Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 882 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-21, 12:36   #26431
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Rybiorek
O nie Mowisz, ze tam u Ciebie nie ma koloru farby czerwieni ?
No ja zafarbowalam na koloni raz ciemnym brazem (Palette) wyszly czarne. Schodizlam z tego koloru z rok. Potem byly brazy...przed studniowka zachcialo mi sie innych brazow z palety Excell 10, gdyz bylam ladnie opalona (sprawa solarium). No i wyszly czarne haha..;x I nie spieraly mi sie w ogole praktycznie...Zafarbowala m tez jasnym brazem (wyszedl tez czarny z tej samej palety). Zdenerwowana poszlam do fryzjera i chcialam pasemek (by zejsc). Nie byly w ogole widoczne...Po miesiacu wiadomo odrosty...Zdenerwowana znowu na zajeciach zafarbowaly mi na czern ;x Minely dwa miesiace i pomyslalam o kapieli rozjasniajacej i tak o to tym sposobem mam rude he
Troche historii, ale mam nauczke...Zeby nigdy nie farbowac farbami...Mam poniszczone wlosy jak nie wiem co, a juz mniej mialam zniszczonych koncowek. Przez to moje ostatnie farbowanie do takiego stanu doprowadzilam...;x

A nie myslalas o hennie ?
no nie, chodzilo mi ze tejn konkrentnej czerwieni nie ma bo dla UK i Irlandii Wella nie robi takich kolorow, sa inne i probowalam wszystkiego ze wszystkich firm - zaden nie byl taki, a tamten to rzucal na kolana, babki zaczepialy mnie na ulicy jaki kolor mam nalozony

no i dlatego pomyslalam o brazach i kurde jak Tobie wyszlo czarne, long story

no wlasnie ziolka to henna, ale na razie jakos wytrzymuje, chociaz czasem podejde do polki z farbami to zaraz mysle czy nie strace loczkow a tak ladnie sie kreca, to juz miesiac i 22 dni jak zrobilam to delikatne farbowanie zeby zniwelowac roznice miedzy rozjasnionymi i odrostami i naprawde widac roznice w zdrowiu wloskow, a jak juz stwierdze ze nie moge to wtedy henna
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 12:36   #26432
Młódka
Raczkowanie

juz mi została taka na grubość kitka jak palec-same widzicie...a co do ilości wypadnietych wlosów, to juz nic nie będę mówić <płacze> same widzicie
Młódka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 12:39   #26433
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Hhahhaa
Rybiorku delikatniej
rozczesywanie bez odzywki to jeden z grzechow glownych (jestem w trakcie szykowania przykazn Zakonu Curlitanek i zbioru regul)

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Młódka Pokaż wiadomość
juz mi została taka na grubość kitka jak palec-same widzicie...a co do ilości wypadnietych wlosów, to juz nic nie będę mówić <płacze> same widzicie
Mlodka - idz do lekarza, zrob badania, odzywiaj sie zdrowo i serwuj jakies suplementy, badz systematyczna a za 2-3 miesiace beda rezultaty, i nie czesz wlosow jak nie masz na nich odzywki!!!!!!
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 12:43   #26434
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez gasolina84 Pokaż wiadomość
witam ponownie wszystkie zakręcone
a co to za fryzjerka Marylka ?
zna się na ścinaniu kręciołków? w którym wątku było o niej pisane? bo nie mogę znaleźć

O Pani Marylce powiem że robi bardzo dobre wrażenie, trafiłam na salon za pośrednictwem pewnej wizażystki, która właśnie ten salon polecała ,,Akademia Perfect Hair,,. Wiosną 2010 byłam na tzw konsultacji w sprawie fryzury i koloru, ta pani doradziła doskonale - miałam czekac na wizytę ok 1 miesiąca i niestety potem odmówiłam - wiosną chyba się do niej wybiorę, widać babka zna się na włosach.
2 dni temu znalazłam ją tu u ,,kręciołków,, jako polecaną!!

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2010-10-21 o 12:44
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 12:47   #26435
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
potters bs jest odrobine bardziej gesty i emolientowy od naturii. mi ostatnio bardzo pasuje (a w lecie sprawdzal sie gorzej)
Mrs Potters był dla mnie super właśnie latem. Teraz wydaję mi się, że przestał wystarczać. Naturia to nigdy u mnie się nie sprawdzała jako zabezpieczenie No nic, teraz testy Garniera Karite jako b/s i stylizatora do spółki z żelem. Jak będzie źle to wrócę do Mrs Potters

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 12:47   #26436
Młódka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
idz do lekarza, zrob badania, odzywiaj sie zdrowo i serwuj jakies suplementy, badz systematyczna a za 2-3 miesiace beda rezultaty, i nie czesz wlosow jak nie masz na nich odzywki!!!!!!
Jestem na diecie od 3 miesięcy z BARDZO mocną suplementacją, problem się zaczął z powodu picia wody żródlanej ..ale o tym pisałam w wątku o wypadaniu, gdy zmieniłam ja na inna przestały wypadać o 50 % mniej (czyli wczesniej wypadało ich dwa razy tyle co na zdjęciu ) a teraz znowu zaczeły na diecie jestem pod opieką dietetyka + mocna suplementacja + po 1,5 miesiąca zrobilam wszelakie badania i lekarz powiedział, że spokojniemogę się przez następne 2 lata nie pokazywać jesli nie bedzie mi nic dolegać, bo mam tak dobre wyniki...a do lekarza nie moge pójść, bo jestem ubezpieczona tylko do końca miesiąca a potem dopiero wtedy bedę gdy zarejestruję się jako bezrobotna (w oczekiwaniu na staż) a to nastąpi dopiero w grudniu a do końca miesiąca musze zdać pracę mgr więc nie mam teraz czasu a u mie w mieście (małym) jest 2 dermatologów -obaj do dupy -jeden na wszystko przypisuje antybiotyki z grupy tetracyklin a drugi przypisuje same lekokosmetyki w cenach powyżej 100 zł za opakowanie i dodam, że nie skuteczne więc nikt już do niego nie chodzi
Stary 2010-10-21, 12:48   #26437
bernadka20
Wtajemniczenie

No sama widzisz jakie ja przezylam historie z farbami Nie kupuj tego Loreala Excell 10 bo po nim na pewno wyjda czarne (oczywiscie jesli kupisz sobie odcienie brazu).
No i to dosc dlugie long !!
Moja siostra ma tak cudnie kręcone wlosy i robi sobie henna o odcieniu chna. Naprawde piekne ma wlosy i kolor. Nie robi z nimi zupelnie nic wystarczy, ze myje szamponem Avonu i jej sie tak cudnie kreca i ma takie korkociagi ohhh Ja jej mowie, by nakladala odzywka to smieje sie ze mnie ;x
Patrz jaka okropna...Jak jej mowilam, ze Avon to zlo to mnie tez wysmiala Ojj ja ja zmusze do wstapienia do naszego zacnego zakonu !! Bedzie codziennie odmawiac po 5 razy dziennie litanie
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 12:48   #26438
caskada
Zakorzenienie

wiekszosc wlosow kobiety traca wlasnie przez facetow jak masz ciemne on majaczy ze jednak bylo ci ladniej w jasnych robisz jasne on lamentuje ze jednak moze w ciemnych bylo ok i tak wkolo dlatego ja nie slucham mojego tz ktory mi tak czasami majaczy
Stary 2010-10-21, 12:53   #26439
bernadka20
Wtajemniczenie

caskada
Dokladnie im nigdy nie dogodzi a narzekaja na nas
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 12:53   #26440
gasolina84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
O Pani Marylce powiem że robi bardzo dobre wrażenie, trafiłam na salon za pośrednictwem pewnej wizażystki, która właśnie ten salon polecała ,,Akademia Perfect Hair,,. Wiosną 2010 byłam na tzw konsultacji w sprawie fryzury i koloru, ta pani doradziła doskonale - miałam czekac na wizytę ok 1 miesiąca i niestety potem odmówiłam - wiosną chyba się do niej wybiorę, widać babka zna się na włosach.
2 dni temu znalazłam ją tu u ,,kręciołków,, jako polecaną!!
dzięki
a ile kosztuje strzyżenie?

10 przykazań żywieniowych

"Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller

silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
gasolina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 12:54   #26441
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
A czemu byl? Juz nie jest?
Skończył się
Później go już nie kupowałam, bo ma jednak dość krótki termin ważności, a butla spora (chyba 1l).

Cytat:
no tak, z tym schnieciem to masakra, dlatego ja pomagam sobie dyfuzorem, przynajmniej przez czesc schniecia, same z siebie schna malpy 3.5 godziny, a tyle czasu to ja mam tylko w weekend i to jak nigdzie nie wychodze, teraz w sobote maz mi juz wczoraj zapowiedzial jedziemy kupic cieply plaszcz dla mnie i mam pobudke o 7 zebysmy o 8.3 juz siedzieli w aucie i jechali na shopping wiec jak tu nie uzyc dyfuzora?
Ja Cie podziwiam
Nie chciałoby mi się wstawać tak wcześnie, żeby myć włosy rano przed zakupami

Dyfuzora używam obowiązkowo, ale i tak trudno mi w 100% wysuszyć włosy (a bardzo tego chcę, bo ciągle mam problemy z zatokami i uszami).
Same włosy, jak nałożę żel, to praktycznie nie schną. Gdyby nie suszarka to cały dzień chodziłabym z mokrymi

Dlatego marzą mi się krótkie - przyłożę do nich dyfuzor na 10-15 min. i mam nadzieję, że będzie po sprawie

Cytat:
mysle czy nadal skret bedzie taki jak podrosna, z tego co pamietam to zawsze bardziej sie krecily jak byly krotsze
To może skręt przy skalpie będzie trochę luźniejszy?
Gdybyś miała przy dłuższych włosach taki skręt, jak teraz to prawie afro by było

Młódka Może napisz, jakie badania miałaś robione? Dziewczyny na pewno podpowiedzą, czy coś jeszcze (choćby prywatnie) można zrobić.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 12:59   #26442
Młódka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość

Młódka Może napisz, jakie badania miałaś robione? Dziewczyny na pewno podpowiedzą, czy coś jeszcze (choćby prywatnie) można zrobić.
dzieki ale sama mam medyczne wykształcenie i wiem, że wyniki są naprawdę bardzo ok
mialam robione rózne cudeńka, morfologie, analize moczu, opad szeroka biochemię baaardzo szeroką, cukier, rózne cudeńka typu transaminazy wszelakie poziomy cholesteroli itp i powiem , że wyniki sa naprawdę super...a na prywatne wizyty mnie nie stac naprawdę wizyta kosztuje zwykle ponad 50 zł i zapisują leki kolo stówy a dodatkowo i tak kazaliby mi zrobić wszystkie te badania od nowa, żeby były aktualne a taka ich ilośc, to by się nie wiem czy w 500 zł zamknęła więc mnie nie stać

----------------------------------------

Gasolina-nie wiem ile kosztuje-nigdy tam nie bylam jeszcze ;-)

Edytowane przez Młódka
Czas edycji: 2010-10-21 o 13:00
Stary 2010-10-21, 13:11   #26443
Volyova
Rozeznanie

Cytat:

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 13:11   #26444
venealin
Raczkowanie

Cytat:

jestem zadowolona bo ostatnie 2 dni to mialam puszaka, a dzisiaj loki gladkie jak pupcia niemowlaka
loki sa rozciagniete bo tak dziala Strech Silkening Creme z Miss Jessie's - glowne zadania wg producenta - mocniejsze definiowanie lokow przy jednoczesnym lekkim poluznianiu skretu (ale nie likwidowanie), likwidowanie puszaka - po dzisiejszym zastosowaniu moge powiedziec ze obie rzeczy spelnione, loki sie nie rozprostowaly (Eloe miala obawy) i tak naprawde zaczely byc widoczne jak tylko zaczelam odciska wode, momentalnie Ski sie pokazaly, jednak jutro powtorze test zanim siegne po ostatni sytlizator do wybrobowania i zobaczymy czy bedzie powtarzalnosc
No właśnie, ja powiem szczerze, że też się martwiłam czy nie zniszczysz tego cuda które masz na głowie ale wolałam się nie odzywać na głos żeby św.Curli nie wnerwić
Tak czy inaczej, jest super, bo przecież o to Ci chodziło, prawda? Tym bardziej, że poza "rozciągnięciem" masz gładkość, no marzenie a nie creme

Cytat:
moj zwraca uwage, pare centymetrow nie ale tak drastycznie jak 2 miesiace temu to zauwazyl, kolor jak zblizony to nie zalapie, ale z czarnego na blond zauwazyl, jedyne czego nie lapie to ciuchow, kompletnie nie pamieta, zauwazy ze mam fajny tylek w dzinsach ale juz jakie dzinsy, koszulka
Cholera, to ja mam całkiem przechlapane. Mój jest tak spostrzegawczy, że koniec świata, a najgorsze, że ja jestem roztrzepaniec i zupełnie "nie baba" jeśli chodzi o np.ciuchy, a on wszystko zauważy i pamięta
A później mi np mówi, że w tamtych dżinsach lepiej, bo tak fajnie tyłek podkreślają ( z tą częścią ciała to chyba mają tak samo ).

Cytat:
Venealin Masz piękne włosy z dużym potencjałem
Dziękuję

Ehh...podnosicie mnie na duchu

Cytat:
ciekawe jak beda wygladac jak podrosna?
Też mi pytanie. Jeszcze lepiej (co w sumie w tej chwili wydaje się niemożliwe )

Cytat:
Napisane przez Dama_pikowa Pokaż wiadomość
Święty Loku, jakie ona ma włosy!!!!!!
DOKŁADNIE! To już powinno być karalne, jak Loka kocham!

Cytat:
Ja się zastanawiam czy nie daję za mało żelu, bo jak myję włosy rano, to z loków pod wieczor robią się fale...
A może powinnam jakieś psikadło zmontować? Bo tu by nawet idealnie pasowało słowo reanimator, a nawet respirator
Hehehe skąd ja to znam jak coś wykombinujesz to daj znać

Cytat:
Dla mnie najlepszy był sok aloesowy (taki z apteki).
Wlać odrobinę na dłonie, rozetrzeć w łapkach i ugniatać włosy.
Powtórzyć tyle razy, ile potrzeba.
Jeśli zrobi się to zbyt dużo razy, to włosy będą mokre.
Oj kusisz Małgosiu, kusisz (nie wiem jak to zniesie mój mężuś jak już ulegnę tej pokusie, bo już ledwo się powstrzymuję przed zrobieniem zamówienia na BU i ZSK )

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
O kochana!Jest się czemu trząść!
Widział ktoś waszą patronkę Św.Curlę?no właśnie nikt!

A nasza Św. Lobotomia była widziana w trójmiejskiej SKM,spowita w błękitny habit i takiż welon.
A za złamanie reguł naszego zakonu grozi,lobotomia metodą rosyjską czyli przez gałkę oczną.
I weź tu się nie bój...
aleś sobie wybrała zakoooon

Weź może upozoruj zgon i wtedy Św. Curla Cię wskrzesi w trakcie kawki u Rybiorki
Sądzę, że z racji wskrzeszenia wszelkie Twoje pragnienia włosowe zostaną wysłuchane, żebyś świeciła przykładem mocy cudotwórczej Św.Curli

Cytat:
o matko! z szamponem?!!!!!!!!!!!!!!! !!! kochana marsz do klasztoru do pokutniczej celi na rozmowe z Laudikiem
Tak czekałam kiedy nasza Matka Asystentka się uniesie świętym gniewem (SŁUSZNYM Młódka, SŁUSZNYM GNIEWEM ale widzę, że już się przelękłaś i dobrze)

Cytat:
rozczesywanie bez odzywki to jeden z grzechow glownych (jestem w trakcie szykowania przykazn Zakonu Curlitanek i zbioru regul)
Mimo swojego zakręcenia i obniżonego progu ryzyka...czuję niejaki niepokój jak to czytam

Wiecie co, to moje "podpięcie" wyszło niechcący wyjątkowo dobrze, jakoś tak podkreśla że te moje kłaki są falowane, nawet szef zauważył
Co więcej, nawet ja sama sobie się podobam taka co się rzadko zdarza, że tak od siebie dodam
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY

Edytowane przez venealin
Czas edycji: 2010-10-21 o 13:15
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 13:14   #26445
gasolina84
Zakorzenienie

Gasolina-nie wiem ile kosztuje-nigdy tam nie bylam jeszcze ;-)[/QUOTE]

no właśnie skromnie u nich na stronie, żadnego cennika

10 przykazań żywieniowych

"Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller

silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
gasolina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 13:17   #26446
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
O kochana!Jest się czemu trząść!
Widział ktoś waszą patronkę Św.Curlę?no właśnie nikt!
Św.Curla w każdym zdrowym loku i fali się objawia
Jej loki jak jedwab gładkie we śnie niejednej Curlitanki się ukazały
A liczba cudownie pokręconych, choć już całkiem się proste wydawały, to co? Wszystko udokumentowane tu mamy

Dumna fala (klik)

Stary 2010-10-21, 13:19   #26447
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:

moja droga, nikt nie zabrania bycia w kilku organizacjach, tam masz full time u nas mozesz miec tylko part time poza tym obie organizacje nie sa organizacjami zwalczajacymi sie wiec nie ma mowy o lamaniu zakazu konkurencji, namawiam bo mamy specjalne stanowisko dla Ciebie

aha, no i u nas nie bylabys w zarzadzie bo juz mamy ale na stanowisku doradczym wiec tym bardziej nic nie zdradzalabys
Jak historia mowi czciciele więcej niż jednego cielca życie tracili...

i to są zwalczające się organizacje!!!
Św.Lobotomia nakazuje zgolić włosy przed zabiegiem,a chyba Św. Curla zgoła inne praktyki czyni z włosami

No i jeszcze okazuje się,że nie miala bym być w radzie nadzorczej???
To czym niby mam dać się przekupić
Pozostaję w charakterze szpiega
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 13:21   #26448
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość
DOKŁADNIE! To już powinno być karalne, jak Loka kocham!
hmmmm może to jedna z Lokastołów?

Cytat:
Weź może upozoruj zgon i wtedy Św. Curla Cię wskrzesi w trakcie kawki u Rybiorki
Sądzę, że z racji wskrzeszenia wszelkie Twoje pragnienia włosowe zostaną wysłuchane, żebyś świeciła przykładem mocy cudotwórczej Św.Curli
padłam na loki i leżę!!!!!!!
Tekst Dnia conajmniej
Dama_pikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 13:30   #26449
Młódka
Raczkowanie

czy z szamponem czy z odżywką-jeden ciul jak przeciągnełam palcami z odżywką to myślicie, że nie leciały

właśnie skończyłam cały obżądek i teraz chwilka poppingu :-P za 2 minuty ściągam..ale tam sobie myślę, że jak bedzie tych pukli strasznie mało, to trudno-wtedy rozczeszę, bo łysa do ludzi nie wyjdę
Stary 2010-10-21, 13:31   #26450
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki ale sama mam medyczne wykształcenie i wiem, że wyniki są naprawdę bardzo ok
mialam robione rózne cudeńka, morfologie, analize moczu, opad szeroka biochemię baaardzo szeroką, cukier, rózne cudeńka typu transaminazy wszelakie poziomy cholesteroli itp i powiem , że wyniki sa naprawdę super...a na prywatne wizyty mnie nie stac naprawdę wizyta kosztuje zwykle ponad 50 zł i zapisują leki kolo stówy a dodatkowo i tak kazaliby mi zrobić wszystkie te badania od nowa, żeby były aktualne a taka ich ilośc, to by się nie wiem czy w 500 zł zamknęła więc mnie nie stać
A najważniejsze, hormony?

Moja fragrantica
Stary 2010-10-21, 13:36   #26451
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
No i jeszcze okazuje się,że nie miala bym być w radzie nadzorczej???
To czym niby mam dać się przekupić
Och Pole, lepiej się juz nie opieraj.
Nie chcesz poznać gniewu Św.Curli

To może stanowisko Ambasadora Klasztoru na Kubie?

Dumna fala (klik)

Stary 2010-10-21, 13:41   #26452
mysia m
Zakorzenienie

volvoya, powąznie z tym prawie na łyso miałam juz takie - na parę centymetrów zaledwie, na zapałkę. zobaczył, powiedział, ze jemu to wszystko jedno co mam na głowie. i już.
ale ma to swoje plusy :d naprawde
Stary 2010-10-21, 13:43   #26453
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Św.Curla w każdym zdrowym loku i fali się objawia
Jej loki jak jedwab gładkie we śnie niejednej Curlitanki się ukazały
A liczba cudownie pokręconych, choć już całkiem się proste wydawały, to co? Wszystko udokumentowane tu mamy
Widzę,że już nawet objawienia macie...
Ciekawe czy po wodzie święconej czy ognistej...
Stary 2010-10-21, 13:49   #26454
Młódka
Raczkowanie

chyba jednak nie ma wyjścia-trzeba rozczesac jak wyschnie, bo po prostu jestem prawie łysa a jak rozczesze to zyskuja objetość choć sa napuszone ale wygląda jakbym miala normalna ilość włosów (dodam tylko ze nie mialam żadnych pukli z tyłu-te które widać na zdjęciach to wszystko )

jeśli chodzi o hormony, to miałam je wielokrotnie badane i ZAWSZE wszystko bylo ok...bo przed dieta mialam dosyc specyficzny wygląd szyi i moma mam ma taka fałdkę więc każdy myslała, że to tarczyca, ale nie-ja tak po prostu mam (tzn po dicie juz nie mam :-P ) bo hormony na okolicznośc tarczycy to chyba z kilkanasie razy mialam robione i zawsze byly ok -to nie tarczyca...mialam też badany poziom testosteronu, strogenów itp, bo mam nieregularne miesiączki i lekarz podejrzewał PCO ale oczywiście okazało się ze wszystkie wyniki w normie więc to tez nie to... a hormony robilam prywatnie i wizyty były prywatne (2wie wizyty plus badania pochloneły wtedy stypendium które mialam przeznaczone na utrzymanie na cały miesiąc..teraz juz skończyłam studia i juz nie mam stypendium)
Stary 2010-10-21, 13:49   #26455
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:

Lepsze to niż pogrzebanie żywcem co mi jedna taka Venorutonżel sugeruje...
Stary 2010-10-21, 13:58   #26456
venealin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dama_pikowa Pokaż wiadomość
hmmmm może to jedna z Lokastołów?
Ooo...popatrz, nie pomyślałam o tym.
Ale to przez wrodzoną skromność, zapewniam
Nie sądziłam, ze może mi być dane taką osobistość oglądać na własne oczy

Cytat:
padłam na loki i leżę!!!!!!!
Tekst Dnia conajmniej
cieszę się, że się uchachałaś

Cytat:
czy z szamponem czy z odżywką-jeden ciul jak przeciągnełam palcami z odżywką to myślicie, że nie leciały

Słońce, ale to nie o to chodzi, że mniej wypadną - bo jak mają to wypadną niestety (uważaj tylko przy olejowaniu, bo na swoim przykładzie wiem, że wtedy nawyciągam sobie włosów tyle, że jestem bliska zawału )
Chodzi o to, żeby ich nie męczyć dodatkowo i nie szarpać jeśli tylko można inaczej.

Cytat:

Ooo dobry patent! (Ja też nie chcę poznać tego gniewu, nawet jak będzie skierowany na kogoś innego )

Cytat:
Widzę,że już nawet objawienia macie...
Ciekawe czy po wodzie święconej czy ognistej...
A gdzie tam to po oparach odżywkowo - wcierkowych

Cytat:
Lepsze to niż pogrzebanie żywcem co mi jedna taka Venorutonżel sugeruje...
ahahahaha ok, tego jeszcze nie było

Ale ja tylko pomóc chciałam bo mi bardzo zależy, żeby TY u nas w zakonie była u nas fajniej! Powaga!
Maseczki, masowanka, ploteczki (znaczy, tak sobie wyobrażam, bo jak na razie to w przedsionku kibluję ).

Młódka...ja nie wiem, ale na moje oko to wcale nie ma takiej tragedii.
Pokaż się jeszcze jak wysuszysz - BEZ CZESANIA.
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 13:59   #26457
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba jednak nie ma wyjścia-trzeba rozczesac jak wyschnie, bo po prostu jestem prawie łysa a jak rozczesze to zyskuja objetość choć sa napuszone ale wygląda jakbym miala normalna ilość włosów (dodam tylko ze nie mialam żadnych pukli z tyłu-te które widać na zdjęciach to wszystko )

jeśli chodzi o hormony, to miałam je wielokrotnie badane i ZAWSZE wszystko bylo ok...bo przed dieta mialam dosyc specyficzny wygląd szyi i moma mam ma taka fałdkę więc każdy myslała, że to tarczyca, ale nie-ja tak po prostu mam (tzn po dicie juz nie mam :-P ) bo hormony na okolicznośc tarczycy to chyba z kilkanasie razy mialam robione i zawsze byly ok -to nie tarczyca...mialam też badany poziom testosteronu, strogenów itp, bo mam nieregularne miesiączki i lekarz podejrzewał PCO ale oczywiście okazało się ze wszystkie wyniki w normie więc to tez nie to... a hormony robilam prywatnie i wizyty były prywatne (2wie wizyty plus badania pochloneły wtedy stypendium które mialam przeznaczone na utrzymanie na cały miesiąc..teraz juz skończyłam studia i juz nie mam stypendium)
nie wiem po co rozczesywać, ładnie tak wyglądają. Odnośnie hormonów, skoro są nieregularne miesiączki to coś jest na rzeczy, wypadanie włosów też nie bierze się znikąd. Poszukałabym innego lekarza. Oczywiście publicznie, albo w prywatnej klinice z umową z NFZ.

Moja fragrantica
Stary 2010-10-21, 14:03   #26458
Młódka
Raczkowanie

Cytat:
Młódka...ja nie wiem, ale na moje oko to wcale nie ma takiej tragedii.
Pokaż się jeszcze jak wysuszysz - BEZ CZESANIA.
schną naturalnie, jak wyschna zrobię zdjęcie ..niestety nie mam czym zrobic zdjęcia tyłu głowy ale to normalnie dramat jest nie dośc ze przy glowie te włosy wyglądaja jak jeden wielki kołtun to jeszcze mam takie prześwity, że szok-widac skórę w wielu miejscach...dramat normalnie-napewno tak do ludzi nie wyjdę...robie zdjęcie jak bedą suche a potem jak rozczeszę...
..
..a tak swoją drogą to te loki jakies takie brzydkie-tzn robią wrażenie chorych...nie układaja sie w takie korkociągi czy coś, tylko maja miejsca gdzie lok wygląda jak "złamany" i chyba jednak pod wpływem cieżaru podczas schnięcia sie troche jakby rozprostowały czy cos

zamelduje sie za pół godziny-max za godzinę

---------------------------------------------
Edit

LadyMagdalena pisałam wczesniej dlaczego nie moge pójśc do lekarza, na NFZ też
a miesiączki mam nieregularne od 13 lat a wlosy lecą troszkę dłużej niz miesiąć to po 1 a po 2 bylam badana pod każdym kątem jesli chodzi o nieregularność-nic nie wyszlo-wszystko jest ok-mój organizm ma po prostu taki rytm i tyle - to oficjalne stanowisko

Edytowane przez Młódka
Czas edycji: 2010-10-21 o 14:08
Stary 2010-10-21, 14:10   #26459
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Przychodzę się pochwalić, że dziś z moimi włosami już lepiej choć nie tak fajnie jak już parę dni temu było Był dziś szampon z SLES, wax l'biotici do suchych na ponad pół godzinki i duża ilość Garniera karite b/s i jako stylizatora z żelem. Zastanawia mnie czemu tylko było tak źle ostatnio, czy to coś co trzeba było zmyć SLES(choć nic takiego nie kładłam na włosy więc nie wiem) czy to może proteiny jedwabiu(które zawsze mi służyły a nie szkodziły) zawartej w masce Isany Liquid Silk. No nie wiem, no

Moja fragrantica
Stary 2010-10-21, 14:13   #26460
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez gasolina84 Pokaż wiadomość
dzięki
a ile kosztuje strzyżenie?

ciężko powiedzieć, ale od ok 160 zł

wiem że niezadowolenie z moich włosów wynika z mojej obecnej fryzury - niestety ale za bardzo wycieniowane w górnej warstwie, włosy rosną mi średnio 1cm na miesiąc - powiedzcie co najlepiej działa na porost...(zdesperowana)

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2010-10-21 o 14:17
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości