Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-04, 21:53   #3271
bernadka20
Wtajemniczenie

Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic

Fakt nie dojrzalam.
Ale mimo wszystko balsam a odzywka różnią się...
Za wysoko w kremie jest konserwant. I zgadzam się. Ale co do tego, ze w odzywce jest za wysoko...nie zgodze się. Jest zaraz za nim avocado.
Bez porownania. Każdy się myli, lecz w tym przypadku troszkę za błędnie wnioski wynioslaś. A Shawtty bardzo dobrze analizuje składy kosmetyków
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-04, 21:57   #3272
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Chyba logiczne, że konserwanty też sa. Ale większość na koncu. Phenoxyethanol jest wysoko, ale nie jest to groźny konserwant. Więc nie wiem jaki masz problem z moją analiza, zrób ją po swojemu.
Nie mam problemu. Chciałam pomóc ale jeśli to takie straszne, że ktoś Cię poprawi to faktycznie, może nie warto się starać i kojarzyć innych podobnych analiz. Ot, czytałam, zapamiętałam. Co wiedziałam to starałam się przekazać bo w końcu dla dobra ogółu ten wątek jest.
Wracając do tematu, nie chodziło o to, że groźny. Ma tylko swoje przynależne stężenie, nie wiem czy różne dla produktów b/s i d/s ale w większości przypadków pewnie wynosi to ok. 1% A co za nim w składzie, to poniżej tego stężenia. Biorąc to pod uwagę, cała reszta składu jest mało znacząca.

Moja fragrantica

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2010-10-04 o 22:12
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 07:54   #3273
Jennifer85
Zakorzenienie

To ja sie teraz pogubilam mowicie o moim serum czy o czyms innym ?

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 12:21   #3274
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
To ja sie teraz pogubilam mowicie o moim serum czy o czyms innym ?
Tak, co do Twojego mamy sprzeczne opinie
Stary 2010-10-05, 12:23   #3275
asmenaa
Zakorzenienie

może Wy mi polecicie dobrą odżywkę nawilżającą bez spłukiwania? Czy Joanna miód i cytryna może być? Czy jest coś lepszego? Jakaś mgiełka?
I bez silikonów.
szukam na wizażu i szukam i nic znaleźć nie mogę
na twe wierne serce
Przyjdzie czas spotkać się
potarmosić uszy
lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć
Lecz dziś sobie śnij

Małymi kroczkami do celu!
asmenaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 20:57   #3276
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juliszka Pokaż wiadomość
Burt's Bees Shampoo & Wash:

Ingredients: aqua (water, eau), decyl glucoside, coco-betaine, lauryl glucoside, sucrose laurate, glycerin, betaine, coco-glucoside, sodium cocoyl hydrolyzed soy protein, parfum (fragrance), glyceryl oleate, sodium chloride, xanthan gum, glucose, citric acid, glucose oxidase, lactoperoxidase, benzyl benzoate, geraniol, linalool

Czy nadaje sie do CG? Ta guma mnie troche "przeraza"... Cos jeszcze nie tak?
łagodny szampon i ma dosc wysoko nawilzajaca gliceryne. Na plus.
Chyba się nadaje do CG, ale mogę się mylić, bo nie pasjonuje się tym
Stary 2010-10-08, 21:23   #3277
klaudii89
Raczkowanie

Jeśli można to proszę o analizę. ( mogą wystąpić literówki, bo przepisywałam skład po raz pierwszy)

Isana hair haakur ASIA mit panthenol und Lotusblutenextrakt in 2 minuten
skład: aqua, cetearyl alcohol, isopropyl palmite, propylene glicol, glyceryl stearate, distearoylethyl hydroxyethylmonium methosulfate, quaternium -87, behentrimonium chloride, panthenol, nelumbo nucifera flower extract, sydrolyzed soy protein, laurdimonium hydroxypropyl hydrolyzed wheat protein, parfum, butylene glycol, isopropyl alcohol, citric acid, benzyl benzoate, limonene, linalool, phenoxyethanol, sodium benzoate, sorbic acid, methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben, isobutylparaben

Z góry dzięki
klaudii89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-09, 12:29   #3278
coffeee
Raczkowanie

poproszę o analizę jednocześnie odpowiedz czy można zrobić tańszy odpowiednik
NEOPTIDE
Kuracja przeciw przewlekłemu wypadaniu włosów u kobiet w spray'u
Wzrost włosa jest uwarunkowany przez aktywność mieszka włosowego, który odnawia się średnio od 20 do 25 razy w ciągu życia człowieka. U osób z przewlekłym wypadaniem włosów cykl życia włosa jest krótszy, a w każdym kolejnym cyklu włosy rosną słabsze i cieńsze. Szybciej wyczerpują się zaprogramowane w mieszku włosowym fazy odnowy włosów. Cykl życia włosa składa się z 3 faz: fazy wzrostu włosa tj. fazy anagenu trwającej 3-5 lat., fazy spoczynku tj. fazy katagenu oraz fazy wypadania tj. fazy telogenu trwającej około 3 miesięcy.
Łysienie u kobiet jest spowodowane innymi czynnikami niż u mężczyzn i przebiega w odmienny sposób. Przewlekłe wypadanie włosów u kobiet zlokalizowane jest na środku głowy. Zaczyna sie od centralnej części głowy, od przodu do tyłu.
Neoptide kuracja przeciw wypadaniu włosów w spray'u działa bezpośrednio w mieszku włosowym stymulując fazę wzrostu włosa- fazę anagenu. Opatentowany przez Laboratoria Ducray innowacyjny Tetrapeptyd, czyli kombinacja 4 aminokwasów, zawarty w kuracji Neoptide pobudza cebulkę włosa do produkcji komórek i w znamienny sposób wydłuża fazę wzrostu włosa. Tym samym proces wypadania włosów zostaje zatrzymany. Neoptide wzmacnia mikrocyrkulację krwi, oraz pozytywnie wpływa na wydłużenie łodygi włosa. Włosy rosną szybciej i stają się gęstsze i mocniejsze. Kombinajca kolejnych substancji aktywnych zawartych w neoptide takich jak: neoruscyna, tetrafosforan diguanozyny oraz nikotynamid rewitalizuje cebulke włosa powodując tym samym przyspieszenie wzrostu zdrowych i mocnych włosów. Kiedy wszystkie cebulki włosów są pobudzone, wypadanie włosów zanika a zwiększona objętość włosów staje się widoczna. Lekka konsystencja preparatu Neoptide szybko sie wchłania nie powodując przetłuszczenia włosów

Skład: WATER (AQUA), SD ALCOHOL 39-C (ALCOHOL DENAT), HEXYLENE GLYCOL, RUSCUS ACULEATUS ROOT EXTRACT (RUSCUS ACULEATUS EXTRACT), NIACINAMIDE, ACETYL TETRAPEPTIDE-2, ARTEMI EXTRACT, BENZYL SALICYLATE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, CITRONELLOL, DEXTRAN, FRAGRANCE (PARFUM), HEXYL CINNAMAL, LIMONENE, LINALOOL, MENTHA VIRIDIS (SPEARMINT) LEAF OIL (MENTHA VIRIDIS OIL).
coffeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 16:16   #3279
olliwka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Kretyna jest odpowiedzialna za nadawanie objętości a jest nisko. Nawilzajaca gliceryna również. Szampon może mocno podrażnić - ma silne detergenty na początku- SLES i SLS oraz chlorek sodu (sól). Sporo też konserwantów i zapachow.
jednym słowem nie należy ufać fryzjerom a przynajmniej nie w kwestii szamponów. Jednak szamony wegańskie były z tego wynika najlepsze. bardzo dziękuję za pomoc Shawtty

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

wcześniej prosiłam o analizę szamponu do włosów Lavera, Hair, Mango Milk Shampoo for Coloured Hair (Szampon do włosów koloryzowanych)
niestety był opisany jako mieszanina różnych wyciągów z różnych roślin. Teraz już mam ten skład, czy mogłabym prosić o ponowną analizę, czy rzeczywiście jest świetny i warty 30 zł?

Skład: Water (Aqua), Sodium Coco Sulphate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Lauroyl Sarcosine, Coco Glucoside, Glycerin, Mangifera Indica (Mango) Fruit Extract*, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Camelia Oleifera Leaf Extract*, Oryza Sativa (Rice) Extract*, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Hydrolyzed Wheat Protein, Sodium Hyaluronate, Lactic Acid, Citric Acid, Tartaric Acid, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropytrimonium Chloride, Hydrogenated Lecithin, Glycol Distrearate, Alcohol*, Fragrance (Parfum)**, Linalool**. * Ingredients from certified organic agriculture ** Natural essential oils.

i jeszcze jedno pytanie: czy ten skład pokrywa się z tym co znalazłam na stronie producenta a więc:
mleczko pomarańczowe (wodno-alkoholowy wyciąg z pomarańczy w połączeniu z roślinną lecytyną)*, substancje myjące z kokosów i cukru, betaina, gliceryna roślinna, hydrolat z kwiatu pomarańczy*, wyciąg z zielonej herbaty*, wyciąg z chmielu zwyczajnego*, żel aloesowy*, prowitamina B5 (pantenol), białko pszeniczne, mączka guar, lecytyna, dwustearynian glikolu, mieszanka olejków eterycznych
olliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:58   #3280
Hermit
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Pierwszy raz udzielam sie na tym watku. Bardzo prosze o analize skladu tych dwoch wcierek Aloevit firmy Kosmed. Kosztuja okolo 6 zl w DOZ i zastanawiam sie ,ktora wziac:

Aloevit, płyn przeciwłupieżowy, 100 ml
Skład:
Etanol (50°), Aqua, Urtica Dioica, Tussilaga forfara, Acorus Calamus, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Cananga Odorata Flower Oil, Rosmarinus Officinalis (Rasemary) Leaf Oil, Cedrus Atlantica (Cedarwood) Bark Oil, 03PL001, Salvia Sclarea (Clary) Oil.

Aloevit, płyn odżywczo-wzmacniający do włosów, 100 ml
Skład:
Aqua, Etanol (96%), Extractumetanol ex, Calami rhizoma, liquidum ex, Aloe barbadenis, PEG-35 polysorbate 20, Aesculus hippocastanum seed extract, retinyl palmitate, tocopherol, PABA, inositol, calcium pantothenate, linoleic acid, bioton, PEG-40, cananga odorate flower oil, rosmarinus officinali, cedrus atlantica, 03PL001, salvia sclarea oil.

Pozdrawiam
Hermit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-17, 16:34   #3281
IwOOOnek
Raczkowanie

Dziewczyny a ja poproszę o analizę tego oto szamponu:
BINGO-Szampon- minerały z Morza Martwego z odżywką keratyna i spirulina-

Szampon jest do włosów tłustych i normalnych

Skład: Aqua, Sodium Laureth-2 Sulfate, Sodium Chloride, Lauramidopropyl Betaine, Cocamide DEA, Acrylates/Steareth-20 Mathacrylate Copolymer, Dead Sea Salt, Citric Acid,Hydrolyzed Keratin, Glycerin; Aqua; Fucus Vesiculosus Extract; Enteromorpha Compressa Extact; Porphyra Umblicalis Extract; Undaria Pinnatifida Extract; Lithothamaniom Calcareum Extract, Perfum, DMDM-Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, CI 42080

Co można spodziewać się po tym szamponie? Czy nie za bardzo przesuszy włosy( mam tłustą górę i suche końce)
IwOOOnek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-17, 21:50   #3282
em_90
Raczkowanie

Rossmann, Isana Hair Professional, Oil Care Spülung (Odżywka do włosów łamliwych i rozdwajających się)

Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Glyceryl Stearate SE, Citric Acid, Stearamidopropyl Dimethylamine, Hydrolyzed Wheat Protein, Argania Spinosa Oil, Panthenol, Quaternium-87, Niacinamide, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Propylene Glycol, Parfum, Linalool, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol.

Zapuszczam włoski i staram się o nie dbać, myję teraz Baby Dream z Rossa, czy ta odżywka jest ok czy raczej oblepiacz? Włosy mam puszące się,jasne blond,falowane, delikatne.
em_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 09:03   #3283
bernadka20
Wtajemniczenie

em_90
To odżywka d/s czy b/s ?
Stary 2010-10-18, 16:23   #3284
jusia_dor
Raczkowanie

Ja bardzo bym prosiła o interpretację składu takiego szamponu:

Biovax, szampon intensywnie regenerujący, do włosów ciemnych

Skład: Aqua, Sodium Cocoamphoacetate (and) Glycerin (and) Lauryl Polyglucose (and) Sodium Cocyl Glutamate (and) Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Cocamide Dea, Coco - Glucoside, Polyquaterium - 22, Polyquaterium - 70 (and) Dipropylene Glycol, Dicaprylyl Ether (and) Lauryl Alcohol, Styrene/Acrylates Copolymer (and) Coco - Glucoside, Sodium Chloride, Glycerin, Lawsonia Inermis Extract, Fucus Vesiculosus Extract, Hydrolyzed Silk, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Polyquaterium - 59 (and) Butylene Glycol, Mica (and) Titanium Dioxide (and) Iron Oxides, Peg -120 Methyl Glucose Dioleate, Parfum, Linalool, Hexyl Cinnamal, Tetrasodium Edta, Benzyl Alcohol (and) Methylchloroisothiazolino ne (and) Methylisothiazolinone, Citric Acid.
jusia_dor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 19:05   #3285
bernadka20
Wtajemniczenie

Jusia_dor
Byla analizowana. Nastepnym razem wejdz w wyszukiwarkę zanim wystawisz kosmetyk. Poza tym nie pełna nazwa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-18, 19:13   #3286
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
em_90
To odżywka d/s czy b/s ?
Ja wprawdzie nie em ale odpowiem, że do spłukiwania - wrzucałam ten skład kilka stron temu
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 19:20   #3287
bernadka20
Wtajemniczenie

Zapewne jest analizowana, dlatego nie analizujemy.
Trzeba dokładnie umiec szukac. Poza tym w regulaminie jest wszystko dziewczyny.
Stary 2010-10-18, 19:25   #3288
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie była analizowana
Zgodnie z regulaminem nie podbijałam posta i nie dopraszałam sie o analizę
Stary 2010-10-18, 21:46   #3289
bernadka20
Wtajemniczenie

Jest analizowane Dobrze poszukaj.
Stary 2010-10-18, 21:56   #3290
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Jest analizowane Dobrze poszukaj.
W takim razie chyba jestem ślepa bo nie znalazłam

Edit. Chyba, że chodzi Ci o tą analizę https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3136, ale tutaj jest analizowana odżywka bez spłukiwania w sprayu.

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2010-10-18 o 21:59
Stary 2010-10-18, 22:53   #3291
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Osobiście nie analizuję już z powodu braku czasu
Stary 2010-10-19, 10:19   #3292
bernadka20
Wtajemniczenie

Finflora
Na forum dla kręconowłosych zajrzyj tam tez analizuja dziewczyny. I tam ja znalazlam
Stary 2010-10-21, 12:36   #3293
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudii89 Pokaż wiadomość
Jeśli można to proszę o analizę. ( mogą wystąpić literówki, bo przepisywałam skład po raz pierwszy)

Isana hair haakur ASIA mit panthenol und Lotusblutenextrakt in 2 minuten
skład: aqua, cetearyl alcohol, isopropyl palmite, propylene glicol, glyceryl stearate, distearoylethyl hydroxyethylmonium methosulfate, quaternium -87, behentrimonium chloride, panthenol, nelumbo nucifera flower extract, sydrolyzed soy protein, laurdimonium hydroxypropyl hydrolyzed wheat protein, parfum, butylene glycol, isopropyl alcohol, citric acid, benzyl benzoate, limonene, linalool, phenoxyethanol, sodium benzoate, sorbic acid, methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben, isobutylparaben

Z góry dzięki
Duuużo emolientów, antystatyk, kondycjoner, humektant. Dalej też witamina B5, wyciąg z białego lotosu, proteiny sojowe, proteiny zbożowe. Ładna!

Edytowane przez Shawtty
Czas edycji: 2011-09-30 o 10:29
Shawtty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 14:58   #3294
agaccia
Przyczajenie

Witam serdecznie
Chciałabym prosić o analizę szamponu:

Ziaja, szampon do włosów suchych - aloesowy

INCI: Aqua (water), Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Coco Glucoside, Propylene Glycol, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Panthenol, Polyquaternium-10, Hydrolyzed Wheat Gluten, Hydrolyzed Soy Protein, Hydrolyzed Corn Protein, Niacinamide, Calcium Pantothenate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Tocopheryl Acetate, Pyriodoxine HCI, Maltodextrin, Sodium Starch Octenylsuccianate, Silica, C12-13 Akryl Lactate, Peg-7 Glyceryl Cocoate, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3 Diol, Parfum(Fragrance), Linalool, Citric Acid

Moje niewprawione oko widzi tu kilka wartych uwagi pojedynczych składników, ale niestety nie potrafię tego ogarnąć "całościowo"

Edytowane przez agaccia
Czas edycji: 2010-10-22 o 15:00
agaccia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-22, 16:23   #3295
Skarb90
Zadomowienie

GG do Skarb90

proszę o wytłumaczenie składu

Malwa Pollena szampon do włosów CZARNA RZEPA

skład:

aqua,sodium laureth sulfate,Cocamide Dea,PEG-75 lanolin,Brassica Rapa extract,sodium chloride,citric acid,methylchloroisothiazolino ne,methylisothiazolinone,

Edytowane przez Skarb90
Czas edycji: 2010-10-22 o 16:33
Skarb90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 19:15   #3296
Adzi07
Zakorzenienie

Czy znajdę tu życzliwa osobę która wytłumaczy mi skład szamponu i odzywki?Będę bardzo wdzięczna.

Basen 21.1.12 wt,cz,niedz. Cel-jeszcze 4kg mniej
Abs 9/30
Adzi07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 19:03   #3297
Ineso
Matka Smoka

Interesuje mnie czy jest się do czego ,,przyczepić" w tych szamponach

Schlecker, AS Haircare, Bio Shampoo
wersja Shine, z dziką różą i malwą, do włosów zniszczonych i suchych
INCI: Aqua, Coco-Glucoside, Sodium Cocosulfate, Glycerin, Sodium Chloride,
Hydrolyzed Wheat Protein, Malva Sylvestris extract, Rosa Canina fruit extract,
Glyceryl Oleate, C12-13 Alkyl Lactate, Parfum, Alcohol, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Methylparaben

wersja Care, z oliwką i zieloną herbatą, do włosów trudnych do ułożenia
Skłąd ten sam, zamiast tamtych pogrubionych ekstraktów: camelia sinensis, olea europeea

wersja Volume, z pigwą i porzeczką, do włosów cienkich
Skład jw: ribes nigrum, pyrus cydonia
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 19:40   #3298
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Finlora
Na forum dla kręconowłosych zajrzyj tam tez analizuja dziewczyny. I tam ja znalazlam
Dzięki, nigdy tam nie wchodziłam (bom prostowłosa dziewoja - niestety ) więc i znaleźć nie mogłam, już tam idę i czytam
Stary 2010-10-25, 22:36   #3299
em_90
Raczkowanie

Finflora możesz dać link? Bo ja wciąż nie mogę znaleźć tej odżywki przeanalizowanej... A bardzo mi zależy...
em_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 00:03   #3300
agaccia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez em_90 Pokaż wiadomość
Finflora możesz dać link? Bo ja wciąż nie mogę znaleźć tej odżywki przeanalizowanej... A bardzo mi zależy...
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1264
agaccia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości