|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
Cytat:
musialo byc wam bardzo ciezko...
|
||
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Nie nie oglądam, hehe widziałam jeden odcinek na You Tube jak dostała smsa ze wygrała BMW i poszła odebrać nagrodę...
A co mówię jak ona hehe...u mnie w pracy tak mówią, bo mój szef ma 51 lat ale czuje się i wygląda na naście i to powtarza ona przypomina TZ ciotkę co mieszka nad nami...ubaw po pachyhd - widocznie się zaaklimatyzowała, to dobrze, że jest szczęśliwa, wiem, że cierpisz...ale tam ma więcej wolności chodzi mi o podwórko itd.
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-18 o 10:59 |
|
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tęsknoty za dawnymi czasami lizała łapy. Lizała, lizała i lizała aż miała łyse place... Kolejnym etapem byłyby rany. Tydzień na Mazurach, u moich rodziców i przestała lizać łapy.Nie ma na to czasu bo cały czas ktoś się nią zajmuje.Mam tam 5 zainteresowanych nią osób. Cały czas ktoś zabiera ją na spacer albo do ogrodu. |
|
|
|
|
#3304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja tez nie chce z butelki, choc dzis ja bede uczyc |
|
|
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
witam
nie nadrobie wszystkiego a jeszcze tz wyjezdza jutro na 3 dnibasia fajna sesja w lisciach ania pieknie sie Misiu bawi, my mamy taki luk z tiny love. wpinamy tez na lozeczko i Zosia bardzo go lubi. mozna odpinac zabawki i wpinac inne anuszka sliczna Igusia papi super ze juz lepiej ja akurat mialam juz dzieci chodzace i nie przekonaly mnie chodziki. rozmawialam z ortopeda i odradza. nie znam sie ale podobno zle ksztaltuja nawyki i jakies stawy
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jechaliśmy z myślą "nie ważne jak będzie musi byc z nami bo za nią tęsknimy". Zmieniliśmy zdanie gdy zobaczyliśmy jak wszyscy ją pokochali, jak się nią zajmują i JAK JEJ DOBRZE. To wszystko nie zmienia faktu ZE TESKNIMY |
|
|
|
|
#3307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
hd- nie wątpię, że tęsknie, ale jeśli jest szczęśliwa to jej szczęście jest waszym szczęściem i spokojem, że nic jej nie jest i że mam miłość i ludzi którzy sie nią zajmują i jest w centrum zainteresowania
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() misiulka napisałam pw a o grzywce tez takiej myslalam ale juz sama nie wiem ![]() itakasia ![]() hd to bardzo dobra decyzja najlepsza dla Gaby anuszka dzieki za przepis ...pewnie rozni sie nieco od tego bloku ktory mama mi kupowała za komuny a ja musiałam stawac na palcach przy blacie w kuchni zeby go dosięgnąć, ale musze zrobić....btw jakie macie smaki dzieciństwa ? ja nie zapomnę kremu wiewiórka z żółtą etykietką, bobofruta, gumy donald, loda calipso,czekolady z pokruszonym wafelkiem czy cukrem (chrupało w zebach nie wiem co to było )gumy balonowej w ksztalcie cukierków irys o wymyslnej nazwie "guma balonowa" no i to chyba tyle a jeszcze napoje w woreczkach i pepsi cola
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-10-18 o 11:34 |
|
|
|
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
DZIĘKUJĘ dziewczyny
chyba bedziemy czesto jezdzic do rodziców
|
|
|
|
#3314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, guma "kulka" , kojarze tez napoje w woreczkach no i oczywiscie pepsi cola ))ahh... to byly czasy ciekawe co beda wspominac nasze bobaski
|
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- no tak agravka guma kulka
|
|
|
|
|
#3316 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Miałam iść dzisiaj na badanie krwi.. i nie poszłam, bo Jagódka sobie wymyśliła spanie do 9tej. Cytat:
Ale podobni!!! Obyś była dobrą wróżką. Cytat:
A mam takie pytanie... do tych, które coś więcej kapują z facebooka- czy można ukryć niektóre wpisy typu "czym będą się zajmowali twoi znajomi" itp. tak żeby nie widzieli tego nieznajomi? Pytam, bo do wczoraj mogłam podglądać co M. wypisywał ze swoimi koleżankami a dzisiaj już tego nie ma.. ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- I jeszcze miałam napisać.. Basiu- Oscar jest super. I jaki podobny do taty ![]() Aniaa- Misio i te Jego oczka A ja z dzieciństwa pamiętam oczywiście gumy donald i turbo (zbierało się te karteczki z samochodami a tata nam wklejał do zeszytu), takie lizaki w kształcie koła ale płaskie i w tym kole był np. kwiatek, cukierki kopalnioki takie czarne i ohydne... i lody na gałki zawsze popołudniu w niedzielę i tylko w jednej lodziarni w Siemianowicach...
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
te ktore wymienilas ale zaden nie kojarzy mi si chyba tak szczegolnie ![]()
|
#3318 |
|
Rozeznanie
|
lazurowa nie zastanawiałam sie nad tym, le wejdź sobie w ustawienia prywatności w zakładce konto i tam zobaczys,z co można ukryć i komu.
|
|
|
|
#3319 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niestety nie pomoge smaki dziecinstwa: gumy donald, turbo, woda z syfonu
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oczywiście guma donald i guma turbo (pamiętam jak chodziłam do sklepu i miałam kupić chleb, masło, papierosy i 3 gumy turbo
), guma taxi ze zdrapkami, snaki pomidorowe (ja jadłam pomidorowe, moja siostra orzechowe, a brat bekonowe), chrupki pietruszkowe, lody bambino, oranżada "bambo" w butelkach nie tylko małych, ale tez takich duzych szklanych zakręcanych Oj, dużo tego było ![]() papi nie wiem czy się różni, ja niestety (albo stety) nie pamiętam czasów komuny ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- o, gumy kulki też Po dziesięć groszy były. Mama kupowała nam po całej zgrzewce Były wstrętne, szybko traciły smak i robiły się twarde. Pamiętam jeszcze lizaki strzelające, i takie z kwiatkami w środku, zawsze brałam je pod światło i wtedy tak fajnie "świeciły" (chyba te o których mówiła lazurka )---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Dobra, muszę wydoic cycki
|
|
|
|
#3321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na nk mam to obcykane.Szpieg z Krainy Deszczowców Albo jak to M. mówił Kula-Szpiegula
|
|
#3322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Smaki? Hm... były takie cukiereczki kuleczki w plastikowych cytrynach na przykład. Oczywiście guma turbo i donald, andruty, ale takie cieniutkie jak papier, VIBOVIT
|
|
#3323 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie!
Dzidzia- dobrze, że jesteś. Miałam już wcześniej pytać ale mi umknęło. Pisałaś kiedyś, że podajesz Cebion. On ma w składzie witaminę D3 no i nie wiem czy podawać jeszcze D3 osobno? No i ile kropelek tego Cebionu podajesz?
|
#3324 |
|
Zadomowienie
|
cześć Kochane
Pamięta mnie ktoś tu jeszcze? ale się działo i ile nadrabiania ale się uporałam ufff... u nas wszystko oki hmm.... ja wreszcie nareszcie po pierwszym razie po porodziewszystkie dzieciaczki urocze mój poród trwał 1 faza 6g.15min. 2 faza 20min.= 6g.35min. papi- dobrze że trafiłaś na taką doktorkę i oby Adasiowi było już tylko lepiej itakasia-dużo zdrówka Kochana życzę hd-trudną decyzję podjeliście względem Gaby ale jak widać dobrze jej u rodziców no i możecie ją przecież często odwiedzać ![]() wiolek-współczuję Ci bardzo tej całej sytuacji z tż jak widać nie dorósł jeszcze do życia w rodzinie.... niezawsze-nie daj sobie wmawiać takich głupot że pije przez Ciebie nie ma takich opcji że robi się coś przez kogoś...można się raz ,,zapomnieć'' ale nie ciągle jak Twój tż- upijać się do tego stopnia że nie wie co i jak... wszystko jest dla ludzi alkohol też-ale pić trzeba umieć ![]() dzidzia-ale jesteś podobna do mamy normalnie wierne odzwierciedlenie-a Alisa to żywa kopia Ciebie ![]() smak donaldówy do dziś czuję mniaaam!!! i jeszcze był taki fajny proszek który strzelał w buzi! picie w woreczku -było obrzydliwe a oranżada w butelce była najlepsza na świecie nie raz nosem leciała bo była tak nagazowana no i najlepsze lody BAMBINO
Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-10-18 o 12:37 |
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
ha ha miałam to napisac
![]() anuszka ja tez najbardziej snacki pomidorowe i serowe takie grube smierdziuchy no a te pietruszkowe czy koperkowe chrupki byly super ...w szkolnym sklepiku zostawiałam fortune ![]() gumy kulki wstretne a te lizaki jak juz sie wylizalo sporo to takie dziury sie robily u nas sa takie male cukiereczki na wage w wygladzie wlasnie tych lizakow tylko takie miniaturkidzidzia o tak vibovit ![]() lazurowa podawalam oba jednoczesnie ale bez potrzeby ...mysle ze sam cebion by wystarczyl...teraz na czas podawania antybiotyku cebion na razie odstawilam a podaje dwie krople wit d |
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Teraz daję 5 kropelek, raz dziennie- na zapas, bo mała znowu katarzy trochę. A powiedz- jak się sprawdził sopelek? PS. Alisa skończyła dziś 2 miesiące. No i ma skok i to jak choinka. W nocy śpi tylko jak jej dotykam, w dzień beczy jak ją odłożę, co 1,5h wisi na cycku (a ja się martwię, że mleka mało)... I ma dużo nowych umiejętności od 3 dni
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia
kupki strzelisto-pieniste ze sluzem moga swiadczyc o nietolerancji, szczegolnie laktozy
|
#3328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Uwieeelbiałam. No i lizaki lodowe Cytat:
. Miała być ładna- do Tatusia podobna, a nie do Mamy.
|
|
#3329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i jest ładna po mamusi
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.... i pani doktor tez mowila ze bardzo mozliwe ale najpierw trzeba wyleczyc to co sie przyplatalo.Jezeli kupki sie nie poprawia czyli nadal bedzie sluz to ma mi przepisac kropelki z enzymem laktazy czy cos takiego a ktore dodaje sie do mleka i pomagaja w trawieniu laktozy.Arka siostra nie toleruje laktozy wiec lekarka powiedziala ze jest to jak najbardziej mozliwe. Dzis Adasiek zrobil juz 4 w tym jedna zielona jak miał gola dupke i pieniła sie wlasnie ....ale mysle ze co nieco na te kupy ma tez wplyw antybiotyk bo przez ostatni miesiac byla srednio 1 dziennie a wczoraj i dzis juz czesto...moze w koncu jelitka sie oczyszczaja poza tym dicoflor pewnie tez robi swoje.
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-10-18 o 12:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

musialo byc wam bardzo ciezko...

a jeszcze tz wyjezdza jutro na 3 dni

a ja musiałam stawac na palcach przy blacie w kuchni zeby go dosięgnąć, ale musze zrobić....

.... i pani doktor tez mowila ze bardzo mozliwe ale najpierw trzeba wyleczyc to co sie przyplatalo.Jezeli kupki sie nie poprawia czyli nadal bedzie sluz to ma mi przepisac kropelki z enzymem laktazy czy cos takiego a ktore dodaje sie do mleka i pomagaja w trawieniu laktozy.Arka siostra nie toleruje laktozy wiec lekarka powiedziala ze jest to jak najbardziej mozliwe. Dzis Adasiek zrobil juz 4 w tym jedna zielona jak miał gola dupke i pieniła sie wlasnie ....ale mysle ze co nieco na te kupy ma tez wplyw antybiotyk bo przez ostatni miesiac byla srednio 1 dziennie a wczoraj i dzis juz czesto...moze w koncu jelitka sie oczyszczaja