|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#26131 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
Cytat:
Co do przeliczania, nie mam wagi ale myślę, że jeśli nie musimy zachować dokładności do któregoś tam miejsca po przecinku to możemy kupić małą strzykawkę i wyliczać ilość gramów z ciężaru właściwego składników. |
||
|
|
|
#26132 | ||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Czyli OMO może lepiej się sprawdzić.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale powiem Ci, ze składowo wcierka sympatyczna. Tylko stosuj przed myciem, bo może Ci przeciążyć włosy.Cytat:
Olejowanie nie zaszkodzi, przeciwnie - regularnie stosowane zabezpieczy włosy, a odżywka pomoże doraźnie. Cytat:
|
|
#26133 |
|
Wtajemniczenie
|
Eloe
Myslisz ? I tak zamowie szampon Ale nie jestem jeszcze u siebie
|
|
|
|
#26134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#26135 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zapraszam do faq do postów o dyfuzorze ![]() Cytat:
mam to samo - jesli wlosy za bardzo wyschną (z tym, ze ja nie trzymam ich w turbanie, a wisza sobie na powietrzu) po pierwsze mam gorszy skret, po drugie wieksza tendencje do puchu (zwlaszcza jesli za bardzo podeschną przed nalozeniem stylizatora, po nalozeniu i podeschnieciu nie jest juz tak zle, ale i tak jest roznica) trzeba wyczuc ten moment w ktorym najlepiej rozpoczac suszenie. u mnie ten moment zaczyna sietuż przed tym jak zaczynam widziec schnace koncowki (tzn jak wlosy sa mokre to koncowki pasm zwezaja sie, w miare schniecia robia sie takie pedzelki na koncach, nie wiem czy zrozumiecie o co mi chodzi )tzn jak sa juz pedzelki to jest prawdopodobnie troszke za pozno |
||
|
|
|
#26136 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam podzielić się informacją iż w Rybniku widziałam dzisiaj sklep FALELOKIKOKI z artykułami do włosów
wie któraś z was co to za sklep? Jak następnym razem będe w mieście to wstąpie, dzisiaj tylko mi mignął w oknie autobusu Rybiorku
|
#26137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A teraz kronikarski obowiazek – przyszla moja paczka, oczywiscie musialam wszystko powachac, zapakowalam stylizaory miss jessie’s do kieszeni marynarki I polazlam do lazienki (wiem ze wygladalo to dziwnie – kieszenie byly wypchane na maksa ), wszystko elegancko zapakowane I zaplombowane wiec nie bylo szans bawic sie tym przy biurku (zwykle dyskretnie obwachuje jak tylko wystarczy odkrecicNa razie jesli chodzo o opakowania (bardzo ladna grafka) I zapachy – szostka, z dzialaniem zobaczymy Pole – sluchaj teraz, moze Cie zainteresuje Curly Buttercreme – kolor kremowo-zolty, pachnie jak bardzo mietowa….. pasta do zebow, jesli w dzialaniu bedzie ok I zdecyduje ze bede uzywac to kupie wersje dla dzieci Baby Buttercreme – sklad taki sam tyle ze nie ma tego olejku mietowego Strech Silkening Creme – kolor leciutko rozowy, pachnie jak ich odzywka do mycia (moj nos juz polubil ten zapach) Curly Merinue – kolor bialy, pachnie jak ananas w pinacoladzie, nie zartuje, siedzialam w lazience ponad 10 minut I obwachiwalam zeby moc opisac kazdy zapach Curly Pudding - kolor fioletowy, zapach … no tu mi troche nie poszlo, napewno czuc roze ale jest cos jeszcze, pudding jest tez w wersji bialej, bezzapachowej ale ten fioletowy nie pachnie odrzucajaco wiec jakby byl ok to zostane przy fiolecie Konsystencje wszystkich to takie gladkie, luzniejsze kremy, latwo nabrac na palec No I teraz dylemat co sprobowac? Najgorsze ze wiem ze jestem gorsza od osiolka przy zlobie a I tak zapewniam sobie wybory
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-18 o 16:37 |
||
|
|
|
#26138 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, totalny zakaz czesania na sucho odnosi się tylko do loczków czy do fal również? Bo ja mam niestety tylko lekkie fale i zastanawiam się czy je czesać rano czy nie (głowę myję wieczorem). Sama się nie mogę zdecydować, czy takie nierozczesane wyglądają fajnie czy nieświeżo.
|
|
|
|
#26139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#26140 |
|
Raczkowanie
|
Charlotte Fale, jeśli są posklejane, nie są fajne. A po nocy często tak jest. Może spróbuj rano je delikatnie rozczesać, a jak będą się puszyć to je ogarnać jakimś kremem, żelem czy czymś innym do stylizacji? ;>
|
|
#26141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Suszarka jak suszarka.Jej główna zaleta to dyfuzor,którego ząbki są schowane w jego wnętrzu więc nie rozwiewa włosów.
A model to BaByliss ipro 2000. Jeżeli można lubić suszarkę to ja ją ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
![]() Jak nie możesz się zdecydować na zapach postaw na kolor Choć ta pinacolada mnie uwiodła,zwlaszcza,że niedługo będę popijać ![]() Ciekawe co myślą o Tobie jak tak znikasz z tymi wyładowanymi kieszeniami... |
|
|
|
|
#26142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mysle ze od dawna podejrzewaja ze ze mna cos nie teges Jak dostaje paczke to z reguly ktos mi potem delikatnie mowi ze mam cos na nosie
|
|
#26143 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#26144 |
|
Konto usunięte
|
cześć
Charlotte95 - wydaje mi się że możesz czesać suche. Ja po nałożeniu oleju na całą długość włosów (a nakładam około łyżeczkę) i wysuszeniu rozczesuję, czasem nawet szczotką i fale zostają. jeżeli nie nałożę oleju na całą (!) długość to pomimo nawilżania mam szopę (strasznie skręcone loki) |
|
|
|
#26145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(w sensie pod biurkiem kolo lewej nogi - liczy sie?)
|
|
#26146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie czesze tylko przeczesuje palcami glowa w dol wlosy od skory tez i wykonuje takie dziwne potrzasanie glowa zeby to wszystko sie ladnie "rozsypalo" no dziwnie to brzmi ale tak to mniej wiecej wyglada![]() nigdy nie czesze na sucho
|
|
|
#26147 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#26148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#26149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedź
Cytat:
Jestem właśnie po pierwszym ręcznikowaniu i i bolą mnie plecy Chyba z 10 min się męczyłam, żeby ta konstrukcja się trzymała a i tak wyszła z tego jedna wielka kupa :P
|
|
|
|
|
#26150 |
|
Zadomowienie
|
charlotte ja mam właśnie fale i niestety ale czasem muszę rozczesac na sucho. Też myję wieczorem i rano nie raz są tak posklejane, że nie mam innego wyjścia :/ Robię to palcami, grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach albo szczotką z włosia dzika. Fale pozostają, a jak się spuszą to je chwilkę ugniatam wilgotnymi rękami. Jutro przetestuję w ten sposób Pantene, który poleciłam mi caskada
|
#26151 |
|
Raczkowanie
|
Syrenko cudaczne, bo niektóre nazwy wszelakich składników których używacie brzmią dla mnie jak język Marsjan :p
Anka.d jak myślisz,Joanna ''z apteczki Babuni'' Balsam miodowy się nada do takiego rozcieńczania? A tak w ogóle to ja się chyba poddaje i jutro idę ściąć włosy... Tak, mniej więcej, do ramion. Mam nadzieję,że nieco odżyją. Tylko obawiam się,że przestaną się kręcić Ale do odważnych świat należy Najwyżej zetnę się na łyso i kupię perukę A u Was włosy lepiej się kręcą przy długich czy krótkich fryzurkach? |
|
|
|
#26152 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zakupiłam TBS odżywka bananowa, dość fajna i bardzo lekkie włosy po niej.
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-10-18 o 21:06 |
|
|
|
#26153 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po kolejnej probie Goldwella
I wydaje mi sie, ze dziala super!!! Hhehehe Za pierwszym razem ta sie balam efektu sklejenia, ze za malo go dalam jutr wieczorem wstawie nowe fotki to zobaczycie
|
|
|
|
#26154 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie tylko boję, że jak rozczeszę to mi sie te marne falki rozprostuja, ale nie ma co gdybac, trzeba spróbować
|
|
|
|
#26155 |
|
Zakorzenienie
|
To mnie jeszcze ciekawi:
Tigi Love Peace Planet Eco Freak Texturizer Wax Aloe Vera (Aloe Barbadensis) Leaf Juice (Aloe Vera), Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil (Safflower), Glycerin, PVP/VA Copolymer, PEG 10, Soy Sterol, Ceteareth 25, Denat. Alcohol, Bis Diglyceryl Polyacyladipate 2, C18 36 Acid Triglyceride, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax (Carnuba), PEG 40 Castor Oil, PVP, Cetearyl Alcohol, Beeswax (Apis Mellifera), Simmondsia Chinensis Seed Oil (Jojoba), Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Seed Oil (Shea), Lavandula Angustifolia Leaf Extract (Lavender), Geranium Maculatum Leaf Extract (Geranium), Rosmarinus Officinalis Leaf Extract (Rosemary), Hydrolyzed Wheat Starch, Hydrolyzed Soy Protein, Tocopheryl Acetate, Benzophenone 4, Panthenol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Prunus Amygdalus Dulics Oil (Sweet Almond), Benzaldehyde, Ethyl Acetate, Citrus Auranitium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil (Bergamot), Heliotropine, Vanillin, Citrus Grandis (Grapefruit) Fruit Peel Oil (Grapefruit), Rosmarinus Officinalis Leaf Oil (Rosemary) Nadaje sie? |
|
|
|
#26156 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesli pasuje ci jako bs to sprobuj. ja go nie lubilam, bo lubie duzo odzywki bs, a ta przy duzej ilosci dawala efekt gumowatych w dotyku wlosow bardziej sprezynujacy skret mam przy krotszych, co do jego sily jest mniej wiecej tak samo, ale przy dluzszych wlosy maja na czym sie zakrecic i wchodzą juz niektore czwarty zakret wiec efekt wydaje sie lepszy ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
nazwa mnie rozwalila. mogli jeszcze dodac jakies hiper super duper
|
||
|
|
|
#26157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#26158 |
|
Raczkowanie
|
Anka.d zasiałaś we mnie ziarenko zwątpienia...
Skoro moje włosy bardziej kręcą się na dole,to przez ścięcie zostaną mi tylko te proste :/ Już nie wiem co robić. ![]() Mam włosowe załamanie |
|
|
|
#26159 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorko/Rybiorku
jak właściwie odmieniać? PINACOLADA nie mogę się doczekać efektów ![]() Ja mam dzisiaj drugi dzień a zatem włoski poszły w kokos i w koczek (cóż, uwięzienie falek ma dzięki temu jakieś plusy).Obiecane zdjęcia (żyłam w słodkiej nieświadomości odnośnie tego "gniazdka" cóż...wygląda na to, że muszę się nauczyć żabkować czy cuś).Wydaje mi się, że było troszkę lepiej niż poprzednio. Miałam w planie zrobić też zdjęcia po powrocie z pracy, ale ze względu na pewne zawirowania personalno-emocjonalne, nie wyszło
|
#26160 |
|
Raczkowanie
|
Dopiero zerknęłam na codziennik.
Małgosiu ! Piękne lokaski ! Szkoda, ze zdjęcie niewyraźne, ale są na prawdę cudne! edit - cholera znowu nie ten przycisk i wpisałam drugi post, zamiast uzupełnić poprzedni :sciana: (mój mąż twierdzi, że m.in. za takie rzeczy mnie kocha, całe szczęście)
21.07.2011 - Pierwszy Dzień Reszty Mojego Życia 175cm/64,5 kg - walczę z cellulitem - niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie - uczę się zdrowego odżywiania - dbam o cerę - PIJĘ DUŻO WODY Edytowane przez venealin Czas edycji: 2010-10-19 o 08:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

Postaram się poszukać jeszcze czegoś podanego właśnie na łyżeczki. 

Czyli OMO może lepiej się sprawdzić.
I tak póki co muszę się wstrzymać z zakupami, czekam na jakiś przypływ gotówki, ale przynajmniej będę wiedzieć czego szukać. 

a zatem włoski poszły w kokos i w koczek (cóż, uwięzienie falek ma dzięki temu jakieś plusy).