|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
![]() ![]() Pije, wlasnie znow sobie chlusnęłam kubek malin ![]() Ide jesc pizze ![]() Aha pytanie jeszcze do dziewczyn ktore maja juz wozki rozlozone, czy je czyms przykrylyscie zeby sie nie kurzyly?
![]() |
#2552 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
Bedzie dobrze i jedź do szpitala.
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Zakorzenienie
|
anecka liczy sie skonczone tygodnie, jesli na suwaczku jest 36+1 to to jest 1 dzien 37tygodnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ze Schleckera polecam pieluszki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napar przyrzadza sie w proporcjach 1 lyzka stolowa lisci na 1 szklanke. Jesli chcesz przygotowac sobie pelna butelke tak jak ja, to musisz zaparzyc odpowiednio wiecej lisci. Ja zaparzalam 5 lyzek w malej ilosci wody, a potem to przecedzalam do butelki i uzupelnialam do pelna woda i mialam 1-1,5 l napoju na caly dzien. tylko, ze zimny napar jest obrzydliwszy od swiezo zaparzonego. Ja dodawalam lyzke miodu ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
Rozcienczanie oslabia dzialanie naparu. Rownie dobrze mozna go nie pic, bo i tak nic nie da ![]() Musi byc duzo lisci, zeby zadzialalo ![]() Ishka jak ja ci zazdroszcze, ze juz jestes w domku. To normalnie niesprawiedliwe! Czemu ja tu musze gnic? Dzis ordynatorka obiecala mi, ze jesli dzisiejsze wyniki krwi Pascala beda lepsze czyli, ze bilirubina spada, to jutro wypisza na do domu. ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-10-17 o 14:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
BAN stały
|
hejka Babeczki
![]() pamietacie moze mnie??? ![]() ![]() ja juz ROZPAKOWANA!! bylam w szpitalu bo skurcze sie zaczely jeszcze zaczymywali porod ale sie nie udalo i dnia 7 pazdziernika 2010 przyszly na Swiat moje Blizniaki Elizka o 17:15 waga 2000g/47cm i Gabryś o 17:17 2200/48cm przez SN.Czyli miesiac i troszke przez terminkiem juz wiem ze Gabrys jest uaprciuszke i nie jade....a Elizka kocham mleczko i jest ulegla....jednak Chlopak ma potezniejszy krzyk i placz niz corka...hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
Zakorzenienie
|
Karmelka gratulacje.
![]() A jestescie juz w domku? Czy trzymaja was jeszcze w szpitalu tak jak mnie? Bo widze ze twoje dzieci wielkoscia podobne do mojego, a my juz 2 tygodnie jestesmy w szpitalu.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Zakorzenienie
|
gratulacje Karmelka
![]() ![]()
#2560 |
Zakorzenienie
|
karmelka ojaaaaaa super! gratulacje, Przy ciazy mnogiej wczesniejszy porod jest normlany
![]() ps. zmien sobie podpis, bo tam pisze ze ciagle czekacie na dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | |
Rozeznanie
|
Gratulacje
![]() za jednym zamachem dwójka ![]() Cytat:
ja kupiłam wielkie worki do pakowania śmieci i zapakowałam wózek to wszystko posklejałam taśmą ![]() wydaje mi się że po wyjęciu tylko go przetrę i powinien być czysty moja koleżanka dostała używany i ktoś go zapakował bez gruntownego czyszczenia wózek wygląda tragicznie! więc warto przed doczyścić każde miejsce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Anecka - mój wózek stoi w pokoju już 2 miesiące - niczym go nie przykrywałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
BAN stały
|
karmelka gratulacje
![]() ![]() ![]() dzis przypomnialam sobie o tym forum...wiec sie pokazuje.... pamietacie mnie?? terminek mam na 12 grudnia bede miec Corke...Emilie Marzenke ![]() ![]() obiecuje sie czesciej odzywac buzka |
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Zakorzenienie
|
Karmelka serdecznie gratuluję
![]() ![]() ![]() A to my w 35 tygodniu,tak trochę nostalgicznie i jesiennie |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Rozeznanie
|
ładne zdjęcie
jak byłam mała miałam identyczne włoski jak Twoja córa ![]() TŻ zresztą też więc Łucja pewnie będzie podobna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra wiec wozka nie przykrywam, niech stoi ![]() Wrocilam ze spaceru, 1,5h chodzenia non stop ale dobrze sie czulam. Teraz tylko rece mam troche skostniale z zimna ![]() ![]()
![]() |
#2569 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Poprosimy o zdjęcia! ![]() Anecka, dzięki za linka. Niektóre meble naprawdę śliczne i mimo, że nie znalazłam tego co szukałam, to już sobie upatrzyłam coś na przyszłość. ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-10-17 o 17:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Zadomowienie
|
witajcie dziewczyny,
nie mam sily pisac, ale nadrabiam i jestem na biezaco. Pisze z lapka bez pl znakow. Leze jak wielorybica ![]() U nas 38 tydzien i w serduchu strach, ze szkoda gadac. Bela - nie martw sie na zapas, jeszcze nie masz potwierdzonej tej cholestazy, a z opowiesci kolezanki wiem, ze swedzi cale cialo, a najbardziej nogi , wiec lekkie swedzenie na brzuchu moze byc tylko wynikiem rozciagania sie skory. Ishka- super, ze juz w domu. Jeszcze pare dni i bedziesz smigac, a maly - przecudny. Na cycki - liscie kapusty z lodowki stluczone troche tluczkiem do miesa, zeby puscily sok- rewela. kularek- Twoj post o pustych jajkach- do dzis rozbawia mnie do lez. Dowiedz sie przy okazji o teorie tesciowej na temat lesbijek, bo jestem zywo zainteresowana ![]() Anecka - ja tez mam lek, ze mi wody odejda gdzies w miejscu publicznym, ale mysle sobie, ze tego tak bardzo nie bedzie widac o tej porze roku, bo mamy wiecej odziezy, ktora wchlonie/ zasloni mokra plame. Co do chlustania wod- to najczesciej zdarza sie, gdy wstajesz i wlasnie peka pecherz, albo gdy peka, gdy stoisz. W pozycji lezacej, w lozku najczesciej poczujesz, ze obi sie mokro zanim wyleje sie wszystko. mimiskierka - trzymaj sie, ![]() karmelka- cudownie, gratulacje ![]() ja popijam te maliny juz prawie 2 tyg, mi smakuja. Ja robie sobie caly dzbanek herbatki i pije przez caly dzien. Na razie z pozytywnego dzialania to ulga w wyproznianiu- zdarzaly mi sie zaparcia, a teraz codziennie- lekko, ale bez gwaltownych zjawisk. Chyba bede pila tez po porodzie, bo czasami miewalam problemy z zaparciami. Na opakowaniu polecana jest jako srodek odtoksyczniajacy organizm. Czy macie jakis patent na spuchniete nogi? Ja od kilku dni wygladam jak ogr ![]() Moze mozna jakas masc apteczna? Boje sie, ze juz moje nerki nie wytrzymuja ciazy. a wizyte mam dopiero we\wtorek... |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Wtajemniczenie
|
Sylwia, sprobuj po prysznicu polewac nogi na zmiane ciepla i zimna woda. Poza tym jedna stope wloz do zimnej wody, druga do cieplej- np przy ogladaniu filmu. To pobudza krazenie i czesto pomaga przy spuchnietych nogach. No i czesto klasc stopy wyzej niz reszta ciala.Duzo ruchu poza tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Ishka - fajnie Wam ![]() ![]() ![]() paulinka2 - ale mieliście wczoraj dzień ![]() ![]() bela14 - ![]() meble BRW - rzeczywiście są dość drogie, a jakość pozostawia wiele do życzenia ![]() ![]() kotek81 - żony weekendowe muszą trzymać sie razem ![]() mimiskierka ![]() wózek - mój stoi nie przykryty ![]() Weroniasia - no to ![]() karmelka - gratulacje ![]() ![]() ursull - ale fajny brzuś i jaka córcia śliczna ![]() my dzisiaj byliśmy u babci męża na imieninach, troszkę sobie pojadłam, ale bez przejedzenia ![]() ![]()
![]() |
#2574 |
Zakorzenienie
|
KARMELKA, GRATULACJE!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Ursull, śliczne zdjęcie ![]()
#2575 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hejka Gratulacje ![]() Mam kilka pytań . Długo trzymali cie w szpitalu ? Pozwolili ci rodzić naturalnie nie przez cc ? Jak dajesz sobie radę z maluszkami. Ja jestem coraz bardziej przerażona tym że mam urodzić bliźniaki . Nie wiem jak sobie dam z nimi radę. Na początku była pełna optymizmu ale teraz coraz częściej dopadają mnie czarne myśli . My dzisiaj spędziliśmy całkiem miłe przedpołudnie . Pojechaliśmy do Auchana na zakupy. Trafiliśmy na jakiś felerny wózek który czały czas się elektryzował i nas kopał. W drodze powrotnej pokłóciłam się z mężem. Nakrzyczał na mnie że na obiad chciałam zrobić kotlety z piersi kury. Oczywiście się poryczałam . Ale po powrocie do domu już mu przeszły nerwy. Ale obiadu nie dostał wcale . Za kare ![]() Dziewczyny czy to możliwe że w 30 tygodniu brzuch się obniża ?? Kilka osób mi już powiedziało że mam go niżej nawet mój mąż. Stwierdził że znikła mi półeczka pod cyckami ![]() Dodatkowo w czwartek po porannym sikanku zobaczyłam na papierze cała masę gęstego śluzu takiego jak białko kurze - przejrzysty i rozciągliwy . I dzisiaj też ale tylko tyci . Co to mogło być ? Czyżby czop ?? Wizytę mam dopiero 25.10 . A i brzuch przestał mi się stawiać , w ogóle mi nie twardnieje . Kurczaki mam troszkę nerwy . Małe jeszcze nie mogą wyjść . ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Dodatkowo puchną mi ręce i nogi mam jak kołki . Chyba mam dziś zły dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Zakorzenienie
|
Joanna, no wlasnie tam sa ciekawe mebelki i naprawde taniej niz w stacjonarnym sklepie
![]() sylwia, mnie wlasnie dzis kolezanka mowila, ze raczej to tak jak z okresem te wody, ze np my nigdy z kolezanka okresu nie dostaalysmy gdzies w srodku dnia/nocy tylko albo rano albo wieczorem.. to pewnie tak z wodami ze w nocy przy wstawaniu odchodza.. albo jakos tak ![]() Czas dalej czytac Jezyk Niemowlat ![]()
![]() |
#2578 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2579 |
Zadomowienie
|
De - dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Rozeznanie
|
mam pytanie czy po odejsu wód plodowych bierze sie prysznic???
zarazwyjasnie skadto pytanie
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-10-17 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.