|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
Molala mnie się podoba 2 pozycja a 1 na kolejny tytuł jak już będziemy się rozpakowywać
|
|
|
|
#4472 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi się podoba 2 ![]() Cytat:
trzeba sobie radzić. Małe poduszki nie zdały egzaminu bo po chwili juz były w innej części łozka;DCytat:
ja w niedziele robiłam rogaliki drożdzowe. miały byc muffinki, ale wsadziłam gdzies mój przepis.. |
|||
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
saj piecz, piecz i przyślij mi kilka bo już ślinka mi leci
|
|
|
|
#4474 | |||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry, ale macie tempo, od mojej ostatniej wizyty wczoraj doszło z 6 str... ostatnio czytam, mało się udzielam, bo wizaż wciąga
a ja w weekend mam dwa egzaminy, i chyba nic nie umiem no nic, zaraz się biorę za wkuwanieWera, współczuje rodziny, takich to tylko ![]() co do chrzcin, to myślimy nad czerwcem, chcemy od razu wziąć ślub kościelny i wtedy byłoby 2 in 1. i dzidzia będzie większa... Stokrotka, śliczny ten Twój synek ![]() Cytat:
![]() Lilijka bądź dzielna i myśl o sobie i maluszku, to wy jesteście najważniejsi... Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4475 |
|
Zadomowienie
|
Molalala - głosuję za numerem 2! Najfajniejszy i trafi szybko w pamięć
.A tak się właśnie zastanawiałam kiedy nowy wątek zaczniemy . Bo tempo mamy ekspresowe!Kurczę, ale dziś dzień pochmurny...brrr....nic mi się nie chce . Zaraz mykam na zajęcia, a potem obiadek trzeba wymyślić jakiś...Co do remontów - my chyba nigdy nie skończymy pokoju Maluszka - już mnie nosi normalnie, jak wchodzę w te puste ściany...a w Listopadzie jeszcze mamy przegląd auta i ubezpieczenie, także nie wiem, jak to z kasą będzie...buuu!! W dodatku od 1,5 tygodnia czekamy na fotel z Jyska, który do tej pory nie może jakoś dojechać do Torunia...czekam do piątku i dzwonię, żeby już się nie fatygowali chyba...ech! Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-10-20 o 11:24 |
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
dzwoniłam do niego i tak, jak myślałam nie miał nic do powiedzenia, nawet nie zdziwił się, że jego mam dzwoniła do mnie. Nie zareagował no moje zdenerwowanie. Nawet nie ruszyło go to jak mu powiedziałam, że jemu i jego mamusi chyba zależy na tym aby tego dziecka nie było na świecie i dlatego wszystko robią, żeby doprowadzić do poronienia. Więc poinformowałam go, że mam zamiar odebrać mu prawa rodzicielskie po narodzinach dziecka. Co on na to...nic................. ......................... ..............
|
|
|
|
#4477 |
|
Rozeznanie
|
cześć Dziewczyny,
Ale mi się spać chce, pomimo tego, że wstałam o 10.oo ![]() stokrotka, też myślimy o takim garniturku na chrzciny w końcu to będzie jego pierwsza wielka impreza, mały musi wyglądać bosko Twój synek wyglądał extra w tym garniturze![]() ![]() havana, śliczny ten kombinezon, dzieciątko będzie super wyglądać ![]() werka, nie stresuj się, na pewno zaliczysz ![]() s_a_j, ale z Ciebie wytrawna kucharka, wczoraj pierogi, dzisiaj pączki Twój mężuś chyba jest zachwycony ja dzisiaj chce upiec jakieś ciacho, bo dawno nie robiłam Kiedyś miałam fazę na wypieki, i piekłam co tydzień coś nowego Musze coś dzisiaj upiec, bo mężulek mi słodycze po szafkach wyjada .
|
|
#4478 |
|
Wtajemniczenie
|
Stokrotko, ślicznego masz Synusia, a w tym garniturku wyglądał przecuuudnie!
lilijka, brak mi słów! Twój TŻ źle zrobił, że poleciał do Mamusi na skargę Powinniście to między sobą rozegrać, a nie wtrącać osoby trzecie...do tego tak bezczelne jak Twoja Teściówka! Uważam, że oboje są nieodpowiedzialni, bo powinni wiedzieć, że nie należy Cię narażać na takie nerwy w tym stanie!!! Mogliby sobie wziąć na wstrzymanie!Trzymaj się Kochana, myśl o sobie i Maluszku. Mam nadzieje, że znajdziecie odpowiednie dla Was wyjście z tej sytuacji. Rozmowa i jeszcze raz rozmowa! Musicie sobie wszystko wyjaśnić!
|
#4479 |
|
Raczkowanie
|
Molalala ja jestem za 2, ale można by dodać informacje styczeń luty
Proponuje jakiś remix ![]() Lilijka a nie chcesz spróbować porozmawiać z mężem? Może on nawet nie wie, że mamuśka taką akcję odwaliła? Może powinniście porozmawiać i wszystko sobie wyjaśnić bo jeżeli są szansę i nadal go kochasz to może warto jeszcze ratować to małżeństwo, ale może się mylę ![]() Weraa będziemy trzymać A co studiujesz? Może pisałaś, ale przeoczyłam. U mnie z Tż super Dalej jak on to mówi "jest moim więźniem" Dzisiaj nawet jego kolega ma urodziny i powiedział, że nawet nie śmie pytać czy może iść z nim na impreze, ale czy jak będzie coś robił jakąś posiadówkę to czy pójdziemy razem. Przez to, że go wtedy spakowałam sam stwierdził, że temat jego imprez jest zamknięty Łatwo im mówić bo albo chodzą parami na imprezki albo są samotni a żadne z nich nie ma ani dziewczyny w ciąży ani dziecka w domu... Poprostu chyba tego nie rozumieją. Dali mi to odczuć ostatnio i było mi dość przykro...Cieszę się, że u Ciebie też trochę lepiej W jakiś sposób troszczy się o Ciebie bo skoro dzwoni, że jest już w domu to nie chce Cie narażać na stres. Czyli na pewno Was kocha tylko może nie dokońca potrafi to okazać
|
#4480 |
|
Wtajemniczenie
|
Dupa, nie Facet!!!
K***mać. Aż mi się coś robi jak to czytam!!! lilijko
ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-10-20 o 11:37 |
|
|
|
#4481 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() :przytu l:Aż nie do pomyślenia jak 33letni facet może się tak zachowywać... Przecież w tym wieku to on powinien marzyć o potomstwie i stabilizacji... JEgo matka oskarża Cię o zdradę a to może on ma jakaś kochankę, że tak łatwo przekreśla Wasz związek... Przepraszam, ale tak mi to wygląda...
|
|
#4482 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkie mamy i dzieciaczki w ich brzusiach
co do remontow to od poniedzialku mam montaz kuchni i coraz bardziej przerażają mnie wizje gotowania na razie powiedzialma sobie dośc ze sprzataniem bo to bylo tak że posprzatalam dokladnie a za chwile juz byl pyl wszedzie.. a widac go bardzo bo mamy duzo elementow czarnych i wenge a to straszne kurzojady.. wiec do póki nie bedzie skonczonych wszystkich brudnych robót to nie sprzątam..ale mam nadzieje że do konca weekendu to wszystko się zakonczy.. najgorsze ze pokoj maluszka nietknięty jeszcze.. wiec za jakis czas znowu bedzie syf.. bo pewnie bedzie trzeba gladzią troche podzialac.. no i mam nadzieje ze kasy starczy na taki wystroj jak chcę bo narazie to juz wydalismy na remont tyle co luksusowy duzy apartament a konca nie widzę do tego dochodzi duzo moich badan i wyprawka dla malego.. ehh masakra ale mam nadzieje ze na wiosne bedzie juz po wszystkich wiekszych wydatkach i zacznie się odkladać.. co do chrztu ..duzo o tym myslam ostatnio.. i chciałabym by wypadło w pierwsza rocznice ślubu 7 maja..odnośnie propozycji tytułu to jestem za nr 2 aha wczoraj dla rozrywki w sklepie probowalam z mężem się pokłócić o pieniądze.. i mielismy tylko kupe smiechu.. ![]() naprawdę nie rozumiem jak mozna się kłócić o kase.. przeciez jak się żyje razem to trzeba razem ponosić wydatki i tyle.. raz pieniązków jest mniej raz wiecej i jak się dobrze nimi steruje to nie powinno byc problemów, nie rozumiem waszych TŻ .. albo się z dziecmi zadajecie (wydawanie na gry zamiast na rachunki) albo z jakimis niewychowanymi sknerami (niedokladanie się do utrzymania).. może warto zrewidować czy taki facet nadaje się na partnera na cale życie.. bo szkoda nerwów na kłótnie.. |
|
|
|
#4483 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze niedawno łaczyłam studia dzienne z pracą, po studiach zaraz postaraliśmy się o dzidziusia i ustaliliśmy, że trochę odpocznę i posiedzę w domku. A mnie energia wciąż rozpiera Cytat:
Lilijka ja bym nie dzwoniła, próbowałabym się odciąć od tego wszystkiego dla własnego dobra i dla dobra Maluszka.
|
|
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
on doskonale wiedział o tym, że jego mama ma dzwonić do mnie
mam już dość rozmów, które są tylko i wyłącznie monologiem z mojej strony, bo on nie jest nauczony rozmawiać właśnie rozmawiam z koleżanką i zaoferowała kilka ciuszków jestem przeszczęśliwa, jeju a mieszkałyśmy na stancji ze sobą tylko przez 2 miesiące,a tak się polubiłyśmy ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- _havana_ kochana w odwecie sama to zasugerowała, o to jak się nasłuchałam, że to ja a nie on itd....... no po prostu śmiać się z tego nic więcej i nawet mój dziadek, który nie należy do łatwych osób i ma ciężki charakter sam skwitował, że facet powinien przynosić kasę do domu i dawać żonie, na życie, jeżeli nie chce się zajmować rachunkami. Nie poznałam go po tym tekście. Zaskoczył mnie |
|
|
|
#4485 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Twój Tż ma za dużo złych doradców ,przez co sam się pogubił i nie wie jakie jest jego zdanie to też pewnie jest powodem że zamyka się w sobie i liczy na to że jakoś się samo poukłada,że Ty się wygadasz On przemilczy i jakoś będzie dalej.
|
|
#4486 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() : pala:![]() ![]() ![]() :mad :wiec jak narazie wieciej glosow bylo na 2.wiec ona chyba zostanie i bedzie tak... Nasze dzieci coraz cięższe, nasze brzuszki coraz większe -Bejbiki Styczeń-Luty 2011 |
|
|
|
|
#4487 |
|
Rozeznanie
|
kto ma ochotę na partyjkę literaków na kurniku?
![]() tak leje, że mnie to dobija, a przydałoby się poćwiczyć szare komórki ![]() Molala, możesz dopisać imię mojego synka do listy. Będzie Sebastian .lilijka, zachowanie Twojego męża doprowadza do jednoznacznych wniosków. Jemu jest to na rękę, że się wyprowadziłaś. Nie rusza go nawet jego własne dziecko... Tchórz i maminsynek.
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-10-20 o 12:27 |
|
|
|
#4488 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My chrzciny planujemy zrobic na świeta wielkanocne...połavczymy koszty a i wolnego troche wiecej i rodzinka się zjezdza. A teraz witam sie ze wszytskimi i komunikuje , że dzis zaczynam 23 tydzień tj.6 miesiac czas zacząc!!!Mykam zaraz do soprzatania...to buziaki, jeszcze troche Was poczytam. Z góry przepraszam ,że nie odpisze wszystkim co bym chciala ale porzadki czekaja i obiadek a po obiedzie mam zamiar piec rogaliki z.,.czekolada.. Jutro tescie maja nas odwiedzic.---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
dostałam smsa od teściowej i aż popłakałam się ze śmiechu
"Aga Grześ mi dzwonił że Grześ ani ja nie chcemy tego dziecka to są twoje widzimisie widocznie ty nie chcesz bo wszystko robisz zeby sie urodziło bo dobrze wiesz ze ja sie bardzo ciesze a Grzes tak ze chyba sluchasz kolezanek ciekawe jak dlugo to potrwa odpisz co ty na to" no po prostu paranoja, a co on na to: ma wyłączony telefon |
|
|
|
#4490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tesciowej dobrze powiedzialas...przegięła z tym "kochankiem"
|
|
#4491 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-10-20 o 12:53 |
|
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
Justine1988 ja też zaczynam 23 tc-6 miesiąc czas zacząć
![]() Molalala ostateczna wersja podoba mi się najbardziej ![]() Marika.S Gratulacje dla pomysłodawczyni ![]() a u mnie świeci słoneczko i świeci
|
|
|
|
#4493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spokoju i cierpliwości życze. podejć do tej sytuacji na spokojnie i napewno znajdziesz jakieś rozwiazania. pamietaj by było ono najlepsze dla Ciebie i maleństwa...jutro masz wizyte u lekarza i postaraj sie odprezyc i zrelaksowac i nie denerwuj sie.
|
|
#4494 |
|
Raczkowanie
|
lilijka..
aż ciężko komentować ![]() szacun dla twojej teściowej.. a jeszcze większy dla niedojrzałego emocjonalnie męża.. odpisz jej ze oczekujesz na dziecko a niewiedzialas ze bedziesz musiala wychowywać dwa dzieciaki (dziecko i męża) i masz zamiar dobrze je wychować nie jak ona syna wiec prosisz by się nie wtrącala bo żaden z niej autorytet.. |
|
|
|
#4495 |
|
Zadomowienie
|
havana na Twoim miejscu udałabym się do innego ginekologa. Zobaczysz co Ci na ten temat powie.
Jeżeli torbiel jest duża i wypełniona jakąś treścią jest możliwość, ze będą chcieli zrobić Ci cesarkę, z tego względu, żeby po pierwsze nie pękła a po drugie od razu Ci ją usuną. Swoją drogą ciekawi mnie fakt, że wcześniej się tym ginekolog nie zajął. Sa takie torbiele, które owszem same się wchłaniają, ja właśnie taką miałam, torbiel czynnościową. Ale są też takie, które trzeba leczyć antybiotykiem lub operacyjnie, zazwyczaj poprzez laparoskopię. Idź do innego lekarza i daj znać co Ci powiedział. s_a_j....pączki powiadasz..... Matko.....a potem mi tyłek rośnie ![]() madelinem wiem co to znaczy jak się czeka aż ktoś się łaskawie wyprowadzi.....Mój szwagier z zona i synkiem, mieli już dom wybudowany, wszystko w nim już było.....nawet firanki w oknach wisiały a oni cały czas z nami siedzieli. Wygoda.....nic więcej Obiadków nie trzeba było gotować, ja sprzątałam.....Teraz za to mamy problem z teściową, bo sypialnie ma jeszcze na górze...za mało ma pokoi ehhhh....że tak brzydko powiem, jak nie urok to sraczka stokrotka synek cuuuudnyy cytrynka3002 1,5 tygodnia to jeszcze w miarę ![]() Louboutinka czarny granit piękny jest ![]() Odnośnie pieniążków małżeńskich. Mam też to szczęście, ze na tym polu jakoś w ogóle nie mamy sporów. Każde z nas ma wgląd na konto drugiego, zawsze konsultujemy swoje wydatki. Mamy taki podział, ze mąż płaci rachunki (tzn. ja to robię z jego konta ) i opłaca paliwo, oraz dokonuje wydatków na jakieś materiały remontowe jak są akurat potrzebne. Ja natomiast kupuję żywność, środki czystości, ubrania. Odkąd go poznałam zawsze był bardzo praktyczny i oszczędny. Jego rodzina śmieje się, że jest skąpy, a to nie prawda, bo ma złote serce i gest jeżeli ktoś potrzebuje pomocy. Jednak nauczyłam się od niego oszczędzania i dobrze na tym wyszliśmy Do takiej postawy trzeba chyba jednak dorosnąć albo być tak wychowanym....nie mam pojęcia o czego to zależy.... ![]() Justine1988 gratuluję 6 miesiąca! ![]() Ja nie wierzę własnym oczom jak mijają kolejne tygodnie.....to już tak blisko..... lilijka3 nie wiem co mam powiedzieć.......to żenujące, ze tak zachowuje się dorosły facet. Przykro mi ale trzymaj się dzielnie i dbaj o Maleństwo. Ono teraz jest najważniejsze ![]() Dziękuję dziewczyny za uznanie......nie spodziewałam się, że wybierzecie właśnie ten tytuł.....
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam bakterie w moczu:-(
|
|
|
#4497 |
|
Zadomowienie
|
muron dużo masz tych bakterii? Czy pojedyncze lub nieliczne? Jeśli tak nie przejmuj się tylko dużo pij, wody herbaty z cytryną i żurawiny a sie wypłuczą
|
#4498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Zazwyczaj unikam komentowania Waszych rodzinnych sytuacji, bo jakoś tak boję się doradzać, znam Was tylko z forum w końcu, ale takie teksty wołają o pomstę do nieba. Wiesz co sorka, ale Twój TŻet musi być tchórzem niezłym, skoro zamiast dorosnąć w końcu do poważnych rozmów/decyzji woli lecieć z jęzorem do Mamy. A ten sms to już szczyt jest normalnie! Trzymaj się i pamiętaj - myśl o dziecku, to jest teraz najważniejsze. Najgorzej wkurzają mnie osoby, które za nic mają nasze ciąże i z całych sił starają się uprzykrzyć nam życie. Tym bardziej, że nasze emocje mają taki ogromny wpływ na maleństwa...ech . Marika.S. - tak sobie właśnie myślałam dzisiaj, że Ty już tak niedługo masz termin...oj, te Święta będziesz miała wyjątkowe . Ciekawe, czy Sara postanowi urodzić się jeszcze w starym roku, czy już po Noworocznym toaście . Może w gazecie albo w tv będziesz - zazwyczaj takim dzieciaczkom "przełomowym" poświęca się sporo uwagi w mediach .
|
|
|
|
|
#4499 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A twoi rodzice? Są jakimś wsparciem? Dziadkowie? ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
niecenzuralne wypikałam! Mojej siostrze teściowa też życzyła poronienia, choć nie dosłownie, nadal chce wpływać na jej męża,a że bardzo młodzi to jeszcze podatny. Ale Młoda nad nim pracuje i widać postępy. Też się nasłucham, bo dla nas to kosmos, nie wiedziałyśmy, że w bliskiej rodzinie tak może być. Za to teścia ma suuuper ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
Pamiętasz, pisałam, że czasem mocno kichnę czy mocno zakaszlę, to popuszczam ze 2 kropelki, a ciśnie na pęcherz... to już wiem dlaczego. Siostra miała to samo:-( Ale nie mam problemów z oddawaniem moczu, nic nie szczypie czy boli
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-10-20 o 14:12 |
|||
|
|
|
#4500 |
|
Zadomowienie
|
cytrynka mam nadzieję że Sara urodzi się już w nowym roku
![]() A o mediach nawet nie myślałam.....Poznań jest dość duży więc na pewno pojadą do kliniki a tam nie chcę rodzić ![]() Doszła dzisiaj do mnie paczka z tymi orzechami piorącymi i olejkiem migdałowym. Olejek nie ma zapachu w ogóle ale może i dobrze ![]() Wyprałam już jedną turę ciuchów i powiem Wam, że się ładnie doprały mniejsze zabrudzenia. Większe będzie pewnie trzeba dodać proszku do pieczenia bo ma ponoć właściwości wybielające. Do orzechów dostałam też olejki eteryczne zamiast płynu do płukania, wkropiłam 7 kropli i jakoś go nie czuję więc teraz dałam 20.....zobaczymy jak będzie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

Czuje się wtedy jakoś niepewnie....Oby to ostatni miesiąc taki był.
wstalam rano, zaczelam sie uczyc, ale i tak juz nic nie pamietam 

Powinniście to między sobą rozegrać, a nie wtrącać osoby trzecie...do tego tak bezczelne jak Twoja Teściówka! Uważam, że oboje są nieodpowiedzialni, bo powinni wiedzieć, że nie należy Cię narażać na takie nerwy w tym stanie!!! Mogliby sobie wziąć na wstrzymanie!

to też pewnie jest powodem że zamyka się w sobie i liczy na to że jakoś się samo poukłada,że Ty się wygadasz On przemilczy i jakoś będzie dalej.

Matko.....a potem mi tyłek rośnie 

. Zazwyczaj unikam komentowania Waszych rodzinnych sytuacji, bo jakoś tak boję się doradzać, znam Was tylko z forum w końcu, ale takie teksty wołają o pomstę do nieba. Wiesz co sorka, ale Twój TŻet musi być tchórzem niezłym, skoro zamiast dorosnąć w końcu do poważnych rozmów/decyzji woli lecieć z jęzorem do Mamy. A ten sms to już szczyt jest normalnie! Trzymaj się i pamiętaj - myśl o dziecku, to jest teraz najważniejsze.