|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Jak się urodził to oczy nie były taki czysty brąz, tylko brąz z granatowym.Więc ciemne miał od początku
|
|
#3812 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
i muszę choć luknąćCytat:
Cytat:
Przed narodzinami już nie spałam bo mnie straszna zgaga męczyła a właściwie to było ulewanie kwasów Cytat:
Kleik ryżowy ma zaklejać i nie obciążać przewodu pokarowego Cytat:
Maksymilian (maks) Edgar Mieczysław Mietek Cytat:
Cytat:
Ja też skłaniam się do Espiro Optima albo Optima Pro). Już oglądałam Cytat:
---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
Jak nauczyłaś dziecko spać we własnym łóżku to niech tak zostanie.
|
|
#3813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może jeszze u którejś w sklepie to mają to ja chętnie 2 opakowania i za przesyłkę zapłacę ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- drcron odwodnienie możesz poznać po kilku symptomach. Skóra brzucha u dziecka taka cieńka, i jak ja to nazywam troche papierowa. Podkrążone oczy, i ciemiączko jak dziecko posadzisz jest zapadnięte. No i jeszcze możesz sprawdzać ilość siusiów w pieluszce.
|
|
|
#3814 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też tulamy ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj też mam korki.. i tak mi się nie chce... Cytat:
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Mają też inne rozmiary i fasony. Ja mam rozmiar 3-6 miesięcy i mają włąsnie 11,5 cm rajstopka i skarpetka się mieszczą. Nie próbowałam grubych skarpet.
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2010-10-19 o 09:54 |
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Na programie 2 mówią o żywieniu dzieci w pierwszym roku i wprowadzaniu pokarmów
|
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam butki ale takie letnie z tej firmy i są od 3 do 6 miesięcy i teraz przy grubych rajtuzkach ledwo się mieszczą Trzeba przekopac allegro
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
A ba zdjęciu kształt podeszwy.
Nam odpinaja się po obu stronach
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Na stronie fimry nie widzę tabeli rozmiarowej. Na pudełku odnoszą się do wzrostu dziecka. 3-6 m-cy ok. 68 cm, 6-12 ok. 74 cm , 12-18 ok. 86 cm
|
#3820 | ||
|
Rozeznanie
|
czesc, ja tylko na chwile; musze sie zaraz wybrac, o ile mala nie usnie kupic jej cos na obiadek, bo nic nie mamy... No i problem z tym, bo u nas strajki i nigdzie benzyny nie ma.......
Cytat:
Cytat:
; niedawno zaczelam jej w ogole wprowadzac jedzonko i niewiele je. Probowala cukinie, buraczka- to lubi, ziemniaka, dynie-to mniej... Niewiele zostaje; po brokule byly baki...Ojoj; ferrou, no tak mysle, bo chodzi tu o sluz ktory wydzielaja nasiona podczas gotowania. To jak ma ten sluz przeniknac do mleka matki?? ![]() Wydaje mi sie, ze nie ma jak. Ale moge pic, bo mi sie to przyda, mam troche dolegliwosci zoladkowych, to moze pomoze w razie czego i basi, jesli to mozliwe; Zmykam, bo dziecie mi marudzi |
||
|
|
|
#3821 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Stefcia? Mysza? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brokuły niestety u niektórych dzieci powodują wzdęcia więc uwaga Cytat:
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Na DDTVN pokazują wanienki dla dzieci. Turystyczna fajna
I mata też niezła dla bliźniaków ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
u lekarza nie byłam- nie bić zrobiłam tylko morfologie i mocz i wszystkie wyniki jak u faceta. Także ok. Babki z laboratorium tez powiedziały ze moze warto zrobić badania na hormon tarczycy. Wiec kiedys sie wybiorę ![]() Ale najpierw mam zamiar isc na usg piersi bo sie nipokoję. Coś mnie jedna pierś pobolewa i mam wrazenie, ze coś tam wyczuwam... ale nie wiem... boję się
|
|
#3824 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powiem ci ze ja tez sie tak kijowo czuje; mam problemy zoladkowe, sa dnie ze mi slabo i czuje sie jak chora; stawy mnie bola, stopy bola; ale robilam sobie badania ichyba wszystko ok; nie wiem bo nie bylam u lekarza zeby sie wypowiedzial na ten temat wiem o tej marchewce ale wisz, w ogole teraz nie pomyslalam; a nie bardzo mam jej co dac innego; wczoraj jadla cukinie ziemniakiem i ledwie wchodzilo |
|
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam włączone. Wanienki fajne ale facet działa mi na nerwy strasznie. Wg niego to powinnam zmienić mieszkanie bo nasze na dziecko jest za małe i wogóle pokazuje w programie takie rzeczy że hej. Niektóre fajne ale pokazują to tak jakby bez nich dziecka nie można wychować a kosztują tyle że trzeba kredyt wziąć. To nie jest dla ludzi. Facet pozuje na niesamowitego ważniaka.
|
#3826 |
|
Rozeznanie
|
sory za literowki ale basie karmie
|
|
|
|
#3827 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a właśnie na co kupic . pl kilka osób uważa, że te foteliki mają marną konstrukcję ![]() a dziewczyny które mają ESPIRO OPTIMA, macie PRO 9-25kg, czy ten zwykły 0-25kg?? Cytat:
u nas też nie ma reguły, bo jak już się łudzę, że się wszystko unormowało, to trwa to tylko kilka dni, czasem tydzień, a potem znów wszystko jest inaczej. Dziś np. Amela w nocy schodziła ze swojego materaca i przeczołgiwała się do mnie, co ją odłożyłam to znów przyłaziła, w końcu dałam sobie spokój i usnęła obok mnie ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- mnie też kości bolą nogi, ręce, plecy jak się budzę, nie pomyslałam, że to od tych pobudek w nocy myślałam, że jakoś krzywo śpię
Amelka Edytowane przez minka26 Czas edycji: 2010-10-19 o 10:46 |
|||
|
|
|
#3828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w sumie dziś powiedział, że do tego kubełka nie jest przekonany...Cytat:
Któraś z dziewczyn (chyba anakazar) pisala ze się przeniosła z pokoju małej i mała przestała sie wiercić i wybudzać... moze spróbuj ja wlasnie odkladać chociaz do lóżeczka. Ogólnie narzekac nie moge bo ona spi od 19.30 do 5.30-6.00. Ostatnio kilka nocy się wybudzala ale tylko po smoczka. Dziś raz sie wybudzila z lekkim placzem ale miała pieluszkę na buzi i sie chyba zdenerwowała... ale spi niespokojnie, ciągle się wierci, stęka itp... a jak nas nie ma w pokoju to jak sprawdzam np. o północy to śpi dalej w pozycji w jakiej usneła...
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-10-19 o 10:52 |
||
|
|
|
#3829 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Tak czytam, czytam i widze, ze wiele z nas skarzy sie na bol stawow... Ja mam to samo ![]() Moze dzieciaki wysysaja z nas "ostatnie soki" ![]() Ja tylko na chwilke, bo lece na spacer, slonko swieci i az szkoda...
|
|
|
|
#3830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asia nie martw sie na zapas idź porób badania i będzie gites majonez ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
|
|
#3831 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajnie, slodko tak, przelazacy maluszek Ja wlasnie czasem jak Basia sie przebudzi i nie moze usnac w nocy i trzeba z nia lazic dlugo, albo co chwila wstawac to czuje sie jak chora; nie dosc, ze mnie telepie z zimna, to wszystko boli koszmarnie; Przemeczenie zapewne i tyle Cytat:
Budzic sie moze przez halasy; moja chyba jednak tak ma, spi zdaje sie dosc czujnie... |
||
|
|
|
#3832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ja sięwaham poiędzy Optima a Pro Cytat:
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
a ja poszlam do nowo otwarteo sklepu i na targ, na targu kupilam leginsy i mallej bodziaki a wsklepiue gdzie wsio po 3 i 6 zl farbe i zel adidasa za 6 zl;p
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- gdybym kupowala teraz pewnie kupilabym pro bo mala juz ponad 9 wazy ale ze wczesniaj kupowalismy jak miala 3 miesiace to mamy ten 0-25
|
|
#3834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dałam jej syropu z paracetamolem i dalej spała już spokojnie. Niby do zębów nam jeszcze daleko, ale może one się gdzies tam głębiej przebijają i to ją boli ![]() no nic, dzis położę ją w łóżeczku, zobaczymy czy będzie lepiej
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Wercia śpi już 1,5 godziny a nam słoneczko ucieka. Zaczyna sie chmurzyc
pewnie znów nie wyjdę na spacer.. echhh...A tak w ogole to moja corka to złośliwe dziecie. Jak jestem z nia sama w tygodniu to miauczy całe dnie. Nie placze tylko miauczy, trzeba cały czas sie nia zajmować. A w weekend jak jest tatuś... od rana humor, zero placzkow, fochów... cały czas uśmiech, bawi sie sama... złośliwa... ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Od godziny czytam nasz pierwszy watek jak fajnie się to czyta. Te bóle, humory Pierwsze zakupy... lezka się w oku kreci... i te zdjęcia brzuszkow. Aż się rozmarzylam... moze zawalczę o braciszka dla Werci??
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A oczy jak do tej pory ma niebieskie, to tak już zostanie, bo z błekitu brązu nie będzie, co najwyżej troche zielonego
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- a ja tak chcialam zeby miala brazowe takie jak tz, a poki co nadal ma niebieskie, ja mam zielone.
|
|
|
#3839 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tak szybko później poczytam
chciałam się zapytac chyba Darusia miałaś dla Oliwki krople fenistil?zeszły krosteczki? bylismy u pediatry ogólnie wszystko super 10800 i 75 cm 95 centyl tylko mówiłam że nie mogę sobie do końca poradzic z tym uczuleniem i przepisala te krpelki i jakąś maść nie potrafię odczytac te krople to są ogolnie na uczulenia? bo ja jej nie wierze ![]() Minka ja kupiłam ten http://allegro.onet.pl/espiro-optima...241519520.html Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-10-19 o 12:20 |
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
tak, mojej po fenistilu poschodzilo, ale pozniej znowu sie pojawilo, wczoraj sie zapomnialam i dalam jej buzi z blyszczykiem na ustkach to juz dzis ma w tym miejscu czerwone na buxce. Strasznie delikatny ten moj maluch jest;/
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

jakie on ma cudne oczka 

AAAA i miałam wam napisać w sprawie tych misiowych ogródków nestle-pisałam do działu konsumenta i mi odpisali, że Z PRZYKROŚCIĄ ZAWIADAMIAJĄ, ŻE FIRMA NESTLE ZAPRZESTAŁA PRODUKCJI PURE DO ODWOŁANIA....-hehehe jak nekrolog
no ale za to kupuję małemu zdrowe brzuszki i strasznie je lubi - dosypuję do mleka. A i od kilku dni tak co 2 dni daję mu jogurty nestle - wcina cały kubeczek