|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
jakas niedoinformowana jestem, ale skoro na suwaczku mam 36t a jutro bedzie 36+1.. to nie jest 37 Pije, wlasnie znow sobie chlusnęłam kubek malin ![]() Ide jesc pizze ![]() Aha pytanie jeszcze do dziewczyn ktore maja juz wozki rozlozone, czy je czyms przykrylyscie zeby sie nie kurzyly?
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Cytat:
Bedzie dobrze i jedź do szpitala.
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
anecka liczy sie skonczone tygodnie, jesli na suwaczku jest 36+1 to to jest 1 dzien 37tygodnia
|
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kosmetykach sie nie wypowiem, bo ja uzywam tylko i wylacznie Penaten, bo do innych sie zrazilam juz dawno temu.A ze Schleckera polecam pieluszki
|
|
|
|
|
#2555 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- a ty skończyłaś ich już 36 Sama widzisz nie ma żartów
|
|
|
|
|
#2556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napar przyrzadza sie w proporcjach 1 lyzka stolowa lisci na 1 szklanke. Jesli chcesz przygotowac sobie pelna butelke tak jak ja, to musisz zaparzyc odpowiednio wiecej lisci. Ja zaparzalam 5 lyzek w malej ilosci wody, a potem to przecedzalam do butelki i uzupelnialam do pelna woda i mialam 1-1,5 l napoju na caly dzien. tylko, ze zimny napar jest obrzydliwszy od swiezo zaparzonego. Ja dodawalam lyzke miodu ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
Rozcienczanie oslabia dzialanie naparu. Rownie dobrze mozna go nie pic, bo i tak nic nie da ![]() Musi byc duzo lisci, zeby zadzialalo ![]() Ishka jak ja ci zazdroszcze, ze juz jestes w domku. To normalnie niesprawiedliwe! Czemu ja tu musze gnic? Dzis ordynatorka obiecala mi, ze jesli dzisiejsze wyniki krwi Pascala beda lepsze czyli, ze bilirubina spada, to jutro wypisza na do domu.
Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-10-17 o 15:52 |
||
|
|
|
#2557 |
|
BAN stały
|
hejka Babeczki
![]() pamietacie moze mnie??? :rolleye s:![]() ja juz ROZPAKOWANA!! bylam w szpitalu bo skurcze sie zaczely jeszcze zaczymywali porod ale sie nie udalo i dnia 7 pazdziernika 2010 przyszly na Swiat moje Blizniaki Elizka o 17:15 waga 2000g/47cm i Gabryś o 17:17 2200/48cm przez SN.Czyli miesiac i troszke przez terminkiem juz wiem ze Gabrys jest uaprciuszke i nie jade....a Elizka kocham mleczko i jest ulegla....jednak Chlopak ma potezniejszy krzyk i placz niz corka...hehe |
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Karmelka gratulacje.
![]() A jestescie juz w domku? Czy trzymaja was jeszcze w szpitalu tak jak mnie? Bo widze ze twoje dzieci wielkoscia podobne do mojego, a my juz 2 tygodnie jestesmy w szpitalu.... |
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje Karmelka
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
karmelka ojaaaaaa super! gratulacje, Przy ciazy mnogiej wczesniejszy porod jest normlany
![]() ps. zmien sobie podpis, bo tam pisze ze ciagle czekacie na dzieci
|
|
|
|
#2561 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2562 | |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje
![]() za jednym zamachem dwójka ![]() Cytat:
ja kupiłam wielkie worki do pakowania śmieci i zapakowałam wózek to wszystko posklejałam taśmą wydaje mi się że po wyjęciu tylko go przetrę i powinien być czysty moja koleżanka dostała używany i ktoś go zapakował bez gruntownego czyszczenia wózek wygląda tragicznie! więc warto przed doczyścić każde miejsce |
|
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Anecka - mój wózek stoi w pokoju już 2 miesiące - niczym go nie przykrywałam. |
|
|
|
|
#2564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2565 |
|
BAN stały
|
karmelka gratulacje
![]() dzis przypomnialam sobie o tym forum...wiec sie pokazuje.... pamietacie mnie?? terminek mam na 12 grudnia bede miec Corke...Emilie Marzenke ![]() obiecuje sie czesciej odzywac buzka |
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Karmelka serdecznie gratuluję
![]() A to my w 35 tygodniu,tak trochę nostalgicznie i jesiennie |
|
|
|
#2567 |
|
Rozeznanie
|
ładne zdjęcie
jak byłam mała miałam identyczne włoski jak Twoja córa TŻ zresztą też więc Łucja pewnie będzie podobna
|
|
|
|
#2568 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
czyli troche namotalam z tym rozcienczaniem, ale juz wiem co i jak Dla mnie i cieply i zimny jest OK smakuje jak pokrzywa a a lubie takie herbatki ![]() Cytat:
Dobra wiec wozka nie przykrywam, niech stoi ![]() Wrocilam ze spaceru, 1,5h chodzenia non stop ale dobrze sie czulam. Teraz tylko rece mam troche skostniale z zimna i delikatnie brzuch boli. Kolezanka do mnie: no to jedna noga jestes na porodowce boje sie!
|
|
#2569 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Malutka na pewno sobie poradzi, szkoda Ciebie, bo to Twój organizm szwankuje. Trzymaj się kochana.![]() Cytat:
![]() Poprosimy o zdjęcia! ![]() Anecka, dzięki za linka. Niektóre meble naprawdę śliczne i mimo, że nie znalazłam tego co szukałam, to już sobie upatrzyłam coś na przyszłość. |
|||
|
|
|
#2570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-10-17 o 18:00 |
|
|
|
|
#2571 |
|
Zadomowienie
|
witajcie dziewczyny,
nie mam sily pisac, ale nadrabiam i jestem na biezaco. Pisze z lapka bez pl znakow. Leze jak wielorybica U nas 38 tydzien i w serduchu strach, ze szkoda gadac. Bela - nie martw sie na zapas, jeszcze nie masz potwierdzonej tej cholestazy, a z opowiesci kolezanki wiem, ze swedzi cale cialo, a najbardziej nogi , wiec lekkie swedzenie na brzuchu moze byc tylko wynikiem rozciagania sie skory. Ishka- super, ze juz w domu. Jeszcze pare dni i bedziesz smigac, a maly - przecudny. Na cycki - liscie kapusty z lodowki stluczone troche tluczkiem do miesa, zeby puscily sok- rewela. kularek- Twoj post o pustych jajkach- do dzis rozbawia mnie do lez. Dowiedz sie przy okazji o teorie tesciowej na temat lesbijek, bo jestem zywo zainteresowana ![]() Anecka - ja tez mam lek, ze mi wody odejda gdzies w miejscu publicznym, ale mysle sobie, ze tego tak bardzo nie bedzie widac o tej porze roku, bo mamy wiecej odziezy, ktora wchlonie/ zasloni mokra plame. Co do chlustania wod- to najczesciej zdarza sie, gdy wstajesz i wlasnie peka pecherz, albo gdy peka, gdy stoisz. W pozycji lezacej, w lozku najczesciej poczujesz, ze obi sie mokro zanim wyleje sie wszystko. mimiskierka - trzymaj sie, karmelka- cudownie, gratulacje ja popijam te maliny juz prawie 2 tyg, mi smakuja. Ja robie sobie caly dzbanek herbatki i pije przez caly dzien. Na razie z pozytywnego dzialania to ulga w wyproznianiu- zdarzaly mi sie zaparcia, a teraz codziennie- lekko, ale bez gwaltownych zjawisk. Chyba bede pila tez po porodzie, bo czasami miewalam problemy z zaparciami. Na opakowaniu polecana jest jako srodek odtoksyczniajacy organizm. Czy macie jakis patent na spuchniete nogi? Ja od kilku dni wygladam jak ogr Moze mozna jakas masc apteczna? Boje sie, ze juz moje nerki nie wytrzymuja ciazy. a wizyte mam dopiero we\wtorek... |
|
|
|
#2572 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylwia, sprobuj po prysznicu polewac nogi na zmiane ciepla i zimna woda. Poza tym jedna stope wloz do zimnej wody, druga do cieplej- np przy ogladaniu filmu. To pobudza krazenie i czesto pomaga przy spuchnietych nogach. No i czesto klasc stopy wyzej niz reszta ciala.Duzo ruchu poza tym
|
|
|
|
#2573 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Ishka - fajnie Wam co w domku to w domku słodki Juniorek paulinka2 - ale mieliście wczoraj dzień też bym mogła taki bon dostać ![]() bela14 - nie martw się na zapasmeble BRW - rzeczywiście są dość drogie, a jakość pozostawia wiele do życzenia my w salonie mamy Szynaka Meble - są tańsze i lepszej jakości ![]() kotek81 - żony weekendowe muszą trzymać sie razem mimiskierka ![]() wózek - mój stoi nie przykryty ![]() Weroniasia - no to za to aby Was jutro wypuścili w końcu karmelka - gratulacje może jakiś opis porodu sn nam sprezentujesz?? ![]() ursull - ale fajny brzuś i jaka córcia śliczna my dzisiaj byliśmy u babci męża na imieninach, troszkę sobie pojadłam, ale bez przejedzenia również skorzystaliśmy z pięknej pogody i porobiliśmy sobie fotki w jesiennej scenerii
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
KARMELKA, GRATULACJE!!!!!!!
![]() Ursull, śliczne zdjęcie
|
#2575 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hejka Gratulacje ![]() Mam kilka pytań . Długo trzymali cie w szpitalu ? Pozwolili ci rodzić naturalnie nie przez cc ? Jak dajesz sobie radę z maluszkami. Ja jestem coraz bardziej przerażona tym że mam urodzić bliźniaki . Nie wiem jak sobie dam z nimi radę. Na początku była pełna optymizmu ale teraz coraz częściej dopadają mnie czarne myśli . My dzisiaj spędziliśmy całkiem miłe przedpołudnie . Pojechaliśmy do Auchana na zakupy. Trafiliśmy na jakiś felerny wózek który czały czas się elektryzował i nas kopał. W drodze powrotnej pokłóciłam się z mężem. Nakrzyczał na mnie że na obiad chciałam zrobić kotlety z piersi kury. Oczywiście się poryczałam . Ale po powrocie do domu już mu przeszły nerwy. Ale obiadu nie dostał wcale . Za kare ![]() Dziewczyny czy to możliwe że w 30 tygodniu brzuch się obniża ?? Kilka osób mi już powiedziało że mam go niżej nawet mój mąż. Stwierdził że znikła mi półeczka pod cyckami ![]() Dodatkowo w czwartek po porannym sikanku zobaczyłam na papierze cała masę gęstego śluzu takiego jak białko kurze - przejrzysty i rozciągliwy . I dzisiaj też ale tylko tyci . Co to mogło być ? Czyżby czop ?? Wizytę mam dopiero 25.10 . A i brzuch przestał mi się stawiać , w ogóle mi nie twardnieje . Kurczaki mam troszkę nerwy . Małe jeszcze nie mogą wyjść . ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Dodatkowo puchną mi ręce i nogi mam jak kołki . Chyba mam dziś zły dzień
|
|
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna, no wlasnie tam sa ciekawe mebelki i naprawde taniej niz w stacjonarnym sklepie
![]() sylwia, mnie wlasnie dzis kolezanka mowila, ze raczej to tak jak z okresem te wody, ze np my nigdy z kolezanka okresu nie dostaalysmy gdzies w srodku dnia/nocy tylko albo rano albo wieczorem.. to pewnie tak z wodami ze w nocy przy wstawaniu odchodza.. albo jakos tak ![]() Czas dalej czytac Jezyk Niemowlat
|
#2578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie martw się na zapas
|
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
De - dzieki
|
|
|
|
#2580 |
|
Rozeznanie
|
mam pytanie czy po odejsu wód plodowych bierze sie prysznic???
zarazwyjasnie skadto pytanie
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-10-17 o 20:01 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

Oj pij te malinki pij ....:P
jakas niedoinformowana jestem, ale skoro na suwaczku mam 36t a jutro bedzie 36+1.. to nie jest 37 

Malutka na pewno sobie poradzi, szkoda Ciebie, bo to Twój organizm szwankuje. Trzymaj się kochana.