Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-19, 14:23   #3361
DariaKom
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Ja niestety nie pomogę, wszystko to jeszcze przede mną. Dopiero w przyszłyt tygodniu pierwszy raz idę do mojej prowadzącej.
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 14:24   #3362
Taverney
Zakorzenienie

dziękuję dziewczyny! Oby nam się dobrze chowały nasze fasolki.

Eweska, czy ja dobrze odczytałam Twój podpis? Ciąża bliźniacza?
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 14:25   #3363
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Catia, mi bardzo pasuje ten balsamik i ma też b. dobre opinie na wizażu. Stosuję go na brzuch, boczki i cycochy. Czasem gdy go za dużo nałożę rozsmarowuję też na pupę i uda.
A ciśnienie masz baardzo niskie, może zrób sobie małą kawkę
Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
ja tez go kupilam przez opinie na wizazu na rano mam mleczko a n a noc oliwke bo w dzien nie lubie byc taka natluszczona, na piersi i uda i brzuchol
Dzięki Przy najbliższej okazji też kupię ten zestaw Mam nadzieję,że rozstępów nie będzie.. a bardzo się ich boję

Moria Nie przesadzaj Też na pewno będziesz zadbaną mamusią! Damy radę! Zdaję sobie sprawę z tego,że przy dziecku jest dużo roboty i będzie ciężko znaleźć czas na jakąś maseczkę, makijaż, pomalowanie pazurków Ale mam nadzieję,że wszystko się jakoś pogodzi.

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 14:26   #3364
principessina
Zakorzenienie

DariaKom no lekarz powiedzial, ze nic z tym nie trzeba robic, no jak niby wyciac go w ciazy

Catia88 ta cysta pojawila sie w ciazy...

Cz4rnul4 no mi tez przy przeziernosci bede pobierac krew, to sa te badania nieinwazyjne TEST PAPPA i wolne BETA HCG
Stary 2010-10-19, 14:28   #3365
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
anulinka2009 ile Ty się bidulka nerwów najesz! mam nadzieje, że za kilka tygodni będziesz się chwalić fotkami ze ślubu .
a co to za zabieg przez rękę?!

Balonikowanie

Dziewczyny, ja już po pierogach ( co za obżarstwo było ), ale ciągle przed ginem. Jestem 3 w kolejce, więc do 16 powinnam wejść do gabinetu. Przyjechałam tylko do domu się umyć i przebrać i zaraz wracam.

Mój TŻ czuje się dobrze, narzekał jedynie, że mu kleik chcieli dać na obiad, a na sali ma samych zwolenników PIS-u i cierpi z tego powodu.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 14:32   #3366
principessina
Zakorzenienie

odnosnie torbieli w ciazy znalzlam cos takiego:
Torbiele czynnościowe we wczesnej ciąży to wcale nie takie rzadkie zjawisko. Zazwyczaj widuję torbiele o rozmiarze ok 4-5 cm (Twoja rzeczywiście była duża). Torbiele takie powstaja z pęcherzyków, czesto jest to po prostu przerosniete ciałko żółte. We wczesnych etapach ciąży gwałtownie rośnie poziom gonadotropiny kosmówkowej (to hormon ciążowy produkowany prze zarodek) i własnie to stymuluje ich wzrost u niektórych kobiet. Jajniki pozostawia sie nietknięte ale pod obserwacją do momentu kiedy poziom gonadotropiny się stabilizuje a to nastepuje ok 8 tygodnia ciąży licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki. Wtedy torbiel(e) zaczynają sie wchłaniać i zanikaja całkowicie w pierwszym lub drugim trymestrze. Nie ma metod zapobiegania takim torbielom, ale sytuacja nie musi sie powtórzyć (rzadko się powtarza) w nastepnej ciąży.
Stary 2010-10-19, 14:35   #3367
Cz4rnul4
Raczkowanie

Principessina dzieki za podpowiedź... Ja słyszałam że pobierają z pępka do badań genetycznych by wykluczyc choroby genetyczne ..../ Ale może to jakaś ściema nie wiem.... Lecę po moją córę do przedszkola 3 majcie się ciężaróweczki BUZI BUZI w czoło...
Cz4rnul4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 14:54   #3368
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość

Ja już po śniadanku i kakao popijam
Mazianka zrobiłaś mi wczoraj takiego smaka na snickersa,że faktycznie prosiłam brata żeby mi kupił I wsunęłam takiego dużego w ciągu paru min. i z chęcią następnego bym zjadła Dziś kupię sobie dwa
Moje motto to " dzien bez snickersa,to dzień stracony!!"
ja tam dwa na kolacyjke obowiązkowo musze miec,oby mi w kg nie poszlo,ale coz cos z zycia tez mi sie nalezy,potem sie bede martwic.

[QUOTE=agus87;22750038] a tez mialam ostatnia @ 24 lipca i przy ostatnim usg jaka duza byla dzidzia i kiedy mialas ??dziewczyny wczoraj tak mi wypchnelo brzuch, ze tz sie zaczal do niego kleic hehe
QUOTE]

a ja mialam @ 23 lipca idziemy łeb w łeb.

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
Trochę Wam zazdroszczę, Wy macie fajnie...apetyt, zachcianki.... Mi ciężko się zmusić do jedzenia, jem wszystko na raty..Zachcianek zero.
wszystko jeszcze przed Tobą

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość

Dzięki za kciuki kochane na pewno się przydadzą
:kc iuki:

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Ja też od wczoraj czuję brzuch, jak przed @. Tłumaczę to sobie, że rośnie. A przy okazji zapytam dzisiaj gina, czy to normalne.
Co do zachcianek, to dalej trzymają mnie trufle
Wczoraj TŻ musiał zrobić nowe zaopatrzenie.
Jak tak dalej pójdzie, to chyba będzie wydzielał mi po 3-4 sztuki na dzień, żeby mi w biodra nie poszło

Odnośnie TŻ, dostałam smsa, że już po zabiegu, czuje się dobrze, a najważniejsze, że zrobili mu to przez rękę, więc jest szansa, że jutro wyjdzie ze szpitala
super wiadomości,teraz juz będzie tylko lepiej!!!!
co do trufli ,to mnie dzisiaj znajoma poczęstowala,ale dobre były,ja jednak wole snickersa,a może synkowi dam na imię Snickers,co myślicie??

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
a ja dziś jestem bardzo śpiąca i mam odruch wymiotny, jak jem kanapki

Uroki ciąży

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

pewnie, niech wydziela, co byś za dużo nie nabrała zbędnych kalorii
cieszę się, że z TŻ tak dobrze
The_sania no wiesz co? ciężarnej trufle wydzielać???

Cytat:
Napisane przez AlicjaH Pokaż wiadomość
Miałam Wam napisać wcześniej i zapomniałam
Mam nowych sąsiadów/wynajmują mieszkanie obok mojego. Tamto należy do ojca wspólnika/mieszkam nad sklepem ojca i wspólnika. I mam tych nowych sąsiadów-BOŻE CO ZA UPIERDLIWI LUDZIE!!! Aż mnie dziś rano skręcało.
Nie wnikam, ze się kłócą, trzaskają drzwiami /raz się zdarzyło o 5rano/ a mają małe dziecko. Ale są cholernie uciążliwi. Ta dziewczyna wychodzi do pracy przed 7 i przychodzi jej matka I POTRAFI 6,40 KOTLETY BIĆ!!! A u mnie to tak słychać!!! Teraz jak mam wolne chce się wyspać /budzę sie straszliwie w nocy i nie śpie ;-// Ostatni tydzień to był taki, że 2-3 razy dziennie pukała do mnie bo coś chciała to pożyczyć to zostawić no jaja jak berety. Przyniosła któregoś dnia dla tej córki zamrożona rybę i żebym jej dała bo jej nie ma w domu 5h stała u mnie woda zaczęła lecieć, śmierdziało nie miałam miejsca w zamrazalniku żeby schowac. Wczoraj puka jej ojciec czy moga podłączyć się pod mój talerz od Nki Mówię niech sie podłączają a on ALE NIECH MNIE PANI SŁUCHA! BO TU TAKI KONWEKTOR I PIERDZIELI MI A JA ŻE DOBRZE NIECH SIE PODŁACZAJĄ A TEN ALE NIECH PANI SŁUCHA NO BOŻE... W końcu mówie, ze ta antena jest tylko do grudnia bo ja sie wyprowadzam a ten do mnie I MUSI PANI ZABIERAĆ? NO FACET NIE WEZMĘ SAM DEKODER A TOBIE ZOSTAWIĘ JUŻ CHCIAŁAM POWIEDZIEĆ. A ten to ze jemu to nie pasuje wkurzyłam sie i mói Pana problem. Dziś rano 8.00 śpię pukanie do drzwi myślę ojciec na bank do hurtowni przyjechał i coś chce idę i pytam kto to taka zaspana i słyszę NIECH PANI OTWORZY K#### ZNÓW MATKA TEJ DZIEWCZYNY JA zaspana w piżamie włosy sterczą a ona do mnie żebym jej dziecko potrzymała bo ona wózek musi z 10schodów sprowadzić no ludzie ta mała ma z 4mies /ryczała jak nie wiem, klatka mała 3na2m na łożku ją trzeba było zostawić i zejsć to tylko 10schodów albo ją do wózka włożyć całe życie tak robiłam NIE ONA MUSI DO MNIE ZAPUKAĆ i mówi jeszcze chyba nie obudziłam panią a ja taka zaspana w piżamie bez kapci na klatce NIE MIAŁAM WŁAŚNIE WSTAĆ A ONA TO DOBRZE!!!!!!!!! NO DZIĘKUJĘ ECH MUSIAŁAM TO NAPISAĆ SORRY ZA SKŁADNIĘ ALE PISZĘ NA SZYBKIEGO
Ciekawe co dziś wymyślą jeszcze normalnie jestem na nich cięta i jak do tej pory byłam miła teraz tej psychicznej rodzinie coś powiem

A i przypomniało mi sie jeszcze w zeszłym tyg puka ta młoda czy nie mam filmów na dvd mówię mam ale mam coś z nagrywarką i płyt nie wypala I ONA CODZIENNIE PRZYCHODZIŁA I PYTAŁA CZY JUZ DOBRA CZY JUŻ CHODZI??? Ludzie na nic tłumaczenie ze pół roku nie działa-szczerze to mi to nie potrzebne dlatego tż nie zrobił/ aż w końcu mówię dam ci na pendrivie JEZU ONI MNIE TAK DENERWUJĄ RAZ SIEDZIMY Z TŻ 2 W NOCY A TEN JA CHYBA LAŁ TŻ DO MNIE TAKI WYSTRASZONY ALA MOŻE JA TAM PÓJDĘ ON JĄ BIJE MÓWIĘ WAM MAM ICH DOŚĆ
Dobre ,dobre Ludzie to mają tupety,hihi.

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
nieśmiało mogę do Was dołączyć, choć pewnie częściej Was będę podczytywać, niż pisać... U mnie 7 tydzień i lekkie mdłości, z którymi nie mogę dać sobie rady...
Witamy,mdłości musisz przetrzymac,z autopsji wiem,ze nic nie pomaga,niestety trzeba przetrwac.
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 15:11   #3369
agus87
Zakorzenienie

ja mam jakis problem z wyproznieniem, ide zrobic sok ze swiezych owocow moze mi sie polepszy, bo cierpie dzis
Stary 2010-10-19, 15:16   #3370
principessina
Zakorzenienie

agus87 wczoraj lekarz polecil mi herbatke z kopru wloskiego, pije ja na czczo plus cytryne z miodem, a na sniadanie jogurt activia i dodaje jeszcze musli, narazie jakos idzie, ale musze to jesc codziennie, w ogole nie jestem w stanie zjesc normalnego sniadania!
Stary 2010-10-19, 15:20   #3371
mazianka81
Rozeznanie

[QUOTE=principessina;22754 407
Kochane a zaupelnie zapomnialam Wam napisac, ze te moje pobolewania jajnika to sa spowodowane torbielem, ktorego mam na lewym janiku o wielkosci 4 cm, nie wiem czy on w czasie ciazy sie niepowiekszy a moze sie wchlonie? ma ktoras z Was cus takiego?
[/QUOTE]

Ja mam torbiel slońce.Jak byłam n I usg,to mój gin wynalazł 3,5cm,ale jak byłam w 9tc to miał juz 2,5cm i mój gin stwierdził,ze chyba pękł i sie powoli wchłania,a masz racje z torbielami w ciązy nic sie nie robi ,jedynie obserwuje.
tez mam na lewym jajniku i tez mnie czasem pobolewa jeszcze.ide w pon to zobacze jak to wyglada teraz.

Cytat:
moria, nie martw się, nie wydaje mi się, że wszystkie matki są wzorami w tym temacie. Ja też jestem dość roztrzepana, ale nie wydaje mi się, żeby to kiedyś mogło zaszkodzić dziecku. Jest sie roztrzepanym, tam gdzie można sobie na to pozwolić. Głowa do góry
.
no ja np nie bardzo pamiętam I mies życia Julki ,bo chodziłam jak naćpana z braku snu

ale tak ok 2roku jej zycia juz doszłam do siebie,hihi

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Zrobiłam właśnie jajka nadziewane pieczarkami i coś czuję,że mnie spanie bierze.. zmierzyłam ciś. i mam 88/63 :/ Kurcze, z tym ciśnieniem
Witam w klubie,ciśnienie mamy na maxa hihi,a mi do tego ciągle zimno.

Ja dzisiaj krokieciki wciągnęłam z kapustka i grzybami i barszczyk mojej mamy.mniammm
a jutro ruskie pierożki mam(nawet nie czuje jak rymuje)

ubrałam dzisiaj I raz swoje ciążówki( kupiłam juz 2miechy temu) i niestety mi z tyłka lekko zjezdzają,jeszcze brzuszek za mały a bałam sie,ze sie juz nie zmieszcze,bo jak kupowałam to dosc dopasowane były i wydawało mi sie ,ze sporo sie powiększyłam,ale teraz mam radoche,bo widzę,ze nie jest tak zle.hihi

Alicja nie pamiętasz na której str były te linki do tych sztruksowych,bo chyba jeszcze jedne sobie trzasne,a te szare mi sie widzialy.
Stary 2010-10-19, 15:20   #3372
Vinca09
Raczkowanie

Witam się z wszystkimi, zwłaszcza z nowymi mamusiami

Anulinka, cieszę się, że już po zabiegu i tż jutro wróci do domu, wpsółczuję kolegów z sali, ja bym wyszła na własne żądanie, gdybym trafiła na salę z fanatykami jakiejś partii (zwłaszcza tej...)

Ja właśnie pławię się w zapachu gotowanej kapusty Nigdy mi on nie przeszkadzał, bo tak dobrze się kojarzył z domem, świętami... Ale teraz to prostu najpiękniejszy zapach świata A kapustkę gotuję na łazanki. Mniam. Mniam. Mniam.
Vinca09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 15:31   #3373
AlicjaH
Rozeznanie

Już jestem moja siostra maturzysta przyczłapała się po szkole na obiad i mi tyci zeszło
A wiec sąsiedzi na razie u mnie nie byli od rana ale dzień jeszcze młody he he
Już podaje link jestem bardzo zadowolona ze spodni Miałam je odsyłać jednak zostawiłam i rozbiłam zaszewki bo moze coś jeszcze przytyję /to początek 4;-)/
idealne w pasie nie piją i cena niebo bo za min 100 nigdzie się nie kupi a i tu sprzedawca już sprawdzony spodnie od razu wysłane i za pobraniem tez moze być
już szukam i wklejam

http://moda.allegro.pl/show_user_auc...hp?uid=3714507 to ten sprzedawca

PS KIEDY MA ŚNIEG PADAĆ?

Tak czytam o tych torbielach
Ja tam wole nie myśleć niedawno miałam kolposkopię i rózne cuda mi powychodziły, choć mój gin powiedział, ze nigdy nie spotkał sie w swojej karierze z rakiem w ciąży to ja mam olbrzymie opory przed cyto i pobraniem wycinków w szpitalu po prostu nie chce mi się o tym myśleć bedzie dobrze, musi być ;-)

http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm 16dni non stop padać ma deszcz bez jaj...

Edytowane przez AlicjaH
Czas edycji: 2010-10-19 o 15:43
AlicjaH jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 15:33   #3374
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
agus87 wczoraj lekarz polecil mi herbatke z kopru wloskiego, pije ja na czczo plus cytryne z miodem, a na sniadanie jogurt activia i dodaje jeszcze musli, narazie jakos idzie, ale musze to jesc codziennie, w ogole nie jestem w stanie zjesc normalnego sniadania!
aha
to ta herbatke chyba zakupie, a activie w ciazy mozna jesc? hmmm
Stary 2010-10-19, 15:35   #3375
DariaKom
Zakorzenienie

Ja nie za dobrze reaguje na jakiekolwiek zapachy! Mam nadzieję, że niedługo przejdzie.
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 15:47   #3376
AlicjaH
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
aha
to ta herbatke chyba zakupie, a activie w ciazy mozna jesc? hmmm
możem możem ;-)
Stary 2010-10-19, 15:56   #3377
agus87
Zakorzenienie

cacy
Stary 2010-10-19, 16:45   #3378
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Meldujemy się mamuśki

Ja i mój 38 mm bejbik
Pomachał do mnie rączkami na badaniu. I strasznie się wiercił.
Lekarz pooglądał go ze wszystkich stron i powiedział, że jak dla niego wszystko wygląda bardzo dobrze.
Dostałam następną fotkę do albumu
Jutro, jak TŻ wróci, to zmolestuję go, aby mi ją jakoś do netu wrzucił, to się pochwalimy.
Dostałam skierowania na badania prenatalne, następna wizyta za 3 tygodnie.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 16:56   #3379
principessina
Zakorzenienie

anulinka wklej fotke!!!

agus87 activia to zwykly jogurt wiec chyba nie szkodzi, wrecz przeciwnie mi pomaga hehe

troszke ogarnelam chatke, ale mam mase prasowania no i powinnam zrobic generalne porzadki w szafach na zime...musze sobie jakos to rozlozyc na pare dni, bo mam te pobolewania i nie chce przesadzic
Stary 2010-10-19, 17:51   #3380
mazianka81
Rozeznanie

[QUOTE=AlicjaH;22756340]Już podaje link jestem bardzo zadowolona ze spodni Miałam je odsyłać jednak zostawiłam i rozbiłam zaszewki bo moze coś jeszcze przytyję /to początek 4;-)/
idealne w pasie nie piją i cena niebo bo za min 100 nigdzie się nie kupi a i tu sprzedawca już sprawdzony spodnie od razu wysłane i za pobraniem tez moze być
już szukam i wklejam

http://moda.allegro.pl/show_user_auc...hp?uid=3714507 to ten sprzedawca
QUOTE]

dzięki słonce ,jestem bardzio dzwięczna

Cytat:
Ja nie za dobrze reaguje na jakiekolwiek zapachy! Mam nadzieję, że niedługo przejdzie.

przejdzie ,przejdzie ,tak kolo 13tc hihi

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Meldujemy się mamuśki

Ja i mój 38 mm bejbik
Pomachał do mnie rączkami na badaniu. I strasznie się wiercił.
Lekarz pooglądał go ze wszystkich stron i powiedział, że jak dla niego wszystko wygląda bardzo dobrze.
Dostałam następną fotkę do albumu
Jutro, jak TŻ wróci, to zmolestuję go, aby mi ją jakoś do netu wrzucił, to się pochwalimy.
Dostałam skierowania na badania prenatalne, następna wizyta za 3 tygodnie.
cieszę się,ze wszystko ok,buziam
Stary 2010-10-19, 17:54   #3381
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość

Zaczyna się,może moje mdłości przechodzą na Ciebie??
z chęcią oddam
nie chce mdlosci, a sio!!!!! dzis mialam caly dzien spokoj i po powrocie do domu znow sie zaczely

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 17:58   #3382
principessina
Zakorzenienie

Kochane oto nasza fasolinka
Stary 2010-10-19, 17:59   #3383
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Kochane oto nasza fasolinka
piekne fikolajtki fika gratulacje!!!

Stary 2010-10-19, 18:00   #3384
AlicjaH
Rozeznanie

Kurcze, dobrze że mnie tak hafty nie męczą. W 1 ciaży /dziewczyna/ hafciłam ile wlezie a teraz sporadycznie mi było niedobrze /1raz tylko w 3tyg jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży była tragedia ;-) Może dlatego, że to chłopak he he szczerze to nigdy w taki przesąd nie wierzyłam wcześniej no , ale widać coś z w tym jest ;-)
Stary 2010-10-19, 18:01   #3385
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze, dobrze że mnie tak hafty nie męczą. W 1 ciaży /dziewczyna/ hafciłam ile wlezie a teraz sporadycznie mi było niedobrze /1raz tylko w 3tyg jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży była tragedia ;-) Może dlatego, że to chłopak he he szczerze to nigdy w taki przesąd nie wierzyłam wcześniej no , ale widać coś z w tym jest ;-)
moja mama urodzila 2 corki i ani razu nie wymiotowala

Stary 2010-10-19, 18:11   #3386
AlicjaH
Rozeznanie

Mówię na swoim przykładzie ;-)
Wiem , że może być różnie ;-)
Stary 2010-10-19, 18:13   #3387
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mówię na swoim przykładzie ;-)
Wiem , że może być różnie ;-)
mi tam odpowiadaloby to, ze wymiotuje sie przy corce choc tak naprawde ja nie wymiotuje, ale mdlosci sa potworne

Stary 2010-10-19, 18:19   #3388
principessina
Zakorzenienie

Dziewczyny mi to sie wydaje, ze to nic sie nie zgadza, znaczy wymioty odnosnie plci, moja kolezanka wymiotowala 3 miesiace, normalnie z domu nie mogla wyjsc, a urodzila chlopca, ja mam syf na syfie i wlosy okropne, a wszyscy mowia, ze bedzie chlopiec, mdlosci nie mam, wymiotowalam tylko raz, ale to chyba bardziej Mc Donald mi zaszkodzil...
Stary 2010-10-19, 18:20   #3389
spice1985
Zadomowienie

Hej dziewczyny. Jak z Waszymi wynikami moczu? Bo ja sie troche martwie tym że mam bakterie w moczu i jakies pasma sluzu... I erytrocyty świeże w liczbie 1-3 ( to jeszcze nie tak duzo z tego co wiem), leukocyty w polu widzenia 2-4, ale to chyba norma? Nie mam białka w moczu. Odczyn 5, tylko barwa niezupełnie przejrzysta, moze dlatego ze to byl pierwszy poranny mocz a ponoc powinien byc nie ten pierwszy strumien tylko środkowy? I liczne nabłonki płaskie...
Trochę sie martwie. Na szczescie jutro wizyta. Wyniki krwi mam bardzo dobre za to.
Buziaki

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 18:41   #3390
principessina
Zakorzenienie

SPICE1985 ja sie martwie troche moim odczynem 7, troche wysoki, leukocyty tez mam, ale to chyba normalne, bakteri zadnych nie mam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości