|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#26521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Jennifer85 nie myślałaś o delikatnym wycieniowaniu włosów?
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
#26522 |
|
Zakorzenienie
|
O nieeee!!!! Dopiero co je scielam do jednej dlugosci. Nigdy cieniowania, nie znosilam tego, jabym wlosow nie miala.
|
|
|
|
#26523 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez kupilam na amazon, a pare miesiecy pozniej widzialam w specjalistycznym fryzjerskim sklepie w Dublinie
maz mnie rozwalil dzisiaj, pytam go jak mu sie moja fryzura podoba, jechalismy autem do domu po tym jak odebralam go od dentysty, no to mowi ze nie wie bo nie zauwazyl, w domu jak weszlismy to zmusilam go do popatrzenia a moj maz 'no fajnie', pytam a co ze skretem, a moj maz 'no baranek jest', rece opadaja, nie zauwazyl ze wczoraj i przedwczoraj byly mocniej skrecone, oswiadczyl ze dla niego mam codziennie krecone i ostatnio baranek jestem
|
#26524 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#26525 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja lysa skoncze
![]() Moja mala uwielbia sie bawic moimi wlosami ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
http://www.google.com/imgres?imgurl=...ed=0CC0Q9QEwBQ |
|
|
|
|
#26526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#26528 |
|
Zakorzenienie
|
Kurka to jest owal, 5cm wysokosc i 6 cm szerokosc....
|
|
|
|
#26529 |
|
Wtajemniczenie
|
Jennifer
Gdzie tam :P :O Jutro podesle swoje zdjecia lokasow :P
|
|
|
|
#26530 |
|
Zakorzenienie
|
czekamy
![]() Zobaczymy jakie moje beda jutro po nocy ![]() I chyba kupie tego Waxa z Tigi Love Peace
|
|
|
|
#26531 |
|
Zakorzenienie
|
dyfuzor lapie do 6,5
jak kupilam to ... nie uzywalam z tydzien bo nie umialam nalozyc, w koncu chcialam wyrzucic i nie wiem jak to sie stalo ale ten cholernik stal na dywanie a ja chcialam porownac srednice suszarki i tego cholernika i zjechala mi reka ktora opieralam o lozko i wcisnelam suszarke do cholernika, on ma w srodku takie sprezyny ktore mocno trzymaja, wiec troszke sily potrzeba zeby nalozyc
|
#26532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mysliz, ze da rade?
|
|
|
|
|
#26533 |
|
Wtajemniczenie
|
Jennifer
Wlasnie tez jestem tego ciekawa Oby bylo jak ostatnio. Wstalam wystarczylo nalozyc zelu i mm bosko ![]() Zauwazylam, ze Ty tez nie suszysz wlosow suszarką ? Ja mam tak samo :P Takze ani sie waz uzywac tego ![]() Tak apropo to jak wstawiacie linka i dodatkowo wpisujecie np. "klik" albo "tutaj" ? Bo chce wstawic swojego posta z codziennika kreconowlosych tutaj, gdyz jak wiadomo za bardzo sie tam rozpisalam a problem opisujemy swoj co do wlosow w tym watku :P |
|
|
|
#26534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#26535 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje Rybiorku
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=390 No to macie i co na to poradzicie ?:P Moj mezczyzna sie dzis zasmial do swojej mamy (bo jestem na jakis czas wlasnie u niego w domku):Mamo, Benia we wlosy to wszystko naklada. Na co ja skomentowalam: Jesli chcesz by one byly swietne to sam widzisz jak musze o nie dbac :P Patrzcie się jaki filozof co nie ?
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-10-21 o 22:42 |
|
|
|
#26536 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
(przepraszam, jeśli już pisałaś, ale nie pamiętam) Jeśli uważasz, że za dużo jest ścięte z górnej warstwy, to obawiam się, ze kolejny cięcie Ci niezbyt pomoże - bo fryzjer musiałby chyba dolną warstwę "dostosować" do górnej, czyli miałabyś jeszcze krótsze włosy. Choć, jeśli są zniszczone (a nie tylko np. suche) to, moim zdaniem, warto rozważyć takie cięcie (zobacz jak wyglądają włosy Rybiorka po mocnym cięciu) Od dawna Powstrzymuje mnie tylko kwestia finansowa i czasowa. Cytat:
|
|||
|
|
|
#26537 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Skończyłam wreszcie nadrabiać zaległości. Gdzieś mi mignęło, że Małgosia narzeka na małe postępy swoich włosów. Teraz wyglądają fantastycznie. Piękne, błyszczące, grube loki.
|
|
|
|
#26538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Kathy Przyjrzałam się Twojemu wpisowi w Dzienniku i uważam, że najkrótsza warstwa ma taką dlugość, jaką powinna mieć. Fryzura ma fajny kształt, także jeśli nie masz zniszczonych włosów, to nie obcinaj na razie więcej Włosy mają wiele warstw - to bardzo dobrze, bo ułatwi im kręcenie się i falowanie. Teraz powinnaś skupić się na ich natłuszczeniu, odżywieniu i ochronie przed złymi warunkami pogodowymi (no i stylizowaniu, oczywiście ).
|
|
|
|
|
#26539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko że mój jest okrągły-suszarka też ... Może idź z suszarką do sklepu gdzie mogę mieć takie cuda i spróbuj czy pasuje
|
|
#26540 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), ale lokaski masz super Bo w atmosferze bezpieczeństwa i przepychu loki się lepiej kręcą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super kolejna pozytywnie zakręcona ![]() Cytat:
A tak w ogóle to jakoś nie chce mi się wierzyć, że od samego słońca włosy aż tak się pogorszyły (czyżbym również w tym temacie żyła w słodkiej nieświadomości? Cytat:
w końcu mamy kawał pałacu ![]() Jennifer 85 zdecydowanie wolę Twoje włoski jak są podeschnięte bardziej Miyata mam nadzieję, że porzucisz niecne praktyki niszczące lokasy , a przy wsparciu i użyczeniu mądrości naszych prze-mądrych uda Ci się obudzić Loka we włoskach ![]() Rybiorko ...Twój mąż jest ...zadziwiający ![]() Cytat:
ja to jakoś przy tym "bałaganie" od razu pomyślałam o tym jak to teoria, że to co w głowie odzwierciedla się w tym co NA głowie, została przez kilka kręconowłosych uznana za słuszną ![]() A co do tych dyfuzorów, to wygląda na to, że wszystkie lokowane są takie uzdolnione
|
|
#26541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry, ja teraz na chwilke i potem ok. 14 do Was zajrze bo mam masakryczny dzien w pracy dzisiaj
Musze sie pochwalic, MAM DRUGI DZIEN, nic nie musialam robic z wlosami, tutaj fotki (Pole zaczynam wierzyc ze znalazlam moje HG rowniez w stylizatorach) Mezowi dzisiaj powiedzialam ze uzywam produktow dla Afroamerykanek i wiecie co? Smial sie pare minut dobra mam pare minut to przeczytam co zdazylyscie juz dzisiaj naplodzic ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- jesli naprawde ma 6 powinno dac rade, moja ma srednice 5.5 o kurka, normalnie bedziemy plakac z zalu jak to zrobisz ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#26542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie jestem przekonana do klasyfikacji produktów wg typów włosów. Ważne jest to, jaki jest skład produktów, a nie do jakich włosów są one przeznaczone. Twój przykład tym bardziej pokazuje, że włosy każdego typu potrzebują dobrego odżywienia i stylizacji. Wiadomo, że właścicielkom włosów typu 4... byłoby trudniej utrzymać je w ryzach, kiedy stosowałyby produkty średnio bogate w składniki odżywiające, ale sądzę, że jeśli nie miałyby lepszego wyjścia, to musiałyby sobie radzić tak, jak my sobie radzimy, stosując polskie produkty ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Rybiorku Ty mnie nie szantażuj |
|
|
|
|
#26543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy co bedzie jutro, ale mysle ze jednak mytko, po szamponie moge miec 3 dzien bo szampon lepiej oczyszcza skalp a ja mam taki bardzo przetluszczajacy sie dobra spadam, czas zaczac robil wyplaty, do 14.00 dziewczyny ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- ja tylko tak no bo masz piekne wloski
|
|
#26544 |
|
Konto usunięte
|
Rybiorek, Jumatt, Venealin
2 lata temu od kwietnia do końca września moja praca polegała na pobycie na dworze od godz. 8 do 14. Zakupiłam serię L'oreala sublime expert, a moje włosy z każdym dniem robiły się jaśniejsze. Od sierpnia to już były odcienie platynowe. Słońce i słoneczny L'oreal. Mnie najbardziej denerwuje efekt dwukolorowosci włosów. . Takie cienkie włoski jak moje mają jedną zaletę, odrobina zaniedbania i w jednym tygodniu ostrzeżenie- rozdwojona końcówka, a w 2 włosy się wykruszaja. Więc końcówki ładne, ale ciapki są. Farba chemiczna złazi w ciągu 2 tygodni, a mi brakuje poczucia, że fajnie wyglądam. Więc albo decyzja tak jak radzicie, albo spinanie pieczołowite włosów jeszcze z rok. Dobra idę podumać dalej, bo zaraz mnie Eloe77 sięgnie za brak zdjęć . Wrócę ze zdjęciami i nowym fryzem
|
|
|
|
#26545 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, że to piszesz to w dobrej włosowej wierze
Dla mnie jednak ważniejszy jest mój komfort Ja nawet nie czuję się za dobrze w tak długich włosach Przeszkadzają mi.Także bez żalu je zetnę, a jak krótko to będzie, to się okaże u fryzjera. Na pewno posłucham tego, co mi zaproponuje, ale bardzo krótkich nie dam sobie zrobić. W takich włosach też się źle czuję i poza tym, bałabym się, że stracę skręt (z doświadczenia wiem, że jak są bardzo krótkie, to się prostują ).Także krzywdy włosom nie dam zrobić, ale skrócić je bardzo chcę
|
|
|
|
#26546 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie sie reanimuje
Zaraz ide z maluchami na spacer i pozniejw stwie zdjecia
|
|
|
|
#26547 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że tu mała rewolucja. Ja też zgłaszam swoją kandydaturę do zakonu. Aplikacja poparta zdjęciem w załączniku.
Co prawda wykonane przed rokiem, ale jestem fotofobem Ze wstydem stwierdzam, że snopek siana widoczny na zdjęciu był traktowany silikonem i grzebieniem. Teraz już trochę podrósł i ma się lepiej. Obiecuję postanowienie poprawy i nowe fotki
37 cm of 3c/M/ iii Edytowane przez Lil Bon Bon Czas edycji: 2010-10-22 o 10:57 |
|
|
|
#26548 |
|
Wtajemniczenie
|
małgosia86
Cytuje: "Nie wiem czy tez na skret ma znaczenie to, ze wlosy sa rownej dlugosci. Zapuszczam, by potem je odpowiednio scieniowac. Dobrze robię ? " No wlasnie o to chodzi :P
|
|
|
|
#26549 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Rybiorku! Chyba funkcja Przeorzycy została dobrze obsadzona, bo św. Curla i św. Lok maja Cię pod opieką. Albo to po prostu te znajomości przez kawę
|
|
|
|
|
#26550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a propos kandydatury, z takim poscikiem to w klasztornym watku Cytat:
powiedzmy ze Sw Curla natchnela mnie do zakupu odpowiednich produktow (i szczerze mowiac sama sie zdziwilam jak to wszystko ladnie sie trzyma po nocy, ja jestem straszny wierciuch(no a kawe mam bardzo dobra tak BTW ![]() )edit: kathy579 - obejrzalam sobie na spokojnie fotki z dziennika, wiesz jaki masz problem? twoje wlosy sa suche do bolu i obawiam sie ze przez jakis czas musialabys je myc codziennie aby codziennie je nawilzac, niekoniecznie od razu maskami, ja to robie odzywka (pisalam Ci juz o tym), w dniu kiedy zafundowalas im regeneracje wygladaly pieknie, nastepnego dnia juz nie bo one sa SPRAGNIONE I GLODNE, kochana Ty je normlanie katujesz glodzac je, osobiscie wierze ze mozna dojsc do mycia wlosow co drugi, trzeci dzien ale to wymaga czasu (zgodne jest to z teoria Lorraine Massey, autorka ksiazki Curly Girl), mnie samej zajelo to sporo czasu ale nie oszukujmy sie prawdopodobnie mialam jeszcze bardziej suche niz Ty bo rozjasnialam, mozesz miec powalajace loki ale musisz sie przylozyc na poczatku bardzo, no chyba ze pasuje Ci co masz, jednak gdyby moje wlosy wygladaly jak Twoje drugiego dnia zaraz bym ladowala odzywke/maske, oczywiscie to moja opinia do ktorej mam prawo i wcale nie musisz brac tego nawet do rozwazenia
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-22 o 12:19 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

Nigdy cieniowania, nie znosilam tego, jabym wlosow nie miala.
Moja mala uwielbia sie bawic moimi wlosami 

relacja

).

super