|
|||||||
| Notka |
|
| Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
... choć nie Westwood
|
Dot.: Amatorki - czyli mam prawo jazdy i co dalej? - cz. II
Cytat:
|
|
|
|
#1682 |
|
Zadomowienie
|
Ano,tankowanie wcale nie jest takie straszne
Oczywiście po powrocie z zajęć nie miałam gdzie zaparkować pod domem ;] Musiałam wjechać na parking (3zł/h)... Dobrze,że tylko godzinę stałam,bo akurat jak szłam do kiosku to zwolniło się miejsce,więc myk na parking i się przestawiłam... Ale tak mnie to wkurza |
|
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1684 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#1685 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a ja w ten weekend po raz pierwszy jechałam sama moim autkiem na uczelnię!!! Byłam zestresowana głównie tym, że nie znałam drogi - na uczelnię zawsze jeździłam metrem więc nie zaobserowałam drogi
i nawet wracając w sobotę zgubiłam się!!! przegapiłam mój zjazd z trasy siekierkowskiej ale TŻ mnie uratował i wytłumaczył jak wrócić ![]() Ale do pracy jeszcze autem nie jadę - nie dość że muszę przedostać się do centrum Warszawy to jeszcze strefa płatnego parkowania |
|
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, widzę że konsekwentnie jeździcie
![]() ![]() Dla mnie jeżdżenie zaczyna już być najzwyklejszą czynnością, którą codziennie wykonuję - ale oczywiście dalej trochę się boję nieznanych tras ![]() No i powoli zaczynam się obawiać zimy, choć to będzie już moja trzecia, jednak wcześniej jeździłam sporadycznie. |
|
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
oj tak, przynosi ogromnego pecha. Niech będzie mgła, śnieg czy cokolwiek innego, ale nigdy deszcz!!!!
TŻ kupił poprzedni samochód w deszczu, mówiłam mu, że to zły znak (jechaliśmy około 150 km). W ciągu roku na samochód wydaliśmy dokładnie tyle, ile za niego zapłaciliśmy, szlag trafił wszystkie oszczędności na wesele
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
Oj dziewczyny
poprzedni samochód kupiłam w przepiękny, słoneczny dzień, i uwierzcie mi, gorszego pecha mieć nie mogłam dla niewtajemniczonych albo niepamiętających - spłonął sobie ![]() karolca a co to był za samochód, że tak się (domyślam się) psuł? marka,model,rocznik?
|
|
|
|
|
#1689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny a ja kupilam samochód wczoraj (no rodzice głównie ) tak strasznie chciałam mieć samochód jak zrobiłam prawko a teraz mnie dopadł stres że sobie nie poradzę na drodze nie wiem...na razie został w domu jak przyjade na 1 listopada to już nim do warszawy wrócę no i sie troche boje dużego miasta
|
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
generalnie model i rocznik nie ma nic do rzeczy, ale SILNIK i SKRZYNIA BIEGÓW ma znaczenie w przypadku samochodów grupy VAG - 1,6 AKL (skrzyni nie pamiętam). Awaryjne, że szok.
Teraz mamy to samo ale diesla 1.9 AGR, z podstawową turbiną, poza żarówką od świateł postojowych nic się nie stało a od maja jeździ tysiące kilometrów. I była ładna pogoda tego dnia, tylko trochę chłodno. I człowiek jakby bardziej doświadczony
|
|
#1692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze sie bedzie dobrze sprawowal
|
|
|
|
#1693 |
|
Zadomowienie
|
Będzie,będzie
![]() Ja jeżdżę bravo
|
|
|
|
|
#1694 |
|
BAN stały
|
Nie chce być złym prorokiem ale to fiat jest
|
|
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do zimy to słyszałam ostatnio, że ma być bardzo mroźna, nawet do -30 stopni, ale z drugiej strony nie aż tak śnieżna jak zeszłoroczna. Czyli z dwojga złego ja już chyba wolę ten mróz, ale żeby droga była sucha a nie ten leżący mokry śnieg z błotem albo lód ![]() Nie umyłam Colcisława w sobotę, trochę na niego deszcz pokropił i teraz wygląda jakbym nim jeździła po jakichś rajdach terenowych
|
|
|
#1696 |
|
Zadomowienie
|
oto mam brata Twojego samochodzika
![]() mozesz kupic bmw, audi w które wlozysz tyle kasy ze sie odechce nim jezdzic... Pewnym to mozna byc tylko samochodu z salonu.
Edytowane przez deyminka Czas edycji: 2010-10-19 o 12:25 |
|
|
|
|
#1697 |
|
... choć nie Westwood
|
A niby czemu? przecież i to są czasem auta z przebiegiem, po wypadkach... Nigdy nie ma się pewności.
|
|
|
#1698 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a ja sie zastanawiam czy kupić zielony listek.
Z jednej strony boję się, że pozostali kierowcy bedą mieli sygnał, że jestem poczatkująca i nie będą mnie wpuszczać na pas, będą zajeżdżać drogę itp... ale moze to bedzie w jakiś sposób tłumaczyło moją jak na razie mało pewną jazdę... Co sądzicie? Macie doświadczenia w lisciastej kwestii ?
|
|
|
|
|
#1699 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#1700 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
|
|
|
|
#1701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1702 | |
|
Zadomowienie
|
No i cóż?
Załamują mnie te wszystkie stereotypowe poglądy... Bardziej siostrę Bo Bravę Jaki silnik,rok produkcji,kolor ? Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój instruktor jazdy śmiał się "Z przodu liść, z tyłu liść a w środku głąb".
|
|
|
#1704 | ||
|
Zakorzenienie
|
I tego też życzę
![]() Cytat:
ja też jakoś wolałabym, zeby śniegu nie było. Zresztą ciągle mam przed oczami ten filmik z "ale urwał" Ah no i w ogóle oglądam Colty, fajne są, ale na pomorzu to bieda... w ogóle mam wrażenie że na południu łatwiej znaleźć sensowny samochód ![]() Cytat:
a pokulałam się dosłownie 10cm.Eh, dziewczyny... okazuje się, że kupno droższego auta nie jest takie proste wcale moja Ce dwójeczka nie wypali chyba chce diesla, na benzyne mnie nie stać... jutro może pojade Corsę oglądać. Polecacie? różne opinie krążą w necie. Mi się nigdy ten samochód nie podobał, ale przy wytycznych jakie mam (min 2006r, bezwypadkowy, klima, nieduży przebieg i najlepiej do 20tys zł ) nic lepszego nie znajdę...
|
||
|
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do twoich wymagań, będzie ciężko, ale co np. myślisz o fabii? z silnikiem diesla, ale ten 75 KM. mało pali, jest dość elastyczny a fabia dość lekka (mam porównanie z octavią). Corsą jeździłam, dieslem, mają okropne silniki i straszną kulturę pracy. Nie lubię opli ze względu na wszystko, od blachy, po ogólną ciasnotę. Te nowsze jeszcze jakoś się mają.Niestety, teraz jest ciężko kupić dobre auto, które spełnia wszystkie nasze wymagania. Mój lanek był u doktora. Pękł mu przewód hamulcowy, akurat odwoziłam mamę... dobrze, że w drodze powrotnej (20km) nic się nie stało i hamulce jeszcze działały (ale migała mi kontrolka od ręcznego więc byłam już czujna). koszt naprawy - nowy przewód, płyn hamulcowy, robocizna... 80 zł
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że ciężko
ale sądzę też że nie warto dla świeżego kierowcy wywalać 30 tys., bo tak to bym poszukała Polo albo Ibizy jest u mnie w mieście fajna C2, ale nie dość, że benzyna, to jeszcze czerwona poczekam trochę, może jakaś się pojawi, bo sie zakochałam w tym autku, innego nie chcę
|
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chcę mitsubishi lancera sportback
![]() albo audi a8 ![]() albo audi tt ewentualnie zadowolę się najnowszym renault megane grandtour
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
Papiszynka... a skąd Ty dokładniej jesteś? Oglądałaś też allegro i inne stronki?
http://moto.allegro.pl/citroen-c2-1-4-hdi-klima-i1264395868.html http://otomoto.pl/citroen-c2-1-4-hdi-klima-okazja-C15396487.html http://otomoto.pl/citroen-c2-v-t-r-1-4-h-d-i-wyjazdy-C10800378.html ja się dotąd skupiałam głównie na przeszukiwaniu gratki, a jest przecież tyle innych baz ogłoszeń... My też powoli szukamy, ale chyba nadal nie bardzo wiemy czego Bo tak, jak nam się podoba, to np. silnik nie taki, jak bagażnik ok, to klimy brak albo co gorsza wspomagania. Niestety przy takiej kasie jaką dysponujemy cuda się nie znajdzie, doskonale o tym wiem... nie chciałabym też zaliczyć wtopy pod tytułem auto za 6000 - spalanie 15l/100 ![]() Macie jakieś doświadczenia z "reno" scenic? jest ładny do obejrzenia, ale deko mnie przeraża silnik 2,0 beznzyna - poza tym wszystkie nasze wymagania spełnia... Chodzą też za nami Bravy, Focus, Polo Classic, no i w dalszym ciągu Vectra... |
|
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Scenic to inne Megane, niestety auto niestabilne w zakrętach, ma się wrażenie, że może się przewrócić. średnie zawieszenie. I na scenica w dobrym stanie trzeba wydać koło 7-10 tys. Wolałabym rozejrzeć się za megane kombi pierwszej generacji ale kombi. Niby to samo, ale jednak lepsze.
|
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Scenic... cóż - gabarytowo auto jak najbardziej dla mnie w podwójnym znaczeniu... raz, że bagażnik duży, a dwa - wnętrze przestonne, a ja niestety do maluszków nie należę i wzdłuż i wszerz ![]() co do scenica - dzięki za opinię Jeśli masz czas - rzuć okiem na poniższe linki - to nie jakieś konkrety (do zakupu od razu), ale potencjalne typy (?) - zawsze coś obce oko dojrzy... http://moto.allegro.pl/ford-mondeo-1-8-td-enduro-i1265023479.html http://moto.allegro.pl/zadbane-renault-megane-1-4-z-1996-roku-i1277327388.html http://otomoto.pl/volkswagen-passat-klima-elektryka-wspomaganie-C15528133.html http://otomoto.pl/ford-galaxy-C14357223.html http://otomoto.pl/opel-vectra-okazja-C15548776.html |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

jeszcze jadące, to potrafię zrozumieć, ale takie stojące, zgaszone 
w jeżdżeniu cofnęłąm się o lata świetlne, zaliczyłam stłuczkę TŻtowym firmowym, nie z mojej winy, ale jednak... także wyczekuję momentu, kiedy znowu poczuję się jak królowa szos, jak to było w moim świętej pamięci cinkusiu
a pokulałam się dosłownie 10cm.
moja Ce dwójeczka nie wypali chyba