Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-15, 09:33   #4201
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
w sumie to czy jest ich dużo to nie jest kwestia ważna, chociaż turkus chyba modny ;-) poczekam i po usg zdecyduję
też mam koszmary ... :/

a w ktorym tygodniu?
polowkowe mozna robic od 18 do 22 tc, ale ja bym poszla w okolicach 20-21 niż 18
no chialm isc w polowie 19 tc

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
A mnie znowu się wczoraj śniło, że gin mi powiedział dziewczynkę nie wiem co to ma znaczyć
Cytat:
mnie się częściej śni synek nawet dzisiaj ,że po usg dostałam zdjęcia synka ale z dziewczynką tez jakaś akcja była więc to 50/50
a mi sie sni za kazdym razem chlopak ??? to chyba dalteg ze chialbym miec chlopaka a nie dlatego ze to ajkas wrozba...
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:33   #4202
agaaga89
Zakorzenienie

Bardzo możliwe, bo w moim wypadku jest tak samo - im bliżej do USG tym bardziej mi się spieszy żeby zlecał czas już bym chciała zobaczyć kruszynkę

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:34   #4203
blackrose4u
Wtajemniczenie

Julia na drugim miejscu, kurde :/ ale nie wiem czy nam to przeszkodzi w zostaniu przy tym imieniu.

Wczoraj przejrzałam te ciuszki - są śliczne, i takie malusie ale brakło mi szuflady, muszę kombinować nad nowym miejscem dla maluszka ubranka a już nie mam gdzie dać swoich szalików co od rodzicow przywiozłam uroki małego mieszkania.

Ale pogoda, u nas pada, a ja muszę iść po pieczywo

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:39   #4204
Montii
Zakorzenienie

ja też, ja tez! zobaczyć jak fika koziołki bo czasem jak czuje co on/ona tam wyprawia to jestem w szoku
no i mam łóżeczko mam dodatki, chce wiedzieć dla kogo to szykuje... już mówienie do brzucha groszek mi się znudziło, chcę mówić po imieniu

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

moja znajoma która pracuje w przedszkolu mówi ,że ma w grupie po 3-4 Julie i Maje. I do tych dzieci musi się zwracać też po nazwisku i one wtedy płaczą, dlaczego po nazwisku kiedy np Olgę tylko po imieniu. No ale ciężko znaleźć imię które nie będzie się dublować )
Fabiana żadnego nie znam, Hani również aczkolwiek znajomi mówią,że jest popularne...

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:43   #4205
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej

Niutka, mój wózek jest trawiasto-zielony, nadal mi się podoba bo lubię takie żywe kolorki.

Kaalinaa, cieszę się że wszystko ok

Iweczka, gratuluję ruchów

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:51   #4206
agaaga89
Zakorzenienie

Olga... podsunęłaś ładne imię ale u nas już w razie czego stanęło na Natalce

ja narazie jestem ciągle na etapie wyczuwania kruszynki rano tuż po pobudce, wtedy jelita nie wariują i wiem, że ewentualne puknięcia to dzidzi

Stary 2010-10-15, 09:56   #4207
gosikk_s
Zakorzenienie

Kasiapruszkow, ja jadę na usg genetyczne też w połowie 19 tygodnia. Genetyk który je robi uważa że wady są najlepiej widoczne do końca 20 tc. Oczywiście później też można robić ale za wcześnie też nie będziesz

Blackrose, u nas co druga dziewczynka to Julka albo Maja. Nie dałabym takiego imienia Bardzo ważne jest dla mnie aby dziecko nie było otoczone przez samych imienników, to mało komfortowa sytuacja. W mojej poprzedniej firmie byłam jedną z 5 Małgoś i naprawdę miałam dość

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:56   #4208
Montii
Zakorzenienie

mi daje znać wieczorem
a wczoraj rano jak leżałam o 6 bo budzik na 6.10 ;-)
i dwa pukniecia
tż się smieje że budzi mamę do szkoły...a za pare lat będzie zmiana

pakuje sie i jedziemy do babci meeeeej
wracam w niedziele

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 10:01   #4209
agaaga89
Zakorzenienie

szerokiej drogi! ucałujcie babcię

Stary 2010-10-15, 10:14   #4210
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
a ty jak przygotowania do slubu?
No w tym tygodniu jeszcze luz, jutro jadę po sukienkę, ale w przyszłym tyg to pewnie będzie szał

Cytat:
a ja mam ciagle koszmary senne moze dlatego ze ostatnio sie duzo denerwuje :-( w niedizle sie widze ze swoim ojcem i musze mu powieidzc ze bedize dziadkiem a jakos mi przez gardlo niemoze przejsc :-(
Nie bój się , napewno się ucieszy

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Mnie trochę dziwią już te sny, bo nigdy nie zależało mi jakoś specjalnie, żeby to była dziewczynka, i w dodatku wstępna prognoza na chłopca, więc nie wiem co mi się tam w głowie odzywa
Bo sny podobno tłumaczy się na odwrót czyli będzie chłopak

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
iweczka super dzieciątko ci znak dało w końcu ja też czekam czekam i nie wiem kiedy się doczekam
A ja chyba wczoraj wieczorem poczułam jakieś bąbelki jak leżałam w łóżku, ale tylko raz i później już nic
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 10:24   #4211
diatoma
Zadomowienie

dzień dobry!!!
zaczynam dziś 16 tydzień
odebrałam wyniki krwi i moczu z wczoraj, wszystko jest idealne oprócz żelaza. mam go za dużo norma do 145 a ja mam 188. teściowa pobierze mi jeszcze krew w poniedziałek wieczorem, bo nad ranem jest najwyższy wynik żelaza, a wieczorem może być mniejszy nawet do 40 %. poza tym zwiększa się wchłanianie żelaza od 2 trymestru, a ja zawsze miałam bardzo dobre wchłanianie przed ciążą, więc teraz osiągnęło apogeum, tym bardziej w preparatach dla kobiet w ciąży często pojawia się Fe no i kwas foliowy który też zwiększa wchłanianie. kobiety nie miesiączkują, czyli tego żelaza jest adekwatnie w organizmie więcej. dzwoniłam do położnej i powiedziała że od tego mamy łożysko, żeby dzidzia dostawała tyle żelaza ile potrzebuje a z resztą mój organizm się boryka. przeczytałam też że w przypadku nadmiaru żelaza bez suplementacji nim nie wykazano toksyczności dla matki i płodu i się uspokoiłam. ale się rozpisałam. musiałam to sprawdzić bo inaczej chora bym była
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 10:27   #4212
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
a poza tym to gapa ze mniemialam na poczatku tyg zadzwonic i umówic sie na połowkowe i co zapomnialam, naprawdę kobietom w ciąży chyba sie mózg kurczy
dzwonię dzisiaj i pierwszy termin na 30 października, bedę wtedy w 22tc.
chyba jeszcze mozna połowkowe wtedy robic
i to jest sobota i mamy wesele, pójdę chyba w sukience zawine do góry i heja a potem do kościoła na ślub
tylko uważaj, żebyś sobie sukienki tym świństwem lepkim nie poplamiła, uch, to jest coś, czego w usg nie lubię

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
no, ja po tym jak lekarz powiedział, że nie ma innej mozliwości, tylko dziewczynka wynika z usg i na 2000% , a na sprzęcie też robi bardzo dobrym, to jakby się okazało, ze pomyłka, to chyba bym rozerwała

zwłaszcza, ze pochwale sie wam, kupiłam wózek- różowy, tzn. na razie musze go jeszcze odebrać i zapłacić, więc nie jest jeszcze tak do końca mój, ale juz za dwa dni będę go miała to wam powiem, czy jestem zadowolona, bo na razie tylko w necie go widziałam
no to już musi być dziewczynka, przecież wózka nie przemalujesz

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
u szwagierki mały w ogóle wózkiem nie jeździł bo przez większość roku trzymali go w domu.
jak to trzymali w domu?

iizabelaa, z tym żłobkiem to fakt, lepiej się zorientuj wcześniej, jak z miejscami, ja też na wszelki wypadek dziecko zapiszę natychmiast, jak dostanie nr pesel i najwyżej nie skorzystam, tylko jakiś inny berbeć na to miejsce wskoczy

Cytat:
Iizabelaa, bo dużo też zależy od tego gdzie się mieszka. Jeśli masz dom z podwórkiem a wszędzie jeździsz samochodem to faktycznie można niewiele korzystać z wózka. My mieszkamy w mieście, w bloku więc wiadomo że z dzieckiem wychodzi się nie do zasikanej przez koty piaskownicy tylko na dłuższe trasy.

Montii, my kupiliśmy drugą, lekką spacerówkę choć i tak porządniejszą od zwykłej parasolki i na większych kółkach. Dla mnie to porażka, te piankowe niewielkie kółka dobrze jeżdżą wyłącznie po prościutkim chodniku. Z tym wózkiem człowiek umęczy się dużo bardziej niż z dużą, ciężką spacerówką na dużych pompowanych kołach. Współczuję, kiedy widzę kobiety z dziećmi w tych maleńkich parasolkach na nędznych kółeczkach, trzeba siły żeby gdziekolwiek przejechać. My tego wózka używamy jako podróżnego i na pewno nie korzystałabym z niego na co dzień.
no właśnie, ja sobie nie wyobrażam przesiadywania z dzieckiem na podwórku pod moim blokiem, to nawet nie jest duży blok, ale różni ludzie tu mieszkają, bo są komunalne mieszkania przemieszane z własnościowymi, masakra, tylko na razie na przeprowadzkę nas nie stać... więc będę na 100% jeździć do parku, na szczęście mam 20 minut spacerkiem dwa parki duże, ale dobry wózek to mus. W dodatku chodniki są koszmarne...

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
iweczka super dzieciątko ci znak dało w końcu ja też czekam czekam i nie wiem kiedy się doczekam

co do wózków to najpierw chcieliśmy kupić zwykły wózek z gondolą tani a potem więcej na spacerówkę wydać ale teraz tak myślę że bez sensu bo latem dziecko będzie na tyle małe żeby jeździć jeszcze w tym wózku więc teraz będziemy szukać wózka 2w1 gondola plus potem porządna spacerówka na lato-jesień.
my pewnie zrobimy tak samo

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 10:33   #4213
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

ego_ego to ja trzymam kciuki zeby spokojnie i sprawnie wszytko przebieglo

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
odebrałam wyniki krwi i moczu z wczoraj, wszystko jest idealne oprócz żelaza. mam go za dużo norma do 145 a ja mam 188. teściowa pobierze mi jeszcze krew w poniedziałek wieczorem, bo nad ranem jest najwyższy wynik żelaza, a wieczorem może być mniejszy nawet do 40 %. poza tym zwiększa się wchłanianie żelaza od 2 trymestru, a ja zawsze miałam bardzo dobre wchłanianie przed ciążą, więc teraz osiągnęło apogeum, tym bardziej w preparatach dla kobiet w ciąży często pojawia się Fe no i kwas foliowy który też zwiększa wchłanianie. kobiety nie miesiączkują, czyli tego żelaza jest adekwatnie w organizmie więcej. dzwoniłam do położnej i powiedziała że od tego mamy łożysko, żeby dzidzia dostawała tyle żelaza ile potrzebuje a z resztą mój organizm się boryka. przeczytałam też że w przypadku nadmiaru żelaza bez suplementacji nim nie wykazano toksyczności dla matki i płodu i się uspokoiłam. ale się rozpisałam. musiałam to sprawdzić bo inaczej chora bym była
\
a jak ja mam za malo zelaza to co? ginka kazala mi tylko ejsc zielone polskei warzywa ...
Stary 2010-10-15, 10:34   #4214
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
biuahaha to mam to samo kubusie i ...leony
są takie słodkie ale mi to pasi. znacie leona każdy go zna... haha |

mnie ogólnie turystyczne łóżeczko się nie podoba , w sumie sama nazwa wskazuje...turystyczne a nie na codzień jakoś jestem na nie ale jak kto chce swoją drogą miło ,ze w sklepie z DZIECIECYMI artykułami jest ktoś kto się zna na tych sprawach i fachowo doradzi bo w tej viki babka ledwo co kumała co to kubełkowe siedzisko....

ooo lody !! ja bym zjadła magnuma

ja też nie wiem, ale mam nadzieję,że za 7 dni się dowiem
Fabian czy Hanna

na pewno lepiej bo słodkie to nic zdrowego
tyłek tylko rośnie

a ja wlasnie hurtem, czaje się na nie i bach

ja mam nianie od mojej mamy, wprawdzie nie mieszkamy w domku a w bloku, ale dzidzia bedzie miala swoj pokoj, my bedziemy w salonie np oglądać film i nianka wlaczona zeby slyszec co sie dzieje u malucha
aleś narobiła smaka na nutellę..

do lekarza!!!!!!!

a ja mam super humor
byliśmy w sklepie i mamy wózek tzn wybrany i będziemy zaliczkować ;-)) espiro GTX, ja się skłaniam ku turkusowym a narzeczony przy fiolecie a wam jaki bardziej się podoba?
czuje że to będzie chłopak no i tak w jagodowym.... nie wiem wydaje mi się,że nie ;-)))
chociaż usg za 7 dni więc dowiem się o płci i jest ryzyko pomyłki a dziewczynka w niebieskim pojeździ a chłopak w jagodowym?

wybraliśmy łóżeczko, materac, pościel...
nie mogłam mojego odpędzić od zakupów jestem w szoku

w załączniki zdjęcia wózków, iii jaki kolor lepszy?

wedlug mnie turkusowy jest bardziej solidny..a jezeli ma byc mezczyzna to lepiej ten fioletowy..
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 10:39   #4215
prunelle
Wtajemniczenie

co do imion to te, które nam się podobają, też są na pierwszych miejscach, ale nie wiem, czy będę się tym przejmować, na siłę oryginalnego szukać nie będę, a poza tym jak jest na przykład 119 dziewczynek nazwanych Zuzanna w 2010 na całą Warszawę, to ja nie wiem, czym tu się przejmować poszukałam sobie liczby urodzeń i w 2009 roku do października urodziło się ponad 15 tys. dzieci, to 119 przy tym to nic

Stary 2010-10-15, 10:42   #4216
iizabelaa
Zakorzenienie

Zjadłam śniadanko i melduję się na wizażu

Dziwnie tak w domku siedzieć,
trzeba będzie się przyzwyczajać.

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
hmmm, ja akurat nie jestem zwolenniczką złobków, ale nie będę juz pisac swojej opinii na ten temat, bo znowu sie zacznie...

Podpowiem Ci tylko, ze najlepiej juz zaraz po urodzeniu zapisz dziecko, bo moja psiapsióła w jednym z duzych miast chciała zapisac dziecko i okazało sie , że czeka 41 osób na liście rezerwowej, a w tym roku przyjeli do tego żłobka 7 dzieci, bo nie było więćej nowych miejsc i babka jej powiedziała, że zapisują rodzice zaraz po narodzinach
Nie wiem jak jest u ciebie z miejscami, ale może lepiej już teraz sie zorientuj
ok rozumiem, każdy ma swoje zdanie na ten temat

Jeśli chodzi o żłobek to w moim średnim mieście jest aż jeden
I do tego ponoć bardzo fajny, cokolwiek to znaczy,
więc chętnych dużo,
a dzieci się coraz więcej rodzi,

także moja siostra mi już przed 12 tc kazała iść się zapisać
A ja ją postukałam w głowę, bo wtedy to jeszcze ludziom nie mówiłam o ciąży, bo przecież wszystko może się zdarzyć,
a będę dziecko do żłobka zapisywać.

Zobaczymy jak to wyjdzie, przed narodzinami na pewno nie pójdę dziecka zapisać,
najwyżej pójdzie do niego później
Bo na chwilę obecna to nie postanowiłam jeszcze kiedy do pracy wrócę.

Jeśli chodzi o imiona to cała pierwsza 15 mi się podoba
Nie dziwię się, że są popularne, bo to ładne imiona.

1 Maja 179 6.6%
2
Julia 152 5.6%
3
Zuzanna 119 4.4%
4
Zofia 111 4.1%
5
Lena 110 4.1%
6
Aleksandra 107 4.0%
7
Natalia 98 3.6%
8
Amelia 85 3.1%
9
Alicja 83 3.1%
10
Oliwia 80 3.0%
11
Maria 70 2.6%
12
Wiktoria 70 2.6%
13
Gabriela 62 2.3%
14
Hanna 62 2.3%
15
Antonina 49 1.8%

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-10-15 o 10:46
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 10:43   #4217
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
iza ten quinny buzz? czy jak to się pisze

Ja wlasnie mysle o guinny i chce kupic fotelik samochodowy maxi cosi...znajoma patrzyla na necie i mowila ze maxi coci sa najbezpieczniejsze .....zastanawiam sie tez nad wozkiem maxi cosi ale sie zobaczy za to do quinny wchodzi na bank fotelik maxicosi
Stary 2010-10-15, 10:43   #4218
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wczoraj byłam na wizycie u ginki i wszystko oki, troszkę mi hemoglobina poleciała ale tego to się akurat spodziewałam ale poza tym wszystko w najlepszym porządku serducho waliło jak dzwon , pobrała mi cytologię i zaprosiła za 5 tyg.
za dobre wiesci!

Cytat:
myyyy kupilismy lozeczko, materac, zestaw poscieli, posciel na zmiane i rożek !!!
Kurcze, jak tak czytam, ze wy juz dziewczyny aczynacie tyle rzeczy kupowac, to zaczynam sie cykac, ze ja z niczym nie zdaze No ale ja to jedna z ostatnich na liscie, wiec chyba moge jeszcze nie panikowac
Musimy zrobic jeszcze calkowity remont pokoju bimbka a to dopiero nastapi w grudniu lub styczniu

Cytat:
ja też, ja tez! zobaczyć jak fika koziołki bo czasem jak czuje co on/ona tam wyprawia to jestem w szoku
no i mam łóżeczko mam dodatki, chce wiedzieć dla kogo to szykuje... już mówienie do brzucha groszek mi się znudziło, chcę mówić po imieniu

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

moja znajoma która pracuje w przedszkolu mówi ,że ma w grupie po 3-4 Julie i Maje. I do tych dzieci musi się zwracać też po nazwisku i one wtedy płaczą, dlaczego po nazwisku kiedy np Olgę tylko po imieniu. No ale ciężko znaleźć imię które nie będzie się dublować )
Fabiana żadnego nie znam, Hani również aczkolwiek znajomi mówią,że jest popularne...
ech... Ja dopiero pierwsze usg bede teraz miala i dlugo jeszcze plci nie poznam ale... Najwazniejsze, zeby zdrowe bylo i zdrowo sie chowalo

Co do imion to tak sobie czesto mysle, gdzie zaginely te wszystkie polskie, proste imiona, ktore mozna bylo spotkac za mich czasow w szkole?
Agnieszka, Klara, Magda, Marta, Ania, Justyna, Karolina, Joanna, Ula, Ola, Ela? Marek, Marcin, Krzysiek, Wojtej, Jakub, Maciek, Piotr, Pawel, Janek, Arek?
Czy naprawde one juz sa tak brzydkie i niemodne, ze nikt ich nie chce uzywac? Hmmmm...

Co do wozkow, to my raczej kupimy jakis uzywany na wczesne miesiace a pozniej chccialabym juz nowa i porzadna spacerowke.
Tu, gdzie miszkam, mozna znalezc na ebay'u wozki naprawde w niezlej kondycji a za smieszne pieniadze od 50 do 150 funtow, wiec mysle, ze to nie tak zle cenowo a za zaoszcedzone pieniadze bedziemy mogli strzelic jakies extra luzeczko

A teraz spadam zrobic sobie kawusie

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 10:45   #4219
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
iza a ja go dzisiaj widziałam chyba nawet ten różowy, tylko sęk w tym ,że na jesień/zimę kiedy dzidzia przejdzie do spacerówki to troche kiepsko z nią... bo wywieje dziecko strasznie, zero osłon, mała budka, duży minus wg mnie ale to wiadomo każdy musi zobaczyć sam
mało osłon co widać na zdjęciu. drogi faktycznie

Monti oslony mozna dokupic osobno ..switnie sie za to prowadzi..kola pompowane ..jak chhcesz mam strone internetowa ale tu na wyspch gdzie mozna kupic do wyboru do koloru
Stary 2010-10-15, 10:58   #4220
iizabelaa
Zakorzenienie

149 Margarita

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Monti oslony mozna dokupic osobno ..switnie sie za to prowadzi..kola pompowane ..jak chhcesz mam strone internetowa ale tu na wyspch gdzie mozna kupic do wyboru do koloru

no nie zachęcaj mnie do niego
bo już droższy nie może być

dawaj linka do strony

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość

Kurcze, jak tak czytam, ze wy juz dziewczyny aczynacie tyle rzeczy kupowac, to zaczynam sie cykac, ze ja z niczym nie zdaze No ale ja to jedna z ostatnich na liscie, wiec chyba moge jeszcze nie panikowac
Musimy zrobic jeszcze calkowity remont pokoju bimbka a to dopiero nastapi w grudniu lub styczniu

ech... Ja dopiero pierwsze usg bede teraz miala i dlugo jeszcze plci nie poznam ale... Najwazniejsze, zeby zdrowe bylo i zdrowo sie chowalo

Co do imion to tak sobie czesto mysle, gdzie zaginely te wszystkie polskie, proste imiona, ktore mozna bylo spotkac za mich czasow w szkole?
Agnieszka, Klara, Magda, Marta, Ania, Justyna, Karolina, Joanna, Ula, Ola, Ela? Marek, Marcin, Krzysiek, Wojtej, Jakub, Maciek, Piotr, Pawel, Janek, Arek?
Czy naprawde one juz sa tak brzydkie i niemodne, ze nikt ich nie chce uzywac? Hmmmm...

ja tez jeszcze nic nie mam, a nie jestem ostatnia na liście
o przepraszam 2 pary bodziaków i skarpetki

te imiona, które podałaś są popularne
Magda, Karolinka, Ola,
moja siostrzenica ma takie dzieci w przedszkolu

Znam malutkich Krzysia, Wojtka, Janka, Pawełka

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
co do imion to te, które nam się podobają, też są na pierwszych miejscach, ale nie wiem, czy będę się tym przejmować, na siłę oryginalnego szukać nie będę, a poza tym jak jest na przykład 119 dziewczynek nazwanych Zuzanna w 2010 na całą Warszawę, to ja nie wiem, czym tu się przejmować poszukałam sobie liczby urodzeń i w 2009 roku do października urodziło się ponad 15 tys. dzieci, to 119 przy tym to nic

raczej chodzi o to, że stolica jest miastem, które dość dobrze pokazuję tendencje w całym kraju, jeśli chodzi o imiona

zresztą widać to bo ja mieszkam w Wielkopolsce a z dzieci urodzonych w tym roku, które znam wszystkie moja imiona z początku tej listy

Natomiast jeśli któreś z popularnych imion by mi się bardzo podobało to by mnie nic nie obchodziło, że jest popularne.
Stary 2010-10-15, 10:58   #4221
diatoma
Zadomowienie

kasiapruszkow co do niedoboru żelaza:
dużą zawartość Fe mają podroby tj nerki, wątróbka, natka pietruszki, suche nasiona roślin strączkowych oraz mięso, jaja i ciemne pieczywo. Zawartość w mleku owocach ziemniakach jest niewielka. Lepsze jest żelazo pochodzenia zwierzęcego -jest dobrze przyswajane. Wchłanianie zwiększa wit c i kwas foliowy, dlatego dobrze jest jak zjesz coś z dużą ilością żelaza popić np szklanką soku z pomarańczy, ale taki świeżo wyciśnięty. ryby mają mało żelaza a powszechnie się uważa odwrotnie, siedzę teraz z tablicami wartości odżywczych produktów i sprawdzam co i ile ma. ja muszę uważać żeby nie jeść tego co ty powinnaś wcinać
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 11:01   #4222
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
ego_ego to ja trzymam kciuki zeby spokojnie i sprawnie wszytko przebieglo ...
Dzięki

Cytat:
a jak ja mam za malo zelaza to co? ginka kazala mi tylko ejsc zielone polskei warzywa ...
Jak masz za mało, to możesz mieć anemie, ale widocznie jak Ci kazała na razie jeść tylko warzywa, to jeszcze tak bardzo za mało nie masz, a jak bedzie dalej za mało to pewnie przepisze Ci żelazo do łykania

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
149 Margarita
A widziałyście imię Żyraf?
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 11:12   #4223
trzyrazyi
Zadomowienie

TO JEST STRONKA: http://www.preciouslittleone.com/quinny/ sa tez inne ale akurat na ta teraz sie natknelam.....ceny faktycznie spore sa...ale ja nie kupuje gondoli bo bede miec od znajomej ...dziecko i tak dlugo w niej nie pobedzie ja chce kupic spacerowke do lat i fotelik i tak na 99%maxi cosi....u gory sama jak znasz firmy jakies to mozesz sobie powpisywac i tam ci sie znajda inne wozki ..tyle tylko ze to 3 kolowce a nie wiem czy cie takie interesuje

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

http://www.quinny.com/ot-en
http://www.maxi-cosi.com/ot-en
A to sa takie 2 glownne strony i tam masz rozne kolory i wogole modele

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Najwiecej zelaza w szpinaku...jak ktos lubi i w zielony warzywkach hehehe
Stary 2010-10-15, 11:13   #4224
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
raczej chodzi o to, że stolica jest miastem, które dość dobrze pokazuję tendencje w całym kraju, jeśli chodzi o imiona

zresztą widać to bo ja mieszkam w Wielkopolsce a z dzieci urodzonych w tym roku, które znam wszystkie moja imiona z początku tej listy

Natomiast jeśli któreś z popularnych imion by mi się bardzo podobało to by mnie nic nie obchodziło, że jest popularne.
pewnie, ale jeśli się zastanowić nad proporcjami, to wychodzi, że i tak dzieci o takich imionach nie jest aż tak strasznie dużo

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
tak jeszcze gdzieś, nie wiem czy na tej liście czy na innej, widziałam... Belzebuba!

Stary 2010-10-15, 11:14   #4225
trzyrazyi
Zadomowienie

Spacerowke do 3 lat ma sie rozumiec
Stary 2010-10-15, 11:18   #4226
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
kasiapruszkow co do niedoboru żelaza:
dużą zawartość Fe mają podroby tj nerki, wątróbka, natka pietruszki, suche nasiona roślin strączkowych oraz mięso, jaja i ciemne pieczywo. Zawartość w mleku owocach ziemniakach jest niewielka. Lepsze jest żelazo pochodzenia zwierzęcego -jest dobrze przyswajane. Wchłanianie zwiększa wit c i kwas foliowy, dlatego dobrze jest jak zjesz coś z dużą ilością żelaza popić np szklanką soku z pomarańczy, ale taki świeżo wyciśnięty. ryby mają mało żelaza a powszechnie się uważa odwrotnie, siedzę teraz z tablicami wartości odżywczych produktów i sprawdzam co i ile ma. ja muszę uważać żeby nie jeść tego co ty powinnaś wcinać
Z watrobka i pasztetami z niej trzeba bardzo uwazac a raczej ich nie jesc w czasie ciazy Ma za duzo wit.A, w postaci retinolu, ktory moze mic zly wplyw na rozwijajace sie dziecko.

Cytat:
Dzięki

Jak masz za mało, to możesz mieć anemie, ale widocznie jak Ci kazała na razie jeść tylko warzywa, to jeszcze tak bardzo za mało nie masz, a jak bedzie dalej za mało to pewnie przepisze Ci żelazo do łykania

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 11:23   #4227
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
A ja chyba wczoraj wieczorem poczułam jakieś bąbelki jak leżałam w łóżku, ale tylko raz i później już nic
bo na początku to są takie bąbelki właśnie ja też wieczorem czuję coś mi się tam dzieje w brzuchu na dole ale nie umiem rozróżnić kiedy to jelita a kiedy nie chciałabym już tak wyraźnie

a co do imienia żyraf taa słyszałam - jak można taką krzywdę zrobić dziecku...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 11:28   #4228
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

nie

i z góry przepraszam, jeśli którejś wizażance się podoba

bo wiem co to znaczy, kiedy wszyscy robią głupią minę jak się mówi jakie imię się wybrało

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
TO JEST STRONKA: http://www.preciouslittleone.com/quinny/ sa tez inne ale akurat na ta teraz sie natknelam.....ceny faktycznie spore sa...ale ja nie kupuje gondoli bo bede miec od znajomej ...dziecko i tak dlugo w niej nie pobedzie ja chce kupic spacerowke do lat i fotelik i tak na 99%maxi cosi....u gory sama jak znasz firmy jakies to mozesz sobie powpisywac i tam ci sie znajda inne wozki ..tyle tylko ze to 3 kolowce a nie wiem czy cie takie interesuje

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

http://www.quinny.com/ot-en
http://www.maxi-cosi.com/ot-en
A to sa takie 2 glownne strony i tam masz rozne kolory i wogole modele

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Najwiecej zelaza w szpinaku...jak ktos lubi i w zielony warzywkach hehehe
dzieki pooglądam sobie
mnie akurat interesuje Buzz 4,

ja jutro robię zapiekankę ze szpianku

mi co wizytę gin przypomina, że ma mięsko jeść

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2010-10-15 o 11:25
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 11:29   #4229
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Diatoma eh no wlasnie ja jem ciagel mieso jaja moze naprawd tylko wazyw mi brakuje
do 5 mies prrzytylma 2 kg wiec moze to rzeczywiscie znak na lepsze odzywianie ale jak mnie tylko ciagnie do pomidorow jabłek chipsow mcdonlds i ciasteczek ostniao?

a co do imion to juz wogole nie iwm co mam wybrac moze jak plec poznam i bede sie tlyko nad jednmy rodzajem zastanawiac to jakso sie uda dojsc do konsensusu

Ego a ty masz weslele czy tylko slub? wez sobie pod ksociol cos cieplejszego bo ostnaio beylm ana weselu i mloda strasznie zmarzla pod kosicolem w trakcie zyczen

Monti a ty widze z czasem uleglas USG pamietam jak na poczatku cierpliwie czekalas na pierwsze a teraz juz slysze ze mozesz ciagel podpatrywac maluszka ;p

ja tez bym chcial juz go zobacyzc pewnie urosl od wrzesnia
Stary 2010-10-15, 11:32   #4230
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Niutka, mój wózek jest trawiasto-zielony, nadal mi się podoba bo lubię takie żywe kolorki.
Ja też mam żywy zielony, kupowaliśmy taki uniwersalny żeby drugi dzidziuś jak trafi się chłopiec mógł go używać

Cytat:
Ja w pierwszej ciąży tez miałam niedobór i gin kazał mi jeść produkty zawierające żelazo i doprowadził mnie do całkiem sporej anemii, jeśli morfologia leci na łeb na szyję to żadne produkty spożywcze jej nie pomogą (niestety). Teraz dostałam żelazo i się cieszę bo nie chcę powtórki z rozrywki a zależy mi na dobrych wynikach bo chcem w domciu rodzić

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości