|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
właśnie dlatego że petardy itd... a ja mam obawy za każdym razem go zostawiając i połowę wyjścia się cieszę że odpoczywam a drugą połowę myślę.. więc tak szczerze to wątpię żeby go na sylwestra zostawić ![]() Cytat:
nas pediatra nastraszyła jakimś zabiegiem jak się wodniaczek nie wchłonie a ja nadal go czuje pod palcami mimo że to 2ipół miesiąca.. ehsss.. mam nadzieję że jest tak jak Ilonka pisała i że mamy czas do roku... trzymam kciuki za wasze zdrówko.. a z exem no nic sprawa być musi.. a kasa na bank się przyda.. Cytat:
|
|
|
#1712 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
Porozmawiam jeszcze z pediatra i pewnie tez nas zapisze ![]() Cytat:
Czysby Tata troche zmadrzal? I dobrze, dodatkowa kasa ci sie przyda, a z wizytami tez ok, bo Maly bedzie znal Tatusia. Bordowa- gratulacje Ja kupilam przed porodem i pamietam ta radoche! Szczegolnie jak sie wczesniej kilka lat na miotle jechalo mieszkanieCytat:
Olek zaczal jesc z dwoch cyckow tez. Pierwszy cycek idzie w max 10min, a z drugiego narazie dolozy kilka mocnych pociagniec i opija sie ja bąk. Tyle ze to mu starcza na max 3h i tak. No i przy zmianie cycusia jest przewijanko. A dzisiaj miielismy awarie- Olo nie zdazyl zlapac Szalonego Cycusia i wyzej wymieniony osikał sciane 60cm dalej!!! ), ze dalam sie cyckowi "wysikac". Olo przyjal awarie z powagą. ![]() Cytat:
To juz pewnie w tym tyg sie rozpakujesz Ilonka, co nie?
|
||||
|
|
|
#1713 |
|
Rozeznanie
|
naked bidulek ten Twoj Fifi
![]() mpik ja mam nr 1 ale jeszcze nie bujalam, mała ma dopiero jutro 2 tygodnie, sprobuje po miesiacu, ale bujaly sie die dwumiesięczne dziewczynki i im sie podobało ray napewno starsza córka zacznie normalnie funkcjonowac jak sie przyzwyczai do nowej sytuacji, zaczniecie chodzic na spacery, a wlasnie kiedy wybierasz sie na pierwszy spacer??? miało któreś z waszych dzieci asymetrie bioderek, moja ma prawdopodobnie musimy wybrac sie do ortopedy... i zauwazylam ze główkę lubi trzymać przekreconą na swoją prawą stronę.... matrwi mnie ze nie umie ulozyc na lewej aha i czy waszym pociechom tez sie ulewaaaaaaa???? bardzo duzo???
|
#1714 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wielkie dzieki za wsparcie. Moze rzeczywiscie macie racje.... Ja jednak i tak czuje sie winna... miesiac dawalismy rade, a jak Nadia skonczyla rowno miesiac sie poddalismy...
ale naprawde nie bylo juz na nia sposobu Juz jakos sie juz pogodzilam z tym faktem, przeraza mnie tylko jesli skonczy te 3 miesiace i nie da sobie zabrac tego smoczka... co wtedy?
|
#1715 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez uroszilam w 38 tyg i mam okreslony jako 37 w karcie. Zadnych badan na wzrok nie mam. Ciaza w 38 tyg uznana jest jako donoszona (to juz nie wczesniak, a wczesniakom robia badania wzroku )
|
|
|
|
#1716 |
|
Rozeznanie
|
MOja urodzona w 37tc3d i uznali, że ma cechy wcześniaka. Leżała w inkubatorku, bo miała żołtaczke i dlatego my mamy wizyte u okulisty JUTRO. mialam isc w 4tyg ale nie bylo miejsc i mamy dopiero jutro.Mam nadzieje, że bedzie wszystko ok. Ide z teściową bo sama sie boje, bo ponoć to bardzo straszne badanie- wyglada strasznie...
|
|
#1717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mszu sliczne zdjecia Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-10-19 o 10:50 |
|
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
no własnie ulewało się potem przestało na jakieś 2 tyg i teraz znowu zaczęło i to dużo...
Cytat:
a smok no ja się też tego boje.. ejj moje dziecko cofnęło się w rozowoju.. hmm czyżby jakiś kryzys? właśnie skończyliśmy 11 tygodni zaczynamy 12 i co? i nie chce leżeć na brzuchu nie podnosi głowy, ciągle by jadł a co śmieszne wcześniej jadł i ok 40 minut się pobawił i szedł spać.. a teraz? je, czuwa 15 min to maksymalnie i to najlepiej jakby leżał i gapił się w jeden punkt, a potem zaczyna ziewać ma czerwone oczy i jest marudny i zasypia.. i za godzinę to samo płacz głodowy je 10 minut 15 poczuwa i spać.. jak gdy był noworodkiem... dobrze że się chociaż uśmiecha i gada do nas bo bym się przeraziła... a no i najlepiej jakbym cały czas się tulił do cyca mamy.. nie muszę jeść byle bym się tulił...
|
|
|
#1719 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o główkę to nam położna na SR mówiła że to się często zdarza że dziecko po urodzeniu trzyma główkę w tą stronę jak lubiło w brzuszku i pokazywała nam że robi się z pieluszki tetrowej wałeczek i podkłada i niestety troszkę "zmusza" maleństwo do trzymania główki w drugą stronę I trzeba to robić bo inaczej może być problem A ja odzyskałam humor i siły witalne. Chyba mi przeszły złe myśli o przeterminowaniu Choć zobaczymy co powie lekarz po południu (oby mi tego humoru nie popsuł) A teraz się obrzeżanym Od wczoraj mam wilczy apetyt Aha mały wczoraj brykał jak szalony a dziś pokój hmm może się wymęczył Mam nadziej że wam nie zaśmiecam forum ,Jak coś to krzyczcie na mnie
Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-10-19 o 11:15 |
||
|
|
|
#1720 |
|
Rozeznanie
|
Mszu- foty cudowne, rozczulajace!!!!!!
|
|
#1721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Martucha Czy jak bierzesz Azalię to dostałaś już okres? Bo ja po wzięciu 5. tabletki zaczęłam plamić, dziś wzięłam 7. i już coraz mocniej, więc chyba okres. A tak fajnie było bez niego ... ![]() Asia wczoraj obudziła się na karmienie o 22:30, a zazwyczaj wytrzymuje do 1-2. Coś jej się poprzestawiało Uwielbiam rano wstawać do niej, bo tak słodko się do mnie uśmiecha A wczoraj jak była u mojej mamy i mama włożyła ją do łóżeczka, nad którym wiszą misie to się do nich uśmiechać zaczęła I raz udało jej się sięgnąć misia, jaka zdziwiona była ![]() Dowiedziałam się, że moja koleżanka jest w ciąży Zaczęło jej burczeć w brzuchu a facet mówi do niej: "Fasolek jest głodny. Wsadź cycka w pępek i go nakarm"
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
bordowa po tygodniu dostałam plamień ale za 2 dni i tyle.. lekarz mówił że mogę mieć plamienia
|
|
#1723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam kciuki za udana wizyte u lekarza i niech najlepiej powie: Pani juz rodzi, prosze na IP ![]() bordowa "Fasolek jest głodny. Wsadź cycka w pępek i go nakarm"
|
|
#1724 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żartuję. Myślimy, ale tak za 2-3 lata. Nie mam nic do porodu, ale chwilowo nie chce mi się być w ciąży. Cytat:
Czyli pewnie jest ok. Cytat:
Cytat:
Trzeba korzystać. Zresztą teraz\jemy i niedługo idziemy właśnie bo to nasza spacerkowa pora tak koło 12.30 ![]() Cytat:
Cytat:
już mi ze 100 razy przyznał rację Nie robisz dziecku żadnej krzywdy Cytat:
Cytat:
wielkie wow u nas uszkodzenia na ścianach powoduje jedynie pupa i kupa naszej Natalki ![]() Cytat:
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Zuziczka spadłam z krzesła.. wystrzał to ty masz niezły
![]() Cytat:
![]() hahaha żartowałam
|
|
|
#1726 |
|
Zadomowienie
|
Mpik, martucha... dziekuje i ciesze sie ze sie Wam podobaja. Tak zdjecia robie sama. To jedno z zajec kotre poamga mi sie oderwac od szarej codziennosci...
![]() a ze smokiem to bedziemy walczyc, za dwa miesiace...
|
#1727 |
|
Rozeznanie
|
mszu - śliczne zdjęcia no i oczywiście córcia cudna
)
Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2010-10-19 o 12:16 |
|
|
|
#1728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1729 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1730 |
|
Zadomowienie
|
elenka, bez flasha. Z tym ze te zdjecia robione sa jasnym obiektywem na przyslonie f1.8.
Ale jesli masz dobrze oswietlone pomieszczenie lampa jest niepotrzebna, nawet dla zwyklej cyfrówki. jesli chodzi o apart to ja fotografuje cyfrowa lustrzanka canona 50d i obiektywem staloogniskowym 28mm f1.8
|
#1731 |
|
Rozeznanie
|
Klarisa, Martucha- powiem Wam, ze ja tez bylam w szoku jak zobaczylam ta fontanne
Nie dziwota, ze Olo w 5 min potrafi sie z cycka najesc. ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Dziewczynki, przeslijcie mi prosze ta suszarke... Myslalam, ze dam rade bez (o, naiwna) ale wymiekam... Nie wiem ktora to tam rozprowadza, ale bardzo prosze ![]() sasanka3@yahoo.com |
|
|
|
#1732 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale główka sama sie zrównała Cytat:
Oj ciężko jest odzwyczaić od smoka...to dlatego Dominis dalej doi... Zabierałam mu na dzien i dawałam tylko do spania., a ten ciągle marudził..Położna stwierdziłą że to nie najlepszy moment na odstawienie, bo może się poczuc odrzucony... No cóż..będzie doił do 18-nastki ![]() Zdięcia i niunia boskie falbala..co do rozenstwa, to ja własnie mam tak jedno po drógim, z różnica 19-miesięcy ![]() Chciałam tak szybciutko z tego względy, że im dłuzej sie czeka, tym ciężej się zdecydować...mija siora juz 5 lat czeka.., a u bratowej było 8 lat różnicy...obie mówią że nie umiały się zdecydować... A ja siup jedno po drógim... Myśle jednak , że to zależy od charakteru dziecka starszeg o..Dominis był grzecznym dzieckiem i nie sprawia większych kłopotów...w nocy ładnie spi juz w własnym pokoiku. Dlatego postanowiliśmy mieć kolejne..Gdyby Domik był "upierdzilym' dziwciaczkiem to mysle że bym jeszcze czekała, az u mina te głupie lata![]() Tak czy siak nie załuje decyzji Co do leżaczka bujaczka...któras z was pytała.. to ja mam i z czystym sumieniem moge polecić o ten: http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...272919679.html mam dwa lata i jeszcze wyglada jak nowy, choć używany intensywnie ![]() A teraz ja prosze o rade.. potrzebuje podgrzewacza do butelek tt możecie mi coś polecic niedrogiego?? mam na oku takie: 1 http://allegro.pl/nowy-lepszy-podgrz...262154039.html 2 http://allegro.pl/model-2010-podgrze...261852506.html 3 http://allegro.pl/nowy-model-podgrze...264864616.html
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-10-19 o 13:38 |
|||
|
|
|
#1733 |
|
Raczkowanie
|
[Bbordowa][/B] może jestem nienormalna, ale ja bym bardzo chciała miec druga cesarke, bo pierwsza była ok, moze z wyjatkiem bólu na pooperacyjnej. Ale generalnie jak na poród to mój mi sie nawet podobał
![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- naked mój tez ma wodniaka i pediatra powiedziała, że to sie bedzie wchlaniac do 2 roku życia, wiec mysle ze na razie nie ma sie czym martwic. |
|
|
|
#1734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się cieszyłam, że mam cc Ale drugi raz chyba już bym nie chciała, za bardzo bolało, za długo w szpitalu (mimo, że różnica tylko jednego dnia). Przez ten ból nie miałam siły opiekować się Asią w szpitalu a musiałam to robić i ryczałam bite 3 dni. Nie chcę tego drugi raz.
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
ja o kolejnej ciazy nie mysle bo nie planuje wiecej dzieci
![]() mimo to falbana powinnas odczekac 2 lata jesli mialas cc, po sn rok, ze wzgledow medycznych, ciaza to duze obciazenie dla organizmu i mija troche czasu zanim hormony i cala reszta dojdzie do siebie. po cc jest niebezpieczenstwo ze ta blizna moze peknac. ale tak czy siak mysle ze z czasem jak dziecko zrobi sie bardziej wymagajace poza cycem i kupka zmienisz zdanie hehehe elenka hmmm Zuzia ma dopiero ponad tydzien, po 2 tyg bede ja werandowac 3 dni a potem dopiero po 5 dniach wyjde na maly spacerek albo i nie bo mam balkon wiec na 15 min nie chce mi sie schodzic ![]() mszu sliczne zdjecia mam podobne starszej corki
|
#1736 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciagle jest wlaczony i wydaje mi się OK.http://allegro.pl/podgrzewacz-steryl...215485999.html
|
|
|
#1737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1738 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja muszę moją bestyjkę jakoś przestawić, tylko kurcze ja chyba za "miętka" jestem ![]() Cytat:
oo..dzięki za podsunięcie pomysłu, na pewno wypróbujemy bo ona tak właśnie przysypia ![]() Cytat:
super, że już są postepy. U nas podobnie, ale Mała ładnie przybiera, aż nawet za dużo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja mam już dwa strzelające cyce *( jeden dalej ) i ostatnio wkładam małą do łóżeczka ( w nocy), a ona nagle ryk, ja patrże a ona ma oko całe białe nie zapięłam koszuli po karmieniu i nalałam jej do oka Cytat:
może przez to że je bardzo łapczywie i się krztusi powietrze jej się dostaje i już więcej nie chce, a za chwilę dalej głodna ![]() My dzisiaj po szczepionce płakałam razem z nią do tego babki w przychodni mega wredne ja wystraszona, łzy w oczach a one jakby miały do czynienia z lalką a nie z maleńkim dzieciątkiem ![]() A tak poza tym to wszystko ok. Mała waży już 4930 na samym cycu
|
||||||
|
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj lekarz powiedzial, ze po CC nalezy odczekac ok. rok zeby bylo juz calkowicie bezpiecznie, wczesniej niby tez mozna, ale jest mozliwosc wystapienia komplikacji (m. in. wlasnie pekniecie blizny). Ale tak naprawde to kazdy ma inne cialo, wystarczy przed rozpoczeciem staran wybrac sie do lekarza, zbadac blizne i on powie czy juz mozna.
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Kinia przed chwilą jadła pół godziny
cyc miękki aż miło ale jadła spokojnie to pewnie też powietrza się nie nałykała i więcej się zmieściło w brzuszku ![]() Naked współczuje problemów Filusia mam nadzieję, że biedaczek to dzielnie zniesie wszystko Mszu zdjęcie jak Mała je cudne ![]() ![]() Jak wasze maleństwa zniosły szczepionki? chodzi mi o to czy później gorączkowałay, płakały albo były niespokojne? jak kupiłam już czopki przeciwgorączkowe w razie W
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

Dostaje drugiego cycka - uśmiech na buźce i ssie jeszcze 5-10minut by zapaść w błogi sen
Co ciekawe, Borys je wtedy tylko z jednej piersi i szybko zasypia, a potem już je co 3h i ssie oba cyce 

uwazam to jednak za swoja pierwsza rodzicielsko-wychowawcza PORAZKE...
super, że już są postepy. U nas podobnie, ale Mała ładnie przybiera, aż nawet za dużo
płakałam razem z nią
ja wystraszona, łzy w oczach a one jakby miały do czynienia z lalką a nie z maleńkim dzieciątkiem 

cyc miękki aż miło