Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-18, 11:49   #3211
principessina
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

eweska ale brzuchal, ale przy blizniakach to chyba normalne, piekny

kruczaa nie chce byc obrzydliwa, ale wczoraj to juz tyle sie nawtrynialam jogurtow i kiwi, ze dzis rano mialam rozwolnienie, ale to chyba lepiej niz nie chodzic po 5 dni

agus87 ja wczoraj mowilam mezowi, ze czuje jakby serce bilo maluszkowi w moim brzusiu, a to pewnie gazy byly buahahaha

AlicjaH u mnie jest 11tydzien i 4 dni, nie za wczesnie bylo u Ciebie na przeziernosc? ile trwa to badanie?
dzis na 15sta mamy wizyte u gina, trzymajcie kciuki
Stary 2010-10-18, 11:55   #3212
moniqac
Zadomowienie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczynki pocieszcie mnie Kochane1 od popoludnia tak mnie brzusio nie wiem czy ciagnie, pobolewa, cos tam sie dzieje w kazdym badz razie! odpoczywam sobie ale nie przechodzi, tez macie takie odczucia?
nic sie nie martw, mnie też czasem strasznie ciągnie, że aż muszę przykucnąć. mnie pomagają ciepłe ręce mojego TZta na brzuchu , ale rzeczywiście - można czasem zwariować jak sie nie wie o co chodzi. ja myślałam, że te bóle to już powinny przejść. mnie np przeszedł ból piersi (a szkoda, bo takie są fajne - mogłyby jeszcze troche urosnąć ).

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Ja też sie dziś obudziłam z opryszczka na ustach Ale lepsze to niż przeziębienie Czosnek z samego rana też zastosowałam, ale muszę kupić świeży bo ten już swoje wyleżał w lodówce I kupiła Antivir i tam pisze ze kobiety w ciaży mogą stosować po konsultacji z lekarzem, "i jedynie wówczas gdy korzyść dla matki przeważa nad potencjalnym zagrożeniem dla płodu". I co ja mam robić?? Używać tego czy nie??
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Ja bym nie używała. Moja opryszczka wykwitła na maksa, smaruję ją na zmianę carmexem i kroplami tamanu. W sumie wczoraj rano, jak się pojawiła, całkowicie z głowy wypadło mi, że mam te krople, i używałam tylko czosnku i carmexa. Jak posmarowałam wieczorem ( gdy mnie olśniło ) było już trochę za późno.
Mam tylko nadzieję, że szybko zejdzie i ślad nie pozostanie.

Miłego dnia mamuśki. Ja idę trochę popracować
Dziewczyny, gdzieś na początku tego wątku którac pisała, że stosuje na opryszczkę Erazaban (ponieważ mnie się często trafia - dodałam do ulubionych podobno można w ciąży. poczytajcie: http://www.erazaban.pl/

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja to chyba niewidzialna jestem
ja też... wiem, że rzadko tu pisze, ale nie nadążam wrrrr .... nie dostałam nawet zaproszenia do klubu

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dziewczyny pokaże Wam grubaska
Rosnie i rośnie mi ten brzuch, nie wiem jak ja dam radę za kilka miesiacy, na razie na wadze 2kg na plusie.
przepięny!!!!!!!!!

za tych na wizytach dzisiaj.
ja jutro 16.45 prenatalne. jejku - TŻ idzie pierwszy raz (nie sądzę żeby któraś pamiętała jak pisałam, że ma wyjechać na tydzień i nie pojedzie ze mną - na szczęście wyjazd mu się opóźni - dopiero gdzieś w listopadzie pojedzie). nie mam pojęcia jak zareaguje, on jest niby uczuciowy, ale jest też cholernie twardy. ale to będzie pierwsza taka sytuacja. nie wiem czy "poczuje" że to naprawdę.
więc za mnie też proszę trzymać.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 11:56   #3213
asiak1981
Rozeznanie

eweska - śliczny brzuszek!

AlicjaH - wynik piękny, wszystko na pewno jest ok!! a terminowi z usg nie wierz, to jest tak pi razy ok, wg średnich obliczane, a pomyśl, że gin się o 2 mm mylnął przy zaznaczeniu dzidzi, to od razu inny termin wychodzi...

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 11:58   #3214
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
AlicjaH u mnie jest 11tydzien i 4 dni, nie za wczesnie bylo u Ciebie na przeziernosc? ile trwa to badanie?
Twój bobasek 3 dni starszy od mojego .

Stary 2010-10-18, 11:58   #3215
kruczaa
Rozeznanie

Eweska rosną bliźniaki Ja mam taki sam wieczorem, bo rano nawet nawet
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:01   #3216
eweska
Moderatoreska

Dzięki dziewczyny
Principessina podobno przy bliźniakach tak już jest, że brzuchol szybciej wyskakuje i jest dużo większy.
Moniqac no to mamy jutro razem usg genetyczne, trzymam kciuki Ja mam na 15.30 jadę z synkiem, może będzie mógł popodgladać rodzeństwo jeśli będzie badanie przez brzuch
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:06   #3217
AlicjaH
Rozeznanie

Cytat:
eweska ale brzuchal, ale przy blizniakach to chyba normalne, piekny

kruczaa nie chce byc obrzydliwa, ale wczoraj to juz tyle sie nawtrynialam jogurtow i kiwi, ze dzis rano mialam rozwolnienie, ale to chyba lepiej niz nie chodzic po 5 dni

agus87 ja wczoraj mowilam mezowi, ze czuje jakby serce bilo maluszkowi w moim brzusiu, a to pewnie gazy byly buahahaha

U mnie jest 13tydz /fakt że to z usg zależy od pomiaru i zaznaczenia ;-)

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

czas trwania całego to około 25min /wszystko razem 3d/4d genetyk i normalne
kurcze mam na filmie tego genetyka ;-/ cholerny plik nie chce się zamienić na avi ;-/ ale dziś na bank wrzucę
Stary 2010-10-18, 12:16   #3218
Catia88
Rozeznanie

Eweska, no pięknie Ci dzieciaczki rosną! Widać,że miejsca dużo potrzebują

moniqac oczywiście będziemy jutro trzymać kciuki! I koniecznie napisz jaka była reakcja twojego Tża...

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:29   #3219
AlicjaH
Rozeznanie

Miałam sie zapytać
kobietki jak Wam się układa w wyrku?
Ja jakoś anty się zrobiłam i jak tż się zbliża to mam nieodpartą ochotę kopnąć go w głowę ;-/
Libido spadło mi na max ;-/
A wcześniej byliśmy baaaardzo aktywni /maratony po 5h ;-)) albo nie wychodzenie z łózka przez cały weekend ;-)) a teraz....
Widzę, ze mu to ciąży bo ani nie jestem otwarta jak kiedyś i tylko normalny seksik i to też nie za długo ;-((((
Stary 2010-10-18, 12:36   #3220
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AlicjaH Pokaż wiadomość
Miałam sie zapytać
Ja jakoś anty się zrobiłam i jak tż się zbliża to mam nieodpartą ochotę kopnąć go w głowę ;-/
A wcześniej byliśmy baaaardzo aktywni /maratony po 5h ;-)) albo nie wychodzenie z łózka przez cały weekend ;-)) a teraz....
Widzę, ze mu to ciąży bo ani nie jestem otwarta jak kiedyś i tylko normalny seksik i to też nie za długo ;-((((
Alicja, ja niestety mam podobny problem Tzn. libido ostatnio nawet troszkę mi wzrosło, ale muszę poczekać do wizyty u gina, bo po ostatnim razie miałam plamienia :/ a niby wszystko jest ok, więc nie wiem czy jakieś naczynie mi pękło czy co. Z moim Tżem nawet ostatnio trochę pokłociłam sie o sprawy łóżkowe ach też mi z tym ciężko

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:36   #3221
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Moniqac no to mamy jutro razem usg genetyczne, trzymam kciuki Ja mam na 15.30 jadę z synkiem, może będzie mógł popodgladać rodzeństwo jeśli będzie badanie przez brzuch
synal będzie oglądał?! ale super!
a jak wogóle reaguje na rodzeństwo? .

Cytat:

czas trwania całego to około 25min /wszystko razem 3d/4d genetyk i normalne
kurcze mam na filmie tego genetyka ;-/ cholerny plik nie chce się zamienić na avi ;-/ ale dziś na bank wrzucę
a mam pytanko - czy oprócz usg przez brzuch miałaś też "ręczne badanie" ? nie wiem na co przygotować mojego TZ - nie bardzo mu się podoba fakt że mój gin to facet, a jakby miał mnie przy nim badać to by chyba zwariował .

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
moniqac oczywiście będziemy jutro trzymać kciuki! I koniecznie napisz jaka była reakcja twojego Tża...

Cytat:
Miałam sie zapytać
ychhhh.... ciężko - na snach się kończy czasem mi się chce, ale rzeczywiście - spadło jak nic .

Stary 2010-10-18, 12:42   #3222
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
synal będzie oglądał?! ale super!
a jak wogóle reaguje na rodzeństwo? .
.
Tak, tak jeśli tylko będzie przez brzuch to go biorę ze sobą do gabinetu, tż-ta nie ma to chociaż on mi potowarzyszy
Ostatnio na normalnym usg miał sobie po ogladać, ale lekarz nie był jeszcze pewien czy przez brzuch bedzie coś widać, więc powiedział że na nastepnej wizycie go zaprosimy to sobie popatrzy bo na bank już będzie przez brzuch tak jak na ostatnim usg
Ale jutro bedzie pewnie widok ciekawszy jeśli lekarz przełaczy na 3d/4d nie wiem dokładnie jakie ma usg w gabinecie, wszystko okaże się jutro

co do rodzenstwa jest bardzo szczęśliwy, mówi cały czas że jest to dla niego najlepszy prezent ze wszystkich, nie moze się doczekać kiedy zaczna kopać

co do libido to mi chyba nie spadło ale nie wiem bo tz-ta nie ma, więc o sexie nawet nie myślę

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2010-10-18 o 12:44
Stary 2010-10-18, 12:49   #3223
AlicjaH
Rozeznanie

moniqac tż poproś jedynie na usg
niech nie wchodzi od razu mi się tak bynajmniej wydaje
teraz nie miałam na samolocie ale,
miałam miesiąc wcześniej

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Tak, tak jeśli tylko będzie przez brzuch to go biorę ze sobą do gabinetu, tż-ta nie ma to chociaż on mi potowarzyszy
Ostatnio na normalnym usg miał sobie po ogladać, ale lekarz nie był jeszcze pewien czy przez brzuch bedzie coś widać, więc powiedział że na nastepnej wizycie go zaprosimy to sobie popatrzy bo na bank już będzie przez brzuch tak jak na ostatnim usg
Ale jutro bedzie pewnie widok ciekawszy jeśli lekarz przełaczy na 3d/4d nie wiem dokładnie jakie ma usg w gabinecie, wszystko okaże się jutro

co do rodzenstwa jest bardzo szczęśliwy, mówi cały czas że jest to dla niego najlepszy prezent ze wszystkich, nie moze się doczekać kiedy zaczna kopać

co do libido to mi chyba nie spadło ale nie wiem bo tz-ta nie ma, więc o sexie nawet nie myślę
da radę przez brzuchala i o wiele lepiej widać ja tak teraz miałam
co do 3d/4d to tak średnio było u mnie np wiadć buzię ogólnie bryłowatość wyszła ;-/ ale jest tak jak troszkę na brzuszku jest tłuszczyku a jak jesteś po cc to już srednio to wygląda

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Screeny zrobię bo ten mój plik mnie dobija to choć to wrzucę
Stary 2010-10-18, 12:52   #3224
principessina
Zakorzenienie

moniqac Ty mnie nie zalamuj w tym sensie, ze jutro idziesz na prenatalne, a ja dzisiaj ide na wizyte, moj dzidzius jest straszy od Twojego a gin o prenatalnym nic nie wspominal, strasznie sie zamartwiam tym faktem

mnie libido spadlo, a co do piersi to juz od 2 tyg mnie nie bola, czyzby ustaly w miejscu

Dziewczyny a mialyscie to badanie na opryszczke? wiem, ze piszecie tutaj o opryszce na ustach, ale lepiej zrobic pobranie krwi na to w drogach rodnych, bo dla plodu jest niebezpieczna
Stary 2010-10-18, 12:53   #3225
eweska
Moderatoreska

Cytat:

da radę przez brzuchala i o wiele lepiej widać ja tak teraz miałam
co do 3d/4d to tak średnio było u mnie np wiadć buzię ogólnie bryłowatość wyszła ;-/ ale jest tak jak troszkę na brzuszku jest tłuszczyku a jak jesteś po cc to już srednio to wygląda

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Screeny zrobię bo ten mój plik mnie dobija to choć to wrzucę
CC nigdy nie miałam, synalka rodziłam SN , tłuszczyk na brzuchu pewnie jest, ale chyba zarys dzieckaczków lepiej chyba widać niz na zwykłym usg bo na razie to tylko plamki było widać ruszajace sie i synal i tak pewnie by tam nic nie widział, może na tym 3d/4d synkowi lepiej bedzie uchwycic zarys dzieciaczków, mam nadzieje, a jak nie to zobaczy cos ruszajacego się i machajacego rączkami do niego Już jutro sie wszystko okaże, mam stresa czy wszystko jest ok, mam nadzieję, że jednak będzie dobrze i bedę mogła odetchnąć.

O to czekam na screeny, ciekawa jestem
Stary 2010-10-18, 13:00   #3226
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kobietki
Już jestem ;-)
Ech jak tz wraca to nie mam na nic czasu ;-)
Pamiętam o was dam dziś link do filmiku tylko go skończę obrabiać, bo okazało sie że został pocięty ;-/
Ale dziś max wieczorkiem będzie mój zabek widoczny

Dziewczyny mam pytanie bo dopiero zaczęłam się nad tym zasatanawiać
mam tp na 0.3.05.2011 jest to 13tydz ciąży a na usg wyszło mi 11 dz i 3dni fakt ze plus 5 dni moze być rozpiętości ale to takie tycie dziwne ;-/

A I MAM PROŻBĘ DO MAM KTÓRE ROBIŁY GENETYKI /CHCE SIE UPEWNIĆ ;-)
GS 7,8CM
CRL 4,6CM
BPD 1,7CM
NT /PRZYZIERNOŚĆ/ 0.3MM

GIN powiedział, ze wszytko ok ale ja się wolę upewnić że miałyście podobnie z NT ;-)
Bo kukałam na forum i max jest 2,5 /czyli tzn że mam bardzo mała możliwość na dziecko z wadami ? bo zapomniałam go pytnąć że to 0,3 jest malutkie /ale chyba dobrze że małe./
jak mialam pierwsze usg to bylam 13 wrzesnia
mialam 11 tydzien ciazy a dziecko mialo 5 tydzien
i bylo pod spodem napisane, plus minus 8 dni
wiec halo :conf used:

no ale jeden termin mam na 30 kwietnia wedglu OM a drugi na 17 maja
wiec mowie, ze bede rodzic na poczatku maja
Stary 2010-10-18, 13:03   #3227
AlicjaH
Rozeznanie

aaaa sekunda dajcie 3min staram się i wkleje zdjęcia
Stary 2010-10-18, 13:14   #3228
eweska
Moderatoreska

Cytat:
jak mialam pierwsze usg to bylam 13 wrzesnia
mialam 11 tydzien ciazy a dziecko mialo 5 tydzien
i bylo pod spodem napisane, plus minus 8 dni
wiec halo :conf used:

no ale jeden termin mam na 30 kwietnia wedglu OM a drugi na 17 maja
wiec mowie, ze bede rodzic na poczatku maja
Dużą różnicę masz między usg a dniem ostatniej @
Mnie akurat się wszystko zgrało co do dnia i na razie na każdej wizycie się zgadza.

Ale tak jak niektórzy mówią to obraz z usg może się mylić i mogą różne cuda wychodzić co do wieku ciąży, a zwłaszcza w późniejszej ciąży to sie potwierdza i czasami różnica między wiekiem z usg a wiekiem z @ się powiększa, choć nie ma na to reguły.
Stary 2010-10-18, 13:24   #3229
Vinca09
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Dawno nic tu nie pisałam, choć staram się być na bieżąco z Waszymi wpisami. Oj, dzieje, się, dzieje... Niesamowite, że już niedługo będziemy wiedzieć czy mamy "na stanie" chłopców czy dziewczynki Ale ten czas leci.
Ja osobiście cały czas jestem na etapie zastanawiania się czy na pewno jestem w ciąży. Objawów prawie zero (poza poczuciem zmęczenia, ale daję sobie z tym radę) i brzuszkiem, który czasem sobie wyskakuje (z tym też daję sobie radę: rozpinam guzik spodni ); generalnie dla otoczenia jestem "ciążowo nieujawniona".
Na 3 listopada (to będzie 12 tydz.) umówiłam się na badania, które zaleciła mi moja gin. I trochę jestem w kropce, ponieważ na dzień dzisiejszy mam dwie opcje badań:
- w pierwszej klinice: test PAPP-a (usg 200 zł + badanie krwi 320 zł), w sumie 520 zł, czyli chyba całkiem sporo,
- w drugiej klinice: usg - 250 zł (bez badania krwi).
I w sumie sama nie wiem na co się zdecydować. Napiszcie proszę jak to wygląda u Was? Jakie miałyście/będziecie miały badania, jakie ceny, czy miałyście usg 3d...
Z jednej strony nie chcę oszczędzać na dziecku, z drugiej te 520zł to niemało... A chyba samo badanie usg nie wystarczy, żeby mieć pewność, że wszystko jest ok?
Ściskam Was mocno!!!
Vinca09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:30   #3230
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Dużą różnicę masz między usg a dniem ostatniej @
Mnie akurat się wszystko zgrało co do dnia i na razie na każdej wizycie się zgadza.

Ale tak jak niektórzy mówią to obraz z usg może się mylić i mogą różne cuda wychodzić co do wieku ciąży, a zwłaszcza w późniejszej ciąży to sie potwierdza i czasami różnica między wiekiem z usg a wiekiem z @ się powiększa, choć nie ma na to reguły.
no zobacz
ale same ostatnio pisalyscie, ze moj dzidzius malutki
zobaczymy teraz jak w listopadzie pojde
kolo 10
mojej kuzynce tez tak terminy szalaly
raz duzo pozniej wychodzilo raz duzo wczesniej
ehh dziwne to wszystko
Stary 2010-10-18, 13:32   #3231
AlicjaH
Rozeznanie

Dobra pytanie dnia
dlaczego plik bmg po zmienieniu na jpg robi się cały czarny?? ;-//// może ktoś tak miał?? nie mogę wkleić
Stary 2010-10-18, 13:36   #3232
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Ja mam wizyte 28.10 i bede dokł w 13t5dn i tez sie zastanawiam czy to aby nie za pózno na przeziernosc,ale cóz co ma byc to będzie.
hej skarbie zobaczymy, ja mam teraz w srode usg.

Pożale sie wam wczoraj mnie bolal brzuszek jak na miesiaczke potem mnie klulo po lewej stronie rano obudzilam sie z bolem plecow. Na szczescie mialam dzisiaj wizyte u gin. Przepisala mi luteine pod jezyk, wlasnie ja mam. Boje sie

cisnienie w normie- w koncu troche wyzsze, ale schudlam 300g

nie mam humoru przez to.
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:38   #3233
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Vinca09 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Dawno nic tu nie pisałam, choć staram się być na bieżąco z Waszymi wpisami. Oj, dzieje, się, dzieje... Niesamowite, że już niedługo będziemy wiedzieć czy mamy "na stanie" chłopców czy dziewczynki Ale ten czas leci.
Ja osobiście cały czas jestem na etapie zastanawiania się czy na pewno jestem w ciąży. Objawów prawie zero (poza poczuciem zmęczenia, ale daję sobie z tym radę) i brzuszkiem, który czasem sobie wyskakuje (z tym też daję sobie radę: rozpinam guzik spodni ); generalnie dla otoczenia jestem "ciążowo nieujawniona".
Na 3 listopada (to będzie 12 tydz.) umówiłam się na badania, które zaleciła mi moja gin. I trochę jestem w kropce, ponieważ na dzień dzisiejszy mam dwie opcje badań:
- w pierwszej klinice: test PAPP-a (usg 200 zł + badanie krwi 320 zł), w sumie 520 zł, czyli chyba całkiem sporo,
- w drugiej klinice: usg - 250 zł (bez badania krwi).
I w sumie sama nie wiem na co się zdecydować. Napiszcie proszę jak to wygląda u Was? Jakie miałyście/będziecie miały badania, jakie ceny, czy miałyście usg 3d...
Z jednej strony nie chcę oszczędzać na dziecku, z drugiej te 520zł to niemało... A chyba samo badanie usg nie wystarczy, żeby mieć pewność, że wszystko jest ok?
Ściskam Was mocno!!!
Ja testu z krwi nie robie, nawet lekarz mi tego nie zalecił, robię samo usg, jeśli (tfu,tfu) na usg lekarza coś zaniepokoiło, coś było nie tak to wtedy sam proponuje dodatkowe badania, zeby wszystko sprawdzić, więc jeśli na usg wyjdzie wszystko ok to nie ma sensu robić tych badań z krwi, testów Papp.
No ale decyzja już należy do każdej mamuśki.

Cytat:
no zobacz
ale same ostatnio pisalyscie, ze moj dzidzius malutki
zobaczymy teraz jak w listopadzie pojde
kolo 10
mojej kuzynce tez tak terminy szalaly
raz duzo pozniej wychodzilo raz duzo wczesniej
ehh dziwne to wszystko
Dzidziuś malutki, ale pewnie szybko nadrobi, lekarz sam mówił że wszystko ok, więc nie ma co się martwić, tak jak piszesz nie raz terminy szaleją.

Cytat:
Dobra pytanie dnia
dlaczego plik bmg po zmienieniu na jpg robi się cały czarny?? ;-//// może ktoś tak miał?? nie mogę wkleić
Oj nie mam pojęcia czemu tak się dzieje.
Stary 2010-10-18, 13:46   #3234
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja testu z krwi nie robie, nawet lekarz mi tego nie zalecił, robię samo usg, jeśli (tfu,tfu) na usg lekarza coś zaniepokoiło, coś było nie tak to wtedy sam proponuje dodatkowe badania, zeby wszystko sprawdzić, więc jeśli na usg wyjdzie wszystko ok to nie ma sensu robić tych badań z krwi, testów Papp.
No ale decyzja już należy do każdej mamuśki.

Dzidziuś malutki, ale pewnie szybko nadrobi, lekarz sam mówił że wszystko ok, więc nie ma co się martwić, tak jak piszesz nie raz terminy szaleją.

Oj nie mam pojęcia czemu tak się dzieje.
mam nadzieje, mamusia sie dobrze odzywia wiec niech rosnie
dziekuje kochana
a jak tam twoja dwojeczka?
Stary 2010-10-18, 13:47   #3235
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
anulinka pewnie masz racje u mnie to musi sie porozpychac troche, bo taki chudzielec jestem hehe, ale jelita to juz mi poprzestawialo
hej to wlasnie moze byc od wagi, ja tez jestem szczupla, a od wczoraj mnie wszystko na dole boli mam nadzieje ze to bejbik rosnie, ale gin mi luteine przepisal
Nikosia

Stary 2010-10-18, 13:49   #3236
eweska
Moderatoreska

Cytat:
mam nadzieje, mamusia sie dobrze odzywia wiec niech rosnie
dziekuje kochana
a jak tam twoja dwojeczka?
Na następnej wizycie sama się przekonasz jak Twoja fasolka urosła
Moja dwójeczka chyba ok, dwa tygodnie ich nie podgladałam, ale jutro już je ponownie zobaczę, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Apetytu ja jakiegoś szczególnego nie mam, normalnie jem, nie mam większych zachcianek i nie jem za dwoje jak to się mówi i z jednej strony się cieszę, mam na to jeszcze czas.
Jedynie rano fasolki domagają się bo mnie aż ssie w żołądku, ale to pewnie też dlatego że ostatni posiłek z reguły jadam o 17-18 a później już nie jestem głodna, jedynie owocki zajadam w większej ilości niż kiedyś
Stary 2010-10-18, 13:50   #3237
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
dzien dobry kochane

dokładnie tak

a ja mialam sie pochwalic, ze wczoraj wedlug OM zaczelismy 13 tydzień czyli 4 miesiąc
dzisiaj juz ciazowki wciagnelam, bo brzusio dal mi popalic, w ogole w nocy sie wiercilam bolal ( rosnie )
widze, ze nie tylko mnie brzuszek boli a sa to silne bole?
Nikosia

Stary 2010-10-18, 13:55   #3238
principessina
Zakorzenienie

Dziewczynki ide sie szykowac i do lekarza napisze wieczorem, bo jeszcze chcialam isc kupic sobie jakies spodnie, bo chodze z rozpietym rozporkiem
Stary 2010-10-18, 13:55   #3239
kruczaa
Rozeznanie

Mnie lekarz na wizycie mówił że takie pobolewanie brzucha jak na @ albo kłucie to normalen jest, bejbik rośnie, ale gdyby mi sie wydawało że za mocno boli to można bez obaw brac no-spe, moja koleżanka miała zagrożoną ciąże, przez hormony, to codziennie musiała łykać n-spe (oraz duphaston i zwiększoną dawkę foliku), profilaktycznie
Myślę że nie ma potrzeby się martwić delikatnymi bólami, mnie ostatnio boli kręgosłup tak nad pupą, czytałam że jak macica sie powiększa to są takie bóle.
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:56   #3240
asiak1981
Rozeznanie

Wiecie co, zauważyłam że odrzuca mnie od lodów. Wczoraj narobiłyście mi apetytu więc zajrzałam do zamrażalnika, i znalazłam Carte dora karmelowe, ale nie smakowały mi coś... Normalnie to kocham lody!

Poza tym nie mogę też jogurtów, maślanek.. bleee..

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości