|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
Cytat:
A teraz pytanie i prośba o poradę. Macie czasmui tkie uczucie że jakiegoś właoska macie na nosie - a tam nic nie ma. Ale jat to denerwujące uczucie. Może macie na to jakiś sposób. Obcięcie czy obdrapanie nosa nie wchodzi w grę. ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- JA zdawałam w Wawie na Bemowie. Średnio ludzie tu zdają tak gdzieś koło 5 razu. Ja zdałam za drugi. Za pierwszym też bym zdałą ale moja noga lewa (ta od sprzęgła) się zdenerwowała i niemogłam jaj uspokoić. Tak mi drżała że nawet egzaminator się dziwił. Ale był bardzo miły i pomocny. Próbował mi nawet inaczej ustawić siedzenie bo myślał że to od tego. Pozwolił pochodzić dookoła samochodu. Ale ona drżała dalej a manewry robi się na takim pół sprzęgle. Więc się nie dało. Za drugim razem jkak przyszłam to się nie bałąm egzaminiu tylko tej swojej nogi. No i gdy podeszłam do egaminatora to najpierw z nim sobie pogadałam o jakiś bzdurach - tak aby siebie uspokoić i przy okazji poznać człowieka. Więc jak już wsadłam do samochodu to byliśy prawie kumplami . No i ten na placu (też robiłam cały plac,wszystkie manewry - stare czasy) wszystko mi mówił. Kiedy odbić kierownicą czy aby czegoś nie zapomniałam (np. ruszanie pod górkę -zapomniałabym zwolinić ręczny). Potem pojechaliśmy na miasto i ten dalej mi wszystko mówił. Zwolnij, kierunek itp. A w między czasie dalej z nim gadałam. Jeszcze trochę a byśmy rodziną zostali. ![]() . Ale noga nie drżała. NA koniec stwierdził że zdałam bo to nie wypada aby inżynier bez prawa jazdy chodził.W tym dniu u niego jeszcze tylko jedna osoba zdała ![]() ![]() Także dziewczyny podstawa to urok własny ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- I na koniec: Dziewczyny przyznawać się która tu u nas Fałszywa/Podstawiona jest ![]() .Dwie ja sama mogę wykluczyć bo poznałam osobiście i to z dzieckiem. MAchaj była nawet z TZ. Co prawda AniaP może być tylko opiekunką i też moze być podstawiona. No i dla niej ja też mogę być podstawiona bo byłam bez dziecka. Pare innych też sie spotkało z dziećmi. ![]() ![]() Drcron - przyznaj sie że jesteś podstawiona . No bo tyle Wam się przydarza że innych z 10 mogłybyście obdzielić![]() ![]()
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-10-21 o 12:49 |
||
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
moje dziecko zaczelo krakac , jjak kruki takie odglosy wydaje;p i przy tym warczy jak rotweiler
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- CO O TYM MYSLICIE? http://allegro.pl/lekka-i-zwinna-spa...271725516.html
|
|
#4053 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi też jak sie tak tulił Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja nie narzekam na mojego 3 kołowca tez mi się wydaje ze lepiej zimą , bo można jechać pomału ze względu na warunki i Ci nie powiedzą że tamujesz ruch albo jedziesz mało dynamicznie szybciej czas leci |
|||||
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Libra no wlasnie biore, moze i tak... w przyszlym tyg bede u lekarza to z nia pogadam, w dzien to ja tego nawet nie odczuwam ale w nocy tragedia.
|
|
#4055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
ale Cię jeszcze coś piecze czy swędzi ? może to jakaś infekcja albo zapalenie |
||
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie nie piecze nie swedzi, no czasami ale to pewnie po goleniu...
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
no to faktycznie najlepiej isc do gin,albo weź sobie profilaktycznie clotrimazolum
|
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym poszła do ginka Bezcenne widoki
|
|
#4059 |
|
Rozeznanie
|
Ja to cholera od porodu nie mogę się pozbyć jakiegoś "kolegi" - dostaje od gina jakieś globulki, ale od nich jeszcze gorzej swędzi a pomaga właśnie ten lactacyd, który podesłałam Darusii.
Mój gin twierdzi, że karmienie piersią też powoduje suchość, ale dopiero teraz wpadłam, że też biorę pigułki (ale ze mnie młot) i one swoje też dodają. W imieniu mojej Waćpanny, dziękuję za komplementy A ja chciałam wcześniej uciec z pracy, bo kierowniczka na spotkaniu, a tu główny szef wchodzi Pop - ja nie miewam takiego włoska-widmo na nosie, więc nie pomogę. A co do prawa jazdy, to ja też uważam, że w dzisiejszych czasach bez tego to jak bez ręki - ja sama zdałam za 4 razem i byłam z siebie dumna, że mi się już udało
|
|
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Izazula ja jeden egzamin zdawałam o 7 rano podczas śnieżnej zawieruchy i oczywiście klapa, wszystkie tyczki na placu były tak szczelnie oblepione mokrym śniegiem że nie było widać kolorów i do tego ciemno jak w d...
ale i tak na następny zapisałam się też w zimie za miesiąc , teraz się przynajmniej nie boję jeździć zimą ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Darusia a może tantum rosa do podmywania ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- A mój jękol pospał pół godz i teraz siedzi i mi tu jękoli na kolanach bo nie wyspany, za oknem szaruga i ani na dwór iść ani co |
|
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
moja siedzi na krzesle do karmienia i wcina grzechotki;p
na razie mam lactacyd zobaczymy jak bedzie... a w przyszlym tygodniu moze dowiem sie czegos wiecej
|
|
#4063 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No i chyba musi prowadzić jakieś notatki żeby pamiętać kim jest pod jakim nikiem. Po prostu przerażające... No to w czym problem... ona nie płacze to Wy śpicie dalej a ona się bawi ![]() Cytat:
Już jakiś czas, kiedyś pisalam, caly czas mamamamamammmmmmmm...... ![]() Mam to samo, ostatnio "wymacałam" i chyba się wybiorę z tym do lekarza. Z tym, że ja nie czuję zadnego dyskomfortu tylko przy goleniu to "macnęłam". Myślalam, ze się zacielam... ale nie...Cytat:
a jakie zębyyyyyy... Cytat:
A podstawiona to ja...
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Może za dżo kawy i magnez isę wypłukał. Nie mam pojęcia jak sobie z tym dać rade choć czasem mnie też nos swędzi niemiołsiernie jakby mi jakis pajączek wszedł i gmerał .Ciekawe z tą nogą bo moja też drżała i mój egzaminator też kazał chodzić koło samochodu i się uspokoić bo on wbrew obiegowej opinii nie zjada zdających na kolację . Pomogło i choć nie siedział obok to powiedział jak wrzucić "I" bo ja zapomniałam ![]() ![]()
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
asiu ja tez nie czuje przez to dyskonfortu bo to nie odczuwalne dla mnie jest tylko przy takiej samej sytuacji jak ty wylamacalam "kosmitę" .
Nie bo marudzi, mialczy i w nocy jej smaruje dziaselka jak sie budzi a co do szczebelkow nie wiem jak ona to zrobila bo ja ich wyjac nie moge;/ nie mam pojecia!
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
Cigi - takie maluchy jak nasze mierzy się właśnie po krzywiznach. Zdaje się że jest tak do momentu aż maluch samodzielnie stoi.
Wyobraź sobie że po urodzeniu mierzą tak jak mówisz przykładając miarkę na prosto. Takie dziecię ma wtedy przynajmniej z 15 cm mniej niż w rzeczywistości. Na jaki wzrost wtedy kupisz ubranka ?
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Libra- dotarła paczuszka
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie szczebelki się lekko wyjmuje dziecko sobie poradzi spokojnie ale mój na szczęście na to nie wpadł.
Izazula też właśnie pisałam że to na pewno brak magnezu , zresztą na zimę powinno się zwiększyć dawkę magnezu , bo pomaga zwalczyć objawy zimowej depresji |
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Darusia- ciekawe co to za dziwoląg nam wyrosl między nogami ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Dziś niania miala swój dluższy debiut. Szlam na badania okresowe i kontrolne. Przyszła o 7.30. Myślalam, że zejdzie mi ze 2 -3 godziny a zeszło... ponad 5 najwazniejsze jednak, że dala rade a mała dzis nie nalezy do najgrzeczniejszych pani powiedziała ze nie płakała ale była absorbująca... heh... skąd ja to znam
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). I tam jest przyklejona miarka.Przy urodzeniu to wiem, że mierzą po krzywiznach bo wtedy dziecko jest bardzo skulone ale teraz juz chyba nie jest... ![]() Ale... ile szkół tyle opinii...
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze zapomniałam właśnie o magnezie na jesienno-zimową depresję. Tylko czy ja jeszcze trochę karmiąca mogę magnez wcinać ? Musze sprawdzić.
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to pewnie jakieś dzikie mięso , a wy rodziłyście sn? bo nie pamiętam
|
|
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
moze zamieniamy sie w plec meska hahahah;D
nie no a powaznie to musimy isc do lekarza, nie dosc ze dzieciaczki z tego samego dnia to to samo nam wyrasta:P hahaha ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- wlasnie tak to odczulam jak sie na "to " natknelam:P
|
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie teraz wzięłam kurację magnezową i witaminowa i zauważyłam że mniej włosów mi wypada ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Darusia to ja też mam cos takiego , pewnie mnie krzywo pozszywały
|
|
|
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w przychodnii tez mierza na prosto a po ur oczywiscie po krzywiznie.... dlatego ciezko jest okreslic , bo raz wyszlo tak ze mala wcale nie urosla.... powinni tak samo mierzyc....
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
u nas po krzywiźnie
|
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
jest mi cholernie przykro... ciężko się czyta pewne komentarze - niektórzy ludzie naprawdę mnie zaskakują... Yonka, chyba miałaś rację co do pewnej osoby --- no ale same sobie przeczytajcie wątek...
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post22796782 Nie rozumiem co to miało na celu? Pokazanie, że jest lepsza?? pewne rzeczy w głowie mi się nie mieszczą.... zaraz Was spróbuję nadrobić
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zresztą ona jest z tych co dzwonią wyłącznie jak jest potrzeba. Opiekuje się w tej chwili czwartm dzieckiem (dwoje to rodzeństwo) a do rodziców dzwoniła 3x (to była rosnąca temperatura). Rodzice jak uż się przyzwyczaili to dzwonili później tylko poifomować o której będą w domu. Bez telefonu się z domu nie rusza
|
|
#4080 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja to wiaderko DOSTALAM od sasiadki, bo inaczej w zyciu bym nie dala za nie tyle kasy-nie stac nas Ja juz kapalam mala nawet w umywalce w lazience ale to niezbyt wygodne...Cytat:
![]() Dla takich chwil warto zarywac te nocki, znosic mialczenia, marudzenia i byc opluwanym marchewka ![]() Cytat:
Piekne zdjecia!!! I jakie te nasze dzieci juz duuuze....Ehh... ![]() Cytat:
a gosc-"tak, ale tylko z kurtki" Mloda buraka strzelila, bo to taki typ niesmialy, ale egzamin zdala za pierwszym razem (i to we Wroclawiu!), tak wiec nie ma to jak zrobic dobre pierwsze wrazenie, rzucic zartem, i roztoczyc swoj urok osobisty ![]() A z tymi podstawionymi i fantazjujacymi na swoj temat, to mysle, ze wiecej takich jest.... Alez to czasu trzeba miec duzo i dobra pamiec! Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-10-21 o 15:05 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

jak on taki przeciwnik, to może to do niego przemówi.
. No i ten na placu (też robiłam cały plac,wszystkie manewry - stare czasy) wszystko mi mówił. Kiedy odbić kierownicą czy aby czegoś nie zapomniałam (np. ruszanie pod górkę -zapomniałabym zwolinić ręczny). Potem pojechaliśmy na miasto i ten dalej mi wszystko mówił. Zwolnij, kierunek itp. A w między czasie dalej z nim gadałam. Jeszcze trochę a byśmy rodziną zostali.
. Ale noga nie drżała. NA koniec stwierdził że zdałam bo to nie wypada aby inżynier bez prawa jazdy chodził.

teraz w sumie chyba najlepszy jest czas, bo teoretycznie mam duzo czasu 

OMG! Amelkę ostatnio sama mierzyłam i na prosto ma 67cm