Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-19, 09:05   #3811
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
madzia_pl chyba byłas dla małego niedobra, że środkowy palec pokazuje jakie on ma cudne oczka a urodził się z brązowymi? bo ja się zastanawiam, czy Amelce ściemnieją po tz'cie, czy zostaną po mamusi niebieskie
Jak się urodził to oczy nie były taki czysty brąz, tylko brąz z granatowym.Więc ciemne miał od początku

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 09:13   #3812
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
hejka

podziwiam Was że macie czas na Wizaż ja nie mam czasu na nic dosłownie
Ja uzalezniona jestem i muszę choć luknąć

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
no wlasnie tylko goraczka jest ale kazali nam podawac nurofen co 3 godziny i poic ale jak mam ja poic jak ona zaciska usta i nawet kropelka sie tam nie przedostanie juz nawet chcialam jej picie wcisnac zamiast mleka ale sie nie dalo
a po czym poznac ze sie odwadnia ??
Próbuj do skutku bo to bardzo ważne. Tepmeratura też lepiej spada jak się dużo pije. Daj moze z kubeczka albo łyżeczką. Musi pić i koniec

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

A co to jest przespana noc ? Bo ostatnia taka miałam przed jej narodzinami .
A przepraszam raz przekimała ciągiem do 5.
No to podobnie z tym ze jak już mi tak zasnęła i spała to ja nie spałam bo się bałam że nie oddycha.
Przed narodzinami już nie spałam bo mnie straszna zgaga męczyła a właściwie to było ulewanie kwasów

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
No wlasnie ja robie takie masaze i wtedy czesto robi kupke, ale dociskam dosc mocno, bo inaczej nic z tego; a ostatnio mam z tym problemy, bo Basia nozyska prezy bardzo i cokolwiek przy niej zrobic, przebrac, zmienic pieluche- przerypane. Dzis ta kupka znowu twarda byla, i jeszcze taka obslizgla kurcze. Dzis dalam troszke jabluszka, zobaczymy, i przy okazji okaze sie czy nie ma alergii.
Dawaj często owoce, soczki niesłodzone i wodę przegotowaną. Żadnej marchewki. Po jabłku nie powinno byc alergii (bardz rzadko).
Kleik ryżowy ma zaklejać i nie obciążać przewodu pokarowego

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
No i w zwiazku z niedlugim posiadaniem nowego czlonka rodziny prosze o jakies propozycje na imie dla kotki
ja nie mam zielonego pojecia
kilka lat pod rzad jak mialam koty kazdy byl mitek:P teraz byl marian ....
przychodzą mi do głowy tylko męskie imiona :
Maksymilian (maks)
Edgar
Mieczysław Mietek

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
izazula- no bo ryż daje się podczas biegunki... tylko że moja mała nie miała wtedy ani biegunki ani zaparcia jak jej dawałam ten kleik... za to po nim dostała strasznego;/ jej wystarczy słoiczek który działa na kupke zestalająco i dzień później jest płacz nad kupką..;/ więc teraz mądra mama daję jej same rozluźniające albo normalizujące zupki/dereski... i zrezygnowałam na razie z kleików i kaszek...
Czasem lepiej zrezygnować na jakiś czas

Cytat:
dziewczyny a orientujecie się jak wypada ten foteli Espiro Optima w testach?? szukam i nie mogę znaleźć
Espiro nie ma testów. Jak już wcześniej mówiłyśmy na forum to testy kosztują a to się przekłada na cenę. Espiro kosztuje ok 360 - 420pln. Foteiki po testach kosztują w okolicach 1000 i więcej.
Ja też skłaniam się do Espiro Optima albo Optima Pro). Już oglądałam

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Pozatym wczoraj mi przyszły buciki na zimę dla niego - śliczne , takie z zamszu brązowe z małpką i korzuszkiem ocieplane za jedyne 17,99 nie ma u mnie nigdzie takich ciepłych bucików dla niechodzących i zamawiałam na all, jakb ktoś cciał to pdaję linka: http://allegro.pl/sliczne-cieple-koz...265439684.html
Też kupiam w tej fimie tylko że normlnie w malutkim sklepie dzieciowym

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
boje sie troche bo ona ruchliwa taka , zeby sie nie zapątała gdzies przypadkiem;/

WYJDE Z SIEBIE I STANE OBOK

Mala mi sie przebudzila, wiec robilam jej piciu a ona sie rozplakala na co poleciala do niej moja mama i od razu ja na reke, wiec wpadlam i do niej ze ma jej nie nosic, bo pozniej tylko mialknie i juz bedzie sie darla ze jej ktos nie chce wziasc a ona idzie do pracy a ja bede musiala ja nosic , oczywiscie co? OBRAZA!
Mowi do mnie zebym lozko rozebrala i ja w dwoim lozku polozyla, na co ja sie juz wkurzyam i mowie ze nie, nauczona jest spac w swoim po to bylo kupione i w naszym nie bedzie spala.... i co? JESZCZE WIEKSZA OBRAZA!
Pol roku i w zakladzie psychiatrycznym beda mogli mnie zamknąć

Wiecie jak to sie nazywa? Rob jak chcesz, byle bylo po mojemu.

A ona ma taki świński charakter w ogole powiedziala mi ze komputer wazniejszy od dziecka i paznokcie, a mala spala wiec weszlam do was i w miedzy czasie je pomalowalam.
No po rostu wiecie co? nie dosc ze jestem wsiekla to jeszcze mi przykro, bo ona nic sobie nie da powiedziec tylko sie obraa wychodzi i nie odzywa a ja tak nie lubie zeby mieszkac z kims i sie nie odzywac

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Merlin jest fajne
Darusia w ostatnim programie "Świat według dziecka" na TVN Style Dorota Zawadzka powiedziała do babci że MAMA RZĄDZI A BABCIA ROZPIESZCZA i ona musi mieć tego świadomość. Trzeba cały program zobaczyć.
Jak nauczyłaś dziecko spać we własnym łóżku to niech tak zostanie.
Stary 2010-10-19, 09:23   #3813
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
czas na nie AAAA i miałam wam napisać w sprawie tych misiowych ogródków nestle-pisałam do działu konsumenta i mi odpisali, że Z PRZYKROŚCIĄ ZAWIADAMIAJĄ, ŻE FIRMA NESTLE ZAPRZESTAŁA PRODUKCJI PURE DO ODWOŁANIA....-hehehe jak nekrolog no ale za to kupuję małemu zdrowe brzuszki i strasznie je lubi - dosypuję do mleka. A i od kilku dni tak co 2 dni daję mu jogurty nestle - wcina cały kubeczekno nic uciekam bo już oczka otworzył
To temu nie moglam tego w sklepie znaleźć
A może jeszze u którejś w sklepie to mają to ja chętnie 2 opakowania i za przesyłkę zapłacę

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
dziewczyny a orientujecie się jak wypada ten foteli Espiro Optima w testach?? szukam i nie mogę znaleźć
Nie ma testów, ale ja sprawdzalam w sklepie sporo tych fotelików zanim kupilam, no i ten najmocniej wyglądał. Ostatnio jak mi dupek na rondo wjechał, to hamulce przetestowałam, i fotelik też się nie ruszył.

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

drcron odwodnienie możesz poznać po kilku symptomach. Skóra brzucha u dziecka taka cieńka, i jak ja to nazywam troche papierowa. Podkrążone oczy, i ciemiączko jak dziecko posadzisz jest zapadnięte.
No i jeszcze możesz sprawdzać ilość siusiów w pieluszce.

Stary 2010-10-19, 09:40   #3814
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Siemie lniane znane mi jest ; Chlalam w ciazy, na zgage. Ale siemie dziala oslaniajaco na przelyk, jelita, zoladek, bo wytwarza sluz, ktory pokrywa scianki i w ten sposob kwasy ich nie podrazniaja. Wiec moze mnie by pomoglo (i pomaga na zolad), ale zeby przez mleczko moglo zadzialac nie ma sposobu. ale dziekuje
no dobra, a skąd wiesz, że np coś tam nie przechodzi do mleka matki? bo mi sie wydaje że tak... no ale... zawsze możesz małej zrobić wywar z tego i jej podać. Masz jeszcze do dyspozycji jabłka, sliwki i gruszki... herbatki z kopru, odstaw marchewkę...

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
DZIEŃ DOBRY!!!

OBIECAŁAM ŻE KUKNĘ NA FORUM WIĘC ..... " A KUKU!"
Kuku, Kuku, Kuku

Wybaczcie że się nie odzywam, oddaje się obowiązkom domowym i synkowi (Bo przecież nie napiszę, że mi mąż non stop okupuje kompa no )
U nas wszystko jest dobrze Mały rośnie, ząbki rosną, wariactwa są wyczyniane, wszystko jest super

Całuję was wszystkie mamusie gorąco i maluszki tulam, tulam, TUUULAM MOCNO
Dzień dobry Też tulamy

Cytat:
cześć babolki ja tylko na moment przed pracą, mały się już wybudza i muszę go jeszcze oporządzić zanim wyjdę. Dzisiaj tylko 2 godzinki i wolna jestem o 11.30 uwielbiam wtorki a po południu jedne korki pogoda kijowa no ale spacer musowo będzie, o ile się nie rozpada wczoraj było u mnie 4 stopnie tż wczoraj debiutował na samodzielnym spacerze z małymwogóle wczoraj wyszedł z pracy o 14 ej (zamiast o 18ej) i do 20 był z małym non stop...ja miałam korki i radę a oni się sobą cieszyli Moje dziecko od niedzieli pięknie sypie sylabami ba-ba-ba da-da-da ma-ma-ma (to ostatnie to już od dawna) śmieje się tak głośno że aż się dławi własą śliną Pozatym wczoraj mi przyszły buciki na zimę dla niego - śliczne , takie z zamszu brązowe z małpką i korzuszkiem ocieplane za jedyne 17,99 nie ma u mnie nigdzie takich ciepłych bucików dla niechodzących i zamawiałam na all, jakb ktoś cciał to pdaję linka: http://allegro.pl/sliczne-cieple-koz...265439684.html
Zębów nadal brak, piszecie o jedzonkach z grudkami....u nas nie zdają egzaminu, mały się dławi i ma odruchy wymiotne, chyba jeszcze nie czas na nie AAAA i miałam wam napisać w sprawie tych misiowych ogródków nestle-pisałam do działu konsumenta i mi odpisali, że Z PRZYKROŚCIĄ ZAWIADAMIAJĄ, ŻE FIRMA NESTLE ZAPRZESTAŁA PRODUKCJI PURE DO ODWOŁANIA....-hehehe jak nekrolog no ale za to kupuję małemu zdrowe brzuszki i strasznie je lubi - dosypuję do mleka. A i od kilku dni tak co 2 dni daję mu jogurty nestle - wcina cały kubeczekno nic uciekam bo już oczka otworzył
Ps. Ferrou - ależ te Kubusie są słodziachne
no ba :d Kubusie to cudne chłopaki
Dzisiaj też mam korki.. i tak mi się nie chce...

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
J
Też kupiam w tej fimie tylko że normlnie w malutkim sklepie dzieciowym

A te buciki duże są?? bo wkładka ma tylko 11,5cm, to trochę mało jak się nałoży grube skarpetki
Stary 2010-10-19, 09:50   #3815
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
A te buciki duże są?? bo wkładka ma tylko 11,5cm, to trochę mało jak się nałoży grube skarpetki
Mają też inne rozmiary i fasony. Ja mam rozmiar 3-6 miesięcy i mają włąsnie 11,5 cm rajstopka i skarpetka się mieszczą. Nie próbowałam grubych skarpet.

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2010-10-19 o 09:54
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 09:52   #3816
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Na programie 2 mówią o żywieniu dzieci w pierwszym roku i wprowadzaniu pokarmów

Stary 2010-10-19, 09:59   #3817
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Mają też inne rozmiary i fasony. Ja mam rozmiar 3-6 miesięcy i mają włąsnie 11,5 cm rajstopka i skarpetka się mieszczą. Nie próbowałam grubych skarpet.
bo w linku który dała Baobabek to jest napisane że11,5cm jest do 12 miesięcy - a dla mnie to trochę za mało
Ja mam butki ale takie letnie z tej firmy i są od 3 do 6 miesięcy i teraz przy grubych rajtuzkach ledwo się mieszczą Trzeba przekopac allegro
Stary 2010-10-19, 10:03   #3818
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

A ba zdjęciu kształt podeszwy.
Nam odpinaja się po obu stronach
Stary 2010-10-19, 10:10   #3819
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Na stronie fimry nie widzę tabeli rozmiarowej. Na pudełku odnoszą się do wzrostu dziecka. 3-6 m-cy ok. 68 cm, 6-12 ok. 74 cm , 12-18 ok. 86 cm
Stary 2010-10-19, 10:12   #3820
cigi
Rozeznanie

czesc, ja tylko na chwile; musze sie zaraz wybrac, o ile mala nie usnie kupic jej cos na obiadek, bo nic nie mamy... No i problem z tym, bo u nas strajki i nigdzie benzyny nie ma.......; wiec dostawy do sklepow nie dochodza i nic nie ma ze sloiczkow i bio....
Cytat:

Dawaj często owoce, soczki niesłodzone i wodę przegotowaną. Żadnej marchewki. Po jabłku nie powinno byc alergii (bardz rzadko).
Kleik ryżowy ma zaklejać i nie obciążać przewodu pokarowego
Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
no dobra, a skąd wiesz, że np coś tam nie przechodzi do mleka matki? bo mi sie wydaje że tak... no ale... zawsze możesz małej zrobić wywar z tego i jej podać. Masz jeszcze do dyspozycji jabłka, sliwki i gruszki... herbatki z kopru, odstaw marchewkę...
No tak, nie wpadlam na ta marchewke... Ti niezle, bo my marchewke jako podstawe mamy ; niedawno zaczelam jej w ogole wprowadzac jedzonko i niewiele je. Probowala cukinie, buraczka- to lubi, ziemniaka, dynie-to mniej... Niewiele zostaje; po brokule byly baki...
Ojoj;

ferrou, no tak mysle, bo chodzi tu o sluz ktory wydzielaja nasiona podczas gotowania. To jak ma ten sluz przeniknac do mleka matki??
Wydaje mi sie, ze nie ma jak. Ale moge pic, bo mi sie to przyda, mam troche dolegliwosci zoladkowych, to moze pomoze w razie czego i basi, jesli to mozliwe;

Zmykam, bo dziecie mi marudzi
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:15   #3821
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:

a z kaszkami to zawsze możesz spróbować, może u was akurat zadziała ja zaczęłam małej dawać mleko zanim pójdę spać, więc dostaje ok 19-20 jak ją kapiemy i potem ok 23-24 i czasem nie je do 7-8 rano, czasem do 5. Ale co z tego, że nie je, jak budzi się z płaczem

a no widzisz, moja jak zasnie po butli ok.20 to budzi sie kolo 2-3, potem jeszcze raz i potem dopiero wstajemy, ale dzisiaj np. poszla spac o 20 rowno, a obudzila sie dopiero o 5!!! potem o 8, takze kompletnie nie ma na nia reguly i nigdy nic nie wiadomo, ale fakt, ze przebudzila sie dopiero o 5 sprawil, ze jestem troszke bardziej wyspana niz zwykle dlatego chetnie zgodzilabym sie na takowe pobudki

Cytat:
i nadkladam sprostowanie to mamusia kotka tak wyglada, bo nie ma kotow w tricolorze tricolor to tylko kotki
potwierdzam-nie ma opcji zeby kocur byl tricolorem a imie....u mnie sa trz kocury: Bolesław, Ciacho i Czesław-wiec jak widac pochodzenie imion rozne byc moze
Stefcia?
Mysza?

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość

mrowak- no to widzę że nasze dziewczyny mają to samo... ja stwierdziłam że jak się małej nie da uspokoić inaczej to będę ja karmić co przebudzenie... na razie wychodzi co 2 godz...
ja sie troche obawiam ze jej sie zoladek do takiego jedzenie przyzwyczai i potem bedzie klops-wczoraj stwierdzilam, ze albo przesadzam juz albo ja naprawde czuje sie jakos coraz slabiej fizycznie-cera jak papier, nawet makijaz nie pomaga, stawy mnie bola nawet po przebudzeniu rano, nie cwicze nic i nigdy, barki mnie bola jak karmie mala w krzeselku...sypię się

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ty już się tu nie podlizuj. Myślisz, że jak wpadniesz raz na ruski rok i powiesz, jakie to dzieciaczki nasze piękne (co jest przecież oczywiste i sie wie :P ) to nikt nie będzie Cię opieprzał :P za to, że Cię nie ma. A właśnie, że będzie - opieprzam :P
ja tez ja tez ja tez

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
To temu nie moglam tego w sklepie znaleźć
A może jeszze u którejś w sklepie to mają to ja chętnie 2 opakowania i za przesyłkę zapłacę

.
u nas tez nigdzie nie ma
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:31   #3822
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
No tak, nie wpadlam na ta marchewke... Ti niezle, bo my marchewke jako podstawe mamy ; niedawno zaczelam jej w ogole wprowadzac jedzonko i niewiele je. Probowala cukinie, buraczka- to lubi, ziemniaka, dynie-to mniej... Niewiele zostaje; po brokule byly baki...
Ojoj;
Własnie kleik ryżowy z marchewką to przy biegunkach (sposoby babcine). Marchewka przy zaparciach absolutnie odpada.
Brokuły niestety u niektórych dzieci powodują wzdęcia więc uwaga

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

ja sie troche obawiam ze jej sie zoladek do takiego jedzenie przyzwyczai i potem bedzie klops-wczoraj stwierdzilam, ze albo przesadzam juz albo ja naprawde czuje sie jakos coraz slabiej fizycznie-cera jak papier, nawet makijaz nie pomaga, stawy mnie bola nawet po przebudzeniu rano, nie cwicze nic i nigdy, barki mnie bola jak karmie mala w krzeselku...sypię się
No to ja też coraz częściej się czuję rano jakby mnie walec przejchał. Kroczący ból wszystkiego. Makijaż nie pomaga
Stary 2010-10-19, 10:38   #3823
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Na DDTVN pokazują wanienki dla dzieci. Turystyczna fajna I mata też niezła dla bliźniaków

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:

No to ja też coraz częściej się czuję rano jakby mnie walec przejchał. Kroczący ból wszystkiego. Makijaż nie pomaga
U mnie to samo... jest coraz gorzej... a niby już dzieci starsze i mniej się powinnam męczyć ale jestem czasem wykończona. Rano budzę się "połamana". I do tego ta chudość
u lekarza nie byłam- nie bić zrobiłam tylko morfologie i mocz i wszystkie wyniki jak u faceta. Także ok. Babki z laboratorium tez powiedziały ze moze warto zrobić badania na hormon tarczycy. Wiec kiedys sie wybiorę
Ale najpierw mam zamiar isc na usg piersi bo sie nipokoję. Coś mnie jedna pierś pobolewa i mam wrazenie, ze coś tam wyczuwam... ale nie wiem... boję się

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:41   #3824
cigi
Rozeznanie

Cytat:
a no widzisz, moja jak zasnie po butli ok.20 to budzi sie kolo 2-3, potem jeszcze raz i potem dopiero wstajemy, ale dzisiaj np. poszla spac o 20 rowno, a obudzila sie dopiero o 5!!! potem o 8, takze kompletnie nie ma na nia reguly i nigdy nic nie wiadomo, ale fakt, ze przebudzila sie dopiero o 5 sprawil, ze jestem troszke bardziej wyspana niz zwykle dlatego chetnie zgodzilabym sie na takowe pobudki

moja jak pisalam budzi sie dwa razy w nocy min na jedzenie

powiem ci ze ja tez sie tak kijowo czuje; mam problemy zoladkowe, sa dnie ze mi slabo i czuje sie jak chora; stawy mnie bola, stopy bola; ale robilam sobie badania ichyba wszystko ok; nie wiem bo nie bylam u lekarza zeby sie wypowiedzial na ten temat

Cytat:
Własnie kleik ryżowy z marchewką to przy biegunkach (sposoby babcine). Marchewka przy zaparciach absolutnie odpada.
Brokuły niestety u niektórych dzieci powodują wzdęcia więc uwaga
wiem o tej marchewce ale wisz, w ogole teraz nie pomyslalam; a nie bardzo mam jej co dac innego; wczoraj jadla cukinie ziemniakiem i ledwie wchodzilo
Stary 2010-10-19, 10:41   #3825
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Na DDTVN pokazują wanienki dla dzieci. Turystyczna fajna I mata też niezła dla bliźniaków
Też mam włączone. Wanienki fajne ale facet działa mi na nerwy strasznie. Wg niego to powinnam zmienić mieszkanie bo nasze na dziecko jest za małe i wogóle pokazuje w programie takie rzeczy że hej. Niektóre fajne ale pokazują to tak jakby bez nich dziecka nie można wychować a kosztują tyle że trzeba kredyt wziąć. To nie jest dla ludzi. Facet pozuje na niesamowitego ważniaka.
Stary 2010-10-19, 10:42   #3826
cigi
Rozeznanie

sory za literowki ale basie karmie
Stary 2010-10-19, 10:49   #3827
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak się urodził to oczy nie były taki czysty brąz, tylko brąz z granatowym.Więc ciemne miał od początku
więc jest szansa, że Amelce chociaż oczka zostaną po mamie

Cytat:

Espiro nie ma testów. Jak już wcześniej mówiłyśmy na forum to testy kosztują a to się przekłada na cenę. Espiro kosztuje ok 360 - 420pln. Foteiki po testach kosztują w okolicach 1000 i więcej.
Ja też skłaniam się do Espiro Optima albo Optima Pro). Już oglądałam
no właśnie te po testach znalazłam najtańszy za 850, nawet byłabym zdecydowana, ale one nie mają pasów, tylko taką blokadę tułowia i ludzie piszą, że to za bardzo krępuje dzieci i się maluchy denerwują
a właśnie na co kupic . pl kilka osób uważa, że te foteliki mają marną konstrukcję
a dziewczyny które mają ESPIRO OPTIMA, macie PRO 9-25kg, czy ten zwykły 0-25kg??

Cytat:
ja właśnie wczoraj chciałam zobaczyc czy wytrwa noc, i okazało się, że od 20 spała do 3, a ja uznaję to za sukces, bo wcześniej budziła się równo co 3 godziny... czasem daję jej o 23 jeść a i tak się budzi o 3 u nas też nie ma reguły, bo jak już się łudzę, że się wszystko unormowało, to trwa to tylko kilka dni, czasem tydzień, a potem znów wszystko jest inaczej.
Dziś np. Amela w nocy schodziła ze swojego materaca i przeczołgiwała się do mnie, co ją odłożyłam to znów przyłaziła, w końcu dałam sobie spokój i usnęła obok mnie chyba powaznie musze zacząć kłaśc ją w łóżeczku, bo na wersalce w 3 jest ciasno

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

mnie też kości bolą nogi, ręce, plecy jak się budzę, nie pomyslałam, że to od tych pobudek w nocy myślałam, że jakoś krzywo śpię

Edytowane przez minka26
Czas edycji: 2010-10-19 o 10:46
minka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:50   #3828
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam włączone. Wanienki fajne ale facet działa mi na nerwy strasznie. Wg niego to powinnam zmienić mieszkanie bo nasze na dziecko jest za małe i wogóle pokazuje w programie takie rzeczy że hej. Niektóre fajne ale pokazują to tak jakby bez nich dziecka nie można wychować a kosztują tyle że trzeba kredyt wziąć. To nie jest dla ludzi. Facet pozuje na niesamowitego ważniaka.
No możliwe, jakoś sie nad tym nie zastanawiam nigdy, po prostu sobie patrze ale w sumie dziś powiedział, że do tego kubełka nie jest przekonany...

Cytat:
ja właśnie wczoraj chciałam zobaczyc czy wytrwa noc, i okazało się, że od 20 spała do 3, a ja uznaję to za sukces, bo wcześniej budziła się równo co 3 godziny... czasem daję jej o 23 jeść a i tak się budzi o 3 u nas też nie ma reguły, bo jak już się łudzę, że się wszystko unormowało, to trwa to tylko kilka dni, czasem tydzień, a potem znów wszystko jest inaczej.
Dziś np. Amela w nocy schodziła ze swojego materaca i przeczołgiwała się do mnie, co ją odłożyłam to znów przyłaziła, w końcu dałam sobie spokój i usnęła obok mnie chyba powaznie musze zacząć kłaśc ją w łóżeczku, bo na wersalce w 3 jest ciasno
A moze budzi się wlasnie przez to, że spi praktycznie z Wami i się wybudza... ja zauważylam, ze nasza jak nie śpimy w pokoju (np. ostatnio jak byli u nas goście do 2 w nocy) to się nie wybudza. Śpi ladnie, dopóki nie przyjdziemy do pokoju.
Któraś z dziewczyn (chyba anakazar) pisala ze się przeniosła z pokoju małej i mała przestała sie wiercić i wybudzać... moze spróbuj ja wlasnie odkladać chociaz do lóżeczka.

Ogólnie narzekac nie moge bo ona spi od 19.30 do 5.30-6.00. Ostatnio kilka nocy się wybudzala ale tylko po smoczka. Dziś raz sie wybudzila z lekkim placzem ale miała pieluszkę na buzi i sie chyba zdenerwowała... ale spi niespokojnie, ciągle się wierci, stęka itp... a jak nas nie ma w pokoju to jak sprawdzam np. o północy to śpi dalej w pozycji w jakiej usneła...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-10-19 o 10:52
Stary 2010-10-19, 10:53   #3829
fasolka73
Rozeznanie

Witam

Tak czytam, czytam i widze, ze wiele z nas skarzy sie na bol stawow... Ja mam to samo To jest straszne,bo budze sie bardziej obolala, niz sie klade. Bola stawy, w kolanach mi strzela, az sie Hania budzi , i cala polamana jestem. Czasami nie moge normalnie isc, bo biodro, albo kolano boli.... Zastanawiam sie, czy karmienie ma tu jakis wplyw?
Moze dzieciaki wysysaja z nas "ostatnie soki"

Ja tylko na chwilke, bo lece na spacer, slonko swieci i az szkoda...
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:55   #3830
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

U mnie to samo... jest coraz gorzej... a niby już dzieci starsze i mniej się powinnam męczyć ale jestem czasem wykończona. Rano budzę się "połamana". I do tego ta chudość
u lekarza nie byłam- nie bić zrobiłam tylko morfologie i mocz i wszystkie wyniki jak u faceta. Także ok. Babki z laboratorium tez powiedziały ze moze warto zrobić badania na hormon tarczycy. Wiec kiedys sie wybiorę
Ale najpierw mam zamiar isc na usg piersi bo sie nipokoję. Coś mnie jedna pierś pobolewa i mam wrazenie, ze coś tam wyczuwam... ale nie wiem... boję się

Asia nie martw sie na zapas idź porób badania i będzie gites majonez

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Witam

Tak czytam, czytam i widze, ze wiele z nas skarzy sie na bol stawow... Ja mam to samo To jest straszne,bo budze sie bardziej obolala, niz sie klade. Bola stawy, w kolanach mi strzela, az sie Hania budzi , i cala polamana jestem. Czasami nie moge normalnie isc, bo biodro, albo kolano boli.... Zastanawiam sie, czy karmienie ma tu jakis wplyw?
Moze dzieciaki wysysaja z nas "ostatnie soki"

Ja tylko na chwilke, bo lece na spacer, slonko swieci i az szkoda...
Zazdraszczam słoneczka u nas chmura na chmurze aż nic sie nie chce już zdążyłam pokłucić sie z tż "bo nie miałam kawy do mleka"
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:05   #3831
cigi
Rozeznanie

Cytat:
a dziewczyny które mają ESPIRO OPTIMA, macie PRO 9-25kg, czy ten zwykły 0-25kg??

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

mnie też kości bolą nogi, ręce, plecy jak się budzę, nie pomyslałam, że to od tych pobudek w nocy myślałam, że jakoś krzywo śpię
podobno te z mniejszym przedzialem wiekowym sa bezpieczniejsze, bo lepiej przystosowane; ale ja mam taki od 0 i jest jednym z bezpieczniejszych podobno, ale to inny, wiec to zalezy od fotelika;

fajnie, slodko tak, przelazacy maluszek ; widzialam takie lozeczka dostawiane, tzn wlasciwie kolyski, bo to malutkie, fajne, ale na dlugo by nie posluzylo. A kasy zeby tak kupowac co chwile nie ma. My llozeczko mamy wieksze takie, ze do 7 lat moze byc.

Ja wlasnie czasem jak Basia sie przebudzi i nie moze usnac w nocy i trzeba z nia lazic dlugo, albo co chwila wstawac to czuje sie jak chora; nie dosc, ze mnie telepie z zimna, to wszystko boli koszmarnie; Przemeczenie zapewne i tyle

Cytat:
No możliwe, jakoś sie nad tym nie zastanawiam nigdy, po prostu sobie patrze ale w sumie dziś powiedział, że do tego kubełka nie jest przekonany...

A moze budzi się wlasnie przez to, że spi praktycznie z Wami i się wybudza... ja zauważylam, ze nasza jak nie śpimy w pokoju (np. ostatnio jak byli u nas goście do 2 w nocy) to się nie wybudza. Śpi ladnie, dopóki nie przyjdziemy do pokoju.
Któraś z dziewczyn (chyba anakazar) pisala ze się przeniosła z pokoju małej i mała przestała sie wiercić i wybudzać... moze spróbuj ja wlasnie odkladać chociaz do lóżeczka.
Takie kubelki, to moim zdaniem poroniony pomysl. Choc niektorzy lubia, ale nie wiem dlaczego... Probowalam mala kapac w takiej duzej miednicy, wysokiej. Raz, ze nie moglam sie dostac do wszystkiego; dziecko skulone, nie moglo nozek rozprostowac, to nie wspomne juz jak tu umyc dziecku glowke???

Budzic sie moze przez halasy; moja chyba jednak tak ma, spi zdaje sie dosc czujnie...
Stary 2010-10-19, 11:13   #3832
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
no właśnie te po testach znalazłam najtańszy za 850, nawet byłabym zdecydowana, ale one nie mają pasów, tylko taką blokadę tułowia i ludzie piszą, że to za bardzo krępuje dzieci i się maluchy denerwują
a właśnie na co kupic . pl kilka osób uważa, że te foteliki mają marną konstrukcję
Ogladałam taki po testach, chyba Cybex Pallas (bardzo dobre oceny). Kosztował 999 pln. Zosia się wściekła no i nie wyobrażam sobie do niego zapakować dziecko ubrane w zimowy kombinezon. Strasznie ciasno jest w letnim ubraniu nawet jak dziecko nie ma odpowiedniej wagi. No i nie wiem jak takie cudo zostawić w samochodzi na parkingu. Wyglada bardzo ładnie w kolorze czekoladowym ale kolor to chyba nie jest dobry wyznacznik .
Ja sięwaham poiędzy Optima a Pro

Cytat:

...
Też tak sobie oglądam poprostu. On nie jest dla mnie ekspertem i znawcą tematu. Więcej ekspertów jest na forum
Stary 2010-10-19, 11:16   #3833
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

a ja poszlam do nowo otwarteo sklepu i na targ, na targu kupilam leginsy i mallej bodziaki a wsklepiue gdzie wsio po 3 i 6 zl farbe i zel adidasa za 6 zl;p

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

gdybym kupowala teraz pewnie kupilabym pro bo mala juz ponad 9 wazy ale ze wczesniaj kupowalismy jak miala 3 miesiace to mamy ten 0-25
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 11:17   #3834
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

Ogólnie narzekac nie moge bo ona spi od 19.30 do 5.30-6.00. Ostatnio kilka nocy się wybudzala ale tylko po smoczka. Dziś raz sie wybudzila z lekkim placzem ale miała pieluszkę na buzi i sie chyba zdenerwowała... ale spi niespokojnie, ciągle się wierci, stęka itp... a jak nas nie ma w pokoju to jak sprawdzam np. o północy to śpi dalej w pozycji w jakiej usneła...
spróbuje ją odkładać, bo sie też boje że w końcu jakoś spadnie jak bedzie wędrować... nie wiem czy to do końca coś da, bo ona często budzi się z płaczem, wtedy musze ją pogłaskac, dac smoka, a jak bedzie spała oddzielnie, to będę musiała 150 razy się podnosić wczoraj zaraz po zaśnięciu też budziła się z płaczem i tak stękała jak by ją coś bolało dałam jej syropu z paracetamolem i dalej spała już spokojnie. Niby do zębów nam jeszcze daleko, ale może one się gdzies tam głębiej przebijają i to ją boli
no nic, dzis położę ją w łóżeczku, zobaczymy czy będzie lepiej
Stary 2010-10-19, 11:42   #3835
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Wercia śpi już 1,5 godziny a nam słoneczko ucieka. Zaczyna sie chmurzyc pewnie znów nie wyjdę na spacer.. echhh...

A tak w ogole to moja corka to złośliwe dziecie. Jak jestem z nia sama w tygodniu to miauczy całe dnie. Nie placze tylko miauczy, trzeba cały czas sie nia zajmować. A w weekend jak jest tatuś... od rana humor, zero placzkow, fochów... cały czas uśmiech, bawi sie sama... złośliwa...

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Od godziny czytam nasz pierwszy watek jak fajnie się to czyta. Te bóle, humory Pierwsze zakupy... lezka się w oku kreci... i te zdjęcia brzuszkow. Aż się rozmarzylam... moze zawalczę o braciszka dla Werci??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-19, 11:52   #3836
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
spróbuje ją odkładać, bo sie też boje że w końcu jakoś spadnie jak bedzie wędrować... nie wiem czy to do końca coś da, bo ona często budzi się z płaczem, wtedy musze ją pogłaskac, dac smoka, a jak bedzie spała oddzielnie, to będę musiała 150 razy się podnosić wczoraj zaraz po zaśnięciu też budziła się z płaczem i tak stękała jak by ją coś bolało dałam jej syropu z paracetamolem i dalej spała już spokojnie. Niby do zębów nam jeszcze daleko, ale może one się gdzies tam głębiej przebijają i to ją boli
no nic, dzis położę ją w łóżeczku, zobaczymy czy będzie lepiej
Pierwsze razy są trudne. Trzeba wstawać nawet 300 razy, nawet nie zdążysz się położyć a już będziesz wstawać. A może będzie zupełnie inaczej. Też wstaję a to na karmienie, a to smok wypadł a to smoka nie chce itd. W tej chwili już na bardzo dużo odgłosów nie reaguję wogóle choć słyszę. Czasami gada sobie i gada a później zasypia. Jak obudzi się z płaczem podchodzę, daję buziaka, pogłaszczę chwilkę i się kładę.
Stary 2010-10-19, 12:07   #3837
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

ja mam ten od 0-25

A oczy jak do tej pory ma niebieskie, to tak już zostanie, bo z błekitu brązu nie będzie, co najwyżej troche zielonego

Stary 2010-10-19, 12:13   #3838
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wercia śpi już 1,5 godziny a nam słoneczko ucieka. Zaczyna sie chmurzyc pewnie znów nie wyjdę na spacer.. echhh...

A tak w ogole to moja corka to złośliwe dziecie. Jak jestem z nia sama w tygodniu to miauczy całe dnie. Nie placze tylko miauczy, trzeba cały czas sie nia zajmować. A w weekend jak jest tatuś... od rana humor, zero placzkow, fochów... cały czas uśmiech, bawi sie sama... złośliwa...

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Od godziny czytam nasz pierwszy watek jak fajnie się to czyta. Te bóle, humory Pierwsze zakupy... lezka się w oku kreci... i te zdjęcia brzuszkow. Aż się rozmarzylam... moze zawalczę o braciszka dla Werci??
tez ostatnio czytalam

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
ja mam ten od 0-25

A oczy jak do tej pory ma niebieskie, to tak już zostanie, bo z błekitu brązu nie będzie, co najwyżej troche zielonego
a ja tak chcialam zeby miala brazowe takie jak tz, a poki co nadal ma niebieskie, ja mam zielone.
A.Camus
Stary 2010-10-19, 12:14   #3839
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

ja tak szybko później poczytam
chciałam się zapytac chyba Darusia miałaś dla Oliwki krople fenistil?zeszły krosteczki?

bylismy u pediatry ogólnie wszystko super 10800 i 75 cm 95 centyl
tylko mówiłam że nie mogę sobie do końca poradzic z tym uczuleniem i przepisala te krpelki i jakąś maść nie potrafię odczytac

te krople to są ogolnie na uczulenia?
bo ja jej nie wierze

Minka ja kupiłam ten http://allegro.onet.pl/espiro-optima...241519520.html

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-10-19 o 12:20
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 12:19   #3840
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tak, mojej po fenistilu poschodzilo, ale pozniej znowu sie pojawilo, wczoraj sie zapomnialam i dalam jej buzi z blyszczykiem na ustkach to juz dzis ma w tym miejscu czerwone na buxce. Strasznie delikatny ten moj maluch jest;/
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości