|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Maz zaproponowal mi piwko
![]() w zamrazalce 2l mleka, zaszaleje dzis ![]() leeeeceeeee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4172 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
vette smacznego
![]() ania spróbuję schabu albo szynki ![]() ja też zauważyłam, że troszkę psuje się atmosfera na wątku ![]() Czas to zmienić!!! ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- lazurowa Iga codziennie tak śpi jak Jagoda dziś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- kinia jak Twoje B tak wygląda na zdjęciach to wolę nie myśleć jak moje H by wyglądało ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- kashha widzę Cię! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Zadomowienie
|
anuszka bo to też zdjęcia z bliska a ten cycek właśnie jest większy od mleka dlatego tak wyszedł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wolę sobie nie wyobrażac jak moje wyglądają gdy są wypchane mlekiem ![]() Ale jak karmiłam Igę w szpitalu to cyc był większy niz jej głowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie Mamusie!!
![]() Pamiętacie nas jeszcze?? Jakoś ciężko mi ostatnio znaleźć czas żeby zajrzeć na forum, przejrzałam parę stron pobierznie, ale tak naprawdę nie wiem co u kogo słychać, nie chce też ustosunkowywać się do waszych problemów. My jesteśmy po chrzcinach, były udane. Relacje z M jakoś się układają. Wojtuś zdrowy, a to najważniejsze ![]()
![]() |
#4176 |
Zakorzenienie
|
kashha pewnie, że pamiętamy
![]() Miło, że się odzywasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4177 |
Zakorzenienie
|
witaj slonce
![]() ![]() ![]() ![]()
#4178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A moje to wogóle mikrasie ![]() Nastka wykąpana, zjadła i zasypia ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Zakorzenienie
|
karolcia co mikrasie??
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Iga śpi od śiódmej, nawet nic nie zjadła tylko padła po kąpaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale teraz są takie obwisłe ![]() Nastka by nie poszła spać bez jedzenia ![]() Kto się przyłącza do klubu AA bo piję reca malinowego ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pewnie, że pamiętamy ![]() Miałam zapytać o to samo ![]() Mój mały miał dziś histerię przed snem... Nie wiem o co mu chodziło: - - cyc nie - nie wiem czy dlatego, że był najedzony bo godzinę wcześniej jadł czy dlatego, że mu nie leciało (cycki były dość opróżnione i musiał pociągnąć mocniej kilka razy żeby coś poczuć a że się darł, to nic nie ciągnął) - smok nie - na rączkach nie (w żadnej pozycji) - w łóżeczku nie I na pewno nie bolał Go brzuszek ani nic z tych rzeczy. Jakiś potwornie zmęczony chyba nie był ale fakt, że za dużo nie spał dziś: o 10 usnął na 20 min o 12 na 50 min o 14 wyszliśmy na spacer na 1,5h potem w domu zasnął o 17 na pół godzinki W koncu mu zrobiłam butelkę MM, bo myślałam, że może głodny jest ale darł się jeszcze bardziej, krztusil i wypychal ją językiem - nie chce butli ![]() Aha no i zaczął już płakać w momencie jak usiadłam i położyłam na chwilę na kolanach po to aby wyjąć cycka... Teraz już śpi ale zasnął ze zmęczenia płaczem... Macie jakiś pomysł o co mogło mu chodzić? Moja mama twierdzi, że on chciał usnąć przy cycku, sama nie wiem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aniu, Misiulka, Vette w pełni popieram. Też zauważyłam, że coś bardziej nerwowe się zeobiłyśmy. Dla każdego jego problemy są najważniejsze i nie nam oceniać. Forum jest od tego, żeby się wyżalić i wiadomo, że można się spotkać z krytyką, ale trzeba pamiętać, że każdy ma inne priorytety i wartości. UWAGA! Chwalę się dzisiejszym sukcesem: pamparapaaaaam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4183 |
Rozeznanie
|
Może tak. U nas mata poszła w ruch po skończonym 3 miesiącu, i na początku nie wiadomo było co z tym robić
![]() vette ja dziś piję grzane domowe, ale mało, bo ostatnio miałam coś jakby kaca po 2 małych lampkach wina ![]() Mój dzidek też śpi przy wszystkim, a ja jak to lazurowa ujęła słyszę jak prąd płynie w żarówce. Kiedyś nocując u koleżanki wstałam w nocy zakręcić kran w kuchni, bo nie mogłam spać, nie mogę zasnąć we wnętrzu, gdzie jest tykający zegarek, słyszę buczenie transformatora w wyłączonym radiu... A i w kwestii kup, po dzisiejszej było widać, że wczoraj dostał 3 łyżki marchewki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() super ze wszystko w porzadku ale w strasznym skrocie to napisalas ![]() misio WYKAPANY ![]() ![]() ![]() co do atmosfery u nas to niestety jest niefajna i ostatnio coraz mniej mam checi zeby cos napisac. staram sie nie wtracac jak sa jakies nieporozumienia ale coraz czesciej sie to zdarza niestety ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4186 |
Zadomowienie
|
W sprawie kini miałam się nie wypowiadać ale sprawa nabrała takiego echa, że musiałam napisać. Zgadzam się po części z anią tzn. my też się żaliłyśmy co do swojego wyglądu na przechowalni i radziłyśmy się siebie a być może Ona wtedy nie miała komu się wyżalić i robi to teraz. Poza tym po to właśnie jest forum aby dzielić się swoimi troskami. Wy też na coś tam narzekacie
![]() ![]() Kiniu nie przejmuj się tak tymi rozstępami, bo One w koncu zbledną a poza tym sa w takim miejscu, że jak założysz kostium to spokojnie na plaże możesz wyjść bo nic nie będzie widać. Rozmiar obu piersi się wyrówna jak przestaniesz karmić piersią. Jeśli chodzi o ból w czasie stosunku to minie! Ja też odczuwam ból, pierwszy raz po porodzie był koszmarem. Z każdym kolejnym jest trochę lepiej ale tylko dzięki temu, zę używamy żelu nawilżającego. Gin mi powiedział, że z czasem to się rozejdzie, bo często na bliźnie robi się taki zbitek skóry i to przez to. Poszukajcie pozycji, która będzie Tobie przynosiła mniejszy dyskomfort i używajcie żelu. To naprawdę nic strasznego, że martwią Cię takie rzeczy. Ja mam 27lat (skończę w czwartek ![]() Głowa do góry!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4187 | |
Zadomowienie
|
ja właśnie doję karmi classic ale mam jeszcze malinowe.
Kupiłam sobie dwa bo tak się w****......., że szok w niedzielę chrzciny wszystko przyszykowane, katering jutro do odbioru a M przyjeżdza do domu i mówi, ze jego siostra która ma byc chrzestną nie dostała zaśwaidczenia o bierzmowaniu z kościoła i to jeszcze od kogo od organisty bo to on rzadzi ich kościołem, nie proboszcz nie wikary tylko organista - ubzdurał sobie, że nie są praktykującymi katolikami faktem jest, że siostra tz nie chodzi co niedzielę do kościoła ale teśc jest co tydzień teściowa 2, 3 razy w miesiącu, zawsze jak chodzi i roznosi (też organista) opłatki to przyjmują go, księdza po kolędzie też przyjmują. Więc o co mu chodzi. Więc wymyślił, że musi przynieśc zaświadczenie, ze chodzi na religię pytniejak skoro po pierwsze jutro jest sobota i nie idzie do szkoły a po drugie nawet gdyby był to środek tyg. to tez by zaświadczenia nie przyniosła gdyż jak juz wcześniej pisałam jest b. rozpieszczona i sama podejmuje decyzje i w wieku 16 lat stwierdziął, że na religię chodzić nie będzie i juz drugi rok na nią niechodzi jutro ma iść z matką i sie mają tam wykłucać jak nie dotanie tego zaśwadczenia to ja się chyba pochlastam ![]() ![]() ![]() Cytat:
Wcale nie napisałam całego zdania na w... a i tak mnie wykropkowało. A co do bólu przy seksie mimo, ze nie była szyta i nie mam żadnych blizny to na początku też odczywam ból.
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g ![]() 33tc - 1919g ![]() 37tc - 2538g ![]() 40t3d - 3440g, 54cm ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-10-22 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Zadomowienie
|
aaaa grzaniec !!!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Zadomowienie
|
Smoczek firmy MAM. Wczoraj podawałam jak była spokojna po kilka razy. Leżała mi na kolnach, a ja wkładałam jej smoka, ona wypluwała i gadała do niego, a ja znów siup i tak co rusz.
Dziś jak juz widziałam, że marudzi na zmęczenie, włożyłam i głaskałam ją po buźce i jakoś tak załapała. Ola, dzięki, że napisałaś, bo myślałam, że tylko mnie to tak zdołowało. |
![]() ![]() |
![]() |
#4190 |
Zakorzenienie
|
ola - aż wypiję twoje zdrowie
![]() ![]() ania - no co ty nie chodziło mi o brudaska, tylko o to, że może kąpiel go rozluźnia i pozwala spokojnie zasnąć, a grzańca też chcem ![]() misiulka - zdrówko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4191 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale faktem jest, że już nie jest tak fajnie jak kiedyś... ![]() ![]() Cytat:
polać jej!!!! ![]() mogę się przyłączyć do wspólnego ogólnowątkowego pijaństwa? ![]() mam wino... czerwone... wytrawne... mniam! ![]()
![]() |
#4192 |
Zadomowienie
|
Bo w sumie nie wiem co mam Wam napisać
![]() Ciągle coś się dzieje. Wróciłam na studia na moją kosmetologię, muszę zrobić praktyki w szpitalu i w zakładzie kosmetycznym, kończę pisać pracę której temat wybrałam już 2 lata temu: "Ciąża jako stan fizjologiczny kobiety i czynniki jej towarzyszące" wzbogacę ją o własne przeżycia i doświadczenia ![]() Dowiedziałam się że nie przedłużą mi umowy w pracy więc od lutego zostaję bez stałego dochodu ![]() Z M. jak pisałam staramy się jakoś dogadać, zakochał się w Wojtku, ale ma dla niego mało czasu, studia i praca ale stara się, albo ja go tłumaczę, sama nie wiem... W naszych relacjach nic się nie zmieniło, trochę lepiej jest z jego rodzicami M. odwiedzamy ich z Wojtkiem, od czasu do czasu, sami dzwonią z zaproszeniem, ja przez 9 miesięcy przywykłam że jestem sama, więc nie proszę się o ich zainteresowanie, ani obecność, zresztą o obecność M. też nie. Wojtuś ostatnio ważył 5700 ale to było jakieś 3 tygodnie temu, urósł na długość 11 cm i jest moim oczkiem w głowie i klinem na klina którym był jego tatuś ![]() A to nasze najnowsze zdjęcie
![]() |
#4193 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No przepraszam ale już Ci któraś dziewczyna napisała, że z seksem ciąża się nieodłącznie wiąże. Skoro zaszłaś w ciążę to trza się było "gotować" w szybszym tempie psychicznie na te zmiany. ![]() ![]() I ja wkleję zdjęcie swojego brzucha raz jeszcze żebyś zobaczyła co to są rozstępy. Ah i gratuluję odwagi do wstawiania fot swoich cyców. Cytat:
![]() ![]() nie żebym w jakimś puszczalskim towarzystwie tkwiła ale były takie dwie aparatki ![]() Dla mnie też. Najbardziej mnie wnerwiało, że mleko kapie mi na stopy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kochałaś się świadomie, zaszłaś w ciążę.. nie wiem jak to wyglądało od strony technicznej ale mogłaś wtedy interweniować skoro dziecka nie chciałaś.. ginekolog, postinor, zabezpieczenie.. cokolwiek a nie że postąpiłaś "głupio" i teraz klops bo się pogodzić nie możesz z tym czy tamtym. Ja się godzę ze wszystkim, wiem, że wyglądam paskudnie i też się pobeczałam ale mi przeszło i tyle. No co mam zrobić? Przeszczep skóry na brzuch? Żebym była pozlepiana z różnych kawałków ludzi jak frankenstein? A mam 24 lata więc nie jestem stara dupa coby mi było wszystko jedno ![]() Cytat:
I uważam, że skoro forum jest od pisania własnych opinii to jak ktoś pokazuje coś co mi się nie podoba to nie będę pisała "ohów i ahów" tylko dlatego, że ten ktoś tego oczekuje. Przemilczę temat i tyle.. no chyba, że coś jest mocno dla mnie irytujące to wtedy napiszę że szit i szajs tylko jakoś ładniej by nie wbić zbyt wielkiej szpili w klatę ![]() I nikt nikogo nie rypie. Ja pamiętam jak wyraziłam swoje zdanie (ah to było o tym że dzieci butlowe mają niby mniejszą więź z matką i są jakby mniej kochane) i zaraz na mnie wyskoczyło kilka osób, że rozpętuję "burzę", że awantura i nie wiadomo co a ja tylko grzecznie i kulturalnie chciałam sprawę wyjaśnić i jak dla mnie to żadnej burzy i afery nie było i zdziwiona byłam wielce, że niektóre z nas tak to odbierają bo przecież dyskusja była nawet nie gorąca tylko ledwo ciepła. Owszem, niech się każdy żali swoimi problemami ale do jasnej dupy nie róbmy z tego tragedii narodowej.. przypomnijcie sobie jaki "lament" zrobiła Kinia w opisie swoich problemów no a szczerze to zabardzo nie ma nad czym płakać, chyba kobiety z problemami nie widziała. Przepraszam że was jeszcze raz straszę ![]() I wybaczcie ten róż na paznokciach xD akurat był test koloru nowego zakupu ![]() ![]() ![]() Aha zaznaczam, że to jest brzuch wciągnięty ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Zakorzenienie
|
hej mamuski
zaczne moze od tego co piszecie o tym konflikcie z kinia czy jak to tam zwac mi nie chodzilo bron boze o to zeby na kogos naskakiwac czy wytykac kazdy ma prawo pisac to co chce i ja tez wyrazilam swoja opinie u nas raczej kiepsko po wizycie u pediatry robilismy morfologie i poziom zelaza i badanie moczu wyszla delikatna infekcja i anemia ale wazne ze poziom zelaza w normie ale zeby mu pobrac ociupinke krwi calego go pokuly no i na koniec ta krew tak tragicznie leciala ze jedynie minimalna ilosc na zelazo pobrali a na morfologie musialy juz z palca do tego w labolatorium czekalam 2 godziny az Hubcio nasiusia do woreczka ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- ja mam wino biale czerwone szampana piwko i nawet na drinka cos sie znajdzie ale nie mam sily na to ![]() ![]()
#4195 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że każdej z nas się życie zmieniło i nam wszystkim ciężko zaakceptować wiele rzeczy, pewnie co dla nas jest blachę, bo mamy wg nas ważniejsze problemy, dla innych jest bardzo ważne...dlatego pewnie często jak widać dochodzi do różnych sytuacji, sama byłam prowodyrem jednej i bardzo mi głupio, że się zachowałam jak smarkula.
Wiadomo, że ciało się zmienia i ciężko nam to zaakceptować, ale my jesteśmy 3-2 mce po porodzie odrazu nie będziemy płaskie i piękne, spokojnie za 3 mce będzie o wiele lepiej. Bardzo was lubie i cieszę się, że jesteście koffane ![]() ![]() anoxa - biedny Hubcio, oby mu się poprawiło ![]() siala - brzuch chyba spada co, a rozstępy mniejsze ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-10-22 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Raczkowanie
|
papeteria kurcze juz sama nie wiem,nie chce go niepotrzebnie ciagac po szpitalach ..napisze dokladnie jak sie zaczal zachowywac. W niedziele zjadl butle mod. i odrazu polozylismy go na brzuszek ,podnosil strasznie wysoko glowke ,przekrecilam go na plecy i tak sobie lezal "rozmawialismy" i bylo wszystko ok. nagle zaczal robic wielkie oczy ,prostowal rece i nogi i poruszal nimi i stekal tak jakby sprawialo mu cos straszna trudnosc ,przy tym wypinal bardzo brzuch do przodu ,a plecki odrywal od podloza,nie plakal .Po podniesieniu lub gdy przekrecil sie na boczek juz nie zachowywal sie tak. Ogolnie nie bylo widac po nim bolu ,tylko jakas niemoc ewentualnie dyskomfort. Najpierw to wygladalo dla mnie jakby sobie cos zlamal /nadwyrezyl. Pozniej wymyslalam jeszcze dziesiatki powod dla ktorych mogl tak robic. Dzis moze z 5 razy sie tak prezyl, najwiecej na macie na ktorej go kladziemy na brzuszku. Najdziwniejsze jest to ,ze guga sobie ,smieje sie ,a nagle prezy ,robi baloniki ze sliny i buuu i znow sie prezy.. Nie mam pojecie o co chodzi
![]()
![]() |
#4197 |
Konto usunięte
|
Piszecie o wagach i wzroście...
moja jest strasznie duża-74cm prawie i 7kg |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4198 |
Zadomowienie
|
Dżizas, ile bym dała za MOJITO!!!
Anoxa, wspolczuje. Karolcia, popieram. Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-10-22 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Zakorzenienie
|
a ja w sumie doszłam do wniosku jak jedna z nas, że włączę "olewatora" i po prostu nie będę wnikać. Może to i mój błąd, że do każdego podchodzę zupełnie osobiście, może powinnam przyklaskiwać wraz z tłumem, zamknąć się w szafie i tylko trwać z najprostszym "hej, mały się zsikał, zjadłam dziś kanapkę, tż wraca z pracy, fajne dzieciaczki"
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#4200 |
Zakorzenienie
|
Kto jak kto ale karolcia zawsze mi humor poprawi
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.