Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-19, 19:02   #3391
moniqac
Zadomowienie

Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Jesteśmy
cali i zdrowi meldujemy się ciociom, że mamy 5,83cm mam wszystko na miejscu i pan doktor powiedział, że jestem jaknajbardziej zdrowy
powiedział, że sprawdza się w 12tc dwie rzeczy: fałd karkowy (czyli przezierność karkowa) i czy jest kość nosowa. Jeśli nie ma kości a jest fałd to oznacza że jest coś źle - a my nie mamy fałdu a nosek pan doktor powiedział, że mamy duży .
mamy po 5 paluszków u rączek, dwie stópki, pięknie zbudowany mózg, żołądek, nerki i bijące serduszko .
Tata nie mógł sie napatrzeć jak wszystko było widać - pytał sie tylko - to oczodoły? uśmiecha się? to stópka???
moje maleństwo rośnie zdrowo - jestem wyeliminowana z badań genetycznych, bo wszystko jest w porządku, nast wizyta za 4 tygodnie.
lece podłączyć skaner żeby Wam fotke wrzucić. i musze przeczytać co napisałyście.
ale super. kurde..

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 19:13   #3392
AlicjaH
Rozeznanie

Koszykarz będzie to chyba największe bebe z naszych wszystkich ;-)

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Słońce a który to tydzień?

Kurcze aż mnie wystraszyłaś u mnie 13tydz a ma 4,6cm a powinien nawet mieć 8cm wg rozpiski

Edytowane przez AlicjaH
Czas edycji: 2010-10-19 o 19:17
AlicjaH jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 19:18   #3393
principessina
Zakorzenienie

moniqac wspaniale, dawaj tu nam foteczke
znaczy, ze jak nie ma faldu karkowego to dobrze?
Stary 2010-10-19, 19:20   #3394
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny! Oby nam się dobrze chowały nasze fasolki.

Eweska, czy ja dobrze odczytałam Twój podpis? Ciąża bliźniacza?
Tak, tak zgadza się, będą bliźniaki

No i jestem po maratonie
Z fasolkami wszystko w porządku
Długość jednej fasolki 57,5mm , przezierność karkowa 1,70mm czyli dobrze bo mało, jak lekarz powiedział i im miej tym lepiej.
Druga fasolka długość 61,5mm przezierność karkowa 1,80mm
więc moje fasolinki wcale nie są takie małe
Kość nosowa: obecna
Przepływ na zastawce trójdzielnej: prawidłowy
Kręgosłup: obraz prawidłowy
Serce: w normie 160ud/min
brzuch:
mózg: prawidłowy
obraz prawidłowy
żołądek: widoczny
pęcherz moczowy: widoczny
ręce, nogi:widoczne
Ryzyko zachorowania fasolek na zespół downa to jak 1:4602, drugiej 1:4205
Zespół Edwardsa 1:35269, drugiej 1:35269
Zespół Pataua 1:446351 druga fasolka 1:422878
więc jak lekarz okreslił ryzyko jest bardzo małe.
Ogólnie wszystko jest w porządku
Płci nie znam.

dziekuję za kciuki

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2010-10-19 o 19:22
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 19:22   #3395
Klaterina
Zadomowienie

witajcie mamcie

super, że kolejna majmusia dołączyła i cieszę się niezmiernie, że na badaniach wszystko pozostałym wychodzi dobrze

i stwierdzam, że człowiekowi zawsze źle, jak mnie nie mdliło to chciałam, nie jadłam bo nie miałam smaku to źle, a teraz wsuwam wszystko, bez ładu i składu, mdli mnie niemiłosiernie i narzekam

no i moja dzidsiejsza zmora - wiatry mega power, najpierw w aucie i myślałam, że się uduszę, a potem w łóżku, nie miałam sił do toalety iść bo przysypiałam i tylko słyszałam jak chłop marudził na mnie

Ala co do sąsiadów - no bym udusiła chyba

anulinka2009 super że już po zabiegu, tak opisałaś fajnie, że zabrzmiało jak małe leczenie zęba, ciesze się, że poszło szybko i sprawnie

a w temacie serca, to zauważyłam u siebie tak średnio raz-dwa dziennie, że mam chwilowe nierówne bicie serca i czuję to jakby w gardle, nie wiem czy organizm ogólnie nie jest osłabiony i jak porobie badania zlecone przez ogólnego lekarza to mu o tym powiem na kontroli po przeziębieniu. a do USG dwa tygodnie, ale cierpliwie czekam

Edytowane przez Klaterina
Czas edycji: 2010-10-19 o 19:40
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 19:23   #3396
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Jesteśmy
cali i zdrowi meldujemy się ciociom, że mamy 5,83cm mam wszystko na miejscu i pan doktor powiedział, że jestem jaknajbardziej zdrowy
powiedział, że sprawdza się w 12tc dwie rzeczy: fałd karkowy (czyli przezierność karkowa) i czy jest kość nosowa. Jeśli nie ma kości a jest fałd to oznacza że jest coś źle - a my nie mamy fałdu a nosek pan doktor powiedział, że mamy duży .
mamy po 5 paluszków u rączek, dwie stópki, pięknie zbudowany mózg, żołądek, nerki i bijące serduszko .
Tata nie mógł sie napatrzeć jak wszystko było widać - pytał sie tylko - to oczodoły? uśmiecha się? to stópka???
moje maleństwo rośnie zdrowo - jestem wyeliminowana z badań genetycznych, bo wszystko jest w porządku, nast wizyta za 4 tygodnie.
lece podłączyć skaner żeby Wam fotke wrzucić. i musze przeczytać co napisałyście.
ale super. kurde..
Super
Stary 2010-10-19, 19:29   #3397
Siasiek
Zadomowienie

Moniqac i Eweska super, że wszystko dobrze, że dzidzie zdrowe. Ja się cieszę razem z Wami, łezki w oczach mam

Ja swoją dzidziule zobaczę dopiero w sobotę i już nie mogę się doczekać.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 19:29   #3398
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Kochane oto nasza fasolinka
Ale czadowo widać ,prześliczne maleństwo, gratuluje,!!!
a co to jest ten pęcherzyk pod spodem??

Cytat:
Napisane przez AlicjaH Pokaż wiadomość
Kurcze, dobrze że mnie tak hafty nie męczą. W 1 ciaży /dziewczyna/ hafciłam ile wlezie a teraz sporadycznie mi było niedobrze /1raz tylko w 3tyg jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży była tragedia ;-) Może dlatego, że to chłopak he he szczerze to nigdy w taki przesąd nie wierzyłam wcześniej no , ale widać coś z w tym jest ;-)
No to u mnie na odwrót, z Julią nic nie miałam,jadłam wszystko jak lecialo i tyłam i tyłam w oczach hihi,a teraz czuje,ze będzie synuś a ja tylko mięcho,wybiórczo słodycze i rzyganka prawie 2miechy,juz nareszcie przechodzi.

Hurrra dziewuszki dzisiaj melduje I dzien bez jakichkolwiek ,nawet tyci tyci mdłości,nawet kawe wypilam i nic mi nie jest !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

JanuszAgnieszka móiłam,ze Ci oddam słoneczko i chyba przeszło do Ciebie

Cytat:
Jesteśmy
ale super. kurde..
juz tez sie do pon nie moge doczekać,oj!!!!gratuluje, super !!!
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 19:31   #3399
Catia88
Rozeznanie

Eweska i Moniqac gratuluję dobrych wyników! Super, bardzo się cieszę

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 19:42   #3400
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Kochane oto nasza fasolinka
Super i jak fajnie widać

Ja mam brać duphaston do ok 16 tygodnia ciąży, kolejna wizyta za 3 tygodnie, w dalszym ciągu urinal, jak skończę teraz brać femitanal mam sobie zakupić femitanal 400 i tabletki i kapsułki od 12 tygodnia ciąży, na następną wizytę ponownie mocz, morfologia i CRP.

Ale się cieszę że wszystko ok, mozna odetchnąć z ulgą
Zaraz porobię foty moim fasolkom
Stary 2010-10-19, 19:52   #3401
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AlicjaH Pokaż wiadomość
Koszykarz będzie to chyba największe bebe z naszych wszystkich ;-)

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Słońce a który to tydzień?

Kurcze aż mnie wystraszyłaś u mnie 13tydz a ma 4,6cm a powinien nawet mieć 8cm wg rozpiski
czemu nie nie mialabym nic przeciwko, a tydzień 12 - z obliczeń kalendarza wychodzi mi 11tc i 3d, a na usg mam 12tc i 2d - powiedział, że usg oblicza według wielkości bobaska

Cytat:
moniqac wspaniale, dawaj tu nam foteczke
znaczy, ze jak nie ma faldu karkowego to dobrze?
musze jeszcze chwilke poczekac, bo TZ okupował "biuro-siłownie" uczy sie do poprawki, ale po 20.00 wrzucam!
tak, to znaczy, że nie ma zespołu downa

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość

No i jestem po maratonie
Długość jednej fasolki 57,5mm , przezierność karkowa 1,70mm czyli dobrze bo mało, jak lekarz powiedział i im miej tym lepiej.
Serce: w normie 160ud/min
brzuch:
mózg: prawidłowy
obraz prawidłowy
żołądek: widoczny
pęcherz moczowy: widoczny
ręce, nogi:widoczne
Ryzyko zachorowania fasolek na zespół downa to jak 1:4602, drugiej 1:4205
Zespół Edwardsa 1:35269, drugiej 1:35269
Zespół Pataua 1:446351 druga fasolka 1:422878
więc jak lekarz okreslił ryzyko jest bardzo małe.
Ogólnie wszystko jest w porządku
Płci nie znam.

dziekuję za kciuki
rewelacja!!! a jak synek po obejrzeniu dzieciaków?!

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Moniqac i Eweska super, że wszystko dobrze, że dzidzie zdrowe. Ja się cieszę razem z Wami, łezki w oczach mam

Ja swoją dzidziule zobaczę dopiero w sobotę i już nie mogę się doczekać.
mówie Ci - coś nieziemskiego, ja się popłakalam jak usłyszałam serduszko, znowu, a tak... to tak się śmiałam że nie mógł mi tego usg zrobić bo sie brzuch ruszał.

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość

juz tez sie do pon nie moge doczekać,oj!!!!gratuluje, super !!!

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Eweska i Moniqac gratuluję dobrych wyników! Super, bardzo się cieszę

dziękuje za kciuki!
jedna jedyna rzecz mnie lekko zaniepokoiła na chwilę - jak włączyl cos dzięki czemu słyszeliśmy serduszko, to miałam wrażenie, że nie bije zbyt równo -patrze na mojego lekarza, a on usmiech od ucha do ucha (to jest niesamowite, że oni też się cieszą - szczególnie mój, leczy mnie od 7 lat, miałam u niego 2 zabiegi, nie było łatwo) zapytałam czy coś jest nie tak z sercem, że nierówno bije, powiedział, że jest tak jak powinno, ze sercem będziemy się zajmować później i że na tą chwilę to najważniejsze że wogóle bije. więc luzik

ale dziewczyny, jak się tam kładałam, zacisnęłam kciuki i zamknęłam oczy. balam, że jesli nie zobaczy maleństwa, albo jesli będzie coś źle to nie chciałam tego widzieć, ale zaraz po przyłożeniu usg usłyszałam mojego lekarza jak mówi dziecinnym, jak do dziecka głosem "dzień dobly" więc otworzylam, a tam moje słodkości. wiecie jak sie ruszał?! to jakis czysty obłęd! masakra!
ych.... chętnie kupiłabym sobie takie mini, przenośne usg i oglądała bąbelka cały czas !

Stary 2010-10-19, 19:58   #3402
Catia88
Rozeznanie

moniqac oj,widzę,że strasznie się denerwowałaś, ale na szczęście niepotrzebnie Ja też z chęcią podglądałabym moją Dzidzię co chwilę i słuchała bicia jego serduszka, ach Miałaś normalne 2d USG?

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 19:58   #3403
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
łoł! Gratuluję wyników badań, ale fajnie.

To znaczy, że... nie jestem sama, bo u mnie też stwierdzili bliźniaki
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 20:02   #3404
eweska
Moderatoreska

Moniqac synal pod wrażeniem nie mógł sie napatrzeć jak sobie skaczą malenstwa,szczęśliwy bardzo że dzieciaczki są zdrowe, w ogóle jak jechalismy do lekarza to mi powiedział, mamusiu one będą zdrowe, na pewno musi tak być. Lekarz wszystko ładnie tłumaczył,że synal wiedział co gdzie i jak

Wrzucam foty fasolek.
Stary 2010-10-19, 20:04   #3405
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
łoł! Gratuluję wyników badań, ale fajnie.

To znaczy, że... nie jestem sama, bo u mnie też stwierdzili bliźniaki
Wow nie żartuj, ale super Nie będę sama na wątku z bliźniakami
Stary 2010-10-19, 20:08   #3406
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:

No i jestem po maratonie
dziekuję za kciuki
Eweska dawaj zdjęcia łobuzie!!!!!!!!
Tak sobie palcami odmierzylam te Twoje dzidzilki i One juz całkiem sporo miejsca dwie potzrebują,to nie dziwie się,ze masz brzuszeka czujesz je już??

Ja też już chce zobaczyć mojego robaczka

a wiecie co? jak tak na początku miałam podejrzenie blizniaków i tak juz sie pomału nastawiałam ,ze będe mamą trójeczki to teraz mi sie jeszcze jedno dziecię marzy i mysle,ze jak Bóg da,to za jakies 2-3 lata jeszcze jedno sobie zmajstrujemy,a co !!

łoj Ewesko kochana już właśnie obejrzałam,piękności takie to na bank dziewuszki))))

a mi to czasem nawet sie wydaje,ze pojde na usg i wyjdzie,ze jednak jest dwoje hihi,pewnio to schiza po mojej znajomej ,której dopiero na 3 usg w 12tc powiedzieli,ginka zobaczyła i sama była w szoku,ze wczesniej nie widziała hihi.

Edytowane przez mazianka81
Czas edycji: 2010-10-19 o 20:17
Stary 2010-10-19, 20:08   #3407
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Moniqac i Eweska, gratulacje!! Jakie duże te Wasze dzieciaczki ( to ten mój taki niepozorny przy Waszych ).

Taverney, super Pozazdrościć!!
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 20:13   #3408
principessina
Zakorzenienie

eweska Twoje to dopiero super fotki, a jakie duze dzidziusie! i nie bylo widac plci?
a co to jest to CRP?
ja narazie progesteron mam kontynuowac do 13tego tyg, akurat po 12tym bedziemy miec te przeziernosc, wiec doktorek powie co dalej, pozatym biore kwas foliowy, multicentrum mama oraz olej DHA na oczy cos tam, mam isc tez do okulisty po 12tym tyg z ta jaskra

Taverney dawaj tu fotki swoich dzidziulkow, blizniaki....powiem Wam ze jestem pod wrazeniem jak dwa bobaski moga sie rozwijac w naszych brzuchach a co dopiero 3 albo 4!!!

moniqac mi maz wczoraj po powrocie do domu powiedzial, ze lekarz pewnie mysli ze ja jestem zeschizowana, bo jestem b.nerwowa osoba i o wszystko musze sie wypytac, gadam i gadam i przerywam w polowie zdania lekarzowi co nie jest fajne, bo na koniec powiedzial ze lekarzowi trzeba ufac! coz ja poradze, ze mam taki charakter, ale moze przy pierwszej ciazy jeszcze tak dlugo wyczekiwanej to normalne...a z serduniem napewno wszystko ok! slyszalam, ze to przenoscne usg moze byc nie zdrowe dla dzidzi, no ale co w dzisiejszych czasach jest zdrowe
Stary 2010-10-19, 20:16   #3409
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Tak sobie palcami odmierzylam te Twoje dzidzilki i One juz całkiem sporo miejsca dwie potzrebują,to nie dziwie się,ze masz brzuszeka czujesz je już??

a wiecie co? jak tak na początku miałam podejrzenie blizniaków i tak juz sie pomału nastawiałam ,ze będe mamą trójeczki to teraz mi sie jeszcze jedno dziecię marzy i mysle,ze jak Bóg da,to za jakies 2-3 lata jeszcze jedno sobie zmajstrujemy,a co !!
Zdjęcia już są, a co do wielkości to zgadza się, spore już są, myślałam, że będą mniejsze, a jednak sie myliłam
Co do czucia to chyba jeszcze nie, choć dwa razy czułam jakieś takie bulgotanie w brzuchu i na pewno to nie były moje jelita, ciężko to nawet określić takie dziwne coś się czuło.

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Moniqac i Eweska, gratulacje!! Jakie duże te Wasze dzieciaczki ( to ten mój taki niepozorny przy Waszych ).

Na następnym usg sama się zdziwisz i przekonasz że Twoja fasolka wcale taka mała nie jest, szybciutko rosną maleństwa.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
eweska Twoje to dopiero super fotki, a jakie duze dzidziusie! i nie bylo widac plci?
a co to jest to CRP?
ja narazie progesteron mam kontynuowac do 13tego tyg, akurat po 12tym bedziemy miec te przeziernosc, wiec doktorek powie co dalej, pozatym biore kwas foliowy, multicentrum mama oraz olej DHA na oczy cos tam, mam isc tez do okulisty po 12tym tyg z ta jaskra
CRP to białko reaktywne okresla się stan zapalny w organizmie, miałam już 3 razy robiony bo był za wysoki, ale już spada.
Od 16 tygodnia mam też zacząć brać magnez bo mogą mi skurcze dokuczać, mogą ale nie musza
Stary 2010-10-19, 20:16   #3410
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Na następnym usg sama się zdziwisz i przekonasz że Twoja fasolka wcale taka mała nie jest, szybciutko rosną maleństwa.
Dzięki. W ciagu 19 dni urosła całe 24 mm, więc wynik chyba niezły mamy. Pewnie na genetycznym będzie następne 2 cm większe ( i oczywiście zdrowe ).
Stary 2010-10-19, 20:19   #3411
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Dzięki. W ciagu 19 dni urosła całe 24 mm, więc wynik chyba niezły mamy. Pewnie na genetycznym będzie następne 2 cm większe ( i oczywiście zdrowe ).
Na pewno będzie większe, a przede wszystkim zdrowe
Stary 2010-10-19, 20:21   #3412
principessina
Zakorzenienie

eweska a nie masz fotki dwoch dzidziusiow razem, czy juz sa za duze zeby zrobic im razem fotke?
Stary 2010-10-19, 20:22   #3413
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
moniqac oj,widzę,że strasznie się denerwowałaś, ale na szczęście niepotrzebnie Ja też z chęcią podglądałabym moją Dzidzię co chwilę i słuchała bicia jego serduszka, ach Miałaś normalne 2d USG?
normalne usg

Cytat:
Moniqac synal pod wrażeniem nie mógł sie napatrzeć jak sobie skaczą malenstwa,szczęśliwy bardzo że dzieciaczki są zdrowe, w ogóle jak jechalismy do lekarza to mi powiedział, mamusiu one będą zdrowe, na pewno musi tak być. Lekarz wszystko ładnie tłumaczył,że synal wiedział co gdzie i jak

Wrzucam foty fasolek.
cudownie - super masz synka i bobaski do schrupania! jakie duże!!! przepieknie !

Cytat:

o kurcze.... ja chyba też !

Cytat:

własnie słyszałam jak mój TŻ opowiadal swojej mamie o wizycie i że "palce liczyliśmy" .

a oto moje słodkości!!!!
to b
łyszczące nad broda na tym większym zdjęciu to rączka macha ciociom

Stary 2010-10-19, 20:25   #3414
andziot
Zakorzenienie

moria44 nie martw się kochana, dziecko nie pozwoli ci o niczym zapomnieć, samo się będzie dopominać
jesli chodzi o zadbanie to różnie z tym bywa, ja przez pierwszy okres to latałam z wywieszonymi cycami jak mleczarnia, na pewno nie wyglądało to atrakcyjnie, ale z dnia na dzień było lepiej. Najwazniejsze to nie zaszyć się w domu z dzieckiem, tylko wychodzić do dludzi, bo wtedy trzeba się ubrać, uczesać i make up walnąć

Catia88 rozstępy ... nikt tego nie chce ... ale mam wrażenie że wszystko i tak zależy od predyspozycji, spytaj się mamy czy miała w ciąży, moja mama po dwójce nie miała żadnego, ja narazie po jednym też nie mam, ale się okaże ...

anulinka2009 cieszę się, że z Tżtem wszystko dobrze no i gratuluję pięknego dzidziusia

mazianka81 kurcze narobiłaś mi smaku na te snikersy, od paru stron czytam i moja ślina zaczyna wyciekać , tylko ja się troszę boję takich bomb kaorycznych jeść bo miałąm cukrzycę ciążową w poprzedniej ciąży więc wolałabym się ograniczać....
......................... .............. choć może jeden malusi nie zaszkodzi ??

spice1985 z tego co widze to twój mocz jest ok, leukocyty masz w normie, erytrocyty też, co do bakterii to mogą być - masz napisane ile ich jest? (dość dużo, dużo ?), niewielkie ilości bakterii i mętny kolor mogą byc spowodowane złym pobraniem moczu do badania, znaczy się jak się zanieczyści florą z pochwy, albo jak się niedokładnie umyje przed pobraniem, powinno się pobierać mocz ze środkowego strumienia, to wtedy ta cześć bakterii wokoło cewki zdąży się oczyścić (ale mi epistoł wyszedł , ale puenta taka - mocz ok, lub ewentualnie do powtórki, żeby być pewnym)

moniqac gratuluję !!!!!!!!!!!!! oby wszyscy mieli takie dobre wiadomości

eweska no to masz praw już mieć brzuszek łącznie 11 cm upchane w brzusiu
ja jestem jeszcze przed i zazdroszczę spokoju ducha już

Witam wieczorkiem
Chyba mi mężu zasnął usypiając córę, bo cisz dopiega z pokoju już jakieś pół godzinki Wczoraj wrócił późno z delegacji a dziś znów do pracy więc ma prawo być padnięty więc niech śpi ...

Dziś rano skrobałam szyby od samochodu kremem do rąk, bo skrobaczki u mnie nie uświadczysz (gdzieś się zapodziała od zeszłego roku)

Zrobiłam dziś zdjęcie Zochy z nianią, bo dziadki już nie dają mi spokoju i koniecznie musza zobaczyć kto sie wnuczką zajmuje , trochę siara ale cóż, jedyna narazie wnuczka więc staram się być wyrozumiała

Jutro czeka nas mały remont, bo przychodzi ekipa naprawić ściany, bo to nowy blok i oczywiście mury nie zdążyły powysychać i popękały ściany, no i w ramach gwarancji przychodzą ...

Zosia coraz częściej woła sama na nocnik, szkoda że nie jest ciepło to by bez pieluchy latała i pewnie szybciej by zaskoczyła.

A kiedy Wasze maluchy pozbyły się pieluch ??? myślicie że uda mi się nauczyć korzystać z nocnika Zochę do porodu (będzie wtedy miała dwa latka bez miesiąca) ????

dobra idem coś zjeść

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 20:26   #3415
eweska
Moderatoreska

Cytat:
eweska a nie masz fotki dwoch dzidziusiow razem, czy juz sa za duze zeby zrobic im razem fotke?
Razem nie mam bo ciązko uchwycić, aby obydwa się pokazały, usg nie łapie za bardzo ich razem, ale jak były mniejsze wklejałam fotkę jak są razem
Wrzucam jeszcze raz.

Cytat:
normalne usg

cudownie - super masz synka i bobaski do schrupania! jakie duże!!! przepieknie !

własnie słyszałam jak mój TŻ opowiadal swojej mamie o wizycie i że "palce liczyliśmy" .

a oto moje słodkości!!!!
to b
łyszczące nad broda na tym większym zdjęciu to rączka macha ciociom
Prawdziwe śliczności
Stary 2010-10-19, 20:31   #3416
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
a oto moje słodkości!!!!
Ale cudnie widać Niesamowity widok. Mój gin chyba nie ma tak dobrego usg. Ale i tak jestem szczęśliwa, bo to co dzisiaj zobaczyłam dodało mi skrzydeł
Stary 2010-10-19, 20:32   #3417
moria44
Wtajemniczenie

anulinka2009, moniqac, eweska - gratulują samych pozytywnych wieści Cieszę się razem z Wami a zdjęcia maluszków obłędne

Ha i proszę, za bycie moderatorem dostaję się dodatkowego dzidziusia. Taki promocyjny "dwupak" Super, gratuluję

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 20:40   #3418
anula_81
Zakorzenienie

oo prosze dzisiaj nie mialam czasu zajrzec na watek a tu takie piekne newsy!!
principessina, moniqac gratuluje pieknych dzieciaczkow i dobrych wynikow!!
eweska jaki cudowny widok jak sa dwa dzieciaczki razem, neisamowite po prostu az mi sie lezka w oku zakrecila doslownie!! cuuudo, gratuluje dobrych wynikow!!
ja juz sie nie moge doczekac mojego badania, naprawde mam jedynie nadzieje, ze nie bedzie za wczesnie bo ostatnie USG wykazalo ze dzidzia jest mlodsza jak wam juz pisalam i to bedzie 11t4d... no ale zobaczymy.
z tego do pamietam to Moria ty masz chyba jutro tez? czy w czwartek badanie???!

ja dzisiaj po wczorajszym mdleniu pojechalam pozniej do pracy ale mnie wygonili szybko do domku. wiec polezalam troche a potem pakowanie, masakra powiem wam, nienawidze sie pakowac, jestem beznadziejna w tym, zero organizacji 10 razy sie przepakowuje, dramat normalnie, nie umiem jak normalny czlowiek spakowac sie na 4 dni w pol godziny i miec z glowy...grrr.
w ogole jak sobie pomysle o jutrzejszej podrozy to od razu mam przed oczami mdlenie w autobusie i wymiotowanie w samolocie, nie cierpie podrozowac sama, szczegolnie teraz, jedyny plus, ze juz jutro wreszcie zobacze sie z TZtem bo sie straszliwie za nim stesknilam.

pozdrawiam i postaram sie napisac w czwartek po badaniu trzymac kciuki

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 20:54   #3419
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
(a to Twoje I?? bo nie pamiętam.sliczne i buzke tak fajowo widac)

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
jesli chodzi o zadbanie to różnie z tym bywa, ja przez pierwszy okres to latałam z wywieszonymi cycami jak mleczarnia, na pewno nie wyglądało to atrakcyjnie, ale z dnia na dzień było lepiej. Najwazniejsze to nie zaszyć się w domu z dzieckiem, tylko wychodzić do dludzi, bo wtedy trzeba się ubrać, uczesać i make up walnąć

(skad ja tą mleczarnie znam???)

Catia88 rozstępy ... nikt tego nie chce ... ale mam wrażenie że wszystko i tak zależy od predyspozycji, spytaj się mamy czy miała w ciąży, moja mama po dwójce nie miała żadnego, ja narazie po jednym też nie mam, ale się okaże ...

(Ja narazie tez nimam)

mazianka81 kurcze narobiłaś mi smaku na te snikersy, od paru stron czytam i moja ślina zaczyna wyciekać , tylko ja się troszę boję takich bomb kaorycznych jeść bo miałąm cukrzycę ciążową w poprzedniej ciąży więc wolałabym się ograniczać....
......................... .............. choć może jeden malusi nie zaszkodzi ??

(Nie zaszkodzi ja właśnie tradycyjnie wciągam do Mjak Miłośc hihi.smacznego)

A kiedy Wasze maluchy pozbyły się pieluch ??? myślicie że uda mi się nauczyć korzystać z nocnika Zochę do porodu (będzie wtedy miała dwa latka bez miesiąca) ????
Jula równiutko na 2latka zaczęła wołac,a byl to grudzień.
tydzień zajęło mi zeby ja nauczyc ,ale od razu po jakimś tyg na noc tez jej nie zakładałam i od roku w nocy 3 razy mi sie ssiusiała( bo sie opila)
przez pierwsze dwa miechy ją ok 23-24 wysadzałam dla pewności,ale było ok.

Kochana jak Ci juz sama robi to wykorzystuj to jest właśnie ten czas,zeby oduczac ,spróbuj bo warto,fakt,ze troche nerwów tzreba,ale warto!
Stary 2010-10-19, 20:57   #3420
moria44
Wtajemniczenie

anula tak, ja mam jutro usg. Myślę, że u Ciebie będzie już wszystko ładnie widać, zaciskam z podróż bez rewelacji i spotkanie z TŻ'tem.

andziot
Twoja córcia już siusiu woła? Ja myślę, ze skoro ona już teraz taka zdolniacha, to do kwietnia będzie siusiać już tylko na swoim tronie

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości