|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Eweska
Dziewczyny, piszecie jak szalone, chyba nigdy nie nadrobię zaległości ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
I najważniejsze, że mały przystojniak zdrowy!!!Cytat:
. I mimo iż lekarz, który wykonywał mi usg był prawie przekonany, że dziewczynka .Pierwsze dziecko mojej kumpeli miało być na 100% dziewczynką a urodził się dorodny synek
|
||
|
|
|
#3092 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gratuluje synalka zazdroszcze ci, tez chce!!!! ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
ale fakt chodze spac najszybciej o 23 lub znacznie pozniej.... dzisiaj weekend i w koncu Tż bedzie caly czas ze mna ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- w weekend jak moj Tż ma wolne, posiedzi przed kompem na pewno, wiec moze mnie nie byc. Prosze opanujcie sie z pisaniem zebym mogla nadrobic ![]() ide posprzatac troche i w koncu musze sie ubrac hehe buzka
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze ja mam remonty, bo robimy sobie cala fgore i mam co tydzien takie sprzatanie, ze nie dosc, ze w tygodniu trzeba odkurzac i myc podoge co 2 dzien to w sobote generalka szok, ide wlasnie odkurzac... ale za to popoludniubede leeeezzzzzeeeeeeccccc ))))))stanowczo musze kupic luzne spodnie... cisna w brzuszek, nawet obcisle dresy aaaa |
|
|
|
|
#3094 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane, cześc Maleństwa
;*Nie zaglądałam kilka dni, a tak duzo napisalyscie, że troche czasu mi czytanie. Ja mam nawał w pracy, wracam wykończona, padam i spię Straszne mi sie zrobily włosy szorstkie , suche. Farbujecie włosy w ciaży? Tydzień juz nie biore duphastonu, troszkękuja jajniki i czasem w okolicy pępka, ale juz sie przyzwyczajam do tego stanu, musze kupić spodnie ciążowe bo sie ledwo zapinam ale jeszcze jakiegos specalnego brzuszka to nie mam. Pozdrawiam
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
eweska naj naj, milego wieczorku dzisiaj, romantycznego
Dziewczyny ja to jestem dopiero spioch, wstalam o 11tej ![]() Dzis na obiad robie spaghetti sojowe z paluszkami krabowymi i zielonym groszkiem mniam mniam Kwiatecek nie przepuszczalam ze to po duphastonie (ja biore jego odpowiednik oraz zastrzyki), ale wlosy mam wlasnie takie jak piszesz szorstkie i matowe i takie nijakie, w ogole sie nie ukladaja...co do farbowania ja zafarbowalam nie wiedzac jeszcze ze jestem w cizy, ale bez dotykania skory, gdyz wraca do naturalnego koloru, wiec chyba nic nie zaszkodzilo, co do farbowania w ciazy to odradzaja pierwsze 3 miesiace, a pozniej ew. farba bez amoniaku i nie dotykajac skory, przyzwolony jest balejaz
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pije 2-3 razy dziennie po szklance chodze codzien, lub 2 razy dziennie
|
|
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze nie ma u mnie maslanki ani kefiru, kiedys chociaz kefir byl jakis niemiecki, a wczoraj poszlam do sklepu i juz go nie sprzedaja, bo chyba tylko ja kupowalam hehe
|
#3098 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#3099 |
|
Rozeznanie
|
Już jestem byłam w sklepie /sałata, pomidory, szyneczka serek mmmm i ZIELONE JABŁKA ;-))) O TAK/
ale mnie ta głowa boli ;-(((((((( zdechnie mi się normalnie ;-(((((
|
#3100 |
|
Zadomowienie
|
eweska, gratuluję również, toż to spory kawał czasu
![]() na obiad są łazanki, mieszkanie posprzątałam, zaraz się wezmę za prasowanie bo mam spore zaległości i mam zamiar wybyć jeszcze na spacer. Chłopek mnie z rana wkurzył i całe szczęście, że nie ma go w domu, bo by było źle z nim
|
|
|
|
#3101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A z czym robisz? Bo co region to inny przepis U mnie obowiązkowo świeża kapusta, boczek świeży, smażony i makaron ;-)))) pychotka ale mam smaka ;-) U mnie dziś menu Warszawska street tzn moja matka gotuje i właśnie podjechała ;-)
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
aa eweska zapomnialam, ze maz na emigracji
![]() my zaraz jemy, pozniej sie ogarniam i ide po zakupy, meza wypycham na rower, a pozniej pojdziemy posapacerowac, dzis przepiekny dzien, moznaby isc na plaze
|
#3103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ech zimno, szaro
|
|
#3104 |
|
Zadomowienie
|
w mojej wersji jest kapusta kiszona i mięso drobno pokrojone, ugotowane/podsmażone i ten sos jest dla mnie the best
|
|
|
|
#3105 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pomogla mi xenna. Teraz jak jestem w ciazy brac jej raczej nie mozna. Pije kawe Inke, ktora ma duzo blonnika do tego mleko. Jem duzo owocow bo ciagle mam na nie ochote i jak na razie chodze do kibelka regularnie. Moze i ty tak zrob...salate sobie kup tez pomaga. ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
na drugi dzien bolala ale juz mniej, a jak zaczelo padac to jak reka odjal. Moze to cisnienie? ja mam niskie strasznie. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- aaaa podobno mieta jest tez dobra na bol glowy i mozna ja pic w ciazy ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- u mnie zimno i szaro zazdroszcze tym co maja mozliwosc polezec na sloneczku i zamoczyc sie w morzu bylam na poczatku lipca nad Baltykiem ale tylko na weekend.. Kiedy ja to powtorze?? bo na pewno nie za szybko...ale za dwa lata dzieciaczka wezme bedzie super
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
24kasia86 w tym sek, ze jem duzo owocow, winogrona, kiwi i sliwki, pozatym warzywa, te jogurty i nic, to jest jakis koszmar
![]() AlicjaH powiem Ci, ze ja za zima bardzo tesknie, lato jest tu nie do wytrzymania, siedze non stop w klimatyzacji, a w zime jest straszna wilgoc i nie ma takiej typowej jesieni ani wiosny, te pory roku sa takie zlane ze soba w zime zawsze jezdzimy do Pl, ciekawe czy w tym roku pojedziemy, bo troche sie obawiam tych zmian temperatur, bo zazwyczaj lapie jakas grype czu cus...Klaterina kapusta kiszona oooo jakie jestescie okropne, tak mam ochote na kapuche albo ogorki kiszone
|
#3107 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam nadciśnienie więc niedociśnienie z powodu złej pogody mi nie grozi ;-)
Powiem Ci, że jak mnie zaczyna głowa boleć to tak dzień i noc tragedia Pomaga mi tylko jedna rzecz aspiryna na migrene rzadko mnie boli i rzadko ją biorę, ale niestety dziś wzięłam wiem , ze jest nie wskazana ale jedna nie zaszkodzi ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- A ja zimy nie lubię sierota jestem i zawsze się wywalam ;-///// Obiadek przyjechał ;-) karkówka w sosie, ziemniaki, mizeria i na deser naleśniki z dzemerem malinowym i jakimś kremem budyniowym ;-) może być od pon do piątku dostaje poza tym co gotuje obiady z baru /ojciec dla pracowników bierze i jakoś zawsze do mnie trafiają tez ;-) ale zazwyczaj to już na kolację i ja i Zula jesteśmy baaardzo wybiórcze he he
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
AlicjaH kurcze, ale z Ciebie obzartuch, ja bym tyle nie wtrynila
|
#3109 |
|
Zadomowienie
|
Strasznie dużo piszecie i nie wiem czy ktoś kojarzy te kilka moich postów. Moja miesiączka okazała się poronieniem, w piątek zrobiłam badanie krwi, w niedzielę dostałam skurczy a we wtorek odebrałam wyniki i dowiedziałam się że byłam w 4 tygodniu ciąży. Piersi już mnie nie bolą i zrobiły się mniejsze także nadziei już raczej nie powinnam mieć, zwłaszcza, że 5 dni mocno krwawiłam.
Od lat miałam wysoką prolaktynę, co jakiś czas brałam na to tabletki ale nikt nigdy mi nie powiedział, że będą z tym problemy, mam tu na myśli lekarzy. Całkowicie zignorowałam ten fakt przy staraniu się o dziecko bo miesiączka od dłuższego czasu była regularna. Ma któraś z was też problemy z prolaktyną? To była moja pierwsza próba, 5 miesięcy starań i od razu nic z tego nie wyszło. Nie wiem czy to przez prolaktynę, ale mam czarne myśli co do mojego przyszłego macierzyństwa. I nie mogę przestać czytać tego forum, chyba się długo nie pogodzę z tym co się stało.
|
|
|
|
#3110 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj to moze pogadaj o tym z lekarzem ![]() co do upalow, ja uwielbiam bo jestem zmarzlak...tu w polsce to nawet porzadnego lata nie bylo... ze 3 tyg pogrzalo i juz, a tak to zimno juz od wrzesnia. zazdroszcze ci ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
ale masz fajnie z tymi pysznosciami. To macie bar jakis??
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
The Fall Kochana prolaktyna moze byc powaznym problemem przy zachodzeniu, ja mialam wysoka i wpierw bralam parlodel, a pozniej inofert, jest to nowy lek, nie wiem zy jest on dostepny w Pl, obniza prolaktyne, normuje stosunek LH:FSH oraz pomaga przy owulacji przy PCO, 5 miesiecy staran to nie jest jakos b.dlugo, my staralismy sie ponad rok, z tym ze chodzilam po lekarzach, leczylam sie, gdybym nie szukala przyczyny to mysle ze jeszcze bysmy sie starali, takze idz do dobrego ginekologa i endokrynologa i porob sobie szczegolowe badnia, jesli poronilas to znaczy, ze owulacjia u Ciebie jest, faza lutealna moze byc za krotka, moze dadza Ci progesteron (luteina, duphaston), nie zalamuj sie tylko idz do lekrza poki jest czas na leczenie, ja znam pary ktore lecza sie latami, takze 5 miesiecy to naprawde niewiele...daj znac jak poszlo u lekarza, pwodzonka i nie czytaj za duzo
|
#3112 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
powtorzylam dzis bete i dzidzia rosnie tak sie ciesze
|
#3113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
naprawde mi przykro. Oczywiscie ze cie kojarze. Musisz byc silna, podobno po poronieniu druga ciaza ma wieksze szanseco do prolaktyny to nie wiem... nie czytaj forum bedzie ci lzej, najlepiej pogadaj sobie z kims bliskim i sie wyplacz. A potem zbieraj sily. Trzymaj sie
|
|
|
#3114 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TheFall, co do poziomu prolaktyny, to się nie wypowiem, bo się nie znam, ale wiem, że nie można tracić nadziei. Sama zostałam mamą aniołka w marcu tego roku, a teraz znowu jesteśmy w ciąży. Życzę Ci dużo siły i wytrwałości, pamiętaj, że po czasie żałoby przyjdzie nowe i lepsze. Mam nadzieję, że zameldujesz nam jeszcze w tym wątku, że znowu jesteś w ciąży i jest wszystko ok. Życzę Ci tego z całego serca, a na razie mocno przytulam |
|
|
|
|
#3115 |
|
Rozeznanie
|
Ojciec ma zakład i sklep /ponad 30pracowników i dla nich bierze ;-)/ bar nie ;-0
obżartuch he he raczej smakosz bo ja mam długie ząbki do jedzenia i bardziej moje jedzenie polega na próbowaniu niż najedzeniu sie tym ;-) A to co mama przywiozła czeka w lodówce jak tż do mnie trafi ja zjadłam mizerię ;-))))))))
|
#3116 |
|
Wtajemniczenie
|
TheFall jest takie forum: "Wysoka prolaktyna we wczesnej ciąży! Pomóżcie! " moze tam znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie
|
|
#3117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wspaniała wiadomość, widziałam że tak będzie Buzi
|
|
|
|
|
#3118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
martwilam sie troszke szczegolnie przez te okropne bole brzucha - dzis znow mialam przejscia w nocy...ale mysle, ze z dzidziusiem ok, skoro hcg rosnie
|
|
#3119 |
|
Wtajemniczenie
|
ide sobie lody kupic a co
mojego jeszcze nie ma za godzinke bedzie. Brzuszek cos mnie pobolewa. Wczoraj zaszalalam z moim
|
|
#3120 |
|
Rozeznanie
|
Powiem tak czuję bo mój to jak żabka skacze /na tym filmiku widać dziś wam dam link ;-)/ ale to moja 2ciąza i moze dlatego już czuję ;-)
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

. I mimo iż lekarz, który wykonywał mi usg był prawie przekonany, że dziewczynka
.

;*

zazdroszcze tym co maja mozliwosc polezec na sloneczku i zamoczyc sie w morzu