|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
ja zawsze mdleje po pobraniu krwi-masakra... wtedy tak jak piszesz pielegniarki mnie klada na lozko i nogi mam wyzej. moja gin powiedziala, ze to skutek ciazy. tez zawsze mam jakas kanapke ze soba... a wiadomo te badania robi sie na czczo.
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
chwilami klucia dosc mocne
![]() nic sie nie martw jak boli kluje ciagnie tzn, ze rosnie, macica sie rosciaga, lozysko sie tworzy, dziecko robi miejsce a jak juz by byl taki przeszywajacy, ze bys wytrzymac nie mogla to wtedy jest zle Cytat:
![]() ja tez jem duzo wiecej owocow ![]() ja chdoze co miesiac do gina wiec jeszcze troiche poczekam
|
|
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Tesciom nie powiedzielismy bo jakos hmm nei moze mi to przejsc przez gardło (a mieszkamy w 1 domu :P )
Na pewno sie uciesza bo ja i TŻ jestesmy jedynakami ![]() Kasiu nic sie nie martw luteina, wiele z nas ją bierze. Ja na okragło zapominam, dzis rano znow nie wziełam ![]() Moja przyjaciołka przez 2 ciaze (mimo, ze nie zagrozone) tez łykała luteine - to jescze nic nie znaczy
|
#3244 |
|
Rozeznanie
|
oj,znam to... mi tez nie mogło przejśc przez gardło,że jestem w ciąży
jak chciałam rodzicom powiedzieć. Na szczęscie Tż swoim rodzicom powiedział to sam, więc jeden stres mniej miałam
|
|
|
|
#3245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
heviran - tabletki do ustne, sa bardzo dobre na opryszczke, ale w ciazy pewnie nie zalecane. ja 10 lipca bylam nad morzem, do domu wrocilam z 6 opryszczkami- nietylko na ustach. lekarz mi przepisal wlasnie te tabletki i szybko zniknely, usypiaja wirusa na pol roku do roku. niestety mialam tak silny wysyp ze do tej pory mam blizny ![]() wg usg w ciazy jestem od 16.07. wtedy wlasnie bralam te tabletki...pozniej mialam urlop pod koniec lipca- troche sie pilo alkoholu ![]() mam nadzieje ze moje bejbe nie ucierpialo na tym. o ciazy wiem dopiero od 25.08
|
|
|
#3246 |
|
Rozeznanie
|
Doczytałam o lodach
Jeju snikersa bym zjadła mmm lodowego
|
#3247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) jestem niedostepna. a kiedys to bylo ostro...hehe w ciazy chyba po prostu ta swiadomosc posiadania lokatora w swoim brzuszku stwarza psychiczna blokade. Tż ma ochote bo on w ciazy nie jest... i tak jak catia88 moj nie zawsze chyba to rozumie...
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2010-10-18 o 14:49 |
|
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do numerków z mezem, także mnie odrzuca
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
mi dziewczyny o tym pisaly w klubie wiec tam zapraszam
![]() a jesli chodzi o brak checi wzrasta w II trymestrze
|
|
|
|
#3250 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam 26 i to moje 2dziecko i też mi jakoś "dziko było powiedzieć" ;-)
Moj tż ma 28 i widziałam stresa na jego twarzy jak szedł do teściów ;-) bo mówiliśmy osobno tzn ja powiedziałam matce a to wystarczy ona jest lepsza niz megafon ;-) czyli tato i reszta rodziny zostali poinformowani ;-)
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 23 z tz jestem 1,5 roku p oslubie a razem jestesmy od 7 lat
wiec wszyscy sie baaardzo ucieszyli ![]() chociaz rodzice dziadkami juz sa bo jestesmy najmlodszymi z rodzenstw |
|
|
|
#3252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3253 |
|
Rozeznanie
|
Ech chęci to jedna rzecz mój tż jest że tak powiem bardzo wymagajacy w łóżku ;-)
A teraz sobie np nie wyobrażam, zeby np kończył mi w buzi bo mam taki odruch wymiotny że szok ;-/ Kurcze z jednej strony widzę, że się męczy a z 2 powinien mnie też zrozumieć ostatnio jak wróciliśmy do tematu, powiedziałam, ze nie bo mały je przecież to samo co ja a on do mnie no co ty to proteiny ;-/ no ale sam fakt ech... Z drugiej strony moje zatwardzenie hamuje mnie w 2 rodzaju seksu i tego on też nie pojmuje Ogólnie widzę cisnienie z tego powodu i jak słyszę o 2 trymestr niedługo i znów coś porobimy to mnie skręca bo on myśli że będzie 13,5tyg a ja jak automat się przestawię Zła jestem trochę na jego postawę ... Ale mi szczery post wyszedł ha ha ;-)
|
#3254 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
często jest to problem, a jestem strasznie ciekawa jak zareaguje jak zobacy. napisz koniecznie!Cytat:
![]() właśnie się zastanawiam czy powinien od razu wejść - na usg mówisz? to tez jest myśl ![]() dziewczyny - Wy jak byłyście z TZtem to na całą wizyte? Czy tylko na USG. ja chyba go zawołam tylko na usg Cytat:
nie każda dziewczyna ma - jak czytałam czy rozmwiałam. nie zamartwiaj się i ufaj lekarzowi!Cytat:
dziewczyny, jak mam 11tc i 1dz to nie brać już foliku? nie wiem sama. |
||||
|
|
|
#3255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja wzielam 2 na razie, mi jakos nie przeszkadza ich smak. moze mam inne?? ja czasem zapominam o witaminach... biore codziennie ale w roznych godzinach
|
|
|
#3256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3257 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie ma co się czaić ![]() Cytat:
z tym odruchem wymiotnym, to mi się od jakiegoś momentu pojawił, ale to dłuuugo przed ciążą i po prostu powiedziałam. wolę bez niż zwymiotować :P nie wiem czemu mi się tak zrobiło. może dlatego, że smak nie jest najprzyjemniejszy powiem Wam, że chcicę mam nawet niezłą, tylko ja jestem leniwa strrrrasznie i czasem mimo chcicy, nie chce mi się zaczynać nawet, bo wolę np pospać i się nie męczyć w ogóle seks jest lepszy w ciąży, wszystko bardziej odczuwam ![]() a powiedzcie, czy jutro jak pójdę na USG (będę w 9tyg i 2dniu) to będzie widać już coś przez brzuch? bo chcę, żeby TŻ zobaczył Dzidzię
|
|
|
#3258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale gdy pomysle o tym lub o tamtym to az mnie zbiera na wymioty... jedyne co mnie ratuje to jego praca, wraca do domu padniety i rzadko mnie meczy... ale jak mu sie za chce- naprawde nieraz sie zmuszam. nie chce go zaniedbywac...ale ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- co do foliku, ja biore jeszcze feminantal do 12tyg choc jestem w 13tym, lekarz mowi, ze to nie szkodzi, mam te od 12tyg, zaczne je brac po badaniu usg, ktore mam w srode. ciekawe czy wiek ciazy bedzie sie zgadzal?
|
|
|
#3259 |
|
Rozeznanie
|
Jeju jak mój wraca na weekend to czasem się modle, zeby był padnięty a tu lipa ;-/
Śmiałam się ost bo on nawet jak spi to mu stoi ha ha Jak on to mówi on i jego ogonek to dwie osobowości i ogonek się go nie słucha ;-) dobrze, ze chociaz słucha się mnie ;-)
|
#3260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3261 |
|
Rozeznanie
|
Alicja
i nasi faceci będą szczęśliwi
|
|
|
|
#3262 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3263 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i tez juz pomału wyciągne chyba ciążówki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie martw sie,bedzie dobrze,mnie w I ciazy tez pamietam czesto brzuch bolal,kregosłup tez,a teraz jakos nie,moze przez to ,ze mam wiecej obowiązków i wiecej sie ruszam.Ale tak jak dziewczyny pisza wkoncu juz 4 mies masz i dzidzia teraz rosnie szybciutko i musi sie troche porozpychac ![]() co wieczór snickersika musze wciagnąc,nie lodowego,ale mniamm ,ah ten karmel i te orzeszki w czekoladzie. a ja dzisiaj mam taki humor,ze poprostu ostatnio tak sie cieszyłam,jak dwie kreski na tescie zobaczyłam, otóz dostałam tel z banku,ze dostalismy z Tz-tem kredyt hurra. teraz juz mój Tzcik moze pomalu zjezdzac na stałe do kraju Hurrrrrraaaaaaaaaaaa!!!!! !!!!!!!!!!!!!! a i przyjedzie za tydzien na podpisanie umowy,wiec sie szybciej zobaczymy. a i w drugiej ciąży jestem, dopiero 13tc, a ja autentycznie czuje od kilku dni dzieciątko moje jak sobie plumka,wiem,ze to to ,pamietam z I ciazy choc za I razem dopiero w 17tc poczułam,a teraz takie delikatne łaskotanie juz mam
|
||||
|
|
|
#3264 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do snickersa.... ale bym sobie go zjadła..ach, chyba napiszę smsa do brata żeby mi kupił
|
|
|
|
|
#3265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3266 |
|
Rozeznanie
|
mazianka widzę,że zaopatrzyłaś się w snickersy
To w takim razie rzuć jednego do Krakowa ![]()
|
|
|
|
#3267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jakie to uczucie? łaskotanie? ja mam 10tydz i gdyby nie to,że wiem, że jestem w ciąży, to bym nie wiedziała i też mam brzuszek sadełko, nie mogę się doczekać zaokrąglania ![]() a jak piszesz o karmelu i orzeszkach to mi ślina cieknie !! najlepiej jadłabym lody właśnie z karmelem, albo w czekoladzie i z orzeszkami mniam mniam
|
|
|
#3268 |
|
Rozeznanie
|
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1372
CO MYŚLICIE? Kurcze tak powoli zaczynam szukać ;-) albo ten http://www.bobowozki.com.pl/product_...7&%3CosCsid%3E the_sania jak przeczytałam twój post normalnie poczułam na języku zimy smak lodów i tego słodkiego karmelu masakra ha ha
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-18 o 16:18 |
|
|
|
#3269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wózek baaaaaardzo fajny w sumie takie mi się najbardziej podobają. proste i eleganckie aczkolwiek ten drugi podoba mi się mniej, ale nie względu na kolorystykę, a na tylko 3 koła i mam wrażenie rączki, które będą niewygodne w prowadzeniu wózka
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2010-10-18 o 16:33 |
|
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja narazie nie szukam jest czas ![]() nawet nie macie pojecia jakiego mam smaka na placki ziemniaczane na zonkach 2009 dziewczyny caly czas mi o plackach pisza i chyba na kolacje zrobie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

jak chciałam rodzicom powiedzieć. Na szczęscie Tż swoim rodzicom powiedział to sam, więc jeden stres mniej miałam
) jestem niedostepna. a kiedys to bylo ostro...hehe 

nie martw sie,bedzie dobrze,mnie w I ciazy tez pamietam czesto brzuch bolal,kregosłup tez,a teraz jakos nie,moze przez to ,ze mam wiecej obowiązków i wiecej sie ruszam.