|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#26161 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
Ja akurat miarki mililitrowe mam (z ZSK). Nie wiem tylko, czy umiałabym wyliczyć i odmierzyć to odpowiednio (czy taka precyzja rzeczywiście wystarczy?) ![]() Do codziennika dodałam zdjęcie moich włosów. Nie chcę pisać tego po raz kolejny, ale zdecydowanie muszę się wybrać do fryzjera ![]() Zmieniłam miejsce przedziałka - wcześniej był po drugiej stronie. Okazało się, że włosy które dzięki temu "odsłoniłam" zaczęły się mocniej falować lub kręcić. Wniosek jest taki, że warstwa włosów z czubka głowy przykrywa mi te włosy, które miałby potencjał do kręcenia się od nasady. Nie mam za bardzo wyjścia z tej sytuacji, chyba żeby fryzjer obciął mi tę zakrywającą warstwę na krótko - wtedy przykryje mniej włosów (ale wtedy pozostałe włosy też musiałyby być odpowiednio krótkie). Wolałabym jednak jakieś inne rozwiązanie, ale nic mi nie przychodzi do głowy (próbowałam już podpinać te włosy na czas schnięcia, ale nie dawało to większego efektu). Na co dzień podpinać tych włosów nie chcę, dlatego, że zaczęłam już chodzić w berecie i musiałabym za każdym razem, gdy zdejmuję beret, poprawiać spinki. Poza tym nie lubię chodzić w częściowo podpiętych włosach |
|
|
|
|
#26162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jenifer, dziekuje wrzuc swoje zdjęcie!
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-10-19 o 09:23 |
|
|
|
|
#26163 |
|
Wtajemniczenie
|
Małgosiu ale loki
loki chyba nie mają miejsca by się kręcić, wycieniować trzeba. Ostatnio w ogóle są nieposłuszne, dziś są jakieś takie puszakowate, nie wiem dlaczego nie ma wygładzenia ![]() Było olejowanie olejkiem nyle na całą noc, rano zmycie Babydreamem, Yes to Carrots na 20 min pod czepkiem i Isana z babassu jako b/s. suszenie chłodnym nawiewem w suche boots curl creme. Może puszak po tym oleju Czasem tak mam że po olejowaniu sa takie dziwne ...Dodaję foty na dowód
|
#26164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#26165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo kiedys mialam krotsza i prostowalam i ona mi jakos nie chciala dopasowac sie do reszty wlosow ![]() a u ciebie jak widze dopasowala sie nic nie odstaje moze sprobuje i ja znow wyprostowac![]() jakiej dlugosc masz grzywke?
|
|
|
#26166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak położę sobie ją na twarz to sięga do nosa, jest to dla mnie najlepsza długość
|
|
#26167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wloski masz naprawde ladne, tak zdrowo wygladaja
|
|
#26168 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazłam tą ciekawostkę na innym watku - ceny powalające
pozytywnie ![]() http://cgi.ebay.pl/100-PURE-COCONUT-...item41535d91bc http://cgi.ebay.pl/NATURAL-CLASSIC-P...item415360948b
|
#26169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A powiedz, bo piszesz, że jesteś zaskoczona efektem, co zmieniłaś w stosunku do standardowej pielęgnacji? ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Ja też chcę taką długość Mi się podobają a co do puchu - to robi mi się podobny - może niski punkt rosy daje się we znaki
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#26170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może to rzeczywiście ta "rosa" muszę je porządnie nawilżyć dostałam odżywkę balea morelka i kokos wrzucę później na składowy rzuciłam szybko okiem i silikonów chyba brak ![]() Rybiorku jak zawsze powalasz na kolana
|
|
#26171 |
|
Zakorzenienie
|
kropcia piekne wloski!!!!
Rybiorek u Ciebie to juz mi slow zaczyna brakowac Ja swoje wrzuce dzis wieczorem bo brat aparat mi odda
|
|
|
|
#26172 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak sobie myślę, że już ładniejszych lokasków mieć nie będziesz to robisz takie coś, normalnie... piękne.
|
|
#26173 |
|
Zakorzenienie
|
hihi, to my tak samo mamy z czesaniem i z Lorysem tak samo
ale Twoje sa bardziej krecone od moich, prześliczne! a jakie błyszczące!
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-10-19 o 11:16 |
|
|
|
#26174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może mają focha ze w weekend zostały wyprostowane
|
|
#26175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiecie moze ten Curly Cuttercreme pomogl, jak juz sprawdzilam jak sie go naklada i jak wyglada nalozony na suche loki to dowalilam wiecej bo zapach na wlosach robi sie bajeczny (w pudelku pachnie jak mietowa pasta do zebow) i mialam sliczne tluste mietowe straczki, pomyslalam ze zamiast shea zrobie sobie odmiane w nocnym maskowaniu ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-19 o 11:24 |
|||
|
|
|
#26176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedy mam dzień pielęgnacji bezsilikonowej włoski właśnie są wtedy takie nie do końca nawilżone, brakuje im tego wygładzenia ... Dobra i zła wiadomość w sobotę podczas farbowania ( delia ziołowy krem koloryzacyjny) wypadło mi 2x więcej włosów niż zawsze czyli razem z 300 więc cieniowanie chyba niezbędne Jestem w trakcie namawiania Tż-ta na stylizator goldwella
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-10-19 o 11:39 |
|
|
|
|
#26177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#26178 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny przed chwilą znalazłam wasz wątek i nie wiem jak to możliwe, że dopiero teraz
Wybaczcie mi, że nie będe przekopywać się przez cały watek, ale w tej chwili nie bardzo mam czas-w wolnej chwili nadrobię ![]() Zaintrygowałyście mnie okreslaniem jakiegos typu loków czy cos w tym guście i powiem wam, że tez chcialabym wiedziec co mam na głowe mogłbyście mi podpowiedzieć jakich loków/faj jestem właścicielką? ![]() zdjęcia które załączylam są zrobione na przestrzeni 3 lat - od razu powiem, że aktualne zdjęcie z przed chwili to to z jasnozielonym podkoszulkiem (i to z rózowym stanikiem sprzed kilku dni )...właściwie to ja nie wiem czy ja napewno mam krecone wlosy czy to tylko moje zdolności bo tak:zawsze po myciu zwijam je dookoła wlasnej osi i tak czekam aż woda wsiąknie w ręcznik, potem wilgotne czesze i wygniatam a na koniec zakręcam dookola własnej osi cos a'la "pejsy" i tak zostawiam aż wyschnie..nie używam w tym celu ŻADNYCH srodków sytlingujących ![]() Ponieważ od jakiegoś czasu STRASZNIE leca mi włosy i objetość zmniejszyła się o ok 60 może nawet 70 % to musze je obciąć niestety ![]() ...tak się zastanawiam czy te moje włosiny sie krecą, bo się kręcą czy po prostu mam je podatne ;-) i one "zapamiętują" to ulożenie i przez tyle lat po prostu nawet te mikrouszkodzenia powstałe wskutek tego robienia "pejsików" sprawiają, że juz trzymają same z siebie taką forme a kreconymi z natury nie są...jak to właściwie jest ![]() ------------------------------------------ EDIT chcialam tylko dodać że zdjęcie pierwsze z lewej o od góry pokazuje jak wyglądają moje włoski gdy je zakręcę na noc (też bez żadnych środków sytlingujących) ale robię tak baaaaaaaardzo żadko bo to nie jest naturalna wielkośc moich loków..a zdjęcie z kruczoczarnymi i rzekrzywioną glową było zrobione po założeniu na włosy jedwabiu ;-) aktualnie używam jako odzywki waxa do włosów wypadających...zresztż same widzicie zapewne różnice między objetością na pierwszym zdjęciu a na ostatnim :cry" tak więc w tym tygodniu obcinam je na krótka (na boba max do linii żuchwy) i bedę czekać aż odrosną-jeśli się uda może się zagęszczą a jesli nie, to juz nigdy nie bede miała długich
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/k...75128714093493 Edytowane przez Młódka Czas edycji: 2010-10-19 o 11:55 |
|
|
|
#26179 | |||
|
Raczkowanie
|
Dokładnie
i zaczynamy się udzielać i uczyć swoich włosów faaajnie razem zawsze raźniej ![]() Cytat:
chyba muszę ruszyć zapomniany środek perswazji.Mysia...jak ty masz coś do swoich włosków to ja Ci to zaraz wytłukę z głowy Druga opcja jest taka, że zapytasz czy Rybiorek poleca jakiegoś dobrego okulistę/optyka ( Przecież na ostatnich zdjęciach nie dość, że kolor pysznościowy (no tak pomyślałam, nic nie poradzę ) to jeszcze - moim zdaniem - skręt znowu drgnął w dobrym kierunku Cytat:
gdyby nie to, że niedawno miałam badania kontrolne i ze wzrokiem mam wszystko super, to bym się wkręciła niedługo, że mam jakąś ukrytą wadę, przez którą mam skrzywione postrzeganie rzeczywistości...a tak...wiem że to nie ja Cytat:
![]() trzymajcie mnie bo... ![]() No w takim układzie masz za swoje Wyprostować takie śliczne kręciołki
|
|
#26180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie bić
|
|
#26181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ilość potrzebnego składnika(g) dzielisz wtedy przez jego ciężar właściwy(g/ml). Otrzymujesz wynik w ml w ilości jaka jest potrzebna do użycia |
|
|
|
|
#26182 | |
|
Rozeznanie
|
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#26183 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropciu, co by nie było i tak są śliczne twoje włosy. Nie narzekaj na nie
Moje od ostatnich 3 myć jakoś na mnie krzywo patrzą i buntują się
|
|
|
|
#26184 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-19 o 12:18 |
||||||||
|
|
|
#26185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chciałam wyglądać inaczej a nie jak na co dzień ...
|
|
#26186 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybiorku przez Ciebie mam ochotę wziąć nożyczki, sciąć się na taką długość jak Ty a później od razu do banku z wnioskiem kredytowym na zakupy w CM
|
|
|
|
#26187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie loki co powalaja to widzialam pare razy a Ty takie maszmnie nikt nie zmusi do wyprostowania, nawet jak juz przestane sobie z nimi dawac rade, a to juz za niedlugo bo odrastaja i coraz trudniej jakos je tak przytrzymac razem
|
|
#26188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale mnie rozśmieszyłas, czytałam juz tego posta 3 razy (jesli nie wiecej) i za każdym razem paszcza mi się dosłownie chichra!kochana jestes no buziak nie odda, jaka jestes miła! ale kilka moze juz tak? do kolorku nic nie mam, jest ok, ale wszystkie macie takie piekne loki! (Ty venealin tez, oj tak sa fantastyczne!) a ja jakis taki fallus (wybaczcie dosadność), który rozpada się przez noc a jak za bardzo poczesze, to nawet wspomnienie o falach przemija. Żeby było naprawde dobrze, musiałabym myc codziennie a najlepiej 2x dziennie No juz nie narzekam, ale marze o mocniejszym skrecie, który przezyje do nastepnego dnia. Nawet mnie wczoraj goniły mysli, co by sobie dac spokój i znów prostowac, bo to ani fale ani proste. Ale wiem, ze za duzo juz się 'wydarzyło', zeby zrezygnowac. Bo skret drgnął, szczegolnie widze to na pasmach przy buzi Jeszcze nadmienie- Rybiorek jestes taaka nuudna zawsze perfect!!!
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-10-19 o 12:25 |
|
|
|
|
#26189 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybiorkowa dokumentację obejrzałam,Twoim wlosom już chyba nic do szczęścia nie potrzeba
Nic tylko nie napisalaś jak się używało tych kosmetyków,jakie doznania czy polubilaś bardziej niż inne.Taka ciekawość mnie zżera
|
|
|
|
#26190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mi odrosna to prawdopodobnie przestana sie tak zawijac a Ty nie masz co narzekac, widzialam dziennik
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

wrzuc swoje zdjęcie!
loki chyba nie mają miejsca by się kręcić, wycieniować trzeba.
Czasem tak mam że po olejowaniu sa takie dziwne ...
Jak położę sobie ją na twarz to sięga do nosa, jest to dla mnie najlepsza długość
nie mogę się doczekać efektów
a zatem włoski poszły w kokos i w koczek (cóż, uwięzienie falek ma dzięki temu jakieś plusy).

piękne.
Może mają focha ze w weekend zostały wyprostowane

chyba muszę ruszyć zapomniany środek perswazji.