Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 883 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-21, 14:22   #26461
polelavendove
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość
Ooo dobry patent! (Ja też nie
Ale ja tylko pomóc chciałam bo mi bardzo zależy, żeby TY u nas w zakonie była u nas fajniej! Powaga!
Maseczki, masowanka, ploteczki (znaczy, tak sobie wyobrażam, bo jak na razie to w przedsionku kibluję ).
Jesteście jak jakaś sekta

A Ty jak przestaniesz kiblować w przedsionku i wejdziesz na pokoje może się okazać,że Ci łeb odrąbią

Oficjalnie mogę zostać am basadorem lub nadzorem z k-urii a nieoficjalnie i tak będę szpiegiem dzialającym na rzecz Św.Lobotomii

Edytowane przez polelavendove
Czas edycji: 2010-10-21 o 14:23
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 14:22   #26462
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
ciężko powiedzieć, ale od ok 160 zł

wiem że niezadowolenie z moich włosów wynika z mojej obecnej fryzury - niestety ale za bardzo wycieniowane w górnej warstwie, włosy rosną mi średnio 1cm na miesiąc - powiedzcie co najlepiej działa na porost...(zdesperowana)
Picie pokrzywy- dodatkowo wzmocni włosy, albo np. skrzyp polny
było już trochę o tym, na pewno w poprzednim wątku
Dama_pikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 14:25   #26463
polelavendove
Wtajemniczenie

A w temacie to chcialam donieść,że żel lniany w charakterze odżywki zrobił mi puch...
Stary 2010-10-21, 14:28   #26464
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:

wiem że niezadowolenie z moich włosów wynika z mojej obecnej fryzury - niestety ale za bardzo wycieniowane w górnej warstwie, włosy rosną mi średnio 1cm na miesiąc - powiedzcie co najlepiej działa na porost...(zdesperowana)
Porost:
-Nisim Fast
-Apecin Caffeine
-Olej czosnkowy
-Lee Stafford Fast Growth Treatment

I jest caly osobny watek o przypieszeniu

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 14:28   #26465
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Młódka Pokaż wiadomość
schną naturalnie, jak wyschna zrobię zdjęcie ..niestety nie mam czym zrobic zdjęcia tyłu głowy ale to normalnie dramat jest nie dośc ze przy glowie te włosy wyglądaja jak jeden wielki kołtun to jeszcze mam takie prześwity, że szok-widac skórę w wielu miejscach...dramat normalnie-napewno tak do ludzi nie wyjdę...robie zdjęcie jak bedą suche a potem jak rozczeszę...
Zrób zdjęcie jak wyschną. A potem je jeszcze ugnieć jak będą suche!!! Żeby wygnieść cały żel.
Koniecznie, wtedy się rozbiją. Ja też jak mokre to mam takie, a jak wyschną to się ładny loczek korkociągowy tu i tam z tego robi jakimś cudem (o nie jakimś, cudem Św. Curli oczywiście )

I znowu daj fotkę. (się nie mogę doczekać )

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 14:29   #26466
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Doradźcie co robic z włosami (fryzura mi się nie podoba) tak jak pisałam za dużo ścięte z górnej warstwy. Czy ścinac czy zapuszczac?

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 14:29   #26467
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
A w temacie to chcialam donieść,że żel lniany w charakterze odżywki zrobił mi puch...
A widzisz, mówiłam że rozgniewasz Św. Curlę!!!

A jako stylizator może jeszcze dasz mu szansę? na odżywkę?

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 14:30   #26468
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Doradźcie co robic z włosami (fryzura mi się nie podoba) tak jak pisałam za dużo ścięte z górnej warstwy. Czy ścinac czy zapuszczac?

Zapuszczac

Stary 2010-10-21, 14:33   #26469
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Porost:
-Nisim Fast
-Apecin Caffeine
-Olej czosnkowy
-Lee Stafford Fast Growth Treatment

I jest caly osobny watek o przypieszeniu

przepraszamale nie mogę na ten wątek trafic, właściwie to chodzi mi o jakiś specyfik który konkretnie na kogoś podziałał - od tygodnia stosuję Merz Special.

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-10-21, 14:35   #26470
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość

A jako stylizator może jeszcze dasz mu szansę? na odżywkę?
Gdybym wiedziała bym się powstrzymała z pakowaniem tego na łeb mój zacny

Jak nagotuję nowego,bo tak się rozpędziłam,że wszystek wylądował jak odżywka
Stary 2010-10-21, 14:37   #26471
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
przepraszamale nie mogę na ten wątek trafic, właściwie to chodzi mi o jakiś specyfik który konkretnie na kogoś podziałał - od tygodnia stosuję Merz Special.
Spoko:
Na mnie one dzialaly, teraz mam alpcin i jeszcze nie sprawdzalam...

Watek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=394597

Stary 2010-10-21, 14:45   #26472
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Spoko:
Na mnie one dzialaly, teraz mam alpcin i jeszcze nie sprawdzalam...

Watek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=394597
zabieram się za czytanie chciała bym jakieś 2 cm na miesiąc - górna warstwa po rozprostowaniu sięga czubka ucha.

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-10-21, 14:47   #26473
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
zabieram się za czytanie chciała bym jakieś 2 cm na miesiąc - górna warstwa po rozprostowaniu sięga czubka ucha.
Dwa cm to bardzo male wymagania

Ja pozniej leb umyje to wstawie zdejcia aaa i zdam relacje z TIGI

Stary 2010-10-21, 14:50   #26474
Rybiorek
Zakorzenienie

zaczynam jak Eloe walic stronami, chyba jednak bardzo przejelam sie moim stanowiskiem Przeora....

Cytat:
Jestem na diecie od 3 miesięcy z BARDZO mocną suplementacją, problem się zaczął z powodu picia wody żródlanej ..ale o tym pisałam w wątku o wypadaniu, gdy zmieniłam ja na inna przestały wypadać o 50 % mniej (czyli wczesniej wypadało ich dwa razy tyle co na zdjęciu ) a teraz znowu zaczeły na diecie jestem pod opieką dietetyka + mocna suplementacja + po 1,5 miesiąca zrobilam wszelakie badania i lekarz powiedział, że spokojniemogę się przez następne 2 lata nie pokazywać jesli nie bedzie mi nic dolegać, bo mam tak dobre wyniki...a do lekarza nie moge pójść, bo jestem ubezpieczona tylko do końca miesiąca a potem dopiero wtedy bedę gdy zarejestruję się jako bezrobotna (w oczekiwaniu na staż) a to nastąpi dopiero w grudniu a do końca miesiąca musze zdać pracę mgr więc nie mam teraz czasu a u mie w mieście (małym) jest 2 dermatologów -obaj do dupy -jeden na wszystko przypisuje antybiotyki z grupy tetracyklin a drugi przypisuje same lekokosmetyki w cenach powyżej 100 zł za opakowanie i dodam, że nie skuteczne więc nikt już do niego nie chodzi
bardzo mi przykro, ja Ci powiem ze do lekarza nie poszlam bo moj malzonek od razu postawil na te tabsy, odstawilam i po ok. 3 miesiach mniej wypadaly ale wypadaly, przez 2 lata sporo, przestaly wypadac 4 miesiace temu, biore suplementy specjalnie dla wlosow (sama sobie zestawilam), ostatni miesiac bralam aminokwasy, teraz mam przerwe bo ja zawsze biore 2 miesiace i potem 1 miesiac przerwy, jak sie przesadzi tez mozna sobie zrobic krzywde, jak masz do dupy lekarzy (jakies tez u takiego bylam) to zacznij czytac w necie, naprawde jest mnostwo miejsc gdzie mozna znalezc cenne informacje

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
No sama widzisz jakie ja przezylam historie z farbami Nie kupuj tego Loreala Excell 10 bo po nim na pewno wyjda czarne (oczywiscie jesli kupisz sobie odcienie brazu).
No i to dosc dlugie long !!
Moja siostra ma tak cudnie kręcone wlosy i robi sobie henna o odcieniu chna. Naprawde piekne ma wlosy i kolor. Nie robi z nimi zupelnie nic wystarczy, ze myje szamponem Avonu i jej sie tak cudnie kreca i ma takie korkociagi ohhh Ja jej mowie, by nakladala odzywka to smieje sie ze mnie ;xPatrz jaka okropna...Jak jej mowilam, ze Avon to zlo to mnie tez wysmiala Ojj ja ja zmusze do wstapienia do naszego zacnego zakonu !! Bedzie codziennie odmawiac po 5 razy dziennie litanie
spokojnie, loreala nie kupie, a siostra szczesciara, miejmy nadzieje ze jej tak zostanie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
wiekszosc wlosow kobiety traca wlasnie przez facetow jak masz ciemne on majaczy ze jednak bylo ci ladniej w jasnych robisz jasne on lamentuje ze jednak moze w ciemnych bylo ok i tak wkolo dlatego ja nie slucham mojego tz ktory mi tak czasami majaczy
e tam, moje kochanie to chcialby wisniowa czerwien i tyle, uwaza ze w takim kolorze wygladam najladniej i najseksowniej, ale rozumie ze teraz nie moge, moze kiedys na henne sie skusze

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Ja Cie podziwiam
Nie chciałoby mi się wstawać tak wcześnie, żeby myć włosy rano przed zakupami
No wlasnie tak teraz pomyslalam ze jak bede miec drugi dzien to nie bede myc, ale znow zawsze w piatki packam sie maslem shea a w skalp wcieram Elixir z Curls.... (lubie dobrze wygladac jak gdzies idziemy niewazne gdzie, moj malzonek kroczy obok mnie dumny jak rasowy krol dzungli)

Cytat:
Dyfuzora używam obowiązkowo, ale i tak trudno mi w 100% wysuszyć włosy (a bardzo tego chcę, bo ciągle mam problemy z zatokami i uszami).
Same włosy, jak nałożę żel, to praktycznie nie schną. Gdyby nie suszarka to cały dzień chodziłabym z mokrymi

Dlatego marzą mi się krótkie - przyłożę do nich dyfuzor na 10-15 min. i mam nadzieję, że będzie po sprawie
znaczy myslisz o scieciu?

Cytat:
To może skręt przy skalpie będzie trochę luźniejszy?
Gdybyś miała przy dłuższych włosach taki skręt, jak teraz to prawie afro by było
dawno juz takich nie mialam takich krotkich wiec nie wiem czy skret zostanie skoro pielegnacja jest teraz wlasciwa

Cytat:
No właśnie, ja powiem szczerze, że też się martwiłam czy nie zniszczysz tego cuda które masz na głowie ale wolałam się nie odzywać na głos żeby św.Curli nie wnerwić
Tak czy inaczej, jest super, bo przecież o to Ci chodziło, prawda? Tym bardziej, że poza "rozciągnięciem" masz gładkość, no marzenie a nie creme
Spokojnie, Sw Curla sie nie wnerwila, bardzo jej sie podobaly, spoznila sie wprawdzie na kawe i pila duszkiem ale pochwalila i pozwolila uzywac Strech Silkening Creme (kurcze musze spytam Matke Przelozona jeszcze)
I trudno uwierzyc ale nie ma puchu, nawet grama, wczoraj to mi sie wieczorem niezle sianko zrobilo na czubku, dzisiaj nic, wiec marzenie a nie creme

Cytat:
Cholera, to ja mam całkiem przechlapane. Mój jest tak spostrzegawczy, że koniec świata, a najgorsze, że ja jestem roztrzepaniec i zupełnie "nie baba" jeśli chodzi o np.ciuchy, a on wszystko zauważy i pamięta
A później mi np mówi, że w tamtych dżinsach lepiej, bo tak fajnie tyłek podkreślają ( z tą częścią ciała to chyba mają tak samo ).
bez wyjatku

Cytat:
Weź może upozoruj zgon i wtedy Św. Curla Cię wskrzesi w trakcie kawki u Rybiorki
Sądzę, że z racji wskrzeszenia wszelkie Twoje pragnienia włosowe zostaną wysłuchane, żebyś świeciła przykładem mocy cudotwórczej Św.Curli
popre Cie przed Sw Curla

Cytat:
Tak czekałam kiedy nasza Matka Asystentka się uniesie świętym gniewem (SŁUSZNYM Młódka, SŁUSZNYM GNIEWEM ale widzę, że już się przelękłaś i dobrze)

Cytat:
Mimo swojego zakręcenia i obniżonego progu ryzyka...czuję niejaki niepokój jak to czytam
spokojnie, dla zakretaskow to nie bedzie nic nowego
Cytat:
Wiecie co, to moje "podpięcie" wyszło niechcący wyjątkowo dobrze, jakoś tak podkreśla że te moje kłaki są falowane, nawet szef zauważył
Co więcej, nawet ja sama sobie się podobam taka co się rzadko zdarza, że tak od siebie dodam

Cytat:
Św.Curla w każdym zdrowym loku i fali się objawia
Jej loki jak jedwab gładkie we śnie niejednej Curlitanki się ukazały
A liczba cudownie pokręconych, choć już całkiem się proste wydawały, to co? Wszystko udokumentowane tu mamy

Cytat:
Jak historia mowi czciciele więcej niż jednego cielca życie tracili...

i to są zwalczające się organizacje!!!
Św.Lobotomia nakazuje zgolić włosy przed zabiegiem,a chyba Św. Curla zgoła inne praktyki czyni z włosami

No i jeszcze okazuje się,że nie miala bym być w radzie nadzorczej???
To czym niby mam dać się przekupić
Pozostaję w charakterze szpiega
wiesz co, jestes Judasz, jakos nie jestes ogolona, zakon powstal pare miesiecy temu wiec jakbys byla zgolona to nie mialabys takich dlugich (i wszyscy wiemy ze to nie peruka), niezle tam defraudacje i inne paskudztwa szaleja w tym Twoim zakonie

Cytat:
czy z szamponem czy z odżywką-jeden ciul jak przeciągnełam palcami z odżywką to myślicie, że nie leciały

właśnie skończyłam cały obżądek i teraz chwilka poppingu :-P za 2 minuty ściągam..ale tam sobie myślę, że jak bedzie tych pukli strasznie mało, to trudno-wtedy rozczeszę, bo łysa do ludzi nie wyjdę
ej, troche przeginasz, jesli wypadaja to oczywiscie wyczesz delikatnie jak masz odzywke ale na efekty kochana musisz poczekac, nie da sie w 1 dzien niestety, daj sobie czas, tak naprawde efekty poprawy jakosci wlosa widoczne sa w okresie 4-12 miesiecy w zaleznosci od zniszczen
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 14:51   #26475
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
Stary 2010-10-21, 14:54   #26476
Jennifer85
Zakorzenienie

Kutka ja mam suszarke remington ale bez dyfuzora, kupilam ja 3 miesiace temu Jakbym widziala...
Wydalam 30 funow

Stary 2010-10-21, 14:58   #26477
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Ale ja tylko pomóc chciałam bo mi bardzo zależy, żeby TY u nas w zakonie była u nas fajniej! Powaga!
Maseczki, masowanka, ploteczki (znaczy, tak sobie wyobrażam, bo jak na razie to w przedsionku kibluję ).
moja droga sprawdz liste, juz Cie nie ma w przedsionku bo zostalas jedna z siostr

Cytat:
masz poprostu puch i malo skretu, zapuszczaj i nawilzaj, bylam tak kiedys obcieta i przy nawilzonych wloskach super fryzura, niestety to byly czasy aparatow zwyklych wiec mam tylko papierowe fotki, ale uwierz mi jestes fajnie obcieta
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 15:01   #26478
bernadka20
Wtajemniczenie

Rybiorek
Moja siostra juz tak ma od hohoh lat...Nawet po urodzeniu dwojki dzieci owszem wypadaly, ale dala rade i kreca sie do dzis ha !
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 15:02   #26479
venealin
Raczkowanie

Cytat:

a ja myślałam głupia, że 100 za cięcie to dużo

Cytat:
Jesteście jak jakaś sekta
I kto to mówi

Cytat:
A Ty jak przestaniesz kiblować w przedsionku i wejdziesz na pokoje może się okazać,że Ci łeb odrąbią
Hmm...gdybyś powiedziała, że oskalpują to może bym miała dylematy czy Ci wierzyć, a tak...przedobrzyłaś i nie wierzę w ani jedną literkę

Cytat:
Oficjalnie mogę zostać am basadorem lub nadzorem z k-urii a nieoficjalnie i tak będę szpiegiem dzialającym na rzecz Św.Lobotomii
Coś mało nieoficjalne to Twoje szpiegostwo

Cytat:
Cytat:
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 15:04   #26480
Młódka
Raczkowanie

już

-----------------
Pierwsze dwa są po juz prawie całkowitym wyschnięciu i nieruszane a kolejne dwa sa po przeczesaniu palcami, bo i ile mogłabym niby wyjść w nieruszanych o tyle z tyłu bylo takie gniazdo i widac bylo skórę, że szok...jeszcze nei bardzomi się podoba to co się dzieje z tyłu ale juz jakos to przełknę ;-)

oki.lecę na miasto ;-P

Ps. żel mam na tyle fajny, że ładnie utrwala ale wogóle nie zlepił-nic nie musialam wygniatać ;-) tzn wygniotłam odrobinke ale sztywności nie było

-------------------------
odwiedzę was wieczorem to poczytam co o tym myślicie..i może wiecie co zrobic z tyłem :/

Edytowane przez Młódka
Czas edycji: 2010-10-21 o 15:07
Młódka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 15:23   #26481
venealin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
moja droga sprawdz liste, juz Cie nie ma w przedsionku bo zostalas jedna z siostr

Święta Curlo! Jakie szczęście mnie dzisiaj spotkało!
Aż sobie po powrocie z pracy wetrę capitavit i coś naciapkam na włosy
Trza hołd Curli oddać, że tak naszą Przeoryszę natchnęła niespodziewanie

Cytat:
masz poprostu puch i malo skretu, zapuszczaj i nawilzaj, bylam tak kiedys obcieta i przy nawilzonych wloskach super fryzura, niestety to byly czasy aparatow zwyklych wiec mam tylko papierowe fotki, ale uwierz mi jestes fajnie obcieta
Tu się zgadzam w całości.
Moim skromnym zdaniem masz bardzo fajnie wycieniowane włoski, tylko jakby za "lekkie" były

Młódka !! Marudo paskudna!
Takie śliczne włosy!!
Zaczynam sobie myśleć, że Ty sobie kobieto WKRĘCASZ to wypadanie nadmierne.
Myślę sobie tak...raz się zmuś i dosłownie policz te włosy, tak dla pełnego obrazu sytuacji. Bo coś mam przeczucie, że ta duża ilość włosów wypadających to tylko złudzenie optyczne wynikające z ich niewątpliwej długości.
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 15:26   #26482
mysia m
Zakorzenienie

młodka, ja się spodziewałam trzech loczków na krzyz, a Ty masz burzę włosów! Masz dośc długie włoski, wiec od razu wydaje się, ze jak wypadają, to ze wypadło dwa razy wiecej. W ogóle piękniaste włosy! jakie chore? Lśniące, pokręcone, no bomba!

a skóre to nie widac Ci przypadkeim dlatego, ze sie włosy zwijają? czy masz łyse placki?

kathy, ja tez uważam, ze masz fajnie obcięte, tak jak trzeba warstwowo

Edytowane przez mysia m
Czas edycji: 2010-10-21 o 15:28
mysia m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 15:30   #26483
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:

Dziękuję Rybiorko, w takim razie zaopatrzę się teraz w Radical na porost włosów bo już od kosmetyków szafa pęka.

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2010-10-21, 15:42   #26484
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Lecicie od wczoraj jak szalone

Cytat:
Na Kubie ciężko o papiloty,jak i o wszystko inne dlatego np. kobiety kręcą loki na puszki po napojach lub rolki po papierze toaletowym.
Natomiast farby mają takie,które nie zmywają się ze skory nawet przez 2 tygodnie.Wstawiam wam moje fotki,żeby nie było,że wymyślam...
Jestem w szoku...
Ale teraz wiadomo skąd niektóre celebrytki czerpią pomysły na swoje stylizacje...
Cytat:
- Szampon (z sls ale delikatny) Eva natura z czarną rzepa do włosów wypadających
Z tego, co pamiętam, to ona nie jest taka delikatna.
Cytat:
No tak, to może być (chociaż kto by chciał prostować loki )
Ale jest też taki filmik na tej samej stronie http://www.ouidad.com/video/Ouidads-4-Minute-Curls
i tu już laska ma po prostu falowane włosy - a też nimi trzepie
W tym przypadku rzeczywiście nie widzę celowości. Musze sama spróbować, bo może w ten sposób kosmetyk się napowietrza lub co insze?
Cytat:
i do pierwszego posta niniejszego wątku
I do FAQ.
Cytat:
jestem za Matko Przelozona
Chciałam zmienić nazwę i coś się wysypało, ale może później się uda.
Cytat:
zrobimy przedsionek dla nieuswiadomionych, po przejsciu kursu podstawowego bedzie mozna pchnac na dalsze nauki
a jakiego koloru mamy habiciki, czy jako swieta lokowa moge miec jakis wyrozniajacy sie?
Jak to jaki? CURLIROWY

Cytat:
Zapuszczac.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 16:19   #26485
tutmirlajt
Zadomowienie

Czy ktoś może mi wytłumaczyć pare kwestii?

Dlaczego metoda OMO sklada sie najpierw z odzywkowania wlosow od ucha w dol a potem naklada sie szampon? Nie moge tego pojac dlaczego tak jest? W niektorych notatkach widze wpisy ze najpierw powinno sie polozyc odzywke potem ja splukaci nalozyc szampon, a w innych wpisach ze odzywka idzie od ucha w dol a potem robimy kitke i skore glowy myjemy szampnem w tym samym czasie.

Czy ktos moze wytlumaczyc ta kwestie???
tutmirlajt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 16:34   #26486
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tutmirlajt Pokaż wiadomość

Dlaczego metoda OMO sklada sie najpierw z odzywkowania wlosow od ucha w dol a potem naklada sie szampon? Nie moge tego pojac dlaczego tak jest? W niektorych notatkach widze wpisy ze najpierw powinno sie polozyc odzywke potem ja splukaci nalozyc szampon, a w innych wpisach ze odzywka idzie od ucha w dol a potem robimy kitke i skore glowy myjemy szampnem w tym samym czasie.

W metodzie OMO odżywka nałożona na długość włosa służy jako ochrona włosów przed pianą spływającą z szamponu (którym myjesz skalp). Dodatkowo ma funkcję myjącą włosy właśnie na długości. Szampon nie nakłada się na całość włosów, myje się nim tylko skalp.
Czyli jeszcze raz: odżywka jako ochrona na długość włosów, szampon na skalp, spłukujesz, a potem nakładasz znowu odżywkę, treściwszą, już tako etap odżywkowania.
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 16:35   #26487
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tutmirlajt Pokaż wiadomość

Pierwsza odżywka w OMO ma na celu tylko ochronę włosów przed szamponem. Dlatego też nie musi być super treściwa Szampon służy tylko do oczyszczenia skalpu. Polecana metoda jak masz przetłuszczające się włosy

EDIT: No właśnie, Jumaatt

Edytowane przez Dama_pikowa
Czas edycji: 2010-10-21 o 16:37
Stary 2010-10-21, 16:41   #26488
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dama_pikowa Pokaż wiadomość
Pierwsza odżywka w OMO ma na celu tylko ochronę włosów przed szamponem. Dlatego też nie musi być super treściwa Szampon służy tylko do oczyszczenia skalpu. Polecana metoda jak masz przetłuszczające się włosy

EDIT: No właśnie, Jumaatt
Siostro pikowa, biczuję się po plecach, odpowiedź powinnam pozostawić Tobie jako Mistrzyni Nowicjatu, zaś sama udać się studiować księgi, aby dobrze wypełniać moje szafarzowe powołanie
Mam nadzieję, że wybaczysz mi, jak to Wielka Curla nakazuje
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 16:47   #26489
Dama_pikowa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Siostro pikowa, biczuję się po plecach, odpowiedź powinnam pozostawić Tobie jako Mistrzyni Nowicjatu, zaś sama udać się studiować księgi, aby dobrze wypełniać moje szafarzowe powołanie
Mam nadzieję, że wybaczysz mi, jak to Wielka Curla nakazuje
Och, Siostro Jumaatt niczym się nie przejmuj, gdyż gdyby spojrzeć na nasze stanowiska, to sa one dość podobne Jednak tyś wyższa stanowiskiem tym jest, zatem w skrytości mego loka raduję się, iż moja odpowiedź zgadza się z Twą!

Odpowiedź na to pytanie to właśnie ta posiadana przeze mnie minimum średnio zaawansowana wiedza
Stary 2010-10-21, 16:48   #26490
tutmirlajt
Zadomowienie

Dzieki wielkie za odpowiedz! Otoz mam problem bo.. myje wlosy szampnem z rossmana baby dream i kiedy naloze odzywke a potem na skalp szampn- szampon w ogole sie nie pieni.. Czuje sie jakbym miala brudne wlosy- zero piany nic.. Jestem zmuszona osatecznie dac na wlosy bardzo duzo wody i cale wlosy masowac szampnem..
tutmirlajt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości