|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Jesteśmy
![]() cali i zdrowi meldujemy się ciociom, że mamy 5,83cm mam wszystko na miejscu i pan doktor powiedział, że jestem jaknajbardziej zdrowy![]() powiedział, że sprawdza się w 12tc dwie rzeczy: fałd karkowy (czyli przezierność karkowa) i czy jest kość nosowa. Jeśli nie ma kości a jest fałd to oznacza że jest coś źle - a my nie mamy fałdu a nosek pan doktor powiedział, że mamy duży .mamy po 5 paluszków u rączek, dwie stópki, pięknie zbudowany mózg, żołądek, nerki i bijące serduszko .Tata nie mógł sie napatrzeć jak wszystko było widać - pytał sie tylko - to oczodoły? uśmiecha się? to stópka??? ![]() moje maleństwo rośnie zdrowo - jestem wyeliminowana z badań genetycznych, bo wszystko jest w porządku, nast wizyta za 4 tygodnie. lece podłączyć skaner żeby Wam fotke wrzucić. i musze przeczytać co napisałyście. ale super. kurde. ![]() ![]() .
|
|
|
|
#3392 |
|
Rozeznanie
|
Koszykarz będzie to chyba największe bebe z naszych wszystkich ;-)
---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Słońce a który to tydzień? Kurcze aż mnie wystraszyłaś u mnie 13tydz a ma 4,6cm a powinien nawet mieć 8cm wg rozpiski
I zesłał ją Pan na ziemię...By siała zamęt i zniszczenie... 18TYDZIEŃ-CHŁOPAK ![]() Edytowane przez AlicjaH Czas edycji: 2010-10-19 o 19:17 |
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac wspaniale, dawaj tu nam foteczke
znaczy, ze jak nie ma faldu karkowego to dobrze?
|
#3394 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() No i jestem po maratonie ![]() Z fasolkami wszystko w porządku ![]() Długość jednej fasolki 57,5mm , przezierność karkowa 1,70mm czyli dobrze bo mało, jak lekarz powiedział i im miej tym lepiej. Druga fasolka długość 61,5mm przezierność karkowa 1,80mm więc moje fasolinki wcale nie są takie małe ![]() Kość nosowa: obecna Przepływ na zastawce trójdzielnej: prawidłowy Kręgosłup: obraz prawidłowy Serce: w normie 160ud/min brzuch: mózg: prawidłowy obraz prawidłowy żołądek: widoczny pęcherz moczowy: widoczny ręce, nogi:widoczne Ryzyko zachorowania fasolek na zespół downa to jak 1:4602, drugiej 1:4205 Zespół Edwardsa 1:35269, drugiej 1:35269 Zespół Pataua 1:446351 druga fasolka 1:422878 więc jak lekarz okreslił ryzyko jest bardzo małe. Ogólnie wszystko jest w porządku Płci nie znam. dziekuję za kciuki
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2010-10-19 o 19:22 |
|
|
|
|
#3395 |
|
Zadomowienie
|
witajcie mamcie
super, że kolejna majmusia dołączyła i cieszę się niezmiernie, że na badaniach wszystko pozostałym wychodzi dobrze ![]() i stwierdzam, że człowiekowi zawsze źle, jak mnie nie mdliło to chciałam, nie jadłam bo nie miałam smaku to źle, a teraz wsuwam wszystko, bez ładu i składu, mdli mnie niemiłosiernie i narzekam ![]() no i moja dzidsiejsza zmora - wiatry mega power, najpierw w aucie i myślałam, że się uduszę, a potem w łóżku, nie miałam sił do toalety iść bo przysypiałam i tylko słyszałam jak chłop marudził na mnie ![]() Ala co do sąsiadów - no bym udusiła chyba anulinka2009 super że już po zabiegu, tak opisałaś fajnie, że zabrzmiało jak małe leczenie zęba, ciesze się, że poszło szybko i sprawnie ![]() a w temacie serca, to zauważyłam u siebie tak średnio raz-dwa dziennie, że mam chwilowe nierówne bicie serca i czuję to jakby w gardle, nie wiem czy organizm ogólnie nie jest osłabiony i jak porobie badania zlecone przez ogólnego lekarza to mu o tym powiem na kontroli po przeziębieniu. a do USG dwa tygodnie, ale cierpliwie czekam
Edytowane przez Klaterina Czas edycji: 2010-10-19 o 19:40 |
|
|
|
#3396 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3397 |
|
Zadomowienie
|
Moniqac i Eweska super, że wszystko dobrze, że dzidzie zdrowe. Ja się cieszę razem z Wami, łezki w oczach mam
![]() Ja swoją dzidziule zobaczę dopiero w sobotę i już nie mogę się doczekać.
|
#3398 | ||
|
Rozeznanie
|
Ale czadowo widać ,prześliczne maleństwo, gratuluje,!!!
![]() a co to jest ten pęcherzyk pod spodem?? Cytat:
Hurrra dziewuszki dzisiaj melduje I dzien bez jakichkolwiek ,nawet tyci tyci mdłości,nawet kawe wypilam i nic mi nie jest !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! JanuszAgnieszka móiłam,ze Ci oddam słoneczko i chyba przeszło do Ciebie Cytat:
|
||
|
|
|
#3399 |
|
Rozeznanie
|
Eweska i Moniqac gratuluję dobrych wyników!
![]()
|
|
|
|
#3400 |
|
Moderatoreska
|
Super i jak fajnie widać
![]() Ja mam brać duphaston do ok 16 tygodnia ciąży, kolejna wizyta za 3 tygodnie, w dalszym ciągu urinal, jak skończę teraz brać femitanal mam sobie zakupić femitanal 400 i tabletki i kapsułki od 12 tygodnia ciąży, na następną wizytę ponownie mocz, morfologia i CRP. Ale się cieszę że wszystko ok, mozna odetchnąć z ulgą ![]() Zaraz porobię foty moim fasolkom
|
|
|
|
#3401 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mialabym nic przeciwko, a tydzień 12 - z obliczeń kalendarza wychodzi mi 11tc i 3d, a na usg mam 12tc i 2d - powiedział, że usg oblicza według wielkości bobaska ![]() Cytat:
uczy sie do poprawki, ale po 20.00 wrzucam!tak, to znaczy, że nie ma zespołu downa ![]() Cytat:
a jak synek po obejrzeniu dzieciaków?!Cytat:
dziękuje za kciuki! jedna jedyna rzecz mnie lekko zaniepokoiła na chwilę - jak włączyl cos dzięki czemu słyszeliśmy serduszko, to miałam wrażenie, że nie bije zbyt równo -patrze na mojego lekarza, a on usmiech od ucha do ucha (to jest niesamowite, że oni też się cieszą - szczególnie mój, leczy mnie od 7 lat, miałam u niego 2 zabiegi, nie było łatwo) zapytałam czy coś jest nie tak z sercem, że nierówno bije, powiedział, że jest tak jak powinno, ze sercem będziemy się zajmować później i że na tą chwilę to najważniejsze że wogóle bije. więc luzik ![]() ale dziewczyny, jak się tam kładałam, zacisnęłam kciuki i zamknęłam oczy. balam, że jesli nie zobaczy maleństwa, albo jesli będzie coś źle to nie chciałam tego widzieć, ale zaraz po przyłożeniu usg usłyszałam mojego lekarza jak mówi dziecinnym, jak do dziecka głosem "dzień dobly" więc otworzylam, a tam moje słodkości. wiecie jak sie ruszał?! to jakis czysty obłęd! masakra!ych.... chętnie kupiłabym sobie takie mini, przenośne usg i oglądała bąbelka cały czas !
|
||||
|
|
|
#3402 |
|
Rozeznanie
|
moniqac oj,widzę,że strasznie się denerwowałaś, ale na szczęście niepotrzebnie
Ja też z chęcią podglądałabym moją Dzidzię co chwilę i słuchała bicia jego serduszka, ach |
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
łoł! Gratuluję wyników badań, ale fajnie.
To znaczy, że... nie jestem sama, bo u mnie też stwierdzili bliźniaki
|
|
|
|
#3404 |
|
Moderatoreska
|
Moniqac synal pod wrażeniem nie mógł sie napatrzeć jak sobie skaczą malenstwa,szczęśliwy bardzo że dzieciaczki są zdrowe, w ogóle jak jechalismy do lekarza to mi powiedział, mamusiu one będą zdrowe, na pewno musi tak być. Lekarz wszystko ładnie tłumaczył,że synal wiedział co gdzie i jak
![]() Wrzucam foty fasolek. |
|
|
|
#3405 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#3406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak sobie palcami odmierzylam te Twoje dzidzilki i One juz całkiem sporo miejsca dwie potzrebują,to nie dziwie się,ze masz brzuszek a czujesz je już??Ja też już chce zobaczyć mojego robaczka ![]() a wiecie co? jak tak na początku miałam podejrzenie blizniaków i tak juz sie pomału nastawiałam ,ze będe mamą trójeczki to teraz mi sie jeszcze jedno dziecię marzy i mysle,ze jak Bóg da,to za jakies 2-3 lata jeszcze jedno sobie zmajstrujemy,a co !! ![]() łoj Ewesko kochana już właśnie obejrzałam,piękności takie to na bank dziewuszki ))))a mi to czasem nawet sie wydaje,ze pojde na usg i wyjdzie,ze jednak jest dwoje hihi,pewnio to schiza po mojej znajomej ,której dopiero na 3 usg w 12tc powiedzieli,ginka zobaczyła i sama była w szoku,ze wczesniej nie widziała hihi. Edytowane przez mazianka81 Czas edycji: 2010-10-19 o 20:17 |
|
|
|
|
#3407 |
|
Wtajemniczenie
|
Moniqac i Eweska, gratulacje!! Jakie duże te Wasze dzieciaczki ( to ten mój taki niepozorny przy Waszych
).Taverney, super |
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
eweska Twoje to dopiero super fotki, a jakie duze dzidziusie! i nie bylo widac plci?
a co to jest to CRP? ja narazie progesteron mam kontynuowac do 13tego tyg, akurat po 12tym bedziemy miec te przeziernosc, wiec doktorek powie co dalej, pozatym biore kwas foliowy, multicentrum mama oraz olej DHA na oczy cos tam, mam isc tez do okulisty po 12tym tyg z ta jaskra Taverney dawaj tu fotki swoich dzidziulkow, blizniaki....powiem Wam ze jestem pod wrazeniem jak dwa bobaski moga sie rozwijac w naszych brzuchach a co dopiero 3 albo 4!!! moniqac mi maz wczoraj po powrocie do domu powiedzial, ze lekarz pewnie mysli ze ja jestem zeschizowana, bo jestem b.nerwowa osoba i o wszystko musze sie wypytac, gadam i gadam i przerywam w polowie zdania lekarzowi co nie jest fajne, bo na koniec powiedzial ze lekarzowi trzeba ufac! coz ja poradze, ze mam taki charakter, ale moze przy pierwszej ciazy jeszcze tak dlugo wyczekiwanej to normalne...a z serduniem napewno wszystko ok! slyszalam, ze to przenoscne usg moze byc nie zdrowe dla dzidzi, no ale co w dzisiejszych czasach jest zdrowe
|
#3409 | |||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Co do czucia to chyba jeszcze nie, choć dwa razy czułam jakieś takie bulgotanie w brzuchu i na pewno to nie były moje jelita, ciężko to nawet określić takie dziwne coś się czuło. Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
Od 16 tygodnia mam też zacząć brać magnez bo mogą mi skurcze dokuczać, mogą ale nie musza
|
|||
|
|
|
#3410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, więc wynik chyba niezły mamy . Pewnie na genetycznym będzie następne 2 cm większe ( i oczywiście zdrowe |
|
|
|
|
#3411 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
eweska a nie masz fotki dwoch dzidziusiow razem, czy juz sa za duze zeby zrobic im razem fotke?
|
#3413 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
!Cytat:
!Cytat:
własnie słyszałam jak mój TŻ opowiadal swojej mamie o wizycie i że "palce liczyliśmy" .a oto moje słodkości!!!! to b łyszczące nad broda na tym większym zdjęciu to rączka macha ciociom
|
||||
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
moria44 nie martw się kochana, dziecko nie pozwoli ci o niczym zapomnieć, samo się będzie dopominać
jesli chodzi o zadbanie to różnie z tym bywa, ja przez pierwszy okres to latałam z wywieszonymi cycami jak mleczarnia, na pewno nie wyglądało to atrakcyjnie, ale z dnia na dzień było lepiej. Najwazniejsze to nie zaszyć się w domu z dzieckiem, tylko wychodzić do dludzi, bo wtedy trzeba się ubrać, uczesać i make up walnąć Catia88 rozstępy ... nikt tego nie chce ... ale mam wrażenie że wszystko i tak zależy od predyspozycji, spytaj się mamy czy miała w ciąży, moja mama po dwójce nie miała żadnego, ja narazie po jednym też nie mam, ale się okaże ... anulinka2009 cieszę się, że z Tżtem wszystko dobrze no i gratuluję pięknego dzidziusia mazianka81 kurcze narobiłaś mi smaku na te snikersy, od paru stron czytam i moja ślina zaczyna wyciekać , tylko ja się troszę boję takich bomb kaorycznych jeść bo miałąm cukrzycę ciążową w poprzedniej ciąży więc wolałabym się ograniczać............................. .............. choć może jeden malusi nie zaszkodzi ?? ![]() spice1985 z tego co widze to twój mocz jest ok, leukocyty masz w normie, erytrocyty też, co do bakterii to mogą być - masz napisane ile ich jest? (dość dużo, dużo ?), niewielkie ilości bakterii i mętny kolor mogą byc spowodowane złym pobraniem moczu do badania, znaczy się jak się zanieczyści florą z pochwy, albo jak się niedokładnie umyje przed pobraniem, powinno się pobierać mocz ze środkowego strumienia, to wtedy ta cześć bakterii wokoło cewki zdąży się oczyścić (ale mi epistoł wyszedł , ale puenta taka - mocz ok, lub ewentualnie do powtórki, żeby być pewnym)moniqac gratuluję !!!!!!!!!!!!! oby wszyscy mieli takie dobre wiadomości ![]() eweska no to masz praw już mieć brzuszek ja jestem jeszcze przed i zazdroszczę spokoju ducha już Witam wieczorkiem ![]() Chyba mi mężu zasnął usypiając córę, bo cisz dopiega z pokoju już jakieś pół godzinki Dziś rano skrobałam szyby od samochodu kremem do rąk, bo skrobaczki u mnie nie uświadczysz (gdzieś się zapodziała od zeszłego roku) Zrobiłam dziś zdjęcie Zochy z nianią, bo dziadki już nie dają mi spokoju i koniecznie musza zobaczyć kto sie wnuczką zajmuje ![]() Jutro czeka nas mały remont, bo przychodzi ekipa naprawić ściany, bo to nowy blok i oczywiście mury nie zdążyły powysychać i popękały ściany, no i w ramach gwarancji przychodzą ... Zosia coraz częściej woła sama na nocnik, szkoda że nie jest ciepło to by bez pieluchy latała i pewnie szybciej by zaskoczyła. A kiedy Wasze maluchy pozbyły się pieluch ??? myślicie że uda mi się nauczyć korzystać z nocnika Zochę do porodu (będzie wtedy miała dwa latka bez miesiąca) ???? dobra idem coś zjeść
|
|
|
|
#3415 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Wrzucam jeszcze raz. Cytat:
|
||
|
|
|
#3416 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale cudnie widać
|
|
|
|
#3417 |
|
Wtajemniczenie
|
anulinka2009, moniqac, eweska - gratulują samych pozytywnych wieści
Cieszę się razem z Wami a zdjęcia maluszków obłędne Ha i proszę, za bycie moderatorem dostaję się dodatkowego dzidziusia. Taki promocyjny "dwupak" Super, gratuluję
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
oo prosze dzisiaj nie mialam czasu zajrzec na watek a tu takie piekne newsy!!
principessina, moniqac gratuluje pieknych dzieciaczkow i dobrych wynikow!! eweska jaki cudowny widok jak sa dwa dzieciaczki razem, neisamowite po prostu az mi sie lezka w oku zakrecila doslownie!! cuuudo, gratuluje dobrych wynikow!! ja juz sie nie moge doczekac mojego badania, naprawde mam jedynie nadzieje, ze nie bedzie za wczesnie bo ostatnie USG wykazalo ze dzidzia jest mlodsza jak wam juz pisalam i to bedzie 11t4d... no ale zobaczymy. z tego do pamietam to Moria ty masz chyba jutro tez? czy w czwartek badanie???! ja dzisiaj po wczorajszym mdleniu pojechalam pozniej do pracy ale mnie wygonili szybko do domku. wiec polezalam troche a potem pakowanie, masakra powiem wam, nienawidze sie pakowac, jestem beznadziejna w tym, zero organizacji 10 razy sie przepakowuje, dramat normalnie, nie umiem jak normalny czlowiek spakowac sie na 4 dni w pol godziny i miec z glowy...grrr. w ogole jak sobie pomysle o jutrzejszej podrozy to od razu mam przed oczami mdlenie w autobusie i wymiotowanie w samolocie, nie cierpie podrozowac sama, szczegolnie teraz, jedyny plus, ze juz jutro wreszcie zobacze sie z TZtem bo sie straszliwie za nim stesknilam. pozdrawiam i postaram sie napisac w czwartek po badaniu trzymac kciuki
|
|
|
|
#3419 | |
|
Rozeznanie
|
(a to Twoje I?? bo nie pamiętam.sliczne i buzke tak fajowo widac
)Cytat:
tydzień zajęło mi zeby ja nauczyc ,ale od razu po jakimś tyg na noc tez jej nie zakładałam i od roku w nocy 3 razy mi sie ssiusiała( bo sie opila) przez pierwsze dwa miechy ją ok 23-24 wysadzałam dla pewności,ale było ok. Kochana jak Ci juz sama robi to wykorzystuj to jest właśnie ten czas,zeby oduczac ,spróbuj bo warto,fakt,ze troche nerwów tzreba,ale warto! |
|
|
|
|
#3420 |
|
Wtajemniczenie
|
anula tak, ja mam jutro usg. Myślę, że u Ciebie będzie już wszystko ładnie widać, zaciskam
z podróż bez rewelacji i spotkanie z TŻ'tem.andziot Twoja córcia już siusiu woła? Ja myślę, ze skoro ona już teraz taka zdolniacha, to do kwietnia będzie siusiać już tylko na swoim tronie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

meldujemy się ciociom, że mamy 5,83cm 

, tylko ja się troszę boję takich bomb kaorycznych jeść bo miałąm cukrzycę ciążową w poprzedniej ciąży więc wolałabym się ograniczać....