|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Maggi, trzymam kciuki za egzamin ![]() Morska,Tymek boski Karola, piekna z ciebie kobieta. Slicznie ci w tych wlosach agga19851985 Antonio zawsze je w krzeselku Dopiero zaczyna chodzic, wiec w sklepie go jeszcze nie puszczam i pewnie dlugo nie bede. Jezdzimy w naszym wozku (maly sklep) lub sklepowym (duzy sklep). Staram sie go czyms zajac, czyli opowiadam mu, co bedziemy kupowac, co jest na polkach, szukamy mleka lub chleba , jesli moze cos wrzucic do koszyka, to to robi, tak samo jest z wyjmowaniem na lade. Generalnie musze uwazac, bo jak sie znudzi, to kopie w polki i sciaga z nich rozne rzeczy . Spozywczy sklep jest do przezycia, ale inne juz nie typu kosmetyczny, z ubraniami, no chyba ze jest ladna, mloda sprzedawczyni ![]() Golab w smaku nie jest taki zly, ja bylam totalnym niejadkiem i duzo chorowalam, wiec pamietam, ze zupe mi na golebiach gotowali. Sama nie oprawilabym golebia ani niczego, bo mi niedobrze. Ja np nie zjadlabym krolika, bo widzialam chore u hodowcow z takimi strasznymi uszami i oczami, poza tym nie jadam prawie wcale ssakow, chociaz je gotuje dla meza, a kurczakow i indyka nie lubie za bardzo. Powinnam zostac wegetarianka ![]() Dziewczyny przypomnijcie mi prosze jak sie wstawia zdjecie w poscie, a nie z zalaczniku. U nas nocka standard, ranek tez. bylismy rano na spacerze, a potem an zakupach. Antonio dumny, bo do samochodu i z idziemy teraz za jedna raczke , ale za to kladze mi sie przed drzwiami i wyje, bo nie chce isc do domu . Dobrze, ze sasiedzi nie maja wizjera . Nie reaguje na to wcale , tylko biore go na rece i wchodzimy do mieszkania.A gdzie jest p4w?
|
#1412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
![]() ![]() no czepiasz się lustra ![]() Dziękuje to tylko 2 niebieskie cienie + jasny i tusz![]() Cytat:
![]() tęskno mi...balonik? u Nas hicior![]() Cytat:
dziękuję![]() dodajesz normalnie załącznik, później klikasz na ten znaczek załącznika, pokazuje Ci się co masz w schowku i na każde zdjęcie klikasz...wtedy dodaje do posta Napisała mi komentarz więc była ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Kurka Zu do tłuscioszków nie należy, też raczej chudzinka, ale 3 już bym nie kupiła, od dawna 4 kupujemy z huggisów
|
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie było p4w, i cass ostatnio rzadko bywa. Svi też nie zagląda już
|
|
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale chyba za Nim w przeszłości, nie tym obecnie E tam, balonik u nas to przeżytek
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
z zabawek u nas dalej ksiażki królują, najlepiej gruuube, mogą być bez obrazków, Oli uwielbia. Poza tym juz jej się wszystko nudzi, chociaż ostatnio samochodzikiem się ładnie bawi
![]() no i najbardziej zadowolona jest jak dostanie kubek i zwykłą łyżeczkę i tak sobie "miesza" w tym kubku, oczywiscie musze ją pilnowac, zeby go nie stłukła, bo plastikowymi nie chce się bawić, normalne muszą być, żeby łyżeczka ładnie stukała
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ...ale u Nas jest nowy balonik, nie taki zwykły...tylko z Kubusiem - na helu ![]() Dla PAMPERSIĄTEK
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-10-18 o 15:52 |
|
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z takich domowych hitow to juz pisalam gabkowy walek na wlosy, ale ma rzep z gory i mala czepia sobie we wlosy i tak chodzi, albo sciaga i komus daje na wlosy garnki u mamy w kuchni -ma 2 takie male to nimi sie bawi w lazience hitem sa miski, bierze siada do miski, albo targa ze soba wszedzie wymyslilam ze kupie sprobowac jeszcze pampersy 4 moze te gumki w nozkach beda bardziej dopasowane moze dlatego ze mala sie wyciagnela to te 4+ za luzne? nie wiem , kazalam malzowi wstapic po 2 sztuki i zobaczymy czy dzisiaj przecieknie cos
|
|
#1419 |
|
Wtajemniczenie
|
Alan zahipnotyzowany bajkami
Jeśli któraś ma telewizję n to polecam kanał babytv, suuuper są tam bajki właśnie dla szkrabów takie jak nasze![]() Czeko kurcze ja nie wiem co z tymi waszymi pampkami jest. A może te 4+ są za duże dla Weroniki, Alan przecież jest sporo większy i cięższy i jeszcze na 4 jedziemy i są idealne. Może te 4+ są dla niej za luźne w pachwinkach i dlatego siuski uciekają. Alan kilka razy przesikał, ale tylko gdy już rozmiarowo były za małe. No i jeszcze zdarzy mu sięw nocy czaaaasem ale to dlatego że często siusiak mu się zawija do góry a on śpi na brzuchu z nóżkami podgiętymi do brzuszka. A może poprostu pojemnościowo się nie mieści, a używałaś tych pampków na noc, nie pamiętam nazwy, taki księżyc z gwiadkami jest narysowany i napisane jest że wytrzymują do 12 godzin. A może spróbuj tych sleep&play, chociaż ja oceniam je najgorzej, huggisy moim zdaniem też są do du.. jak dla mnie to wyrzucona kasa. |
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtusiu, ja rowniez nie zjadlabym golebia
, krolika tez nie. Mojemu dziecku tez nie daje tego, na co ja patrze z ogromna niechecia. Ale to ja. Nie mam nic przeciwko tym, ktorzy takie rzeczy jadaja. Musze przeszukac net, bo nie wiem, co na deser dla Malutka. Zrobilabym cos nowego
|
#1421 |
|
Wtajemniczenie
|
Mariola jak znajdziesz coś ciekawego to daj znać bo ja nie wiem co na podwieczorek
|
|
|
|
#1422 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Taki już napompowany, tak? W kształcie Kubusia czy z rysunkiem? ![]() Cytat:
![]() Ale tylko w nocy przesikuje, tak? A po jakim czasie od założenia świeżego pampka? *** Kubuś bierze się za chodzenie ![]() Wczoraj wziął moją komórkę, patrzymy a On idzie do Małża, jakieś 5 kroczków. Dzisiaj zrobił 4
|
|
|
#1423 |
|
Wtajemniczenie
|
gratki dla Kubolka
![]() A u nas hitem "zabawkowym " jest szuflada z garnkami w kuchni, tylko trzeba mieć zatyczki do uszu bo nie idzie znieść tego okropnego walenia garnkami o płytki. A i jeszcze szuflada z bielizną mamy i taty, szystko tak pieknie mozna powywalać ze ho ho tylko potem trzeba szybko uciekac jak mama goni i chce po tyłku lać ![]() U mnie sprawę podwieczorka rozwiązał sam Alan, wchodząc to kuchni i głosnym okrzykiem i wyciągnietą rączką oznajmiając że chce winogrona. Zjadł 17 kuleczek i teraz na dobitkę dostał 100ml mleczka. Wypił i beknął jak stary chłop
Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-10-18 o 17:55 |
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
Agga, zadzwonila moja kolezanka, wiec na szybko byl bialy serek z owocami.
Musze poszukac jakies przepisy na fajne deserki, bo juz mi sie znudzily kisiele, budynie, kaszki manny, jogurty, owoce... w roznych konfiguracjach... Brawa dla Kuby . Swietna wiadomosc Antonio tez zaczynal niesmialo, a dzisiaj juz calkiem sporo sam chodzil po pokoju. Cass, a co u ciebie?
|
#1425 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
o widzisz, nie pomyślałam
![]() Cytat:
dasz radęCytat:
![]() Ja nie mam tego problemu, nie zmieniłam od zeszłego sezonu ![]() Cytat:
mama pewnie też dumna ![]() A długo jeszcze? Bo nie pamiętam? ![]() Cytat:
super A ty o tym dzisiaj dopiero piszesz?Ja bym trąbiła od razu ![]() A ja chyba z Martkiem do ortopedy muszę się przejść...jedną nóżkę wyraźnie stawia na zewnętrznej krawędzi jak "idzie"...ehh znowu coś ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
w sumie ktoś musi
|
|
#1426 |
|
Wtajemniczenie
|
Anula pamietaj, OSTATNI BĘDĄ PIERWSZYMI!!!
Mam tu na mysli chodzenie Martyny oczywiście:-0lece kapać Młodego i spać położyć..... wreszcie ![]() Mariola Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-10-18 o 19:33 |
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Anula,
Wiesz, Antonio 3 miesiace starszy , zobaczysz, jeszcze Twoja Coreczka cie zaskoczy Anula, wiesz, bardoz dumna jestem, az mis ie lzy kreca, gdy tak patrze na mojego Synka. Myslalam jak bylo rok temu, w jakim bylam stanie i jakie mialam obawy co do Antosia. Teraz drepcze ze mna moj maly Drepcik Karola, dzieki za wytlumaczenie. Na poczatku myslalam, ze nie zrozumialam, ale zrozumialam ![]() Maz tez niedlugo kapie i kladzie spac Toska.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-10-18 o 19:35 |
|
|
|
#1428 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba też lubi w ubraniach grzebać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Szewc bez butów chodzi A raczej Jego żona ![]() , sama nie wiem, czemu nie napisałam wczoraj ![]() A Martynka tak wykrzywia nóżkę, jak za rączki chodzi czy przy meblach? Halo, Kuba jeszcze nie jest chodzący ![]() Cytat:
![]() *** Wieczorem jeszcze 4 kroczki zrobił
|
|
|
#1429 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyobrażam sobie ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
![]() No niestety a jaki teraz dumny, że miał racje - jakoś przejeździłam i przynajmniej problemu nie ma Przy meblach głownie bokiem chodzi i raczej na płasko ją stawia, ale jak czasem wezmę ją za raczki i robi krok do przodu to wtedy ją tak dziwnie stawia... Ale już niedługo ![]() No i co z tą magi
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-10-18 o 20:14 |
||
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A to wcale nie jest takie pewne, Kuba stanął na nóżki pod koniec kwietnia, w zasadzie od razu zaczął też chodzić przy meblach, potem długo długo nic, od połowy lipca zaczął trenować stanie bez trzymania się i też dużo czasu potrzebował, od jakichś dwóch tygodni dopiero zaczął wstawać na środku pokoju, nie wiadomo, co teraz będzie ![]() Dodam, że kiepsko szło Mu chodzenie za rączki, za jedną w ogóle nie chce, ze 2 razy może przeszedł parę kroków. On chyba musi inaczej, niż wszyscy
|
|
|
#1431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() po swojemu, byle do celu ![]() Martysia też taka ostrożna, jak stoi i chce usiąść to ze trzy razy się upewnia, że pupa już niziutko nad ziemią i dopiero się puszcza Zmykam, kuchnia i deska do prasowania wzywają...śpijcie dobrze i nieprzerwanie ;-)
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-10-18 o 20:19 |
|
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , On też mega ostrożny ![]() Ja też mam robotę, ale tak mnie Małż wnerwił, że mam focha na wszystko ![]() A ja już wiem, co z magi
|
|
|
#1433 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dosłownie przednio się ubawiłam heh padam to twych stóp za dzisiejszy humor ![]() jakie? bo mi już tęskno za moją córką męczą i męcza i wyjść nie mogą ![]() jest bardziej płaczliwa,rozdrażniona, omarudzona, chce na rączki,popłakuję, niespokojnie śpi,mniej je.Idą łeb w łeb.Dwie dolne 4ki.Dopiero ledwo widać czubki "góry lodowej" ło matko i córko Cytat:
Brzuch też ma mniejszy, ale to pędziwiatr więc pali na pniu kalorie, a więcej jeść nie chce.Może jak wyjdą te zęby to się poprawi.Niektóre podenki jej zjeżdżają ![]() Cytat:
Wolę sama i spokojnie a nie jak huragan pędzić na oślep Kupiłam jej drewniane puzle-wycięte zwierzęta i trzeba je dopasować. W kolejce mam domek kiddelanda-moze na gwiazdke Puzle,klocki i inne Nawet jeśli wszystko na raz bym kupiła to nie byłoby to przesadą bo nie rozpieszczałam jej zabawkami i jest dość uboga w nie. Jak je sama to w krzesełku przy stoliku.Rozmontowałam to wysokie krzesło bo i tak wsadzać jej nie mogę. Jak ją karmie to na kolanach. Nie gonię z widelcem, ale dopuszczam dochodzenie "po ama" A dziś się zeźliłam na butlę od picia-tak po prostu i zrezygnuje z niej dość szybko.Zatąpimy ją zwykłym kubkiem. Do mleka mamy osobną i ta pozostanie w użytku. byłam widziałam super extra ale...rzeczywiście wyglądasz ciut inaczej niż w realu. Ani lepiej ani gorzej, po prostu odrobinkę inaczej.Fenomen. Niebieski? matko w życiu bym nie odgadła że to "blue" Cytat:
Cytat:
ani kaszki na deser nie daje ja też ![]()
Mama tak skromnie się chwali a to krok milowy. I coś mi umknęło bo dłubie i dłubie i odrywam się na film i zapomniałam. Była dziś u mnie kuzynka....matko ale mnie rozbawiła czytam jej cv, a tam pojęcie "konwersatoryjna znajomość jezyka ang" Może ja już w tyle jestem i tak się piszę heh Musiałam wyjść "się wyśmiać" ku pamięci dla pokoleńPotem była jeszcze koleżanka 3dni po terminie i dzień dobiegł końca. Udaję się na spoczynek,pa
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||||
|
|
|
#1434 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() mialam wizytacje jak mowi Magi(wlasnie mogalby sie pojawic w koncu )mala padla podczas kosmetyki po kapieli , zalozylam jej te 4 i mam wrazenie ze gumki w pachwinkach bardziej dolegaja, ale nie chce zapeszyc brzuch mnie boli pewnie @ przyjdzie , kupilam te diane wezme i zobacze jak sie bede czula w razie czego nie bede ich brac Cytat:
w sumie to nie pamietam czemu zaczelam 4+ kupowac, a juz wiem bo jak miala luzne kupy to wychodzily plecami a te sa troche wyzsze i nic nie wylatywalo Cytat:
![]() czasem po 6 godzinach biore ja do lozka a pizamka mokra, a jak zmieniam pieluszke to nie jest pelna ![]() ![]() klask i:
|
|
#1435 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w piątek zmieniliśmy. U nas codziennie rano jest już poniżej zera. U nas hitem są książeczki. Może je oglądać cały dzień, słuchać, pokazywać, mówić Jej co jest co. I zawsze ogląda z takim zaciekawieniem jakby widziała ją pierwszy raz. Zaraz poszukam i wkleję, którą sobie ukochała najbardziej. Jest seria tych książeczek i są bardzo fajne. Żeby później na mnie nie było Bo wg mnie Werka nosi za duże pieluchy. Zuzia waży od Niej zdecydowanie więcej a my nosimy 4 z pampersów i jak byłam u siostry i potrzebowałam pieluchy to ten huggis 3 był na Zuzię dobry. Cytat:
Może i Kubuś z tych ostrożnych ale za chwilę będziesz za Nim biegała ![]() Cytat:
No jak nie chodzący? ![]() Cytat:
![]() To my się domyślamy Magi gratki ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1436 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja do tej pory też jeszcze słyszę,że Bartosiowi też tam gdzieś charczy-co za cholerstwo aby Kubusiowi wreszcie przeszłoCytat:
![]() 2.Bartosz każdy posiłek je w swoim krzesełku,kształtujemy tak dobry nawyk więc wtedy je na kolanachCytat:
Wierz mi,że lepiej że ma apetyt ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() malz poszedl zrobic mi cos na kolacje-ciekawe co mi zrobi bo dla siebie steki smazy a ja nie lubie stekow
|
|
#1438 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam, ale czytałam, Osanit się nazywają Biedna Laura )Pokaż puzzle , drogie?Ja w sumie też dopuszczam dochodzenie na jedzenie, ale tylko przy podwieczorku. I staram się unikać. Padłam ![]() Cytat:
![]() To Kuba też tak miał, że tylko w nocy i pieluszka nie była pełna, ale te fity dały jednak radę.
|
|
|
#1439 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Do mnie małż też rzadko mówi po imieniu, a jak już powie to coś jest nie tak
![]() Przyłączam się do prośby, zima idzie czas się zaopatrzyć ![]() Cytat:
Może te 4 dadzą radę Cytat:
![]() Cytat:
, ale umyłaś ? ![]() A w żłobku Zuzia ma dużo zabawek? nie biją się dzieciaki o nie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Się chłopak rozpędził ![]() ![]() Cytat:
Amelia coś jakaś cieplejsza popołudniu była nie miała gorączki, ale widać było że nie swoja Dziewczyny muszę zrobić badanie moczu na posiew Amelii i mam do Was pytanko. Mama mi ten pojemniczek kupiła, ale są w nim kropelki wody i nawet trochę jej wylałam myślicie, że można go użyć czy nowy kupić?Jeszcze chciałam małża pochwalić, że się dobrze spisuje i żonce dogadza tzn kwtaty itd żadko małżów chwalimy więc jak jest okazja to korzystam
|
|
#1440 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Antosia.Też się zastanawiałam ch yba w piątek ostatnio pisała![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla KubusiaI na Martynkę przyjdzie pora Cytat:
Cytat:
rozsądna dziewczynka.Po co się potłuc jak można tego uniknąć?![]() Cytat:
Oho,coś przeskrobał ![]() Wiesz i milczysz,tak? ![]() ![]() Jakoś taki ciężki ten poniedziałek,że pisać się za bardzo nie chce ![]() Pod wieczór bratowa zadzwoniła,że ich mała(6 miesięcy)też chora ,kaszle,ma katar,byli u lekarza,niby osłuchowo czysta,ale coś tam jednak.Teraz to tylko same wirusyBartosz nauczył się mówić :jajo,chodził cały dzień i powtarzał ![]() Spokojnej nocy |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

, jesli moze cos wrzucic do koszyka, to to robi, tak samo jest z wyjmowaniem na lade. Generalnie musze uwazac, bo jak sie znudzi, to kopie w polki i sciaga z nich rozne rzeczy
. Spozywczy sklep jest do przezycia, ale inne juz nie typu kosmetyczny, z ubraniami, no chyba ze jest ladna, mloda sprzedawczyni
, ale za to kladze mi sie przed drzwiami i wyje, bo nie chce isc do domu

to tylko 2 niebieskie cienie + jasny i tusz

tęskno mi...

moze dlatego ze mala sie wyciagnela to te 4+ za luzne? nie wiem , kazalam malzowi wstapic po 2 sztuki i zobaczymy czy dzisiaj przecieknie cos

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, oddzwoń, że Was nie będzie 

klask i: