Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-14, 22:01   #4171
Montii
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

połówkowe robi się do 22 tc więc zmieścisz się

my zakupiliśmy materac http://www.optimum-materace.pl/materacedzieciece.html basię.. w sklepie ok 320 zł ale mamy duuuży rabat....

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 22:03   #4172
gosikk_s
Zakorzenienie

Też nie podobają mi się kubełkowe siedzenia. Dla mnie spacerówka powinna być raczej duża, wygodna, dobrze osłaniać dziecko. W końcu spędza w niej dużo czasu, a nasz klimat nie jest zbyt sprzyjający. Szukając wózka patrzyam głównie na spacerówkę bo z gondoli korzysta się kilka miesięcy i w sumie niemal każda może być. Ale już wersje spacerowe są bardzo różne a dla mnie priorytetem jest wygoda dziecka. Jak patrzę na niektóre spacerówki to zastanawiam się jak 2-latek może się w nich zmieścić...Dwa lata temu miałam straszną ochotę na Mutsy Slider ale to mikrosiedzonko mnie skutecznie zniechęciło.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 22:22   #4173
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

mnie ogólnie turystyczne łóżeczko się nie podoba , w sumie sama nazwa wskazuje...turystyczne a nie na codzień jakoś jestem na nie ale jak kto chce

a ja mam super humor
byliśmy w sklepie i mamy wózek tzn wybrany i będziemy zaliczkować ;-)) espiro GTX, ja się skłaniam ku turkusowym a narzeczony przy fiolecie a wam jaki bardziej się podoba?
czuje że to będzie chłopak no i tak w jagodowym.... nie wiem wydaje mi się,że nie ;-)))
chociaż usg za 7 dni więc dowiem się o płci i jest ryzyko pomyłki a dziewczynka w niebieskim pojeździ a chłopak w jagodowym?

w załączniki zdjęcia wózków, iii jaki kolor lepszy?

mnie sie fioletowy kojarzy jednoznacznie z dziewczynką

a nie możesz sie wstrzymac te 7 dni z kupnem wózka? skoro to nówka ze sklepu, to raczej nie ucieknie

co do łóżeczka, to jeszcze bym koniecznie brała pod uwagę, czy chcecie żeby dziecko spało głównie lub tylko w łóżeczku, to wtedy drewniane

ale jeśli podobnie jak u mnie, że łóżeczko służyło sporadycznie, to mozna sie zastanowic nad markowym turystycznym

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
no to jesteś w takiej sytuacji jak ja
mi też wczoraj powiedział (17tc) że dziewczynka, ale zaznaczył, ze to tylko taka prognoza

i częste są przypadki, że potem okazuje się chłopiec,
bo na razie jego narządy są malutkie i na przeciętnym sprzęcie usg gin nie jest w stanie zobaczyć
no i oczywiście zalezy jaki gin jest doświadczony

staram się nie ekscytować ale chyba nie umiem

no, ja po tym jak lekarz powiedział, że nie ma innej mozliwości, tylko dziewczynka wynika z usg i na 2000% , a na sprzęcie też robi bardzo dobrym, to jakby się okazało, ze pomyłka, to chyba bym rozerwała

zwłaszcza, ze pochwale sie wam, kupiłam wózek- różowy, tzn. na razie musze go jeszcze odebrać i zapłacić, więc nie jest jeszcze tak do końca mój, ale juz za dwa dni będę go miała to wam powiem, czy jestem zadowolona, bo na razie tylko w necie go widziałam
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-14, 22:26   #4174
Montii
Zakorzenienie

niutka wytrzymam wytrzymam
tylko chciałabym też dla drugiego dziecka albo gdyby płeć okazała się niespodzianką

[LEFT]
Stary 2010-10-14, 22:26   #4175
iizabelaa
Zakorzenienie

a mi się nie podobają duże spacerówki,
wogóle mam jazde na jak najmniejszy wózek
moja siostra mówi, że gdyby jeszcze raz kupywała wózek to by wzieła jak najmniejszą spacerówkę,
gdy kupowała wózek szukała zgrabnej gondolki a wogłóle nie zwracała uwagi na spacerówkę i okazało się za ma dużą,
ale ona mało jej używała,
Stary 2010-10-14, 22:45   #4176
gosikk_s
Zakorzenienie

Niutka, nie próżnowałaś I jaki w końcu kupiłaś?

Iizabelaa, Ty możesz mieć jazdę na najmniejszy wózek ale to Twoje dziecko będzie się w nim ewentualnie męczyć. Chyba że też będziesz używać sporadycznie, u szwagierki mały w ogóle wózkiem nie jeździł bo przez większość roku trzymali go w domu. Aleks jeździ codziennie, przez cały rok i potrzebował wygodnej spacerówki. A że ładniejsze są malutkie i zgrabne to nie przeczę, tylko co bym z taką jesienią i zimą zrobiła...Dla mnie to nie jest gadżet tylko środek transportu.

Stary 2010-10-14, 22:52   #4177
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość

Iizabelaa, Ty możesz mieć jazdę na najmniejszy wózek ale to Twoje dziecko będzie się w nim ewentualnie męczyć. Chyba że też będziesz używać sporadycznie, u szwagierki mały w ogóle wózkiem nie jeździł bo przez większość roku trzymali go w domu. Aleks jeździ codziennie, przez cały rok i potrzebował wygodnej spacerówki. A że ładniejsze są malutkie i zgrabne to nie przeczę, tylko co bym z taką jesienią i zimą zrobiła...Dla mnie to nie jest gadżet tylko środek transportu.

no ja nie wiem,
nie mam doświadczenia,
sugeruje się opinią siostry

jak mała była niemowlakiem to jeździła na spacery z nią,
ale potem tak od roku to już nie bardzo,
wiadomo wszędzie samochodem,
co nie oznacza, że tylko w domu była,
bo bardzo dużo czasu spędzała bawiąc się na podwórku (piaskownica i te sprawy )

także wózek był jej potrzebny tylko z rok, a potem to już sporadycznie
Stary 2010-10-14, 23:01   #4178
Montii
Zakorzenienie

ja bede miala wozek z rok, pozniej planuje jakas laske lekką, tzn parasolkę

[LEFT]
Stary 2010-10-14, 23:13   #4179
iizabelaa
Zakorzenienie

zobaczymy ile mi posłuży,

jeśli wrócę do pracy po macierzyńskim, to wątpię, żeby po pracy chciało mi się na spacery chodzić
zwykle padam na twarz
Stary 2010-10-14, 23:16   #4180
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:

.

trafiłam na x-landera xa w kolorze pink
z 2009 roku, ale jeszcze ma pół roku gwarancji i w sumie cały komplet tzn gondola, spacerówka, fotelik, torba, śpiworek za 1000zł , babka zachwałała mi, że w idealnym stanie, na zdjęciach wyglądąło ładnie, no zobaczymy, jak to wyjdzie na zywo, ale zdecydowąłam sie szybko, bo nowy taki komplet kosztuje około 1800zł, a mnie sie nie podoba kolekcja z tego roku, a w przyszłym maja powtórzyc kolekcję, pytałam producenta, a na allegro widziałam, ze nawet drożej takie komplety chodzą i to juz bez gwarancji.

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:

jeśli wrócę do pracy po macierzyńskim, to wątpię, żeby po pracy chciało mi się na spacery chodzić
zwykle padam na twarz

no ale jak nie ty to pewnie opiekunka będzie chodzić ?

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-10-14 o 23:23
Stary 2010-10-14, 23:20   #4181
gosikk_s
Zakorzenienie

Iizabelaa, bo dużo też zależy od tego gdzie się mieszka. Jeśli masz dom z podwórkiem a wszędzie jeździsz samochodem to faktycznie można niewiele korzystać z wózka. My mieszkamy w mieście, w bloku więc wiadomo że z dzieckiem wychodzi się nie do zasikanej przez koty piaskownicy tylko na dłuższe trasy.

Montii, my kupiliśmy drugą, lekką spacerówkę choć i tak porządniejszą od zwykłej parasolki i na większych kółkach. Dla mnie to porażka, te piankowe niewielkie kółka dobrze jeżdżą wyłącznie po prościutkim chodniku. Z tym wózkiem człowiek umęczy się dużo bardziej niż z dużą, ciężką spacerówką na dużych pompowanych kołach. Współczuję, kiedy widzę kobiety z dziećmi w tych maleńkich parasolkach na nędznych kółeczkach, trzeba siły żeby gdziekolwiek przejechać. My tego wózka używamy jako podróżnego i na pewno nie korzystałabym z niego na co dzień.

Stary 2010-10-14, 23:23   #4182
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
z 2009 roku, ale jeszcze ma pół roku gwarancji i w sumie cały komplet tzn gondola, spacerówka, fotelik, torba, śpiworek za 1000zł , babka zachwałała mi, że w idealnym stanie, no zobaczymy, jak to wyjdzie na zywo, ale zdecydowąłam sie szybko, bo nowy taki komplet kosztuje około 1800zł a mnie sie nie podoba kolekcja z tego roku, a w przyszłym maja powtórzyc kolekcję, pytałam producenta.

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

gratuluję nabytku
tez bym już chciała kupić coś większego

jeśli wrócę do pracy to mała pójdzie do żłobka

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
Iizabelaa, bo dużo też zależy od tego gdzie się mieszka. Jeśli masz dom z podwórkiem a wszędzie jeździsz samochodem to faktycznie można niewiele korzystać z wózka. My mieszkamy w mieście, w bloku więc wiadomo że z dzieckiem wychodzi się nie do zasikanej przez koty piaskownicy tylko na dłuższe trasy.

no to faktycznie, trzeba wziąć dużo czynników pod uwagę

mieszkamy w domu z podwórkiem, a bez samochodu ciężko, bo wszędzie daleko

ale faktycznie jakbym tak jak do tej pory mieszkała w centrum miasta, to bym dużo częściej chodziła w różne miejsca pieszo z wózkiem
Stary 2010-10-14, 23:26   #4183
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
z 2009 roku, ale jeszcze ma pół roku gwarancji i w sumie cały komplet tzn gondola, spacerówka, fotelik, torba, śpiworek za 1000zł , babka zachwałała mi, że w idealnym stanie, na zdjęciach wyglądąło ładnie, no zobaczymy, jak to wyjdzie na zywo, ale zdecydowąłam sie szybko, bo nowy taki komplet kosztuje około 1800zł a mnie sie nie podoba kolekcja z tego roku, a w przyszłym maja powtórzyc kolekcję, pytałam producenta.

No to faktycznie trafiłaś na okazję A nowy komplet chyba byłby jeszcze droższy, ja półtora roku temu za gondolę, spacerówkę i fotelik dałam równe 2 tysiące. A fotelik będzie jaki? X-landerowski czy maxi-cosi? Bo ja kupiłam x-landera i potem żałowałam, maxi-cosi był dobrze oceniany i w tej samej cenie. Jak przyjdzie to wstaw fotki

Stary 2010-10-14, 23:31   #4184
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:

zwykle padam na twarz
Cytat:
gratuluję nabytku

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

ale faktycznie jakbym tak jak do tej pory mieszkała w centrum miasta, to bym dużo częściej chodziła w różne miejsca pieszo z wózkiem

hmmm, ja akurat nie jestem zwolenniczką złobków, ale nie będę juz pisac swojej opinii na ten temat, bo znowu sie zacznie...

Podpowiem Ci tylko, ze najlepiej juz zaraz po urodzeniu zapisz dziecko, bo moja psiapsióła w jednym z duzych miast chciała zapisac dziecko i okazało sie , że czeka 41 osób na liście rezerwowej, a w tym roku przyjeli do tego żłobka 7 dzieci, bo nie było więćej nowych miejsc i babka jej powiedziała, że zapisują rodzice zaraz po narodzinach
Nie wiem jak jest u ciebie z miejscami, ale może lepiej już teraz sie zorientuj

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
No to faktycznie trafiłaś na okazję A nowy komplet chyba byłby jeszcze droższy, ja półtora roku temu za gondolę, spacerówkę i fotelik dałam równe 2 tysiące. A fotelik będzie jaki? X-landerowski czy maxi-cosi? Bo ja kupiłam x-landera i potem żałowałam, maxi-cosi był dobrze oceniany i w tej samej cenie. Jak przyjdzie to wstaw fotki
w komplecie był x-landerowski nie wiem, czy maxi cosi byłby w tym samym kolorze ? ja mam jeszcze w domu dwa inne foteliki w tej grupie wiekowej, więc spoko, nie mam ciśnienia na fotelik
Stary 2010-10-14, 23:39   #4185
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję nabytku

No to rzeczywiście możesz mniej korzystać z wózka. Więc pewnie starczy i nieduża spacerówka, przy pogodzie można spacerować a jak mała będzie chodzić do żłobka to popołudniami i tak specjalnie nie pochodzicie. Jak chodziłam do pracy to z młodym wychodziliśmy tylko w weekendy i to jak pogoda była oczywiście codziennie spacerował z babcią ale w żłobku ten punkt odpadnie.

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
hmmm, ja akurat nie jestem zwolenniczką złobków, ale nie będę juz pisac swojej opinii na ten temat, bo znowu sie zacznie...

Podpowiem Ci tylko, ze najlepiej juz zaraz po urodzeniu zapisz dziecko, bo moja psiapsióła w jednym z duzych miast chciała zapisac dziecko i okazało sie , że czeka 41 osób na liście rezerwowej, a w tym roku przyjeli do tego żłobka 7 dzieci, bo nie było więćej nowych miejsc i babka jej powiedziała, że zapisują rodzice zaraz po narodzinach
Nie wiem jak jest u ciebie z miejscami, ale może lepiej już teraz sie zorientuj

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

w komplecie był x-landerowski nie wiem, czy maxi cosi byłby w tym samym kolorze ? ja mam jeszcze w domu dwa inne foteliki w tej grupie wiekowej, więc spoko, nie mam ciśnienia na fotelik
To masz wybór Ja właśnie nie wzięłam wtedy maxi-cosi bo nie było w tym samym kolorze a potem się zastanawiałam po co mi był ten kolor W końcu każdej części używa się osobno więc nawet mogłabym mieć w trzech No ale przejeździliśmy nim i teraz też posłuży.

Stary 2010-10-14, 23:42   #4186
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:

To masz wybór Ja właśnie nie wzięłam wtedy maxi-cosi bo nie było w tym samym kolorze a potem się zastanawiałam po co mi był ten kolor W końcu każdej części używa się osobno więc nawet mogłabym mieć w trzech No ale przejeździliśmy nim i teraz też posłuży.

a jaki masz kolor, tak z ciekawości?
Stary 2010-10-15, 07:57   #4187
neti23
Raczkowanie

[QUOTE=Lopezka;22660185]
Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie wiem co będzie. Ale mamy koszmarne problemy z imionami... Mój Małż zażyczył sobie Liwię.. (choć jak przyznał myślał też nad Oliwią).
Jak jest u Was z popularnością tego imienia? Bo u nas Oliwek jest co trzecia, ale z Liwiami się jeszcze nie spotkałam na taką skalę.
Rzeczywiście Oliwek ci u nas dostatek, Liwię znam jedną - też bardzo mi się podoba to imię i nie jest tak popularne, jak Oliwka.
W rankingu najpopularniejszych imion w 2010r. Oliwia jest na 10 miejscu, Liwia na 86. Poniżej podsyłam linka

http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2010

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

ja też latam do kibla często ale bardzo mało sikam zastanawiam się czy nie za mało bo ostatnio miałam jakiś ciemny mocz (sorry za szczegóły) kupiłam sobie sok z żurawiny i herbate z żurawiny i zobaczymy jaki będzie tego efekt
Może urosept pomoże mnie pomógł, można zażywać w ciąży.

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:
jezu dziewczyny was też tak ciągnie do słodkiego?
jestem po sytym obiedzie, zjadłam więcej niż mój facet, on najedzony a ja...zjadłam 2 czekolady ! na myśl o słodkim mam aż pianę w ustach ja po prostu MUSZĘ coś zjeść, teraz pije obrzydliwie słodkie kakao ... jeny ale będę gruba
a ja niespecjalnie mogę patrzeć na słodycze odrzuca mnie od nich, ale stąd niewiele kilo mam do przodu.
neti23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 07:58   #4188
*kaalinaa*
Zadomowienie

Dzień dobry

Wczoraj byłam na wizycie u ginki i wszystko oki, troszkę mi hemoglobina poleciała ale tego to się akurat spodziewałam ale poza tym wszystko w najlepszym porządku serducho waliło jak dzwon , pobrała mi cytologię i zaprosiła za 5 tyg.

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Czasem, ale bardzo rzadko i dobrze, bo to by oznaczalo, ze robia mi sie rozstepy
Mnie w pierwszej ciąży swędziała jak szalona a nie pojawił mi się żaden rozstęp więc to wcale nie musi o tym świadczyć.

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Lopezka przyznam się że mnie też się to imię podoba i chyba na codzien to nie słyszałam takiego imienia, jak sobie strony z imionami przegladam to mi wpadło w oko
mój tż dla dziewczynki obastawia 2 imiona Nina i Maja, ale Maję od razu skreślam, bo po tym serialu same Maje się rodzą
Mnie podoba się Kalina, Róża i Pola,tż Polę wykluczył, więc w konkursie biorą udział Nina, Róża i Kalina.
A dla chłopca nie ma problemu jesteśmy zgodni Tymoteusz. Mnie się jeszcze Tobiasz podobał, ale sąsiadka ma psa o tym imieniu!! nie znoszę nadawania psom takich ludzkich imion!!!
Moje psy wabią się Doda i Halny
Liwia to imię z Quo Vadis z tego co pamiętam

A Kalina to jak dla mnie najpiękniejsze imię na świecie, moja córcia się tak nazywa

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Odzwierciedla, ja swojej dałam Kaśka i w sumie nie znam ani jednej spokojnej Kaśki, łącznie z moją - gaduły jakich mało, wiercipięty, wszędzie ich pełno.

Kolega ma młodszą od mojej o 4 lata, też dała Kasia, mówi zobaczymy co będzie. Potem stwierdził - miałaś rację
Coś w tym jest, ja tez Kaśka

Cytat:
teraz musze znowu kupic jakąs nowa nianię i juz sama nie wiem jaką
Cytat:
Napisane przez iwa00 Pokaż wiadomość
ja mam nianię fisher-price i jest super. nie musi leżeć blisko dziecka bo super ściąga i ma duży zasięg
Ja również mam fishera i jestem bardzo zadowolona, jest bardzo czuła, nie szumi i ma spory zasięg

Cytat:
słyszałam o tym, ponoć działa
ponoć tak samo jak karmienie maleństwa soczkiem marchewkowym jak najczęściej
z tą marchewka to nie do końca tak jest, trzeba na nią uważać zwłaszcza na początku gdy wprowadzasz pokarmy, nie powinno się przesadzać z ilością i codziennie karmić dziecko marchewką bo wątroba dziecka może sobie nie poradzić z przerobieniem tego i dzieciaczek może mieć problemy później. Mnie ostrzegała przed nadmiernym ładowaniem w dziecko marchewki gastrolog Kaliny. Więc wszystko z umiarem

Cytat:
Napisane przez Lopezka Pokaż wiadomość
Ooo nawet nie wiedziałam. To fajnie się składa, bo ja dziś mam rocznicę
Jak myślicie, czy częste USG jest bezpieczne dla dzidzi? Ja mam robione raz na tydzień, 2 tygodnie....
Ja w pierwszej ciąży miałam 4 w tej pewnie tez będę tyle miała no może jedno więcej bo zamierzam rodzić w domu i pewnie będę potrzebować dokładnego sprawdzenia łożyska tuż przed

Cytat:
nie wiem,wydaje mi się babski
takie moje osobiste spostrzeżenia i chcę wiedzieć jak to widzą inni bo TŻ mówi ,że w ogóle mu się to z dziewczynką nie kojarzy
Dla mnie ten jagodowy jest prześliczny ale mi kojarzy się tylko z dziewczynką

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 08:19   #4189
neti23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość

Lopezka ja uważam że to trochę za często. ale to tylko moje zdanie. Mój lekarz wychodzi z założenia że usg powinno się robić 3-4 razy w ciągu całej ciąży. Jeśli oczywiście jest coś nie tak to częściej. ja byłam np. na usg prenatalnym w 12 tyg. i teraz mimo że mam wizyty u lekarza co 3 tyg. to usg. będę miała dopiero w 21 tyg. Mój gin, mówi że nie potrzebnie tak często naświetlać dziecka
Ja słyszałam,że USG jest w pełni bezpieczne.
Skoro lekarze tak dmuchają na stosowanie jakichkolwiek leków w czasie ciąży, nie pozwalają prawie nic zażywać, to akurat decydowaliby się na częste USG gdyby było szkodliwe (choćby potencjalnie) dla dzieciątka - nie wierzę.
neti23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 08:25   #4190
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
czesc mamuski
dawno sie nie odzywalam i nie daje rady poki co nadroibc
spojzalm na pierwsza stroen i niektore juz wiedza jak nazwa bobasa i jaka plec a ja za 2 tyg dopoeiro na polowkowe ide i mam dylemat co do imion bo mi podobaja sie inne niz tz
jedyne co nam sie w miare wspolnie podoba to Robert lub Jarek
a dla dziewczynki narazie nie doszlismy do porozumienia
najgorsze ze mi nawet te sie zaczynaja mneij podobac...

mielgo dnia ja wracam do lektory mam co nadrabiac piszecei jakbyscie w ciazy byly conajmniej ;p
No nareszcie, bo już się o Ciebie martwiłam

Cytat:
Jak dla mnie to ten jagodowy, zresztą ja ostatnio mam fazę na fiolety

Cytat:
1,500 gondolka i spacerówka z fotelikiem samochodowym

ja mleko mogę pić litrami, kefiry , jogurty..jakoś mnie wzięło
Myślałam, że ten wózek droższy, ciekawe jakie ceny będą tu w W-wie
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 08:41   #4191
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
No u mnie są cały czas problemy. Najpierw z cyklem, potem z zajściem, następnie z rozwojem fasolki( mało się nie skończyło na łyżeczkowaniu- ale się zawściekłam), a teraz z utrzymaniem ciąży... Taki głupi ze mnie przypadek.
Lopezka Mój lekarz twierdzi że optymalnie powinno się robić USG 3-4 razy, ale większa ilość nie jest szkodliwa dla maluszka, a jak jest konieczność to jest nawet wskazanie do częstszego USG.
Ja na początku też miałam troszke problemów, ciagle bóle brzucha, do tego nogi mi puchły, wogóle nie mogłam chodzić bo tak mnie bolały i poszłam na zwolnienie, bo nie dawałam rady funkcjonować...teraz naszczęście puchnięcie przeszło, za to łapie ciagle jakieś infekcje, a to przeziębienie,(w życiu tak często nie chorowałam) a to drog rodnych, ciagle coś no i tak siedze w domu i pewnie do konca posiedze....

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
biuahaha to mam to samo kubusie i ...leony
są takie słodkie ale mi to pasi. znacie leona każdy go zna... haha |

mnie ogólnie turystyczne łóżeczko się nie podoba , w sumie sama nazwa wskazuje...turystyczne a nie na codzień jakoś jestem na nie ale jak kto chce swoją drogą miło ,ze w sklepie z DZIECIECYMI artykułami jest ktoś kto się zna na tych sprawach i fachowo doradzi bo w tej viki babka ledwo co kumała co to kubełkowe siedzisko....

ooo lody !! ja bym zjadła magnuma

ja też nie wiem, ale mam nadzieję,że za 7 dni się dowiem
Fabian czy Hanna

na pewno lepiej bo słodkie to nic zdrowego
tyłek tylko rośnie

a ja wlasnie hurtem, czaje się na nie i bach

ja mam nianie od mojej mamy, wprawdzie nie mieszkamy w domku a w bloku, ale dzidzia bedzie miala swoj pokoj, my bedziemy w salonie np oglądać film i nianka wlaczona zeby slyszec co sie dzieje u malucha
aleś narobiła smaka na nutellę..

do lekarza!!!!!!!

a ja mam super humor
byliśmy w sklepie i mamy wózek tzn wybrany i będziemy zaliczkować ;-)) espiro GTX, ja się skłaniam ku turkusowym a narzeczony przy fiolecie a wam jaki bardziej się podoba?
czuje że to będzie chłopak no i tak w jagodowym.... nie wiem wydaje mi się,że nie ;-)))
chociaż usg za 7 dni więc dowiem się o płci i jest ryzyko pomyłki a dziewczynka w niebieskim pojeździ a chłopak w jagodowym?

wybraliśmy łóżeczko, materac, pościel...
nie mogłam mojego odpędzić od zakupów jestem w szoku

Monti śliczne te wózeczki, ja do tej pory się z nimi nie spotkałam....ale naprawde jestem pozytywnie zaskoczona co do koloru obydwa fajowe...
Jesli chodzi o słodycze to jak mnie napadnie to koniec, tak jak np.wczoraj to w ruch poszły delicje, inne ciasteczka i batoniki..szał
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 08:54   #4192
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Montii, my kupiliśmy drugą, lekką spacerówkę choć i tak porządniejszą od zwykłej parasolki i na większych kółkach. Dla mnie to porażka, te piankowe niewielkie kółka dobrze jeżdżą wyłącznie po prościutkim chodniku. Z tym wózkiem człowiek umęczy się dużo bardziej niż z dużą, ciężką spacerówką na dużych pompowanych kołach. Współczuję, kiedy widzę kobiety z dziećmi w tych maleńkich parasolkach na nędznych kółeczkach, trzeba siły żeby gdziekolwiek przejechać. My tego wózka używamy jako podróżnego i na pewno nie korzystałabym z niego na co dzień.
u nas na szczeście aż tak źle nie jest
no i tak jak wspomnialas, podjechanie do sklepu itp itd zdecydowanie sie przyda takie coś

[QUOTE=neti23;22677518]
Cytat:

a ja niespecjalnie mogę patrzeć na słodycze odrzuca mnie od nich, ale stąd niewiele kilo mam do przodu.
zazdroszcze
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Lopezka Mój lekarz twierdzi że optymalnie powinno się robić USG 3-4 razy, ale większa ilość nie jest szkodliwa dla maluszka, a jak jest konieczność to jest nawet wskazanie do częstszego USG.
Ja na początku też miałam troszke problemów, ciagle bóle brzucha, do tego nogi mi puchły, wogóle nie mogłam chodzić bo tak mnie bolały i poszłam na zwolnienie, bo nie dawałam rady funkcjonować...teraz naszczęście puchnięcie przeszło, za to łapie ciagle jakieś infekcje, a to przeziębienie,(w życiu tak często nie chorowałam) a to drog rodnych, ciagle coś no i tak siedze w domu i pewnie do konca posiedze....

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Monti śliczne te wózeczki, ja do tej pory się z nimi nie spotkałam....ale naprawde jestem pozytywnie zaskoczona co do koloru obydwa fajowe...
Jesli chodzi o słodycze to jak mnie napadnie to koniec, tak jak np.wczoraj to w ruch poszły delicje, inne ciasteczka i batoniki..szał
o delicje tez zjadlam...i co tu sie dziwic,ze rosne i rosne... coraz grubsza w wozku sie zakochalam, spacerowka tez ok, budka ma folie po bokach i dziecko moze swiat podziwiac w zimę nawet jak wieje i jest zasloniete w miare

myyyy kupilismy lozeczko, materac, zestaw poscieli, posciel na zmiane i rożek !!!

[LEFT]
Stary 2010-10-15, 09:09   #4193
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
No nareszcie, bo już się o Ciebie martwiłam
jestem jestem tylko niemialam czasu czytac i pisac a teraz pomalu nadrabiam ale duzo tego strasznie i niemoge ogarnac na raz

a ty jak przygotowania do slubu?

Monti do wakacji to mi sie straszie te turkusowe podobaly ale jak bylismy w alto nad morzem to co 2-gi wozek byl turkusowy wiec troche mi sie odpodobal weic raczje jagodowy no chyb aze po usg jak juz bedizesz iwedizla jaka plec wpadnie ci w oko jeszze inny kolor

a ja mam ciagle koszmary senne moze dlatego ze ostatnio sie duzo denerwuje :-( w niedizle sie widze ze swoim ojcem i musze mu powieidzc ze bedize dziadkiem a jakos mi przez gardlo niemoze przejsc :-(

do tego nei dopinam sie juz w spodniach i musz zakupic takei cazowe z pasem no i zapisac sie na to polowkowe usg mialam isc w listopadzie ale z niecerpliwosci chce isc na koniec pazdirenika tlyko czy juz plec bedize widoczna ???

mielgo dionka mamuski
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:12   #4194
iweczka
Zakorzenienie

[QUOTE=Montii;22678151]u nas na szczeście aż tak źle nie jest
no i tak jak wspomnialas, podjechanie do sklepu itp itd zdecydowanie sie przyda takie coś

Cytat:
Napisane przez neti23 Pokaż wiadomość

zazdroszcze

o delicje tez zjadlam...i co tu sie dziwic,ze rosne i rosne... coraz grubsza w wozku sie zakochalam, spacerowka tez ok, budka ma folie po bokach i dziecko moze swiat podziwiac w zimę nawet jak wieje i jest zasloniete w miare

myyyy kupilismy lozeczko, materac, zestaw poscieli, posciel na zmiane i rożek !!!
Ja łóżeczko mam już wstępnie upatrzone, zastanawiam sie tylko czy komode kupować i jaki przewijak, pościelą i rożkiem zajmę się w przyszłym tygodniu jak dowiem sie płci
A tak wogóle to wczoraj moje dzieciątko do mnie zastukało.... szok, takie puk, puk i za kawałek znowu puk......fantastyczne uczucie, mój małż niestety nic nie poczuł, nie wiem gapa z niego
ok, dziewuszki musze sie wybrac do bibl bo wypadałoby skończyć pisać prace mgr
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:15   #4195
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość

Monti do wakacji to mi sie straszie te turkusowe podobaly ale jak bylismy w alto nad morzem to co 2-gi wozek byl turkusowy wiec troche mi sie odpodobal weic raczje jagodowy no chyb aze po usg jak juz bedizesz iwedizla jaka plec wpadnie ci w oko jeszze inny kolor

a ja mam ciagle koszmary senne moze dlatego ze ostatnio sie duzo denerwuje :-( w niedizle sie widze ze swoim ojcem i musze mu powieidzc ze bedize dziadkiem a jakos mi przez gardlo niemoze przejsc :-(

do tego nei dopinam sie juz w spodniach i musz zakupic takei cazowe z pasem no i zapisac sie na to polowkowe usg mialam isc w listopadzie ale z niecerpliwosci chce isc na koniec pazdirenika tlyko czy juz plec bedize widoczna ???

mielgo dionka mamuski
w sumie to czy jest ich dużo to nie jest kwestia ważna, chociaż turkus chyba modny ;-) poczekam i po usg zdecyduję
też mam koszmary ... :/

a w ktorym tygodniu?
polowkowe mozna robic od 18 do 22 tc, ale ja bym poszla w okolicach 20-21 niż 18

iweczka- komodę też mamy a przewijak kupimy taki na łóżeczko za jakiś czas tak się ciesze że jeden z zakupów mamy z głowy

[LEFT]
Stary 2010-10-15, 09:18   #4196
agaaga89
Zakorzenienie

A mnie znowu się wczoraj śniło, że gin mi powiedział dziewczynkę nie wiem co to ma znaczyć

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:20   #4197
Montii
Zakorzenienie

mnie się częściej śni synek nawet dzisiaj ,że po usg dostałam zdjęcia synka ale z dziewczynką tez jakaś akcja była więc to 50/50

[LEFT]
Stary 2010-10-15, 09:23   #4198
agaaga89
Zakorzenienie

Mnie trochę dziwią już te sny, bo nigdy nie zależało mi jakoś specjalnie, żeby to była dziewczynka, i w dodatku wstępna prognoza na chłopca, więc nie wiem co mi się tam w głowie odzywa

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-15, 09:27   #4199
Montii
Zakorzenienie

myślę,że ogólnie chodzi o płeć, aktualnie to u mnie na topie jest, obojętne co będzie, ale właśnie, co tam siedzi? i to się odbija w moich snach

[LEFT]
Stary 2010-10-15, 09:31   #4200
Eirene1987
Zakorzenienie

iweczka super dzieciątko ci znak dało w końcu ja też czekam czekam i nie wiem kiedy się doczekam

co do wózków to najpierw chcieliśmy kupić zwykły wózek z gondolą tani a potem więcej na spacerówkę wydać ale teraz tak myślę że bez sensu bo latem dziecko będzie na tyle małe żeby jeździć jeszcze w tym wózku więc teraz będziemy szukać wózka 2w1 gondola plus potem porządna spacerówka na lato-jesień.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości