Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-18, 21:53   #3781
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

ania ja wlasnie ubolewam nad tymi jogurcikami i kaszkami nie robionymi na mleku , mala nie moze ;/
akurat w wiek jogurcikow wchodzi a tu taka lipa;/
parowar tez mam,ale poki co mala praktycznie jedzie na samych sloiczkach
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 22:02   #3782
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

nie wiem czy wam sie chwalilam, ale za 2 tygodnie odbieram malutką kotkę tricolor, po ojcu syberyjskim a kotce zwyklej ale rownie pieknej, chcialam teraz ale jeszcze ma do wziecia 4 zastrzyki na katarek koci i odrobaczenie przed soba i wtedy poniego pojade hm...raczej po nia
zdjecie wziete z google ale jej ojciec wyglada niemal identycznie
A.Camus
Stary 2010-10-18, 22:02   #3783
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
I tu pytanie: jakie mleka lubią Wasze dzieci?
haha mój to żadnego nie lubi a juz przetestowalismy kilka
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
ehh ja sie martwię o tą moją Kalę;/ bo w nocy strasznie źle śpi;/ budzi się z krzykiem... daje jej cyca co ją uspokaja a po 10 minutach znowu
mój to mi dzisiaj taki cyrk odwalił z takim rykiem się zbudził z rykiem nie z płaczem że az podskoczyłam i nie mogłam przez godzine go utulić nie mam pojecia co jest ale stawiam na zęby
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

2- PYTANIE DO MAM PODAJACYCH KASZKI NA NOC: podajecie lyzeczka? i kiedy-przed kapiela,po? bo chetnie bym podala jej cos bardziej sycacego zeby mi przespala noc, bo moj cień zaczyna wygladac lepiej ode mnie...
ja daje kaszkę po kąpaniu ale i tak się budzi w nocy chociaz nie do jedzenia bo już nie je w nocy ale się budzi daję mu smoka i tak w kółko nieraz to jak wańka-wstańka przez pół nocy
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Dzisiaj mi się paka balonów skończyła, i teraz malemu do zabawy daje balony z rękawiczek. Czesem nawet rękawiczka pokaże mi środkowego palca
jak pięknie siedzi a usmieszek słodziutki
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

no to bardzo ładnie Danio narazie stoi w miejscu i waży 11 od jakiegoś czasu wydaje mi się że rośnie i troszke szcupleje może stąd ten zastój
możliwe
Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Dawno nie wrzucałam żadnych zdjęć Kubusia
jaki słodziaczek
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 22:10   #3784
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mojemu kupilam chleb na naturalnym zakwasie, i posmarowałam odrobinka masełka, pokroilam w kosteczke malusia, no i zjadł tak kromeczkę. Kosteczka chleba przy ustach buzia otwarta, to ja szybko łyżeczke kaszki mu do buzi i dopiero chlebek, to potem sam kaszkę wcinał, i moją druga ręke do buzi przyciągał bo pamiętał że tam chlebek po kaszce będzie
wow Jak szybko mój to spod oka patrzy się na chleb, biszkopty czy chrupki kukurydziane. Najlepsze są dla niego papki, ale od tygodnia daję mu słoiczki od 6 miesiąca to są grudki.. krzywi się, ale je

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
To dopiero prezent. Też tak chcę
Wolę takie niż pluszowe maskotki
zgadzam się na tą chwilę to najlepsze są takie praktyczne rzeczy - typu słoiczki, chusteczki czy pampki

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
dziękuję Ci dobra kobieto, niech Ci Bozia w grzecznych i przesypiających całe noce dzieciach wynagrodzi

właśnie siedzę z farbą na głowie tzn nie farbą farbą, tylko farbą z szamponetki koloryzującej Wzięłam kasztanowy brąz, zobaczymy czy kolor w ogóle złapie i jak w nim wyglądam
Stary 2010-10-18, 22:12   #3785
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ferrou jak ty masz czarne to idelanie nie zlapie, ale pod kontem światła będziesz miala poświatę.
A.Camus
Stary 2010-10-18, 22:28   #3786
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a teraz sie chwale no i jeszcze Olinek , radzi sobie jak umie
Wszystkiego najlepszego
bizuteria fajna, mój Miko tez tak smoka bierze
Cytat:
a mój Danio też siedzi sam tylko,że wolałabym żeby na brzuszku więcej leżał to by chociaz może raczkowac zacząl a tak to chce tylko siedziec
oczywiście upluty bo namiętnie kremik cmokał
też pieknie siedzimój nie chce ale za to raczkuje ech te dzieciaki robią co chcą
Cytat:
Coś dzisiaj apetytu nie ma, ale za to pół paczki chrupek zjadł. No ja już niewiem, można takim maluchom jakieś kiełbaski dawać? czy coś takiego co może w ręku trzymać i gryźć, bo on jak już widzi miskę z papką to tylko że beee, ble.
u nas też nieraz zupa bee ale chrupki owszem
ja dawałam już parówkę i szyneczkę z morlinek zajadał aż się uszy trzęsły
Cytat:
tylkooliwka nawet nie po nocy!
Zmienilismy pieluchy z pampersa na babyream i uzywalismy ok tygodnia i nawet 1 krostka sie nie pojawila, w srode poszlam z nia na szczepienie wrocilam do domu a ta w placz, i placze i placze, zmienialam pampka nie bylo nic, zmieniam wieczorem moze po 2 godzinach, 2,5 patrzea tam ogien, doslownie rana!
Pojechalam do apteki dostalam nanazin w sprayu blaklo jej od tego troszke ale nie schodzilo i kupilam w koncu tormentiol dzisiaj 2 dzien stosowania i juz licho co zostalo... tak mi jej szkoda bylo jak tak plakala ze szok i to przez moja glupote bo stwierdzilam ze na wszystko z tej serii uczulenia nie ma wiec moze na pieluchy tez.
a może to po szczepionce skład moczu się zmienił i z tąd to uczulenie u mojego tak było po antybiotyku też uczulenie w pachwinkach
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ja też na odparzenie (Wercia miała zywa ranę) smarowałam przez 2 dni tormentiolem i pomogło. Nic, po prostu nic nie pomagało. Ale wiem, ze się nie powinno tego stosować... kiedys chyba Madziwnia wklejala jakiś artykuł o tym... i teraz bądź tu madry- ma dziecko cierpieć czy ryzykowac tą maścia? Ale ja już stosować nie będę...
wiesz niby nie powinno się stosować ale jak ni cnie pomaga?
moim zdaniem te niby przypadki śmiertelne to nie wiem ile tego musieliby smarować
Cytat:
ja wam powiem tak : moj teraz 7 letni chrzesniak, jak to sie mowi wychowany na tormentiolu w razie wypadku zawsze byl, chrzestnego syn w tym samym wieku tez uzywany byl tormentiol i teraz 1.5 roczna dzidzie maja i rowniez w razie czego uzywaja, dzieciaki sa zdrowe, ja takie rzeczy traktuje z przymrozeniem oka, gdyby sie zaglebic to wszystko byloby nie tak.

racja ja też stosowałam u starszego syna bo kiedyś się stosowało i jakoś nic się nie stało
Cytat:

umowilam sie wlasnie z psiapsiola,wejdzie wieczorkiem na piwko , kurde a gdzie dieta cholera zastrzele ja chyba!
no coz.... ale po weekendzie i wiecznym obżarstwie, wiadomo jak to babcia czy tesciowa "no jedz no zjedz cos i tak dalej" czuje jakbym 200 kg wazyla, jeszcze nic nie jadlam a czuje sie najedzona.
ale mam nadzieję że dla mnie napiszesz następną
ja mam znowu zastój lekki ale cóż trzeba przeczekać
a 30 tez muszę sobie dyspenzy udzielic bo idę na imprezę przyjaciółka robi z okazji 15-lecia to też nie będę siedziała jak ten ciołek i odmawiała wszystkiego

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Teraz zdrowe a co potem mój mąz też jadł wszystko i chowany był na krowim mleku a od kilku lat ma chore nery - przyczyna , czy zbieg okoliczności tego się już nie dowie .
ja jak byłam dzieckiem wyjadałam sól z solniczki i też na krowim jestem chowana i nic z nerkami nie mam myslę że to zalezy od człowieka i tyle jeden będzie miał wrzody żołądka na przykład a inny nie

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
nie wiem czy wam sie chwalilam, ale za 2 tygodnie odbieram malutką kotkę tricolor, po ojcu syberyjskim a kotce zwyklej ale rownie pieknej, chcialam teraz ale jeszcze ma do wziecia 4 zastrzyki na katarek koci i odrobaczenie przed soba i wtedy poniego pojade hm...raczej po nia
zdjecie wziete z google ale jej ojciec wyglada niemal identycznie
piękny kociak
Cytat:
dziękuję Ci dobra kobieto, niech Ci Bozia w grzecznych i przesypiających całe noce dzieciach wynagrodzi
o dziękuję bardzo ale już więcej nie chce
czyli w sumie mamy 6 zębów
zmykam spać dobranoc
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 22:36   #3787
cigi
Rozeznanie

NIECH ZYJE PARACETAMOL!!!!
Moj basiulek spal wczoraj spokojnie ; dzis tez jej dalam, bo zabki jeszcze sie nie wyznely calkiem.

Asiulek, co do bitwy slownej, dzieki za zrozumienie, i nie mowmy juz o tym

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Jak pisała madzia możesz podać czasami czopek glicerynowy. A dobrze też jest pomóc dziecku zrobić kupkę. Jak lezy na przewijaku bez pieluszki to delikatnie przyciągać kolanka do brzuszka. Mojej Zosi pomogło parę razy a później znowu sama robiła bez problemu. Do tego masaże brzuszka i picie ciepłej przegotowanej wody. Śliwka z Greberka jest też dobra.

Chlor w wodzie musi być bo tylko on wszystkie zarazki wybija.

Jeśli chodzi oTż to jeśli on mnie nie szanuje to ja jego też ni zamierzam. Jak nie ma wzajemnego szacunku i zrozumienia to nie ma związku.
Nie ma takiej możliwości żebym sobie pozwoliła żeby ktoś po mnie "jeździł" i odwrotnie ja też sobie na takie zachowania nie pozwalam.

Co do alkoholu to cokolwiek by nie napisłi to j nie piję.
No wlasnie ja robie takie masaze i wtedy czesto robi kupke, ale dociskam dosc mocno, bo inaczej nic z tego; a ostatnio mam z tym problemy, bo Basia nozyska prezy bardzo i cokolwiek przy niej zrobic, przebrac, zmienic pieluche- przerypane. Dzis ta kupka znowu twarda byla, i jeszcze taka obslizgla kurcze. Dzis dalam troszke jabluszka, zobaczymy, i przy okazji okaze sie czy nie ma alergii.

Co do szacunku, zgadzam sie z Toba, to podstawa.
Skomplikowana to sprawa u nas...

Chodzilo mi o to, ze moze nie musze miec teraz az takich wyrzutow szumienia, o te troszke wina...

Cytat:

no i mam pytanie jak jest z tym 'przeterminowaniem' mleka... mi chodzi o to że puszka może być otwarta nie więcej niż 4 tyg... wy po tym czasie podajecie jeszcze dziecku to mleko czy już nie? bo ja zaczęłam sama je zżerać

cigi- co do kupki małej to my przechodziliśmy to samo po kleiku ryżowym.. ze mnie taka sprytna matka... wiedząc że dziecko ma skłonności do zaparć podałam jej kleik ryżowy;/ 3 dni pomagałam małej z kupką... bo sama nie dawała rady... tak jak dziewczyny pisały podawałam jabłko ze ślwiką i jabłko z gruszką.. i no mała pije codziennie soczek tak ok 100-150ml. i jest lepiej... jeśli u was nie ma gerbera to poszukaj śliwki hippa widziałam gdzieś taką.,..
no i mam jeszcze pytanie do ciebie.. takie bardziej osobiste bo ja może nie doczytałam... gdzie mieszkasz we Francji? ehh mi sie marzy mieszkać we Francji albo w Hiszpanii

ehh ja sie martwię o tą moją Kalę;/ bo w nocy strasznie źle śpi;/ budzi się z krzykiem... daje jej cyca co ją uspokaja a po 10 minutach znowu ryk... ona ma chyba jakieś koszmary senne... bo chwile przed tym jak zaczyna płakać to się kręci i wydaje z siebie jakieś odgłosy i nagle ryk nie do opanowania... dopiero jak wepchnę jej cyca do buzi to się trochę uspokoi...
no i jeszcze jedno... ona chyba ma coś z brzuszkiem... bo w nocy jak tak płacze to strasznie kopie nogami i puszcza bąkale... i to ok północy... a nie o 4-5 jak jelitka zaczynają pracować... dopiero jak sobie popierdzi to zasypia... ehh nie wiem co to ma być.. od kilku nocy tak jest... a nic nowego jej nie podawałam... dziś w nocy było trochę lepiej bo przynajmniej cyc ja uspokoił i spała 2 godz i znowu ryk.. ale w sobotę ja prawie nie spałam do 3 a później Marcin....

e
Ja mysle, jak aniap, ze to zalezy jak sie przechowuje to mleczko. Tez moze powinnam jakies kupic i kaszki jej dawac? Jak myslicie mamy cyckowe, kiedy wprowadzac takie kaszki?

To kleik ryzowy zatwardza???
A podaje sie chorym przeciez kleik jako lekkostrawny???
Moja praktycznie nic takiego nie jadla, obiadkow niewiele, bo jakos sie niejadek zrobila, tylko moje mleczko i taka kupa;
Nie znalazlam tej sliwki. U nas sa inne firmy, Hipp jest, ale niewielki wybor, akurat tego nie ma, a patrzylam w 3 marketach... Al jak pisalam dalam jej dzis jablko;

A moze i jej zabki ida?
A co do tych baczkow, to wiesz moja teraz tez sie przebudzala co chwila, do pierszego nocnego karmienia, przez bol dziaselek, i tez sie prezy, kopie bardzo, placze i baki ida. Ale moze to dlatego, ze placze te baczki sie wypychaja.

A ja z Prowansji.
Cytat:
i co do winka-nie pamietak kto pisal, ze popija kieliszeczek do obiadu- to ja bym wiele dala za lampke pysznego czerwonego, ale od czerwca 2009 nawet pol kropli nie wypilam i nie zrobie tego poki karmie, a uwielbiam wino+sery plesniowe badz makaron z krewetkami--moze ja powinnam sie do Francji przeniesc albo lepiej do Wloch!!!
Ja popijam, ale zeby nie bylo, ze do KAZDEGO obiadu, to mi sie zdarza, sporadycznie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
a my po nieprzespanej nocy Julka miala temperature momentami dochodzila do 39.5 po czopku spadala do 38,9 nie wiem czy to infekcja czy od zabkow do lekarza sie nie zarejstrowalam bo nie ma juz miejsc po 18 kazali pojechac do szpitala ale ja na 12 ide ze soba do lekarza to wezme ja tak samo i bede bojkotowala przychodnie puki mnie nie przyjma
wspolczuje, oby nic powaznego

Cytat:
Dzisiaj mi się paka balonów skończyła, i teraz malemu do zabawy daje balony z rękawiczek. Czesem nawet rękawiczka pokaże mi środkowego palca
Fajna fotka. Zawsze jak sie rekawiczki skoncza, zostaja prezerwatywy

Cytat:
hehe jak był za dychę to żal nie brac
Wiecie co, a ja mam to body za 3 E!!!! Ja wiem ze na polska kieszen, to tak samo, ale na nasza, to sobie wyobrazcie.....
Kawaler z Kubusia fajowy; do mamusi podobny ( do tatusia moze tez ciut z reszta)
Cytat:
Ale Wam cały czas jeszcze cieknie to mleko? Mnie przestało jakieś 3 m-ce po porodzie. Dziwne to.
Mnie nie cieknie, tylko jak karmie to druga piers sie uruchamia

Cytat:
tylkooliwka nawet nie po nocy!
Zmienilismy pieluchy z pampersa na babyream i uzywalismy ok tygodnia i nawet 1 krostka sie nie pojawila, w srode poszlam z nia na szczepienie wrocilam do domu a ta w placz, i placze i placze, zmienialam pampka nie bylo nic, zmieniam wieczorem moze po 2 godzinach, 2,5 patrzea tam ogien, doslownie rana!
darusiu, a moze Oliwka zabki bedzie miala? Bo podobno moga byc odpazenia wlasnie przy zabkach...

tylkooliwka, no Danielek tez jest slodziuchny;
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 22:39   #3788
Darusiaaaa
Zakorzenienie

No i w zwiazku z niedlugim posiadaniem nowego czlonka rodziny prosze o jakies propozycje na imie dla kotki
ja nie mam zielonego pojecia
kilka lat pod rzad jak mialam koty kazdy byl mitek:P teraz byl marian ....

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

cigi nie strasz! kobieto!
jak przy kazdych zabkach takie odparzenia bedzie miala to ja swira dostane, toz to nie odparzenie a zywa skora byla;/

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

libra ja tez o tym pomyslalam, ze moze po uczuleniu bo przeciez wczesniej kompletnie nic nie bylo.
A.Camus
Stary 2010-10-18, 22:40   #3789
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien dobry.

Po 1 MINKA przepraszam, ze nie dalam znac nawet, ale zmienilam telefon i nie mialam nr do Ciebie!

Ja po chyba najbardziej zajętym weekendzie od x czasow.
Piatek- uczelnia, imieniny tesciowej, sobota uczelnia- imieniny cioci, niedziela-uczelnia, obiad u tesciowej i nasza rocznica.
Pochwale wam sie ze dostalam ( dla mnie) przepiekny pierscionek i jaki funkcjonalny;D z jednego mozna 3 zrobic;D
komplet z avonu bizuterii( na nia nie mam uczulenia) i perfumy
tz tez dostal prezent nie powiem jaki ale bylo super winko swieczki i te sprawy.

Poza tym umowilam sie z tezetem ze jak on jest w domu komp idzie w odstawke a wiec poszedl do pracy i tym sposobem ja sie pokazuje

a teraz sie chwale no i jeszcze Olinek , radzi sobie jak umie
pisałam do ciebie smsa, ale nie doszedł i tak myślałam, że pewnie mam stary numer. no ale nic to pewnie bedzie jeszcze okazja

Cytat:
a mój Danio też siedzi sam tylko,że wolałabym żeby na brzuszku więcej leżał to by chociaz może raczkowac zacząl a tak to chce tylko siedziec
oczywiście upluty bo namiętnie kremik cmokał
jak mu włsoki rosną cudaczek mały

Cytat:
Te nasze maluchy to dziwne są. Zabawki dla psów A ostatnio gadam coś do mojego, jak on leży sobie, a ten zaczyna się śmiać na głos. Nie wiedziałam o co kaman, ale za którymś razem okazało się, że tak go bawi, jak włosy mi fruwają, jak macham glową Wiem, że mam głupią fryzurę, ale żeby tak wyśmiać własną rodzoną mamę?
wyobraziłam to sobie i zaśmiałam się w głos

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ja też na odparzenie (Wercia miała zywa ranę) smarowałam przez 2 dni tormentiolem i pomogło. Nic, po prostu nic nie pomagało. Ale wiem, ze się nie powinno tego stosować... kiedys chyba Madziwnia wklejala jakiś artykuł o tym... i teraz bądź tu madry- ma dziecko cierpieć czy ryzykowac tą maścia? Ale ja już stosować nie będę...

cyt. z innego wątku...
Niestety, kwas borowy doskonale penetruje zarówno przez błony śluzowe, jak i
nieuszkodzoną skórę niemowląt i może być u nich toksyczny - w literaturze
fachowej opisano około 20 przypadków zgonów noworodków, niemowląt i małych
dzieci wskutek stosowania do ich pielęgnacji preparatów zawierających kwas
borowy. W związku z powyższym NIE WOLNO go używać u niemowląt i dzieci do
ukończenia 3 lat. Jest to zgodne zarówno z Dyrektywą Kosmetyczną Unii
Europejskiej, jak i z przepisami obowiązującymi w tym zakresie w Polsce.

Tormentiol zawiera własnie kwas borowy. Na ulotce tez jest napisane zeby nie stosować u niemowląt.
Mojej sie odparzyła pupcia dosłownie przez noc... wieczorem sliczna pupcia, rano- jedna rana...
właśnie chciałam o tym przypomnieć, ale już wiecie

Cytat:
moze to gazy? u nas tez tak sie dzieje czasem, ale ostatnio to juz wo gole jakos dziwnie sie zachowuje-wybudza sie z wielkim placzem i nie mozna jej uspokoic-dopiero jak ja przystawie, ale przeciez nie bede jej karmic co 1,5 godziny
u nas to samo, jak karmiłam piersią to też jej podawałam i też pomagało na chwilkę, teraz już jesteśmy tylko na MM, więc w nocy daję jej pić i pomaga tak samo, na parenaście minut, max 1,5 godzinki... był czas, że już spokojnie spała, a teraz znów się zaczęło potrafi na kilka sekund zapłakać, nawet się nie wybudzając i śpi dalej, ja już nie wiem co jest grane

a z kaszkami to zawsze możesz spróbować, może u was akurat zadziała ja zaczęłam małej dawać mleko zanim pójdę spać, więc dostaje ok 19-20 jak ją kapiemy i potem ok 23-24 i czasem nie je do 7-8 rano, czasem do 5. Ale co z tego, że nie je, jak budzi się z płaczem

Cytat:
ania to jest tak teraz , wczesniej ludzie nie mieli pojecia o glutenie i tak dalej....dzieci jadly to na co rodzice mogli sobie pozwolic i ostatnio jak ide i patrze na nekrologi to moze ze 2-3 na 10 sa z wiekiem ok 80 a reszta ludzi jest 40-50-60 ;/
a przeciez wtedy tez jedli wszystko i to jeszcze gorsze rzeczy ...
moja mala juz jadla buraczkowa normalnie gotowana, troche rosolu, jak w szkole bylismy tam gdzie pracowalam jarzynowa jadla :P
nerki z wielu przyczyn moga szwankowac, niestety;/

jasne ze nie daje jej wszystkiego, ale az tak na schematy nie patrze...
kiedyś też nie było tyle chemii w tym co jemy, więc nie było alergii na taką skalę i innych rzeczy które teraz nas dopadają...
co do schematów to wszędzie są inne... już kiedyś piasałam, że miałam niemieckie słoiczki, gdzie pomidory były po 4 czy 5 miesiącu, a u nas chyba po 10

Cytat:
co do sklepow ja z mala ciekam normalnie po sklepach.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

zgadzam sie w 100%, ja po prostu mowie o tym ze nie trzymam sie kurczowo tego co jest napisane na schematach

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

moje kumpele ( 2 siostry) przyniosly malej 30 sloiczkow
brawo dla koleżanek za rozsądne prezenty, Oliwka będzie zadowolona

Cytat:
hehe ja ostatnio tez dmuchalam rekawiczki Tz sie ze mnie smial ze jak sie skoncza to jeszcze paczke prezerwatyw ma w zanadrzu wariat

Cytat:
haha mój to żadnego nie lubi a juz przetestowalismy kilka

mój to mi dzisiaj taki cyrk odwalił z takim rykiem się zbudził z rykiem nie z płaczem że az podskoczyłam i nie mogłam przez godzine go utulić nie mam pojecia co jest ale stawiam na zęby

ja daje kaszkę po kąpaniu ale i tak się budzi w nocy chociaz nie do jedzenia bo już nie je w nocy ale się budzi daję mu smoka i tak w kółko nieraz to jak wańka-wstańka przez pół nocy

jak pięknie siedzi a usmieszek słodziutki

możliwe

jaki słodziaczek
ja już miałam plan, kłaść małą do łóżeczka, ale chyba się wstrzymam, bo nie chce mi się 150 razy wstawać do łóżeczka co jest z tymi dzieciaczkami

ferrou mały jest cudowny uwielbiam jego spojrzenie

madzia_pl chyba byłas dla małego niedobra, że środkowy palec pokazuje jakie on ma cudne oczka a urodził się z brązowymi? bo ja się zastanawiam, czy Amelce ściemnieją po tz'cie, czy zostaną po mamusi niebieskie
Stary 2010-10-18, 22:43   #3790
Darusiaaaa
Zakorzenienie

i nadkladam sprostowanie to mamusia kotka tak wyglada, bo nie ma kotow w tricolorze tricolor to tylko kotki

Co do oczu nasza nadal ma niebieskie, tz ma ciemno brazowe a ja zielone....

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

minka pewnie tak ;/ kurcze;/ wrrr
no ale mam nadzieje ze sie spotkamy, w kazdym badz razie na kawusie czy herbatke zapraszam !!!! kiedy tylko bedziesz miala czas i ochote
A.Camus
Stary 2010-10-18, 22:50   #3791
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
ania ja wlasnie ubolewam nad tymi jogurcikami i kaszkami nie robionymi na mleku , mala nie moze ;/
akurat w wiek jogurcikow wchodzi a tu taka lipa;/
parowar tez mam,ale poki co mala praktycznie jedzie na samych sloiczkach
A sojowe by mogła jeść ?
sinlac moze jeść na wodzie z owocami i ogłnie kaszki te co mają dodaj mleko możesz jej na wodzie zrobić nie będą mega pyszne ale jako dodatek do deseru np

Cytat:
No i w zwiazku z niedlugim posiadaniem nowego czlonka rodziny prosze o jakies propozycje na imie dla kotki

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

cigi nie strasz! kobieto!
jak przy kazdych zabkach takie odparzenia bedzie miala to ja swira dostane, toz to nie odparzenie a zywa skora byla;/

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

libra ja tez o tym pomyslalam, ze moze po uczuleniu bo przeciez wczesniej kompletnie nic nie bylo.
Jak był mitek i Marian to jak nic wychodzi mi Marina teraz
Stary 2010-10-18, 22:58   #3792
machaj
Raczkowanie

pl-madzia- mi to mleczko najbardziej smakuje na sucho mąż się ze mnie śmieje bo za każdym razem jak wejdzie do kuchni to ja z łyżką w puszce mleka ja też w tych usztywnianych stanikach chodziłam i karmiłam mała ale mi ich szkoda bo się niszczą takim wyginaniem.. (tak mi się wydaje)... a w nocy nienawidzę spać w staniku... strasznie na to narzekałam na początku teraz już trochę przywykłam.. ja używam wkładek z johnson'a... i moja mama się śmiała że musi sobie pożyczyć je ode mnie bo ona nawet taka wypukłość jak brodawka mają i fajnie powiększają

aniap- ja myślałam że mleko jakoś wywietrzeje ja nie trzymam w niczym poza ta puszka ale chyba w kuchni nad zlewem nie mamy a dużo wilgoci bo mleko się nie skleja..
i dziś carrefour kupiliśmy 2 opakowania bebiko 2r za 9.98... zwykłego już nie było... stwierdziliśmy że jak nie wykorzystamy to sie komuś da...

ferrou- faktycznie tego bebiko jest tyle co w tej małej puszce bebilonu... ja myślałam że te opakowania są mniejsze... zdj świetne... jaki z niego uśmiechnięty samolot!

izazula- no bo ryż daje się podczas biegunki... tylko że moja mała nie miała wtedy ani biegunki ani zaparcia jak jej dawałam ten kleik... za to po nim dostała strasznego;/ jej wystarczy słoiczek który działa na kupke zestalająco i dzień później jest płacz nad kupką..;/ więc teraz mądra mama daję jej same rozluźniające albo normalizujące zupki/dereski... i zrezygnowałam na razie z kleików i kaszek...

mrowak- no to widzę że nasze dziewczyny mają to samo... ja stwierdziłam że jak się małej nie da uspokoić inaczej to będę ja karmić co przebudzenie... na razie wychodzi co 2 godz...

libra- no u nas jest podobnie... może szybciej się uspokoiła ale tylko an chwile i od początku wrzask.. my też się zastanawiamy czy to nie zęby... bo ostatnio znowu zaczęła się mocno ślinić ale codziennie zaglądam kilka razy do jej paszczy i nic nie widać;/ dziąsełka wyglądają tak samo... hehe tylko u mnie się już ząb przebił:P

darusia- piękny kotek... ehh ja też bym chciała jakieś żyjątko w domu... ale mam tylko męża

ehh uciekam spać bo mała śpi 3 godziny a już 2 razy za smokiem płakała;/
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 23:00   #3793
minka26
Wtajemniczenie

dziewczyny a orientujecie się jak wypada ten foteli Espiro Optima w testach?? szukam i nie mogę znaleźć
Stary 2010-10-18, 23:01   #3794
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
ferrou jak ty masz czarne to idelanie nie zlapie, ale pod kontem światła będziesz miala poświatę.
tak do końca nie mam czarnych bo przez ostatni miesiąc wypłukiwałam kolor szamponem przeciwłupieżowym tak patrzę to chyba kolor złapał na odrostach jedynie Ale poczekam do rana z osądem gdzie będzie normalne światło i włosy suche

Cytat:
czyli w sumie mamy 6 zębów
zmykam spać dobranoc
heh... dobrze, że tak mocno nie płakał. I gratuluję tylu ząbków Mikołaj chyba ma najwięcej

Cytat:
.
Ja to mało kreatywna jestem U mnie kocurek nazywa się Miciek a kotka Mićka, moje koty które zostały w domu rodzinnym z racji tego że są wychodzące nazywają się Lusia vel Fila i Świrka, kotka która pomieszkuje w piwnicy też jest triokolor to nazywamy ją Ruda. Kiedyś też taka kotka była u babci TŻ'ta i wszyscy na nią mówili brudaska chyba jedynie wykazaliśmy się kreatywnością przy szukaniu imienia dla mojej psiunki - Mora vel Morka.................... ....ale jej już nie ma z nami...

Kubuś dziękuje za komplementy
Stary 2010-10-18, 23:07   #3795
cigi
Rozeznanie

libra, co do tej nieslonej, to zalezy od produktow (np marchewe Baskowa ja wcinam i mi smakuje taka) no i od przypraw, ogolnie powinno sie zastapic sol duza iloscia roznorodnych przypraw. Moze byc bardzo dobre. Ja uzywam duzo przypraw, ale fakt, ze wole jednak troche posolic.
A my dzis jedlismy krolika. Pierwszy raz toto jadlam, ale TZ troche chyba za dlugo piekl, troche twardy byl no i mocno PRZESOLIL; wodyyy...
Cytat:
też prawie przez pół roku spałam w staniku bawełnianym bo jak karmiłam to z drugiego ciekło teraz od kiedy w nocy mały na butli to piersi zostały uwolnione
A ja nie trawie zadnych takich; nie znioslabym czegos co mnie cisnie w nocy. Ale za to mam koszule nocna do karmienia, choc jak mleko sie lalo, i musialam spac z wkladkami, to sie przesuwaly co nieco. Teraz wkladam sobie wkladke tylko do karmienia.

Cytat:
hehe ja ostatnio tez dmuchalam rekawiczki Tz sie ze mnie smial ze jak sie skoncza to jeszcze paczke prezerwatyw ma w zanadrzu wariat
Oszzzzzzz Ty..... Wyprzedzilas mnie; a ja dopiero teraz posta przeczytalam;
A ja myslalam ze ja taka innowacyjna jestem................... ....

izazula brawka za zabka
Stary 2010-10-18, 23:09   #3796
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
dziewczyny a orientujecie się jak wypada ten foteli Espiro Optima w testach?? szukam i nie mogę znaleźć
prawdopodobnie nie znajdziesz go w testach

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
A sojowe by mogła jeść ?
sinlac moze jeść na wodzie z owocami i ogłnie kaszki te co mają dodaj mleko możesz jej na wodzie zrobić nie będą mega pyszne ale jako dodatek do deseru np

ania mitek byl bez wzgledu czy kot czy kotka chyba z 5 mitkow mialam;p w tym 2 mitki mialy male mitusie
A.Camus
Stary 2010-10-18, 23:09   #3797
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
niestety nie znalazłam żadnych testów tego fotelika... ale niektóre modele fotelików Espiro mają pozytywną opinię instytutu matki i dziecka... chyba ten od 9kg do 25kg Więc chyba dobry

Cigi - tak sobie pomyślałam teraz... a może pij siemię lniane czy jak to się tam zwie Z tego co kojarzę to chyba karmiące mogą - wpływa to na poślizg kupki. U nas Kubuś tez miał problemy z kupą, ale staram się dawać mu codziennie jabłko i jest już ok

machaj - za 2 opakowania dałaś 9.98. czy jedno opakowanie tyle kosztowało? Jakaś promocja jest w cerrfurze? bo normalnie to mleko kosztuje ok 12zł
Stary 2010-10-18, 23:09   #3798
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ania ja na razie jej daje 3 razy mleko i 2 sloiczki i chcialabym cos nowego wprowadzic ale nie wiem jak i co;/
A.Camus
Stary 2010-10-18, 23:18   #3799
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
niestety nie znalazłam żadnych testów tego fotelika... ale niektóre modele fotelików Espiro mają pozytywną opinię instytutu matki i dziecka... chyba ten od 9kg do 25kg Więc chyba dobry
ostatnio w DDTVN było jak nadawane są opinie różnych instytutów, więc teraz jakoś sceptycznie do tego podchodzę

kurcze, w sumie chciałam ten fotelik bo dziewczyny radziły, ale teraz weszłam na tą stronkę o fotelikach i piszą, żeby nie kupować fotelika bez testów i sama już nie wiem
Stary 2010-10-18, 23:24   #3800
machaj
Raczkowanie

cigi- z Prowansji... ehhh... kiedyś się wproszę na kawę taka 2tygodniową:P
no możliwe że to od ząbków... chociaż jak na razie nic nie widać...

ferrou- 1 opakowanie kosztuje 9.98... zawsze to 2-3 zl taniej oznakowane były jako promocyjne pewnie dlatego półka z 2mi normalnymi była pusta... nie wiem ile prędzej w carrefourze kosztowało bebiko ale w biedronce coś ok 12 właśnie...

dobra juz was nie podczytuje tylko spie! do jutra
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 23:29   #3801
Darusiaaaa
Zakorzenienie

minka powiem ci ze to jest roznie, niestety u nas w rodzinie byl powazny wypadek gdzie dziecko jechalo w foteliku maxi cosi z baza i nie przezylo, rodzice oboje przezyli, za to kumpela jechala nawet nie wiem w jakim, przy wozku jakims takim zwyklym jak ja mialam dla malej miala i uderzyl w nich gosc malej nic nie bylo, alezy od wypadku ... ja sie zdecydowalam i nie moge poki co nic zlego powiedziec, mala go uwielbia... maxi cosi nie znosila.... moze przejdz sie chociazby do krasnala, tam tez sa i te espiro i maxi cosi i rozne inne zobacz co ci laska powie....moze cos doradzi.
A.Camus
Stary 2010-10-18, 23:40   #3802
cigi
Rozeznanie

Cytat:
darusiaa a mozeMerlin, albo Mariola...; moze byc tez Marycha
Ja to Cie straszyc nie chce, ale juz to nieraz slyszalam, czytalam etc; ze bywa odpieluszkowe odparzenie pupci przy zabkach;
NO i ja wiem, ze nikt mnie tu nie slucha, ale moze w takim wypadku bursztynow sprobowac. Podobno lagodza nie tylko bol zabkow, ale zapobiegaja odparzeniom. Fasolka kiedys gdzies link wklejala tez. (zawsze mozesz kupic sobie naszyjnik, jak lubisz i zakladac Oliwce w dzien)
Stary 2010-10-18, 23:46   #3803
Darusiaaaa
Zakorzenienie

boje sie troche bo ona ruchliwa taka , zeby sie nie zapątała gdzies przypadkiem;/

WYJDE Z SIEBIE I STANE OBOK

Mala mi sie przebudzila, wiec robilam jej piciu a ona sie rozplakala na co poleciala do niej moja mama i od razu ja na reke, wiec wpadlam i do niej ze ma jej nie nosic, bo pozniej tylko mialknie i juz bedzie sie darla ze jej ktos nie chce wziasc a ona idzie do pracy a ja bede musiala ja nosic , oczywiscie co? OBRAZA!
Mowi do mnie zebym lozko rozebrala i ja w dwoim lozku polozyla, na co ja sie juz wkurzyam i mowie ze nie, nauczona jest spac w swoim po to bylo kupione i w naszym nie bedzie spala.... i co? JESZCZE WIEKSZA OBRAZA!
Pol roku i w zakladzie psychiatrycznym beda mogli mnie zamknąć

Wiecie jak to sie nazywa? Rob jak chcesz, byle bylo po mojemu.

A ona ma taki świński charakter w ogole powiedziala mi ze komputer wazniejszy od dziecka i paznokcie, a mala spala wiec weszlam do was i w miedzy czasie je pomalowalam.
No po rostu wiecie co? nie dosc ze jestem wsiekla to jeszcze mi przykro, bo ona nic sobie nie da powiedziec tylko sie obraa wychodzi i nie odzywa a ja tak nie lubie zeby mieszkac z kims i sie nie odzywac

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Merlin jest fajne
A.Camus
Stary 2010-10-19, 01:01   #3804
cigi
Rozeznanie

Cytat:

Cigi - tak sobie pomyślałam teraz... a może pij siemię lniane czy jak to się tam zwie Z tego co kojarzę to chyba karmiące mogą - wpływa to na poślizg kupki. U nas Kubuś tez miał problemy z kupą, ale staram się dawać mu codziennie jabłko i jest już ok
Siemie lniane znane mi jest ; Chlalam w ciazy, na zgage. Ale siemie dziala oslaniajaco na przelyk, jelita, zoladek, bo wytwarza sluz, ktory pokrywa scianki i w ten sposob kwasy ich nie podrazniaja. Wiec moze mnie by pomoglo (i pomaga na zolad), ale zeby przez mleczko moglo zadzialac nie ma sposobu. ale dziekuje

Cytat:
cigi- z Prowansji... ehhh... kiedyś się wproszę na kawę taka 2tygodniową:P
no możliwe że to od ząbków... chociaż jak na razie nic nie widać...
A prosze bardzo ; tylko najpierw musze poszukac czegos wiekszego do mieszkania ; choc i tutaj pomieszkiwalo na raz tyle osob... Tylko dzidziulka nie bylo, a z nim lozeczka, wozka, maty... ale dlaczego nie kiedys
Co do tych bakow, to ja sama nie wiem. Niby moja bola dziaselka, ale pryczki tez dokuczaja.

Jednak sie wybudzila. Juz 3 razy dzis, ale uspilam w pare sekund na rekach, wiec bylo dosc lagodnie a teraz przy cycku, bo juz niemal godzina karmienia byla. i wlasnie baczki jej szly, wiec moze tym razem brzuszek

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Moja tez jest dosc ruchliwa i jeszcze sie nie zdarzylo; Wklada sie je pod ubranko. Jak tam chcesz. tylko nie wiadomo czy ta pupka od zabkow faktycznie
Tak to czesto jest z tymi mamami, tesciowymi itd; maja swoje zdanie, a my jestesmy caly czas dla nich malymi dziewczynkami. Ja tam nic zlego na moja mame nie powiem, choc bywa ze sie scieramy solidnie... jednakze jest najlepsza mama (choc czasem mnie denerwuje do granic)

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Cytat:
A u nas dzisiaj pierwsza krew się polała Miko tak przydzwonił w podłogę że dolnymi zębami rozciął sobie górne dziąsła cała buzia we krwi ale nawet nie płakał tak bardzo.
Ojojoj... to musialo bolec
ale dzielnego mam "ziecia"...

Lojojoj. Mialam sie dzis wyspac i jakos przegapilam, na forum, godzine wczesna. adios, au revoir; ciao ciao
Stary 2010-10-19, 08:16   #3805
Izumi
Wtajemniczenie

DZIEŃ DOBRY!!!

OBIECAŁAM ŻE KUKNĘ NA FORUM WIĘC ..... " A KUKU!"
Kuku, Kuku, Kuku

Wybaczcie że się nie odzywam, oddaje się obowiązkom domowym i synkowi (Bo przecież nie napiszę, że mi mąż non stop okupuje kompa no )
U nas wszystko jest dobrze Mały rośnie, ząbki rosną, wariactwa są wyczyniane, wszystko jest super

Całuję was wszystkie mamusie gorąco i maluszki tulam, tulam, TUUULAM MOCNO
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 08:20   #3806
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

cześć babolki ja tylko na moment przed pracą, mały się już wybudza i muszę go jeszcze oporządzić zanim wyjdę. Dzisiaj tylko 2 godzinki i wolna jestem o 11.30 uwielbiam wtorki a po południu jedne korki pogoda kijowa no ale spacer musowo będzie, o ile się nie rozpada wczoraj było u mnie 4 stopnie tż wczoraj debiutował na samodzielnym spacerze z małymwogóle wczoraj wyszedł z pracy o 14 ej (zamiast o 18ej) i do 20 był z małym non stop...ja miałam korki i radę a oni się sobą cieszyli Moje dziecko od niedzieli pięknie sypie sylabami ba-ba-ba da-da-da ma-ma-ma (to ostatnie to już od dawna) śmieje się tak głośno że aż się dławi własą śliną Pozatym wczoraj mi przyszły buciki na zimę dla niego - śliczne , takie z zamszu brązowe z małpką i korzuszkiem ocieplane za jedyne 17,99 nie ma u mnie nigdzie takich ciepłych bucików dla niechodzących i zamawiałam na all, jakb ktoś cciał to pdaję linka: http://allegro.pl/sliczne-cieple-koz...265439684.html
Zębów nadal brak, piszecie o jedzonkach z grudkami....u nas nie zdają egzaminu, mały się dławi i ma odruchy wymiotne, chyba jeszcze nie czas na nie AAAA i miałam wam napisać w sprawie tych misiowych ogródków nestle-pisałam do działu konsumenta i mi odpisali, że Z PRZYKROŚCIĄ ZAWIADAMIAJĄ, ŻE FIRMA NESTLE ZAPRZESTAŁA PRODUKCJI PURE DO ODWOŁANIA....-hehehe jak nekrolog no ale za to kupuję małemu zdrowe brzuszki i strasznie je lubi - dosypuję do mleka. A i od kilku dni tak co 2 dni daję mu jogurty nestle - wcina cały kubeczekno nic uciekam bo już oczka otworzył
Ps. Ferrou - ależ te Kubusie są słodziachne

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 08:25   #3807
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
boje sie troche bo ona ruchliwa taka , zeby sie nie zapątała gdzies przypadkiem;/

WYJDE Z SIEBIE I STANE OBOK

Mala mi sie przebudzila, wiec robilam jej piciu a ona sie rozplakala na co poleciala do niej moja mama i od razu ja na reke, wiec wpadlam i do niej ze ma jej nie nosic, bo pozniej tylko mialknie i juz bedzie sie darla ze jej ktos nie chce wziasc a ona idzie do pracy a ja bede musiala ja nosic , oczywiscie co? OBRAZA!
Mowi do mnie zebym lozko rozebrala i ja w dwoim lozku polozyla, na co ja sie juz wkurzyam i mowie ze nie, nauczona jest spac w swoim po to bylo kupione i w naszym nie bedzie spala.... i co? JESZCZE WIEKSZA OBRAZA!
Pol roku i w zakladzie psychiatrycznym beda mogli mnie zamknąć

Wiecie jak to sie nazywa? Rob jak chcesz, byle bylo po mojemu.

A ona ma taki świński charakter w ogole powiedziala mi ze komputer wazniejszy od dziecka i paznokcie, a mala spala wiec weszlam do was i w miedzy czasie je pomalowalam.
No po rostu wiecie co? nie dosc ze jestem wsiekla to jeszcze mi przykro, bo ona nic sobie nie da powiedziec tylko sie obraa wychodzi i nie odzywa a ja tak nie lubie zeby mieszkac z kims i sie nie odzywac

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Merlin jest fajne
No Darusia - to ja Ci powiem, że nie zaciekawie. Ja mam tak rozpuszczonego Igora, bo robię tak, jak Twoja mama mówi, starałam się inaczej, ale był ogromny płacz. W każdym razie, Ty masz coś wypracowane i Ty jesteś matką i decydujesz. Przykre to, że ktoś się obraża o to, że masz odmienne zdanie. I chociaż masz rację, to jesteś w kropce - raptem musisz tak naprawdę spojrzeć na własną matkę, jak na dziecko, które się obraża, bo??? No właśnie. Może czuje się niedoceniona, może niepotrzebna. A Ty musisz się zachowac w tej sytuacji, jak dorosła.
Moja też robi podobne cyrki. Obraża się, wychodzi, nie odzywa się. Jak dziecko normalnie.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 08:31   #3808
Izumi
Wtajemniczenie

Nadrobiłam właśnie trochę zdjęć waszych pociech .... RANY BOSKIE! JAKIE TE NASZE DZIECIACZKI JUŻ DUUUUŻE! A dopiero to takie kruszynki maleńkie były ... . JA CHCE SPOWROTEM TAKIEGO MALUSZKA! ;/ ... w zasadzie.. who knows, @ mi się spóźnia x-D.

A Nasze Forumowe Maluszki to im starsze tym piękniejsze Jestem pewna że gdyby zrobić wybory na najładniejsze wątkowe bobasy, to nasz wątek by wygrał bez problemu Sam miód
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 08:40   #3809
megi-megi
Zakorzenienie

Baobabku - a te buciki to są dostatecznie szerokie na noskach? Bo ostatnio kupiłam Iguskowi jedne i jak mu założę rajstopki i skarpetki, to nóżkę ledwo upycham do środka. A jak z tymi bucikami?

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Nadrobiłam właśnie trochę zdjęć waszych pociech .... RANY BOSKIE! JAKIE TE NASZE DZIECIACZKI JUŻ DUUUUŻE! A dopiero to takie kruszynki maleńkie były ... . JA CHCE SPOWROTEM TAKIEGO MALUSZKA! ;/ ... w zasadzie.. who knows, @ mi się spóźnia x-D.

A Nasze Forumowe Maluszki to im starsze tym piękniejsze Jestem pewna że gdyby zrobić wybory na najładniejsze wątkowe bobasy, to nasz wątek by wygrał bez problemu Sam miód
Ty już się tu nie podlizuj. Myślisz, że jak wpadniesz raz na ruski rok i powiesz, jakie to dzieciaczki nasze piękne (co jest przecież oczywiste i sie wie :P ) to nikt nie będzie Cię opieprzał :P za to, że Cię nie ma. A właśnie, że będzie - opieprzam :P
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 09:02   #3810
Darusiaaaa
Zakorzenienie

megi-popieram!

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

megi wlasnie o to chodzi bo mala zawsze zasypia w lozeczku, nigdy w nasyzm lozku, przebolalam jak chciala do nas, wstawalam po 300 razy w nocy zeby smoka podac a teraz niby znowu mam jej pokazac ze moze u nas spac?? no way!

i najgorsze to obrazanie no do cholery to moje dziecko, jak chce swoje niech sobie wykombinuje.
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości