|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Witam chciałam dołączyć do was ja mam termin na 3 maja
mam nadzieje że lekarze nie wyjadą na majówkę teraz czekam na USG genetyczne może mi ktoś wytłumaczyć co to takiego? bo jak zwykle zapomniałam o połowę rzeczy zapytać lekarza jak zobaczyłam zdjęcie z usg fasolki
|
|
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Anulinko2009, czekamy na fotkę!
![]() Principessina, Eweska i Moniqac, ależ to musiało być wzruszające widzieć małą, fikającą dzidzię gratuluję zdrowych, silnych Fasolek ))))spice1985, nie denerwuj się zawczasu wynikami, poczekaj na opinię lekarza, ja panikowałam bakteriami w moczu, a dramatu jednak nie ma. ![]() No i serdeczne gratulacje oraz ciepłe powitanko dla Taverney! Bardzo się cieszę z Twojego szczęścia, PODWÓJNEGO ![]() A ja się lenię wieczornie po porządkowaniu mieszkanka. Zrobiłam rewolucję we wszystkich papierach w domu, co zaowocowało worem śmieci ![]() Jutro muszę podjechać do Ikei, bo szukam pomysłu poupychanie niektórych papierów i bibelotów. Powolusieńku szykuję miejsce w komodzie na rzeczy Olusia/Hani ![]() I wiecie co? Zeżarłam dziś 1 kg pomidorów :O No i zachciało mi się truskawek, dlatego rozmrażam trochę i na śniadanie koktajl truskawkowy ![]() Miłego wieczoru! |
|
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak zrobi to wstaje, bije sobie bravo i koniecznie musi iść z opuszczonymi spodniami wylać siki do ubikacji i wytrzeć nocniczek. Ona ma teraz taką fazę, że strasznie się cieszy jak moze zrobić coś dorosłego i dlatego pewnie dużo rzeczy teraz łapie sama, bo chce naśladować |
|
|
|
|
#3424 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.niesamowite! Cytat:
Cytat:
Cytat:
zgłos stewardessie że jestes w ciąży i masz niby problemy, niech maja na Ciebie oko, psychicznie będziesz sie lepiej czuła .no widać i ja juz kocham tak mocno tą buźkę że masakra!Cytat:
za jutro!Cytat:
co do genetycznego, pozwolę żeby koleżanki stąd Ci to wyjaśniły - ja wiem niewiele. wiem, że ma pokazać jakie jest ryzyko ewentualnych chorob, typu zespół downa/ robi się je przez usg.ide spać kochane ciężaróweczki. trzymajcie się! |
||||||
|
|
|
#3425 | ||
|
Moderatoreska
|
Dzięki dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() eweska rewelacja fotki ![]() a ja pojechalam na basen poplywac bo tak mnnie zaczelo w plecach nad posladkiem znowu bolec, myslalam, ze umre, przeszlo... za to mam wilczy apetyt...
|
||
|
|
|
#3427 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny Boskie fotki Maleństw ;-) Dzwoniłam do gina powiedział, że moje jest tyci mniejsze bo owulacje miałam pózno ;-) uspokoił mnie ze wcale aż takie małe nie jest ;-) odetchnełam z ulgą powiedział że gdyby bylo coś nie tak to by mi powiedział na badaniu ;-) a i że jest tydzień max róznicy bo on mógł już zrobić symetrię na płeć /w kartę patrzył ;-) czyli jest ok a już się poryczałam ;-) a taeraz czuję nieodpartą ochotę na jogurt mmm kierunek lodówka ;-)))
|
#3428 |
|
Zadomowienie
|
a ja robię kierunek łóżko, lutka wzięta, po niej to mi się już nic nie chce jeść,
olimpia witaj
|
|
|
|
#3429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3430 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Ja również chciałabym dołączyć do Was. Dzisiaj byłam u lekarza i termin mam na 10.06
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske Edytowane przez SiLLee Czas edycji: 2010-10-19 o 23:11 |
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka babonki!
U mnie mdłości, ale dość nieszkodliwe póki co, nie wymiotowałam ani razu. |
|
|
|
#3433 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny śliczne Wasze maleństwa!
Cytat:
Zdejmij Zosi już teraz pieluchy w końcu masz ogrzewanie w domu, poświęć się, tych kilka prań dziennie zsikanych majtek i rajtuzek jest warte późniejszych efektów. I licz się z tym że może być cofka - Kasia miała tak już 2 razy (nagle zapominała że ma wołać). A ja wczoraj też miałam pierogi z kapustą i grzybami roboty mojej mamusi - PYCHOTA!!!! A dziś kapuśniaczek!! Normalnie kapusta non stop w moim menu Nowe mamusie - witamy! Już Was wpisałam na listę, jak chcecie to możecie podać imię i wiek, to uzupełnię.
|
|
#3434 |
|
Rozeznanie
|
Moja Zula zastrajkowała mi od pampersa jak miała 10mies i była na tyle konsekwentna i uparta że wołała zawsze. Z jednej strony dobrze, bo pampersiaków nie ubieraliśmy a z drugiej lataj za każdą kropeczka siusiu ;-) Pamiętam, że w nocy może z 2 razy siusiu zrobiła w gatki. Moja matka i ciotki z podziwu nie mogły wyjść
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
No to Ala, faktycznie masz z małą fajnie. Ale co najlepsze jakie cechy przejawia, co za autonomia...
|
|
|
|
#3436 |
|
Wtajemniczenie
|
SiLLee witamy
Dzień Dobry wszystkim! Dziś o 14:20 usg dyg dyg dyg ![]() Chciałabym być już po i móc Wam napisać, że wszystko jest w porządku ![]() Miłego dnia ciężaróweczki
|
#3437 |
|
Rozeznanie
|
Ja wiem, że to stresik przed USG ale będzie dobrze ;-))) zobaczysz 3maj sie ;-)))
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, ja niedlugo sie zbieram a tu obudzil mnie rzyg taki, ze pol godziny siedzialam z glowa w toalecie
nie zdazylam nawet pomyslec o sniadaniu.... zbieram sie do PL![]() moria powodzenia na usg ja mam dopiero w czwartek po poludniu a juz sie boje
Edytowane przez anula_81 Czas edycji: 2010-10-20 o 09:14 |
|
|
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspolczuje szczesliwego lotu |
|
|
|
|
#3440 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Witam nowe mamusie ![]() Alicja wspołczuje sąsiadów. Cytat:
Ale ten ból jest chyba spowodowany powiekszaniem się macicy, tak gdzieś czytałam...Śliczne zdjecie... Cytat:
Cytat:
A który u Ciebie tc?
|
|||
|
|
|
#3441 | ||
|
Moderatoreska
|
Stere odpuścił to i noc miałam przespaną
![]() Slonko ładnie świeci jak na razie, ciekawe jak długo poświeci. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odezwij się jak będziesz tylko mogła ![]() Zaraz muszę lecieć do sklepu, a nie mam zielonego pojęcia co gotować na obiad :/ Już sama nie wiem co bym zjadła, na bardzo mało rzeczy mam ochotę, a nie będe co drugi dzień gotować tego samego. Jeszcze 1,5 tygodnia i zobaczę się z tż-tem ![]() Wieczorkiem znowu na trening z synalem na 18.45 znowu wymarznę :/ |
||
|
|
|
#3442 |
|
Wtajemniczenie
|
kruczaa dziś kończę 12t. zaczynam 13t. ale wg ostatniego usg jestem 1 dzień do tyłu czyli może być 11t .6d.
No ale wg OM zaczynam dziś 4 miesiąc ![]() anula_81 spokojnego lotu Ci życzę, oby mdłości odpuściły
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2010-10-20 o 09:31 |
|
|
|
#3443 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Moria ja też dziś 12 tc tylko że u mnie zgadza sie wszystko z ostatnią @ i usg co do dnia. Tylko, że ja @ miałam 28 lipca, a ty chyba troszkę wcześniej ? Ale owulację miałam bardzo szybko bo w 6 dc już bo ja ogólnie mam krótkie cykle bo ok 20-22 dniowe. |
|
|
|
|
#3444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jutro kończe 10tc, to 2 tyg. róźnicy jest między naszymi bejbikami A brzuszek u Ciebie już rośnie?? U mnie jest zaookrąglony, ale nie jest bardzo widoczny, chyba ze wieczorem, albo jak za dużo zjem Wtedy to 5m-c
|
|
|
|
|
#3445 |
|
Rozeznanie
|
Dziś mnie moi chorzy sąsiedzi nie obudzili, no ale żeby nie było za pięknie o 7,20 przyjechała moja siostra bo do szkoły ma 3km i nie chce jej się łazić. No na to jestem bardziej wyrozumiała ;-)
Dziewczynki u mnie jest tak ciemno że światło w domu palimy!! Jak za chwilę zacznie padać to będzie szok and szał /a powiem wam że ja jakaś światłoczuła jestem i żeby tego światełka było więcej zrezygnowałam z firan w całym domu i mam rzymskie rolety ;-))) ale zła jestem bo w Szczecinie mamy mieszkanie na parterze i muszą być firany ale przeżyje choć mnie oczy będą na bank boleć na początku ;-/// Ok idę wielkie pranko robić A i w Lidlu będzie proszek ariel za 24zł 4.4kg /lub 4,9/ nie pamiętam Ale piszę bo ja proszki kolekcjonuje he he /w łazience mam już 2 viziry 5kg w kartonach-no były w promocji po 29zł ;-)))
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Boję się tylko, żeby wszystko było w porządku, bo już mnie lekarz nastawił, że może być różnie... może któryś z zarodków obumrzeć, a może urodzić się zdrowa dwójka... na szczęście znalazłam lekarza-speca od bliźniaków, więc mam nadzieję, że pomoże mi przejść tą ciążę ze szczęśliwym finałem. |
|
|
|
#3447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kruczaa zależy od dnia ale na ogół to też 5 miesiąc niezależnie od pory dnia
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Witam piekne Panie Mamy i ich cudowne dzieciatka
![]() na sniadanie zjadlam 3 rozki - lody znaczy matko.... jak tak dalej bede jadla, to powtorze wynik z poprzedniej ciazy Kurcze, kiedys chcialam blizniaki, ale nie wiedzialam, ze trzeba byc modem bardzo fajnie nam sie to tu zlozylo Czytam Was namietnie, pisze nieco mniej, ale czasem nie mam nawet pol reki wolnej. Sciskam Was ![]() |
|
|
|
#3450 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
A czy ty wiesz już jakie bliźniaki będą tz. dwujajowe czy jednojajowe ??? Ja od 6 tygodnia jadę na duphastonie, ale tylko profilaktycznie bo wszystko było ok i mam go brać do ok 16 tygodnia. Będzie dobrze urodzisz zdrową dwójeczkę ![]() Ja już po zakupkach, na obiad dziś robię rybkę, weny zabrakło na coś ciekawszego. Muszę sobie włosy też farbnąć bo mam już spore odrosty no i farba się spłukała bo ja używam farb bez amoniaku już od dłuższego czasu i dość szybko się kolor wypłukuje. Za sprzątanie zabrać się muszę, ale mam lenia ogromnego:/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

mam nadzieje że lekarze nie wyjadą na majówkę 

zgłos stewardessie że jestes w ciąży i masz niby problemy, niech maja na Ciebie oko, psychicznie będziesz sie lepiej czuła 

nie zdazylam nawet pomyslec o sniadaniu.... zbieram sie do PL
matko.... jak tak dalej bede jadla, to powtorze wynik z poprzedniej ciazy