|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#26341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
Zaraportuję jak się teraz będą miały. |
|
|
|
|
#26342 |
|
Zakorzenienie
|
venealin,
będe dzielna juz sobie wyobraziłam te chłodne porcelanowe kafle i sklepienie wysokie na metrów 6. I szelest ugniatajacych loki w łaźni Oraz jęki przybywających cierpiących. A na wilgotnych ścianach obrazy Świętych Lokowanych , spogladających litościwym wzrokiem na przechodzących.
|
#26343 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#26344 |
|
Rozeznanie
|
To może ciąża
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc Edytowane przez Volyova Czas edycji: 2010-10-20 o 15:20 |
|
|
|
#26345 | ||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Będzie lanie jak nic.A ja powiem co innego - jest błyszcząco i wygląda ładnie. I najistotniejsze - Twoje włosy podobnie do moich nie lubią pracy
|
|
#26346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() "Daj mi skręt" "Uwolnij od puchu!"
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#26347 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już w takzwanym "międzyczasie" zorientowałam się że jest mnóstwo takich info tu i obiecuje grzecznie po weekendzie nadrobic i się odrobinkę wyedukować ![]() ...ale we wtorek oddaję pracę mgr promotorowi a dead line oddania do dziekanatu mija w piątek więc same rozumiecie ![]() Mam w związku z tym pytanie tylko nie bijcie,że gdzies to można znaleźć, bo ja i tak muszę cały dział kręconowłoskowy przeczytać :-P ale dopiero po oddaniu pracy ![]() Pytanie jest następujące: chciałabym umyć dziś a najpózniej jutro włoski (w sumie może lepie jutro bo jeszcze są sianowate przy glowie )tyle, że nie wiem jak w takim razie powinna wyglądac ich pielęgnacja z tym co mam do dyspozycji lub ew. co można samemu ukręcic dla nich z domowych składników (...skrzydło nietoperza, żabi skrzek.... na koniec odrobinkę włosów lesnych krasnali ...)mam do dyspozycji : - Szampon (z sls ale delikatny) Eva natura z czarną rzepa do włosów wypadających- Żel do mycia Babydream z rossmana (on się podobno nadaje też do wlosów nie tylko do ciała )-W ramach odzywki stosuje WAXa to włosów wypadających (bo strasznie mi lecą) -Żel do włosów "graffitti" i podobno "mocny z odzywką" (kupiłam go kiedyś w Realu bardzo fajny jest-lubie go często brałam go doslownie odrobinkę w okolice przedziałka zeby ogarnąć puszenie nawet nie wiem jak ?? )-Pantene pro-v "sprężyste loki i fale. Lekka formuła" odżywka bez spłukiwania (choć szczerze zawsze tez idzie na okolice przedziałka tylko jak nie mam czasu bawic się w żel) Poradźcie mi może co jak mam zrobić i....nie bijcie ![]()
|
|
#26348 |
|
Raczkowanie
|
Wolałabym nie. Trzymajmy się wersji że dałam za dużo odżywki i stąd ten skok wagi
|
#26349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze w ciazy jestes??? Loczki masz przepiekne i slicznie sie swieca
|
|
|
|
|
#26350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie można mieć wszystkiego - a gdyby można było to ja zamawiam lokasy Twojej grubości i koloru, a długości do pasa ![]() wtedy plotłabym kosę i rzucała księciuniu z balkonu ....
|
|
#26351 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)Ale jest też taki filmik na tej samej stronie http://www.ouidad.com/video/Ouidads-4-Minute-Curls i tu już laska ma po prostu falowane włosy - a też nimi trzepie
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#26352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą w ciązy zwykle ma się pięękne włosy. --- o mi to się tak marzy, żeby jak będe w drugiej ciąży- gdzies za rok planujemy, to miec juz dłuugi lokas na plecach. może dziwny pomysł, ale mam taki plan
|
|
#26353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gorzej jakby ktoś się pod księciunia tylko podszywał,a okazal się zwykłym śwniopasem
|
|
|
|
|
#26354 | |||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
![]() Cytat:
O takich ładnych loczkach tak źle mówić = grzeszyć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak już podejmiesz decyzje, co zamierzasz zrobić, pisz Idę do domu, ale na początek habicik przeprasuję
|
|
#26355 |
|
Wtajemniczenie
|
mysia m i agison
to ja waże 58 przy wzroscie 173 i falda skory kolo brzucha ;x (genetyka moja mama tez to ma...) ;x mysia m jak planujesz widze hehe
|
|
|
|
#26356 | |||||
|
Zakorzenienie
|
mnie sie bardzo podoba
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kurcze a mnie mowia ze chuda jestem Cytat:
tudziez: "Objetosci tez" Cytat:
|
|
#26357 |
|
Wtajemniczenie
|
kurde tego opisu to ja nie widzialam
Ale swietny opis co do Curlitanek naprawdę ![]() Jeszcze dopisac, ze chodza z naszyjnikami w kształcie loków a na myśl o prostych włosach dostają szału ![]() I myslicie, ze podczas, kiedy Curlitanki dostawałyby szalu uniknelybysmy "globalnego" prostowania włosów ? |
|
|
|
#26358 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
0. Możesz na noc zaaplikować sobie olejowanie Np. nałóż oliwę z oliwek z miodem (pół na pół) na włosy. Na to czepek od Waxa i spać. Rano: 1. Umyć włosy Babydream 2. Nałożyć Wax na zalecony czas 3. Spłukać (możesz użyć 1l przegotowanej, odstanej wody z 1 łyżką octu) 4. W skłonie, z głową w dół, na ociekające włosy nałożyć Pantene* na całą długość włosów. 5. Nadal w głową w dół ugnieć włosy rękami, aby odsączyć nadmiar wody. Weź bawełniany T-shirt lub coś innego z gładkiej(!) bawełny lub mikrofibry i ugnieć włosy kilka razy (zbierz delikatnie loki w rękę, przysuwając ją jednocześnie do głowy i delikatnie zaciśnij dłoń). Delikatność to podstawa inaczej się spuszysz. 6. Teraz nabierz żelu, rozetrzyj w dłoniach i ugnieć włosy dłońmi z żelem. 7. Wyprosuj się (nie zarzucaj włosów gwałtownie do tyłu). 8. Daj im wyschnąć naturalnie lub wysusz suszarką na niskim nawiewie i nie gorącym powietrzem. Jeżeli masz suszarkę z dyfuzorem - zbieraj loki do miski dyfuzora i zbliżając dyfuzor do głowy. Jeżeli masz zwykłą suszarkę, to efekt może być gorszy Możesz spróbować suszyć włosy od dołu i jednocześnie je ugniatać.*uwaga! Pantene ma silikon Dimethicone, który może się nadbudowywać; używając tej odżywki będziesz musiała myć regularnie włosy szamponem, mycie odżywką sobie z tym nie poradzi - jest niezgodny z CG. A jak już będziesz miała czas to zajrzyj do tego wątku Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc. i do pierwszego posta niniejszego wątku ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Za myśl o prostych włosach muszą odmówić 3 litanie z nazw emolientów i humektantów A co zobaczą jakąś wyprostowaną, to ją chlapią święconą wodą (co by ją znowu pokręciło )
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc Edytowane przez Volyova Czas edycji: 2010-10-20 o 16:00 |
||
|
|
|
#26359 |
|
Wtajemniczenie
|
Volyova
Racja...Litanie o humektantach i emolientach + by krecic wlosy i krecic przez cale zycie...Amen.. Dokładnie
|
|
|
|
#26360 | ||
|
Zakorzenienie
|
jestem za Matko Przelozona
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#26361 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam tylko kilka pytań ![]() Czy po pkt nr 6 moge spróbować Poppingu czy narazie lepiej sobie darować ;-> ?? Pkt nr 7..a jak mam zrobic przedziałek (a niedługo będę miala boba, bo są za bardzo zniszczone )Dzięki za wyrozumialość Ps. moje włoski zawsze schna naturalnie na powietrzu
|
|
#26362 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
), tylko delikatnie wyprostować głowę. Możesz głowę odchylić do tyłu i potrząść.Jeszcze Ci podpowiem - nie żałuj sobie odzywki (Waxa). Nałóż go porządnie, przeczesz włosy palcami, żeby rozprowadzić po całej długości. Za to olej - staraj się jak najmniej. Tak żeby pokryć każdy kosmyk, ale nie więcej. Ja mam włosy tylko do barków i używam łyżki oleju. W tej mieszance z miodem wzięłam po łyżce miodu i oliwy. I nie czesz włosów na sucho - ani grzebieniem, ani palcami. Najlepiej ich w ogóle nie dotykaj. Jedyne co Ci wolno zrobić (jak nie to litania i włosienica! ), to jeżeli będą sztywne od żelu, pougniatać, żeby sztywność odpuściła.chyba juz wszystko ![]() powodzenia! i pochwal się jak wyszło
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc Edytowane przez Volyova Czas edycji: 2010-10-20 o 16:34 |
||
|
|
|
#26363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki ![]() jest tylko jedno "ale" niemożliwe do spelnienia ...w moim przypadku nie czesanie suchych włosów zwykle czesałam je po odsączeniu w ręcznik, zwijałam wokół własnej osi i tak sobie schły...ale jeśli nie wyczesałam ich gdy były suche (albo wcale albo tylko palcami) to były ładne przez jakies 30 minut max do godziny...potem...masakra straaaaaasznie brzydkie były..a jesli przeczesalam je jeden raz, to stawały się bardziej błyszczące i poszczególnie loki układaly się w pukle nie da rady tego "ominąć" ? podobno jest też druga szkoła z czesaniem ![]() Ps. a czy to może byc olej lniany prasowany na zimno;>?? ------------------------------------- EDIT ..aha, no własnie i co z tym przedziałkiem :-P muszę go jakos grzebieniem ogarnąć
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/k...75128714093493 Edytowane przez Młódka Czas edycji: 2010-10-20 o 16:43 |
|
|
|
|
#26364 |
|
Rozeznanie
|
A najlepsza szkoła mówi, rób to co działa u Ciebie
ale może spróbuj kiedyś jeden raz tak jak opisałam, tak tylko żeby zobaczyć - w jakiś niewyjściowy dzień poodciskaj i zostaw je luzem, nie zwijaj, niech sobie wyschnąOliwa z oliwek wnika do wnętrza włosa (też olej z awokado i olej kokosowy). O oleju lnianym nic takiego nie czytałam, na jego niekorzyść świadczy skład - duży procent kwasów tłuszczowych wielonienasyconych (http://www.eurolen.pl/sklad.htm) Też mam taki, w początkowym zapale nabyłam i teraz nie wiem co z nim zrobić Nadaje się do zabezpieczenia włosa z wierzchu, ale go nie odżywi od wewnątrz.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc Edytowane przez Volyova Czas edycji: 2010-10-20 o 16:53 |
|
|
|
#26365 |
|
Raczkowanie
|
no dobra, to jutro spróbuje bez tego czesania..tylko jak ja zrobie przedziałek bez grzebienia
zwłaszcza, że musze asymetryczny mieć ![]() ...a olej lniany jeśli to taki spożywczy jak ja mam, to polecam do salatek, surówek itp ...pyyyyyycha ![]() Dzięki dr Cuddy ;-)
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/k...75128714093493 Edytowane przez Młódka Czas edycji: 2010-10-20 o 17:03 |
|
|
|
#26366 |
|
Raczkowanie
|
Jejku, znów nie zaglądałam tu chwilę i pełno nowych postów stworzyłyściee noo. Więc teraz odpowiadam na świeżo, na to, co zauważyłam i pędzę nadrabiać.
Eloe Dzięki "Jesteś silikonowa", jak to brzmi
|
|
#26367 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bardzo podobal mi sie wczorajszy i dzisiejszy watek o Zakonie, mam propozycje, zalozylam watek o Zakonie Curlitanek, wszystkie smieszne, glupawe, rozwalajace uwagi umieszczajmy tam bo faktycznie ten watek sie troche odpielegnowywuje, szczegolnie zapraszam Pole, Twoje poczucie humoru nada specyficzny urok zakonowi i klasztorowi
Nie wiem czy to sie sprawdzi ale naprawde jest kilka kreconowlosych z duzym poczuciem humoru i chcialabym sie tak od czasu do czasu posmiac jak wczoraj i dzisiaj A tutaj zapraszam do Zakonu Curlitanek
|
#26368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://jillipoo.blogspot.com/2009/05...-ringlets.html |
|
|
|
|
#26369 |
|
Raczkowanie
|
..niech mnie ktoś uswiadomi bo chcialam dziś to "olejowanie" zrobić tylko, że nie wiem czy to na suche włosy się daje czy na wolgotne tę oliwę z oliwek z miodem
![]() Pliiiis niech mi ktos odpowie, bo chciałam to na noc zrobić
|
#26370 |
|
Raczkowanie
|
nalepiej na umyte wilgotne pod czepek i czapke
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

będe dzielna
Oraz jęki przybywających cierpiących. A na wilgotnych ścianach obrazy Świętych Lokowanych

Będzie lanie jak nic.

miała być lektura (obiecana w 1 poście w w tym wątku). Takie kompendium jest - wszystko przypięte ślicznie na szczycie zakręconego forum.
)
(...skrzydło nietoperza, żabi skrzek....

ale wiecie, ja jeszcze trenuje te cuda tak wiec z przyjmowaniem cierpiacych to za jakis czas