|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
połówkowe robi się do 22 tc więc zmieścisz się
my zakupiliśmy materac http://www.optimum-materace.pl/materacedzieciece.html basię.. w sklepie ok 320 zł ale mamy duuuży rabat....
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie podobają mi się kubełkowe siedzenia. Dla mnie spacerówka powinna być raczej duża, wygodna, dobrze osłaniać dziecko. W końcu spędza w niej dużo czasu, a nasz klimat nie jest zbyt sprzyjający. Szukając wózka patrzyam głównie na spacerówkę bo z gondoli korzysta się kilka miesięcy i w sumie niemal każda może być. Ale już wersje spacerowe są bardzo różne a dla mnie priorytetem jest wygoda dziecka. Jak patrzę na niektóre spacerówki to zastanawiam się jak 2-latek może się w nich zmieścić...Dwa lata temu miałam straszną ochotę na Mutsy Slider ale to mikrosiedzonko mnie skutecznie zniechęciło.
|
|
|
|
#4173 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie sie fioletowy kojarzy jednoznacznie z dziewczynką a nie możesz sie wstrzymac te 7 dni z kupnem wózka? skoro to nówka ze sklepu, to raczej nie ucieknie co do łóżeczka, to jeszcze bym koniecznie brała pod uwagę, czy chcecie żeby dziecko spało głównie lub tylko w łóżeczku, to wtedy drewniane ale jeśli podobnie jak u mnie, że łóżeczko służyło sporadycznie, to mozna sie zastanowic nad markowym turystycznym Cytat:
no, ja po tym jak lekarz powiedział, że nie ma innej mozliwości, tylko dziewczynka wynika z usg i na 2000% , a na sprzęcie też robi bardzo dobrym, to jakby się okazało, ze pomyłka, to chyba bym rozerwała ![]() zwłaszcza, ze pochwale sie wam, kupiłam wózek- różowy, tzn. na razie musze go jeszcze odebrać i zapłacić, więc nie jest jeszcze tak do końca mój, ale juz za dwa dni będę go miała
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
niutka wytrzymam wytrzymam
tylko chciałabym też dla drugiego dziecka albo gdyby płeć okazała się niespodzianką
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
a mi się nie podobają duże spacerówki,
wogóle mam jazde na jak najmniejszy wózek moja siostra mówi, że gdyby jeszcze raz kupywała wózek to by wzieła jak najmniejszą spacerówkę, gdy kupowała wózek szukała zgrabnej gondolki a wogłóle nie zwracała uwagi na spacerówkę i okazało się za ma dużą, ale ona mało jej używała,
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Niutka, nie próżnowałaś
I jaki w końcu kupiłaś? Iizabelaa, Ty możesz mieć jazdę na najmniejszy wózek ale to Twoje dziecko będzie się w nim ewentualnie męczyć. Chyba że też będziesz używać sporadycznie, u szwagierki mały w ogóle wózkiem nie jeździł bo przez większość roku trzymali go w domu. Aleks jeździ codziennie, przez cały rok i potrzebował wygodnej spacerówki. A że ładniejsze są malutkie i zgrabne to nie przeczę, tylko co bym z taką jesienią i zimą zrobiła...Dla mnie to nie jest gadżet tylko środek transportu. |
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja nie wiem, nie mam doświadczenia, sugeruje się opinią siostry jak mała była niemowlakiem to jeździła na spacery z nią, ale potem tak od roku to już nie bardzo, wiadomo wszędzie samochodem, co nie oznacza, że tylko w domu była, bo bardzo dużo czasu spędzała bawiąc się na podwórku (piaskownica i te sprawy )także wózek był jej potrzebny tylko z rok, a potem to już sporadycznie
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
ja bede miala wozek z rok, pozniej planuje jakas laske lekką, tzn parasolkę
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczymy ile mi posłuży,
jeśli wrócę do pracy po macierzyńskim, to wątpię, żeby po pracy chciało mi się na spacery chodzić ![]() zwykle padam na twarz
|
#4180 | |
|
Wtajemniczenie
|
trafiłam na x-landera xa w kolorze pink z 2009 roku, ale jeszcze ma pół roku gwarancji i w sumie cały komplet tzn gondola, spacerówka, fotelik, torba, śpiworek za 1000zł , babka zachwałała mi, że w idealnym stanie, na zdjęciach wyglądąło ładnie, no zobaczymy, jak to wyjdzie na zywo, ale zdecydowąłam sie szybko, bo nowy taki komplet kosztuje około 1800zł, a mnie sie nie podoba kolekcja z tego roku, a w przyszłym maja powtórzyc kolekcję, pytałam producenta, a na allegro widziałam, ze nawet drożej takie komplety chodzą i to juz bez gwarancji. ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
no ale jak nie ty to pewnie opiekunka będzie chodzić ?
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-10-14 o 23:23 |
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Iizabelaa, bo dużo też zależy od tego gdzie się mieszka. Jeśli masz dom z podwórkiem a wszędzie jeździsz samochodem to faktycznie można niewiele korzystać z wózka. My mieszkamy w mieście, w bloku więc wiadomo że z dzieckiem wychodzi się nie do zasikanej przez koty piaskownicy tylko na dłuższe trasy.
Montii, my kupiliśmy drugą, lekką spacerówkę choć i tak porządniejszą od zwykłej parasolki i na większych kółkach. Dla mnie to porażka, te piankowe niewielkie kółka dobrze jeżdżą wyłącznie po prościutkim chodniku. Z tym wózkiem człowiek umęczy się dużo bardziej niż z dużą, ciężką spacerówką na dużych pompowanych kołach. Współczuję, kiedy widzę kobiety z dziećmi w tych maleńkich parasolkach na nędznych kółeczkach, trzeba siły żeby gdziekolwiek przejechać. My tego wózka używamy jako podróżnego i na pewno nie korzystałabym z niego na co dzień. |
|
|
|
#4182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję nabytku tez bym już chciała kupić coś większego ![]() jeśli wrócę do pracy to mała pójdzie do żłobka ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
no to faktycznie, trzeba wziąć dużo czynników pod uwagę mieszkamy w domu z podwórkiem, a bez samochodu ciężko, bo wszędzie daleko ale faktycznie jakbym tak jak do tej pory mieszkała w centrum miasta, to bym dużo częściej chodziła w różne miejsca pieszo z wózkiem
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to faktycznie trafiłaś na okazję
|
|
|
|
|
#4184 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
hmmm, ja akurat nie jestem zwolenniczką złobków, ale nie będę juz pisac swojej opinii na ten temat, bo znowu sie zacznie... Podpowiem Ci tylko, ze najlepiej juz zaraz po urodzeniu zapisz dziecko, bo moja psiapsióła w jednym z duzych miast chciała zapisac dziecko i okazało sie , że czeka 41 osób na liście rezerwowej, a w tym roku przyjeli do tego żłobka 7 dzieci, bo nie było więćej nowych miejsc i babka jej powiedziała, że zapisują rodzice zaraz po narodzinach ![]() Nie wiem jak jest u ciebie z miejscami, ale może lepiej już teraz sie zorientuj ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
ja mam jeszcze w domu dwa inne foteliki w tej grupie wiekowej, więc spoko, nie mam ciśnienia na fotelik
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|||
|
|
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście codziennie spacerował z babcią ale w żłobku ten punkt odpadnie.---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
Ja właśnie nie wzięłam wtedy maxi-cosi bo nie było w tym samym kolorze a potem się zastanawiałam po co mi był ten kolor W końcu każdej części używa się osobno więc nawet mogłabym mieć w trzech No ale przejeździliśmy nim i teraz też posłuży.
|
||
|
|
|
#4186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jaki masz kolor, tak z ciekawości?
|
|
|
|
#4187 | |||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Lopezka;22660185]
Cytat:
W rankingu najpopularniejszych imion w 2010r. Oliwia jest na 10 miejscu, Liwia na 86. Poniżej podsyłam linka http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2010 Cytat:
mnie pomógł, można zażywać w ciąży.---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
odrzuca mnie od nich, ale stąd niewiele kilo mam do przodu.
|
|||
|
|
|
#4188 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj byłam na wizycie u ginki i wszystko oki, troszkę mi hemoglobina poleciała ale tego to się akurat spodziewałam ale poza tym wszystko w najlepszym porządku serducho waliło jak dzwon , pobrała mi cytologię i zaprosiła za 5 tyg. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A Kalina to jak dla mnie najpiękniejsze imię na świecie, moja córcia się tak nazywa Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dla mnie ten jagodowy jest prześliczny ale mi kojarzy się tylko z dziewczynką
|
|
|
#4189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Skoro lekarze tak dmuchają na stosowanie jakichkolwiek leków w czasie ciąży, nie pozwalają prawie nic zażywać, to akurat decydowaliby się na częste USG gdyby było szkodliwe (choćby potencjalnie) dla dzieciątka - nie wierzę. |
|
|
|
|
#4190 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie to ten jagodowy, zresztą ja ostatnio mam fazę na fiolety ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na początku też miałam troszke problemów, ciagle bóle brzucha, do tego nogi mi puchły, wogóle nie mogłam chodzić bo tak mnie bolały i poszłam na zwolnienie, bo nie dawałam rady funkcjonować...teraz naszczęście puchnięcie przeszło, za to łapie ciagle jakieś infekcje, a to przeziębienie,(w życiu tak często nie chorowałam) a to drog rodnych, ciagle coś no i tak siedze w domu i pewnie do konca posiedze.... ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
co do koloru obydwa fajowe...Jesli chodzi o słodycze to jak mnie napadnie to koniec, tak jak np.wczoraj to w ruch poszły delicje, inne ciasteczka i batoniki..szał
|
||
|
|
|
#4192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i tak jak wspomnialas, podjechanie do sklepu itp itd zdecydowanie sie przyda takie coś ![]() [QUOTE=neti23;22677518] Cytat:
Cytat:
![]() w wozku sie zakochalam, spacerowka tez ok, budka ma folie po bokach i dziecko moze swiat podziwiac w zimę nawet jak wieje i jest zasloniete w miare myyyy kupilismy lozeczko, materac, zestaw poscieli, posciel na zmiane i rożek !!!
|
|
#4193 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem jestem tylko niemialam czasu czytac i pisac a teraz pomalu nadrabiam ale duzo tego strasznie i niemoge ogarnac na raz
a ty jak przygotowania do slubu? Monti do wakacji to mi sie straszie te turkusowe podobaly ale jak bylismy w alto nad morzem to co 2-gi wozek byl turkusowy wiec troche mi sie odpodobal weic raczje jagodowy no chyb aze po usg jak juz bedizesz iwedizla jaka plec wpadnie ci w oko jeszze inny kolor a ja mam ciagle koszmary senne moze dlatego ze ostatnio sie duzo denerwuje :-( w niedizle sie widze ze swoim ojcem i musze mu powieidzc ze bedize dziadkiem a jakos mi przez gardlo niemoze przejsc :-( do tego nei dopinam sie juz w spodniach i musz zakupic takei cazowe z pasem no i zapisac sie na to polowkowe usg mialam isc w listopadzie ale z niecerpliwosci chce isc na koniec pazdirenika tlyko czy juz plec bedize widoczna ??? mielgo dionka mamuski |
|
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Montii;22678151]u nas na szczeście aż tak źle nie jest
no i tak jak wspomnialas, podjechanie do sklepu itp itd zdecydowanie sie przyda takie coś ![]() Cytat:
, pościelą i rożkiem zajmę się w przyszłym tygodniu jak dowiem sie płci![]() A tak wogóle to wczoraj moje dzieciątko do mnie zastukało.... ok, dziewuszki musze sie wybrac do bibl bo wypadałoby skończyć pisać prace mgr
|
|
|
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam koszmary ... :/ a w ktorym tygodniu? polowkowe mozna robic od 18 do 22 tc, ale ja bym poszla w okolicach 20-21 niż 18 ![]() iweczka- komodę też mamy a przewijak kupimy taki na łóżeczko za jakiś czas
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie znowu się wczoraj śniło, że gin mi powiedział dziewczynkę
nie wiem co to ma znaczyć
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
mnie się częściej śni synek
nawet dzisiaj ,że po usg dostałam zdjęcia synka ale z dziewczynką tez jakaś akcja była więc to 50/50
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie trochę dziwią już te sny, bo nigdy nie zależało mi jakoś specjalnie, żeby to była dziewczynka, i w dodatku wstępna prognoza na chłopca, więc nie wiem co mi się tam w głowie odzywa
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
myślę,że ogólnie chodzi o płeć, aktualnie to u mnie na topie jest, obojętne co będzie, ale właśnie, co tam siedzi? i to się odbija w moich snach
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
iweczka super dzieciątko ci znak dało w końcu
ja też czekam czekam i nie wiem kiedy się doczekam ![]() co do wózków to najpierw chcieliśmy kupić zwykły wózek z gondolą tani a potem więcej na spacerówkę wydać ale teraz tak myślę że bez sensu bo latem dziecko będzie na tyle małe żeby jeździć jeszcze w tym wózku więc teraz będziemy szukać wózka 2w1 gondola plus potem porządna spacerówka na lato-jesień.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.

ale mamy duuuży rabat....

odrzuca mnie od nich, ale stąd niewiele kilo mam do przodu.