|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
eweska ale brzuchal, ale przy blizniakach to chyba normalne, piekny
kruczaa nie chce byc obrzydliwa, ale wczoraj to juz tyle sie nawtrynialam jogurtow i kiwi, ze dzis rano mialam rozwolnienie, ale to chyba lepiej niz nie chodzic po 5 dni ![]() agus87 ja wczoraj mowilam mezowi, ze czuje jakby serce bilo maluszkowi w moim brzusiu, a to pewnie gazy byly buahahaha AlicjaH u mnie jest 11tydzien i 4 dni, nie za wczesnie bylo u Ciebie na przeziernosc? ile trwa to badanie? dzis na 15sta mamy wizyte u gina, trzymajcie kciuki
|
#3212 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
, ale rzeczywiście - można czasem zwariować jak sie nie wie o co chodzi. ja myślałam, że te bóle to już powinny przejść. mnie np przeszedł ból piersi (a szkoda, bo takie są fajne - mogłyby jeszcze troche urosnąć ).Cytat:
Cytat:
podobno można w ciąży. poczytajcie: http://www.erazaban.pl/ja też... wiem, że rzadko tu pisze, ale nie nadążam wrrrr .... nie dostałam nawet zaproszenia do klubu Cytat:
za tych na wizytach dzisiaj.ja jutro więc za mnie też proszę trzymać.
|
||||
|
|
|
#3213 |
|
Rozeznanie
|
eweska - śliczny brzuszek!
AlicjaH - wynik piękny, wszystko na pewno jest ok!! a terminowi z usg nie wierz, to jest tak pi razy ok, wg średnich obliczane, a pomyśl, że gin się o 2 mm mylnął przy zaznaczeniu dzidzi, to od razu inny termin wychodzi...
|
#3214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3215 |
|
Rozeznanie
|
Eweska rosną bliźniaki
Ja mam taki sam wieczorem, bo rano nawet nawet
|
|
|
|
#3216 |
|
Moderatoreska
|
Dzięki dziewczyny
![]() Principessina podobno przy bliźniakach tak już jest, że brzuchol szybciej wyskakuje i jest dużo większy. Moniqac no to mamy jutro razem usg genetyczne, trzymam kciuki Ja mam na 15.30 jadę z synkiem, może będzie mógł popodgladać rodzeństwo jeśli będzie badanie przez brzuch
|
|
|
|
#3217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- czas trwania całego to około 25min /wszystko razem 3d/4d genetyk i normalne kurcze mam na filmie tego genetyka ;-/ cholerny plik nie chce się zamienić na avi ;-/ ale dziś na bank wrzucę
|
|
#3218 |
|
Rozeznanie
|
Eweska, no pięknie Ci dzieciaczki rosną!
Widać,że miejsca dużo potrzebują ![]() moniqac oczywiście będziemy jutro trzymać kciuki! I koniecznie napisz jaka była reakcja twojego Tża...
|
|
|
|
#3219 |
|
Rozeznanie
|
Miałam sie zapytać
kobietki jak Wam się układa w wyrku? Ja jakoś anty się zrobiłam i jak tż się zbliża to mam nieodpartą ochotę kopnąć go w głowę ;-/ Libido spadło mi na max ;-/ A wcześniej byliśmy baaaardzo aktywni /maratony po 5h ;-)) albo nie wychodzenie z łózka przez cały weekend ;-)) a teraz.... Widzę, ze mu to ciąży bo ani nie jestem otwarta jak kiedyś i tylko normalny seksik i to też nie za długo ;-((((
|
#3220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tzn. libido ostatnio nawet troszkę mi wzrosło, ale muszę poczekać do wizyty u gina, bo po ostatnim razie miałam plamienia :/ a niby wszystko jest ok, więc nie wiem czy jakieś naczynie mi pękło czy co. Z moim Tżem nawet ostatnio trochę pokłociłam sie o sprawy łóżkowe ach też mi z tym ciężko
|
|
|
|
|
#3221 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak wogóle reaguje na rodzeństwo? .Cytat:
? nie wiem na co przygotować mojego TZ - nie bardzo mu się podoba fakt że mój gin to facet, a jakby miał mnie przy nim badać to by chyba zwariował .Cytat:
Cytat:
czasem mi się chce, ale rzeczywiście - spadło jak nic .
|
||||
|
|
|
#3222 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Ostatnio na normalnym usg miał sobie po ogladać, ale lekarz nie był jeszcze pewien czy przez brzuch bedzie coś widać, więc powiedział że na nastepnej wizycie go zaprosimy to sobie popatrzy bo na bank już będzie przez brzuch tak jak na ostatnim usg ![]() Ale jutro bedzie pewnie widok ciekawszy jeśli lekarz przełaczy na 3d/4d nie wiem dokładnie jakie ma usg w gabinecie, wszystko okaże się jutro ![]() co do rodzenstwa jest bardzo szczęśliwy, mówi cały czas że jest to dla niego najlepszy prezent ze wszystkich, nie moze się doczekać kiedy zaczna kopać ![]() co do libido to mi chyba nie spadło ale nie wiem bo tz-ta nie ma, więc o sexie nawet nie myślę Edytowane przez eweska Czas edycji: 2010-10-18 o 12:44 |
|
|
|
|
#3223 | |
|
Rozeznanie
|
moniqac tż poproś jedynie na usg
niech nie wchodzi od razu mi się tak bynajmniej wydaje teraz nie miałam na samolocie ale, miałam miesiąc wcześniej ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
co do 3d/4d to tak średnio było u mnie np wiadć buzię ogólnie bryłowatość wyszła ;-/ ale jest tak jak troszkę na brzuszku jest tłuszczyku a jak jesteś po cc to już srednio to wygląda ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Screeny zrobię bo ten mój plik mnie dobija to choć to wrzucę
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac Ty mnie nie zalamuj w tym sensie, ze jutro idziesz na prenatalne, a ja dzisiaj ide na wizyte, moj dzidzius jest straszy od Twojego a gin o prenatalnym nic nie wspominal, strasznie sie zamartwiam tym faktem
![]() mnie libido spadlo, a co do piersi to juz od 2 tyg mnie nie bola, czyzby ustaly w miejscu ![]() Dziewczyny a mialyscie to badanie na opryszczke? wiem, ze piszecie tutaj o opryszce na ustach, ale lepiej zrobic pobranie krwi na to w drogach rodnych, bo dla plodu jest niebezpieczna
|
#3225 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Już jutro sie wszystko okaże, mam stresa czy wszystko jest ok, mam nadzieję, że jednak będzie dobrze i bedę mogła odetchnąć.O to czekam na screeny, ciekawa jestem
|
|
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialam 11 tydzien ciazy a dziecko mialo 5 tydzien i bylo pod spodem napisane, plus minus 8 dni wiec halo ![]() :conf used:![]() no ale jeden termin mam na 30 kwietnia wedglu OM a drugi na 17 maja wiec mowie, ze bede rodzic na poczatku maja
|
|
|
|
|
#3227 |
|
Rozeznanie
|
aaaa sekunda dajcie 3min staram się i wkleje zdjęcia
|
#3228 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Mnie akurat się wszystko zgrało co do dnia i na razie na każdej wizycie się zgadza. Ale tak jak niektórzy mówią to obraz z usg może się mylić i mogą różne cuda wychodzić co do wieku ciąży, a zwłaszcza w późniejszej ciąży to sie potwierdza i czasami różnica między wiekiem z usg a wiekiem z @ się powiększa, choć nie ma na to reguły. |
|
|
|
|
#3229 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Dawno nic tu nie pisałam, choć staram się być na bieżąco z Waszymi wpisami. Oj, dzieje, się, dzieje... Niesamowite, że już niedługo będziemy wiedzieć czy mamy "na stanie" chłopców czy dziewczynki Ale ten czas leci.Ja osobiście cały czas jestem na etapie zastanawiania się czy na pewno jestem w ciąży. Objawów prawie zero (poza poczuciem zmęczenia, ale daję sobie z tym radę) i brzuszkiem, który czasem sobie wyskakuje (z tym też daję sobie radę: rozpinam guzik spodni ); generalnie dla otoczenia jestem "ciążowo nieujawniona". ![]() Na 3 listopada (to będzie 12 tydz.) umówiłam się na badania, które zaleciła mi moja gin. I trochę jestem w kropce, ponieważ na dzień dzisiejszy mam dwie opcje badań: - w pierwszej klinice: test PAPP-a (usg 200 zł + badanie krwi 320 zł), w sumie 520 zł, czyli chyba całkiem sporo, - w drugiej klinice: usg - 250 zł (bez badania krwi). I w sumie sama nie wiem na co się zdecydować. Napiszcie proszę jak to wygląda u Was? Jakie miałyście/będziecie miały badania, jakie ceny, czy miałyście usg 3d... Z jednej strony nie chcę oszczędzać na dziecku, z drugiej te 520zł to niemało... A chyba samo badanie usg nie wystarczy, żeby mieć pewność, że wszystko jest ok? Ściskam Was mocno!!! |
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale same ostatnio pisalyscie, ze moj dzidzius malutki ![]() zobaczymy teraz jak w listopadzie pojde kolo 10 mojej kuzynce tez tak terminy szalaly raz duzo pozniej wychodzilo raz duzo wczesniej ehh dziwne to wszystko |
|
|
|
|
#3231 |
|
Rozeznanie
|
Dobra pytanie dnia
dlaczego plik bmg po zmienieniu na jpg robi się cały czarny?? ;-//// może ktoś tak miał?? nie mogę wkleić
|
#3232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pożale sie wam wczoraj mnie bolal brzuszek jak na miesiaczke potem mnie klulo po lewej stronie rano obudzilam sie z bolem plecow. Na szczescie mialam dzisiaj wizyte u gin. Przepisala mi luteine pod jezyk, wlasnie ja mam. Boje sie![]() cisnienie w normie- w koncu troche wyzsze, ale schudlam 300g ![]() nie mam humoru przez to.
|
|
|
#3233 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
No ale decyzja już należy do każdej mamuśki. Cytat:
Oj nie mam pojęcia czemu tak się dzieje. |
||
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje kochana a jak tam twoja dwojeczka? |
|
|
|
|
#3235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieje ze to bejbik rosnie, ale gin mi luteine przepisal
|
|
|
#3236 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Moja dwójeczka chyba ok, dwa tygodnie ich nie podgladałam, ale jutro już je ponownie zobaczę, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Apetytu ja jakiegoś szczególnego nie mam, normalnie jem, nie mam większych zachcianek i nie jem za dwoje jak to się mówi i z jednej strony się cieszę, mam na to jeszcze czas. Jedynie rano fasolki domagają się bo mnie aż ssie w żołądku, ale to pewnie też dlatego że ostatni posiłek z reguły jadam o 17-18 a później już nie jestem głodna, jedynie owocki zajadam w większej ilości niż kiedyś
|
|
|
|
|
#3237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ide sie szykowac i do lekarza
napisze wieczorem, bo jeszcze chcialam isc kupic sobie jakies spodnie, bo chodze z rozpietym rozporkiem
|
#3239 |
|
Rozeznanie
|
Mnie lekarz na wizycie mówił że takie pobolewanie brzucha jak na @ albo kłucie to normalen jest, bejbik rośnie, ale gdyby mi sie wydawało że za mocno boli to można bez obaw brac no-spe, moja koleżanka miała zagrożoną ciąże, przez hormony, to codziennie musiała łykać n-spe (oraz duphaston i zwiększoną dawkę foliku), profilaktycznie
![]() Myślę że nie ma potrzeby się martwić delikatnymi bólami, mnie ostatnio boli kręgosłup tak nad pupą, czytałam że jak macica sie powiększa to są takie bóle. |
|
|
|
#3240 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co, zauważyłam że odrzuca mnie od lodów. Wczoraj narobiłyście mi apetytu więc zajrzałam do zamrażalnika, i znalazłam Carte dora karmelowe, ale nie smakowały mi coś... Normalnie to kocham lody!
Poza tym nie mogę też jogurtów, maślanek.. bleee..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

).
Ale lepsze to niż przeziębienie
Czosnek z samego rana też zastosowałam, ale muszę kupić świeży bo ten już swoje wyleżał w lodówce
, smaruję ją na zmianę carmexem i kroplami tamanu. W sumie wczoraj rano, jak się pojawiła, całkowicie z głowy wypadło mi, że mam te krople, i używałam tylko czosnku i carmexa. Jak posmarowałam wieczorem ( gdy mnie olśniło
za tych na wizytach dzisiaj.