Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2009 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-18, 15:05   #1411
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Maggi, trzymam kciuki za egzamin

Morska,Tymek boski

Karola, piekna z ciebie kobieta. Slicznie ci w tych wlosach

agga19851985 Antonio zawsze je w krzeselku
Dopiero zaczyna chodzic, wiec w sklepie go jeszcze nie puszczam i pewnie dlugo nie bede. Jezdzimy w naszym wozku (maly sklep) lub sklepowym (duzy sklep). Staram sie go czyms zajac, czyli opowiadam mu, co bedziemy kupowac, co jest na polkach, szukamy mleka lub chleba, jesli moze cos wrzucic do koszyka, to to robi, tak samo jest z wyjmowaniem na lade. Generalnie musze uwazac, bo jak sie znudzi, to kopie w polki i sciaga z nich rozne rzeczy . Spozywczy sklep jest do przezycia, ale inne juz nie typu kosmetyczny, z ubraniami, no chyba ze jest ladna, mloda sprzedawczyni

Golab w smaku nie jest taki zly, ja bylam totalnym niejadkiem i duzo chorowalam, wiec pamietam, ze zupe mi na golebiach gotowali. Sama nie oprawilabym golebia ani niczego, bo mi niedobrze. Ja np nie zjadlabym krolika, bo widzialam chore u hodowcow z takimi strasznymi uszami i oczami, poza tym nie jadam prawie wcale ssakow, chociaz je gotuje dla meza, a kurczakow i indyka nie lubie za bardzo. Powinnam zostac wegetarianka

Dziewczyny przypomnijcie mi prosze jak sie wstawia zdjecie w poscie, a nie z zalaczniku.

U nas nocka standard, ranek tez. bylismy rano na spacerze, a potem an zakupach. Antonio dumny, bo do samochodu i z idziemy teraz za jedna raczke , ale za to kladze mi sie przed drzwiami i wyje, bo nie chce isc do domu. Dobrze, ze sasiedzi nie maja wizjera. Nie reaguje na to wcale , tylko biore go na rece i wchodzimy do mieszkania.

A gdzie jest p4w?
Stary 2010-10-18, 15:22   #1412
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Karo nie ma za co
I tak jak Miramej napisała - kokietka z Ciebie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Ja niedobra ?
Karolinko piękny ten makijaż
no czepiasz się lustra
Dziękuje to tylko 2 niebieskie cienie + jasny i tusz

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Wiesz co? Kuba też ciągle by coś mielił, ale ja Mu nie daję. Mnie się wydaje, że to takie typy

Po ostatnim to niech On się porządnie postara, żebyś Go chciała

No właśnie, polećcie jakąś zabawkę hiciora na teraz
Zu też ten typ

tęskno mi...

balonik? u Nas hicior

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Karola, piekna z ciebie kobieta. Slicznie ci w tych wlosach

Dziewczyny przypomnijcie mi prosze jak sie wstawia zdjecie w poscie, a nie z zalaczniku.

A gdzie jest p4w?
dziękuję

dodajesz normalnie załącznik, później klikasz na ten znaczek załącznika, pokazuje Ci się co masz w schowku i na każde zdjęcie klikasz...wtedy dodaje do posta

Napisała mi komentarz więc była

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
dzieki za wskazowke , w takim razie kupie 3 na sprobowanie
Kurka Zu do tłuscioszków nie należy, też raczej chudzinka, ale 3 już bym nie kupiła, od dawna 4 kupujemy z huggisów
Stary 2010-10-18, 15:29   #1413
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Golab w smaku nie jest taki zly, ja bylam totalnym niejadkiem i duzo chorowalam, wiec pamietam, ze zupe mi na golebiach gotowali. Sama nie oprawilabym golebia ani niczego, bo mi niedobrze. Ja np nie zjadlabym krolika, bo widzialam chore u hodowcow z takimi strasznymi uszami i oczami, poza tym nie jadam prawie wcale ssakow, chociaz je gotuje dla meza, a kurczakow i indyka nie lubie za bardzo. Powinnam zostac wegetarianka

U nas nocka standard, ranek tez. bylismy rano na spacerze, a potem an zakupach. Antonio dumny, bo do samochodu i z idziemy teraz za jedna raczke , ale za to kladze mi sie przed drzwiami i wyje, bo nie chce isc do domu. Dobrze, ze sasiedzi nie maja wizjera. Nie reaguje na to wcale , tylko biore go na rece i wchodzimy do mieszkania.

A gdzie jest p4w?
ja nie wiem czy bym zjadła gołębia, królika też nie jadłam nigdy. U rodziny zostałam poczęstowana kiedyś węgorzem, to też zjeść nie chciałam

nie było p4w, i cass ostatnio rzadko bywa.
Svi też nie zagląda już
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 15:37   #1414
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Antonio dumny, bo do samochodu i z idziemy teraz za jedna raczke , ale za to kladze mi sie przed drzwiami i wyje, bo nie chce isc do domu. Dobrze, ze sasiedzi nie maja wizjera. Nie reaguje na to wcale , tylko biore go na rece i wchodzimy do mieszkania.

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
tęskno mi...

balonik? u Nas hicior
Ale chyba za Nim w przeszłości, nie tym obecnie

E tam, balonik u nas to przeżytek

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 15:45   #1415
Wojtusia
Zakorzenienie

z zabawek u nas dalej ksiażki królują, najlepiej gruuube, mogą być bez obrazków, Oli uwielbia. Poza tym juz jej się wszystko nudzi, chociaż ostatnio samochodzikiem się ładnie bawi

no i najbardziej zadowolona jest jak dostanie kubek i zwykłą łyżeczkę i tak sobie "miesza" w tym kubku, oczywiscie musze ją pilnowac, zeby go nie stłukła, bo plastikowymi nie chce się bawić, normalne muszą być, żeby łyżeczka ładnie stukała
Stary 2010-10-18, 15:47   #1416
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Ale chyba za Nim w przeszłości, nie tym obecnie

E tam, balonik u nas to przeżytek
Mam jednak nadzieję, że się nie zmienił...bo wtedy dopiero byłaby dooopka...

...ale u Nas jest nowy balonik, nie taki zwykły...tylko z Kubusiem - na helu

Dla PAMPERSIĄTEK

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-10-18 o 15:52
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 15:53   #1417
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

Dla PAMPERSIĄTEK
oo dzieki, tanio, akurat nam się będą kończyły
Stary 2010-10-18, 15:59   #1418
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
z zabawek u nas dalej ksiażki królują, najlepiej gruuube, mogą być bez obrazków, Oli uwielbia. Poza tym juz jej się wszystko nudzi, chociaż ostatnio samochodzikiem się ładnie bawi

no i najbardziej zadowolona jest jak dostanie kubek i zwykłą łyżeczkę i tak sobie "miesza" w tym kubku, oczywiscie musze ją pilnowac, zeby go nie stłukła, bo plastikowymi nie chce się bawić, normalne muszą być, żeby łyżeczka ładnie stukała
u nas tez ksiazeczki , gazety ida w ruch
a z takich domowych hitow to juz pisalam gabkowy walek na wlosy, ale ma rzep z gory i mala czepia sobie we wlosy i tak chodzi, albo sciaga i komus daje na wlosy
garnki u mamy w kuchni -ma 2 takie male to nimi sie bawi
w lazience hitem sa miski, bierze siada do miski, albo targa ze soba wszedzie

wymyslilam ze kupie sprobowac jeszcze pampersy 4 moze te gumki w nozkach beda bardziej dopasowane moze dlatego ze mala sie wyciagnela to te 4+ za luzne? nie wiem , kazalam malzowi wstapic po 2 sztuki i zobaczymy czy dzisiaj przecieknie cos

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 17:15   #1419
agga19851985
Wtajemniczenie

Alan zahipnotyzowany bajkami Jeśli któraś ma telewizję n to polecam kanał babytv, suuuper są tam bajki właśnie dla szkrabów takie jak nasze
Czeko kurcze ja nie wiem co z tymi waszymi pampkami jest. A może te 4+ są za duże dla Weroniki, Alan przecież jest sporo większy i cięższy i jeszcze na 4 jedziemy i są idealne. Może te 4+ są dla niej za luźne w pachwinkach i dlatego siuski uciekają. Alan kilka razy przesikał, ale tylko gdy już rozmiarowo były za małe. No i jeszcze zdarzy mu sięw nocy czaaaasem ale to dlatego że często siusiak mu się zawija do góry a on śpi na brzuchu z nóżkami podgiętymi do brzuszka.
A może poprostu pojemnościowo się nie mieści, a używałaś tych pampków na noc, nie pamiętam nazwy, taki księżyc z gwiadkami jest narysowany i napisane jest że wytrzymują do 12 godzin. A może spróbuj tych sleep&play, chociaż ja oceniam je najgorzej, huggisy moim zdaniem też są do du.. jak dla mnie to wyrzucona kasa.
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 17:20   #1420
mariolasl
Zakorzenienie

Wojtusiu, ja rowniez nie zjadlabym golebia , krolika tez nie. Mojemu dziecku tez nie daje tego, na co ja patrze z ogromna niechecia.
Ale to ja. Nie mam nic przeciwko tym, ktorzy takie rzeczy jadaja.

Musze przeszukac net, bo nie wiem, co na deser dla Malutka. Zrobilabym cos nowego
Stary 2010-10-18, 17:33   #1421
agga19851985
Wtajemniczenie

Mariola jak znajdziesz coś ciekawego to daj znać bo ja nie wiem co na podwieczorek
Stary 2010-10-18, 17:42   #1422
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Ale na razie jest zmieniony

Taki już napompowany, tak? W kształcie Kubusia czy z rysunkiem?

Cytat:
u nas tez ksiazeczki , gazety ida w ruch
a z takich domowych hitow to juz pisalam gabkowy walek na wlosy, ale ma rzep z gory i mala czepia sobie we wlosy i tak chodzi, albo sciaga i komus daje na wlosy
garnki u mamy w kuchni -ma 2 takie male to nimi sie bawi
w lazience hitem sa miski, bierze siada do miski, albo targa ze soba wszedzie

wymyslilam ze kupie sprobowac jeszcze pampersy 4 moze te gumki w nozkach beda bardziej dopasowane moze dlatego ze mala sie wyciagnela to te 4+ za luzne? nie wiem , kazalam malzowi wstapic po 2 sztuki i zobaczymy czy dzisiaj przecieknie cos

Ale tylko w nocy przesikuje, tak? A po jakim czasie od założenia świeżego pampka?

Kubuś bierze się za chodzenie
Wczoraj wziął moją komórkę, patrzymy a On idzie do Małża, jakieś 5 kroczków. Dzisiaj zrobił 4 Pewnie Mu jeszcze zejdzie, bo On z tych ostrożnych

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-18, 17:53   #1423
agga19851985
Wtajemniczenie

gratki dla Kubolka

A u nas hitem "zabawkowym " jest szuflada z garnkami w kuchni, tylko trzeba mieć zatyczki do uszu bo nie idzie znieść tego okropnego walenia garnkami o płytki. A i jeszcze szuflada z bielizną mamy i taty, szystko tak pieknie mozna powywalać ze ho ho tylko potem trzeba szybko uciekac jak mama goni i chce po tyłku lać

U mnie sprawę podwieczorka rozwiązał sam Alan, wchodząc to kuchni i głosnym okrzykiem i wyciągnietą rączką oznajmiając że chce winogrona. Zjadł 17 kuleczek i teraz na dobitkę dostał 100ml mleczka. Wypił i beknął jak stary chłop

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2010-10-18 o 17:55
Stary 2010-10-18, 19:24   #1424
mariolasl
Zakorzenienie

Agga, zadzwonila moja kolezanka, wiec na szybko byl bialy serek z owocami.
Musze poszukac jakies przepisy na fajne deserki, bo juz mi sie znudzily kisiele, budynie, kaszki manny, jogurty, owoce... w roznych konfiguracjach...

Brawa dla Kuby . Swietna wiadomosc
Antonio tez zaczynal niesmialo, a dzisiaj juz calkiem sporo sam chodzil po pokoju.

Cass, a co u ciebie?
Stary 2010-10-18, 19:26   #1425
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Można też na mleku modyfikowanym zrobić taki koktajl
o widzisz, nie pomyślałam

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Nie miałam ostatnio czasu z wami przesiadywać i teraz się nie mogę wkręcić

Czeko ja też nie mam już pomysłu na to przesikiwanie pampersa może te "falochrony" w pieluszce jakoś się zaginają i dlatego a ta pielucha jest bardzo mokra? ciężka?
dasz radę

Cytat:

Wiesz co? Kuba też ciągle by coś mielił, ale ja Mu nie daję. Mnie się wydaje, że to takie typy

A my na letnich oponach

Ja Martynce też poza głównymi posiłkami rzadko coś podaję, gdyby jadła ile chce to chyba na wymiotach by się skończyło, ruszałaby buzią cały dzień

Ja nie mam tego problemu, nie zmieniłam od zeszłego sezonu

Cytat:

mama pewnie też dumna

Cytat:

tęskno mi...

A długo jeszcze? Bo nie pamiętam?
Cytat:
Wczoraj wziął moją komórkę, patrzymy a On idzie do Małża, jakieś 5 kroczków. Dzisiaj zrobił 4 Pewnie Mu jeszcze zejdzie, bo On z tych ostrożnych

super A ty o tym dzisiaj dopiero piszesz?Ja bym trąbiła od razu

A ja chyba z Martkiem do ortopedy muszę się przejść...jedną nóżkę wyraźnie stawia na zewnętrznej krawędzi jak "idzie"...ehh znowu coś

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:

Antonio tez zaczynal niesmialo, a dzisiaj juz calkiem sporo sam chodzil po pokoju.
No to Martynka ostatnia niechodząca zostaje w sumie ktoś musi

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 19:31   #1426
agga19851985
Wtajemniczenie

Anula pamietaj, OSTATNI BĘDĄ PIERWSZYMI!!! Mam tu na mysli chodzenie Martyny oczywiście:-0

lece kapać Młodego i spać położyć..... wreszcie

Mariola przypomniałaś mi o kaszce mannej.

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2010-10-18 o 19:33
Stary 2010-10-18, 19:32   #1427
mariolasl
Zakorzenienie

Anula,
Wiesz, Antonio 3 miesiace starszy, zobaczysz, jeszcze Twoja Coreczka cie zaskoczy
Anula, wiesz, bardoz dumna jestem, az mis ie lzy kreca, gdy tak patrze na mojego Synka. Myslalam jak bylo rok temu, w jakim bylam stanie i jakie mialam obawy co do Antosia. Teraz drepcze ze mna moj maly Drepcik, no nie moglam sobie teog nawet pomarzyc rok temu

Karola, dzieki za wytlumaczenie. Na poczatku myslalam, ze nie zrozumialam, ale zrozumialam

Maz tez niedlugo kapie i kladzie spac Toska.

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-10-18 o 19:35
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 20:00   #1428
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
gratki dla Kubolka

A u nas hitem "zabawkowym " jest szuflada z garnkami w kuchni, tylko trzeba mieć zatyczki do uszu bo nie idzie znieść tego okropnego walenia garnkami o płytki. A i jeszcze szuflada z bielizną mamy i taty, szystko tak pieknie mozna powywalać ze ho ho tylko potem trzeba szybko uciekac jak mama goni i chce po tyłku lać

Kuba też lubi w ubraniach grzebać

Cytat:

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Ja Martynce też poza głównymi posiłkami rzadko coś podaję, gdyby jadła ile chce to chyba na wymiotach by się skończyło, ruszałaby buzią cały dzień

(...)
super A ty o tym dzisiaj dopiero piszesz?Ja bym trąbiła od razu

A ja chyba z Martkiem do ortopedy muszę się przejść...jedną nóżkę wyraźnie stawia na zewnętrznej krawędzi jak "idzie"...ehh znowu coś

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Myślisz? Może woli jeść często a mało?

Szewc bez butów chodzi A raczej Jego żona

, sama nie wiem, czemu nie napisałam wczoraj

A Martynka tak wykrzywia nóżkę, jak za rączki chodzi czy przy meblach?

Halo, Kuba jeszcze nie jest chodzący

Cytat:
Anula, wiesz, bardoz dumna jestem, az mis ie lzy kreca, gdy tak patrze na mojego Synka. Myslalam jak bylo rok temu, w jakim bylam stanie i jakie mialam obawy co do Antosia. Teraz drepcze ze mna moj maly Drepcik, no nie moglam sobie teog nawet pomarzyc rok temu
A zobaczysz co będzie dalej

Wieczorem jeszcze 4 kroczki zrobił

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-18, 20:04   #1429
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

wyobrażam sobie Zobacz ile pracy, miłości i poświęcenia włożyłaś w tego małego człowieczka i jak to pięknie zaowocowało Oby tak dalej Antonio pewnie jeszcze nie raz sprawi, że będziesz z niego bardzo dumna.

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:

Myślisz? Może woli jeść często a mało?

Szewc bez butów chodzi A raczej Jego żona

A Martynka tak wykrzywia nóżkę, jak za rączki chodzi czy przy meblach?

Myślę, ze ona woli jeść cały czas

No niestety a jaki teraz dumny, że miał racje - jakoś przejeździłam i przynajmniej problemu nie ma

Przy meblach głownie bokiem chodzi i raczej na płasko ją stawia, ale jak czasem wezmę ją za raczki i robi krok do przodu to wtedy ją tak dziwnie stawia...

Ale już niedługo

No i co z tą magi

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-10-18 o 20:14
Stary 2010-10-18, 20:13   #1430
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, ze ona woli jeść cały czas

No niestety a jaki teraz dumny, że miał racje - jakoś przejeździłam i przynajmniej problemu nie ma

Przy meblach głownie bokiem chodzi i raczej na płasko ją stawia, ale jak czasem wezmę ją za raczki i robi krok do przodu to wtedy ją tak dziwnie stawia...

Ale już niedługo
Hehe

, faceci

A to wcale nie jest takie pewne, Kuba stanął na nóżki pod koniec kwietnia, w zasadzie od razu zaczął też chodzić przy meblach, potem długo długo nic, od połowy lipca zaczął trenować stanie bez trzymania się i też dużo czasu potrzebował, od jakichś dwóch tygodni dopiero zaczął wstawać na środku pokoju, nie wiadomo, co teraz będzie
Dodam, że kiepsko szło Mu chodzenie za rączki, za jedną w ogóle nie chce, ze 2 razy może przeszedł parę kroków. On chyba musi inaczej, niż wszyscy

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-18, 20:17   #1431
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe

, faceci

A to wcale nie jest takie pewne, Kuba stanął na nóżki pod koniec kwietnia, w zasadzie od razu zaczął też chodzić przy meblach, potem długo długo nic, od połowy lipca zaczął trenować stanie bez trzymania się i też dużo czasu potrzebował, od jakichś dwóch tygodni dopiero zaczął wstawać na środku pokoju, nie wiadomo, co teraz będzie
Dodam, że kiepsko szło Mu chodzenie za rączki, za jedną w ogóle nie chce, ze 2 razy może przeszedł parę kroków. On chyba musi inaczej, niż wszyscy

po swojemu, byle do celu

Martysia też taka ostrożna, jak stoi i chce usiąść to ze trzy razy się upewnia, że pupa już niziutko nad ziemią i dopiero się puszcza byle tyłeczek był bezpieczny

Zmykam, kuchnia i deska do prasowania wzywają...śpijcie dobrze i nieprzerwanie ;-)

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-10-18 o 20:19
Stary 2010-10-18, 20:25   #1432
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
po swojemu, byle do celu

Martysia też taka ostrożna, jak stoi i chce usiąść to ze trzy razy się upewnia, że pupa już niziutko nad ziemią i dopiero się puszcza byle tyłeczek był bezpieczny

Zmykam, kuchnia i deska do prasowania wzywają...śpijcie dobrze i nieprzerwanie ;-)
Niom

, Oni z Kubą to takie dwu(mamowe) bliźniaki , On też mega ostrożny

Ja też mam robotę, ale tak mnie Małż wnerwił, że mam focha na wszystko

A ja już wiem, co z magi

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-18, 20:45   #1433
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę, że nikt nie jest Twoją wyrocznią

Pisałaś, teraz cofnęłam się i jeszcze raz przeczytałam, przepraszam, że nie zapadło mi głęboko w pamięć i napisałaś jeszcze raz

Wierzę, kurczę, trochę nie rozumiem skąd to zapewnienie

A cóż to się w czoło Tymkowi stało? Jakie On ma duże ząbki, Kuba ma malutkie jeszcze I fajny ma Tymuś brzuszek

Nie dziwię się , oddzwoń, że Was nie będzie
ależ żeś mnie zaskoczyła
dosłownie przednio się ubawiłam heh
padam to twych stóp za dzisiejszy humor

Cytat:
Teraz mamy niemieckie "tabletki" homeopatyczne na ząbki
jakie? bo mi już tęskno za moją córką
męczą i męcza i wyjść nie mogą
jest bardziej płaczliwa,rozdrażniona, omarudzona, chce na rączki,popłakuję, niespokojnie śpi,mniej je.Idą łeb w łeb.Dwie dolne 4ki.Dopiero ledwo widać czubki "góry lodowej"
Cytat:

U Nas jest 23 dzieci a najwięcej widziałam może z 7-8
ło matko i córko
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Antoś jakiś taki chudy, nie wiem, zaczynam się martwić, czy za mało nie je. Bo jak naprawdę oprócz kaszki, zupy i owoców oraz cyca to mało co. Ostatnio drugiego dania nie bardzo....
identycznie
Brzuch też ma mniejszy, ale to pędziwiatr więc pali na pniu kalorie, a więcej jeść nie chce.Może jak wyjdą te zęby to się poprawi.Niektóre podenki jej zjeżdżają
Cytat:

Dziewczyny opiszcie jak wasze dzieci zachowują się w sklepach?
Alan to istny tajfun, wszystko ściąga z półek, biega jak wariat, gdy próbuję go wziąć za rękę to ucieka i ZAWSZE idzie w inną stronę niż ja chcę. A gdy biorę go na ręcę to od razu się wyrywa i płacze.
Poradźcie jak mam go opanować i nauczyć jako takiego zachowania w miejscu publicznym?

Pytanie nr. 2 Czy dzieciaki każdy posiłek jedzą w krzesełku do karmienia?
Czy pozwalacie na jedzenie np. przed tv , albo biegacie z łyżką za dzieckiem?
dziś ją wzięłam pierwszy raz do zabawkowego i więcej tego nie zrobie
Wolę sama i spokojnie a nie jak huragan pędzić na oślep
Kupiłam jej drewniane puzle-wycięte zwierzęta i trzeba je dopasować.
W kolejce mam domek kiddelanda-moze na gwiazdke
Puzle,klocki i inne
Nawet jeśli wszystko na raz bym kupiła to nie byłoby to przesadą bo nie rozpieszczałam jej zabawkami i jest dość uboga w nie.

Jak je sama to w krzesełku przy stoliku.Rozmontowałam to wysokie krzesło bo i tak wsadzać jej nie mogę.
Jak ją karmie to na kolanach.
Nie gonię z widelcem, ale dopuszczam dochodzenie "po ama"

A dziś się zeźliłam na butlę od picia-tak po prostu i zrezygnuje z niej dość szybko.Zatąpimy ją zwykłym kubkiem.

Do mleka mamy osobną i ta pozostanie w użytku.

Cytat:

byłam widziałam
super extra
ale...rzeczywiście wyglądasz ciut inaczej niż w realu.
Ani lepiej ani gorzej, po prostu odrobinkę inaczej.Fenomen.
Niebieski? matko w życiu bym nie odgadła że to "blue"

Cytat:
Alan zahipnotyzowany bajkami Jeśli któraś ma telewizję n to polecam kanał babytv, suuuper są tam bajki właśnie dla szkrabów takie jak nasze
ja jeśli już to wł Jim Jam, bo te jakoś jej nie pasują.Za dziecinne czy jakoś heh

Cytat:

U mnie sprawę podwieczorka rozwiązał sam Alan, wchodząc to kuchni i głosnym okrzykiem i wyciągnietą rączką oznajmiając że chce winogrona. Zjadł 17 kuleczek i teraz na dobitkę dostał 100ml mleczka. Wypił i beknął jak stary chłop
ja dodeseru już mleka nie podaje
ani kaszki na deser nie daje
Cytat:
ja też

Kubusiu fanfary dla ciebie

Mama tak skromnie się chwali a to krok milowy.

I coś mi umknęło bo dłubie i dłubie i odrywam się na film i zapomniałam.
Była dziś u mnie kuzynka....matko ale mnie rozbawiła
czytam jej cv, a tam pojęcie "konwersatoryjna znajomość jezyka ang"
Może ja już w tyle jestem i tak się piszę heh
Musiałam wyjść "się wyśmiać" a potem wzięłam aparat i pstryknęłam w ukryciu fotkę cv ku pamięci dla pokoleń

Potem była jeszcze koleżanka 3dni po terminie i dzień dobiegł końca.
Udaję się na spoczynek,pa
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 20:47   #1434
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej

mialam wizytacje jak mowi Magi(wlasnie mogalby sie pojawic w koncu)

mala padla podczas kosmetyki po kapieli , zalozylam jej te 4 i mam wrazenie ze gumki w pachwinkach bardziej dolegaja, ale nie chce zapeszyc

brzuch mnie boli pewnie @ przyjdzie , kupilam te diane wezme i zobacze jak sie bede czula w razie czego nie bede ich brac

Cytat:
Czeko kurcze ja nie wiem co z tymi waszymi pampkami jest. A może te 4+ są za duże dla Weroniki, Alan przecież jest sporo większy i cięższy i jeszcze na 4 jedziemy i są idealne. Może te 4+ są dla niej za luźne w pachwinkach i dlatego siuski uciekają. Alan kilka razy przesikał, ale tylko gdy już rozmiarowo były za małe. No i jeszcze zdarzy mu sięw nocy czaaaasem ale to dlatego że często siusiak mu się zawija do góry a on śpi na brzuchu z nóżkami podgiętymi do brzuszka.
A może poprostu pojemnościowo się nie mieści, a używałaś tych pampków na noc, nie pamiętam nazwy, taki księżyc z gwiadkami jest narysowany i napisane jest że wytrzymują do 12 godzin. A może spróbuj tych sleep&play, chociaż ja oceniam je najgorzej, huggisy moim zdaniem też są do du.. jak dla mnie to wyrzucona kasa.
nie pojemnosciowo jest ok, bo siki wylatuja jej bokiem a pieluszka wcale nie taka pelna wlasnie zobacze te4 jak sie spisza
w sumie to nie pamietam czemu zaczelam 4+ kupowac, a juz wiem bo jak miala luzne kupy to wychodzily plecami a te sa troche wyzsze i nic nie wylatywalo

Cytat:

Ale tylko w nocy przesikuje, tak? A po jakim czasie od założenia świeżego pampka?

tak w dzien nam sie nie zdarzylo a czasem ma naprawde ciezki pampers i jej wisi ze tak powiem-tak policzylam ile mala wypila dzis i bedzie ponad 600ml
czasem po 6 godzinach biore ja do lozka a pizamka mokra, a jak zmieniam pieluszke to nie jest pelna

klask i:

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-10-18, 21:20   #1435
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
To nie tak źle wyszłam na tych zakupach, 9,50 zł zupełnie gładkie i 10,80 zł ze wzorkiem przy kostce. Najdroższe frotte, ok. 16 zł

A my na letnich oponach
...
Dobre ceny

My w piątek zmieniliśmy. U nas codziennie rano jest już poniżej zera.

U nas hitem są książeczki. Może je oglądać cały dzień, słuchać, pokazywać, mówić Jej co jest co. I zawsze ogląda z takim zaciekawieniem jakby widziała ją pierwszy raz.
Zaraz poszukam i wkleję, którą sobie ukochała najbardziej. Jest seria tych książeczek i są bardzo fajne.

Cytat:
dzieki za wskazowke , w takim razie kupie 3 na sprobowanie
Żeby później na mnie nie było
Bo wg mnie Werka nosi za duże pieluchy. Zuzia waży od Niej zdecydowanie więcej a my nosimy 4 z pampersów i jak byłam u siostry i potrzebowałam pieluchy to ten huggis 3 był na Zuzię dobry.

Cytat:

Może i Kubuś z tych ostrożnych ale za chwilę będziesz za Nim biegała

Cytat:
...
No jak nie chodzący?

Cytat:

A ja już wiem, co z magi
Dla Małża

To my się domyślamy
Magi gratki

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
A dziś się zeźliłam na butlę od picia-tak po prostu i zrezygnuje z niej dość szybko.Zatąpimy ją zwykłym kubkiem.
...
Musiałam wyjść "się wyśmiać" a potem wzięłam aparat i pstryknęłam w ukryciu fotkę cv ku pamięci dla pokoleń
A co takiego się wydarzyło z tym kubkiem?

gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 21:21   #1436
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

Dzisiaj pierwsza jestem?

Uciekam nadrabiać, ale zapraszam do albumu...moje nowe włosy Zdjęcia poglądowe, nieciekawe, w lustrze robione, do tego fryzura moja() inna niż fryzjerka zrobiła i inna niż na zdjęciu które pokazałam, bo jednak mam za dużo włosów i nie lubie przylizanych...poza tym zdjęcia kiepskie bo modelka nieciekawa

P.S. no i dopiero jak wgrałam zdjecia to zauważyłam że lustro brudne ale już drugich nie chciało mi się robić Na lustro proszę nie patrzeć
Za moment tam zerknę

Cytat:
Ładnie pospał

, wiesz co? Trochę lepiej, nie kaszle już prawie, od czasu do czasu tylko, w nosie nadal katar, ale mniejszy. Niestety nadal słyszę, że Mu charczy gdzieś, ale nie wiem gdzie. Leki ma brać do jutra, jeśli utrzyma się ten stan, co teraz, to w środę dzwonię znów po lekarza.

będzie dobrze.
Ja do tej pory też jeszcze słyszę,że Bartosiowi też tam gdzieś charczy-co za cholerstwo
aby Kubusiowi wreszcie przeszło

Cytat:
Dziewczyny opiszcie jak wasze dzieci zachowują się w sklepach?
Alan to istny tajfun, wszystko ściąga z półek, biega jak wariat, gdy próbuję go wziąć za rękę to ucieka i ZAWSZE idzie w inną stronę niż ja chcę. A gdy biorę go na ręcę to od razu się wyrywa i płacze.
Poradźcie jak mam go opanować i nauczyć jako takiego zachowania w miejscu publicznym?

Pytanie nr. 2 Czy dzieciaki każdy posiłek jedzą w krzesełku do karmienia?
Czy pozwalacie na jedzenie np. przed tv , albo biegacie z łyżką za dzieckiem?
1.Bartosz nie spaceruje po sklepie na własnych nogachjeździ wózkiem,bądź u nas na rękach się nosiZnając życie i swoje dziecko,to pewnie też chciałby wszystko ściągać,dotykać itd
2.Bartosz każdy posiłek je w swoim krzesełku,kształtujemy tak dobry nawyknie ma żadnego latania z łyżeczkąWyjątkiem są sytuacje kiedy jedziemy do moich rodziców,krzesełka nie taszczymy ze sobąwięc wtedy je na kolanach

Cytat:
Unholy z tym jedzeniem to pewnie przejściowe u Antosia...a nie masz takiej zwykłej wagi w domu, żeby go zważyć? Nasze dzieciaczki teraz o wiele wolniej przybierają, dodatkowo więcej się ruszają i pewnie dlatego mamy wrażenie, że waga stoi w miejscu
Ja za to mam wrażenie, że moje dziecko ma tasiemca ona jest NON STOP głodna

Wierz mi,że lepiej że ma apetytnie chciałabyś widzieć ile np.moja siostra namęczyła się ze swoim niejadkiem

Cytat:
agga, nie martw sie tym balerinikiem, mi za to mąż walnął wczoraj tekst o piersiach, ze mam mandarynki a jak powiedziałam zeby mi dał kase to sobie zrobie większe to powiedział, ze nie chce
Nie ma dziwoty,woli naturalne

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 21:38   #1437
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Żeby później na mnie nie było
Bo wg mnie Werka nosi za duże pieluchy. Zuzia waży od Niej zdecydowanie więcej a my nosimy 4 z pampersów i jak byłam u siostry i potrzebowałam pieluchy to ten huggis 3 był na Zuzię dobry.

zobaczymy , calkiem mozliwe ze te 4+ za luzne gumki maja jak na Werke

malz poszedl zrobic mi cos na kolacje-ciekawe co mi zrobibo dla siebie steki smazy a ja nie lubie stekow

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-10-18, 21:46   #1438
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ależ żeś mnie zaskoczyła
dosłownie przednio się ubawiłam heh
padam to twych stóp za dzisiejszy humor

jakie? bo mi już tęskno za moją córką
męczą i męcza i wyjść nie mogą
jest bardziej płaczliwa,rozdrażniona, omarudzona, chce na rączki,popłakuję, niespokojnie śpi,mniej je.Idą łeb w łeb.Dwie dolne 4ki.Dopiero ledwo widać czubki "góry lodowej"
(...)
dziś ją wzięłam pierwszy raz do zabawkowego i więcej tego nie zrobie
Wolę sama i spokojnie a nie jak huragan pędzić na oślep
Kupiłam jej drewniane puzle-wycięte zwierzęta i trzeba je dopasować.
W kolejce mam domek kiddelanda-moze na gwiazdke
(...)
Nie gonię z widelcem, ale dopuszczam dochodzenie "po ama"
(...)
ja jeśli już to wł Jim Jam, bo te jakoś jej nie pasują.Za dziecinne czy jakoś heh
(...)
Kubusiu fanfary dla ciebie

Mama tak skromnie się chwali a to krok milowy.

I coś mi umknęło bo dłubie i dłubie i odrywam się na film i zapomniałam.
Musiałam wyjść "się wyśmiać" a potem wzięłam aparat i pstryknęłam w ukryciu fotkę cv ku pamięci dla pokoleńa
To wczoraj było

Ja nie mam, ale czytałam, Osanit się nazywają
Biedna Laura , Kubie teraz wychodzi czwórka (ostatnia) i trójka (pierwsza), ale nie jest tak źle (pewnie od jutra będzie )

Pokaż puzzle , drogie?

Ja w sumie też dopuszczam dochodzenie na jedzenie, ale tylko przy podwieczorku. I staram się unikać.

Padłam

Cytat:
mala padla podczas kosmetyki po kapieli , zalozylam jej te 4 i mam wrazenie ze gumki w pachwinkach bardziej dolegaja, ale nie chce zapeszyc
(...)
tak w dzien nam sie nie zdarzylo a czasem ma naprawde ciezki pampers i jej wisi ze tak powiem-tak policzylam ile mala wypila dzis i bedzie ponad 600ml
czasem po 6 godzinach biore ja do lozka a pizamka mokra, a jak zmieniam pieluszke to nie jest pelna

klask i:

To Kuba też tak miał, że tylko w nocy i pieluszka nie była pełna, ale te fity dały jednak radę.

H. MacLeod

.
Stary 2010-10-18, 21:47   #1439
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Serio?
Do mnie małż też rzadko mówi po imieniu, a jak już powie to coś jest nie tak Czasem się go pytam czy je jeszcze pamięta
Przyłączam się do prośby, zima idzie czas się zaopatrzyć

Cytat:
u was tez ciagle przesikuje?
no rano jest ciezka a w nocy jak ja przebieram to wlasnie nie jest
Nie my nie mamy tego problemu, miałam na myśli, że nie wiem już co wymyślić w waszym przypadku Może te 4 dadzą radę

Cytat:
ale za to kladze mi sie przed drzwiami i wyje, bo nie chce isc do domu.
U nas tak samo, Amelia jak widzi drzwi to w tył zwrot i protest

Cytat:
no czepiasz się lustra
Już nie będę , ale umyłaś ?
A w żłobku Zuzia ma dużo zabawek? nie biją się dzieciaki o nie?
Cytat:

Cytat:
O kurcze, chyba lepiej sprawdzić

Cytat:
Się chłopak rozpędził

Cytat:
brzuch mnie boli pewnie @ przyjdzie , kupilam te diane wezme i zobacze jak sie bede czula w razie czego nie bede ich brac
Ja źle wspominam te tabletki, źle się po nich czułam

Amelia coś jakaś cieplejsza popołudniu była nie miała gorączki, ale widać było że nie swoja

Dziewczyny muszę zrobić badanie moczu na posiew Amelii i mam do Was pytanko. Mama mi ten pojemniczek kupiła, ale są w nim kropelki wody i nawet trochę jej wylałam myślicie, że można go użyć czy nowy kupić?

Jeszcze chciałam małża pochwalić, że się dobrze spisuje i żonce dogadza tzn kwtaty itd żadko małżów chwalimy więc jak jest okazja to korzystam

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 21:47   #1440
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

A gdzie jest p4w?
dla Antosia.

Też się zastanawiałamch yba w piątek ostatnio pisała

Cytat:

Bartosz uwielbia książkiw szczególnosci takie które się rymują,potrafi długo siedzieć,słuchać i oglądać obrazki.Ostatnio hitem były "Okulary"teraz "Abecadło"

Cytat:
Nawet tańsze niż w Realu

Cytat:
dla Kubusia

Cytat:
I na Martynkę przyjdzie poranie ważne kto pierwszy,a kto ostatni

Cytat:
Po prostu,ma na to swój własny sposób

Cytat:

;-)
No irozsądna dziewczynka.Po co się potłuc jak można tego uniknąć?

Cytat:

A ja już wiem, co z magi

Oho,coś przeskrobał

Wiesz i milczysz,tak?

Jakoś taki ciężki ten poniedziałek,że pisać się za bardzo nie chce
Pod wieczór bratowa zadzwoniła,że ich mała(6 miesięcy)też chora,kaszle,ma katar,byli u lekarza,niby osłuchowo czysta,ale coś tam jednak.Teraz to tylko same wirusy

Bartosz nauczył się mówić :jajo,chodził cały dzień i powtarzał

Spokojnej nocy

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości