|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
Jest przepaskudna !!! Bleeeeeeeeeeeeee Dzis rano nawet o niej "zapomniałam" A tesciom nie powiedzielismy jednak :P
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki pocieszcie mnie Kochane1 od popoludnia tak mnie brzusio nie wiem czy ciagnie, pobolewa, cos tam sie dzieje w kazdym badz razie! odpoczywam sobie ale nie przechodzi, tez macie takie odczucia?
|
#3183 | |
|
Wtajemniczenie
|
A ja w 11
W środę wizyta u gina.---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
anulinka2009 no w jajnikach tez mam takie dziwne bulgotania od czasu do czasu, ale w brzusiu tak pol dnia mnie ciagnie i pobolewa, moze dlatego ze mialam b.bolesne okresy czy to nie ma nic z tym wspolnego
|
#3185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W końcu bejbik musi sobie fajną miejscówkę przygotować w naszym brzuszku, żeby mu było wygodnie przez te wszystkie dni, stąd te nasze dziwne odczucia
|
|
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
anulinka pewnie masz racje
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gin mi ostatno powiedzial, ze najrozniejsze ciagniecia, pobolewania, klucia itp itd w podbrzuszu sa jak najbardziej normalne dziecko robi sobie miejsce ale jesli w jajniku cos sie dzieje to nic zwiazane z dzieckiem ponoc jelito grube jest przy prawym jajniku stad te bulgotania
|
|
|
|
|
#3188 |
|
Rozeznanie
|
moria ty po nocach winogronko a ja dziś o 1 w nocy się obudziłam i poszłam do kuchni zjeść wszystkie wiśnie które zostały z niedzieli z kompotu.. mniam!!
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi lekarz powiedział, że można, ale tylko to musujące. |
|
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry kochane
Cytat:
![]() a ja mialam sie pochwalic, ze wczoraj wedlug OM zaczelismy 13 tydzień czyli 4 miesiąc ![]() ![]() dzisiaj juz ciazowki wciagnelam, bo brzusio dal mi popalic, w ogole w nocy sie wiercilam bolal ( rosnie )
|
|
|
|
|
#3191 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cześc Dziewczyny w poniedziałkowy porannego, ja już od 2 h w pracy jestem, cięzko was nadrobić tyle piszecie
![]() Cytat:
, gin powiedział że można brać espumisan, ale lepiej zeby walczyć z tym naturalnymi sposobami, błonnik trzeba jeść, a i powiedział żeby nie jeść owoców pestkowanych (nie tyczy się suszonych śliwek, bo one na te sprawy najlepsze jak dla mnie) bo one pogarszająsprawę, ale w sumie to w których owocach nie ma pestek....a moze coś źle zrozumialam...Kiszona kapusta...mniam, bigos chcę.... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale słyszałm że przy drugiej ciązy ruchy można czuć wcześniej.Moria trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
i jedz śliwki (duże, nie rodzynki) suszone. Trzymam kciuki za wizyte![]() Cytat:
Ale lepsze to niż przeziębienie Czosnek z samego rana też zastosowałam, ale muszę kupić świeży bo ten już swoje wyleżał w lodówce I kupiła Antivir i tam pisze ze kobiety w ciaży mogą stosować po konsultacji z lekarzem, "i jedynie wówczas gdy korzyść dla matki przeważa nad potencjalnym zagrożeniem dla płodu". I co ja mam robić?? Używać tego czy nie??
Edytowane przez kruczaa Czas edycji: 2010-10-18 o 09:31 |
||||||
|
|
|
#3192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, smaruję ją na zmianę carmexem i kroplami tamanu. W sumie wczoraj rano, jak się pojawiła, całkowicie z głowy wypadło mi, że mam te krople, i używałam tylko czosnku i carmexa. Jak posmarowałam wieczorem ( gdy mnie olśniło ) było już trochę za późno.Mam tylko nadzieję, że szybko zejdzie i ślad nie pozostanie. Miłego dnia mamuśki. Ja idę trochę popracować
|
|
|
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec to tylko opryszczka, ja bym odpuscila pasta do zebow i wsio
|
|
|
|
|
#3194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
hej ja chcialam zapytac? czy czesto macie omdlenia?ja zemdlalam dzis w autobusie, ludzie pomogli mi wyjsc
oblalam sie zimnym potem i cimnosc przed oczami, nogi sie ugiely, potem dochodzilam do siebie 15 minut na lawce i pic mi sie chcialo strasznie, boje sie ze to objawy cukrzycy ciazowej ma ktoras tak? bardzo sie wystraszylam |
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
ja to chyba niewidzialna jestem
|
|
|
|
#3197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tobie tez dziękuje za odpowiedź, nie jesteś niewidzialna
|
|
|
|
|
#3198 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Aguś nie przejmuj się ja też uważam, że najlepsza pasta do zębów i maść cynkowa i schodzi. Anula co do omdleń to nie mogę Ci pomóc bo mi zdarzyło się to raz w życiu i to równiutki rok po porodzie, też w busie. Znalazłam coś takiego: "Zmiany ciśnienia krwi, występujące w ciąży, mogą spowodować zawroty głowy, kiedy np. kobieta nagle wstanie. Jeżeli pani czuje się słabo, proszę powoli usiąść, oddychać głęboko i nie wykonywać żadnych gwałtownych ruchów. Jeżeli jest to możliwe, proszę położyć się z nogami uniesionymi do góry. Omdlenia podczas ciąży wynikają najczęściej z chwilowego osłabienia napływu krwi do mózgu. Proszę jednak powiadomić lekarza o omdleniach, ponieważ sporadycznie mogą być efektem niedokrwistości (anemii). Przyczyny zawrotów głowy to dodatkowo: nacisk macicy na duże naczynia krwionośne, niski poziom cukru we krwi i niskie ciśnienie krwi. Należy pić dużo płynów. Spożywać produkty białkowe, jadać częściej, a mniejsze ilości. Mieć zawsze ze sobą czy to jakiś owoc czy kruche ciasteczka, aby posilić się w razie potrzeby poza domem. Gdy jest za gorąco, należy wpuścić trochę świeżego powietrza i rozluźnić ubranie, zwłaszcza pod szyją i w pasie"
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2010-10-18 o 10:19 |
|
|
|
#3199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Carmex to taki kultowy balsam do ust. Stosuję go prawie całe życie.Szczerze mówiąc, nie spotkałam się z tym, aby balsam do ust nie mógł być stosowany w czasie ciąży. Co do tamanu, weszłam właśnie na stronę producenta i poczytałam całą ulotkę, nie ma tam żadnych przeciwskazań, co do ciąży. Tym bardziej, że stosuję go zewnętrznie i punktowo. |
|
|
|
|
#3200 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja póki co nie przytyłam w ogóle (biorę tylko witaminki i kw. foliowy ) Na wszystko przyjdzie odpowiednia pora.Hehe, czemu nie powiedzieliście? Boicie sie ich reakcji? Wierzę,że będą zadowoleni z wnuka Cytat:
AlicjaH ! Gratuluję synusia! Ja tez już tak bardzo chciałabym wiedzieć czy będę miała córcię czy synka Rozumiem,że miałaś robione USG 3d?Kurcze, Dziewczyny ja też się martwię tą przeziernością Mam nadzieję,że nie mam powodów. Idę do gina 28.10 ( to będzie ok. 12-13 tyg. ) i mam nadzieję,że zrobi mi USG i zbada przezierność,bo ostatnio nic o tym nie mówiła a myślę,że przy nast. wizycie powinna to zrobić...
|
||
|
|
|
#3201 |
|
Moderatoreska
|
Dzien dobry
![]() Troszke mnie nie było, wczoraj odwiedziłam mamuśkę i wieczorkiem tylko podczytywałam nie pisałam nic, jakoś weny brak ![]() Dzisiaj byłam na pobraniu krwi znowu, ale na szczęście dużo nie upuścili bo tylko CRP robiłam, mam nadzieję, że już spadło. Jutro na 15.30 usg genetyczne i o 17.20 wizyta u gina, więc latania pół dnia mnie czeka po lekarzach, ale cieszę się, że w końcu usg genetyczne będe miała za sobą, mam nadzieję, że tylko wszystko będzie dobrze. Co do opryszczki to ja ją mam dość często i jedyne co mi pomaga to maść cynkowa, w ciązy odpukać opryszczki jeszcze nie miałam ![]() Anula współczuję omdleń, mnie zdażył się raz, ale w sumie nie zemdlałam, tylko zrobiło mi się słabo, ale na szczęście w domku i szybko leciałam się połozyć jak tylko poczułam że robi mi się ciemno przed oczami. Na szczęście nie powtórzyło się to jak na razie ponownie. Czego tobie życzę. |
|
|
|
#3202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja za to mam popekane usta... |
||
|
|
|
#3203 |
|
Wtajemniczenie
|
Na popękane usta carmex też jest dobry.
To to cudo : http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...w-sloiczku.htm
|
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Własnie doczytałam w komentarzach na tej stronie że można go kupić w Rossmanie, może dziś podjadę i zobaczę czy u mnie taki kupię. Edytowane przez kruczaa Czas edycji: 2010-10-18 o 11:06 |
|
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie wiem czy jak go polkne pare razy bedzie ok
|
|
|
|
|
#3207 |
|
Rozeznanie
|
Hej kobietki
Już jestem ;-) Ech jak tz wraca to nie mam na nic czasu ;-) Pamiętam o was dam dziś link do filmiku tylko go skończę obrabiać, bo okazało sie że został pocięty ;-/ Ale dziś max wieczorkiem będzie mój zabek widoczny Dziewczyny mam pytanie bo dopiero zaczęłam się nad tym zasatanawiać mam tp na 0.3.05.2011 jest to 13tydz ciąży a na usg wyszło mi 11 dz i 3dni fakt ze plus 5 dni moze być rozpiętości ale to takie tycie dziwne ;-/ A I MAM PROŻBĘ DO MAM KTÓRE ROBIŁY GENETYKI /CHCE SIE UPEWNIĆ ;-) GS 7,8CM CRL 4,6CM BPD 1,7CM NT /PRZYZIERNOŚĆ/ 0.3MM GIN powiedział, ze wszytko ok ale ja się wolę upewnić że miałyście podobnie z NT ;-) Bo kukałam na forum i max jest 2,5 /czyli tzn że mam bardzo mała możliwość na dziecko z wadami ? bo zapomniałam go pytnąć że to 0,3 jest malutkie /ale chyba dobrze że małe./
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-18 o 11:14 |
|
|
|
#3208 |
|
Moderatoreska
|
Dziewczyny pokaże Wam grubaska
Rosnie i rośnie mi ten brzuch, nie wiem jak ja dam radę za kilka miesiacy, na razie na wadze 2kg na plusie. |
|
|
|
#3209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam jeszcze więcej przy jednym na obwodzie ;-/
|
|
#3210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój też się powoli kluje, a myślałam, że do ślubu dotrwam bez ![]() Na mojej wadze na razie bez zmian . Zatrzymała się na 59 kg ( przy wzroście 167 cm ). |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

W środę wizyta u gina.

w zime zawsze jezdzimy do Pl, ciekawe czy w tym roku pojedziemy, bo troche sie obawiam tych zmian temperatur, bo zazwyczaj lapie jakas grype czu cus...
, gin powiedział że można brać espumisan, ale lepiej zeby walczyć z tym naturalnymi sposobami, błonnik trzeba jeść, a i powiedział żeby nie jeść owoców pestkowanych (nie tyczy się suszonych śliwek, bo one na te sprawy najlepsze jak dla mnie) bo one pogarszająsprawę, ale w sumie to w których owocach nie ma pestek....a moze coś źle zrozumialam...
Ja dziś obudziłam się na siku o 5:50 i już nie zasnęłam, chodzę teraz jak zombi po domu, oczy na zapałki 

, smaruję ją na zmianę carmexem i kroplami tamanu. W sumie wczoraj rano, jak się pojawiła, całkowicie z głowy wypadło mi, że mam te krople, i używałam tylko czosnku i carmexa. Jak posmarowałam wieczorem ( gdy mnie olśniło