|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo możliwe, bo w moim wypadku jest tak samo - im bliżej do USG tym bardziej mi się spieszy żeby zlecał czas
już bym chciała zobaczyć kruszynkę
|
#4203 |
|
Wtajemniczenie
|
Julia na drugim miejscu, kurde :/ ale nie wiem czy nam to przeszkodzi w zostaniu przy tym imieniu.
Wczoraj przejrzałam te ciuszki - są śliczne, i takie malusie a już nie mam gdzie dać swoich szalików co od rodzicow przywiozłam uroki małego mieszkania.Ale pogoda, u nas pada, a ja muszę iść po pieczywo
|
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
ja też, ja tez!
no i mam łóżeczko mam dodatki, chce wiedzieć dla kogo to szykuje... już mówienie do brzucha groszek mi się znudziło, chcę mówić po imieniu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- moja znajoma która pracuje w przedszkolu mówi ,że ma w grupie po 3-4 Julie i Maje. I do tych dzieci musi się zwracać też po nazwisku i one wtedy płaczą, dlaczego po nazwisku kiedy np Olgę tylko po imieniu. No ale ciężko znaleźć imię które nie będzie się dublować ) Fabiana żadnego nie znam, Hani również aczkolwiek znajomi mówią,że jest popularne...
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Niutka, mój wózek jest trawiasto-zielony, nadal mi się podoba bo lubię takie żywe kolorki. Kaalinaa, cieszę się że wszystko ok Iweczka, gratuluję ruchów |
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Olga... podsunęłaś ładne imię
ale u nas już w razie czego stanęło na Natalce ![]() ja narazie jestem ciągle na etapie wyczuwania kruszynki rano tuż po pobudce, wtedy jelita nie wariują i wiem, że ewentualne puknięcia to dzidzi
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiapruszkow, ja jadę na usg genetyczne też w połowie 19 tygodnia. Genetyk który je robi uważa że wady są najlepiej widoczne do końca 20 tc. Oczywiście później też można robić ale za wcześnie też nie będziesz
Blackrose, u nas co druga dziewczynka to Julka albo Maja. Nie dałabym takiego imienia
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
mi daje znać wieczorem
a wczoraj rano jak leżałam o 6 bo budzik na 6.10 ;-) i dwa pukniecia ![]() tż się smieje że budzi mamę do szkoły...a za pare lat będzie zmiana ![]() pakuje sie i jedziemy do babci meeeeej wracam w niedziele
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
szerokiej drogi!
|
#4210 | |||
|
Wtajemniczenie
|
No w tym tygodniu jeszcze luz, jutro jadę po sukienkę, ale w przyszłym tyg to pewnie będzie szał
![]() Cytat:
![]() Cytat:
czyli będzie chłopakCytat:
|
|||
|
|
|
#4211 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry!!!
zaczynam dziś 16 tydzień ![]() odebrałam wyniki krwi i moczu z wczoraj, wszystko jest idealne oprócz żelaza. mam go za dużo norma do 145 a ja mam 188. teściowa pobierze mi jeszcze krew w poniedziałek wieczorem, bo nad ranem jest najwyższy wynik żelaza, a wieczorem może być mniejszy nawet do 40 %. poza tym zwiększa się wchłanianie żelaza od 2 trymestru, a ja zawsze miałam bardzo dobre wchłanianie przed ciążą, więc teraz osiągnęło apogeum, tym bardziej w preparatach dla kobiet w ciąży często pojawia się Fe no i kwas foliowy który też zwiększa wchłanianie. kobiety nie miesiączkują, czyli tego żelaza jest adekwatnie w organizmie więcej. dzwoniłam do położnej i powiedziała że od tego mamy łożysko, żeby dzidzia dostawała tyle żelaza ile potrzebuje a z resztą mój organizm się boryka. przeczytałam też że w przypadku nadmiaru żelaza bez suplementacji nim nie wykazano toksyczności dla matki i płodu i się uspokoiłam. ale się rozpisałam. musiałam to sprawdzić bo inaczej chora bym była
|
|
|
|
#4212 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() iizabelaa, z tym żłobkiem to fakt, lepiej się zorientuj wcześniej, jak z miejscami, ja też na wszelki wypadek dziecko zapiszę natychmiast, jak dostanie nr pesel i najwyżej nie skorzystam, tylko jakiś inny berbeć na to miejsce wskoczyCytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4213 | |
|
Wtajemniczenie
|
ego_ego to ja trzymam kciuki zeby spokojnie i sprawnie wszytko przebieglo
Cytat:
a jak ja mam za malo zelaza to co? ginka kazala mi tylko ejsc zielone polskei warzywa ... |
|
|
|
|
#4214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wedlug mnie turkusowy jest bardziej solidny ..a jezeli ma byc mezczyzna to lepiej ten fioletowy..
|
|
|
|
|
#4215 |
|
Wtajemniczenie
|
co do imion to te, które nam się podobają, też są na pierwszych miejscach, ale nie wiem, czy będę się tym przejmować, na siłę oryginalnego szukać nie będę, a poza tym jak jest na przykład 119 dziewczynek nazwanych Zuzanna w 2010 na całą Warszawę, to ja nie wiem, czym tu się przejmować
poszukałam sobie liczby urodzeń i w 2009 roku do października urodziło się ponad 15 tys. dzieci, to 119 przy tym to nic
|
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam śniadanko i melduję się na wizażu
![]() Dziwnie tak w domku siedzieć, trzeba będzie się przyzwyczajać. ![]() Cytat:
rozumiem, każdy ma swoje zdanie na ten tematJeśli chodzi o żłobek to w moim średnim mieście jest aż jeden ![]() I do tego ponoć bardzo fajny, cokolwiek to znaczy, więc chętnych dużo, a dzieci się coraz więcej rodzi, także moja siostra mi już przed 12 tc kazała iść się zapisać A ja ją postukałam w głowę, bo wtedy to jeszcze ludziom nie mówiłam o ciąży, bo przecież wszystko może się zdarzyć, a będę dziecko do żłobka zapisywać. Zobaczymy jak to wyjdzie, przed narodzinami na pewno nie pójdę dziecka zapisać, najwyżej pójdzie do niego później Bo na chwilę obecna to nie postanowiłam jeszcze kiedy do pracy wrócę. Jeśli chodzi o imiona to cała pierwsza 15 mi się podoba Nie dziwię się, że są popularne, bo to ładne imiona. 1 Maja 179 6.6% 2 Julia 152 5.6% 3 Zuzanna 119 4.4% 4 Zofia 111 4.1% 5 Lena 110 4.1% 6 Aleksandra 107 4.0% 7 Natalia 98 3.6% 8 Amelia 85 3.1% 9 Alicja 83 3.1% 10 Oliwia 80 3.0% 11 Maria 70 2.6% 12 Wiktoria 70 2.6% 13 Gabriela 62 2.3% 14 Hanna 62 2.3% 15 Antonina 49 1.8%
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-10-15 o 10:46 |
|
|
|
|
#4217 |
|
Zadomowienie
|
Ja wlasnie mysle o guinny i chce kupic fotelik samochodowy maxi cosi...znajoma patrzyla na necie i mowila ze maxi coci sa najbezpieczniejsze .....zastanawiam sie tez nad wozkiem maxi cosi ale sie zobaczy za to do quinny wchodzi na bank fotelik maxicosi
|
|
|
|
#4218 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za dobre wiesci!Cytat:
No ale ja to jedna z ostatnich na liscie, wiec chyba moge jeszcze nie panikowac![]() Musimy zrobic jeszcze calkowity remont pokoju bimbka a to dopiero nastapi w grudniu lub styczniu ![]() Cytat:
![]() Co do imion to tak sobie czesto mysle, gdzie zaginely te wszystkie polskie, proste imiona, ktore mozna bylo spotkac za mich czasow w szkole? Agnieszka, Klara, Magda, Marta, Ania, Justyna, Karolina, Joanna, Ula, Ola, Ela? Marek, Marcin, Krzysiek, Wojtej, Jakub, Maciek, Piotr, Pawel, Janek, Arek? Czy naprawde one juz sa tak brzydkie i niemodne, ze nikt ich nie chce uzywac? Hmmmm... Co do wozkow, to my raczej kupimy jakis uzywany na wczesne miesiace a pozniej chccialabym juz nowa i porzadna spacerowke. Tu, gdzie miszkam, mozna znalezc na ebay'u wozki naprawde w niezlej kondycji a za smieszne pieniadze od 50 do 150 funtow, wiec mysle, ze to nie tak zle cenowo a za zaoszcedzone pieniadze bedziemy mogli strzelic jakies extra luzeczko ![]() A teraz spadam zrobic sobie kawusie
|
|
#4219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Monti oslony mozna dokupic osobno ..switnie sie za to prowadzi..kola pompowane ..jak chhcesz mam strone internetowa ale tu na wyspch gdzie mozna kupic do wyboru do koloru
|
|
|
|
|
#4220 | |||
|
Zakorzenienie
|
149 Margarita
![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
no nie zachęcaj mnie do niego ![]() bo już droższy nie może być dawaj linka do strony ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
ja tez jeszcze nic nie mam, a nie jestem ostatnia na liście ![]() o przepraszam 2 pary bodziaków i skarpetki te imiona, które podałaś są popularne Magda, Karolinka, Ola, moja siostrzenica ma takie dzieci w przedszkolu Znam malutkich Krzysia, Wojtka, Janka, Pawełka ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
raczej chodzi o to, że stolica jest miastem, które dość dobrze pokazuję tendencje w całym kraju, jeśli chodzi o imiona zresztą widać to bo ja mieszkam w Wielkopolsce a z dzieci urodzonych w tym roku, które znam wszystkie moja imiona z początku tej listy ![]() Natomiast jeśli któreś z popularnych imion by mi się bardzo podobało to by mnie nic nie obchodziło, że jest popularne.
|
|
#4221 |
|
Zadomowienie
|
kasiapruszkow co do niedoboru żelaza:
dużą zawartość Fe mają podroby tj nerki, wątróbka, natka pietruszki, suche nasiona roślin strączkowych oraz mięso, jaja i ciemne pieczywo. Zawartość w mleku owocach ziemniakach jest niewielka. Lepsze jest żelazo pochodzenia zwierzęcego -jest dobrze przyswajane. Wchłanianie zwiększa wit c i kwas foliowy, dlatego dobrze jest jak zjesz coś z dużą ilością żelaza popić np szklanką soku z pomarańczy, ale taki świeżo wyciśnięty. ryby mają mało żelaza a powszechnie się uważa odwrotnie, siedzę teraz z tablicami wartości odżywczych produktów i sprawdzam co i ile ma. ja muszę uważać żeby nie jeść tego co ty powinnaś wcinać
|
|
|
|
#4222 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A widziałyście imię Żyraf? |
||
|
|
|
#4223 |
|
Zadomowienie
|
TO JEST STRONKA: http://www.preciouslittleone.com/quinny/ sa tez inne ale akurat na ta teraz sie natknelam.....ceny faktycznie spore sa...ale ja nie kupuje gondoli bo bede miec od znajomej ...dziecko i tak dlugo w niej nie pobedzie ja chce kupic spacerowke do lat i fotelik
![]() i tak na 99%maxi cosi....u gory sama jak znasz firmy jakies to mozesz sobie powpisywac i tam ci sie znajda inne wozki ..tyle tylko ze to 3 kolowce a nie wiem czy cie takie interesuje ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- http://www.quinny.com/ot-en http://www.maxi-cosi.com/ot-en A to sa takie 2 glownne strony i tam masz rozne kolory i wogole modele ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Najwiecej zelaza w szpinaku...jak ktos lubi i w zielony warzywkach hehehe |
|
|
|
#4224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak
|
|
|
|
|
#4225 |
|
Zadomowienie
|
Spacerowke do 3 lat ma sie rozumiec
|
|
|
|
#4226 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałabym już tak wyraźnie![]() a co do imienia żyraf taa słyszałam - jak można taką krzywdę zrobić dziecku...
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
nie i z góry przepraszam, jeśli którejś wizażance się podoba bo wiem co to znaczy, kiedy wszyscy robią głupią minę jak się mówi jakie imię się wybrało ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
mnie akurat interesuje Buzz 4, ja jutro robię zapiekankę ze szpianku ![]() mi co wizytę gin przypomina, że ma mięsko jeść
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-10-15 o 11:25 |
|
|
|
|
#4229 |
|
Wtajemniczenie
|
Diatoma eh no wlasnie ja jem ciagel mieso jaja moze naprawd tylko wazyw mi brakuje
do 5 mies prrzytylma 2 kg wiec moze to rzeczywiscie znak na lepsze odzywianie ale jak mnie tylko ciagnie do pomidorow jabłek chipsow mcdonlds i ciasteczek ostniao? a co do imion to juz wogole nie iwm co mam wybrac moze jak plec poznam i bede sie tlyko nad jednmy rodzajem zastanawiac to jakso sie uda dojsc do konsensusu Ego a ty masz weslele czy tylko slub? wez sobie pod ksociol cos cieplejszego bo ostnaio beylm ana weselu i mloda strasznie zmarzla pod kosicolem w trakcie zyczen Monti a ty widze z czasem uleglas USG pamietam jak na poczatku cierpliwie czekalas na pierwsze a teraz juz slysze ze mozesz ciagel podpatrywac maluszka ;pja tez bym chcial juz go zobacyzc pewnie urosl od wrzesnia
|
|
|
|
#4230 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a zależy mi na dobrych wynikach bo chcem w domciu rodzić
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.

nie wiem co to ma znaczyć 

już bym chciała zobaczyć kruszynkę

za dobre wiesci!