Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-17, 21:19   #3181
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z was bierze lub brała Luteinę w ciąży? Mi lekarz przepisał na podtrzymanie, ale do końca nie wiem dlaczego, bo wyniki mma dobre, USG również nie wykazało niczego co mogłoby niepokoić.. może tak profilaktycznie dostałam, sama nie wiem! Czy któraś z was ma informacje na te mat drastycznego tycia z powodu Luteiny?
JA tez dostałam od tego drugiego lekarza luteine, 2 x dziennie.
Jest przepaskudna !!! Bleeeeeeeeeeeeee
Dzis rano nawet o niej "zapomniałam"

A tesciom nie powiedzielismy jednak :P

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 21:34   #3182
principessina
Zakorzenienie

Dziewczynki pocieszcie mnie Kochane1 od popoludnia tak mnie brzusio nie wiem czy ciagnie, pobolewa, cos tam sie dzieje w kazdym badz razie! odpoczywam sobie ale nie przechodzi, tez macie takie odczucia?
Stary 2010-10-17, 21:43   #3183
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Jutro wchodzę w 9tydzień
A ja w 11 W środę wizyta u gina.

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczynki pocieszcie mnie Kochane1 od popoludnia tak mnie brzusio nie wiem czy ciagnie, pobolewa, cos tam sie dzieje w kazdym badz razie! odpoczywam sobie ale nie przechodzi, tez macie takie odczucia?
Ja od paru dni czuję jakby prawy jajnik. To niby nie ból, ale jakoś tak dziwnie. Tłumaczę to sobie, że bejbik po prostu rośnie i trzeba miejsce zrobić
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 21:54   #3184
principessina
Zakorzenienie

anulinka2009 no w jajnikach tez mam takie dziwne bulgotania od czasu do czasu, ale w brzusiu tak pol dnia mnie ciagnie i pobolewa, moze dlatego ze mialam b.bolesne okresy czy to nie ma nic z tym wspolnego
Stary 2010-10-17, 22:01   #3185
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
anulinka2009 no w jajnikach tez mam takie dziwne bulgotania od czasu do czasu, ale w brzusiu tak pol dnia mnie ciagnie i pobolewa, moze dlatego ze mialam b.bolesne okresy czy to nie ma nic z tym wspolnego
Na pewno jest wszystko ok W końcu bejbik musi sobie fajną miejscówkę przygotować w naszym brzuszku, żeby mu było wygodnie przez te wszystkie dni, stąd te nasze dziwne odczucia
Stary 2010-10-17, 22:07   #3186
principessina
Zakorzenienie

anulinka pewnie masz racje u mnie to musi sie porozpychac troche, bo taki chudzielec jestem hehe, ale jelita to juz mi poprzestawialo
Stary 2010-10-17, 23:18   #3187
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez tak mam
gin mi ostatno powiedzial, ze najrozniejsze ciagniecia, pobolewania, klucia itp itd w podbrzuszu sa jak najbardziej normalne
dziecko robi sobie miejsce
ale jesli w jajniku cos sie dzieje to nic zwiazane z dzieckiem
ponoc jelito grube jest przy prawym jajniku stad te bulgotania
Stary 2010-10-18, 08:34   #3188
asiak1981
Rozeznanie

moria ty po nocach winogronko a ja dziś o 1 w nocy się obudziłam i poszłam do kuchni zjeść wszystkie wiśnie które zostały z niedzieli z kompotu.. mniam!!

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 08:50   #3189
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
ide sobie lody kupic a co mojego jeszcze nie ma za godzinke bedzie. Brzuszek cos mnie pobolewa. Wczoraj zaszalalam z moim nieraz czuje jakby moje malenstwo mnie kopnelo... czujecie juz to?
Chyba jeszcze za wcześnie na ruchy. Nie znam się, ale podobno dopiero w 4-5 miesiącu. Wcześniej to tylko gazy.
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Nie wiecie czy mozna pic wapno ??
Mi lekarz powiedział, że można, ale tylko to musujące.
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 09:27   #3190
agus87
Zakorzenienie

dzien dobry kochane
Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
Chyba jeszcze za wcześnie na ruchy. Nie znam się, ale podobno dopiero w 4-5 miesiącu. Wcześniej to tylko gazy.
dokładnie tak

a ja mialam sie pochwalic, ze wczoraj wedlug OM zaczelismy 13 tydzień czyli 4 miesiąc
dzisiaj juz ciazowki wciagnelam, bo brzusio dal mi popalic, w ogole w nocy sie wiercilam bolal ( rosnie )
Stary 2010-10-18, 09:28   #3191
kruczaa
Rozeznanie

Cześc Dziewczyny w poniedziałkowy porannego, ja już od 2 h w pracy jestem, cięzko was nadrobić tyle piszecie
Cytat:
24kasia86 w tym sek, ze jem duzo owocow, winogrona, kiwi i sliwki, pozatym warzywa, te jogurty i nic, to jest jakis koszmar

AlicjaH powiem Ci, ze ja za zima bardzo tesknie, lato jest tu nie do wytrzymania, siedze non stop w klimatyzacji, a w zime jest straszna wilgoc i nie ma takiej typowej jesieni ani wiosny, te pory roku sa takie zlane ze soba w zime zawsze jezdzimy do Pl, ciekawe czy w tym roku pojedziemy, bo troche sie obawiam tych zmian temperatur, bo zazwyczaj lapie jakas grype czu cus...

Klaterina kapusta kiszona oooo jakie jestescie okropne, tak mam ochote na kapuche albo ogorki kiszone
Ja też mam problem z zaparciami i te wiatry, gin powiedział że można brać espumisan, ale lepiej zeby walczyć z tym naturalnymi sposobami, błonnik trzeba jeść, a i powiedział żeby nie jeść owoców pestkowanych (nie tyczy się suszonych śliwek, bo one na te sprawy najlepsze jak dla mnie) bo one pogarszająsprawę, ale w sumie to w których owocach nie ma pestek....a moze coś źle zrozumialam...
Kiszona kapusta...mniam, bigos chcę....
Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Strasznie dużo piszecie i nie wiem czy ktoś kojarzy te kilka moich postów. Moja miesiączka okazała się poronieniem, w piątek zrobiłam badanie krwi, w niedzielę dostałam skurczy a we wtorek odebrałam wyniki i dowiedziałam się że byłam w 4 tygodniu ciąży. Piersi już mnie nie bolą i zrobiły się mniejsze także nadziei już raczej nie powinnam mieć, zwłaszcza, że 5 dni mocno krwawiłam.
Od lat miałam wysoką prolaktynę, co jakiś czas brałam na to tabletki ale nikt nigdy mi nie powiedział, że będą z tym problemy, mam tu na myśli lekarzy. Całkowicie zignorowałam ten fakt przy staraniu się o dziecko bo miesiączka od dłuższego czasu była regularna. Ma któraś z was też problemy z prolaktyną? To była moja pierwsza próba, 5 miesięcy starań i od razu nic z tego nie wyszło. Nie wiem czy to przez prolaktynę, ale mam czarne myśli co do mojego przyszłego macierzyństwa.
I nie mogę przestać czytać tego forum, chyba się długo nie pogodzę z tym co się stało.
Bardzo Ci współczuje kochana, ale nie poddawaj się, lekarz wyrówna farmakologicznie prolaktyne i będzie dobrze, napewno Twój aniołek szybko do Ciebie wróci. Trzyma za to kciuki
Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
witajcie powtorzylam dzis bete i dzidzia rosnie 23712 czyli 5-6 tydzien tak sie ciesze
Pięknie rośnie
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!
Wszystkie jeszcze śpicie? Ja dziś obudziłam się na siku o 5:50 i już nie zasnęłam, chodzę teraz jak zombi po domu, oczy na zapałki

Dziewczyny naprawdę czujecie już maluchy? W sumie to, jak szybko zaczyna się czuć ruchy zależy w dużej mierze od tego jak dzidziuś i łożysko i jest umiejscowione czy na przedniej czy na tylnej ściance macicy więc może akurat u Was jest tak, że łatwiej Wam będzie czuć dzidziolka.

Ja jutro idę do ginka, mam nadzieję, że z moim maluszkiem wszystko dobrze.
Mnie też sie wydaje zę na ruchy to za wcześnie, a może to gazy burczą w brzuchu ale słyszałm że przy drugiej ciązy ruchy można czuć wcześniej.
Moria trzymam kciuki za wizytę
Cytat:
Dzien dobry moira, ja juz dzis pisalam, jakos dziwnie wczesnie wstalam, a w tygodniu spie jak susel! I musze sie tu Wam pochwalic (wiem wiem zwariowalam), ale po 4 dniach w koncu poszlam do wc, Alleluja teraz tak na czczo pije miodek z cytryna, ktory przygotowuje wieczorem i potem actvie sliwkowa albo z kiwi, a co tam pisalyscie ze mozna dodawac otreby czy co na lepsze trawienie? musze zobaczyc czy sa tutaj takie "wynalazki"

Moira ja tez mam jutro wizyte u gina, takze trzymamy za siebie kciuki, u mnie idzie 11sty tydzien, myslisz ze zrobi mi juz usg przez brzuch? no i musze sie koniecznie wypytac kiedy na te przeziernosc, wczoraj od znajomch doszly nas sluchy, ze niektore kobietki nie byly zadowolone z opieki tego lekarza, do ktorego chodzimy, no ale kazdy ma swoje odczucia i wrazenia, jest b.dobrym specjalista, no ale ja juz zaczelam sie martwic!
Otręby są bardzo dobre na te sprawy, zawierają dużo błonnika, można je dodawać do jogurtów, bo w mleku to nie są za dobre, taka ciapa wychodzi i jedz śliwki (duże, nie rodzynki) suszone. Trzymam kciuki za wizyte
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

A ja dzisiaj obudziłam się z opryszczką w kąciku ust - wprawdzie dopiero się kluje, ale jednak - właśnie zabijam ją ząbkiem czosnku i carmexem.
Ja też sie dziś obudziłam z opryszczka na ustach Ale lepsze to niż przeziębienie Czosnek z samego rana też zastosowałam, ale muszę kupić świeży bo ten już swoje wyleżał w lodówce I kupiła Antivir i tam pisze ze kobiety w ciaży mogą stosować po konsultacji z lekarzem, "i jedynie wówczas gdy korzyść dla matki przeważa nad potencjalnym zagrożeniem dla płodu". I co ja mam robić?? Używać tego czy nie??

Edytowane przez kruczaa
Czas edycji: 2010-10-18 o 09:31
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 09:51   #3192
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Ja też sie dziś obudziłam z opryszczka na ustach Ale lepsze to niż przeziębienie Czosnek z samego rana też zastosowałam, ale muszę kupić świeży bo ten już swoje wyleżał w lodówce I kupiła Antivir i tam pisze ze kobiety w ciaży mogą stosować po konsultacji z lekarzem, "i jedynie wówczas gdy korzyść dla matki przeważa nad potencjalnym zagrożeniem dla płodu". I co ja mam robić?? Używać tego czy nie??
Ja bym nie używała. Moja opryszczka wykwitła na maksa, smaruję ją na zmianę carmexem i kroplami tamanu. W sumie wczoraj rano, jak się pojawiła, całkowicie z głowy wypadło mi, że mam te krople, i używałam tylko czosnku i carmexa. Jak posmarowałam wieczorem ( gdy mnie olśniło ) było już trochę za późno.
Mam tylko nadzieję, że szybko zejdzie i ślad nie pozostanie.

Miłego dnia mamuśki. Ja idę trochę popracować
Stary 2010-10-18, 09:54   #3193
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Cześc Dziewczyny w poniedziałkowy porannego, ja już od 2 h w pracy jestem, cięzko was nadrobić tyle piszecie

Ja też mam problem z zaparciami i te wiatry, gin powiedział że można brać espumisan, ale lepiej zeby walczyć z tym naturalnymi sposobami, błonnik trzeba jeść, a i powiedział żeby nie jeść owoców pestkowanych (nie tyczy się suszonych śliwek, bo one na te sprawy najlepsze jak dla mnie) bo one pogarszająsprawę, ale w sumie to w których owocach nie ma pestek....a moze coś źle zrozumialam...
Kiszona kapusta...mniam, bigos chcę....

Bardzo Ci współczuje kochana, ale nie poddawaj się, lekarz wyrówna farmakologicznie prolaktyne i będzie dobrze, napewno Twój aniołek szybko do Ciebie wróci. Trzyma za to kciuki

Pięknie rośnie

Mnie też sie wydaje zę na ruchy to za wcześnie, a może to gazy burczą w brzuchu ale słyszałm że przy drugiej ciązy ruchy można czuć wcześniej.
Moria trzymam kciuki za wizytę

Otręby są bardzo dobre na te sprawy, zawierają dużo błonnika, można je dodawać do jogurtów, bo w mleku to nie są za dobre, taka ciapa wychodzi i jedz śliwki (duże, nie rodzynki) suszone. Trzymam kciuki za wizyte

z tej ulotki wynika, ze mozesz uzywac jesli uwazasz, ze twoje zdrowie jest wazniejsze niz zdrowie w plodu
wiec to tylko opryszczka, ja bym odpuscila
pasta do zebow i wsio
Stary 2010-10-18, 10:02   #3194
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Ja bym nie używała. Moja opryszczka wykwitła na maksa, smaruję ją na zmianę carmexem i kroplami tamanu. W sumie wczoraj rano, jak się pojawiła, całkowicie z głowy wypadło mi, że mam te krople, i używałam tylko czosnku i carmexa. Jak posmarowałam wieczorem ( gdy mnie olśniło ) było już trochę za późno.
Mam tylko nadzieję, że szybko zejdzie i ślad nie pozostanie.

Miłego dnia mamuśki. Ja idę trochę popracować
Dzięki, to niebędę tego stosować. A ten krem i krople, które ty stosujesz są na opryszczke i można w ciąży??
Stary 2010-10-18, 10:11   #3195
anula_81
Zakorzenienie

hej ja chcialam zapytac? czy czesto macie omdlenia?ja zemdlalam dzis w autobusie, ludzie pomogli mi wyjsc
oblalam sie zimnym potem i cimnosc przed oczami, nogi sie ugiely, potem dochodzilam do siebie 15 minut na lawce i pic mi sie chcialo strasznie, boje sie ze to objawy cukrzycy ciazowej
ma ktoras tak?
bardzo sie wystraszylam

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 10:11   #3196
agus87
Zakorzenienie

ja to chyba niewidzialna jestem
Stary 2010-10-18, 10:15   #3197
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej ja chcialam zapytac? czy czesto macie omdlenia?ja zemdlalam dzis w autobusie, ludzie pomogli mi wyjsc
oblalam sie zimnym potem i cimnosc przed oczami, nogi sie ugiely, potem dochodzilam do siebie 15 minut na lawce i pic mi sie chcialo strasznie, boje sie ze to objawy cukrzycy ciazowej
ma ktoras tak?
bardzo sie wystraszylam
Myślę że to nie musi być koniecznie cukrzyca, takie objawy w ciązy wystepują. A miałaś już robioną próbę cukrzyciwą, glukozę??
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
Tobie tez dziękuje za odpowiedź, nie jesteś niewidzialna
Stary 2010-10-18, 10:17   #3198
Siasiek
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny

Aguś nie przejmuj się ja też uważam, że najlepsza pasta do zębów i maść cynkowa i schodzi.

Anula co do omdleń to nie mogę Ci pomóc bo mi zdarzyło się to raz w życiu i to równiutki rok po porodzie, też w busie.
Znalazłam coś takiego:
"Zmiany ciśnienia krwi, występujące w ciąży, mogą spowodować zawroty głowy, kiedy np. kobieta nagle wstanie. Jeżeli pani czuje się słabo, proszę powoli usiąść, oddychać głęboko i nie wykonywać żadnych gwałtownych ruchów. Jeżeli jest to możliwe, proszę położyć się z nogami uniesionymi do góry. Omdlenia podczas ciąży wynikają najczęściej z chwilowego osłabienia napływu krwi do mózgu. Proszę jednak powiadomić lekarza o omdleniach, ponieważ sporadycznie mogą być efektem niedokrwistości (anemii). Przyczyny zawrotów głowy to dodatkowo: nacisk macicy na duże naczynia krwionośne, niski poziom cukru we krwi i niskie ciśnienie krwi.
Należy pić dużo płynów. Spożywać produkty białkowe, jadać częściej, a mniejsze ilości. Mieć zawsze ze sobą czy to jakiś owoc czy kruche ciasteczka, aby posilić się w razie potrzeby poza domem. Gdy jest za gorąco, należy wpuścić trochę świeżego powietrza i rozluźnić ubranie, zwłaszcza pod szyją i w pasie"

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2010-10-18 o 10:19
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 10:26   #3199
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Dzięki, to niebędę tego stosować. A ten krem i krople, które ty stosujesz są na opryszczke i można w ciąży??

Carmex to taki kultowy balsam do ust. Stosuję go prawie całe życie.
Szczerze mówiąc, nie spotkałam się z tym, aby balsam do ust nie mógł być stosowany w czasie ciąży.

Co do tamanu, weszłam właśnie na stronę producenta i poczytałam całą ulotkę, nie ma tam żadnych przeciwskazań, co do ciąży. Tym bardziej, że stosuję go zewnętrznie i punktowo.
Stary 2010-10-18, 10:33   #3200
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Lolka ja brałam luteinę (bóle brzucha) ale od początku ciąży przytyłam jedynie kilogram a to mój 12 tydz. Nie wiem czy ona ma coś wspólnego z tyciem?!
Co do tycia to się nie przejmuj Ja póki co nie przytyłam w ogóle (biorę tylko witaminki i kw. foliowy ) Na wszystko przyjdzie odpowiednia pora.

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

A tesciom nie powiedzielismy jednak :P
Hehe, czemu nie powiedzieliście? Boicie sie ich reakcji? Wierzę,że będą zadowoleni z wnuka

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
ma ktoras tak?
bardzo sie wystraszylam
Jeśli obawiasz się cukrzycy to zrób badanie poziomu cukru we krwi, to ją wykluczy. Jak będziesz u lekarza to koniecznie mu o tych omdleniach powiedz. A może masz poprostu niskie ciśnienie?

AlicjaH ! Gratuluję synusia! Ja tez już tak bardzo chciałabym wiedzieć czy będę miała córcię czy synka Rozumiem,że miałaś robione USG 3d?

Kurcze, Dziewczyny ja też się martwię tą przeziernością Mam nadzieję,że nie mam powodów. Idę do gina 28.10 ( to będzie ok. 12-13 tyg. ) i mam nadzieję,że zrobi mi USG i zbada przezierność,bo ostatnio nic o tym nie mówiła a myślę,że przy nast. wizycie powinna to zrobić...

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 10:35   #3201
eweska
Moderatoreska

Dzien dobry

Troszke mnie nie było, wczoraj odwiedziłam mamuśkę i wieczorkiem tylko podczytywałam nie pisałam nic, jakoś weny brak
Dzisiaj byłam na pobraniu krwi znowu, ale na szczęście dużo nie upuścili bo tylko CRP robiłam, mam nadzieję, że już spadło.
Jutro na 15.30 usg genetyczne i o 17.20 wizyta u gina, więc latania pół dnia mnie czeka po lekarzach, ale cieszę się, że w końcu usg genetyczne będe miała za sobą, mam nadzieję, że tylko wszystko będzie dobrze.

Co do opryszczki to ja ją mam dość często i jedyne co mi pomaga to maść cynkowa, w ciązy odpukać opryszczki jeszcze nie miałam
Anula współczuję omdleń, mnie zdażył się raz, ale w sumie nie zemdlałam, tylko zrobiło mi się słabo, ale na szczęście w domku i szybko leciałam się połozyć jak tylko poczułam że robi mi się ciemno przed oczami. Na szczęście nie powtórzyło się to jak na razie ponownie. Czego tobie życzę.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 10:43   #3202
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Aguś nie przejmuj się ja też uważam, że najlepsza pasta do zębów i maść cynkowa i schodzi.

Anula co do omdleń to nie mogę Ci pomóc bo mi zdarzyło się to raz w życiu i to równiutki rok po porodzie, też w busie.
Znalazłam coś takiego:
"Zmiany ciśnienia krwi, występujące w ciąży, mogą spowodować zawroty głowy, kiedy np. kobieta nagle wstanie. Jeżeli pani czuje się słabo, proszę powoli usiąść, oddychać głęboko i nie wykonywać żadnych gwałtownych ruchów. Jeżeli jest to możliwe, proszę położyć się z nogami uniesionymi do góry. Omdlenia podczas ciąży wynikają najczęściej z chwilowego osłabienia napływu krwi do mózgu. Proszę jednak powiadomić lekarza o omdleniach, ponieważ sporadycznie mogą być efektem niedokrwistości (anemii). Przyczyny zawrotów głowy to dodatkowo: nacisk macicy na duże naczynia krwionośne, niski poziom cukru we krwi i niskie ciśnienie krwi.
Należy pić dużo płynów. Spożywać produkty białkowe, jadać częściej, a mniejsze ilości. Mieć zawsze ze sobą czy to jakiś owoc czy kruche ciasteczka, aby posilić się w razie potrzeby poza domem. Gdy jest za gorąco, należy wpuścić trochę świeżego powietrza i rozluźnić ubranie, zwłaszcza pod szyją i w pasie"
Cytat:
Myślę że to nie musi być koniecznie cukrzyca, takie objawy w ciązy wystepują. A miałaś już robioną próbę cukrzyciwą, glukozę??

Tobie tez dziękuje za odpowiedź, nie jesteś niewidzialna
ale o tej maści cynkowej nie slyszalam
ja za to mam popekane usta...
Stary 2010-10-18, 10:58   #3203
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
ale o tej maści cynkowej nie slyszalam
ja za to mam popekane usta...
Na popękane usta carmex też jest dobry.
To to cudo : http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...w-sloiczku.htm
Stary 2010-10-18, 11:04   #3204
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jesteś
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 11:05   #3205
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Całkiem interesujący ten balsam, a można go kupić w drogeriach? Czy tylko na allegro?
Własnie doczytałam w komentarzach na tej stronie że można go kupić w Rossmanie, może dziś podjadę i zobaczę czy u mnie taki kupię.

Edytowane przez kruczaa
Czas edycji: 2010-10-18 o 11:06
Stary 2010-10-18, 11:06   #3206
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja mam popekane tez tak w srodku troche...
i nie wiem czy jak go polkne pare razy bedzie ok
Stary 2010-10-18, 11:09   #3207
AlicjaH
Rozeznanie

Hej kobietki
Już jestem ;-)
Ech jak tz wraca to nie mam na nic czasu ;-)
Pamiętam o was dam dziś link do filmiku tylko go skończę obrabiać, bo okazało sie że został pocięty ;-/
Ale dziś max wieczorkiem będzie mój zabek widoczny

Dziewczyny mam pytanie bo dopiero zaczęłam się nad tym zasatanawiać
mam tp na 0.3.05.2011 jest to 13tydz ciąży a na usg wyszło mi 11 dz i 3dni fakt ze plus 5 dni moze być rozpiętości ale to takie tycie dziwne ;-/

A I MAM PROŻBĘ DO MAM KTÓRE ROBIŁY GENETYKI /CHCE SIE UPEWNIĆ ;-)
GS 7,8CM
CRL 4,6CM
BPD 1,7CM
NT /PRZYZIERNOŚĆ/ 0.3MM

GIN powiedział, ze wszytko ok ale ja się wolę upewnić że miałyście podobnie z NT ;-)
Bo kukałam na forum i max jest 2,5 /czyli tzn że mam bardzo mała możliwość na dziecko z wadami ? bo zapomniałam go pytnąć że to 0,3 jest malutkie /ale chyba dobrze że małe./

Edytowane przez AlicjaH
Czas edycji: 2010-10-18 o 11:14
AlicjaH jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 11:30   #3208
eweska
Moderatoreska

Dziewczyny pokaże Wam grubaska
Rosnie i rośnie mi ten brzuch, nie wiem jak ja dam radę za kilka miesiacy, na razie na wadze 2kg na plusie.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 11:35   #3209
AlicjaH
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Rosnie i rośnie mi ten brzuch, nie wiem jak ja dam radę za kilka miesiacy, na razie na wadze 2kg na plusie.
Nie jest żle
ja mam jeszcze więcej przy jednym na obwodzie ;-/
Stary 2010-10-18, 11:48   #3210
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Super brzusio
Mój też się powoli kluje, a myślałam, że do ślubu dotrwam bez
Na mojej wadze na razie bez zmian . Zatrzymała się na 59 kg ( przy wzroście 167 cm ).
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości