|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
![]() Pa |
|
|
|
|
#1832 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od niemowlaka aż do roczniaka, teraz kolejny etap-mały rozrabiaka!!! VII/VIII 2
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1833 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Tymek śpi, Teściowie i Mąż siedzą przy winku, a ja pod pozorem przygotowywania czegoś do pracy przyszłam tu pobrykać ![]() Mam jakieś 15 stron do nadrobienia ![]() Wybaczcie zatem, że odgrzebię stare tematy ![]() Aha, dziękuję za komplementy dla Tymka oraz Jego brzuszka Nie sądziłam, że ten brzuch aż tak odstaje od innych Cytat:
Odnośnie cynamonu to robię Tymkowi ryż z podgotowanym jabłkiem i cynamonem, też lubi Najczęściej kupuję solę i dorsza - bo one zawsze są w "moim" rybnym Cytat:
Ja biorę pół banana, pół avokado i miksuję z jogurtem. Podobno można też dodać kiwi i jabłko, ale jeszcze nie próbowałam. Cytat:
Napisałam wyżej Cytat:
Ale IMO widocznie z jakiegoś powodu tak radził. .
|
|
#1834 |
|
Ola-Unhola
|
czeko, ale Ty zorientowana
![]() Ja kupuję tą maskę Ziaja pro uspokajającą. Do tego krem naw. z kw. hial., krem pod oczy albo rozświetlający, albo lift. i mleczko do demakijażu. Zobaczymy jak będzie się spisywało. Kasiu, biedna Laurka ![]() Miramej, mam nadzieję, ze te glutki przejdą w kocu no i gardełko przestanie boleć ![]() To mówię dobranoc
|
#1835 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze dziewczyny ale jestescie plodne
, juz od paru dni podczytuje ale na napisanie czegos nie starcza mi czasu .Daniel wlasnie skonczyl antybiotyk ,ale dalej sie cos martwie , bo ma chrypke .Mariolu super , ze wszystko ok na kontroliMiramejku mam nadzieje , ze Kubus po antybiotyku szybciutko poczuje sie lepiej. tyle sie naczytalam , a wiecej nie pamietam . Zmykam spac , bo mi sie oczy kleja .
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Dokopałam się do wpisów o inhalatorach, jutro jeszcze raz zerknę i trzeba będzie kupić.
Kolorowych snów
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Was normalnie nie idzie nadrobić... ![]() Poszalały... Czytałam Was wczoraj wieczorem, bo Nina nie spała jeszcze o 22:00 i "pomagała" babci myć naczynia Zaczęłam odpisywać ale w międzyczasie babcia oddała mi córkę i położyłam się z nią na naszym łóżku. Obudziłam się dwie minuty prze 1:00 w nocy i wyłączyłam kompa i dopiero się zorientowałam, że nie wysłałam Wam tego co zdążyłam napisać![]() Dzisiaj calutki dzień byliśmy z Ninką poza domem. Wpadłam z nią tylko zjeść obiad po pracy i żłobku i poszłyśmy na spacerek. Kupiłyśmy Nince nowe kapciuszki do domku, bo w jednych starych rzepy juz nam się odpinały, a drugie są wiązane i tata strajkuje jak ma je nakładać, bo rzeczywiście ciężko je się wciska Nince na nogę, bo ona jest bardzo niecierpliwa Więc kupiliśmy coś a'la tenisóweczki na rzep, aby tacie było łatwiej![]() Poza tym pochwalę jeszcze moje dziecko, które dzisiaj było bardzo dzielne w żłobku Nawet jak po nią przyszłam to była taka radosna na sali jak nigdy Wspaniale się bawiła i mnie też przywitała głośnym MAMAAAA!!! i uśmiechemCo do koleżanki, którą wykryli że się podszywała pod wieloma profilami, to chętnie bym rozerwała na strzępy. Bo tak się złożyło, ze ja ją poznałam pod dwoma z tych profili jako oczywiście dwie różne osoby... Z "Rozaliontką" z poczekalni nawet wymieniłyśmy się numerami tel. i właśnie sprawdziłam, ze mam go do tej pory Jak rzekomo urodziła swoje pierwsze dziecko, to właśnie mi wysłała MMS-a z jego zdjęciem, aby pokazać na wątku i mam do tej pory zdjęcie tego dziecka w kompie A jako "Motylicaja" jeszcze chyba przedwczoraj pisała mi priva z pytaniem o Ninkę![]() ![]()
|
|
|
|
#1838 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Wykończyło mnie nadrabianie. Nie piszcie tyle, no
![]() Magi - gratuluję zdanego egzaminu, super! ![]() Doczytałam też, że Tosiek chodzi, a Krasnoludek idzie w Jego ślady - Brawo Chłopaki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na zdrowie! Przez ile dni będziecie stosować antybiotyk?.
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
i każdy kolejny
Żaden nie wyszedł niepostrzeżenie. Cytat:
L aktualnie piorę w "E" sensitive, bo nie mogę dorwać ulubionego baby shine. Nam w vizirze. Mam też zwyklaka z Netto- Fresh Ale noc ![]() Nie zliczę pobudek i jęków. W międzyczasie mleko wypiła. Potem pić chciała. O 3 mąż wziął ją do nas, i była to pierwsza noc gdzie raczyła z nami w łóżku zamknąć oko- pamiętna data,dziś 15mc. Wierciła się, rzucała, z głowy w nogi wędrowała,siadała, jęczała, brała mnie za rękę i kładła się na bok...do tego kopała gdzie popadnie, ja nie na swoim boczku spałam, więc niewygodnie mi było ![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Ciniusiowa, dziewczyny z innego wątku zrobiły śledztwo i znalazły profil zdjęć na fotosiku czy gdzieś, skąd kradła zdjęcia u znając je za swoje.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1840 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Tylko syrop
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam Cytat:
i zastrzyki ![]() ![]() --- Dzień dobry Jestem wykończona, Maciuś miał wczoraj wypadek i byliśmy w dwóch szpitalach Zaraz napiszę więcej, bo pędzę się umyć zanim Maciejka się obudzi.Miramej
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-10-21 o 07:47 |
|||
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
Magi
rany boskie co sie stalo?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1842 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No i biedni wy, współczuje nocek. Marne pocieszenie, ale kiedys w końcu wyjdą te zęby i koszmar sie skonczyCytat:
No troszkę się spóźniłaś![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co się stało???
|
|
#1843 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() juz myslalam ze nocka bedzie bez przesikania a tu nad ranem kolo 7 znowu mokra pizamka, wiec chyba za malo chlonne te huggiesy moze 4+ beda lepsze wiec mam prosbe do Ciebie Anula jesli moglabys wyslac mi 2 szt. bede wdzieczna oczywiscie zaplace-dogadamy sie na priv![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1844 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz już sytuacja opanowana. Maciuś pośliznął się czy potknął (nie wiem, bo był z Małżem w pokoju) i centralnie niłabił się czołem na róg niskiej szafki. Zrobił sobie dziurę w głowie
Krew się lała, nie dał sobie zatamować. Po jakimś czasie uspokoił się i mogłam obejrzeć ranę (oczywiście bezdotykowo ). Wydała mi się głęboka i skóra się rozeszła, stwierdziłam, że jedziemy do szpitala. U nas w szpitalu masakra, pan doktor jakiś taki oblech, najarane w pomieszczeniu aż dusiło, pielęgniarki rozkoszne panienki, bez fartuchów itd. - szpital powiatowy Odesłali nas do Wawy ponad 50km, bo niby nie ma chirurga dziecięcego. Na marginesie, czy chirurg ogólny nie mógł do nas zejść? W Wawie też nie chcieli nas bardzo przyjąć, ale się zlitowali. Po obejrzeniu rany oburzyli się na szpital, że nie chciano nam udzielić pomocy. W każdym bądź razie obeszło się bez szycia, rozcięcie skleili specjalnymi plasterkami. Mamy za tydzień je odkleić. Maciuś w Szpitalu w Warszawie spłakał się bardzo mocno, bo po pierwsze obudziliśmy Go (spał w samochodzie), po drugie - wylądował na stole z lampą w oczy, czyśczono Mu ranę, jakieś trzy obce osoby trzymały i siągały skórę, żeby się stykała, zanim przykleili plastry. Dzisiaj już psoci
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-10-21 o 08:47 |
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze
aż mnie zmroziło to fest musiał przyrżnąć główka...uuuuhu hu Jak to sie mówi do wesela sie zagoi, ale nie zazdroszcze przeżyć i nerwów
|
|
|
#1846 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
u nas też kolejna kręcąca się noc, mała nad ranem wylądowała u mnie w łóżku biedactwo... cinusiowa super, że Ninka taka dzielna w żłobku, może będzie już coraz lepiej...oby tylko nie chorowała. magi współczuję, biedny Maciulek, a co do szpitala to brak słów...
|
#1847 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
aby chrypka poszła preczCytat:
dla Ninki,czyli przystosowanie na nowo,nie trwało bardzo długo,to i dobrzeCo raz bardziej przeraża mnie ta dziewczyna.Brak słów... ![]() Cytat:
![]() A Tymciowi dajesz już przefiltrowaną kranówkę,czy kupujesz butelkową? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Szpita li nie skomentuję![]() :pa la: aby szybko się zagoiło.Te plasteki to pewno takie które kleją ranę,zamiast szwów.Mój Damian jak był mały i miał zabieg na przepuklinę,to tak mu plasterkami właśnie ranę skleili,nie miał szwówDzień doberek Nocka u nas nierewelacyjna jakie ś wiercenie,pomrukiwanie, popłakiwanie-muszę zajrzeć do buziDobra,biorę się za odkurzanie ![]() Miłego dnia Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-10-21 o 09:24 |
|||||||
|
|
|
#1848 | |||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
i oby syropek pomoglCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wspolczuje nocki i Tobie i LCytat:
o kurcze, ale mieliscie przezyciaale jak psoci to juz ok ![]() Witam sie z kawka - znowu spalysmy prawie do 9....chyba tak zostanie z tymi jej drzemkami ze w dzien jedna i kladzie sie spac krotko po 20 i spimy do tej 8-9 mam pyt do was, ne wiem czy dobrze pamietam kiedys chyba ktoras z was podawala linka do takich kalendarzy ze mozna swoje zdjecia wstawiac... no wiecie o co mi chodzi taki kalendarz prezent zebym mogla dac tesciom i mojej mamie na swieta ze zdjeciem Amelki. jak macie jakies namiary to poprosze
|
|||||||
|
|
|
#1849 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#1850 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że po tym miesiącu wszystko zniknie i już nie wróci Cytat:
Ja tez mam wrażnie, że Antonio z niczym nie odstaje, a sortowanie klocków... Jeżeli juz to nieliczne dzieci to potrafią Z mówieniem wiadomo jak jest-bardzo różnie. Szukają dziury w całym![]() Cytat:
Antybiotyk szybko pomoże i będzie po sprawie ![]() Nie napisałam ostatnio-śliczną masz Ninkę Cytat:
|
|
#1851 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a dawałaś Jej coś przeciwbólowego?Cytat:
, całą noc mi się śniliście.Cytat:
Cytat:
, mam nadzieję, że te 4+ dadzą radę ![]() Cytat:
, , żeby się szybko goiło---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() *** U nas pada śnieg z deszczem . Niestety, ale ja chyba też się rozchorowałam ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- A i jeszcze - magi - Ty wiesz za co
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że prawie u wszystkich nastały gorsze czasy w związku z tymi zębiskami...Dzień dobry, szaro, buro i ponuro ![]() Dzisiaj w nocy był tylko jeden posiłek ![]() A np wczoraj na obiad była jajecznica, bo mamusiny obiadek był fuj I już do wieczora (od 13) nie jadła NIC.Zaczynam sie naprawdę tym martwić, bo pal licho to wstanie na 10 min w nocy, i nawet to czasemniejedzenie z dzień, bo Zosia akurat wygląda dobrze, ale przecież będą się psuły zęby! ![]() ehh. Miłego dnia
|
|
#1853 |
|
BAN stały
|
u nas leje od rana
![]() poprawka - snieg z deszczem... Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-10-21 o 09:54 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, mam pytanie - czy ten Twój inhalator jest bardzo głośny? Robiłaś Laurze inhalację, kiedy Ona leżała? Czy tylko na siedząco?
---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
|
|
|
#1855 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przypomniało mi się jeszcze odnośnie brody, że u nas pomagała (przy niewielkich otarciach) maść witaminowa z wit.A. Spróbuj może, kosztuje coś ok. 4zł. Cytat:
![]() Cytat:
![]() To, że psoci, to bardzo dobry znak, że jest wszystko oki Ja robiłam na Superfoto taki kalendarz, jeszcze za czasów przedmaćkowych i powiem Ci, że wyszedł super ekstra ![]() Cytat:
Dopiero rano ze mnie zeszło
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, może osłonkę na róg przymocujcie?
|
|
|
#1857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Auuu ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Już dzisiaj są osłonki w całym domu. Maciuś oczywiście szybko je zdejmuje i grzecznie mamusi przynosi. Tak jak pozdejmował wszystkie narożniki przy listwach od paneli
|
|
|
#1858 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o TY ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że Wam pomogą i znajdziecie w aptece....ja jak już nic nie pomaga to daję profilaktycznie Nurofen...tylko u Nas w dzień jest zazwyczaj ok, a nocy straszne
|
|
#1859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I bardzo dobrze, że auuu ![]() Hmmm... Cytat:
![]() Kuba dostał drugą dawkę (a muszę się nieźle nagimnastykować, żeby połknął, ale się nie dziwię, bo mnie od samego zapachu słabo) i chrypi dalej
|
|
|
#1860 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dziewczynki mozecie sobie zamowic dzienny zapas pieluszek pampers premium care (te ktore dostalam do testowwania) dostaje sie 5 szt wiec mysle ze warto zamowic i sprobowac. nie ma obawy przed spam bo to polaczone jest z kampania na street. i w sumie mam to przekazac innym mamusiom wiec przekazuje a adres pamperspremium pl haslo dry max
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

kilka ząbków na raz to nie ma się co dziwić...Daj znać co i jak z tymi tabletkami 
Oby lek pomógł już do końca 

Ale IMO widocznie z jakiegoś powodu tak radził.

, juz od paru dni podczytuje ale na napisanie czegos nie starcza mi czasu .
. Zmykam spac , bo mi sie oczy kleja .

A jako "Motylicaja" jeszcze chyba przedwczoraj pisała mi priva z pytaniem o Ninkę

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

zauwazcie ze jest tam Malga19 ktora u nas tez goscila
- Ty wiesz za co