|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
Moja dzis walnela taka smiedzaca kupe ,(po moim obiadku ugotowanym), ze cale body wszystko w niej potem usmarowala ![]() :brzyda l:Zastanawiam sie czy nie zaszczepic sie na grype w tym roku, (nigdy sie nie szczepilam ) , bo jeszcze jesien na dobre sie nie rozkrecila a ja juz prycham Jutro nasza pierwsza wizyta u angielskiego lekarza ciekawe co powie? Potrzebne nam recepta na mleko i cos na takie alergiczne plamki na nozkach , cos ja uczula tylko nie wiem co (poza mlekiem)? ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#3272 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
, nie chcialam Cie nastraszyc. Egzema moze byc uciazliwa, u doroslych. Ja np mam czesto zima w Pl zaostrzenia i wtedy to jest masakryczne, jedna wielka rana. Okropnie tez jest jak mam na ustach, ale to ze stresu czesto. Natomiast u dzieciatek czesto to przechodzi z wiekiem, a czesto jest tez wynikiem alergii. Pisalam, ze mojej wyskoczylo cos na ksztalt egzemy, ale zniknelo.Nie wiem, powinien lekarz rozpoznac, ale jak piszesz, oni rozni ; a poza tym jesli to egzema to nic, procz sterydow ci na to nie da. A sterydow radze z calego serca UNIKAC; nic a nic; Jakby to byl powazniejszy problem, to ja polecam Dexeryl, bardzo prosty krem, a w moim przypadku zdzialal cuda (tylko w Pl chyba niedostepny). Kupilam tez diprobaze, nie wiem czy dziala, bo powinno sie zmieniac specyfiki, aby skora sie nie przyzwyczaila. Problemem jest skora atopiczna. Ja mam taka troche, ale nie za duzo; czytalam, ze ludzie maja DUZO wieksze problemy. Ale wtedy widzialabys, ze maluch ma skore sucha ogolnie. Acha, odradzam stosowanie na codzien kosmetykow mocnych, takich jak te emolium, oilatum, ktore sa wlasnie do skory z problemami, egzematycznej, atopicznej, bo jak pisze, skora sie przyzwyczaja i w razie problemow nie zostaje wtedy nic innego niz sterydy. A, jeszcze na pocieszenie, np znam przypadek, ze osoba mial zepsutego zeba, i egzema jej wyskoczyla. Organizm byl przytruwany. A potem, po zaleczeniu przeszla. Wiec nie zawsze oznacza to staly problem. Cytat:
Pieluchy sa mokre, ale tak to z nimi jest, to nie pampers i trzeba je zmienic, kiedy juz za mokre. Czasem to 3 godziny, czasem moze byc wczesniej, czasem i 4 wytrzyma. Wiadomo, ze nie tyle co pampers, ale ja taki pelny pampers za niehigieniczny tez uzywam. Tylko czy oplaca Ci sie kupowac je teraz, kiedy brzdac juz wiekszy? Chyba ze planujesz kolejne dzieciatko, wtedy pewnie, ze tak. Co do ochrony przed wilgocia, ja mam specjalne papierki, ktore troche odciagaja wilgoc, sa tez specjalne wklady, polarkowe, czy molletonowe. napisze Ci pozniej, jakie ja mam, dobra, bo teraz chyba pojde kimac, Basia mi sie wybudzi. Drtogie sa. U nas tansze niz u was (jak dla nas ); ja kupowalam komplet caly, wtedy taniej bylo. Ale mi sie oplacilo, w porownaniu z pampkami. Cytat:
Jest tych pieluch pelno rodzajow, wiec tu zalezy jakie ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
Ale to nie gryzaczek, naszyjnik nie moze byc gryzaczkiem, bo wtedy niebezpieczny by byl. |
||||
|
|
|
#3273 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() z tym kombinezonem to chodziło mi o to że musze się rozejrzec bo jak wczesniej pisałam nie mam pojecia jaki rozmiar wziąc a tu lada moment śnieg będzie teraz też bym jeszcze nie założyła ja piszę a mój synuś rajte ciućka a zabawka bee ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
co do pieluszek to chyba jednak bez sensu teraz trochę ich by trzeba było kupic na zmiany a rzeczywiscie tanie nie są plus ewentualne wkłady i proszki odkażające-odpuszczam jednak troszke poczytałam i zostanę przy pampersach chodź moje uznanie dla osób które używają ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Catro tak ja często takinalot spotykam tzn na obrzerzach słoiczka jakby troszkę innej konsystencji jedzonko w gerbera też tak jest a nie przepraszam teraz zdjecia dojrzalam-myslalam o czyms innym Cytat:
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-10-14 o 15:28 |
||||
|
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Włożylam małą do łózeczka bo już jej się oczka zamykały a tu juz zdążyłam 3 raz włączyc karuzelę a ona gada, gada, gada... a wręcz krzyczy, pewnie sąsiedzi ja słysza i myślą może ze to ja z tż coś robimy
![]() A zauważyłam, ze jak włączę jakąś muzyczkę to ona zaczyna mówić tak śpiewająco "jejejeje..." może będzie muzykalna po mamusi. W końcu mamusia po szkole muzycznej
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle dziewczyny kochane jesteście
Bardzo się cieszę, że Was mam <płacze ze wzruszenia>
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam już weekend.
A jutro mamy neurologa, pediatrę i rehabilitantkę. No to PA, PA,
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u doktorów. Ale pewnie tu chodzi o to że wreszcie z Oliwką
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, co ten mój cycek wyprawia? Je sobie na leżąco mleko od mamy. Raptem obrót i jest już na brzuszku. Prostuje rączki, podpiera się - jedną sięga po cyckowy zbiornik mlekowy, łapie, ciągnie do buzi (co ładnie obrazuje, jak jędrne są mamy cycki) i tak na czworaka ssie sobie. Nawet 5 minut na leżąco, to za dużo.
|
#3279 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Lepsza ta o jakiej Asia napisała. Ale spójrzcie-Pop na all na jakiej tematyce siedziała ta co jest na nie i nie(eche)Cytat:
Cytat:
![]() Dziecina na dworku mi pospała 4 godzinki i w koło od wózka przyczepiło mi się nie napiszę co
|
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Darusia - mnie też rozbroiłaś z tą kostką A ja mam ochotę, ale w końcu jestem na wojnie z tż. Może w takim razie ktoś inny... a jak nie to zawsze mam w szafce Wacka, tzn. pana Wacława
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3282 |
|
Wtajemniczenie
|
jeszcze wracając do nocnika też słyszałam,że 1,5 roku lub nawet 2 latka bo wcześniej dziecko nie rozumie o co biega raczej to przypadek lub inwencja rodzica
ale mi się wydaje,że 2 latka to już bardzo kumate dziecko ![]() te kostki dostałam na panieńskim ale to jest bez sensu,rzucasz-wypada coś -no dobra to teraz chodź tak-nuda i nie potrzebne wypadanie z rytmu |
|
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
pozyczyc ci mojego?hahaha
my wrocilysmy ze spacerq i mloda lezy na puzzlach i sie bawi
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz myślę że jak Erwi podrośnie to kupię mu na dzień takie coś ala te pieluchy wielorazowe żeby czuł że ma mokro, bo w pamperkach, jak nie czuje wilgoci, to i do 3 lat nie będzie pokazywał że chce siusiu. Megi Jeju te twoje opisy mnie powalają na łopatki. Kobieto ja mam wyobraźnie A swoja drogą, to jak przestaniesz karmić po jakimś czasie wszystko wróci do normy, a jak nie to kilka tysiączków i bardzo szybko wróci. A co do przytulania z tz to może wypij trochę wina, i wrazie jak będziesz chciała dalej toczyć wojnę, to powiesz że byłaś pijana
|
|
|
#3285 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
kurcze moze poszukajcie alternatywy jednak ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do piersi... hmmmm... mam ślicznie jędrne, jak wracam z pracy (a nikt z nich nie wyjadał nic od 8 godzin) Swoją drogą schudłam odkąd wróciłam do pracy - pewnie poranny dżoging do autobusu. I tu specjalnie dla Madzi... żebyś Ty zobaczyła moją skórę na brzuchu... mam taki lekko pomarszczony fałdek. Cholera wie... wciągnie się czy nie.
|
|
#3287 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=P0P70;22657492A ja chciałabym się dowiedzieć o co poszło. Ja to taka ciekawska jestem
A tak na poważnie to poczekaj trochę. Mam znajomą która mając 2 małych dzieci odeszła od męża . Wszyscy jej odradzali aby tego nie robiła. Ja jej powiedziałam: A może powinniście się rozstać aby być razem. Odeszła od niego, wynajeła mieszkanie i przez około rok mieszkała sama z dziećmi. Potem znowu byli razem i są do dzisiaj. I teraz chyba sie lepiej rozumieją i są szczęśliwi. Czasami trzeba od siebie odpocząć. Ale to wszystko jest zależne od stopnia zranienia. [/QUOTE] w skrócie: alkohol Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale fakt - ubranka w stanie idealnym, bo ja nie mam sumienia szajsu wciskać, bo sama parę razy się naciełam a z kaski jestem zadowolonaCytat:
![]() Cytat:
no tak tak mrówcia, u mnie nie zawsze tak wesoło ![]() Cytat:
to jeszcze może poczekam z miesiąc![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
yonka on na budowie nie pracuje ale dzwiga , tu nie ma zadnej pracy chyba ze np za 6 stow mniej wtedy na bank nie damy sobie rady, moglibysmy sie wyniesc ale nawet nie mamy w wiekszym miescie nikogo kto moglby w czym kolwiek pomoc... tezeta tata w tej kwestii odpada.
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialby się kto nią zająć? a moze jakbyscie pracowali na zmiany to opiekunka mogłaby być taka dochodząca. u nas tak będzie i my jej placimy 5 zł za godzinę. To nas będzie wynosila co najwyżej 500 zł na miesiac...Baobabku kochana- nie wiem co poradzic i jak pocieszyć... miałam już napisany dłuuuuugi post do Ciebie ale stwierdzilam, ze to nie ma sensu. Tu niestety Ty sama musisz chyba podjąć decyzję. Ale jestem z Tobą... całym sercem...
|
|
#3290 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Darusiaa nie na samych znajomościach swiat jest ustawiony, poprobujcie naprawde w wiekszych miastach, moze chociaz w jakims sklepie jako sprzedawca albo przedstawiciel handlowy by dal rade, no przeciez tu chodzi o jego zdrowie... ![]() Baobabku to nie Twoj maz Tobie klamie, tylko jego choroba, bo alkoholizm jest choroba i powinien sie leczyc. i nastawic sie musicie na upadki, bo one sie zdarzaja nawet u wieloletnich abstynentow AA. musisz przemyslec, czy chcesz zyc z chorym czlowiekiem, czy masz na to sile, czy chcesz, zeby w tym dorastaly Twoje dzieci. Na pewno musi sie leczyc, bo bedzie coraz gorzej bedzie klamal czesciej, a zeby zapomniec o wyrzutach sumienia bedzie pic...
|
|
|
#3291 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zwężenie oskrzeli na tle alergicznym oddycha jak astmatyk z takim świstem i dlatego zyrtec i inhalacje nie cały czas ale nawraca mu to lekarz mówi że z wiekiem powinno mijać Cytat:
http://mojewypieki.blox.pl/2008/06/C...zepis-III.html i z Wercią coś niby nie tak???? Mój robił to samo i jeszcze próbował się rozhuśtać i na bok przewrócić Cytat:
ja nie wkładam kocyka ale dzisiaj ze mocno wiało to przykryłam małemu nóżki takim ocieplaczem z mojej kamizelki |
|||
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to ciekawe, jak kobiety odbierają to karmienie. Ja np. nawet nie myślę o modyfikowanym, ale nie że mam coś przeciw - po prostu nawet mi to do głowy nie przychodzi, mam swoje i karmię, wydaje mi się to tak naturalne, jak to, że po dniu jest noc. A mały jak najbardziej popiera. ![]() Baobabku- trochę wiem, jak się czujesz. Mój coś podobnego mi zafundował. Ale to nie był alkohol u nas Co ja mogę powiedzieć... nie podejmuj pochopnie żadnych decyzji, czasem ludzie potrzebują czasu, żeby się opamiętać. Trzymam kciuki z całej siły.
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Wypowiem sie tylko co do prasowania i spadam na przytulanko
![]() Żelazko- akyszzzzzzzzzzzzzzzz..... ....... nie zniesę
|
#3294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u mnie ten problem ze studiuje i co drugi piatek ,sobota,niedziela nie jestem dyspozycyjna osoba.... ;/ ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#3295 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tylkooliwka - Szymek niejednokrotnie miał suche plamy itp . Ola też kilak razy miała miejscowo suchą skóre i egzema napewno to nie jest . Raczej lekka reakcja alergiczna tylko organizm musi przywyknąc do nowego , Szymek jak skończył rok czasem miewał . Kup krem jakiś apteczny emoliu, balneum czy inne cudo i smaruj całego jakiś czas , lepiej działa balsam niż np emulsja do kąpieli . Możesz też te suche miejsca smarowac bephantenem u mnie to zawsze działało . Cigi - SZymek brał sterydy jakiś czas na mykoplazme nie są takie straszne jak się wydaje . ale trzeba uważac przy odstawianiu . Kosmetyków aptecznych używałam przy dzieciach od zawsze i nigdy z tym problemów nie było . Ola dziś się przeprosiła z Hippem wrabała indyk z dynią 190 , uuff . na kolacje dałam jej kasze ciekawe czy dłużej pośpi z tego powodu , dałam jej tą hippa ze słoika i wrabała cały .
|
|
#3296 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
gdybysmy chociaz rachunkow nie musieli placic - TU MADZIWNIA - w takiej sytuacji wam zazdroszcze!!!
bylo by duzo lepiej ...;/ no ale coz... ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- no dobry, pewnie ze dobry, czasami az za... on umie takie rzeczy robic tylko ze tu od cholery tego jest, a wiadomo jak jest teraz sezon zimowy , w remontach przestoje , raz robota jest raz nie... on nie ma nic oprucz liceum wiec to tez koliduje ale niestety od 14 latka musial zapierda*ac bo taka mial pomoc od rodzicow ze az szkoda gadac.
|
|
#3298 |
|
Rozeznanie
|
dopiero to przeczytalam http://www.dobreszczepionki.pl/
a nie mozna pomyslec z innej strony? ze to malenstwo od tylu lat ratuje zycia i zdrowia zaszczepionym dzieciom? jakies szukanie teorii spiskowych.. ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Darusiaa wyslij go na studia. ja bym nie odpuscila.
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz to sie tak latwo mowi , ty bys nie odpuscila moje kosztuja 413 zl, jego by kosztowaly tyle samo, o wolnych piatkach w pracy moze pomazyc i co teraz? w takiej sytuacji? pieprznac prace i wgryzac chyba zeby w beton;/
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pierwszym dziecki jak karmilam wróciły w miare do normy po 4 latach Teraz karmie, ale na siłowni już mięśnie klatki ćwiczę, żeby aż 4 lat nie czekać
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

wiem kiedy zaczyna robic kupke i jak tylko robi sie powazna to ja pedze po nocniczek i ja sadzam i mowie eeeee eeeee i ona robi kupke nie zawsze uda mi sie trafic bo na spacerze robi w majty czasem a probujemy juz od 6 dni 
klask i:

mi się kiedyś takie coś na palcu robiło swędzącego i musiałam mocno nawilżac bo oż skóra pękała ale u niego to nie jest takie coś,myślisz,że leekarz potrafiłby to okreslic?głupie pytanie-zalezy od lekarza tak samo ze skazą

Bardzo się cieszę, że Was mam <płacze ze wzruszenia> 

kurcze moze poszukajcie alternatywy jednak 

myślalam, że u was to takie idealna para, co to jedno za drugim choćby w ogień. Gdzieś słyszałam, że pierwszy rok po urodzeniu dziecka jest najbardziej kryzysowy dla pary i jak widać, coś w tym jest. Trzymaj się