|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
|
|
#3602 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja pojechalam do galerii bo i tak Tzta odwozilam na kawalerskie to przejezdzalam obok i jak zobaczylam te tlumy to odrazu moja wyobraznia zaczela dzialac wyobrazilam sobie ze jestem tam z Julka i nagle cos peka i wszystko sie wali i ludzie uciekaja a my stoimy bo strach nas sparalizowal i odpuscilam sobie kolezanka pracuje w tam w Media Markt i juz nam kupila lodowke panel gazowy od kuchenki i piekarnik do zabudowy gratis dostalismy blender i duza bonifikate DZIEWCZYNY JA PROSZE ZEBY TE CO NIE DOSTALY JESZCZE CZAPECZKI NAPISALY MI PW BARDZO WAS PROSZE TE CO ZAMAWIALY A DO NICH NIE DOSZLY bo dwie osoby juz mi pisaly ze nie dostaly
|
|
#3603 | |
|
Rozeznanie
|
Ja tylko na krotko, nie mam czasu teraz i sil brak, nocki nie najciekawsze; (znowu nocne sciecie z TZ; on nawet w likend za bardzo zmeczony )
Mam pytanie, do darusi np. A jak ta skaza bialkowa miala sie przejawiac? Bo ja od narodzin Basi na diecie bezmlecznej bylam, bo podejrzewalam skaze, miala problemy brzuszkowe i bardzo nieladne, zielone, sluzowate i cuchnace kupy. no i ze 3 dni temu postanowilam zjesc jogurt, bo przeciez niedlugo dziecku bedzie mozna dawac bezposrednio, to chyba najwyzsza pora, zebym w swoja diete mogla wprowadzic. Wlasnie skonczylam ponownie jogurcik. Jak moze sie objawic teraz skaza, u takiej duzej dziewczynki? jeszcze jakies pytanko mialam... ale mi wywietrzalo, kurka Po drugie, chcialam moja malenka do neuropediatryy zapisac, o to drzenie glowki, co pisalam, ze mnie niepokoi. I kurde wolne miejsca na styczen. Zapisalam ja do tamtejszego pediatry, moze lepsi.... ![]() Cytat:
A tak poza tym, to slyszalo sie takie nowiny, nawet tu na forum zdaje sie kiedys ktores dziewczyny pisaly, ze kocury lubia sie bachnac na klacie komus ;(gdzies mi tu przemknelo anakazar chyba pisala, o zagryzieniu przez kota, mi chodzilo tylko o polozenie sie na kims, lub nawet przy kims, co w przypadku maluszka, moze, byc moze, byc ( )niebezpieczne; tak jak i koldra, poduszka itd...)Ale ja futrzakow nie posiadam, nie posiadalam, wiec z wlasnego doswiadczenia nie wiem, stad tez napisalam "slyszalam". Moze to i bzdury. Nie mam sie za guru w tym temacie; ![]() Co do drugiej czesci, co do PW zgadzam sie; Pisalam tutaj, bo dziewczyny zaczely reagowac, wiec odpowiadalam, ale jedna wypowiedz moglam napisac na PW, o czym tez pozniej pomyslalam ![]() natomiast, co do mojej wypowiedzi, to odpowiedz brzmi: Owszem, chcialam, do czego zmobilizowalo mnie bardzo wspanialomyslne wybaczenie; moja wypowiedz, lacznie z sercem i brawami byla w prostej linii odpowiedzia, na post kolezanki; Reszta na PW; |
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja teściowa byla wczoraj u mnie. Pamiętacie jak wam pisalam że ostatnio jak małego widziała to się czepiala że nie bylam z nim u specjalisty a krzywo główkę trzyma(tylko ona to widziała), to wczoraj mi mówi że u niego widać że ma mało sprawna lewą rączke, i coś z nim nie tak wszystko łapie normalnie dwoma raczkami, i sobie z rączek przekłada, teraz pudełko jedna rączką trzyma, a druga puka.Teraz tz to powiedziałam to sie śmieje że kobieta się uparła. Ale mnie to wkurza ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- dzisiaj koniki nie wypaliły, bo za duży wiatr u nas, a wtedy konie drażliwe są. Może jutro będzie lepiej
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia - mnie by coś strzeliło, jakbym usłyszała coś takiego. Na pewno bym się przyjrzała, czy może nie ma racji, ale jeśli byłabym pewna, że nie ma, to zagotowałabym się. Mnie wkurza niesamowicie, jak teściowa mi coś wmawia, np. przekonywała mnie, że jak Igor będzie miał pół roku, to na działce będziemy mu dawać morele... a takiego... I nie docierało do kobiety, że wtedy morele to jeszcze nie są zbyt dobrym pomysłem. Ja mogę dać na spróbowanie, ale na tym koniec. A ona swoje, że można. Skutek: nie pojechałam na działkę.
A właśnie... tż rano pojechał z synem na działkę. Zadzwonił raz, żeby zapytać o wymiary zlewu , to zapytałam kiedy wróci. Boziu, jaki cudowny weekend bez niego. A swoją drogą... remont chyba sam się nie robi, jak on wyjeżdża. Ale... jak to on mówi - czepialska jestem. Chyba powinnam Wam wrzucić zdjęcia mieszkania, to wtedy zrozumiałybyście, czemu mnie cholera bierze z tym remontem.
|
#3606 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3607 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ząbkaCytat:
Ja juz się tak odzwyczaiłam od spania z małym że sobie teraz nie wyobrażam z nim spać na bank bym go przygniotła albo bym spała na jedno oko ze strachu co by nie przygnieść Cytat:
Cytat:
jak moja teściowa mi coś mówi to zaraz zaczynam na nią burczeć i mówi że się coś nerwowa zrobiłam , no dziwne |
||||
|
|
|
#3608 |
|
Rozeznanie
|
dziękujemy za gratulacje ;D
Natalka zjadła na noc 210ml! i usnęła. zupełnie inne dziecko, po wyjściu tego zęba !
|
|
|
|
#3609 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
np pasta ziaja jest bez flouru http://www.ceneo.pl/1118976 jest też pasta dentinox nie wiem czy jest od 0 ale ja jej używałam na Szymka pierwsze zeby jak miał 8 miechów . Cytat:
A ja dziś dzień zakupowy bo mi TZ jedzie na tydzień na słowenie to trzeba coś jeść . Pojechaliśmy do reala jakby ktoś się wybierał to jeszcze jutro za kazde wydane 100zł dostaje się bon za 10 zeta . mam 6 na następne zakupasy . I sa pieluchy pampers w promocji active za 42 zł a premium za niecałe 42.
|
|
#3610 |
|
Rozeznanie
|
Anakazar - tez Cie lubie
prawie zatrudnilam nianie zaprosilam jeszcze na poniedzialek na "test" - chce zobaczyc jak radzi sobie z mala, czy jest cierpliwa, czy umyje rece ehh bardzo bym chciala, zeby bylo ok.dziewczyny ja naprawde nie rozumiem czemu sa takie klotnie dziwne. forum to forum kazdy ma prawo pisac co chce, a na strazy moralnosci stoi admin i tyle. ciekawe ze ja wyjasnilam swoj punkt widzenia raz i wiecej forum nie zasmiecalam, a ktos tu usilnie mnie probowal kilka razy obrazac. nie moje poglady, nie to co napisalam, tylko ja sama osobiscie bylam obrazana. Dla mnie to jest niepowazne dlatego nie odpisuje na takie posty i zakonczylam sprawe zartem. jezu Machaj chyba bym zawalu dostala gdzie jest Darusiaaa????
|
|
#3611 |
|
Raczkowanie
|
hejo...
Boze, przystopujcie dziewczynki bo nie nadazam please! agnieszka09 blisko mieszkasz?? a gdzie ?? co do morel - moja ostatnio zajadala sie brzoskwinia... :P niezle sie upackala ![]() i nie mogla sie oderwac - a jak sie skonczyla to byl placz
|
#3612 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#3613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jak kilka razy coś w domu stuknęło, to nie obudziła się, a kiedy zjada mało - 120-150 zazwyczaj na noc, to już chyba by się obudziła. ciekawe do której pośpi w nocy.
|
|
|
|
|
#3614 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a maly pewnie juz jest praworeczny po prostuhmm w kranowej jest, pytanie czy po ugotowaniu tez bedzie? pewnie tak. tylko nie wiem, czy w całej Polsce jest taki sklad wody? i czy w takiej ze studni tez? i to chyba najbardziej chodzi o to przyzwyczajanie do samej czynnosci tak jak dziewczyny pisaly ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#3615 |
|
Rozeznanie
|
Chyba wczoraj pisała, że do późna ma zajęcia. Może niedawno wróciła i jeszcze nie zdążyła do nas zagadać. A może ogląda "mam talent"?
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
#3616 |
|
Raczkowanie
|
wpadne chyba do Was jutro i poczytam wszystko co napisalyscie :P
tylko please nie za duzo , opanujcie sie hihi spokojnej nocki...
|
#3617 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ; (serio... raczej pokojowa przewaznie ; ale ja tez wierze we wplyw imienia na czlowieka). A baranki nie takie najgorsze, sa i gorsze ![]() No i co, i co??? ![]() ; Bardzo sie zmuszalas??![]() Cytat:
; nastepna zebatka;A ja nie pamietam czy sie chwalilam, ale mamy juz drugiego na wierzchu i 2 nastepne juz prawie prawie; Cytat:
Jak tak czytam, to moze ja tez powinnam obnizyc lozeczko. Moja wprawdzie nie raczkuje jeszcze tak calkiem i nie wstaje, ale moze jej sie to przydarzy znienacka??? A u mnie sa trzy poziomy i na razie jest na najwyzszym. Tylko jaka wygoda dla kregoslupa mamy... Cytat:
Ale wiesz, ja zawsze klade jej reke w pasie, zebym mila kontrole i spi i zdrowo sie ma. A TZ potrafi czasem miec ruchy niekontrolowane w nocy i jakos to jest, choc jak lezy w srodku, to staram sie ta reka koldre trzymac, zeby jej nie zakryla (co do mojego TZ to kopniak by tylko sprawe pogorszyl, juz i tak jest agresywny=nerwowy na maksa, ja jak go postukam lekko to juz wychodzi na to ze go kopie) (, ale nie mowmy juz o tym...Cytat:
![]() Taa, z tym lustrem to straszne rzeczy, a co sie ma niby stac? Ma dusze wyssac czy cos w tym stylu?? No to moja juz daawno bezduszna.. A wiecie co ja (posrednio) ostatnio uslyszalam UWAGA, pzygotowac sie (od starszej milej pani Francuski)- jak pomoc zabkom przebic sie szybko, zeby dziecie dlugo nie cierpialo? Otoz nalezy mu dziasla pocierac kostka cukru. To ma dzialac poprzez zdzieranie dziaselek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- achas, fasolka, moja tez tak jadla, miala swoja lyzeczke a ja druga; teraz troche gorzej jej idzie, ale dzis juz nie bylo zle Malutka jest ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
A czy ja moglabym ewentualnie sie czasem ciebie jako specjalistki cos poradzic, gdybym nie czaila, na PW?? Oczywiscie, jak bedziesz czasem dysponowac?
|
|||||||
|
|
|
#3618 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
dziekujemy za mile slowa lozeczko juz obnizone ![]() ![]() ale mi dziwnie i troche smutno,ze moj niemowlaczek staje sie swiadoma osobka,ktora co raz bardziej robi sie samodzielana .....ale takze sie ciesze,ze tak ladnie sie rozwija...mam dzis lenia strasznego....[COLOR="Silver[COLOR="Silver"] [SIZE=1]---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------[/SI FASOLKA Hania jest sliczna
MOJA PRINCESSA 26.03.2010 http://s6.suwaczek.com/201003261565.png ADRIANEK 11.10.2011 NASZ SLUB 11.08.2012 Edytowane przez agnieszka09 Czas edycji: 2010-10-16 o 22:56 |
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga lepiej żeby Twój niemowlaczek miał bezpiecznie . jakbym Szymka widziala tez był taki akrobata , Ola już inna ona pomału wszystko ale chyba się cieszę ze teraz dlużej będę miała takiego bobaska -- czyt . wiecej spokoju . Plmadzia - dziwna baba chyba dzieciaki jakoś od poczatki jedną ręką lepiej drugą gorzej znaczy pewnie juz wybieraja prawa lewa itp . Co za baba . eehh .. zlewaj bo co Ci pozostało
|
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
Cigi pewnie pytaj zawsze chetnie odpowiem a jak masz skype to i pokaze
![]() Fasolka hanusia urocza
|
#3621 |
|
Wtajemniczenie
|
ANIU oj tak mala akrobatka
cwaniarka taka.czasami nawet jak sie uderzy to nie placze,chyba nie ma czasu,bo juz pedzi dalejdziewczyny czy macie moze jakis poglad i opinie na temat takiej hustawki na takies sprezynie(taka co dzicko moze sobie lekko skakac) .tz dzis kupil malej...i chcialabym znac opinnie jesli ktoras cos wie na ten temat
|
#3622 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3623 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do wkladek to ja tez mam te wielorazowe, Avent i jeszcze innej firmy. Teraz sa super, bo z cyckow praktycznie mi sie juz nie leje, tylko jak karmie z jednego, to drugi przecieka i wtedy jest wkladka. Super oszczednosc, jedna paczke mam jednorazowek jeszcze nie rozpakowana. Ale jak leje sie z piersi duzo, to niestety, przemakaja. Nawet wlasnie jak to byl taki wyplyw podczas karmienia, to byly momenty, ze przemokly calkiem. Takze jak machaj (to chyba Ty pisalas...?)duzo masz tego mleczka wyciekajacego, to jednak nie polecam; no i znac je mocno pod bluzka Cytat:
Cytat:
; Staram sie nie panikowac, tutaj wszyscy (czyt 2) pediatrzy u ktorych bylam, twierdza, ze to zapewne nic powaznego i ruchy miesni takie przy zasypianiu, ale mnie to niepokojaco wyglada, a ostatnio obudziala sie nagle w sklepie, bo sie wystraszyla i tez jej ta glowka zadrzala... Powiedziala mi babka, ze ten pediatra powinien wiedziec, czy to cos powaznego, to w szpitalu i on ma rozne przypadki. Na 3 listopada mam wizyte... przemysle jeszcze---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ---------- drcron, fajniusio no sprobuje isc spac, moze corcia da mi szanse
|
|||
|
|
|
#3624 |
|
Rozeznanie
|
my juz nie spimy, siedzimy razem spopkojnie przy laptopie
|
|
|
|
#3625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
Boziu, ja padam na twarz o 21 a Wy macie jeszcze siłę... a ja muszę to później nadrabiać
![]() Kurczę - zazdroszczę trochę tych Waszych zębów, chociaż do dbania jeszcze o braki próchnicy mi nie tęskno. No ale to już taki widoczny postęp, jak zęby są. Więc JA CHCĘ ZĘBA! ![]() AniaP- zaskoczyłaś mnie z tym Hippem i morelami. Bo wcześniej czytałam, że morele po 7 m-cu. Ale co tam - teściowa i tak z natury nie ma racji chyba, że mówi to samo, co ja
|
#3627 | ||
|
Zakorzenienie
|
a nie pisała czasem że jakies imprezy rodzinno przyjacielskie ma?
Cytat:
![]() a barany dobre sa oj dobre , są i gorsze owszem, a co do wpływu imienia na człowieka to niestety ale ja nie wierzę moje imię znaczy czysta , nieskalana ,święta oj to chyba nie ja chociaz powiedzenie:Skromna jak święta Agnieszka, a diabeł w niej mieszka. już bardziej do mnie pasuje ![]() Cytat:
ja też szybko dawałam brzoskwinie surową co prawda nie duzo ale mały jadł |
||
|
|
|
#3628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaaak - przynajmniej mam 100% pewności, że słodkie lubi. Resztę mniej.A najbardziej z obiadków RYBKĘ z Gerbera - z jakimiś warzywami, normalnie wsuwa, że szok.
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
to u nas ziemniaki ze szpinakiem na pierwszym miejscu sa i indyczek ale osobno do tych ziemniaczkow z owockow to daje jej wszystko do sprobowania
tak po troszeczku a ja ostatnio Jule pochwalilam ze ladnie spi bo przesypia 9 godzin i klops dzisiaj dla odmiany budzila sie coo 3 godziny ledwo zyje w dodatku z cycusiow mi juz prawie nic nie leci i czym ja moje dziecko bede karmila ?? zas na wadze poleci a dzisiaj na obviad mamy rosolek z kluseczkami Hipp co prawda jest po 7 miesiacu ale doktor powiedziala ze raz na jakis czas mozna dawac by nauczyla sie gryzc kluseczki ciekawe jak sobie z nim poradzi
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, przyszłam się tylko przywitać
![]() Mam jedynie 10 stron do nadrobienia A nie bylo mnie tylko dwa dni ![]() Wczoraj mieliśmy rocznicę pierwszą zostawiliśmy Kubusia z teściami i wybyliśmy na cały dzień. Odpoczęłam Byliśmy też chwilę w sklepie i kupiłam fajne czapki dla Małego - jeden z Kubusiem Puchatkiem a drugą taką cieplejszą z uszkami I wczoraj wypiłam 2 lampki wina i nic mi nie było, nawet lekkiego wstawienia, coś chyba nadal mam dobrą głowę do picia :PI pytanie: Po jakim czasie mogę znowu karmić piersią? tego alkoholu naprawdę mało było, więc powinno już wyparować, ale na wszelki wypadek rano odciągnęłam i nie wiem czy po południu mogę już małego nakarmić Idę Was nadrabiać, mam nadzieję że do wieczora dam radę
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:10.

A tak poza tym, to slyszalo sie takie nowiny, nawet tu na forum zdaje sie kiedys ktores dziewczyny pisaly, ze kocury lubia sie bachnac na klacie komus
;(gdzies mi tu przemknelo anakazar chyba pisala, o zagryzieniu przez kota, mi chodzilo tylko o polozenie sie na kims, lub nawet przy kims, co w przypadku maluszka, moze, byc moze, byc (
)niebezpieczne; tak jak i koldra, poduszka itd...)

; Staram sie nie panikowac, tutaj wszyscy (czyt 2) pediatrzy u ktorych bylam, twierdza, ze to zapewne nic powaznego i ruchy miesni takie przy zasypianiu, ale mnie to niepokojaco wyglada, a ostatnio obudziala sie nagle w sklepie, bo sie wystraszyla i tez jej ta glowka zadrzala... Powiedziala mi babka, ze ten pediatra powinien wiedziec, czy to cos powaznego, to w szpitalu i on ma rozne przypadki. Na 3 listopada mam wizyte... przemysle jeszcze