Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-19, 13:09   #4621
diatoma
Zadomowienie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

witamy koleżankę, widzę że płeć już znana? imię wybrane? który tydzień ciąży?
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 13:12   #4622
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jaga1111 Pokaż wiadomość
witam od czasu do czasu zagladam na ten watek...

ale teraz chcialabym czesciej w nim uczestniczyc

przyjmiecie mnie???
Już Cię raz przyjmowałyśmy, nie pamiętasz, że już tu pisalaś?
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 13:13   #4623
gosikk_s
Zakorzenienie

Montii, bo to zawsze tak jest, zazdrośnice wytkną Ci każdy kilogram licząc że się roztyjesz i potem już nie zrzucisz Zakompleksione baby zawsze tak mają. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 9-9,5 kg, wszyscy byli w szoku że tak mało, miałam nieduży brzuch, przed porodem 92 cm w pępku, połozna musiała dorabiać dziurkę w pasie od ktg bo mi spadał A teściowa i tak patrzyła i mówiła że w biodrach mi coś przybyło, że brzuch rośnie (a przed porodem miałam zdecydowanie mniejszy niż ona). Teraz sobie poużywa jeszcze bardziej bo startowałam z wagi wyższej o ponad 3 kilo niż za pierwszym razem więc co wizyta będą kolejne przytyki

Trzyrazyi, smaruj się, smaruj i jeszcze raz smaruj. Używaj kremu na już istniejące rozstępy, powinny po nim zblaknąć i jest szansa że będą mało widoczne. Ja nie mam ale nie dziwota, cycki mi ani o centymetr nie urosły. Mam stare rozstępy z okresu dojrzewania ale w pierwszej ciąży nic nie wyskoczyło i teraz mam nadzieję na powtórkę.

Kolba, nie martw się wagą, 4 kilo to wcale nie tak dużo. W poprzedniej ciąży po 20 tygodniu miałam na plusie 3 czyli niemal tyle samo, skończyłam na 9-9,5 kg więc nie tragicznie. Teraz jestem w 16 tc, na plusie ponad kilogram czyli na pewno po połowie nie będzie mniej.

Milena, oby fizjoterapeuta coś pomógł

Subtelle, Ty też się męczysz biedaczko

Aja, wyobrażałam sobie Ciebie jaką niziutką drobniutką kobietkę a Ty taka wysoka jesteś

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 13:14   #4624
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jadeit1 Pokaż wiadomość
Za floreny, albo z tych prezentow ( skrzynka z narzedziami ) od innych graczy
no to bezsensu, bo skąd niby te floreny mieć
Stary 2010-10-19, 13:21   #4625
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Aja, wyobrażałam sobie Ciebie jaką niziutką drobniutką kobietkę a Ty taka wysoka jesteś

Coś Ty teściowej wtedy nie mogłabym straszyć, bo ona taka z metra cięta 150 cm w kapeluszu

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 13:25   #4626
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
Hej hej
gratuluję synka kochana Śliczne imię wybrałaś Ja też właśnie wróciłam z połówkowego
i będzie KUBUŚ jutro laseczki dodam zdjęcia
super gratuluję synka śliczne imię czekamy na zdjęcia

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
A jakimi specyfikami się smarujecie ????
Ja używam mama perfecta i taki balsam na rozstępy dla mam z rossmana. ogólnie bardziej podchodzi mi mama perfecta - lepiej się rozsmarowuje i ma delikatniejszy zapach. Póki co żadnego rozstępu - i oby tak zostało...
ja też perfecta specjalny na piersi żeby tak nie bolały niby że łagodzi i osobno taki ogólnie na rozstępy też perfecta mama

[QUOTE=Anessa;22746039A ja dzis bylam na przeziernosci karkowej
Moje malenstwo ma 7 cm, dluuugie nogi, serducho jak dzwon i wszystko jest naj naj!!!
I dzis zaczelismy 14 tydzien
A oto moj skarb[/QUOTE]

śliczny maluch cieszę się że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie-pewnie juz nie raz o tym pisałyście,ale nie mam siły przeglądac tego ogromu postów.Jakich witamin używacie w drugim trymestrze?Ostawiłyście kwas foliowy,czy bierzecie witaminy gdzie równiez jest kwas?Bo ja mam Preneatal Classic i on zawiera kwas foliowy.Do jakiego czasu mogę brac te witaminy?
ja mam prenatal complex a teraz zmieniam na classic tak mi lekarz doradził żeby brać witaminki jeśli mało owoców jem jeśli jem to nie ma potrzeby ale ja mało jem także..

Castia100, Anessa, Ego_ego, Kasiapruszkow
dziękuję dziewczynki za życzenia

[QUOTE=wanilia83;22749580
eirene kiedy miałaś urodziny ja w sobotę i powiem szczerze że miałam straszna ochotę na lampkę wina ale się powstrzymałam pije za twoje zdrowie, no i oczywiście wszystkiego naj naj naj [/QUOTE]

tobie również dziękuję no i również życzę spełnienia marzeńz okazji urodzinek trzeba było soczku się napić

iizabelaa też oglądałam lisa wczoraj i aż się wzruszyłam cudowne kobiety i podziwiam je naprawdę trzeba się cieszyć dziewczyny każdą chwilą i dniem ale po każdej burzy wychodzi słońce i przeciwności losu można przezwyciężyć dowód był wczoraj właśnie te kobiety

widzę że się wkręciłaś w farmeramę ja kompletuję deski i gwoździe ale strasznie pomału to idzie codziennie ktoś mi je daje w prezencie
a teraz jakieś roboty mają i nie można wejść

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 13:29   #4627
monikal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Ja sie smaruję oliwą z oliwek extra virgin, to najlepszy, w 100 % naturalny kosmetyk, zaczęłam jakieś 2 tygodnie temu, jak mnie zaczęło wszystko strasznie swędzieć i teraz jest o niebo lepiej
Niutka "strasznie" mądra z Ciebie babaka, nie dość, że asertywna, to jeszcze techniki manipulacji ludźmi stosujesz, "bo" to lepiej ludziom wchodzi.
Bardzo lubię czytać Twoje wypowiedzi, również te, które są dla niektórych kobietek kontrowersyjne. Fajna polemika, bez nerwów, szacuneczek...Piszesz w sposób dostępny, nieraz łapę się na tym, że jak któraś coś zapyta to czekam na Twoją odpowiedź jak sama ja - pierworódka nie znam.
też oliwkuję ciałko oliwką extra virgin na zmianę z oliwka dla dzieci nivea coś tam

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Ale naprodukowałyście od rana.

Milena87 na innym forum kiedyś dziewczyny mówiły, że jest bardzo niewygodne to wiaderko.

Co do kilogramów na razie 4+, aż się boję co będzie jak pójdę 2.11 do gina. Tylko ja startuję z wagi 80 kg (177cm) Bo ja duża kobieta jestem za to mam męża szczawia 65 kg (176 cm) i pochłania jedzenie w ilościach hurtowych i nie tyje .
A z cycnikiem to poczekam na wyprzedaż spadochronów z wojska
aja te cycniki i spadochrony! moja wyobraźnia!, a tak swoją drogą to musi być ciężkie zycie mieć taki biust i to nie z powodu ciązy... My mamy szanse jeszcze na powrót do mniejszych rozmiarów, ale niektóre kokietki to K to mało i dźwigaj sobie

gratuluje Ciężaróweczkom wspaniałych wieści o dzieciaczkach ja czekam teraz do początku listopada
i nie czuje jeszcze ruchów choć mój TZ coś tam czuł jak rękę skwapliwie trzymał i się mocno wczuwał aż mu żyłki sie napieły na czole.... i co wyczuł jak mi coś tam się rusza przesuwa skórę pod jego ręką... ech taki to ma wyobraźnię ...

ps przyszła mi dziś kniga pn w oczekiwaniu na dziecko H. Murkoff i inn. więc zabieram się do lektury.

Edytowane przez monikal
Czas edycji: 2010-10-19 o 13:32
monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 13:41   #4628
Milena87
Raczkowanie

no ja już po masażu. przyjechał fizjoterapeuta, wymasował mi krzyż na dole i lewy pośladek i nakleił jakieś plastry specjalnie dla kobiet w ciąży. Na razie efektow brak ale jutro drugi zabieg i może on coś da na ta nieszczęsną rwę.
Stary 2010-10-19, 13:45   #4629
Jadeit1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jaga1111 Pokaż wiadomość

przyjmiecie mnie???
Jaga poszukaj swoich postow na naszym watku i zobaczysz, ze juz tu bylas. Poza tym z tego co sie orientuje to masz kilka profili, wiec zdecyduj sie na jakis i konsekwentnie, bo my tu nie lubimy jak ktos nas nabija w butelke.

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
no to bezsensu, bo skąd niby te floreny mieć
Z zadan, ale nie dostanjesz ich az tak duzo, od graczy tez malenkie ilosci no i za realna kase, a to juz kosztuje
Jadeit1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 13:51   #4630
Olusiaa_
Zakorzenienie

Ja póki co jem tylko kwas foliowy, jutro mam wizytę, będą wyniki morfologii, to się dowiem czy trzeba coś brać
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 13:57   #4631
Jadeit1
Raczkowanie

Spoznione gratki z powodu synusiow i coreczek.
Moje krainy szczesciem i mlekiem plynace ( jeszcze nie, ale za 4 miesiace ) maja sie swietnie. Urosly sobie do pelnego B, lub lajtowego C jak kto woli i oby takie zostaly.
Witaminy biore od samego poczatku Prenatal DHA i bede je brac do konca ciazy.
Rwy na szczescie jeszcze nie mam i wspolczuje tym, ktore zostaly nia obdarowane. Czasem cos mnie tam zakluje, ale da sie wytzrymac.
Zgaga oj tak zaatakowala z pelnym impetem i jak do tej pory Rennie lezal sobie w szufladzie i bratal sie z innymi lekami tak teraz jest spozywany jak guma Orbit
Jadeit1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 14:13   #4632
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Coś Ty teściowej wtedy nie mogłabym straszyć, bo ona taka z metra cięta 150 cm w kapeluszu
Moja teściowa ma dokładnie 150 i gdzieś z tyle waży

Cytat:
Napisane przez Milena87 Pokaż wiadomość
no ja już po masażu. przyjechał fizjoterapeuta, wymasował mi krzyż na dole i lewy pośladek i nakleił jakieś plastry specjalnie dla kobiet w ciąży. Na razie efektow brak ale jutro drugi zabieg i może on coś da na ta nieszczęsną rwę.
Po kilku zabiegach powinnaś poczuć różnicę, oby...

Stary 2010-10-19, 14:32   #4633
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Zgaga oj tak zaatakowala z pelnym impetem i jak do tej pory Rennie lezal sobie w szufladzie i bratal sie z innymi lekami tak teraz jest spozywany jak guma Orbit
oj mnie też zgaga męczy... wczoraj na kolację zjadłam kanapki z chlebem razowym, sałatą, wędliną, pomidorem- czyli zdroooowo- i myślałam, że mi gardło wypali
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 14:36   #4634
wikakika
Rozeznanie

Czesc dziewczyny ale naskrobalyscie, dopiero dobrnelam teraz do konca ale sie juz calkowicie pogubilamWiec tak ogolnie:
Gratuluje wszystkich brzuszkow, udanych wizyt u lekarza i wiadomosci o tym kogo trzymacie pod serduszkiemtrosz ke nam sie chlopcow wysypalo..super, bo do tej pory same wiadomosci o dziewczynkach byly, wiec moze bedzie pol na polEirene spoznione ale szczere zyczenia urodzinowe
Ja codziennie ubierajac sie do pracy odkrywam, ze wszystko robi sie coraz ciasniejsze.np. wczoraj siedzialam w biurze w do polowy zapietej spodnicy a dzisiaj nie moglam zapiac sie w sukienke, wiec odpuscilam i ubralam jeansy. Wczoraj wieczorem jak zasypialam chyba tez poczulam poraz pierwszy ruchy malenstwa...takie delikatne falowanie...mam nadzieje, ze to to a nie jakies reakcje chemiczne w moim brzuchu
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 14:51   #4635
subtelle
Raczkowanie

Cytat:

Po kilku zabiegach powinnaś poczuć różnicę, oby...
Przepraszam, że pytam, ale nie zdążyłam jeszcze nadrobić czytania Waszych postów z ostatniego czasu. czytam stopniowo. Gosikk, Ty też się borykasz z rwą?
Jak sobie radzisz?

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 14:56   #4636
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
pewnie efekty będą dopiero po kilku takich masażasz, więc musisz się uzbroić w cierpliwość
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 15:06   #4637
Milena87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
pewnie efekty będą dopiero po kilku takich masażasz, więc musisz się uzbroić w cierpliwość
dziękuje mamuśki

Pisałam kiedyś że w skepie z wózkami powiedziano mi że w tym roku bedzie dostepny nowy x-lander i faktycznie odpisali mi dzis z tej firmy że w połowie listopada będzie nowy x-lander XQ w którym nie bedzie już siedzenia kubełkowego i będzie możliwość ustawienia spacerówki w obu kierunkach (tamte tego nie miały i dlatego odrzucałam ten wózek). Kolorystyka będzie taka jak w XA i XT i przyznam ze nie bardzo mnie ona przekonuje. Od wczoraj sie zakochałam w tym wózku brevi ovo i nie moge przestać o nim myśleć (oczywiście jeśli na połówkowym potwierdzi sie dziewczynka)
Stary 2010-10-19, 15:07   #4638
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Szara Myszka GRATULUJĘ córeczki

jak dobrze poczytać same pozytywne wiadomości. Aż człowiek się lepiej czuje
Kilogramki zrzucimy nie martwcie się. DAMY RADĘ

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Założymy nowy wątek - dieta po porodzie - i razem będziemy walczyć z kilogramami. Wiecie wymieniać się dietami itp

jestem jak najbardziej za

Cytat:
Moja mama zrobiła mi prezent i kupiła mi w www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ ten kojec do spania w kształcie litery C. Ma niwelować bóle kręgosłupa itp. Ciekawe jak sie sprawdzi. A ja znalazłam w tym samym sklepie śmieszne wiaderko do kąpania niemowlaków Śmiesznie to wygląda ale jest bardzo chwalone. Oblukajcie sobie

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Kapiel/Toalet...ypage.tpl.html
widziałam to dziś w dzień dobry tvn i zastanawiałam się jak w tym umyć dziecko, to tak samo jakbym wiaderka użyła obejrzałam dziecko i te babki prawie przez cały czas dzieciaki za głowę trzymały

milena daj znać jak się śpi z kojcem bo też się nad nim zastanawiam

Cytat:

Milena87 na innym forum kiedyś dziewczyny mówiły, że jest bardzo niewygodne to wiaderko.

Co do kilogramów na razie 4+, aż się boję co będzie jak pójdę 2.11 do gina. Tylko ja startuję z wagi 80 kg (177cm) Bo ja duża kobieta jestem za to mam męża szczawia 65 kg (176 cm) i pochłania jedzenie w ilościach hurtowych i nie tyje .
A z cycnikiem to poczekam na wyprzedaż spadochronów z wojska
mój też szczaw 67 kg i też pochłania żarcie w hurtowych ilościach, jak ja bym tyle jadła to musieliby zrobić o mnie program pod tytułem "Najgrubsza kobieta w Polsce" czemu faceci zawsze mają lepiej

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Jaga1111

przyjmiecie mnie???

Już Cię raz przyjmowałyśmy, nie pamiętasz, że już tu pisalaś?
mi też się tak zdawało no ale witaj ponownie

Cytat:
Montii, bo to zawsze tak jest, zazdrośnice wytkną Ci każdy kilogram licząc że się roztyjesz i potem już nie zrzucisz Zakompleksione baby zawsze tak mają. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 9-9,5 kg, wszyscy byli w szoku że tak mało, miałam nieduży brzuch, przed porodem 92 cm w pępku, połozna musiała dorabiać dziurkę w pasie od ktg bo mi spadał A teściowa i tak patrzyła i mówiła że w biodrach mi coś przybyło, że brzuch rośnie (a przed porodem miałam zdecydowanie mniejszy niż ona). Teraz sobie poużywa jeszcze bardziej bo startowałam z wagi wyższej o ponad 3 kilo niż za pierwszym razem więc co wizyta będą kolejne przytyki
gosik unikaj toksycznej teściowej, albo jej powiedz coś w stylu: oooo a mamusi nowe zmarszczki na twarzy wyszły i owal twarzy jakby ciutke opadł

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
tobie również dziękuję no i również życzę spełnienia marzeńz okazji urodzinek trzeba było soczku się napić
dziękuje kochana soczku to ja wypiłam prawie dwa kartony
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 15:13   #4639
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
mój też szczaw 67 kg i też pochłania żarcie w hurtowych ilościach, jak ja bym tyle jadła to musieliby zrobić o mnie program pod tytułem "Najgrubsza kobieta w Polsce" czemu faceci zawsze mają lepiej

gosik unikaj toksycznej teściowej, albo jej powiedz coś w stylu: oooo a mamusi nowe zmarszczki na twarzy wyszły i owal twarzy jakby ciutke opadł
Tekst do teściowej boski

A co do ilości jedzenia, to ja powtarzam, on ma tasiemca i tylko ogonek wystaje
Kaśka urodziła się duża (4100g) ale odkąd zaczęła chodzić wyciągnęła się i jest szczupluteńka, waży tylko 18 kg a ma prawie 7 lat. Także tu poszła w tatusia, natomiast gadatliwa i pyskata po mamusi

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-10-19, 15:24   #4640
gosikk_s
Zakorzenienie

Subtelle, nigdy nie miałam problemów z rwą, jak na razie, ale od lat mam problemy z kręgosłupem w odcinku lędźwiowym czyli blisko.

Wanilia, moja teściowa jest tak gruba że zmarszczki rozpływają jej się w tłuszczu Oczywiście mogłabym dogryźć złośliwie na temat jej tuszy (notabene ona jej nie widzi ) ale staram się nie odzywać. Po co psuć atmosferę w rodzinie, tym bardziej że teściowa tak poza tym jest raczej dobrą kobietą. A bywamy tam średnio raz na miesiąc więc da się wytrzymać. W duchu się wkurzam i tyle

Stary 2010-10-19, 15:32   #4641
aja1
Zakorzenienie

A to tak dla śmiechu:
Stare ale jare

"Wczoraj namówiłam wreszcie swojego męża kupić abażur z kryształów (to co wisi z lampami na suficie), baaardzo drogi (pół roku zbieraliśmy).
Pojechaliśmy do sklepu, kupiliśmy abażur, na skrzydełkach szczęścia popędziliśmy do domu, po drodze kupiliśmy butelkę koniaku (trzeba nowy zakup ..tego tamtego, no oblać). Siedliśmy przy stole, najpierw strzeliliśmy po 50, potem powtórzyliśmy, no i mówię do swojego męża: a może powiesimy od razu ten abażur? No i mąż, lub z powodu koniaku, lub widząc moje szczęście zgodził się.
Postawiliśmy krzesło, na krzesło taboret mały, mój mąż wspiął się na tą piramidę, a mi kazał go zabezpieczać. Stoję taka szczęśliwa,
obserwuję jak mój orzeł pod sufitem majstruje (a on był, nie wiem po co w szerokie bokserki ubrany), przenoszę wzrok niżej, i co ja widzę
z tych sympatycznych bokserek wypadło mu jedno jajeczko, no i ja taka rozczulona tym widokiem biorę i tak lekko
pstryknęłam paluszkami po tym jajeczku. Mój tygrys w tej sekundzie jak poleciał w dół z tej estakady wraz z abażurem, który rozbił się całkowicie na małe kawałki, wstaje szybko i z ostatkami abażuru w rękach podskakuje do mnie...myślałam, że zabije mnie, a on mówi

- Kur.., ale mnie prądem *****olneło, aż do jąder doszło, dobrze, że nie na śmierć !"

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-10-19, 15:50   #4642
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
to niedługo pierwsza strona będzie pełna imion naszych dzieciaczków

Widzę, ze tylko dziewczyny które będą miały synków deklarują imię
a nie tylko, nie tylko

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
przyszła do mnie znajoma ktora w ciazy przytyla 18 kg a teraz chuda jak patyk, wrocila ze szpitala miala 10 kg mniej a te 8 zlecialo w ciagu 2 msc praktycznie samo
Ja przytyłam w pierwszej 14 kg, w drugiej 17 kg i po obu zlatywałam w ciągu 6 mscy do wagi sprzed ciąży, a nawet mniejszej, wręcz wyglądałam jak anoreksja, niektórzy jak przychodzili z wizyta, to się o mnie martwili, a ja nic specjalnego nie robiłam, po prostu zajmowałam się dzieckiem/dziećmi i karmiłam je piersią na żądanie. Tylko teraz się troche boje, bo wtedy startowałam z wagą 61-62 kg max no i rosło o te 14 i 17 kg, a teraz startuje od razu od 65 kg, to jakbym mieła przytyc znów 17 kg, to bym osiągnęła wagę 82 kg wolałabym jednak wystopowac wczesniej

Cytat:
ok

ja samą wagą bym się nie przejmowała, bo wiem, że wszystko można zrzucić
ale jednak pilnuję się, żeby nie przytyć za bardzo z powodu ... ROZSTĘPÓW ... bo tego niestety po ciąży nie da się zrzucić jak zbędne kilogramy
i co mi z tego, że będę chuda i dobrze wyglądać z ciuchach jeśli ciało będzie poprzecinane rozstępami

ale to takie moje przemyślenia jak mam zły humor, bo jak nastawienie pozytywne to myslę sobie że to mnie nie dotyczy
Cytat:
Z tymi rozstepami to ja juz sama nie wiem jak to jest, bo znam przypadki gdzie dziewczyny bardzo malo przytyly, albo wrecz ksiazkowo i co przeorane brzuchy starsznie maja. Jedni mowia, ze jak sie ma predyspozycje to swiety boze nie pomoze, inne ze sie tzreba smarowac, inne, ze malo jesc.
Ja własnie ( mam nadzieje że nadal ) z tych raczej nieroztępowych mimo tych 14 i 17 kg w dwóch ciążach nie miałam rozstepów, nie stosowałam tez nic specjalnego na rozstepy i nie miałam ( mam tylko 2 z okresu dojrzewania małe rozstępki) . Teraz pojawił mi sie 1 rozstęp na pupie, z noku ale on był juz wczesniej, po odchudzaniu się pojawił, potem zniknął, a teraz znów go wywabiło
Zapytajcie swoje mamy i babcie, jesli one nie miały , to jest duża szansa, że Wy tez nie będziecie mieć

Cytat:

Moja koleżanka miała tummy tub i mówiła, że uzyła 2 razy, podobno bardzo niewygodne, bo trzeba cały czas dziecko podrzymywać, a w tym wiadrze jest ciasno, tak sobie mysle, ze to moze byc dla starszych dzieci, co juz umieją siedziec tak koło 6 msca i raczej jako "kubełek turystyczny", bo z kolei starsze dzieci z reguły juz lubią popluskac sie w wanience z zabawkami itd...

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość
Niutka "strasznie" mądra z Ciebie babaka, nie dość, że asertywna, to jeszcze techniki manipulacji ludźmi stosujesz, "bo" to lepiej ludziom wchodzi.
Bardzo lubię czytać Twoje wypowiedzi, również te, które są dla niektórych kobietek kontrowersyjne. Fajna polemika, bez nerwów, szacuneczek...Piszesz w sposób dostępny, nieraz łapę się na tym, że jak któraś coś zapyta to czekam na Twoją odpowiedź jak sama ja - pierworódka nie znam.
też oliwkuję ciałko oliwką extra virgin na zmianę z oliwka dla dzieci nivea coś tam

ps przyszła mi dziś kniga pn w oczekiwaniu na dziecko H. Murkoff i inn. więc zabieram się do lektury.

eh Monikal, bo sie zarumieniłam dzięki

a ta książka bardzo fajna, nawet teraz przy 3 dziecku do niej zaglądam, ma tez jeszcze dwie części "pierwszy rok...." i "drugi i trzeci rok...." nie pamiętam pełnych tytułów, tez moge polecić, aczkolwiek trzeba pamiętac, że przede wszystkim kierowac sie sercem i insynktem matki, a ksiązki jako uzupełnienie
czasem były takie punkty, z którymi się nie zgadzałam i olewałam to, po prostu,
tyle, że to raczej w tych dwóch kolejnych książkach, bo to kwestie wychowania, a autorki nie sa polkami, więc różnice kulturowe są ( czasem sami tłumacze robią przypisy na ten temat )
a ta "W oczekiwaniu..." jest moim zdaniem najlepsza z tych trzech tomów

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

ps. zajrzałam sobie na allegro i nowe takie wiaderko tummy tub kosztuje około od 85- 90 zł, no to za to moge miec nawet kilka wanienek a chyba ten plastik kubełka nie rózni sie jakos specjalnie od plastiku jakiejś w miare dobrej wanienki
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-10-19 o 15:43
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 15:57   #4643
trzyrazyi
Zadomowienie

Hejka...gratuluje poznania plci...widze ze coraz wiecej chlopczykow jest siuper ....... tak jak juz pisalam wczesniej chora jestem i wczoraj wieczorem jak bylam w lazience zauwazylam 2 krople KRWI na papierze masakra i potem znowu ze 2...wystraszylam sie strasznie mozecie sobie wyobrazic wogole jakos mnie tak wczoraj brzuch bolal dziwnie jakos takie uklucia mialam pewnie od tego kaszlu miesnie napinalam i dlatego...dzis bylam u lekarza i jutro rano mam na usg czy z dzidzia ok.wiecie jak sie martwie szok!!!!musze wyluzowac ale to ciezko........dzisiaj juz zadnej krwi i nic nie bylo....lekarz sprawdzal czy dzievku serce bije i bylo slychac nie tak glosno jak ostatnio ale bylo.....mowil ze dziecko moglo sie ulozyc inaczej i slabo je slychac...bo on mi taka amszynka sprawdzal bicie serca.......trzymajcie kciuki oby bylo ok...a myslalam ze plamic mozna tylko na poczatku ciazy.....juz sama nie wiem czy to moze z moczu ta krew byla z przeziembienia czy od dziecka jutro sie okaze a ja nadal kaszle ale odrywac mi sie zaczyna....
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 15:57   #4644
niutka1
Wtajemniczenie

aha, tak mi przyszło do głowy, do zwykłej wanienki dobrze jest kupic taką gąbkową podkładke profilowaną dla noworodka, są też tzw "foczki" plastikowe, ale ja sie nie zdecydowałam, bo mnie sie one wydaja za twarde dla noworodka, żeby go na tym połozyć, więc wolałam taką gąbkową, w smyku kupowałam, są tańsze i droższe, niestety po 1 dziecku raczej do wyrzucenia, bo to gąbka- baterie itd... więc nie warto przeinwestowywać.
Stary 2010-10-19, 16:00   #4645
87czarna
Zakorzenienie

No hej W końcu nie jestem odcięta od świata :P Byłam wczoraj na wizycie u lekarza,który będzie prowadził mi ciążę. Mam założoną kartę i przepisane niektóre wyniki badań- w przyszłym tygodniu idę raz jeszcze na badanie krwi. Słyszałam wczoraj serduszko mojego malucha,a odnośnie wagi... nawet nie pytajcie,hahaha

Co u Was? Jak brzuszki i maleństwa? :

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 16:01   #4646
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Hejka...gratuluje poznania plci...widze ze coraz wiecej chlopczykow jest siuper ....... tak jak juz pisalam wczesniej chora jestem i wczoraj wieczorem jak bylam w lazience zauwazylam 2 krople KRWI na papierze masakra i potem znowu ze 2...wystraszylam sie strasznie mozecie sobie wyobrazic wogole jakos mnie tak wczoraj brzuch bolal dziwnie jakos takie uklucia mialam pewnie od tego kaszlu miesnie napinalam i dlatego...dzis bylam u lekarza i jutro rano mam na usg czy z dzidzia ok.wiecie jak sie martwie szok!!!!musze wyluzowac ale to ciezko........dzisiaj juz zadnej krwi i nic nie bylo....lekarz sprawdzal czy dzievku serce bije i bylo slychac nie tak glosno jak ostatnio ale bylo.....mowil ze dziecko moglo sie ulozyc inaczej i slabo je slychac...bo on mi taka amszynka sprawdzal bicie serca.......trzymajcie kciuki oby bylo ok...a myslalam ze plamic mozna tylko na poczatku ciazy.....juz sama nie wiem czy to moze z moczu ta krew byla z przeziembienia czy od dziecka jutro sie okaze a ja nadal kaszle ale odrywac mi sie zaczyna....

Ojej, no to trzymam kciuki, żeby było wszystko ok, lepiej duzo leż...
przy usg popros koniecznie by zwrócili uwage na łozysko, czy sie nie odkleja, czy nie jest przodujące i na szyjkę, czy sie nie skraca ( wtedy dopochwowo powinni ci to zmierzyć) . a jak podejrzewasz że krew była w moczu, to zrób sobie badanie moczu, możesz nawet na cito podjechac do jakiegoś szpitala i oddac do badania prywatnie, to kosztuje chyba z 10-15 zł.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-10-19 o 16:02
Stary 2010-10-19, 16:05   #4647
Eirene1987
Zakorzenienie

wikakika dziękuję za życzonka

Cytat:
A to tak dla śmiechu:
Stare ale jare

"Wczoraj namówiłam wreszcie swojego męża kupić abażur z kryształów (to co wisi z lampami na suficie), baaardzo drogi (pół roku zbieraliśmy).
Pojechaliśmy do sklepu, kupiliśmy abażur, na skrzydełkach szczęścia popędziliśmy do domu, po drodze kupiliśmy butelkę koniaku (trzeba nowy zakup ..tego tamtego, no oblać). Siedliśmy przy stole, najpierw strzeliliśmy po 50, potem powtórzyliśmy, no i mówię do swojego męża: a może powiesimy od razu ten abażur? No i mąż, lub z powodu koniaku, lub widząc moje szczęście zgodził się.
Postawiliśmy krzesło, na krzesło taboret mały, mój mąż wspiął się na tą piramidę, a mi kazał go zabezpieczać. Stoję taka szczęśliwa,
obserwuję jak mój orzeł pod sufitem majstruje (a on był, nie wiem po co w szerokie bokserki ubrany), przenoszę wzrok niżej, i co ja widzę
z tych sympatycznych bokserek wypadło mu jedno jajeczko, no i ja taka rozczulona tym widokiem biorę i tak lekko
pstryknęłam paluszkami po tym jajeczku. Mój tygrys w tej sekundzie jak poleciał w dół z tej estakady wraz z abażurem, który rozbił się całkowicie na małe kawałki, wstaje szybko i z ostatkami abażuru w rękach podskakuje do mnie...myślałam, że zabije mnie, a on mówi

- Kur.., ale mnie prądem *****olneło, aż do jąder doszło, dobrze, że nie na śmierć !"
dobre uśmiałam się

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 16:06   #4648
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

hej ciężaróweczki
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie miłe słowa
A teraz tak jak obiecałam wklejam fotki Kubusia
1. buźka
2. siusiak oznaczony strzałeczką ;P

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 16:11   #4649
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
hej ciężaróweczki
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie miłe słowa
A teraz tak jak obiecałam wklejam fotki Kubusia
1. buźka
2. siusiak oznaczony strzałeczką ;P

No,Kochana....synuś pierwsza klasa Szczęśliwa? Już nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia...czekam na USG 4 D

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 16:12   #4650
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
No,Kochana....synuś pierwsza klasa Szczęśliwa? Już nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia...czekam na USG 4 D
Czarna a gdzie się wybierasz na 4d?
Jestem przeszczęśliwa
Dziękuję

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości