mamy cycki) i tak na czworaka ssie sobie. Nawet 5 minut na leżąco, to za dużo.
Cytat:

no i dobrze, kto to widział pracowac

bosz.... jakie to ponizajace...

gowno, mi nie wrocilo, mam okropne piersi, nie moge na siebie patrzec, a mialam takie sliczne cycuszki
dziewczyny, co do problemow z dlugimi, ciagnacymi sie cyckami, czyt malo jedrnymi to jest jeden sposob. Trafilam nan przypadkiem, bo ogolnie nie mialam z tym problemow, choc raz byly wieksze raz mniejsze, ale ksztaltne i na razie tez niezle wygladaja, mam nadzieje, ze tak zostanie.
Znalazlam forum i tam wszystkie kobiety, slowo daje, niektore strasznie zdolowane, ktore szukaly sposobu na POWIEKSZENIE piersi sposob ten zachwalaly. Na pewno mysle pojedrnia. Warto sprobowac.
Nalezy piersi masowac; Koleczka wykonuje sie od dolu piersi, w kierunku pachy i tak w koleczko, starajac sie je jakby wmasowywac w srodek, zeby ich nie wyciagac na boki. Moze je wykonywac partner, albo robimy je same. Wazny jest kierunek. Trzeba je robic codziennie i DUZO; no minimum 100 ruchow, a tak powinno byc ze 200, 300 chyba z tego co pamietam.
Dziewczyny, do dziela, zawsze warto sprobowac.

Cytat:
w skrócie: alkohol

wiem za co go pokochałam i kocham nadal, on jest bardzo dobrym człowiekiem tak ogólnie, zawsze wszystko dla mnie, dla nas zrobi, ja mam wygórowane wymagania, a on czyta w moich myśach i zawsze wyprzedza moje myśli i głównie za to go pokochałam, ale jednego nie znoszę: kłamstwa prosto w oczy i alkoholu - te dwie rzeczy się łączą w naszym przypadku

ja już chyba właśnie chęci nie mam tylko teraz wszyscy powiedzą: widziały gały co przed ślubem miały...a już wtedy problem się pojawił...

to tak jak ja ze świętokrzyskiego to nie ma nikogo
wiem, wiem, ale jak zaczną iść wszystkie na raz????

no teoretycznie idealna...i tak jak piszesz, ale ja nie jestem w stanie zaakcpetować pewnych rzeczy, a kłamstwa nie wybaczam, jestem jak słoń i pamięć mam cholerną, do tego jestem uparta strasznie i nikt mi nie przegada, więc jak ON mi gada patrząc w oczy i przysięgając że jest tak a nie inaczej a ja wiem , że kłamie i mam dowody i po jakimś czasie jednak on się przyzna do czegoś to jak ja mam mu dalej wierzyć w cokolwiek???i na pytanie czemu kłamie to on mi gada, że się mnie boi i nie kłamie dla dobra sprawy itd itp. chyba emu potrzebny jest jakiś wstrząs, jak faktycznie od niego odejdę, może się ogarnie...nie chcę się rozpisywać, bo temat rzeka, ale generalnie chodzi o picie...mam podstawy twierdzić, że popija sobie w pracy, po czym wraca SAMOCHODEM do domu, a wczoraj był przełom - znalazłam w jego plecaku z którym jeździ do firmy ćwiartkę cytrynówki w skarpecie.... i się wykręcał, że ktoś mu podrzucił, podłożył w firmie, a po kilku godzinach kłótni powiedział, że dostał od klienta i się bał powiedzieć....dziwne, b jak dostaje 0.7 wyborowej albo inne to jakoś się nie boi... (no a w skarpecie się nie zmieści). On nie jest aresywny czy coś wtedy tylko przeciwnie - mega słodki, miły aż do obrzydzenia...ehhh szkoda pisać ale generalnie chodzi o to co Wam napisałam
Kurcze, trudna sprawa, alkohol, to alkohol, choroba i silniejszy nalog od innych rzeczy. Ale jak piszesz, ze jest taki dobry, ze go kochasz, no kurcze, szkoda. Oklamuje, fakt, paskudne jest to i nie do przyjecia. Niszczy zaufanie, ale pewnie mu wstyd i sam sie moze soba tez brzydzi...
No, chyba tylko terapia zostaje, bo do pozostania z alkoholikiem, mimo, ze nie jest agresywny, nie namawiam

A tak poza tym, kiedy jestem w Polsce, to tez jestem ze swietokrzyskiego

Cytat:
ale ja jestem inna, bo dla mnie wieeeeele aspektow karmienia piersia jest ponizajacych. karmienie w m-cu publicznym, czy nawet przy kims innym niz moja mama lub TZ, odciaganie laktatorem, ten smrod jak nie masz czasu sie przebrac a cyce ciekna (to na samym poczatku macierzynstwa jak nie ma czasu na nic), polozne sciskajace cyce, zeby cos wycisnac z nich... ehh ale ja jestem wyrodna, pamietaj

Cytat:
Ostatnio czytałam jakiś artykuł o kobietach, które czują tak jak Ty. Ja mam inaczej, ale rozumiem. No i Ci powiem, że też karmienie w miejscu publicznym odpada. To, że stałam się matką, nie oznacza, że jestem mleczarnią, tylko mleczarnią. Jednak moje piersi nadal należą do kobiety.
Ale to ciekawe, jak kobiety odbierają to karmienie. Ja np. nawet nie myślę o modyfikowanym, ale nie że mam coś przeciw - po prostu nawet mi to do głowy nie przychodzi, mam swoje i karmię, wydaje mi się to tak naturalne, jak to, że po dniu jest noc. A mały jak najbardziej popiera.

.
Yoonka
A ja tego w ogole nie rozumiem . Sorry, ale bardzo dziwne dla mnie jest zeby w tym sie czegos ponizajacego doszukiwac. Ponizajace to moze byc oplucie, albo prostacki tekst do mnie skierowany, no nie wiem, inne czynnosci, ktore nas czynia smiesznymi, brzydkimi, malo waznymi, podlymi.
Jak tutaj o ponizaniu mozna mowic, no kurcze?
to moze bycie matka w ogole jest ponizajace, kurde co za obciach. Lepiej sie nie przyznawac mamuski, ze mamy bachorki i jeszcze im cyca golego dajemy i one obracaja go swoimi obslinionymi jezykami i mleko cieknie im po brodach, fuj
Przepraszam, ze tak sie wypowiadam, ale nie dociera to do mnie. Mozna tu mowic, o jakims krepowaniu sie, czy, no nie wiem sama, ale o PONIZENIU?
Megi
Ja mam tak jak Ty i dla mnie to naturalne jest. Wczesniej, w ciazy, sama sie obawialam, czy zniose jak dziecko bedzie chcialo jesc z mojego cyca, mialam je wrazliwe, i czasem nie trawilam dotykania. A przy pierwszym jedzonku, stalo sie to najbardziej naturalne. I przemile

I karmienie w miejscach publicznych nie jest dla mnie problemem, niech sie leczy chore spoleczenstwo dla ktorego jest to problem, i nalezy sie tego wstydzic.
To moze, niech inni tez nie zreja w miejscach publicznych, bo to oblesne jest, jakies restauracje.
A tak serio, przeciez nie wywala sie calego cycola, on jest zasloniety a kiedy dziecko jest przyssane nawet go nie widac. Ponizajace jest to, drogie panie (yoonka), ze nie ma w niektorych miejscach gdzie usiasc z tym dzieckiem, zeby je nakarmic, nie ma spokojnego miejsca dla nas, czy wygodnego siedziska.
A na plazy cyce mozna wywalac?

pewnie ze nie jestes mleczarnia i ze piersi sa kobiece. Tak samo moga byc piekne, ponetne, ukryte i pieszczone, czyz nie?
Dlaczego czujecie sie jak mleczarnie, co to w ogole znaczy?
Po prostu wasze piersi piekne produkuja mleko, naturalny pokarm waszych dzieci, ktore kiedy tego potrzebuja, spozywaja je, podkreslajac wasza kobiecosc, bo czymze w sumie jest kobieta? Tak naturalnie patrzac? Czy nie istota przystosowana do tego zeby byc matka? No chyba jednak jest, co by jakakolwiek feministka nie mowila. A ze w tej chwili nie jest to jedyny cel zycia kobiety to inna sprawa. Biologicznie jest tym czym jest, po to, aby sie rozmnazac.
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
tylkooliwka - Szymek niejednokrotnie miał suche plamy itp . Ola też kilak razy miała miejscowo suchą skóre i egzema napewno to nie jest . Raczej lekka reakcja alergiczna tylko organizm musi przywyknąc do nowego , Szymek jak skończył rok czasem miewał . Kup krem jakiś apteczny emoliu, balneum czy inne cudo i smaruj całego jakiś czas , lepiej działa balsam niż np emulsja do kąpieli .
Możesz też te suche miejsca smarowac bephantenem u mnie to zawsze działało .

Cigi - SZymek brał sterydy jakiś czas na mykoplazme nie są takie straszne jak się wydaje . ale trzeba uważac przy odstawianiu .
Kosmetyków aptecznych używałam przy dzieciach od zawsze i nigdy z tym problemów nie było .
Wiesz, fakt, ze jesli stosuje sie sterydy no powiedzmy przez tydzien i na tym koniec, to nie ma problemu, jednak co nieco wiem w tym temacie.
Uzywalam ich bardzo dlugo, wtedy nikt mnie nie poinformowal ze nie wolno ich uzywac na skore twarzy np, a inne rzeczy mi nie pomagaly. Usta moje stracily co nieco kolor od sterydow i kontury.
I pomagaly tylko pozornie, bo mialam egzemy CALUTKi CZAS. Bez przerwy i ich stan byl coraz gorszy. I steryd, cudownie schodzilo, a potem jeszcze gorzej i gorzej. Wystarczy poczytac o skutkach dluzszego ich uzywania. Zawsze jest to ryzyko, ze potem wroca i trudniejsze do pielegnacji
Sama jestem tego przykladem. W tej chwili nie uzywam w ogole, bo juz nie moglam sobie poradzic i odstawilam. Bylo okropnie, ale teraz jest O NIEBO lepiej, a uzywam zwyklych kremow silnie nawilzajacych i tego cudownego prostego kremu o ktorym pisalam, ktory wyleczyl moje caly czas egzemiaste i luszczace sie usta.

Co do kosmetykow, to pewnie, ze mozna uzywac jesli jest taka koniecznosc. Jednak chodzi mi o to, ze gdyby pojawil sie taki problem, atopii, egzem nawracajacych, to jesli juz przyzwyczaimy skore wczesniej kiedy nie ma tych problemow do kosmetykow, ktore sa po to aby takiej skorze pomagac, to moze byc bardzo trudno, bo ciezko bedzie znalezc specyfik, ktory pomoze.
To tez wiem z wlasnego doswiadczenia. Duzo tez czytalam o atopii i wiele osob to potwierdza.

(ja polecam zwykle mydla, bez dodatkow. Np takie szare polskie, ktore jednak wysusza troche, albo z oliwek, marsylianskie, z Alep.)

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
yoonka ja stosowałam takie specjalne masaże, można też dietę, czy picie ziołowych herbat, ale masaże dają efekty.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

pierwsze co znalazłam http://www.reikimaster.pl/masaz_piersi.htm
o no prosze na poparcie mojej pisaniny

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

megi, moja tez teraz tak swiadomie czasem szuka cyca, odwraca sie do niego i cabas przez bluzke (loj jakie to ponizajace dla coniektorych )

tylkooliwka no wlasnie, moze juz nie byc sensu kupowania pieluch, ale jak chcesz bardziej ekologicznie i oddychajaco to polecam sposob " na tetre" Jest taki specjalny sposob skladania tetry w takie majteczki. Do tego wkladasz podklad, one nie sa drogie, albo kupujesz kawalek bawelny ( czy starej), frotte czy polarku i wykonujesz banalnie sama. W ten sposob masz bardziej chlonna pieluszke. procz czasu jaki musisz poswiecic na zlozenie raz pieluszek, potem juz latwizna. Pieluchy musza byc kwadratowe. I na to majtki nieprzemakalne, ale oddychajace.
I taniutko cie to wyjdzie. Ja mam takie zabki do zamykania tetry, sciagaja pieluche z bokow i od dolu, fajne zapiecie, snappi sie nazywa. U nas kosztuje 1 e, poreczniejsze niz agrafka i nie moze sie odpiac. Ja uzywam i tetry, kiedy pieluchy sie piora;
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 22:55   #3322
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
no i masz... sprowadzila na ziemie.... ale moze lepiej po 5 minutach euforii niz po 4 latch nadziei:P

mi tez sie nie chce i te cycki jednym z powodow. oszukal mnie TZ, bo schudl 20 kg kiedy ja tyle przytylam. swinia nie z tej ziemi, to ma kare

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie(znowu) co ile zmieniacie maluszkom pieluchę??? Bo ja co 3h i nie wiem czy nie za często w nocy wogóle nie zmieniam 20:00 - 7:30
też tak średnio co 3 godz a w nocy wcale
Cytat:

Ja mam w pracy pewien problem. tzn. bardziej dylemat. Lepiej być lojalnym wobec współpracowników czy wobec przełożonego, który decyduje o wysokości mojej premii????
Eh..............

ostatni oglądałam w tv reportaż. Wykwalifikowani pracownicy fizyczni tzw. "fachowcy" zarabiają coraz lepiej i coraz mniej ich pracuje. Starzy odchodzą na emerytury a młodzi nie chcą się uczyć tego zawodu. Wolą być np. menagerami jak POP dlatego dziwię się, że twój tż nie może sobie brać fuch bo to bardzo dobrze płatne zajęcie. Mój szwagier ma ten fach w rękach i świetnie prosperuje finansowo. Na codzień pracuje w firmie bud-remon. a po pracy (kończy o 16stej) idzie na fuchę z której wyciąga podwójną pensję u nas w regionie dobry fachowiec jest teraz na wagę złota.
a z tymi współpracownikami i szefem nie darady tak zrobić by był wil syty i owca cała
U nas tez o takiego fachowca coby coś w domu porobił to ciężka sprawa, my nie potrzebowaliśmy bo mój tz sam wszystko robi a ja mu pomagam ale znajomi szukali i tak na zaraz nie ma szans za kilka miesięcy to może...

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Baobabku przykra sprawa , ciężko Ci będzie na pewno z tym walczyć i nie jest powiedziane że wygrasz , alkoholik czasem nawet jak zobaczy dno to nic nie pomoże wiem to bo mój szwagier doprowadził rodzinę do ruimy przez wódę ona najpierw z nim walczyła a raczej z jego nałogiem a później się poddała i zaczęła z nim pić tragedia dzieci szkoda najbardziej .
Pewnie Cię tym zdołowałam , ale trzymamy kciuki za Ciebie i zawsze możesz tu na nas liczyć będziemy Cię wspierać żebyś wygrała

Megi u Ciebie też nie za wesoło , czasami się człowiek tak zapędzi w kozi róg z własną nienawiścią i złością że nie wie jak z tego wybrnąć , czasami ktoś musi być mądrzejszy niestety i najczęściej to musimy być my kobiety jeśli wiesz że jeszcze chcesz to uratować to spróbuj wybaczyć bo zapomnieć na pewno nie zapomnisz, a może faktycznie krótkie rozstanie by wam pomogło w sensie że byś wyjechała gdzieś na parę dni chociaż odpocząć od tz i tego poremontowego syfu jeśli masz gdzie, może wtedy całkiem inaczej spojrzysz na wszystko.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 23:00   #3323
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
aaa mrowak dawaj-zapraszam
no, uwazaj

Cytat:
. u nas tak będzie i my jej placimy 5 zł za godzinę. To nas będzie wynosila co najwyżej 500 zł na miesiac...
Asia, jak ja wybralas? O co pytalas itd?

Cytat:
zwężenie oskrzeli na tle alergicznym oddycha jak astmatyk z takim świstem i dlatego zyrtec i inhalacje nie cały czas ale nawraca mu to lekarz mówi że z wiekiem powinno mijać
aha, juz kumam-trzymam wiec kciuki zeby minelo

a my po wczorajszej wizycie z wynikami morf.:
- hemoglobina sie unormowala, mamy dokonczyc to zelazo ktore teraz bierzemy i przestac podawac
-wazymy prawie 7600 *malo cos kurcze, choc pediatra mowi ze dobrze wyglada-taka w sam raz)
-wypytalam o gluten, ktory podaje w malych dawkach od polowy lipca i mozemy sprobowac podawac juz jakies jedzonko z glutenem po malutku
- zołtko mamy zaczac podawac po eksperymencie z glutenem badz odwrotnie, oby nie wszystko na raz
- jestesmy na bebilonie HA i spytalam czy wobec tego mam nie podawac zadnych jogurtow, potem serkow itd i jak to ma wygladac w ogole, skoro teraz profilaktycznie jest na HA bo tata alergik, no i powiedziala, zeby sprobowac wprowadzic zwykly bebilon i zobaczyc co bedzie, bo moze u niej sie obciazenie alergia nie uaktywni wcale
takze troche prob nas czeka teraz
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 23:05   #3324
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

już mu to blednie,znaczy dużo zbladło,na wszelki wypadek nie będę podawacmu surowego banana kaszki bobovita i piersi z kurczaka,mam nadzieję,że już nie wróci,nastraszyła mnie teraz Cigi z ta egzemą

Drcron u nas też na piersi była kupa co 5 dni odkąd dostaje MM robi codziennie po przebudzeniu.Właśnie ja się zastanawiałam od kiedy zacząc sadzac na nocniczek ja tez zawsze wiem kiedy robi bo codziennie jest tak samo może spróbuje,tylko jak go tak szybko rozebrac żeby zdążyc a żeby się nie rozkojarzył bo on potrzebuje skupienia hehe
u nasjuż jest bardzo zimno też się zastaawiam nad kombinezonikiem
Kuba też ma jakąś wysypkę, koło ust i kilka krostek na policzkach. Raz jest mniej, raz więcej. Nie wiem po czym, czy od mleka, czy mojego mleka, czy od obiadków. Ale zawsze miał, nawet jak karmiłam piersią i jadłam tylko marchewkę i gotowaną pierś z kurczaka Też te krostki mogą być od brudu,bo w sumie teraz Kuba wszystko do buzi wkłada, na podłodze leży, ślini się, a bakterie wszędzie są

A na nocnik to za wcześnie

Cytat:
A to mój łobuz. Dobrze, że była przypięta.
Mój też tak się wygina jak jest w bujaczku

Cytat:
Teraz kłócimy się głównie o remont, który trwa dopiero 10 miesięcy, tż się uparł, że on sam wiele rzeczy zrobi, on nie ma czasu, remont nie ma postępu, mnie wszystko wkurza, w domu syf, jemu to nie przeszkadza i mówi mi, że nie ma co się spieszyć... to jest taki grunt pod wszelkie konflikty, taka baza, a to wchodzi jego megabałaganiarstwo - MEGA!, zlewanie wielu spraw lub tolerowanie niektórych, dziecko i wiele kłotni o to, co między nami. Ja jak na zawołanie pamiętam wszystkie głupoty, które mi powiedział, np.: że poród był ciężki momentami, ale moje parcie na początku to byla farsa (nawet nie wiecie, jak mnie to boli), że przy małym mam tyle wolnego (wyliczył mi 5 godzin), bo mały śpi, wiele przykrych słów powiedział w kłótni, porównywanie z innymi kobietami, na moje mówienie o samotności w Warszawie, że siedzę tylko z dzieckiem i czuję się jak w klatce, mówił: jakoś inne matki potrafią się przystosować.... Ja teraz mam taki mix w głowie całego bólu, który mi zadał.

Megi, słowa cholernie ranią. wiem coś o tym... pewnych rzeczy nie da się zapomnieć, ale to nie znaczy że trzeba to za każdym razem wypominać. Bo właśnie te wypominki szkodzą... no i dziwne też jest, że ciągle w tym remoncie siedzi trzymam za Was kciuki aby się udało
Oboje musicie chcieć się pogodzić i pogadać

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A tak na marginesie to dla tych napalonych i tych znudzonych bardzo polecam zabawę kostką.
O coś takiego:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1265292267
Wieczorem się rzuca i to los wybiera odpowiednią pozycję
my mamy taką kostkę, nigdy nie używana dostałam ją na panieniskim, też dostałam jakąś grę planszową erotyczną - nieużywana gdzieś leży. Na panienskim to także dostałam super seksi bieliznę, wciąż z metkami leży, jakoś do tej pory nie wpadłam na pomysł aby ją ubrać

Cytat:
A zauważyłam, ze jak włączę jakąś muzyczkę to ona zaczyna mówić tak śpiewająco "jejejeje..." może będzie muzykalna po mamusi. W końcu mamusia po szkole muzycznej
ooo widze że artystka

Cytat:
A ja mam ochotę, ale w końcu jestem na wojnie z tż. Może w takim razie ktoś inny... a jak nie to zawsze mam w szafce Wacka, tzn. pana Wacława
Pana Wacława zostaw w spokoju

Cytat:
w skrócie: alkohol

wiem za co go pokochałam i kocham nadal, on jest bardzo dobrym człowiekiem tak ogólnie, zawsze wszystko dla mnie, dla nas zrobi, ja mam wygórowane wymagania, a on czyta w moich myśach i zawsze wyprzedza moje myśli i głównie za to go pokochałam, ale jednego nie znoszę: kłamstwa prosto w oczy i alkoholu - te dwie rzeczy się łączą w naszym przypadku

ja już chyba właśnie chęci nie mam tylko teraz wszyscy powiedzą: widziały gały co przed ślubem miały...a już wtedy problem się pojawił...

siostra mi wszystko wystawiała tak w zestawach, np 3 pajace i 3 body, ogrodniczki plus bluzeczka, bluza, body i spodnie itd. i ceny tak 10-15 zł zi ludzie się bili, że hoho ale fakt - ubranka w stanie idealnym, bo ja nie mam sumienia szajsu wciskać, bo sama parę razy się naciełama z kaski jestem zadowolona

to tak jak ja ze świętokrzyskiego to nie ma nikogo
wiem, wiem, ale jak zaczną iść wszystkie na raz????

no tak tak mrówcia, u mnie nie zawsze tak wesoło
ufff w 8ym to jeszcze może poczekam z miesiąc

normalnie wreszcie się uśmiechnęłam, co prawda do monitora ale zawsze

no teoretycznie idealna...i tak jak piszesz, ale ja nie jestem w stanie zaakcpetować pewnych rzeczy, a kłamstwa nie wybaczam, jestem jak słoń i pamięć mam cholerną, do tego jestem uparta strasznie i nikt mi nie przegada, więc jak ON mi gada patrząc w oczy i przysięgając że jest tak a nie inaczej a ja wiem , że kłamie i mam dowody i po jakimś czasie jednak on się przyzna do czegoś to jak ja mam mu dalej wierzyć w cokolwiek???i na pytanie czemu kłamie to on mi gada, że się mnie boi i nie kłamie dla dobra sprawy itd itp. chyba emu potrzebny jest jakiś wstrząs, jak faktycznie od niego odejdę, może się ogarnie...nie chcę się rozpisywać, bo temat rzeka, ale generalnie chodzi o picie...mam podstawy twierdzić, że popija sobie w pracy, po czym wraca SAMOCHODEM do domu, a wczoraj był przełom - znalazłam w jego plecaku z którym jeździ do firmy ćwiartkę cytrynówki w skarpecie.... i się wykręcał, że ktoś mu podrzucił, podłożył w firmie, a po kilku godzinach kłótni powiedział, że dostał od klienta i się bał powiedzieć....dziwne, b jak dostaje 0.7 wyborowej albo inne to jakoś się nie boi... (no a w skarpecie się nie zmieści). On nie jest aresywny czy coś wtedy tylko przeciwnie - mega słodki, miły aż do obrzydzenia...ehhh szkoda pisać ale generalnie chodzi o to co Wam napisałam
Baobabku Kurcze, nie wiem co napisać... ale z tego co napisałaś wnioskuję, że TZ ma problem i chyba tylko odpowiednia terapia może mu pomóc... rozumiem, że możesz już nie mieć siły, trudno się walczy z czymś takim, ale mimo wszystko mam nadzieję, że wam się ułoży i przezwycięzycie razem te przeciwności... przecież się kochacie

Cytat:

Ola dziś się przeprosiła z Hippem wrabała indyk z dynią 190 , uuff .
na kolacje dałam jej kasze ciekawe czy dłużej pośpi z tego powodu , dałam jej tą hippa ze słoika i wrabała cały .
ja na Twoim miejscu bym się nie łudziła od chyba 2 miesięcy Kubie daję kaszkę na noc i się budzi już po 3h
Stary 2010-10-14, 23:06   #3325
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie alkohol działa odwrotnie, wystarczy mi piwo i nikt mnie nie dotknie jakaś dziwna chyba jestem

ja też jestem typem, że dla mnie to normalne, tańcowałam w różnych pozycjach nad małą, ale teraz już nie karmie w sumie całkiem przestałam karmić jakieś 2 tygodnie temu... źle to znosiłam, ale mała odrzuciła już cyca i nie chciało jej się ciągnąć, więc jesteśmy na butli, dla mnie to nie to samo, no ale kiedyś musiało nastąpić...

hehe a ja właśnie pierwszy raz odkąd zaszłam w ciążę spożywam alkohol wypiłam 3/4 szklanki Redd'sa i już mnie grzeje, ale pierwszy łyk był straszny, inaczej pamiętałam smak piwka

ania p irlandzcy lekarze też paracetamol, nawet na początku porodu paracetamol dostałam

Darusia
wiem, że pewnie masz już dość umawiania się ze mną, ale może w weekend??
u nas chyba też powoli kończy się karmienie piersią. Od dłuższego czasu karmiłam małego tylko w dzień - jakoś ok 6-7 potem 9-10 a potem dopiero o 16. A dzisiaj juz o 17 zrobił mi przedstawienie ze głodny a o 16 wydoił jedną pierś i więcej nie chciał, to go przystawilam do piersi, on ciągnie i ryk, bo mu nie leci. Wytrąbił 120ml butli... Z jednej strony się cieszę, że nie będę karmiła, bo w sumie tego chciałam, ale z drugiej strony trochę mi żal...

A redds to nie piwo

Cytat:
Skąd wiesz jak zareagujesz jak TŻ przyjedzie?

Cytat:
u nas pielucha jest na całą noc, tak od ok 20, zazwyczaj po 7 jak mały się budzi to tz mu zmienia, potem około 12, potem 16 i ponownie 20. JAk jest jakaś większa niespodzianka to częściej Ale tak średnio to idzie nam 4 pampki.
Stary 2010-10-14, 23:16   #3326
cigi
Rozeznanie

[QUOTE=aixa;22675000]

Cytat:

No ja tez tak slyszalam;
No wlasnie Darusia, trzeba by cos pomyslec, naprawde. Te wszystkie uslugi, remonty, wstawianie, okien, schodow, drzwi, i wykonywanie ich TYYYYYYYYYYYYYle kosztuje, ze powinno byc dobrze. Znane mi sa przypadki sporych fortun do ktorych wlasciciele doszli wlasnie przez tego typu uslugi. stolarstwo, wykonczenia itp. Moze trzeba by sprobowac jakas firme faktycznie. No albo za granice... to, o czym juz mysleliscie i nie wypalilo; Tylko tutaj rozlaka. Czy tz nie orientowal sie czy nie ma ogloszen? Chyba powinny byc...

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

tylkooliwka, jak jestes zainteresowana, to moge sprobowac Ci wytlumaczyc jak skladac te tetry, mialam gdzies linka do strony z fotkami, ale na razie nie moge znalezc. napisz, czy chcesz

Dziewczyny pytanie, a w tych roznych deserkach mlecznych, to jak jest mleko to ono jest takie modyfikowane? Jak to co daje sie dzidziulkom, czy to krowie zwykle??? Oswieccie mnie prosze. Ja cyckowa, to w modyfikacjach nie obeznana. I co to w ogole jest to mleko modyfikowane?
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 23:17   #3327
Darusiaaaa
Zakorzenienie

w ciemno za granice nie pojedzie...;/

a nie dostaniemy dofinansowania na firme remontowo uslugowa na przyklad bo tak jak juz minka pisala- brak papierka.
Na kursy przez UP pojsc nie moze, bojak sie orientowalismy, owszem sa ale dla bezrobotnych a on umowe o prace ma.
A.Camus
Stary 2010-10-14, 23:24   #3328
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Eh..............

.
U mnie w firmie wobec przełożonego .
Bo ludzie jakby mieli dostać tą premie zamiast Ciebie też by Cię mieli w nosie taka jest prawda .

Co do fachowców to u nas też cięzko a zarobki sa super u nas koleś w lato robił pokój nam Gipsy , malowanie itp . porobił tydzień po swojej pracy i zarobił 1700 zł

cigi - ano ze sterydami trzeba uważać ale czasem pomagają szybko .
Różne sa przypadki no i trzeba je po mału też odstawiac

Idę kimać bo padam na pysk

Ferrou - już się nie łudze bo już raz się obudziła
Stary 2010-10-14, 23:29   #3329
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
aixa tu jest pytanie kiedy ma robic dodatkowe fuchy wstajac o 1 do pracy , przyjezdzajac o 15 i wstajac o 1, czy jak ma inna zmiane wychodzac na 14 wracajac o 3;/
a dla fuch pracy nie rzuci , takiej opcji nie ma bo fuchy raz sa a raz nie;/

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

jak pracowal na normalnyc godzinach to bral fuchy ile weszlo i mial ich mase ale teraz nie wyrobi fizycznie.
no tak ja myślałam, żeby zamiast pracy robić fuchy

Cytat:

też tak średnio co 3 godz a w nocy wcale

a z tymi współpracownikami i szefem nie darady tak zrobić by był wil syty i owca cała
U nas tez o takiego fachowca coby coś w domu porobił to ciężka sprawa, my nie potrzebowaliśmy bo mój tz sam wszystko robi a ja mu pomagam ale znajomi szukali i tak na zaraz nie ma szans za kilka miesięcy to może...
no właśnie gdyby się tak dało to zdecydowanie wybrałabym taką opcję ale ja muszę wybierać i nie wiem co robić

dzięki za odp. w sprawie zmiany pieluch widzę, że wszystkie robimy w miarę podobnie

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
U mnie w firmie wobec przełożonego .
Bo ludzie jakby mieli dostać tą premie zamiast Ciebie też by Cię mieli w nosie taka jest prawda .
Ania dobrze mówisz jakoś ten argument mi do głowy nie przyszedł a przecież to logiczne jest

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-10-14, 23:34   #3330
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Pewnie ze by robil bo on to kocha, ale jak zrezygnuje to nie bedzie mial zadnej umowy o prace ani ubezpieczenia ani nic bo firmy nie zalozy.
Mowie wam cholera, kolko sie kreci i ciagle ladujemy w tym samym miejscu, juz sie wkur*wiam, moj maz chodzi do pracy w ktorej nie moze pracowac, nie nawidzi jej, bez papierka z firmy dupa, na kurs za ponad 2000 nas nie stac, poki ja sie ucze na druie oplacanie studiow tez nie i wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrr! az sie podbuzowalam.
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości