|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#26401 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
![]() Jak wczesniej mówiłam mam BARDZO rzadkie włoski bo wypadło mi ich ok 50 - 60 % więc jesli zebrac je w kitkę to ona ma grubość troszke większą niż kciuk (i to przy karku (15.11) więc olejowanie zrobiłam tak, że lekko zmoczylam włosy tak aby były telko trochę wilgotne (wygniatając je wodą z głową w dół) i nie powiem zrobiły mi się piękne loki nawet od samego tego wygniatania ![]() ![]() ...a tak na marginesie, to ja nie wiem jak tak technicznie powinno sie myć włoski-też przez ugniatanie, czy jak tym razem chyba umyję zwyczajnie tyle, że w miarę delikatnie aby ich za bardzo nie szarpać
|
|
#26402 |
|
Zakorzenienie
|
rety, to mój facet to jest jakis inny. Jemu kompletnie zwisa czy mam długie, krótkie, jasne, ciemne czy jestem zgolona prawie na łyso. No wiec, pracuje dla siebie na te loczki i długosc. Jak udało mi zdekoloryzowac czern do blondu, to nawet nie zauwazył.. dopiero jakos pare miesiecy pozniej spytał mnie, czy ja nie miałam przypadkiem ciemniejszych włosów..
|
#26403 |
|
Zakorzenienie
|
venealin tutaj bylam grzeczna jakze bym mogla nagrzeszyc na swietej ziemi lokowej
![]() ale ponioslo mnie gdzie indziej w temacie nie zwiazanym z wlosami ciekawe jakie kary zakon lokowy przewiduje ![]() ![]() moze -prostowanie lokow -czesanie lokow a moze-->
|
|
#26404 |
|
Zakorzenienie
|
witam ponownie wszystkie zakręcone
a co to za fryzjerka Marylka ? ![]() zna się na ścinaniu kręciołków? w którym wątku było o niej pisane? bo nie mogę znaleźć
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
#26405 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem zadowolona bo ostatnie 2 dni to mialam puszaka, a dzisiaj loki gladkie jak pupcia niemowlaka loki sa rozciagniete bo tak dziala Strech Silkening Creme z Miss Jessie's - glowne zadania wg producenta - mocniejsze definiowanie lokow przy jednoczesnym lekkim poluznianiu skretu (ale nie likwidowanie), likwidowanie puszaka - po dzisiejszym zastosowaniu moge powiedziec ze obie rzeczy spelnione, loki sie nie rozprostowaly (Eloe miala obawy) i tak naprawde zaczely byc widoczne jak tylko zaczelam odciska wode, momentalnie Ski sie pokazaly, jednak jutro powtorze test zanim siegne po ostatni sytlizator do wybrobowania i zobaczymy czy bedzie powtarzalnosc Cytat:
Drugie - moje mycie: 1. mocze wlosy i skalp 2. nakladam odzywke/szampon (1 raz tygodniowo sls) 3. wsuwam palce miedzy dlonie i masuje skalp - 5 minu 4. wysuwam palce i delikatnie przejezdzam dlonmi po dlugosci, i to wszystko, nie rozczesuje, nie mocuje sie nawet jak czuje gdzies supelek 5. splukuje dokladnie i nakladam odzywke / maske - czeszcze palcami (mozna grzebien z szerokim rozstawem) 6. nakladam czepek i recznik - trzymam 15 m minimum 7. splukuje i zabieram sie za stylizacje Cytat:
|
|
#26406 | |
|
Zadomowienie
|
Venealin
Cytat:
Jak chcesz, to Ci oddam połowę z długości ![]() Mi się marzy długość taka, jaką ma Eloe Rybiorku Twoje włosy jak zwykle są powalające |
|
|
|
|
#26407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1. Oleju nie musisz wgniatać, wystarczy go rozprowadzić po włosach np. ruchem jakbyś wygładzała kitek, od skalpu do końców. 2. Jak już posiedzisz z tym olejem, umyj włosy normalnie, masując dokładnie skalp. Może być potrzebne 2x mycie szamponem. 3. Uważaj jak będziesz nakładała Pantene i żel, żeby nie nałożyć za dużo skoro masz cienkie włosy. 4. Możliwe, że po nałożeniu żelu będziesz miała po wyschnięciu pozlepiane włosy w strąki. Spróbuj nie czesać! Tylko wygnieść włosy - tak jak na tym filmie How to Break Up Your Gel Cast after your hair has completely dried- as demonstrated by Deva Colorist Analis Hobal. "Scrunch out the crunches" jak to mówią nasze Siostry zza wielkiej wody Czyli wygnieć wszystkie "sztywności" ze swoich włosów. Jak to nie pomoże to trudno, łap za grzebień
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#26408 | ||
|
Zakorzenienie
|
no pisalabym sie na te polowe
Cytat:
)Cytat:
no chyba udowodnily ze maja tendencje do krecenia jak to Eloe mowi, podciecie bylo potrzebne, fryzurka od razu zyskala balance, ciekawe jak beda wygladac jak podrosna ?
|
|
#26409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- ale za to jaki komplement
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#26410 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Święty Loku, jakie ona ma włosy!!!!!! Ja się zastanawiam czy nie daję za mało żelu, bo jak myję włosy rano, to z loków pod wieczor robią się fale... ![]() A może powinnam jakieś psikadło zmontować? Bo tu by nawet idealnie pasowało słowo reanimator, a nawet respirator |
|
|
|
|
#26411 |
|
Zakorzenienie
|
(za kazdym razem go mowi jak mam na sobie tzw skinny jeans)
|
#26412 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Za długo mi schną włosy takie, jak są teraz Chcę je umyć, odżywić, wystylizować i raz dwa mają być suche! ![]() (poza tym jest mi niewygodnie z nimi; chodzę już w berecie, więc jak go założę, to już w ogóle są długie i przeszkadzające) Cytat:
(myślę, że będzie pięknie - cała głowa w lokach |
||
|
|
|
#26413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A filmik Piekne wloski ma
|
|
|
|
|
#26414 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jakby ktoś miał jakiś sposób na odświeżenie w ciągu dnia, to niech się podzieli, ku chwale Loka
|
|
|
|
#26415 |
|
Zakorzenienie
|
A probowalas olejku kokosowego?
|
|
|
|
#26416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wlać odrobinę na dłonie, rozetrzeć w łapkach i ugniatać włosy. Powtórzyć tyle razy, ile potrzeba. Jeśli zrobi się to zbyt dużo razy, to włosy będą mokre. |
|
|
|
|
#26417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu byl? Juz nie jest? |
|
|
|
|
#26418 | |
|
Rozeznanie
|
A nie
![]() Muszę sprawdzić Cytat:
![]() Ale sok kupię tak czy siak, bo lubię nim polewać włosy.
|
|
|
|
#26419 | ||
|
Zakorzenienie
|
na poczatek bedziemy lagodne
Cytat:
Cytat:
|
|
#26420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widział ktoś waszą patronkę Św.Curlę?no właśnie nikt! A nasza Św. Lobotomia była widziana w trójmiejskiej SKM,spowita w błękitny habit i takiż welon. A za złamanie reguł naszego zakonu grozi,lobotomia metodą rosyjską czyli przez gałkę oczną. I weź tu się nie bój... |
|
|
|
|
#26421 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
a psikadeł żadnych nie próbowałam mówisz, ze sprzyjają puszakowi?Cytat:
|
||
|
|
|
#26422 |
|
Wtajemniczenie
|
caskada
Teraz odmawiaj litanie, bo nie wiem czy Cię przyjmiemy...Skaranie Boskie jak mozna prostowac ;> !! ![]() ![]() Kara to zdecydowanie odmawianie litanii i baty ! ![]() Rybiorek Mojemu poczatkowo nie podobal sie moj powrot z ciemnych wlosow do rudych. No teraz sie przyzwyczail i podobaja mu sie. Ale jestem pod pelnym wrazeniem tego, ze Twoj maz Cie tak pilnuje. Oj chcialabym by moj mnie tak pilnowal
|
|
|
|
#26423 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ale nie macie pojęcia ile mi włosów poleciało Rybiorku dziekuję za wskazówki właściwie to jestem przerażona nawet...teraz siedzę z waxem na głowie ...jeszcze 15 minut a potem bedzie spłukiwanie i dalsze etapy (woda z ocetem itp ) ale powiem wam, że tak mnie zdołowala ta ilość włosów wypadniętych...jak będe miala czas to wam wkleje zdjęcie (i dodam, że czesałam je z szamponem i BARDZO delikatnie grzebieniem sferycznym o średnim rozstawie więc powinno byc ok a nie było
|
|
#26424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie mozesz czesac wlosow ja masz odzywke? I pozniej juz nie czesac? |
|
|
|
|
#26425 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
?---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
|
|
#26426 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
-------------------------- ok-obiecuje poprawe-nastepnym razem czesanie na odzywce
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/k...75128714093493 Edytowane przez Młódka Czas edycji: 2010-10-21 o 12:22 |
|
|
|
|
#26427 | |
|
Zakorzenienie
|
Moj juz dawno mi mowil, ze mam nie farbowac (pozniej mu sie blondu zachcialo a ja ciemny braz mialam :P) a pozniej, jak zobaczyl fale to ... zostaw|!!!
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#26428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana marsz do klasztoru do pokutniczej celi na rozmowe z Laudikiem
|
|
#26429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rybiorku delikatniej |
|
|
|
|
#26430 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybiorek
O nie Mowisz, ze tam u Ciebie nie ma koloru farby czerwieni ? ![]() No ja zafarbowalam na koloni raz ciemnym brazem (Palette) wyszly czarne. Schodizlam z tego koloru z rok. Potem byly brazy...przed studniowka zachcialo mi sie innych brazow z palety Excell 10, gdyz bylam ladnie opalona (sprawa solarium). No i wyszly czarne haha..;x I nie spieraly mi sie w ogole praktycznie...Zafarbowala m tez jasnym brazem (wyszedl tez czarny z tej samej palety). Zdenerwowana poszlam do fryzjera i chcialam pasemek (by zejsc). Nie byly w ogole widoczne...Po miesiacu wiadomo odrosty...Zdenerwowana znowu na zajeciach zafarbowaly mi na czern ;x Minely dwa miesiace i pomyslalam o kapieli rozjasniajacej i tak o to tym sposobem mam rude he ![]() Troche historii, ale mam nauczke...Zeby nigdy nie farbowac farbami...Mam poniszczone wlosy jak nie wiem co, a juz mniej mialam zniszczonych koncowek. Przez to moje ostatnie farbowanie do takiego stanu doprowadzilam...;x ![]() A nie myslalas o hennie ? ![]() Nie ma mowy. To jest zbrodnia !!
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-10-21 o 12:31 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

)

w którym wątku było o niej pisane? bo nie mogę znaleźć
znowu zaszalałaś
sa jak z bajki, dlugie, krecone, wygladaja na geste

a psikadeł żadnych nie próbowałam 

a potem bedzie spłukiwanie i dalsze etapy (woda z ocetem itp