Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 877 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-20, 10:53   #26281
kropcia007
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość

Ty paskudo !

No to masz za swoje teraz. Druga kropcia

Szczęście, że włoski Ci uświadomiły jaką głupotę zrobiłaś

AJ! Jeniffer mi gdzieś umknęła w tych moich wyklejankach
Całkiem ładnie Ci ten Goldwell zdefiniował fale zakręty się trochę pogłębiły (zerknęłam w Twój album i otworzyłam poprzednie zdjęcia i aktualne "goldwellowskie" )
co Kropcia co?

eshh po co ja polecałam tego Goldwella teraz jestem skazana by go ponownie kupić jak widzę efekty po nim i przypominam sobie jaka ja byłam z niego zadowolona

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 10:56   #26282
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
jeniffer może i nie ma pierścionków, ale fale leganckie a błyszcza się głupie!
--,
w ogóle zabijcie mnie i poćwiartujcie, a moje resztki rzućcie na pożarcie wiewiórkom..
wyprostowałam sobie dzis włosy. nie prostownica, nie na szczotke, ale tak jak wczesniej dałam mleczko prostujące i rozczesałam grzebieniem. Wysuszyłam delikatnie suszarka, przeczesujac grzebieniem. I jestem zrozpaczona. Nie chce wiecej prostych włosów! Włosy się chyba zaczeły przyzwyczajac do falowania, bo pojedyncze pasemka próbowaly sie skrecac i efekt koncowy jest nieciekawy, jakbym miała zniszczone , spuszone włosy.

jestem na siebie taka zła, że nawet nie wiecie. wygladam jak idz stad i nie wracaj. jeszcze jak sobie pomyśle, ze pewnie teraz je po tym zabiegu troche zepsułam, to juz w ogole. ech, głupia ja, głupia.

jutro bede naprawiac szkody.
Dzieki

Co do prostowani to nie martw si Raz zrobilas teraz juz wiesz, ze nie lubisz i wracaj do kreciolkow Kobieta zmienna jest

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:

Ty paskudo !

Całkiem ładnie Ci ten Goldwell zdefiniował fale zakręty się trochę pogłębiły (zerknęłam w Twój album i otworzyłam poprzednie zdjęcia i aktualne "goldwellowskie" )
Dzieki wielkie, juz wlasnie myslala, ze nikt nic mi nie doradzi :0 Czyli zostawiam Goldwell

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 11:02   #26283
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
--,
w ogóle zabijcie mnie i poćwiartujcie, a moje resztki rzućcie na pożarcie wiewiórkom..
wyprostowałam sobie dzis włosy. nie prostownica, nie na szczotke, ale tak jak wczesniej dałam mleczko prostujące i rozczesałam grzebieniem. Wysuszyłam delikatnie suszarka, przeczesujac grzebieniem. I jestem zrozpaczona. Nie chce wiecej prostych włosów! Włosy się chyba zaczeły przyzwyczajac do falowania, bo pojedyncze pasemka próbowaly sie skrecac i efekt koncowy jest nieciekawy, jakbym miała zniszczone , spuszone włosy.

jestem na siebie taka zła, że nawet nie wiecie. wygladam jak idz stad i nie wracaj. jeszcze jak sobie pomyśle, ze pewnie teraz je po tym zabiegu troche zepsułam, to juz w ogole. ech, głupia ja, głupia.

bo jak się próbuje walczyć z naturalną fakturą włosa to tak to się właśnie kończy

moje loczki w miarę wyglądają na zdrowe ale jak ostatnio chciałam sobie je wygładzić na szczotce to wyglądały na spalone i zniszczone

i jak tam zaakceptowałaś się już trochę w swoich nowych włosach?

a co to za Goldwell?? chodzi wam o tą pastę?

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych

Edytowane przez Paulinka675
Czas edycji: 2010-10-20 o 11:05
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 11:09   #26284
caskada
Zakorzenienie

tez mam ochote wyprostowac wlosy ale za pomoca prostownicy wtedy wlosy wydaja sie taaaaakie dlugie no i nie wygladaja na zniszczone sa takie gladkie
no ale tego nie zrobie moze dopiero na jakas okazje ktora bedzie latem dopiero
wiecie co mi sie podoba w tym ze wlosy mam wtedy takie dlugie a jak sa loki to ciagle ta sama dlugosc a nawet czasem jeszcze krotszeto takie niesprawiedliwe
Stary 2010-10-20, 11:11   #26285
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
tez mam ochote wyprostowac wlosy ale za pomoca prostownicy wtedy wlosy wydaja sie taaaaakie dlugie no i nie wygladaja na zniszczone sa takie gladkie
wiecie co mi sie podoba w tym ze wlosy mam wtedy takie dlugie a jak sa loki to ciagle ta sama dlugosc a nawet czasem jeszcze krotszeto takie niesprawiedliwe

no właśnie trzeba tyle czasu zapuszczać żeby można było zobaczyć różnicę

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 11:31   #26286
polelavendove
Wtajemniczenie

Czytam o sobie,że jestem Judaszem,a jego artyści przedstawiają z rudymi wlosami,a nie zielonymi więc coś mi się nie zgadza...

Czytam,że jestem niechcący w nieodpowiednim miejscu i czasie...no ładnie...czyli wywalacie mnie też z pielegnacyjnego?
Dostałam wotum nieufności,bana czy jeszcze cóś innego?

Rybiorku Ty tej odżywki z oliwą nie używałaś?Tak mi w ciemno polecasz?Tak z ciekawości pytam,bo i tak się już zdecydowalam
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 11:39   #26287
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Czytam o sobie,że jestem Judaszem,a jego artyści przedstawiają z rudymi wlosami,a nie zielonymi więc coś mi się nie zgadza...

Czytam,że jestem niechcący w nieodpowiednim miejscu i czasie...no ładnie...czyli wywalacie mnie też z pielegnacyjnego?

Rybiorku Ty tej odżywki z oliwą nie używałaś?Tak mi w ciemno polecasz?Tak z ciekawości pytam,bo i tak się już zdecydowalam
Jakim Judaszem?
Kto wywala?
Rusz się gdzieś stad a Cię znajdę
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 11:54   #26288
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Jakim Judaszem?
Kto wywala?
Rusz się gdzieś stad a Cię znajdę
A znajdziesz mnie,żeby skrócić o głowę czy tylko wlosy?
Stary 2010-10-20, 11:56   #26289
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
A znajdziesz mnie,żeby skrócić o głowę czy tylko wlosy?
Nie radzę skracać włosów moimi rękoma

Ja czytam wybiórczo i nie wiem o co chodzi
Ostatnio były żarty i dobra zabawa a teraz ktoś Cię wygania?
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 12:02   #26290
Jennifer85
Zakorzenienie

Dobrze, ze ciagle wtracacie slowo "wlosy" bo znow bylby offtop hahhaaa

Stary 2010-10-20, 12:13   #26291
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam nadzieję,że aż tak źle nie jest,że mnie wyganiają,na razie tylko próbują.

Mówiąc szczerze to ręce znanych mi fryzjerek też się do tego nie nadają,sama nie wiem...może do kowala iść.W koncu niektorzy zamiast do dentysty do niego chodzili...

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Dobrze, ze ciagle wtracacie slowo "wlosy" bo znow bylby offtop hahhaaa
A czy Ty czasem nie jesteś szpiegiem Szefowej?
Stary 2010-10-20, 12:14   #26292
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję,że aż tak źle nie jest,że mnie wyganiają,na razie tylko próbują.

Mówiąc szczerze to ręce znanych mi fryzjerek też się do tego nie nadają,sama nie wiem...może do kowala iść.W koncu niektorzy zamiast do dentysty do niego chodzili...

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Stary 2010-10-20, 12:29   #26293
venealin
Raczkowanie

Cytat:

Aaaa tam, zaraz wygania
Chodziło o to, że Pole ma tendencje do pojawiania się tam gdzie nagłe klęski żywiołowe uderzają albo się pogoda załamuje, albo jeszcze inne sympatyczne cuda się dzieją, aż człowieka kusi żeby powiedzieć, że to może ona w tym macza palce

Pole, Ty to masz nasze wotum niezachwianej ufności w końcu nikt nie ucieka z obawy o klęskę żywiołową jak się pojawiasz (j/k ).
A co do Judasza, to ja raczej bym obstawiała Muzę Judasza wtedy wszystko pasuje, a włosy mogą spokojnie być zielone
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 12:30   #26294
agison
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze możesz przyjść do mnie jak już wiesz, świetnie obcinam włosy, jako i uszy
Tobie nie odmówię, no way

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 12:52   #26295
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Bana? Bana? Chyba banana - byle nie na wlosy.
Ani mi się stąd rusz

Póki pojawiają się włosy, jest ok Dlatego i ja dodam, że dziś mam tłuszcz nie loki. Coś mnie podkusiło, by nałożyć kapkę kokosa po odżywce b/s. I co? I mam tłuszczyk jak malowanie.

Rybiorku - wypróbowałam wczoraj My Honey Child odżywkę. Chociaż wyciekła mi spod czepka (zaskoczyła mnie konsystencja - nadaje się bardziej na leave-in niż d/s moim zdaniem), to skalpowi spodobała się niesamowicie.
Za to Jelly Darcy's bardzo fajnie współpracował z Naturią i kokoskiem - utrwalił i usztywnił do tego stopnia, że rano nadal miałam sklejony przód i nie rozwalił się tez pod czapką
By to odgnieść ładnie i zabezpieczyć (w końcu sporo gliceryny, która unieszkodliwia moje włosy, nałożyłam w pracy Quick Curls. Ale mam tłuszczowe loki Koskos+parafina i obciążenie gwarantowane. za to ten blask

To zabieram się za nadrabianie

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:

to może ogrodnik z sekatorem będzie lepszy?
chyba że chcesz ciachać póki gorące

Cytat:
Wykryta komórka Musze zaangażować kogoś innego.

Jestem przerażona sezonem czapkowym. Zaczynam z powodu pogniecionych loków. A w tamtym roku nie było aż takiego znaczenia... I własnie dlatego ostatnio przeginam albo z żelem albo z olejem

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 12:55   #26296
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaa tam, zaraz wygania
Chodziło o to, że Pole ma tendencje do pojawiania się tam gdzie nagłe klęski żywiołowe uderzają albo się pogoda załamuje, albo jeszcze inne sympatyczne cuda się dzieją, aż człowieka kusi żeby powiedzieć, że to może ona w tym macza palce

Pole, Ty to masz nasze wotum niezachwianej ufności w końcu nikt nie ucieka z obawy o klęskę żywiołową jak się pojawiasz (j/k ).
A co do Judasza, to ja raczej bym obstawiała Muzę Judasza wtedy wszystko pasuje, a włosy mogą spokojnie być zielone
Tyle razy się już spotkałam z Agison w okolicach dworca kolejowego i co?Żadnej katastrofy Coś małą mam moc sprawczą...

A ja nie wiem czy wy ze strachu nie piszecie spod stołu jak się pojawiam...
Stary 2010-10-20, 12:55   #26297
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
--,

nic wiecej nie dodam

Cytat:

Ale czemu co? Czemu się nie nadajesz do Karmelitanek?
Ze względu na śluby ubóstwa (czy jak tam to się zwie) - Ty byś się zapłakała za specjałami do włosków, one za Twoimi kręciołkami, a Twój mąż za tym autem co to byś mu go nie mogła kupić

Czy czemu do Curlitanek?
Cóż, co do reguły "klasztornej" w/w "zakonu", to pytaj o szczegóły Volyovą ja tylko sobie pewne rzeczy wyobrażam (a że wyobraźnię mam że ho ho...to aż się boję odzywać )
Bardziej chodzilo mi o Curlitanki, ale dziekuje za dokladne wyjasnienie

Cytat:
Rybiorku...powiedz jak to odczuwasz w takim układzie - te kosmetyki obciążają włosy? Kusi mnie ściągnięcie sobie czegoś z British Curlies...no i nie ukrywam, że Twój curly-lobbing ma niesamowitą siłę przebicia, a więc kuszą mnie m.in.miss jessie's.
O rany, dziewczyny tak czytajcie z przymruzeniem oka, jak ja cos lubie to na cale majty, tak ze moje zachwalanie to tez na cale majty, a powaznie to poprostu chce Wam pokazac co I jak, wiem ze te kosmetyki sa zagraniczne I drogie jak na warunki polskie (nie oszukujmy sie, jak sie nie zarabia w euro lub funtach to jest to sporo), ale wszystkie wiemy ze dla pieknych lokow jestesmy gotowe na wszystko (no prawie), gdybym myla wlosy raz w tygodniu to nawet mieszkajac w Polsce bym kupila te produkty, wtedy jest to oplacalne, niestety myje prawie codziennie (probuje sie przestawic na co drugi dzien ale to dopiero po zakonczeniu testowania reszty stylizatorow z miss jessie’s) wiec troche tego idzie, dlatego ciesze sie ze zarabiam w euro, staralam sie sprawdzic zuzycie I odzywke myjaca uzylam ok. 18 razy (biore sporawo), ta do splukiwania to bylo ok. 10-12, maski sa do stosowania jeden raz w tygodniu wiec tak na 2.5 miesiace wystarcza (ale ja biore troche wiecej niz zalezane), stylizatory to jeszcze nie wiem, quick curls mam pol ale nie uzywam codziennie I troche dalam Eloe wiec trudno mi okreslic.

Co do obciazenia, wiec tak, wlosy same w sobie, a raczej loki sa obciazone ale nie przeciazone, z bliska wygladaja jak gladka wstazka taka ktora sie zespiralowalo nozyczkami, przy poruszeniu glowa czuc ich ciezar, do konca nie wiem o co biega, bo loki sa niesamowice scisniete I moze ta waga to stad a nie z obciazenia produktem, na pewno produkty miss jessies’s nawilzaja I odzywiaja, zapach jest kwestia gustu, mnie sie wszystko juz podoba, jedno jest pewne nic nie pachnie tak odstraszajaco jak odzywka devacurl, oczywiscie zastanawiam sie jakie mialabym loki gdybym zaczela uzywac miss jessie’s jak mialam dlugie jednak moze lepiej sie stalo ze nie mialo to miejsca, wlosy sobie zniszczylam I obawiam sie ze moglabym nie obcinac z zalu, teraz odrastaja co niby widac choc I wczoraj I dzisiaj wydaja sie krotsze (jeszcze bardziej), mam raczej cienkie wlosy, swoje naturalne ze srednia porowatoscia (rozjasniane mialy porowatosc na maksa, dlatego magnesium sialo spustoszenie), jak sa mokre sa proste jak druty, po odcisnieciu wody widac loki, na poczatku takie luzne fale ktore po odcisnieciu wody robia sie ciasniejsze, wlasnie to wlasciwe pozbawianie wloskow wody jest u mnie kluczowe

ale epopeja mi wyszla, nie wiem nawet czy odpowiedzialam na pytanie

Cytat:
Ooooj...jeśli chodzi o Pole, to tutaj NAWET moje jasnowidzenie chyba nic nie da, a co dopiero prognozy ja sądzę, że to ten typ co to niechcący znajduje się w nieodpowiednim miejscu w nieodpowiednim czasie, i nic jej od tego nie uchroni
No ale próbować zawsze można
dobrze ujete

Cytat:
Ratujesz nasze portfele i cierpiące serca

Cytat:

Ok. To teraz dołożę do tego tasiemca swoje 3 grosze
Zrobiłam tak jak planowałam (no dobra PRAWIE) tzn. wczoraj troszkę posiedziałam z migdałkiem na włosach (ale tylko trochę go dałam, mimo tego że z reguły aż je podtapiam w olejach ), umyłam Pottersem aloesowym (czyżby to tutaj tkwił haczyk?), naciapkałam resztkę Waxa do wypadających, czepek, koszulka i spanko.
Rano zmyłam.
Metodą opisaną przez Rybiorka wcisnęłam w ociekające Joannę b/s, odcisnęłam w mikrofibrę, nałożyłam żel (więcej niż poprzednio, tą samą metodą co odżywkę, starałam się nie dotykać skalpu), no i oto efekty.

Jak dla mnie padaczka
Sądzę, że skręt jest słabszy niż poprzednio, rozprostowuje się (szczególnie od góry) jeszcze szybciej zdjęcia z pracy są po ok. godzinie od poprzednich - z tym, że miałam na głowie czapkę, ale taką nie cisnącą, wełnianą.
Plus - sztywności typowo po-żelowej nie odnotowałam
sliczne wloski, nie wiem co Ci sie nie podoba, i jeszcze po czapce

Pole - pierwsza aktualizacja
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-10-20 o 13:03
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 12:57   #26298
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
zawsze możesz przyjść do mnie jak już wiesz, świetnie obcinam włosy, jako i uszy
Tobie nie odmówię, no way
Wiem,zwlaszcza w delikatnym cieniowaniu uszu się specjalizujesz...
A jak by tak metodą na garnek,ale taki duży co by uszy nim zasłonić
Stary 2010-10-20, 13:01   #26299
caskada
Zakorzenienie

rybiorek wlasnie moje rozjasniane sa porowate chyba na maksa zawsze jak ciebie czytam to dowiaduje sie wiecejpisz pisz....
Stary 2010-10-20, 13:03   #26300
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
[/COLOR]
to może ogrodnik z sekatorem będzie lepszy?
chyba że chcesz ciachać póki gorące

Wykryta komórka Musze zaangażować kogoś innego.

Jestem przerażona sezonem czapkowym. Zaczynam z powodu pogniecionych loków. A w tamtym roku nie było aż takiego znaczenia... I własnie dlatego ostatnio przeginam albo z żelem albo z olejem
Ostatnio byla mowa o obcinaniu gorącymi nożyczkami,idąc tym tropem...

Niestety czapka po tym może być koniecznością...
Stary 2010-10-20, 13:03   #26301
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:

Ty paskudo !

wystawiam goła pupę
oj czuję się kretyńsko!

Cytat:
Dzieki

Co do prostowani to nie martw si Raz zrobilas teraz juz wiesz, ze nie lubisz i wracaj do kreciolkow Kobieta zmienna jest

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Dzieki wielkie, juz wlasnie myslala, ze nikt nic mi nie doradzi :0 Czyli zostawiam Goldwell
ech, zmienna i zawsze niezadowolona z tego, co ma
Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
bo jak się próbuje walczyć z naturalną fakturą włosa to tak to się właśnie kończy

moje loczki w miarę wyglądają na zdrowe ale jak ostatnio chciałam sobie je wygładzić na szczotce to wyglądały na spalone i zniszczone

i jak tam zaakceptowałaś się już trochę w swoich nowych włosach?

a co to za Goldwell?? chodzi wam o tą pastę?
kurcze, ale zaskoczyło mnie to, bo jestem 'kulawą CG' dokłądnie od 24.09 czyli prawie miesiąc. No i wczesniej, jak cos takeigo zrobiłam, to włoski były super gładkie! A tu taka niespodzianka. Spodobało im sie co innego

a co do mnie, no podobają mi sie te falki, ale ogół fryzury mi sie w nich nie podoba. Jeszcze bokiem ok, ale od przodu, to mam trapez, bo sa podciete całkiem na prosto. No i tak sobie mysle, ze jak jeszcze podrosną, to wycieniuję, zeby to miało ręce i nogi- podobają mi sie takie loczki okalajace głowe, a nie że na dole grubaśnie, a u gory płasko.

a jak sie wkurze, to sama podetne.
Cytat:
widzisz, ja tez chciałam na specjalna okazje przecwiczyc, bo w sobote mam urodziny, ale stwierdziłam, ze trudno, bede lokowana.

loki skracaja włosy, ale sa urocze i.. uwaga.. najmodniejsze wtym sezonie
Stary 2010-10-20, 13:07   #26302
bernadka20
Wtajemniczenie

Mysia m
Dlatego te, ktorych to wlosy nie maja tendencji do skrętu beda nam zazdrościc !! Juz widze ten blysk zazdrosci w ich oczach :co jest:
a Co ? Niech patrzą i podziwiaja, bo o takie krecone wlosy trzeba 2razy lepiej dbac o !!
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 13:09   #26303
polelavendove
Wtajemniczenie

Rybiorku dobrze napisane.
Jeżeli komuś pasują tanie kosmetyki to tylko się cieszyć i nie ma co się napinać na cudeńka za ciężkie pieniądze.
Gorzej jeśli ktoś ma tak jak ja,większość dostępnych na naszym rynku produktów mi nie pasuje,a tych z CM większość mi pasuje...

Pytanie.Co ma porowatość do magnesium?Ja obecnie używam serii Jessicurl a tam każdy produkt to ma...

Btw gdzie jedziesz w styczniu na wakacje?
Stary 2010-10-20, 13:27   #26304
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

tej akurat nie i bardzo zaluje, jest na mojej liscie , mam za to miodowa odzywke i maske od nich, no i carribean activator, wszystkie sa fajne, ostatnio z miodkiem troche odpuscilam ale activator codziennie uzywam

Cytat:
rybiorek wlasnie moje rozjasniane sa porowate chyba na maksa zawsze jak ciebie czytam to dowiaduje sie wiecejpisz pisz....
niestety ta zwiekszona porowatosc troche mi pomogla podjac decyzje o scieciu, kosmetyki jessicurl zrobily mi takie siano ze glowa mala, wszystko przez to magnesium ktorego wlosy z duza porowatoscia nie toleruja, jest pewnie wiele innych rzeczy ktore nie toleruja bo kilka kosmetykow ktore wtedy mi nie pasily teraz sa ok

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Rybiorku dobrze napisane.
Jeżeli komuś pasują tanie kosmetyki to tylko się cieszyć i nie ma co się napinać na cudeńka za ciężkie pieniądze.
Gorzej jeśli ktoś ma tak jak ja,większość dostępnych na naszym rynku produktów mi nie pasuje,a tych z CM większość mi pasuje...

Pytanie.Co ma porowatość do magnesium?Ja obecnie używam serii Jessicurl a tam każdy produkt to ma...
a widzisz, masz wloski w lepszym stanie bo Ci pasuja, widac Twoja naturalna porowatosc nie jest juz taka duza, u mnie jessicurl sprawily ze wlosy zrobily sie jak zyletki, nie pamietam gdzie to bylo, Syrenka przyslala mi artykul na ten temat, w przypadku duzej porowatosci dostanie sie magnesium do wlosa powoduje suchosc, sztywnosc, brak podatnosci na ukladanie.
Syrenko pamietasz gdzie to bylo?

co do kosmetykow - moge uzywac polskich, ale i tak musze zamawiac z Polski, placic za przesylke ktora jest 3 razy taka jak z UK do Irlandii wiec wychodzi na jedno czy uzyje te z BC czy z Polski, ale fakt ze po polskich nie mam takich efektow bo one sa ogolne a nie specjalnie do kreconych, tylko CM to taki zbytek laski ale za to jaki fajny, a sumujac nie zamierzamy wracac do Polski, nawet moze bedziemy mieszkac jeszcze dalej wiec dobrze ze juz mam opanowane dostepne zagraniczne kosmetyki
Cytat:
Btw gdzie jedziesz w styczniu na wakacje?
jeszcze nie wiem gdzie, co wiem ze ma byc cieplo i maz jak zwykle zostawil mi wybor, jemu jest obojetne, byle ze mna a ja mam byc zadowolona
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 13:33   #26305
mysia m
Zakorzenienie

bernadka, można i tak
---
rety własnie wróciłam z dworu, a jest okropna wilgoć, mgła temp ok 5st i choc ostatecznie związałam włoski w kucyk, to mam aureolę. Cała wierzchnia warstwa się pofadłowała.

a juz jutro loki, loki
Stary 2010-10-20, 13:43   #26306
venealin
Raczkowanie

Cytat:
Tyle razy się już spotkałam z Agison w okolicach dworca kolejowego i co?Żadnej katastrofy Coś małą mam moc sprawczą...
widocznie tak się starałaś

Cytat:
A ja nie wiem czy wy ze strachu nie piszecie spod stołu jak się pojawiam...
Należy założyć, że jesteśmy nie do końca "teges" w związku z wszechobecnym zakręceniem i chociażby ze względu na to nikt się pod stołem nie chowa (może kiedyś ktoś załapie, że to ryzykowne było ).
Ja tam tłumaczę swoje zachowanie przesuniętym progiem poziomu ryzyka, tym bardziej, że bardzo lubię Cię czytać masz rewelacyjne poczucie humoru ...mam nadzieję, ze ktoś zrozumie co ja miałam na myśli

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
O rany, dziewczyny tak czytajcie z przymruzeniem oka, jak ja cos lubie to na cale majty, tak ze moje zachwalanie to tez na cale majty,

Cytat:
Co do obciazenia, wiec tak, wlosy same w sobie, a raczej loki sa obciazone ale nie przeciazone, z bliska wygladaja jak gladka wstazka taka ktora sie zespiralowalo nozyczkami, przy poruszeniu glowa czuc ich ciezar, do konca nie wiem o co biega, bo loki sa niesamowice scisniete I moze ta waga to stad a nie z obciazenia produktem, na pewno produkty miss jessies’s nawilzaja I odzywiaja, zapach jest kwestia gustu, mnie sie wszystko juz podoba, jedno jest pewne nic nie pachnie tak odstraszajaco jak odzywka devacurl, oczywiscie zastanawiam sie jakie mialabym loki gdybym zaczela uzywac miss jessie’s jak mialam dlugie jednak moze lepiej sie stalo ze nie mialo to miejsca, wlosy sobie zniszczylam I obawiam sie ze moglabym nie obcinac z zalu, teraz odrastaja co niby widac choc I wczoraj I dzisiaj wydaja sie krotsze (jeszcze bardziej), mam raczej cienkie wlosy, swoje naturalne ze srednia porowatoscia (rozjasniane mialy porowatosc na maksa, dlatego magnesium sialo spustoszenie), jak sa mokre sa proste jak druty, po odcisnieciu wody widac loki, na poczatku takie luzne fale ktore po odcisnieciu wody robia sie ciasniejsze, wlasnie to wlasciwe pozbawianie wloskow wody jest u mnie kluczowe

ale epopeja mi wyszla, nie wiem nawet czy odpowiedzialam na pytanie
ehh
co do tego pozbawiania wody...coś w tym jest

Cytat:
sliczne wloski, nie wiem co Ci sie nie podoba, i jeszcze po czapce
Bo ja bym kciała żeby one się całe chociaż pofalowały, a one cholery się prostują

Cytat:
Pole - pierwsza aktualizacja
wydrukowane

Cytat:
Wiem,zwlaszcza w delikatnym cieniowaniu uszu się specjalizujesz...
A jak by tak metodą na garnek,ale taki duży co by uszy nim zasłonić
Normalnieee gdyby mój bardzo dobry kumpel miał swój odpowiednik żeński w kwestii takich właśnie tekstów, to już wiem kto to by był

Cytat:
wystawiam goła pupę
oj czuję się kretyńsko!
Ale z powodu pupy czy włosów?

Cytat:
kurcze, ale zaskoczyło mnie to, bo jestem 'kulawą CG' dokłądnie od 24.09 czyli prawie miesiąc. No i wczesniej, jak cos takeigo zrobiłam, to włoski były super gładkie! A tu taka niespodzianka. Spodobało im sie co innego
A jak Tobie się coś spodoba to ile czasu potrzebujesz żeby to sobie uświadomić?

Cytat:
a co do mnie, no podobają mi sie te falki, ale ogół fryzury mi sie w nich nie podoba. Jeszcze bokiem ok, ale od przodu, to mam trapez, bo sa podciete całkiem na prosto. No i tak sobie mysle, ze jak jeszcze podrosną, to wycieniuję, zeby to miało ręce i nogi- podobają mi sie takie loczki okalajace głowe, a nie że na dole grubaśnie, a u gory płasko.
No tak. Przy tej długości to chyba odwieczny problem

Cytat:
a jak sie wkurze, to sama podetne.
ciekawe, ciekawe

Cytat:
widzisz, ja tez chciałam na specjalna okazje przecwiczyc, bo w sobote mam urodziny, ale stwierdziłam, ze trudno, bede lokowana.
Co znaczy TRUDNO

Cytat:
loki skracaja włosy, ale sa urocze i.. uwaga.. najmodniejsze wtym sezonie
Czasami mam wrażenie, że masz jakieś rozdwojenie jaźni
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
Stary 2010-10-20, 13:51   #26307
Jennifer85
Zakorzenienie

Kurka chyba wpadlam... oby szefowa mi bana nie dala za to, ze mnie wykryli

Dostalam dzis odzywke Tigi Love Peace Wieczorkiem bedzie tescik

Stary 2010-10-20, 13:51   #26308
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

do 21
Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Nie da się naciągnąć lanoliny do strzykawki (przynajmniej ja sobie tego nie wyobrażam). Chyba żeby ją mocno podgrzać?
Wówczas rzeczywiście się upłynnia, ale bardzo szybko wraca do stanu stałego.
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Ostatnio w ogóle są nieposłuszne, dziś są jakieś takie puszakowate, nie wiem dlaczego nie ma wygładzenia
Ja tam nie widzę, a oczy podobno sprawne mam. Widzę za to piękne Kropciowe włosy

Młódka witaj - dziewczyny zapewne już Ci pomogły, więc ja nie będę nic poza powitaniem dodawać. Kręcone na pewno masz. Nie ma możliwości, by włosy przyzwyczaić, nauczyć czy cokolwiek innego na stałe. Albo mają tendencję albo nie.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 14:01   #26309
venealin
Raczkowanie

Cytat:
Kurka chyba wpadlam... oby szefowa mi bana nie dala za to, ze mnie wykryli
Dzisiaj jest dzień na BANANY a nie bany, całe szczęście że to dzisiaj zostałaś zdekonspirowana

Cytat:
Dostalam dzis odzywke Tigi Love Peace Wieczorkiem bedzie tescik
Oooo expresowo pamiętaj żeby zdać relację
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
Stary 2010-10-20, 14:07   #26310
Volyova
Rozeznanie

W klasztorze Curlitanek
odprawiamy codziennie tajemnicze włosowe rytuały, najczęściej z głową w dół
spowiadamy się z włosowych grzechów,
a za prostowanie jest i włosienica

Eloe to Matka Przełożona
i mamy swoje święte
np. Święta Rybiorek od włosowych cudów

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
z bliska wygladaja jak gladka wstazka taka ktora sie zespiralowalo nozyczkami, przy poruszeniu glowa czuc ich ciezar, do konca nie wiem o co biega, bo loki sa niesamowice scisniete
Ach wyobrażam sobie te śliczności

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości