Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-19, 15:24   #3511
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co zrobić, żeby pokonać ogromną chęć jedzenia słodyczy!? Normalnie czekoladę to bym tonami pochłaniał. A brzuch i tyłek rosną.
nie wiem bo ostatnio zjadam 2 tabliczki dziennie plus do tego paczka ciastek ratunku nie mam się w co ubrać wszystkie spodnie za ciasne

lazurka za wyniki. a dlaczego mama ci nie pozwala ? bo pamiętam, że pare razy już o tym pisałaś, że czegoś ci tam nie pozwala jesć ale skoro i tak podjadasz a Jagódce nic nie jest to może nie powinnaś się z tym kryć bo wiadomo mama chce dobrze ale teraz ty jetseś mama i sama możesz decydować co i jak ma wyglądać właśnie tym bardziej,że malej nic się nie dzieje bo co innego jakby jej szkodziło

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
wiolek - my też tak robimy. Mój się nie buntuje jak ma mokro czy nawet kupsko zwali. Kupa jest jedna na dzien, jak zaśnie na noc to tez nie przewijam tylko rano pieluchę 10 kilową od sików pupy niczym nie smarujemy bo nie ma potrzeby, zero podrażnień.
no ja jestem własnie zdziwniona bowłaśnie teraz też rzadko jest podrażniona czasem posmaruje tylko czymś i jest ok a nie to co w lecie ciągle odparzona była

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

a nie wypływają wam siki? bo u nas po tych 10-12 godzinach snu to pielucha jest tak nasikana, że nie może przyjąć już nic więcej i zaczyna się górą sączyć prawie codziennie ma lewy bok mokry aż po pachę i zamiast go tylko nakarmić, szybko przewinąć i bachnąć spowrotem do łóżeczka na dospanie to muszę go całego rozbierać, myć i przebierać
nie no u mnie nie ma takiego szału, żeby spał 12 godzin może kiedyś się doczekam bo zazwyczaj to po ok 8 zmieniam zdarzyło się że 10 ale wtedy właśnie było przemoknięte chodź nie wiem jak bardzo bo do szkoły pojechałam i tż mi mówił że przesikane było

no i co zrobisz z tym karmieniem ?

Frania u mnie jest ok 23 stopni w salonie a w sypialni 20 -21
oby ok było z jajkami

anuszka a to ty nie byłaś odebrać decyzję ? u mnie przed wypłata dzwonili po mnie żebym decyzję podpisała a wogóle wczesniej jak składałam to siedziałam z babką i ona mi liczyła czy mi się będzie należeć i wogole kombinowanie bo ogólnie to nie powinnam dostać bo mam ręte i mi też przekraczało ale jakos tam mi babki zakombinowały i się jakoś zmieściłam

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
A swoją drogą dobrze, że urodziłam dziewczynkę, bo wcale bym nie wiedziała jak sobie radzić z siusiakiem.
ja też sobie dalej nie radze i jak siala nie tykam go a moja mama też powiedziała, że trzeba delikatnie przy kąpieli bo potem możliwe że lekarz będzie musiał "na siłę"
a jak pytałam połóżnej to mówiła, że lekarze właśnie różnie mówią jedni każą ściągać a inni nie ale jak ja probowałam w kąpieli to mu się wogóle nie da zsunąć

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
wklejam fotke z chrztu i mojego tz z małą
ślicznie zaraz zabieram się za ciacho

a teraz zjadłam na obiad domową pizze bez sera czyli z samymi warzywami i jakąś szynką ( a ciasto nie miało jajka ) czyli kupa a nie pizza
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 15:32   #3512
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

dlaczego nie jecie jajek?

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 15:39   #3513
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym dała tę samą marchewkę.. żeby być pewną, że te krostki to od marchewki albo i wcale nie. Jak się nasilą to pewnie od niej a jak nie to spoko luz.
Albo inaczej.. nie podawać nic i zibaczyć czy krostki znikną.
Bo jak dasz coś innego a się nasili to nie wiadomo czy to znowu od pokarmu czy cos zupełnie innego.
krostki juz zeszly ale tak wlasnie myslalam zeby sprobowac znow te sama marchewke
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 15:45   #3514
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
skaza białkowa u maluchów...
dzis planuje zjesc jogurt-zobaczymy co bedzie, moze juz sie wyleczyla?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 15:48   #3515
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
no właśnie Haniu sama miałam o to zapytać ja jem

co do dodatkowego 1000zł tzw.gminnego i np.zasiłku ropdzinnego to żeby go dostać zarobki nie mogą przekraczać 504zl i jakieś grosze na osobę. potrzebne jest zaświadczenie ze skarbówki o dochodach za 2009r.
ja czekam właśnie na decyzję i mają ją przysłać nie muszę osobiście zresztą mój tż to załatwiał tak jak i becikowe.my raczej dostaniemy bo mój tż nie miał dochodów za tamten rok. decyzja miała być w ciągu m-c bo składaliśmy też o rodzinne -zawsze to na pieluchy będzie

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-10-19 o 16:04
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 16:09   #3516
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
t
5 kupek dziennie?
Nastka robiła i czasem nadal robi mniej a częściej kupki, co myślę powoduje, że nie ma problemów z brzuszkiem

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Ładnie wyglądasz, ale makijaż dodał Ci kilka lat. Jak wklejałaś fotki w ciąży to duuużo młodziej wyglądałaś.
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
karolcia sesja fajna ale jednak makijaż mi się nie podoba bo cie strasznie postarza a ty jesteś taka delikatna dziewczynka o urodzie dziecka a ten makijaż poprostu chyba źle dopasowany ale to tylko moje zdanie
Cytat:
Karolcia - fajna sesyjka, bardzo ładnie wyglądałaś, ale tak jak dziewczyny mówią - dużo poważniej niż normalnie a Nastka rzeczywiście okazała
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
karolcia ładnie wyglądacie z Nastką Jakie Ty masz wielkie gały
Dziękuje, za miłe słowa Makijaż owszem mnie postarza, ale jak zauważyła Lazurowa to rzadko się maluje, i czasem lubię coś mocniejszego raz na jakiś czas można zaszaleć, mój TZ stwierdził ze gdyby nie wózek to by mnie nie poznał i ze wyzywająco wyglądam...to mile ze cały dzień maż pozera cie wzrokiem

Cytat:
wklejam fotke z chrztu i mojego tz z małą
Ślicznie

Właśnie mama odemnie pojechała, zrobiła mi kopytka, ugotowałyśmy zupkę, sosik, zrobiłam porządki w szafie, oddałam trochę rzeczy mamie
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 16:39   #3517
papeteria
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
ania moj Adasiek juz tez nie za bardzo chce lezec
jaszczka wspolczuje
siala poszalas na all a mnie przyszla dzis mata troche smierdzi chemia wiec chyba wypiore i szkoda ze muzy nie idzie ściszyć bo nieco glosno jest.... ale jest ok, fajna jest taka jedna zabaweczka z dzwonkiem
misiulka za jutrzejsze szczepienie...a jaki szampon wybralas ? bo mowilas ze vegan a ja myslalam ze veganese a na all widzialam koles mial opis vegan nie wiem czemu a tam wlasnie te kostki do wyboru co ja uzywam m.in seanik
dzidzia i ja czekam na probke , zamowilam najwieksze bo moge dluuuugo na nia poczekac a ja mam cebion multi i dla mnie on slodki no taki jak nimm 2
marta te mydla sa super ale nie oplaca sie totalnie ich kupowac...mialam jedno sexy peel pachnialo tez jak cukierki nimm 2 i nawet jak polizalam to bylo slodkie ale szybko sie zmydlaja....
a co do wlosow to wlasnie pamietam ze masz krecone wiec z rozczesaniem bylaby masakra ale TEN szampon jest ponoc super a TU recenzja na blogu kolezanki ale wiadomo ile ludzi tyle opinii ja nie znam tego produktu wiec sie nie wypowiem...a co do wypadania wlosów to chyba wiekszosci z nas teraz wypadaja...słyszałam ze Dermena ma fajne odżywki ale jeszcze nie miałam
za to produkty do mycia twarzy super dzialaja na cere i sa wydajne.
frania u mnie 23 stopnie a te jaderka to byc moze wodniaczek jak ania pisala...moj tez to ma..prawdopodobnie sie zresorbuje
wiolek tez musze policzyc te pieluszki, ale maly z wiadomych przyczyn czesto sika, wczoraj bylo az 5 kup a srednio jest 1 dziennie ale to chyba przez antybiotyk.
Kupilam na probe pieluszki z Kauflandu.Mala paczka za 14,99- 32 sztuki, nie mam porównania do innych pieluch poza pampersami....pampersy active baby u mnie króluja ale te sa na pewno lepsze od Dady 2 bo 3 nie miałam .
Tak wogóle to pampers ma ostatnio takie promocje ze w przeliczeniu cenowo wychodzi podobnie.musze pamietac o tej promo z Lidla
karolcia super sesyjka i jak dla mnie ten makijaz nieco za mocny mam na mysli tylko oczy bo twarzyczka cudnie
itakasia ja tez uwielbiam decadence na pewno masz sliczny dziewczecy rumieniec popełniłam zamówienie na BU u tej samej dziewczyny co Lush wiec grzechem byloby nic nie wziac .Zamówiłam serum na blizny z rokitnikiem, hydrolat oczarowy i olej kokosowy (slyszalam ze smaczne dania na nim wychodza )
scoobs mamy podobnie,zasypia tylko przy piersi ew. hustawka ale to nie w nocy wiadomo.moj tak samo non stop pakuje reke do buzi i na dole na dziasle jest jakas mala biala kropeczka tam gdzie jedynka...mam nadzieje ze to jeszcze nie zeby...moze to byl serek teraz nie mam mozliwosci sprawdzic..
agravka za te chipsy to
Ada faktycznie podobna do tzta

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-10-19 o 16:45
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 18:02   #3518
itakasia
Zakorzenienie

papi
powiedz jak myslisz: czy zel hialuronowy z pantenolem lepiej dodac do serum lemon czy stosowac osobno jako nawilżacz? czy moze tak: wieczorem po umyciu twarzy hydrolat a pozniej serum lemon, rano po hydrolacie zel hialuronowy. moze byc?
Stary 2010-10-19, 18:24   #3519
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

[QUOTE=anuszka1401;2275406 1]Hej dziewczynki

Mam tyle mleka, że niejedna krowa mogłaby pozazdrościć [QUOTE/]

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
misiulka za jutrzejsze szczepienie...a jaki szampon wybralas ? bo mowilas ze vegan a ja myslalam ze veganese a na all widzialam koles mial opis vegan nie wiem czemu a tam wlasnie te kostki do wyboru co ja uzywam m.in seanik
właśnie to mydło zamówiłam dzisiaj przyszły super pachnie, dostałam jeszcze próbkę mydła sandstone vegan oraz żel rozgrzewający chai.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 18:34   #3520
scoobs
Rozeznanie

Papeteria, ja tez nie chce jeszcze zabkow ale z drugiej sttrony wolalabym, zeby to byly zeby, bo przynajmniej znalabym przyczyne tych problemow i wiedzialabym, ze tak ma byc...

Zachwalacie ten LUSH a u mnie w miescie jest sklep i tylko raz tam weszlam i zaraz wyszlam, bo nie wiedzialam, na co patrzec. A jest cos tam, do mycia, lub krem, zeby oczyscic pory i je zamknac, co moglybyscie polecic?
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 18:56   #3521
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cześć mamusie!
Nasza drzemka się przeciągnęła do 18tej... Czyli ponad 3 godziny. Przesunę kąpiel na 20tą.

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
a dlaczego Ci nie pozwala? jeśli nic się małej nie dzieje to czemu nie?!
ja na początku też się bałam wszystkiego jeść ale powoli zaczęłam próbować wszystkiego i jak widzę że mojej niuni nic nie jest to jem to na co mam ochotę nie jem bananów bo po nich mała nie mogła zrobić kupy. jadłam już leczo flaki (anuszka mnie zabije)rybe smażoną jajka ogólnie to wszystkiego po troszku jeśli nowe.a jeśli chodzi o czekolade to wiem że spokojnie można jeść biała i jeśli mam ochotę to tak ową jempiję też normalną rozpuszcZalną kawke z mlekiem!
Bo moja mama uważa, że to dzięki mojej diecie Jagusia nie miała i nie ma problemów z brzuszkiem. No i się boi, że jak się najem czekolady to Mała będzie miała zatwardzenie... Ryby jem smażone na oliwie bez panierki, jajka też jem ale najwyżej dwa razy w tygodniu. Ja za białą czekoladą nie przepadam.

Cytat:
A w życiu. Takim ściąganiem można więcej kłopotu narobić niż pożytku bo można naderwać tę delikatną skórkę i mało, że krwawienie to jeszcze blizna i potem straszny ból bo przecież blizna się nie rozciąga. Co innego jak dziecko ma tę "dziurkę" zarośniętą (takie zwężenie wyraźne) i uniemożliwia mu to normalne sikanie.
Widzisz, gadałam z żoną kuzyna. Ona mojemu chrześniakowi nie robiła zupełnie nic i potem lekarka przy badaniu pociągnęła leciutko i okazało się, że ma to wszystko przyrośnięte.

Cytat:
lazurka za wyniki. a dlaczego mama ci nie pozwala ? bo pamiętam, że pare razy już o tym pisałaś, że czegoś ci tam nie pozwala jesć ale skoro i tak podjadasz a Jagódce nic nie jest to może nie powinnaś się z tym kryć bo wiadomo mama chce dobrze ale teraz ty jetseś mama i sama możesz decydować co i jak ma wyglądać właśnie tym bardziej,że malej nic się nie dzieje bo co innego jakby jej szkodziło
Pisałam wyżej. Moja mama to moja mama. Chociaż teraz to i tak już na dużo mi pozwala jeśli chodzi o jedzenie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 19:10   #3522
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
linka - a nastka wazy 7,5kg na szczepieniu, mierzy już 70cm i nosi ubranka 74 jest fafuśna na twarzy i ma nabite ciałko, ale ciesze się, że nie mam problemów z jedzeniem, bo podziwiam mamy co dzieci maja skazę, albo anie której misio nie chce za bardzo jeść...biedulek...bo jak takie dziecko zmusić do jedzenie, nie mam pojecie, dlatego jak je mleczko i nowe smaki jej smakują to się ciesze
i slusznie Nastusia jest sliczna dziewczynka i niech rosnie zdrowo poza tym jesli zmniejszasz jej porcje mleka a zamiast dajesz obiadki czy deserki to wszystko jest na swoim miejscu poza tym ja od jakiegos tygodnia mam problemy z Hubertem wczesniej wypijal przez jakis mieisiac 150-160ml mleka a teraz z wielkim trudem wypija 100i musze sie przy tym nagimnastykowac zadnych plesniawek nie ma buzka czysrta nie wiem co jest grane i zdecydowania wolala bym zeby jadl z apetytem niz gdy musze przy nim pajacowac robic miny spiewac i machac grzechotkami zeby chociaz te 80-100zl wypil i za tego cyborga bym sie chyba obrazila

Cytat:
Anoxa - ja ci wysyłam zaproszenie na nk, a ty co? czuję się odrzucona! dosłownie!
jej zaraz to sprawdze jesli tak to przepraszam trzymam kciuki zeby Patryskowi przeszlo wydziwianie tez to przechodzilam po szpitalu

dzidzia
dzieki za link zamowilam probke

siala
to zes poszalala z tymi zakupami

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

jaszczka wyslalam ci nowe przepraszam ale to przez to ze nie masz zdjecia w avatarze

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

karolcia slicznie wyszlas na tych zdjeciach rewelacyjnie wygladasz jak masz oczka podkreslone nabieraja charakteru i przestaja byc takie codzienne i malo wyrazne super a Nastusa jest sliczna dziewczynka
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 19:50   #3523
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
i slusznie Nastusia jest sliczna dziewczynka i niech rosnie zdrowo poza tym jesli zmniejszasz jej porcje mleka a zamiast dajesz obiadki czy deserki to wszystko jest na swoim miejscu poza tym ja od jakiegos tygodnia mam problemy z Hubertem wczesniej wypijal przez jakis mieisiac 150-160ml mleka a teraz z wielkim trudem wypija 100i musze sie przy tym nagimnastykowac zadnych plesniawek nie ma buzka czysrta nie wiem co jest grane i zdecydowania wolala bym zeby jadl z apetytem niz gdy musze przy nim pajacowac robic miny spiewac i machac grzechotkami zeby chociaz te 80-100zl wypil i za tego cyborga bym sie chyba obrazila
to widze ze zaczelo sie u was to samo co ja z miskiem mam. tez zjadal 150-160 a nah=gle ledwo 100 moznabylo w niego wmusic. teraz juz tak kolo 130 przewaznie ale ile przy tym sie trzeba ugadac klaskac machac
Stary 2010-10-19, 19:52   #3524
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Cyborga? Dlaczego? Przecież nie jest tłusty na szczepieniu miał 6 kilo i mierzył 64cm. Ubranka nosi 68 bo 62 mają krótkie stópki a mój Seba to "płetwal"
Linka - możesz się do tego ustosunkować?

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 20:02   #3525
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

a teraz zjadłam na obiad domową pizze bez sera czyli z samymi warzywami i jakąś szynką ( a ciasto nie miało jajka ) czyli kupa a nie pizza
Pizza z jajkiem? Ja nigdy nie daję jajka

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
papi
powiedz jak myslisz: czy zel hialuronowy z pantenolem lepiej dodac do serum lemon czy stosowac osobno jako nawilżacz? czy moze tak: wieczorem po umyciu twarzy hydrolat a pozniej serum lemon, rano po hydrolacie zel hialuronowy. moze byc?
Jak to przeczytałam, to zaczęłam się zastanawiać, czy nie zrobiłaś nas w konia twierdząc, że jesteś anglistką :P. Brzmi raczej jak chemiczka

Cytat:
Linka - możesz się do tego ustosunkować?
A ty znowu zaczepki szukasz

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 20:26   #3526
karolcia228
Zakorzenienie

anoxa - współczuje nio co do proporcji to tak zmieniam dziś było 4 posiłki mleka na 24h jeśli pie soczek i je deserek lub zupkę, to je 120 mleka w tym 3 miarki mleka 1 kaszki na noc tylko je 150ml wtedy 3 miarki mleka 2 kaszki i to wszystko je w dzień co 4-5h i z nią nie ma problemu zjada mleko w 5 minut beka i idzie spać...już śpi w dzień dziś nie miała ochoty za długo spać, ma tak czasami co drugi dzień, ale za to gadała jak najęta a jak się na głos śmiała moja chichotka
Dziękuje za komplement, raz do roku można wyglądać sexi
siala -
dziś twój dzień

Właśnie piję mleko z miodkiem i dostałam @ jakoś słabo mi dziś

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-10-19 o 20:28
Stary 2010-10-19, 20:26   #3527
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Grzebałam wczoraj po necie i znalazłam przyczynę naszych problemów jedzeniowo-brzuszkowych wychodzi na to, że mam za dużo mleka i za szybko ono wypływa wszystkie "objawy" u małego się zgadzają: krztuszenie, kaszlenie przy karmieniu, puszczanie cyca co chwilę i łapanie od nowa (nawet po 20 razy przy jednym karmieniu), zaciskanie szczęki na sutku (ach co za ból ), łapanie tylko końcówki a nie z otoczką (stąd były moje poranione sutki przez ponad 2 miechy..), nadmierne ulewanie a czasem rzygowa fontanna, problemy z gazami i odbijaniem, no i przybieranie na wadze większe niż normy przewidują
jedyne co - to nie widzę żeby nie lubił karmienia cycem i nigdy mi cyca nie odmówił, ale to dlatego że żarłoczne z niego jabłuszko - po tatusiu
jakby ktoś chciał poczytać to tu są linki:
http://www.kellymom.com/bf/supply/fast-letdown.html
http://breastfeeding.hypermart.net/toomuchmilk.html
Moja przybiera jak na razie normalnie ale reszta objawow pasuje idealnie
Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
Dady różowe, sztuk 64, 27 zł, przedział 4 - 9, większe niż pampers 3 trochę. My zaczęliśmy używać jakoś koło 6 kilo.

Od żółtych różnią się tym, że są mniej sztywne zdecydowanie, nie takie twarde, mają rzepy trosiunię rociągliwe, ale nie tak niestety jak pampki. Jedyny minus, że jakoś tak dziwnie wycięte nad udem, że muszę zawijać.

Ja używam i spoko, szczerze to tylko dwa razy nam kupa wypłynęła raz z 1 pampers (ale może wtedy nie umiałam dobrze zakladać, drugi raz z 3 pampers). Lecę na dadach chyba, że ktoś mi w prezencie da inne))
Moja Mala robi takie kupy giganty ze przelatuja przez kazda pieluche
Cytat:
To obiecane foty z sesji
Wow ale slicznotki, masz fajna fryzurke i ladne wieeelkie oczy

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 20:36   #3528
aniaa22
Zakorzenienie

a ja szukam krzeselka do karmienia i takie mi wpadlo w oko

http://allegro.pl/max-wyposazenie-kr...279804077.html

co sadzicie? moze zauwazycie cos co mi umknelo a moze byc nie tak
Stary 2010-10-19, 20:36   #3529
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość

Wow ale slicznotki, masz fajna fryzurke i ladne wieeelkie oczy
Bardzo dziękuje, tak mam duże oczy

ania
- mam podobny myślę, że nie warto wydawać za dużo kasy bo on ma spełniać podstawowe funkcje aby można było regulować oparcie i prac pokrowiec na siedzonko ja mam jeszcze worek taki doczepiany na jakieś rzeczy pod spodem Mi się podoba

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-10-19 o 20:39

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 20:39   #3530
FraniaPirania
Rozeznanie

dzieki dziewczyny za troske
jajka byly obmacane, pogniecione i okazalo sie ze jest tam woda, w jednym wiecej w drugim mniej do roku czasu ma to zniknac, nie robia zadnych operacji na to ani zabiegow bo to go ani nie boli ani nis psrawia dyskomfortu
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 20:40   #3531
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
jajka byly obmacane, pogniecione i okazalo sie ze jest tam woda, w jednym wiecej w drugim mniej do roku czasu ma to zniknac, nie robia zadnych operacji na to ani zabiegow bo to go ani nie boli ani nis psrawia dyskomfortu
super Buziaki na synusia

Stary 2010-10-19, 20:49   #3532
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

wyglada super wg mnie
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 20:50   #3533
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

papi namówiłaś mnie na ten szampon!!! Bardzo go chce! A czy jest do tego odzywka? Lub jakaś inna, ale bardzo nawilżająca i możesz ja polecić?
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 20:53   #3534
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Mamuśki, które chrzciły już swoje dzieciaczki czy miałyście w kościele wózek czy trzymałyście maleństwa na rękach???

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

aniaa22 bardzo fajne to krzesełko
FraniaPirania dobrze, ze z małym wszystko wporządku

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Stary 2010-10-19, 20:54   #3535
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
skaza białkowa u maluchów...
dzis planuje zjesc jogurt-zobaczymy co bedzie, moze juz sie wyleczyla?
hmm czytałam, że nie powinno się na własną rękę ale o tej skazie to każdy tak co innego mówi, że ja już kompletnie zgłupiałam

jutro idzemy na szczepienie więc będzie pediatra ogladać małego a w czwartek planowałam znowu próbować do allergologa bo w tamtym tygodniu się nie udało a jak na złość dzisiaj ma śliczną skórkę heh
zazwyczaj tak jest, że jak mamy do lekarza to mu wszystko znika

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
no właśnie Haniu sama miałam o to zapytać ja jem

co do dodatkowego 1000zł tzw.gminnego i np.zasiłku ropdzinnego to żeby go dostać zarobki nie mogą przekraczać 504zl i jakieś grosze na osobę. potrzebne jest zaświadczenie ze skarbówki o dochodach za 2009r.
ja czekam właśnie na decyzję i mają ją przysłać nie muszę osobiście zresztą mój tż to załatwiał tak jak i becikowe.my raczej dostaniemy bo mój tż nie miał dochodów za tamten rok. decyzja miała być w ciągu m-c bo składaliśmy też o rodzinne -zawsze to na pieluchy będzie
bo żeby dostać becikowe to dodatkowe to trzeba mieć prawo do zasiłku rodzinnego bez tego nie da rady i dopiero potem można się starać o inne świadczenia np właśnie o to becikowe czy o wywochawcze.
no mi z zaświadczenia ze skarbówki właśnie przekroczyłoby ale w tym roku tż jest na bezrobociu więc to się traktuje jako dochód utracony i coś tam coś tam w każdym razie dostałam
a jeszcze mi teściowa mówiła, że jeżeli się nie pobierało nigdy zasiłku i jest to 1 raz to wtedy chyba ta kwota jest ok 550 zł czy coś koło tego ale nie wiem dokladnie o co w tym chodzi

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Pizza z jajkiem? Ja nigdy nie daję jajka
woda z cukrem do tego drożdze mąka sól trochę oleju i jajko a jak robię duużą to nawet 2 z mojego "doświadczenia" wynika, że jest wtedy taka bardziej "lepka" hmm nie umiem tego określić w każdym razie dla mnie lepsza

Cytat:

hmmm jakbym miała sie czepiać to kolor i ten zamsz bo ja nie lubię zamszu ogólnie a kolory też mi średnio odpowiadają
ale poważnie to fajne chodź ja się jeszcze nie rozglądałam więc nie mam porównania

sory welur nie zamsz pomylyło mi się weluru też nie lubię bo ja dziwak hehe

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2010-10-19 o 20:56
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 20:55   #3536
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Aniu wad nie widzę. Wydaje mi się, że to produkt, w którym trudno doszukiwać się wad .

PS. Padłam.
http://allegro.pl/krzeselko-bloom-fr...270335621.html

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-19, 20:59   #3537
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
super czyli tak samo jak u nas

Cytat:

ania
- mam podobny myślę, że nie warto wydawać za dużo kasy bo on ma spełniać podstawowe funkcje aby można było regulować oparcie i prac pokrowiec na siedzonko ja mam jeszcze worek taki doczepiany na jakieś rzeczy pod spodem Mi się podoba
no ja tez tak mysle. gorzej z damianem bo on by chcial jakies firmowe. ale jak popatrzylam na all to w sumie te firmowe nic wiecej nie maja a jak mam placic za nazwe tylko to

Cytat:
wyglada super wg mnie
dzieki za opinie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Mamuśki, które chrzciły już swoje dzieciaczki czy miałyście w kościele wózek czy trzymałyście maleństwa na rękach???
ja wzielam wozek i mialam zamiar w nim go miec ale w kosciele sie okazalo ze nam ksiadz 4 krzesla przed oltarzem ustawil i musielismy go na rekach trzymac

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
hmmm jakbym miała sie czepiać to kolor i ten zamsz bo ja nie lubię zamszu ogólnie a kolory też mi średnio odpowiadają
ale poważnie to fajne chodź ja się jeszcze nie rozglądałam więc nie mam porównania

sory welur nie zamsz pomylyło mi się weluru też nie lubię bo ja dziwak hehe
kolor i material to akurat co kto lubi

Cytat:
Aniu wad nie widzę. Wydaje mi się, że to produkt, w którym trudno doszukiwać się wad .

PS. Padłam.
http://allegro.pl/krzeselko-bloom-fr...270335621.html
nooo to jest wypasione i gdyby mi pieniazki z nieba splywaly to bym moze i kupila
serio podoba mi sie ale jakos szkoda by mi kasy bylo
Stary 2010-10-19, 21:06   #3538
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
super czyli tak samo jak u nas
czyli to sa te wodniaczki??
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 21:12   #3539
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
woda z cukrem do tego drożdze mąka sól trochę oleju i jajko a jak robię duużą to nawet 2 z mojego "doświadczenia" wynika, że jest wtedy taka bardziej "lepka" hmm nie umiem tego określić w każdym razie dla mnie lepsza
Wolę puszystą chrupką

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:

nooo to jest wypasione i gdyby mi pieniazki z nieba splywaly to bym moze i kupila
serio podoba mi sie ale jakos szkoda by mi kasy bylo
Matko, nawet jakbym pod siebie kasą robiła to bym nie kupiła (chyba) :P.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-19, 21:18   #3540
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
łooooooooo ale wypas fajne tylko ta cena

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości