Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-17, 12:12   #2521
niebieskaa
Rozeznanie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Ishka Junior wygląda jak prawdziwy BOBASEK -słodziutki Jak dobrze, że juz jest z Wami, juz sie dosyć wycierpiałaś i naczekałaś

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
biedactwo mam nadzieję że już lepiej się czujesz jak tam z tżta pracką ?
a i gratki my zaczęliśmy 36 tc
Paulinka ale mieliście przygody, pokaż zdjecia jak tż złoży mebelki, dobrze, że juz je macie, mi by sie przydała jeszcze jedna komoda ale nie wiem czy uda nam sie kupic bo z Ikea by nam pasowala do reszty mebli a do najblizszej mam ponad 200km
Czuję się już lepiej, dziekuje tż wysyła Cv, zanim te rekrutacje ruszą to trzeba jeszcze poczekać.

Gratuluje 36tc

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość

Niebieskaa, ,mnie Rodzice przywieźli wczoraj torbę, więc też pewnie pod koniec tego tygodnia się spakuję. Muszę tylko, po rozmowie z ginem, zadzwonić do szpitala, na który w końcu się zdecyduję i zapytać, co do nich trzeba wziąć...
Ja tez musze spytać co trzeba wziac do szpitala, raczej juz wszystko mam, jeszcze jedzenie musze dokupic, wode, pampersy 1, no i tż mi mowi zebym sie spakowała do takiej mojej walizki na kółkach (w kwiatki) co z nia wyjezdzam na 2tyg wakacje, bo jak zobaczyl te wielkie podkłady bella mama to stwierdzil ze sie nie zmieszcze do zadnej innej

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość

Niebieskaa ja na szczęście jeszcze mieszczę się w spodnie. Chyba bym zwariowała jakbym musiała na sam koniec kupić specjalnie spodnie ciążowe.Mam nadzieję,że wytrzymam
No ja wlasnie musze kupić jakieś legginsy chociaż bo nie mam w czym chodzic, niby sie mieszcze w te jeansy ciazowe, ale po 0,5 h uciskają
o kurtce nie wspomne, u nas zrobiło sie teraz tak zimnooo a ja mam tylko ten plaszczyk co mam na avatarku i mi zimno brrrr
a jak na to założe ponczo to wyglądam jak kula do kręgli

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Jaaaaaa dzis zaczynam 36 TC wlasnie zaparzylam liscie malin
Gratki 36 tc
Liście malin od kiedy się pije-od 36 tc? Jak czesto bedziesz piła?

Bedziecie wkładać ten wiesiołek też?
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 12:13   #2522
KarolinaB
Raczkowanie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Weronisia - mam pytanie, polecałaś kiedyś kosmetyki Babysmile z Schleckera? Sprawdzają się? Myślałam o nich.
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 12:20   #2523
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Do osob grajacych na farmeramie.Jak mam zdobyc owoce brzoskwini czy kasztana, jezeli mam jeszcze za maly poziom by kupic drzewa?Bo mam takie zlecienie i nie wiem, jak zdobyc owoce
Chyba musisz poczekac do lvlu w ktorym te owoce beda na targu brzoskwinie widzialam ze mozna kupic ale kasztanow jeszcze nie wiec i ja pewnie mam za niski lvl.

Który masz lvl?

Jakby co to tu watek o farmie: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...445886&page=29

niebieska, Weronisia pisala zeby na 2-4 tygodnie przed porodem zaczac pic i ja bede pila tak jak napisała.. czyli zalewasz lyzke lisci do szklanki, czekasz tam z 10 minut zeby sie pod przykryciem zaparzylo. Następnie przecedzasz i dolewasz wodę (choc mozna takie pic). Pamietam ze Weronisia pisala o tym ze dolewala do butelki i pila.
Ja sobie rozrobilam z 0,5l wody mineralnej

wiesiolka nie bede stosowac

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 12:23   #2524
Aliszcze
Zakorzenienie

Ishka, super, że tak sprawnie wszystko poszłoa maluszek kapitalny

ja sie dziś czuję jakby walec drogowy po mnie przejechał.... wczoraj miałam imprezkę u siebie, było super, nagadałam się, naśmiałam, jakoś około 24 poszłam spać, wiec teoretycznie powinnam czuć się wyspana. A ja czuję się jakbym imprezowała do białego rana i spała tylko godzinę. Oczy same mi sie zamykają, czuję się otępiała, nic mi się nie chcę, a mąż mnie wkurza....na jego obronę powiem, że nic nie zrobił, to te moje hormony powodują, że nawet jak siedzi teraz w innym pokoju to mnie wkurza, jak jest miły to mnie wkurza i w ogóle....ale dziś wredną babą jestem

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 12:28   #2525
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
niebieska, Weronisia pisala zeby na 2-4 tygodnie przed porodem zaczac pic i ja bede pila tak jak napisała.. czyli zalewasz lyzke lisci do szklanki, czekasz tam z 10 minut zeby sie pod przykryciem zaparzylo. Następnie przecedzasz i dolewasz wodę (choc mozna takie pic). Pamietam ze Weronisia pisala o tym ze dolewala do butelki i pila.
Ja sobie rozrobilam z 0,5l wody mineralnej

wiesiolka nie bede stosowac
czyli 1 łyżka (stołowa duża) na 0,5l wody?
i to wypić przez cały dzień?
Gdzie je kupiłaś w aptece czy jakims zielarskim, ciekawe czy ze zdrowa zywnoascia beda bo koło mnie 2 takie sklepy są.

Aha a jak juz jestesmy tez przy przemywaniu ran po cc, to czy ranę krocza też się czymś przemywa?
np Octeniseptem?
Wiem, że można tantum rosa-czyms jeszcze?
Stary 2010-10-17, 12:30   #2526
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

De chyba faktycznie musisz poczekać na wyższy poziom Bo popatrzyłam sobie i ja mogę kupić kasztany i brzoskwinie na targu. A żeby zdobyć drzewko kasztana to trzeba wiąść udział w tym konkursie dożynkowym czy jakoś tak. Chociaż kasztan chyba nie zależy od poziomu, tylko mało ich jest na targu. Ja widziałam tylko 1 ofertę sprzeadaży...
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 12:31   #2527
De28
Wtajemniczenie

Anecka, dzieki
Niebieska- trzymam kciuki by tz znalazl szybko prace

Ja dopiero zjadlam sniadanie.Wczoraj tak sie objadlam ta lasagnia, ze dopiero teraz zglodnialam.Choc w sumie zjadlam ze wzgledu na dziecia i witaminki.Chlebek pelnoziarnisty, z ogorkiem, pomidorkiem, salata, papryka i serem.

Mam problem, chce wlasnie zrobic zamowienie w aptece i zastanawiam sie jaki krem bepanthen kupic.Bo jest masc i krem i nie wiem co dla maluszka bardziej sie nadaje?

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-17, 12:31   #2528
Anecka
Zakorzenienie

niebieska, ja biore lyzke nie taka do zupy tylko mniejsza, wsypuje do szklanki, zalewam wrzatkiem nie do samego konca.. a potem jak sie zaparzy przecedzam i dolewam ten napar to PÓŁ litra wody mineralnej

tu przepis Weronisi:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3180

kasztana mozna tez w kole fortuny uzyskac.. ja poki co ciagle nawóz wykrecam :/ a jest mi on niepotrzebny

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-10-17 o 12:33
Stary 2010-10-17, 12:46   #2529
De28
Wtajemniczenie

Priety, no wlasnie, czyli trzeba wziac udzial w konkursie dozynkowym?Jak to zrobic?

Mam pytanie do octiseptu- lepszy jest w sprayu?Bo nie wiem ktory zamowic

Daniel

Christian
Stary 2010-10-17, 12:54   #2530
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

De w mieście wchodzisz do budynku obok warsztatu, i tam oddajesz swoje plony... Tylko żeby coś dostać to trzeba ich niestety dać raczej dużo, a zanim się dojdzie do kasztana to masakra...
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 13:06   #2531
rptrbj1978
Rozeznanie

kurcze boje sie tych lisci malin

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 13:17   #2532
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Anecka, dzieki
Niebieska- trzymam kciuki by tz znalazl szybko prace

Ja dopiero zjadlam sniadanie.Wczoraj tak sie objadlam ta lasagnia, ze dopiero teraz zglodnialam.Choc w sumie zjadlam ze wzgledu na dziecia i witaminki.Chlebek pelnoziarnisty, z ogorkiem, pomidorkiem, salata, papryka i serem.

Mam problem, chce wlasnie zrobic zamowienie w aptece i zastanawiam sie jaki krem bepanthen kupic.Bo jest masc i krem i nie wiem co dla maluszka bardziej sie nadaje?
Dzieki kochana
Lasagne uwielbiamm

a bephanten to na odparzenia pupci kupujesz? ja słyszałam o maści, ale sama nie jestem w temacie i nie wiem.
A co do octeniseptu to wydaje mi sie lepszy w sprayu, wystarczy psiknąc i przetrzeć gazikiem (chyba)
tez nie wiem jaki zamowic, i jaka pojemnosc ten najmniejszy ma chyba 50ml powinien wystarczyć

Cytat:
niebieska, ja biore lyzke nie taka do zupy tylko mniejsza, wsypuje do szklanki, zalewam wrzatkiem nie do samego konca.. a potem jak sie zaparzy przecedzam i dolewam ten napar to PÓŁ litra wody mineralnej

tu przepis Weronisi:
Anecka czyli ta mniejsza łyżka to pewnie chodzi o łyżeczke?? hehehe ale sie dogadujemy
dzieki za linka juz wszystko wiem
czyli ten napar taki mocno rozcieńczony......ciekawe czy coś da
gdybys mi nie napisala to bym pewnie zaparzała lyzeczke/na szklanke wrzatku i tak piła.
no ale ja jeszcze poczekam z tymi malinami ze 2-3 tyg
Stary 2010-10-17, 13:26   #2533
De28
Wtajemniczenie

No wlasnie plony oddalam, ale nic z tego nie mam

Zrobilam zamowienie w aptece. Oprocz pieluch i wozka mamy chyba wszystko.

Daniel

Christian
Stary 2010-10-17, 13:28   #2534
rypka85
Zakorzenienie

Cytat:

tu przepis Weronisi:

kasztana mozna tez w kole fortuny uzyskac.. ja poki co ciagle nawóz wykrecam :/ a jest mi on niepotrzebny

Ja też ciągle na nawóz lub na wodę trafiam

A poza tym wczoraj byliśmy z TŻ u znajomych.Zasiedzieliśmy sie do nocy, oczywiście ja byłam kierowcą

Cała noc juz trzecią z rzędu nie mogłam spać.Mimo że mam teraz jakąś ciążową bezsenność to jakoś nie czuje się zmęczona

NOWY PAŹDZIERNIKOWY WĄTEK!!!!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=648909

NOWY WĄTEK DLA MAMUŚ I DZIECI
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714154
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 13:30   #2535
De28
Wtajemniczenie

Niebieska, bepanthen do pupci i do sutkow. Hmm, tez myslalam, ze spray lepszy, ale w razie co trzeba bedzie uzywac do krocza czy do rany, to w kroczu sie sprayem chyba ciezko psikac.Wzielam butelke i najwyzej troche przeleje do jakiejs malej buteleczki z pompka.

Daniel

Christian
Stary 2010-10-17, 13:34   #2536
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
wrócilam z wizyty:
szyjka zamknieta i nadal dluga 4cm wiec porod przedwczeny raczej mi nie grozi.Mala wazy 2150 i wszystkie wymiary w normie .Ja mam zglosic sie za tydzien do poradni patologii ciazy w zwiazku z cukrem i mam cisnienie do obserwacji. I jak bedzie wszysto bez zmian to rodze silami natury
super
Cytat:
Dobre wiesci
Ja to chyba sama sobie szyjke zbadam ile ma tych cm chyba ze teraz lekarz mi powie i w ogole.. a w karcie ciazy mam tylko wpisane wyniki z morfologi/wr/mocz

Widzialyscie ta gre? http://www.grzenda.pl/gra_antykoncepcja.php

Pepek mi prawie wystaje, masakra

Zabieram sie do pochłonięcia chipsów
Miałam ją kiedyś na kompie
Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
ale i tak najgorsze jest to, że męża w domu nie ma cały tydzień i tęsknię ogromnie, wróci dopiero jutro rano, a jutro idziemy do jego babci na imieniny, więc znów mało czasu razem spędzimy, a znając życie w poniedziałek już będzie w trasie :dupa: tak to nasze "małżeńskie życie" wygląda
Też mam tż-ta tylko 1 dzień w tygodniu w domu to wiem jak to jest....

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Pisałam do Ishki i oto co mi odpisała:

SMS od Ishki:

Cześć wizażanki my dziś wyszliśmy ze szpitala Mały ma się dobrze. Nie dowierzamy z mężem że to już po wszystkim ze mną trochę gorzej bo dochodzę do siebie po cesarce a do tego zapalenie piersi, ból pleców w miejscu gdzie mnie znieczulali... ale taki ból co kroku nie umiem zrobić. A poza tym baby blues... ach te hormony... No nic na forum postaram się wejść niebawem. Pozdrawiam Was wszystkie Jestem ciekawa która następna do rozpakowania
Super, że już w domku
Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
pierwszy dzień leżenia a ja już szaleje

ja ja dam radę jeszcze dwa miesiące
jakoś wytrzymasz
Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
A ja jestem przerażona ginka podejrzewa u mnie
cholestaze ciążową.jutro jade na babania tak okropnie sie boje.
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 13:38   #2537
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
A ja jestem przerażona ginka podejrzewa u mnie
cholestaze ciążową.jutro jade na babania tak okropnie sie boje.
Nie bój się. Trzymamy kciuki, wszystko będzie dobrze. Daj znać jak wyniki.

Cytat:
Edzia, meble w BRW sa strasznie drogie. Wlasnie w tym sklepie byly tez meble ktore kupilismy przez neta i zaoszczedzilismy 1000zl okolo na nich. Niestety ale w BRW placi sie za nazwę sklepu chyba
O, no prosze, bo ja właśnie do BRW się wybierałam. Wymyśliłam sobie, że dokupię taki mały regał z trzema półeczkami a na nich koszyki i jak na złość nigdzie nie mogę znaleźć, chociaż do tej pory wszędzie rzucały mi się w oczy. Może któraś z Was gdzieś coś takiego widziała? W przyszły tygodniu jadę do Ikei, ale nie pamiętam, żeby tam coś było takiego.

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
No i tak o to zostałam mamą
Ishka, piękny Twój malutki. Istny Budda.
Poprosimy o więcej fotek!!
No i dbaj o siebie, niech rana zagoi się szybciutko i niech mleko popłynie w odpowiedniej ilości.

A my dzisiaj zakupiliśmy wózek! Stanęło na Maxi Cosi Mura. Bardzo solidny i nieskomplikowany ( a to ważne dla mnie).
I w ten sposób brakuje nam tylko kombinezonika i kosmetyków.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 13:56   #2538
lisek15
Zakorzenienie

Ishka uroczy ten dzieciaczek nic tylko do zjedzenia

Anecka widzę,że u Ciebie to już nie przelewki Teraz w każdej chwili możesz jechać na porodówkę

Kootek

Bella też uważam że jak lek nie jest pewna to nie powinna Tobie nic takiego mówić. Teraz bidulo bedziesz siedziała i się stresowała. Kiedy masz iść na wizytę?? Masz mieć jakieś badania do zrobienia??

Dobrze,że jutro idę na wizytę, bo zmieniałam juz dzisiaj wkładkę i jak wróciłam ze sklepu to znów miałam mokrą. Nie wie co jest grane. Mam nadzieję,że to wina globulek, które biorę od 4 dni. Podbrzusze mnie lekko ćmi tak jak na @. WIęc teraz leżę i tylko obiad podgrzeję.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Joanna ja kupiłam meble w atb i jestem zadowolona Choć sa trochę ciężkie. Ale nie będę ich codziennie przestawiała.
To stronka : www.atb.meble.pl My wzieliśmy meble IVO.

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 13:57   #2539
Ishka
Zadomowienie

Niebieska ja moge osobiście polecić maść bepathen na odparzenia. W szpitalu jak dostałam juz maluszka na stałe w drugiej dobie jak mu zmieniałam pampersa to przezyłam szok!! Odparzyły mi go te siostry piękne tak że miał na pośladkach 2 paski takich malutkich wrzodów...no obłęd myślałam że je tak zatłuke. Ale smarowałam tą maścią grubo przy każdej zmianie pieluszki i po 2 dniach znikło dziś już śladu nie ma

Jeszcze co do mojej cesarki to lekarz jak juz mnie otworzył to sie okazało że młody jest tak wygięty tzn głowe miał źle wstawioną że nie urodziłabym normalnie i tak by mnie musieli ciąć ale mogłoby być jeszcze gorzej bo Junior juz sie urodził z niedotlenieniem i byl caly siny masakra jak mi go położyli koło buzi zaraz po wyciągnięciu. A mowiłam lekarzom że przez ostatnie 3 tygodnie prawie wogole mi sie nie rusza w brzuchu no i byl owinięty pępowiną...no ale jest juz tu i wiem że jest bezpieczny

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2010-10-17 o 13:58
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-17, 14:04   #2540
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie plony oddalam, ale nic z tego nie mam

Zrobilam zamowienie w aptece. Oprocz pieluch i wozka mamy chyba wszystko.
Hehe ja oddalam juz duzo plonow, ale ne wiem czy sie oplaca.. dam plony za 60 tys SG a dostane jakas *******e do ogródka.. to wole jednak na tym zarobic

Cytat:

Anecka widzę,że u Ciebie to już nie przelewki Teraz w każdej chwili możesz jechać na porodówkę

Dobrze,że jutro idę na wizytę, bo zmieniałam juz dzisiaj wkładkę i jak wróciłam ze sklepu to znów miałam mokrą. Nie wie co jest grane. Mam nadzieję,że to wina globulek, które biorę od 4 dni. Podbrzusze mnie lekko ćmi tak jak na @. WIęc teraz leżę i tylko obiad podgrzeję.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Joanna ja kupiłam meble w atb i jestem zadowolona Choć sa trochę ciężkie. Ale nie będę ich codziennie przestawiała.
To stronka : www.atb.meble.pl My wzieliśmy meble IVO.
Lisek, w sumie to mam 4 tygodnie jeszcze

Joanna, przejrzyj sobie ta stronke: http://www.sklep.meble.pl/
Ja stad zamawialam meble od producenta i wyszlo mnie DUZO taniej niz w sklepie, takze polecam

Ishka, ale suma sumarum wszsytko sie dobrze skonczylo

Wstawilam wlasnie pizze do piekarnika Jak zjem to ide na spacer z kolezanka i jej chrzesnica polroczną

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-17, 14:06   #2541
Patrycja_1708
Zadomowienie

Czesc dziewczynki. Ja dzisiaj leniuchuje...
Wstałam o 10 i wzięłam sie za obiadek. Kopytka robiłam z sosikiem grzybowym i do tego schabik próżony własnie w tym sosiku... Ale wyszło pyszne
I od skonczenia obiadku leniuchujemy z tż na kanapie...

Juterko wizyta i już doczekać się nie moge co tam mi powie gin co z moim maluszkiem sie dzieje bo miesiąc temu ostatnia wizyta była... Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.

De a powiedz mi jak tutaj w Niemczech wyglądają badania?? Bo ja mam jutro dopiero pierwszą wizyte w DE i ciekawa jestem czy to jest tak samo jak w Polsce ze skierowanie sie dostaje od gina i potem do laboratorium normalnie sie idzie ??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 14:10   #2542
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Wymyśliłam sobie, że dokupię taki mały regał z trzema półeczkami a na nich koszyki i jak na złość nigdzie nie mogę znaleźć, chociaż do tej pory wszędzie rzucały mi się w oczy. Może któraś z Was gdzieś coś takiego widziała?
ja widziałam takie regały z koszyczkami w jysku.

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 14:12   #2543
De28
Wtajemniczenie

Mi pobierali krew u gina, nie musialam miec skierowania. Mozesz tez isc do normalnego lekarza i tez ci pobiora krew, jezeli powiesz na co. A skierowanie musisz miec by poraz kolejny nie placic 10 Euro.

Daniel

Christian
Stary 2010-10-17, 14:14   #2544
lisek15
Zakorzenienie

Anecka ale już bezpiecznie możesz rodzić. Także dzidzulek bedzie traktowany jak donoszone dziecko Więc teraz wszystko może się zdarzyć

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-10-17, 14:18   #2545
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Anecka ale już bezpiecznie możesz rodzić. Także dzidzulek bedzie traktowany jak donoszone dziecko Więc teraz wszystko może się zdarzyć
Nawet nie pisz bo bede bala sie wyjsc z domu :strach-drzwi:, ze mi zaraz wody poplyna np w Biedronce
W ogole to dziewczyny juz zblizajace sie do porodu.. kladziecie so bie jakas ceratke pod przescieradlo? Jak mialam okres to kladlam bo przez pierwsze dwie noce mnie zalewalo a jak mi wody odejda w nocy?

Nie nei jeszcze nie czas, ale za 4 dni mogloby cos ruszyc

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-17, 14:20   #2546
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
[B]
Jaaaaaa dzis zaczynam 36 TC wlasnie zaparzylam liscie malin
Anecka jeśli zostały Ci 4 tygodnie do narodzin to dziś zaczynasz 37 tydzień a 36 właśnie skończyłaś Oj pij te malinki pij ....:P
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 14:21   #2547
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cytat:
Mi pobierali krew u gina, nie musialam miec skierowania. Mozesz tez isc do normalnego lekarza i tez ci pobiora krew, jezeli powiesz na co. A skierowanie musisz miec by poraz kolejny nie placic 10 Euro.

No ale do gina musze iść na kontrol... Mi położna mówiła ze napewno będę miała mocz i krew wiec dlatego jestem ciekawa jak to tutaj będzie robione, a zapomniałam zapytać. Czyli jak poszłas do gina to płaciłas 10 euro normalnie za wizyte i w tym juz krew ci pobrali? I jak długo czeka sie na wyniki? A z moczem jak to tutaj wyglada?? I co ile Ty masz wizyty?
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 14:24   #2548
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
No ja wlasnie musze kupić jakieś legginsy chociaż bo nie mam w czym chodzic, niby sie mieszcze w te jeansy ciazowe, ale po 0,5 h uciskają
o kurtce nie wspomne, u nas zrobiło sie teraz tak zimnooo a ja mam tylko ten plaszczyk co mam na avatarku i mi zimno brrrr
a jak na to założe ponczo to wyglądam jak kula do kręgli
Ja też nie mam kurtki,ale zakładam ciepły, długi sweter i kurtkę której nie zpinam bo coś PO PRANIU SIE SKURCZYŁA Ewentualnie zakładam polar(bardzo duży).

Cytat:
Nawet nie pisz bo bede bala sie wyjsc z domu :strach-drzwi:, ze mi zaraz wody poplyna np w Biedronce
W ogole to dziewczyny juz zblizajace sie do porodu.. kladziecie so bie jakas ceratke pod przescieradlo? Jak mialam okres to kladlam bo przez pierwsze dwie noce mnie zalewalo a jak mi wody odejda w nocy?

Nie nei jeszcze nie czas, ale za 4 dni mogloby cos ruszyc
A niemyslałam o tym. Chyba masz rację. też tak za jakiś czas zrobię

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-10-17, 14:24   #2549
mimiskierka
Raczkowanie

proszę o mocne fluidy .....

jestem załamana, znów szpital, prawdopodobnie z tym kamieni zrobiło sie zapalenie trzustki, cała noc byłam w szpitalu na obserwacji bo znów miałam atak i niedobre wyniki...

dali mi skierowanie do większego miasta do szpitala, już nie mam nawet czym płakać tak się boję o moją niunkę...

mimiskierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 14:25   #2550
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Anecka jeśli zostały Ci 4 tygodnie do narodzin to dziś zaczynasz 37 tydzień a 36 właśnie skończyłaś Oj pij te malinki pij ....:P
DOKŁADNIE Także Anecka coraz mniej masz czasu

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości