Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-18, 13:59   #3241
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Aguś nie przejmuj się ja też uważam, że najlepsza pasta do zębów i maść cynkowa i schodzi.

Anula co do omdleń to nie mogę Ci pomóc bo mi zdarzyło się to raz w życiu i to równiutki rok po porodzie, też w busie.
Znalazłam coś takiego:
"Zmiany ciśnienia krwi, występujące w ciąży, mogą spowodować zawroty głowy, kiedy np. kobieta nagle wstanie. Jeżeli pani czuje się słabo, proszę powoli usiąść, oddychać głęboko i nie wykonywać żadnych gwałtownych ruchów. Jeżeli jest to możliwe, proszę położyć się z nogami uniesionymi do góry. Omdlenia podczas ciąży wynikają najczęściej z chwilowego osłabienia napływu krwi do mózgu. Proszę jednak powiadomić lekarza o omdleniach, ponieważ sporadycznie mogą być efektem niedokrwistości (anemii). Przyczyny zawrotów głowy to dodatkowo: nacisk macicy na duże naczynia krwionośne, niski poziom cukru we krwi i niskie ciśnienie krwi.
Należy pić dużo płynów. Spożywać produkty białkowe, jadać częściej, a mniejsze ilości. Mieć zawsze ze sobą czy to jakiś owoc czy kruche ciasteczka, aby posilić się w razie potrzeby poza domem. Gdy jest za gorąco, należy wpuścić trochę świeżego powietrza i rozluźnić ubranie, zwłaszcza pod szyją i w pasie"

ja zawsze mdleje po pobraniu krwi-masakra... wtedy tak jak piszesz pielegniarki mnie klada na lozko i nogi mam wyzej. moja gin powiedziala, ze to skutek ciazy. tez zawsze mam jakas kanapke ze soba... a wiadomo te badania robi sie na czczo.
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 14:04   #3242
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
widze, ze nie tylko mnie brzuszek boli a sa to silne bole?
chwilami klucia dosc mocne
nic sie nie martw
jak boli kluje ciagnie tzn, ze rosnie, macica sie rosciaga, lozysko sie tworzy, dziecko robi miejsce
a jak juz by byl taki przeszywajacy, ze bys wytrzymac nie mogla to wtedy jest zle

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Na następnej wizycie sama się przekonasz jak Twoja fasolka urosła
Moja dwójeczka chyba ok, dwa tygodnie ich nie podgladałam, ale jutro już je ponownie zobaczę, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Apetytu ja jakiegoś szczególnego nie mam, normalnie jem, nie mam większych zachcianek i nie jem za dwoje jak to się mówi i z jednej strony się cieszę, mam na to jeszcze czas.
Jedynie rano fasolki domagają się bo mnie aż ssie w żołądku, ale to pewnie też dlatego że ostatni posiłek z reguły jadam o 17-18 a później już nie jestem głodna, jedynie owocki zajadam w większej ilości niż kiedyś
no to super, ze wszystko okej
ja tez jem duzo wiecej owocow
ja chdoze co miesiac do gina wiec jeszcze troiche poczekam
Stary 2010-10-18, 14:07   #3243
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Tesciom nie powiedzielismy bo jakos hmm nei moze mi to przejsc przez gardło (a mieszkamy w 1 domu :P )
Na pewno sie uciesza bo ja i TŻ jestesmy jedynakami

Kasiu nic sie nie martw luteina, wiele z nas ją bierze. Ja na okragło zapominam, dzis rano znow nie wziełam Ona jest w smaku przepaskudna, cierpnie mi język
Moja przyjaciołka przez 2 ciaze (mimo, ze nie zagrozone) tez łykała luteine - to jescze nic nie znaczy

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 14:11   #3244
Catia88
Rozeznanie

oj,znam to... mi tez nie mogło przejśc przez gardło,że jestem w ciąży jak chciałam rodzicom powiedzieć. Na szczęscie Tż swoim rodzicom powiedział to sam, więc jeden stres mniej miałam

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 14:13   #3245
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Carmex to taki kultowy balsam do ust. Stosuję go prawie całe życie.
Szczerze mówiąc, nie spotkałam się z tym, aby balsam do ust nie mógł być stosowany w czasie ciąży.

Co do tamanu, weszłam właśnie na stronę producenta i poczytałam całą ulotkę, nie ma tam żadnych przeciwskazań, co do ciąży. Tym bardziej, że stosuję go zewnętrznie i punktowo.

heviran - tabletki do ustne, sa bardzo dobre na opryszczke, ale w ciazy pewnie nie zalecane. ja 10 lipca bylam nad morzem, do domu wrocilam z 6 opryszczkami- nietylko na ustach. lekarz mi przepisal wlasnie te tabletki i szybko zniknely, usypiaja wirusa na pol roku do roku. niestety mialam tak silny wysyp ze do tej pory mam blizny
wg usg w ciazy jestem od 16.07. wtedy wlasnie bralam te tabletki...pozniej mialam urlop pod koniec lipca- troche sie pilo alkoholu

mam nadzieje ze moje bejbe nie ucierpialo na tym. o ciazy wiem dopiero od 25.08
Nikosia

Stary 2010-10-18, 14:26   #3246
AlicjaH
Rozeznanie

Doczytałam o lodach
Jeju snikersa bym zjadła mmm lodowego
Stary 2010-10-18, 14:27   #3247
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AlicjaH Pokaż wiadomość
Miałam sie zapytać
kobietki jak Wam się układa w wyrku?
Ja jakoś anty się zrobiłam i jak tż się zbliża to mam nieodpartą ochotę kopnąć go w głowę ;-/
Libido spadło mi na max ;-/
A wcześniej byliśmy baaaardzo aktywni /maratony po 5h ;-)) albo nie wychodzenie z łózka przez cały weekend ;-)) a teraz....
Widzę, ze mu to ciąży bo ani nie jestem otwarta jak kiedyś i tylko normalny seksik i to też nie za długo ;-((((
u mnie tez bardzo podobnie... teraz w ogole nie mysle o seksie a odkad mnie bola plecy i brzuszek ( a bola juz drugi dzien ) jestem niedostepna. a kiedys to bylo ostro...hehe

w ciazy chyba po prostu ta swiadomosc posiadania lokatora w swoim brzuszku stwarza psychiczna blokade. Tż ma ochote bo on w ciazy nie jest... i tak jak catia88 moj nie zawsze chyba to rozumie...
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2010-10-18 o 14:49
Stary 2010-10-18, 14:31   #3248
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
oj,znam to... mi tez nie mogło przejśc przez gardło,że jestem w ciąży jak chciałam rodzicom powiedzieć. Na szczęscie Tż swoim rodzicom powiedział to sam, więc jeden stres mniej miałam
Ale ja jestem stara dupa :P i nie powinnam miec takich obaw

Co do numerków z mezem, także mnie odrzuca absolutnie nie mam chęci

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 14:36   #3249
agus87
Zakorzenienie

mi dziewczyny o tym pisaly w klubie wiec tam zapraszam

a jesli chodzi o brak checi
wzrasta w II trymestrze
Stary 2010-10-18, 14:37   #3250
AlicjaH
Rozeznanie

Ja mam 26 i to moje 2dziecko i też mi jakoś "dziko było powiedzieć" ;-)
Moj tż ma 28 i widziałam stresa na jego twarzy jak szedł do teściów ;-) bo mówiliśmy osobno
tzn ja powiedziałam matce a to wystarczy ona jest lepsza niz megafon ;-) czyli tato i reszta rodziny zostali poinformowani ;-)
Stary 2010-10-18, 14:42   #3251
agus87
Zakorzenienie

ja mam 23 z tz jestem 1,5 roku p oslubie a razem jestesmy od 7 lat
wiec wszyscy sie baaardzo ucieszyli
chociaz rodzice dziadkami juz sa bo jestesmy najmlodszymi z rodzenstw
Stary 2010-10-18, 14:42   #3252
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Mnie lekarz na wizycie mówił że takie pobolewanie brzucha jak na @ albo kłucie to normalen jest, bejbik rośnie, ale gdyby mi sie wydawało że za mocno boli to można bez obaw brac no-spe, moja koleżanka miała zagrożoną ciąże, przez hormony, to codziennie musiała łykać n-spe (oraz duphaston i zwiększoną dawkę foliku), profilaktycznie
Myślę że nie ma potrzeby się martwić delikatnymi bólami, mnie ostatnio boli kręgosłup tak nad pupą, czytałam że jak macica sie powiększa to są takie bóle.
mnie wlasnie nad pupa boli kregoslup, w ogole kosci na dole. strasznie sie martwie
Nikosia

Stary 2010-10-18, 14:44   #3253
AlicjaH
Rozeznanie

Ech chęci to jedna rzecz mój tż jest że tak powiem bardzo wymagajacy w łóżku ;-)
A teraz sobie np nie wyobrażam, zeby np kończył mi w buzi bo mam taki odruch wymiotny że szok ;-/
Kurcze z jednej strony widzę, że się męczy a z 2 powinien mnie też zrozumieć
ostatnio jak wróciliśmy do tematu, powiedziałam, ze nie bo mały je przecież to samo co ja a on do mnie no co ty to proteiny ;-/ no ale sam fakt ech...
Z drugiej strony moje zatwardzenie hamuje mnie w 2 rodzaju seksu i tego on też nie pojmuje
Ogólnie widzę cisnienie z tego powodu i jak słyszę o 2 trymestr niedługo i znów coś porobimy to mnie skręca bo on myśli że będzie 13,5tyg a ja jak automat się przestawię
Zła jestem trochę na jego postawę ...
Ale mi szczery post wyszedł ha ha ;-)
Stary 2010-10-18, 14:46   #3254
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Tak, tak jeśli tylko będzie przez brzuch to go biorę ze sobą do gabinetu, tż-ta nie ma to chociaż on mi potowarzyszy
Ostatnio na normalnym usg miał sobie po ogladać, ale lekarz nie był jeszcze pewien czy przez brzuch bedzie coś widać, więc powiedział że na nastepnej wizycie go zaprosimy to sobie popatrzy bo na bank już będzie przez brzuch tak jak na ostatnim usg
Ale jutro bedzie pewnie widok ciekawszy jeśli lekarz przełaczy na 3d/4d nie wiem dokładnie jakie ma usg w gabinecie, wszystko okaże się jutro

co do rodzenstwa jest bardzo szczęśliwy, mówi cały czas że jest to dla niego najlepszy prezent ze wszystkich, nie moze się doczekać kiedy zaczna kopać

co do libido to mi chyba nie spadło ale nie wiem bo tz-ta nie ma, więc o sexie nawet nie myślę
super, że tak Ci synek zaakceptował myśl o rodzeństwie często jest to problem, a jestem strasznie ciekawa jak zareaguje jak zobacy. napisz koniecznie!

Cytat:
moniqac tż poproś jedynie na usg
niech nie wchodzi od razu mi się tak bynajmniej wydaje
teraz nie miałam na samolocie ale,
miałam miesiąc wcześniej
na samolocie pierwszy raz słysze
właśnie się zastanawiam czy powinien od razu wejść - na usg mówisz? to tez jest myśl
dziewczyny - Wy jak byłyście z TZtem to na całą wizyte? Czy tylko na USG.
ja chyba go zawołam tylko na usg

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
moniqac Ty mnie nie zalamuj w tym sensie, ze jutro idziesz na prenatalne, a ja dzisiaj ide na wizyte, moj dzidzius jest straszy od Twojego a gin o prenatalnym nic nie wspominal, strasznie sie zamartwiam tym faktem
mnie pewnie z racji wieku na te badania wysyła nie każda dziewczyna ma - jak czytałam czy rozmwiałam. nie zamartwiaj się i ufaj lekarzowi!

Cytat:
Pożale sie wam wczoraj mnie bolal brzuszek jak na miesiaczke potem mnie klulo po lewej stronie rano obudzilam sie z bolem plecow. Na szczescie mialam dzisiaj wizyte u gin. Przepisala mi luteine pod jezyk, wlasnie ja mam. Boje sie
spokojnie.... to zapewne profilkatycznie, lepiej brać na zapas. ja brałąm duphaston na początku, potem dostawiliśmy - spokojnie.

dziewczyny, jak mam 11tc i 1dz to nie brać już foliku?
nie wiem sama.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 14:47   #3255
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Tesciom nie powiedzielismy bo jakos hmm nei moze mi to przejsc przez gardło (a mieszkamy w 1 domu :P )

Kasiu nic sie nie martw luteina, wiele z nas ją bierze. Ja na okragło zapominam, dzis rano znow nie wziełam Ona jest w smaku przepaskudna, cierpnie mi język
Moja przyjaciołka przez 2 ciaze (mimo, ze nie zagrozone) tez łykała luteine - to jescze nic nie znaczy
dziekuje sloneczko za odpowiedz, wszystkie jestescie kochane
no ja wzielam 2 na razie, mi jakos nie przeszkadza ich smak. moze mam inne?? ja czasem zapominam o witaminach... biore codziennie ale w roznych godzinach
Nikosia

Stary 2010-10-18, 14:49   #3256
asiak1981
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
dziewczyny - Wy jak byłyście z TZtem to na całą wizyte? Czy tylko na USG.
ja chyba go zawołam tylko na usg
Ja też wołam dopiero jak usg. Po co ma patrzeć jak mi obcy facet grzebie... Czego oczy nie widzą...

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 14:53   #3257
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
oj łośki nie ma co się czaić
Cytat:
Ech chęci to jedna rzecz mój tż jest że tak powiem bardzo wymagajacy w łóżku ;-)
A teraz sobie np nie wyobrażam, zeby np kończył mi w buzi bo mam taki odruch wymiotny że szok ;-/
ostatnio jak wróciliśmy do tematu, powiedziałam, ze nie bo mały je przecież to samo co ja a on do mnie no co ty to proteiny ;-/ no ale sam fakt ech...
Z drugiej strony moje zatwardzenie hamuje mnie w 2 rodzaju seksu i tego on też nie pojmuje
Ogólnie widzę cisnienie z tego powodu i jak słyszę o 2 trymestr niedługo i znów coś porobimy to mnie skręca bo on myśli że będzie 13,5tyg a ja jak automat się przestawię
hihi faktycznie szczery post
z tym odruchem wymiotnym, to mi się od jakiegoś momentu pojawił, ale to dłuuugo przed ciążą i po prostu powiedziałam. wolę bez niż zwymiotować :P nie wiem czemu mi się tak zrobiło. może dlatego, że smak nie jest najprzyjemniejszy

powiem Wam, że chcicę mam nawet niezłą, tylko ja jestem leniwa strrrrasznie i czasem mimo chcicy, nie chce mi się zaczynać nawet, bo wolę np pospać i się nie męczyć w ogóle seks jest lepszy w ciąży, wszystko bardziej odczuwam
a powiedzcie, czy jutro jak pójdę na USG (będę w 9tyg i 2dniu) to będzie widać już coś przez brzuch? bo chcę, żeby TŻ zobaczył Dzidzię

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 15:03   #3258
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
jestes szczera- to fajnie. moj tez wymaga ode mnie, lubimy eksperymentowac ale gdy pomysle o tym lub o tamtym to az mnie zbiera na wymioty...

jedyne co mnie ratuje to jego praca, wraca do domu padniety i rzadko mnie meczy... ale jak mu sie za chce- naprawde nieraz sie zmuszam. nie chce go zaniedbywac...ale

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

co do foliku, ja biore jeszcze feminantal do 12tyg choc jestem w 13tym, lekarz mowi, ze to nie szkodzi, mam te od 12tyg, zaczne je brac po badaniu usg, ktore mam w srode. ciekawe czy wiek ciazy bedzie sie zgadzal?
Nikosia

Stary 2010-10-18, 15:06   #3259
AlicjaH
Rozeznanie

Jeju jak mój wraca na weekend to czasem się modle, zeby był padnięty a tu lipa ;-/
Śmiałam się ost bo on nawet jak spi to mu stoi ha ha
Jak on to mówi on i jego ogonek to dwie osobowości i ogonek się go nie słucha ;-)
dobrze, ze chociaz słucha się mnie ;-)
Stary 2010-10-18, 15:11   #3260
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
a powiedzcie, czy jutro jak pójdę na USG (będę w 9tyg i 2dniu) to będzie widać już coś przez brzuch? bo chcę, żeby TŻ zobaczył Dzidzię
Ja byłam w 7t i 3d, miałam usg przez brzuch i było widać bejbika i serduszko ( 14,2 mm ), więc na pewno zobaczysz
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 15:16   #3261
Catia88
Rozeznanie

Alicja cóż... miejmy nadzieję,że faktycznie w II trymestrze będzie z nami lepiej i nasi faceci będą szczęśliwi

Stary 2010-10-18, 15:33   #3262
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeju jak mój wraca na weekend to czasem się modle, zeby był padnięty a tu lipa ;-/
Śmiałam się ost bo on nawet jak spi to mu stoi ha ha
Jak on to mówi on i jego ogonek to dwie osobowości i ogonek się go nie słucha ;-)
dobrze, ze chociaz słucha się mnie ;-)
skąd ja to znam
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Ja byłam w 7t i 3d, miałam usg przez brzuch i było widać bejbika i serduszko ( 14,2 mm ), więc na pewno zobaczysz
o super by było
Cytat:
Alicja cóż... miejmy nadzieję,że faktycznie w II trymestrze będzie z nami lepiej i nasi faceci będą szczęśliwi
niech się cieszą, że w ogóle czasem "dajemy"

Marcelek 30.05.2011

Stary 2010-10-18, 15:38   #3263
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dzien dobry kochane
a ja mialam sie pochwalic, ze wczoraj wedlug OM zaczelismy 13 tydzień czyli 4 miesiąc
dzisiaj juz ciazowki wciagnelam, bo brzusio dal mi popalic, w ogole w nocy sie wiercilam bolal ( rosnie )
Ja dzisiaj zaczynam 13 tc
i tez juz pomału wyciągne chyba ciążówki

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej ja chcialam zapytac? czy czesto macie omdlenia?ja zemdlalam dzis w autobusie, ludzie pomogli mi wyjsc
oblalam sie zimnym potem i cimnosc przed oczami, nogi sie ugiely, potem dochodzilam do siebie 15 minut na lawce i pic mi sie chcialo strasznie, boje sie ze to objawy cukrzycy ciazowej
ma ktoras tak?
bardzo sie wystraszylam
Ojj,skonsultuj to moze jednak z lekarzem.

Cytat:
Dziewczyny pokaże Wam grubaska
Rosnie i rośnie mi ten brzuch, nie wiem jak ja dam radę za kilka miesiacy, na razie na wadze 2kg na plusie.
Eweska ja mam taki wieczorami,ale śliczny bo taki juz ciążowy,u mnie to jeszcze sadełkowyale juz pomału sie zaokrągla

Cytat:
hej skarbie zobaczymy, ja mam teraz w srode usg.

Pożale sie wam wczoraj mnie bolal brzuszek jak na miesiaczke potem mnie klulo po lewej stronie rano obudzilam sie z bolem plecow. Na szczescie mialam dzisiaj wizyte u gin. Przepisala mi luteine pod jezyk, wlasnie ja mam. Boje sie
cisnienie w normie- w koncu troche wyzsze, ale schudlam 300g

nie mam humoru przez to.
Kasiunia nie martw sie,bedzie dobrze,mnie w I ciazy tez pamietam czesto brzuch bolal,kregosłup tez,a teraz jakos nie,moze przez to ,ze mam wiecej obowiązków i wiecej sie ruszam.

Ale tak jak dziewczyny pisza wkoncu juz 4 mies masz i dzidzia teraz rosnie szybciutko i musi sie troche porozpychac

Cytat:
Doczytałam o lodach
Jeju snikersa bym zjadła mmm lodowego
co wieczór snickersika musze wciagnąc,nie lodowego,ale mniamm ,ah ten karmel i te orzeszki w czekoladzie.

a ja dzisiaj mam taki humor,ze poprostu ostatnio tak sie cieszyłam,jak dwie kreski na tescie zobaczyłam,
otóz dostałam tel z banku,ze dostalismy z Tz-tem kredyt hurra.
teraz juz mój Tzcik moze pomalu zjezdzac na stałe do kraju Hurrrrrraaaaaaaaaaaa!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
a i przyjedzie za tydzien na podpisanie umowy,wiec sie szybciej zobaczymy.:ju pi:

a i w drugiej ciąży jestem, dopiero 13tc, a ja autentycznie czuje od kilku dni dzieciątko moje jak sobie plumka,wiem,ze to to ,pamietam z I ciazy choc za I razem dopiero w 17tc poczułam,a teraz takie delikatne łaskotanie juz mam
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 15:43   #3264
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość

co wieczór snickersika musze wciagnąc,nie lodowego,ale mniamm ,ah ten karmel i te orzeszki w czekoladzie.

a ja dzisiaj mam taki humor,ze poprostu ostatnio tak sie cieszyłam,jak dwie kreski na tescie zobaczyłam,
teraz juz mój Tzcik moze pomalu zjezdzac na stałe do kraju Hurrrrrraaaaaaaaaaaa!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
a i przyjedzie za tydzien na podpisanie umowy,wiec sie szybciej zobaczymy.:ju pi:
Super!!! Gratuluję dostania kredytu i tego,że za niedługo zobaczysz sie ze swoim Tżem!

A co do snickersa.... ale bym sobie go zjadła..ach, chyba napiszę smsa do brata żeby mi kupił

Stary 2010-10-18, 15:48   #3265
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Super!!! Gratuluję dostania kredytu i tego,że za niedługo zobaczysz sie ze swoim Tżem!

A co do snickersa.... ale bym sobie go zjadła..ach, chyba napiszę smsa do brata żeby mi kupił
Dziękuje kochana,a jak chcesz to ,podaj adres ,mam 2 snickersy to Ci jednego priorytetem podeśle
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 15:54   #3266
Catia88
Rozeznanie

mazianka widzę,że zaopatrzyłaś się w snickersy To w takim razie rzuć jednego do Krakowa

Stary 2010-10-18, 15:56   #3267
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zaczynam 13 tc
i tez juz pomału wyciągne chyba ciążówki

Eweska ja mam taki wieczorami,ale śliczny bo taki juz ciążowy,u mnie to jeszcze sadełkowyale juz pomału sie zaokrągla

a i w drugiej ciąży jestem, dopiero 13tc, a ja autentycznie czuje od kilku dni dzieciątko moje jak sobie plumka,wiem,ze to to ,pamietam z I ciazy choc za I razem dopiero w 17tc poczułam,a teraz takie delikatne łaskotanie juz mam
gratuluję !!

jakie to uczucie? łaskotanie? ja mam 10tydz i gdyby nie to,że wiem, że jestem w ciąży, to bym nie wiedziała haha

i też mam brzuszek sadełko, nie mogę się doczekać zaokrąglania

a jak piszesz o karmelu i orzeszkach to mi ślina cieknie !! najlepiej jadłabym lody właśnie z karmelem, albo w czekoladzie i z orzeszkami mniam mniam

Marcelek 30.05.2011

Stary 2010-10-18, 16:13   #3268
AlicjaH
Rozeznanie

http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1372
CO MYŚLICIE?
Kurcze tak powoli zaczynam szukać ;-)
albo ten http://www.bobowozki.com.pl/product_...7&%3CosCsid%3E
the_sania jak przeczytałam twój post normalnie poczułam na języku zimy smak lodów i tego słodkiego karmelu masakra ha ha

Edytowane przez AlicjaH
Czas edycji: 2010-10-18 o 16:18
AlicjaH jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 16:31   #3269
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
CO MYŚLICIE?
the_sania jak przeczytałam twój post normalnie poczułam na języku zimy smak lodów i tego słodkiego karmelu masakra ha ha
ja mam namiastkę tej pychoty w lodówce- big milka w polewie czekoladowej, ale nie odważę się chyba zjeść, bo mam dziurę w zębie i boli jak cholera nawet jak piję wodę. konkretnie w górnej dwójce tak z boku. noszę aparat orto od pół roku i ten ząb był schowany trochę za jedynką, a jak się odsunął, to wychodzi teraz, że próchnica tam się wdarła. będę się umawiać na plombowanie. w związku z tym mam do was pytanie: Czy dostanę znieczulenie u dentysty, będąc w ciąży ?

a wózek baaaaaardzo fajny w sumie takie mi się najbardziej podobają. proste i eleganckie aczkolwiek ten drugi podoba mi się mniej, ale nie względu na kolorystykę, a na tylko 3 koła i mam wrażenie rączki, które będą niewygodne w prowadzeniu wózka

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2010-10-18 o 16:33
Stary 2010-10-18, 16:33   #3270
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
CO MYŚLICIE?
mi sie ten drugi bardziej podoba
ja narazie nie szukam
jest czas

nawet nie macie pojecia jakiego mam smaka na placki ziemniaczane
na zonkach 2009 dziewczyny caly czas mi o plackach pisza i chyba na kolacje zrobie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości